|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() W jednej popularnej restauracji mialam na lodowce "regulamin" Jak to zobaczylam to po tygodniu odeszlam. Niektore "kwiatki": -płyn do naczyn i szyb kupujemy raz w miesiacu! Jedna butelka ma starczyc na miesiac! - nie uzywamy pronto do drewna, stoliki i inne drewniane powierzchnie czyscimy gabeczka ,lekko nasaczana mydlinami ( mydlo +woda) - kazde zbite naczynie trzeba odpracowac - kazdego dnia pracownikowi przysluguje jedna szklanka wody pracowniczej + jedna pracownicza herbata/ kawa. Za reszte placimy. Ps . Szefowa potrafila podejsc do ktorejs z nas i powiedziec,ze mamy schudnac. Innym razem powiedziala do kolezani ,ze powinna zrobic cos z brwiami i z takim wygladem nie powinna sie pokazywac ludziom. Mnie mowila,ze mam chodzic w rozpuszczonych wlosach to wtedy utargi beda wieksze Dodam,ze to naprawde popularne miejsce i jako klient powiedzialabym ,ze na poziomie ![]() Mowie Wam prawie jak casting do Top Madl. Dodam,ze wlascicielka cala ubrana w Gucci, prade i inne tego typu ![]() Na szczescie mialam fajne kolezanki wiec razem dalo sie wytrzymac
Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2011-07-10 o 20:32 |
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle się narzeka na właścicieli psów, którzy nie sprzątają po swoich pupilach - ja wczoraj widziałam matkę, która "wysadzała" (jak mnie rozwala to słowo, zawsze mam ochotę dodać "w powietrze"
|
|
|
|
#4203 |
|
Rozeznanie
|
Fuj, jak tak można? Ludzie wstydu nie mają, potem narzekają, że psy srają, za przeproszeniem. Ale na dziecko złego słowa nie można powiedzieć;/
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie sprawa psów które paskudzą w miejscach publicznych jest tak samo wstrętna jak gołych dzieci na basenach/plażach i tak samo jak przykład z wysadzaniem dziecka za drzewem.
Właściciele psów, rodzice i opiekunowie powinni zostać ukarani wysokimi mandatami, raz i drugi i po jakimś czasie nauczyliby się że tego nie wolno. Albo zrobić takim ludziom fotkę z ukrycia albo z monitoringu, odszukać i powiesić np. na osiedlu na którym mieszkają z dopiskiem że to przykład niekulturalnego zachowania itp. Może wstyd przed sąsiadami czegoś by ich nauczył. |
|
|
|
#4207 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzy rzeczy, które mnie ostatnio dziwią na Wizażu
:1. Opisywanie objawów jakiejś choroby ewidentnie nadającej się na wizytę u lekarza I jeszcze to częste zdanie: "czy ktoś miał podobnie?" Nie, jesteś jedyna na świecie Nie rozumiem celu takich wątków Jak ktoś ma np. częste migreny, na które nie pomagają środki przeciwbólowe, to sądzi, że forumowicze mu sprzedadzą jakiś cudowny pomysł? Internet to bardzo przydatna rzecz, ale o zdrowie to się dba u lekarza...2. Moda na rymowane tytuły wątków, głównie społecznościowych. Strasznie mnie irytują ![]() 3. Kółka wzajemnej adoracji na wątkach społecznościowych - jak ktoś odważy się "wbić" do jakiejś grupy to zostanie skrzyczany, wyśmiany etc. A jak założy wątek o podobnej tematyce, bo na oryginalnym go nie chcieli, to ludzie odsyłają do pierwszego wątku i jeszcze raz zostanie skrytykowany na rzekome nieużywanie wyszukiwarki ![]() W ogóle, to po kilku częściach wątku (a raczej wcześniej) rozmowy mają zazwyczaj mało wspólnego z tematem pierwszego wątku (zakładając, że wątek jest tematyczny, a nie np. wiekowy) I weź tu człowieku z kimś porozmawiaj na interesujący cię temat
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-11 o 00:19 |
|
|
|
#4209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 i 3 - zgadzam się A najbardziej mnie bawią tematy na Modzie, typu "kasy już nie mamy, ale coś tam kupujemy" Aaa. I strasznie mnie irytuje, jak zadaję pytanie, a ktoś mnie odsyła do wyszukiwarki, bo taki wątek już był. (Był, ale pod dziwną nazwą). Ok - ale ja nie jestem na wizażu od zarania dziejów, a jeśli ktoś znajdzie dla mnie odpowiedź w wątku, którego tytuł w życiu by mi się nie skojarzył z moim pytaniem, to gratuluję ) taa, nie lubię wizażowej wyszukiwarki. |
|
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nauczyłam się z niej w końcu korzystać, w razie czego ratuję się Google
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że to wątek typu przetłumaczcie coś - akurat takie pojawiają się ciągle. ale nie wiem najczęściej jest tak że gdy czegoś szukam na wizażu nigdy tego nie znajduję - w regulaminie powinien byc zapis o konkretnym nazywaniu wątków a nie "pitu pitu malowanie jajek z kartoflami" a w środku opis jak wygląda gastroskopia. Naprawdę, konkrety... wizażowa wyszukiwarka kuleję i ja wszystkiego szukam przez google dopisują wizaz.pl
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie denerwuje jeszcze to,ze patrze na tytul jakiegos watku np " jak oszczedzac " wchodze , a tam "czesc, co u ciebie?" "a nic, wlasnie ugotowalam obiad, bylam w kinie bla bla bla"
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
rodzinny grill u teściowej - prawie każdy coś ze sobą przyniósł no właśnie prawie - jedna"para" zaszczyciła jedynie swoim towarzystwem i komentarzami typu "szkoda że nikt nie przyniósł owoców", "jedliśmy pyszną sałatkę u znajomych, szkoda, że nie zrobiliście" "a czemu nie zrobiłaś tych warzyw co zawsze"
no kurcze, okey nie chcesz nic przynosić to nie przynoś ale po jakie licho takie komentarze? dodam, że ci ludzie są właścicielami budki z kababem, jeżdżą super autem i w ogóle to tacy wielcy biznesmeni w swoim mniemaniu, ech nie dziwi mnie to, ale bardzo denerwuje dziwi mnie dlaczego ludzie nie szanują dziecięcej prywatności - taki przykład - mój syn (3 lat) lubi nosić swój plecak i bardzo często obcy ludzie zaczepiają nas i pytają o to co nosi w tym plecaku
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze lepiej ![]() A wizazowa wyszukiwarka to jeden ze straszniejszych wynalazkow
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama (jak jestem w domu) wchodzi do mojego pokoju bez pukania. tak już ma, zwracanie uwagi, prośby- wszystko na nic...
|
|
#4218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
*** Edytowane przez Torina Czas edycji: 2011-07-11 o 11:53 |
|
|
|
|
#4219 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dziwi mnie jeśli ludzie w ogóle nie chodzą do lekarza, bo się boją, bo jeszcze coś wykryje - tak jak koleżanka niżej napisała. Ale w Polsce są takie realia, że na badania większość ludzi musi czekać i czekać. Nie idziemy do lekarza z każdym bólem głowy, z pojedynczym objawem - zresztą wg mnie to byłaby hipochondria. Ale jeśli się nasilają, czy choćby trwają dłuższy czas chcemy się zapisać na wizytę i okazuje się, że trzeba czekać 2 miesiące(jak nie dłużej)... Więc człowiek, który chce wiedzieć co mu jest, bo się niepokoi, zaczyna szukać informacji na necie, a jak nie znajdzie nic w pełni zadowalającego to pisze na Wizażu - bo to jednak kopalnia wiedzy Nie mówiąc o tym, że czasem i na samej wizycie u lekarza tak naprawdę nic się nie dowiemy, albo powie nam co nam jest w ten sposób, że nie idzie tego zrozumieć. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
I wydaje mi się, że jeżeli jest temat np. zapuszczanie włosów, wielbicielki KFC, czy inne, to każda która się z tym identyfikuje powinna być normalnie, sympatycznie przyjmowana i powinna uzyskać odpowiedzi na swoje pytania.
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skoro nie można się dołączyć to po co w ogóle piszecie na forum? ![]() zróbcie sobie konferencję na gg czy gdzieś... gdzie tu logika. nie sądzę, żeby ktoś kto nie może się odezwać z przyjemnością czytał wasze posty o dupie maryni, nic z tego nie rozumiejąc... |
|
|
|
|
#4222 |
|
nyan nyan ^^
|
Dziwią mnie ludzie, których nie znam/prawie nie znam i którzy raczą mnie osobistymi opowieściami dotyczącymi ich życia. Nie dość, że często nie wiem, co mam odpowiedzieć, czuję się niezręcznie, to jeszcze nie bardzo wiem, jak wykręcić się z takiej konwersacji, ponieważ nie chcę rozmówcy sprawić przykrości. O ile z niektórymi osobami wiem jak postępować- np. gdy spotykam daną osobę na ulicy, to bardzo szybko ją omijam (gdybym się zatrzymała, zacząłby się półgodzinny monolog) o tyle nie wiem jak mam postępować wobec Pani zatrudnionej przez moją mamę. Po pierwsze, szanuję tą Panią, po drugie, przez wzgląd na szacunek do Niej nie bardzo wiem, jak dać do zrozumienia, że czuję się niezręcznie słuchając o jej prywatnych problemach (zwłaszcza, że między nami jest duża różnica wieku). Nie wiem, może jestem za mało ekspresywną osobą, ale nie rozumiem takiego opowiadania na lewo i prawo, zwłaszcza osobie, którą spotyka się pierwszy raz w życiu.
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
A mnie zadziwia moja mama. Mój TŻ pracuje w tygodniu od rana do nocy, a ja mam wakacje. W efekcie koleżanka wyciąga mnie na dyskotekę w któryś dzień, mamy się jeszcze dogadać. Rozmawiałam z TŻ, pytałam czy ma coś przeciwko, powiedział, że nie. Więc dla mnie wszystko ok - w końcu jadę tam potańczyć, a nie wyrywać facetów. Moja mama jak się dowiedziała, że może pojadę na dyskotekę to wielce oburzona, że jak tak mogę, skoro mam faceta. Mówię jej, że chcę tylko potańczyć - ona na to, że nie po to się jeździ na dyskoteki.
Za nic w świecie nie potrafię zrozumieć jej toku myślenia.
|
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, dobra myśl
|
|
|
|
#4226 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie (a może i śmieszy
) to, że niektórzy studenci filozofii mają się za filozofówI z ostatniej chwili - coś kogoś lekko zaboli i zakłuje i już bierze silny lek (np. Ketonal). Ale nie przetłumaczysz, ze najpierw trzeba spróbować mniej inwazyjnych metod Wiem oczywiście, że czasami ból jest nie do wytrzymania, ale zeby za każdym razem zaczynać od razu od Ketonalu....A potem pretensje do świata, że nic już nie pomaga.I jeszcze jedno: wkurza mnie, gdy ktoś się o coś mnie pyta, ja nie mam zielonego pojęcia i mówię kilka razy, ze nie wiem. Mimo to ta osoba, dalej się we mnie wgapia, a na końcu odchodzi obrażona ![]() EDIT: i jeszcze: wkurzają mnie młode (zazwyczaj) osoby, które nie mają szacunku do starszych osób przez ich wyglad. Zmarszczki, siwe włosy, gorsza sprawność fizyczne - fujj, trzeba uciekać jak najdalej...(tak, straszne, ale istnieją takie osoby). Chyba żyją w przeświadczeniu, że po 60 będą wyglądały jakby czas stanął w miejscu. I wkurzają mnie takie głupie przechwałki (czasem spotkać się z nimi można na wizażu). Wątek np. dotyczy ulubionych książek (to tylko przykład). I ktoś pisze, że ma straszne zaległosći, ale ma nadzieję je nadrobić na plaży, bo wyjeżdża z misiem na Lazurowe Wybrzeże. Po pierwsze - wątek w ogóle nie o tym, po drugie - co mnie to obchodzi, po trzecie - nie, nie jestem zazdrosna
Edytowane przez 4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa Czas edycji: 2011-07-11 o 14:30 |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Mam koleżanki, które są już zaręczone albo zamężne i też wymigują się od wyjścia na jakieś tańce bo tłumaczą się tym, ze one już znalazły sobie faceta a ja ich tak wyciągam na disco bo jestem poszukująca. A mi tylko chodzi o to, żeby się pobawić. Nie rozumiem takiego myślenia....
|
|
#4228 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie, ze jest upał, a widzę kobity w "letnich" kozakach.
Najczęściej są to panie koło 40, które chyba chcą się odmłodzić. Ps. nie rozumiem, jak kilka lat wstecz moglam chodzić w glanach czy trampkach za kostkę w upały. o ja głupia
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

no ale to chore, trzeba się tego domagać albo zmienić pracę chyba że ma się nóż na gardle to intensywnie szukać innej. To jest wyzysk, powiedzmy że w sklepie dostajesz 8zł/h na rękę. powiedzmy że pracujesz 20 dni w tygodniu, codziennie pracujesz godzinę za darmo - sumka taka że starczy na bilet chociażby, więc dla mnie różnica duża.

Nie rozumiem celu takich wątków
Jak ktoś ma np. częste migreny, na które nie pomagają środki przeciwbólowe, to sądzi, że forumowicze mu sprzedadzą jakiś cudowny pomysł? Internet to bardzo przydatna rzecz, ale o zdrowie to się dba u lekarza...
(zakładając, że wątek jest tematyczny, a nie np. wiekowy) I weź tu człowieku z kimś porozmawiaj na interesujący cię temat