|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Cześc SPD po tym jakże długim dla mnie weekendzie ;-)
opowiem Wam w skrócie: w sobotę obudziłam się o 4:20, nawet zdążyłam sobie paznokcie u stop pomalować ;-) Założyłam moja kochaną sukieneczkę, balerinki i tak pojechaliśmy. O 8:30 byliśmy na miejscu. no i do 12 mieliśmy czas. I jak to my, okazało się że musimy dokupić słownil Na szczęście udało się za jedyne 60 zl. Ale przy okazji jak już byliśmy w empiku to wpadła mi w ręce fajna książka i kolejne 20 zl poszło.... wróciliśmy na uczelnię i tr4ochę sie jeszcze pomęczyliśmy przed wejściem na salę.Egzamin był dwuczęściowy. Na drugiej mój TŻ już zasypiał ;-) skończyło sie przed 15 i pojechaliśmy do CH na obiadek (takie tam różności na wagę - rozczarowana byłam bardzo bo za 4 pierożki i odrobinę makaronu ze szpinakiem który wzięłam tylko na spróbowanie a okazał się okropny bo czuć było sam czosnek którego szczerze nienawidzę zapłaciłam 5 zł a byłoby jakies 7 bez zniżki 20% dla studentów). nie najadłam się. PRzeszliśmy wzdłuż sklepów ale nigdzie nawet nie weszliśmy. Padnięci pojechaliśmy na drugi koniec miasta, bo w Realu były moje miksery i chciałam mojej mamie kupić. Bedzie na imieniny. Ja jestem baaaardzo zadowolona bo oprócz dwóch kompletów do miksowania ma nakładkę jak blender. Za jedyne 50 zl. no i kupiliśmy chipsy, bułki i kefir na śniadanie:P Ekstra zestaw ;-) Pojechaliśmy do naszego "hotelu" (120 zł za nocl, pokój bez łazienki..............) i tacy padnięci i klejący się posiedzielismy trochę po czym uznaliżmy że jestesmy głodni i pojechaliśmy na kebaba.. Najedliśmy się baaaaardzo:d i wtedy już wreszcie wróciliśmy,pomylismy się, TŻ liczył na coś więcej ale jak się odwróciłam do niego tyłem to już nic na mnie nie działało i zasnęłam w jednej chwili ;P Obudziła nas burza o 6. TŻ zamknął okno, ja się przykryłam kołdra i poszliśmy spać. Egzamin ustny poszedł srednio.... a po wszystkim w drogę - najpierw do moich rodziców. Zabraliśmy babcię i był grill na działce Dostałam od mamy 100 zł ( i zrobię wszystko żeby wystarczyło co najmniej do końca tygodnia bo wydalismy ostatnio przeogromnie dużo kasy....), dostaliśmy od babci zapas pierożków i rózne inne spożywcze pierdółki ;-) Więc zapasy mamy, teraz tylko muszę sobie znaleźć zajęcie inne niż zakupy:P No i wczoraj po 21 bylismy w domku. Wypilismy jedno piwko, obejrzeliśmy Gwiezdne Wojny (dacie wiarę, że nigdy nie oglądaliśmy?). mamy już wyniki 2 z 3 części i póki co pozdaswaliśmy na oceny ok.4 ;-) UFfff! A dziś jedziemy do rodziców TŻa, na pewno dostaniemy mega zapas warzyw. :P Tak więc dzis nie muszę gotować obiadu. A szkoda, ale z drugiej strony.... dopiero wstałam! A mam kilka pran do zrobienia. m.in. pościel muszę wrzucić nową. Te ceny mieszkań o których mówicie powalają mnie..... My będziemy się mieścić w 900 zł za kawalerkę jednopokojową... Więcej byśmy chyba nie dali rady płacić - albo dalibyśmy ale byśmy byli spłukani. Zresztą, żeby tylko praca była..... ![]() wyjazdów bardzo Wam zazdroszczę... my może pojedziemy na 2 dni do rodziny TŻa na wieś... ale z jego rodzicami więc to nei do końca wymarzony wyjazd:P No cóz... Mam nadzieję, że w przyszłym roku jakakolwiek podróż poślubna dojdzie do skutku.... p.s. brawa dla tych które przebrną przez wszystko co napisalam ;-)) ) |
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nocleg za 120 zł bez łazienki, masakra jakaś no ale ja dawno nie spałam w hotelach ani na stancjach także nie jestem na czasie w takim razie razem spróbujemy wydać max 100 zł do końca tygodnia, ja mam identyczne ambicje, bo tyle straciłam, ze teraz muszę zaciskać pasa tak to jest jak się pojedzie do Ikea, pójdzie do Tesco na dział promocji ja zrobię nawet listę do końca tygodnia, co mogę zrobić na obiady z tego, co mam w domu. mam nadzieję, że więcej niż 100 zł do końca tygodnia nie wydam, bo wolę mieć na ostatni tydzień miesiąca więcej kasy, choć i tak pewnie na 0 wyjdziemy dobrze, że z chemii mam wszystko
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-11 o 12:31 |
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane SPD
U mnie pogoda ładna ale na popołudnie zapowiadają burze. Dzisiaj na obiad ogórkowa a na drugie podudzia z kurczaka,ziemniaki i kalafior ![]() Mężul kończy szafki w sypialni,mam nadzieję ze dzisiaj będę mogła już układać ![]() Poza tym dzisiaj wolne
|
#1805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam dzisiaj wolne a na obiad będzie pomidorowa z malutkimi klopsikami mielonego trochę muszę dzisiaj ogarnąć i może do sklepu później pójdziemy jak Tż wróci z jazdy
|
|
|
#1806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja w pracy. Ciężko wysiedzieć jak za oknem taka pogoda. Jeszcze tylko 4 dni i urlop W piątek planuję wybrać się do fryzjera. Na pewno muszę podciąć grzywkę, ale zastanawiam się nad kolorem.
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze wyjadam klopsiki mi smakuje bardziej ta wersja od standardowej
|
|
|
#1808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam klopsiki chyba pod każdą postacią.
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc na pewno Ci zasmakuje
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super ze już tak blisko urlopu. Ja wracam do naturalnego koloru,jeszcze długa droga przede mną ale mam nadzieję ze dam radę ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja też ją wypróbuje
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś wymyślę do piątku.Ale mi się spać chce. Ostatnio chodzę stanowczo za późno spać/ ![]() Dziś postanawiam być w łóżko o 22.30. Zobaczymy czy mi to wyjdzie.
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę iść na pocztę a tak mi się nie chce
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
troche mnie nie bylo, ale mąż po szpital. Nadrobie troche co pisałyscie.
Leje u mnie od rana |
|
|
|
#1814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w pierwszym tygodniu lipca wydaliśmy 83 zł, w drugim 100 zł ( ale jeszcze mamy sporo jedzonka) w tym wydamy malutko, bo nie mamy zbyt dużo kasy ... ale głodować nie będziemy no i zapasy od rodziny to podstawa mój TŻ aktualnie dopija kompoty od mojej mamci .my za kawalerkę płacimy więcej, ale zbyt ją lubię, żeby zmieniać na coś o 100 zł tańszego ( niestety we wrocku ceny też kosmiczne ) a mieszkanko mi się caaały czas super podoba uwielbiam je , prawie nic bym w nim nie zmieniła ( dodałabym tylko szafek w kuchni bo brakuje nam miejsca ) teacherka a Ty też za rok ślubujesz ? Cytat:
)a co do promocji, to ja osobiście uważam, że czasem lepiej jest kupic w promocji więcej , niż za jakiś czas przepłacać ... ja zawsze kupuję w promocjach (oczywiście w rozsądnych ilościach ) nawet jak mam wyjść minimalnie ponad limit - BO PRZECIEŻ JAK COŚ JEST NP. O 5 ZŁ TAŃSZE, TO JAK ZREZYGNUJE Z TEGO TO MI PRZEZ MIESIĄC NIE UROŚNIE ODSETEK O 5 ZŁ ... ostatnio byliśmy w realu i za zakupy za które bez promocji dalibyśmy 130 zł zapłacilismy 80 zł Cytat:
Cytat:
Ja też walcze o naturalny kolor włosów... Lilo a Ty masz naturalnie kręcone ??
|
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze 3h |
||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie beznadziejna pogoda. Mgła sie caly dzień utrzymuje
![]() Idę na 15 do poradni.
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
ja tez w promocji kupuje wiecej. Mam duży zapas soli do zmywarki idomestosa
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Nurek, co do rachunków my płacimy przy 2 osobach za prąd ok 80 zł (ale mamy wszystko na prąd i TV gra często i 2 laptopy ) . Na ostatnim mieszkaniu, gdzie kuchenka była gazowa za prąd płaciliśmy 50 - 80 zł za 3 osoby i tez tv chodził i 3 laptopy .
za gaz sie nie wypowiadam bo ostatnio mieliśmy 6 zł za osobę nie pamiętam czy o wodę też pytałaś.. ale my wody zużywamy baardzo mało, aż czasem się dziwię , bo na ostatnim mieszkaniu szło więcej ... ale teraz mamy wszędzie te nakładki na kran oszczędzają wodę i moim zdaniem one coś dają
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Tak, tzn nie tyle kręcone co falowane.
Wystarczy jak wklepię jakąś piankę i lekko wcisnę rękoma i wtedy mam już kręcone. Ja jednak preferuję proste włosy, więc układam je na szczotce susząc suszarką lub prostuję prostownicą, ale to rzadziej.Strasznie chciałabym mieć takie całkowicie proste włosy.
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Sikoreczko, u nas niestety 100 zł to zawsze jest mało bo my na pierdoły typu chipsy, słodycze wydajemy dużo ;/ W dodatku zawsze wdepnę do jakiegos sklepu i kupię coś nieplanowanego... Tż się nie czepia, ale boję się że kiedyś zacznie i to słusznie, bo naprawdę nigdy nie pomyślę 2 razy przed kupnem jakiejs pierdółki. Co innego z większymi rzeczami, no ale....
co do ślubowania, to taki jest zamiar. Ale my chcemy potem tylko obiad dla najbliższej rodziny i przyjaciół - mamy naliczonych ok. 40 osób. Mam więc nadzieję, że nie wezmę się za planowanie za późno. Na razie czekam na prace, nie idę w żadne zaliczki. ;-) Mam już suknię A Wy dużo macie zaklepanych rzeczy i spraw? |
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do promocji w Tesco to ja ostatnio kupiłam ten termometr do skroni i ucha i na niego wydałam 34 zł (promocja ze 120) i takie misiaki z promocji w Tesco były za 10 zł z 27 ![]() tego nie musiałam kupować ogólnie dużo kasy poszło, bo tu ten termometr 34, tu misiaki 10, tu buciki małej jedne 39, drugie 19 , Ikea 60 zł , bluzka dla mnie Aldi 15 zł i już prawie 200 zł nie ma![]() reasumując ![]() oszczędzam w tym miesiącu i też się chcę w 100 zł/tydzień zmieścić
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stety-niestety mam zapasy więc muszę się zmieścić i powinnam zaoszczędzić. Na niedziele chcemy zaprosić rodziców jednych i drugich na obiad do nas. Pierwszy raz ;D
ja uwielbiam kupowac na promocjach,a potem się moj TŻ śmieje, że mam bunkier w którym trzymam zapasy.... ;p |
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
u mnie za gaz wychodzi 200zł (rachunki chyba co kwartał mam)
prąd ok 200zł co 2 -ce woda 50zł co miesiac |
|
|
|
#1824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że restauracje, o ile nie mają jakiejś imprezy to bardzo chętnie zgadzają się na takie mini uroczystości ... rodzice ostatnio potrzebowali dla ok 40 osób obiad i szli dosłownie dzień przed planowanym obiadem ( obiad + kawa i ciasto ) i nie było problemu My mamy salę, kucharkę, zespół, kamerzystę , kościół załatwiony, część dekoracji kupionych , TŻ ma już garniaka na poprawiny ... i to w sumie wszystko, jeszcze dużo przed nami Jaką masz suknię ?? mnie nic tak nie stresuje jak wybór sukni :P bo powinnam się za to wziąść, ale póki co oglądam tylko w internecie i mam swoje 2 typy ale muszę schudnąć bo nie pasują do mojej figury ![]() Cytat:
a mam prosto- falowane podatne na układanie ... czyli takie co bez uczesania ładnie nie wyglądają ;p
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
My już po obiedzie i dalej biorę się za pracę
![]() Dziś muszę się zarejestrować na studia II stopnia Musiałam iść do rodziców po dokumnety z matury, bo nie miałam przywizionych ![]() Tak mi się pokićkało z tym okresem, że mam taki wzdęty brzuch i już nie wiem co robić, żeby to zeszło. Mam nadzieje, że z czasem będzie lepiej. Kupiłam na targu pycha śliwki Będą na podwieczorek Ja tak naprawdę nie wiem ile wydajemy na jedzenie na miesiąc, dlatego też od 30 czerwca wszystko zapisuje na wydatki.com. Okaże się ile potrzebujemy na życie
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
w ramach wyjadania lodówki zrobiłam sobie makaron z wczoraj co mi został- świderki z jajkiem wybełtanym z 2 plasterkami serka żółtego i zalałam to śmietaną i dopieprzyłam i dosoliłam
![]() smakuje mi ![]() w związku z tym kefir chyba wypiję jutro, bo ma datę do 15 ![]() ja to makaron prawie ze wszystkim zjem (prócz pesto, którego nie znoszę)
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-11 o 15:36 |
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
My zaraz zjemy drugie danie i muszę trochę ogarnąć
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Aha bylam na poczcie,przyszedł mi olejek do włosów ![]()
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Sikoreczko, przy okazji wrzucę fotkę do albumu to zobaczysz ;-) Suknia kupiona w ciemno, za niewielkie pieniądze a pasuje niemal idealnie ;-) Troszkę schudnę i myślę że będzie super. Mam nadzieję, że i z restauracją pójdzie łatwo. Tylko żeby juz ta praca była, to byśmy ruszyli z przygotowaniami...
![]() Lili, a jak robisz makaron z tuńczykiem? Bo ja mam przepis na mega pyszny ale i mega kaloryczny, bo ze słodką śmietanka i mozarellą... ;-) |
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo a co za olejek ?
![]() Ja muszę kupić jakąś maskę do włosów.
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio praktykuję nie swoje przepisy (uczę się czegoś innego )"makaron jakiś gruby typu świderek lub kolanko tuńczyk w sosie własnym lub oleju cebula kukurydza z puszki sos 4 sery lub carbonara podduszamy cebulkę dodajemy tuńczyka kukurydze chwile przesmażamy dodajemy sos gotujemy do zagęszzcenia wzrucamy ugotowany makaron mieszamy"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Na szczęście udało się za jedyne 60 zl. Ale przy okazji jak już byliśmy w empiku to wpadła mi w ręce fajna książka i kolejne 20 zl poszło.... wróciliśmy na uczelnię i tr4ochę sie jeszcze pomęczyliśmy przed wejściem na salę.Egzamin był dwuczęściowy. Na drugiej mój TŻ już zasypiał ;-) skończyło sie przed 15 i pojechaliśmy do CH na obiadek (takie tam różności na wagę - rozczarowana byłam bardzo bo za 4 pierożki i odrobinę makaronu ze szpinakiem który wzięłam tylko na spróbowanie a okazał się okropny bo czuć było sam czosnek którego szczerze nienawidzę zapłaciłam 5 zł a byłoby jakies 7 bez zniżki 20% dla studentów). nie najadłam się. PRzeszliśmy wzdłuż sklepów ale nigdzie nawet nie weszliśmy. Padnięci pojechaliśmy na drugi koniec miasta, bo w Realu były moje miksery i chciałam mojej mamie kupić. Bedzie na imieniny. Ja jestem baaaardzo zadowolona bo oprócz dwóch kompletów do miksowania ma nakładkę jak blender. Za jedyne 50 zl.
no i kupiliśmy chipsy, bułki i kefir na śniadanie:P Ekstra zestaw ;-) Pojechaliśmy do naszego "hotelu" (120 zł za nocl, pokój bez łazienki..............) i tacy padnięci i klejący się posiedzielismy trochę po czym uznaliżmy że jestesmy głodni i pojechaliśmy na kebaba.. Najedliśmy się baaaaardzo:d i wtedy już wreszcie wróciliśmy,pomylismy się, TŻ liczył na coś więcej ale jak się odwróciłam do niego tyłem to już nic na mnie nie działało i zasnęłam w jednej chwili ;P Obudziła nas burza o 6. TŻ zamknął okno, ja się przykryłam kołdra i poszliśmy spać. Egzamin ustny poszedł srednio.... a po wszystkim w drogę - najpierw do moich rodziców. Zabraliśmy babcię i był grill na działce 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)