Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 14:31   #2311
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Hej

Tra, pewnie że lepsza nietolerancja, skaza białkowa to cholerstwo i oby nie okazało się że ją ma Jakby tak została na całe życie to przerąbane. A nietolerancja laktozy jest bardzo częsta i wystarczy nie pić mleka.

Ego, ja po tamtym porodzie też słyszałam o 6 miesiącach, i po nich również nie ćwiczyłam Wiem że dziewczyny zaczynają i wcześniej niż po trzech, i też nic się nie dzieje. Trzeba tylko uważać żeby nie nabawić się przepukliny. Mój plan karmienia to w sumie żaden plan, tak przebiegało u Aleksa i zakładam powtórkę. Młody po skończeniu roku już nie chciał mm a od cyca się odstawił.

Wanilia, trzymam kciuki żeby coś wyhodowali I nie martw się, Nadia też zacznie się obracać kiedy będzie gotowa Wiesz, drugie dziecko najprawdopodobniej będzie zupełnie inne

Czarna, wszystkiego najlepszego

Natka, dla Anastazji i gratuluję 4 miesięcy

Ewelqa, gratki 4 miesięcy

Castia, czy Ty tak czekasz na otwarcie nowej galerii echo? Bo ja już się doczekać nie mogę Stąd gdzie teraz mieszkamy mam blisko, po przeprowadzce będzie niestety dalej ale na pewno będę regularnie jeździć

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:43   #2312
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Castia, czy Ty tak czekasz na otwarcie nowej galerii echo? Bo ja już się doczekać nie mogę Stąd gdzie teraz mieszkamy mam blisko, po przeprowadzce będzie niestety dalej ale na pewno będę regularnie jeździć
taaaaaaaaaaaaaaakkkkk
już dni odliczam w końcu będzie można w tej mieścinie coś sobie kupić. no a w przyszłym roku na wiosnę otwarcie Korony
wyprzedaży już pewnie w sierpniu nie będzie ale bedą w styczniu następne no i będzie H&M w końcu bo tu dziewczyny tak kuszą tym sklepem że hej
ja to mieszkam pod CK ale 12 minut i jestem w galerii ( bez korków oczywiście ) ale widzę że dobry dojazd będzie jak skończą tą przebudowę świętokrzyskiej więc też będę śmigać często.

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-11 o 14:45
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:45   #2313
izunia233
Zadomowienie

Witam

W sobote poszliśmy do teściów na grila. Ok 20 Maja wpadła w taką histerię, że za nic w świecie nie mogłam jej uspokoi. Nawet cycuś nie pomógł. Wróciliśmy do domu i zrobiłam jej kąpiel. Jakoś się uspokoiła ale gdy ją wyjęłam to znowu się zaczęło. Miałam odciągnięty pokarm więc dałam jej w butelce bo cycuś nadal był beee. Zjadła i dopiero się uspokoiła. Nie wiem dlaczego tak się stało. Czy przyczyną była opuszczona kąpiel czy co? No ale płacz a raczej przeraźliwy krzyk trwał około 1,5h. Myślałam, że ochrypnie od tego. Po raz pierwszy czułam się bezsilna

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej witam Was po weekendowej przerwie

Boże ile mam do nadrobienia

A tak wogóle moja Anastazja kończy dzisiaj 4 miesiące, a więc impreza. Z osiągnięć: potrafi przewracać się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecki, strasznie zabiera się do samodzielnego siadania, bawi się swoimi stopami i wkłada je do buźki, a oprócz tego śmieje się i pięknie gaworzy. Niestety ma problem z przekonaniem się do picia soczków, próbujemy bananowy i powoli zaczyna jej smakować. Dzisiaj lub jutro spróbuje jej podać zupkę jarzynową zgodnie z zaleceniem pediatry.

Z tych gorszych rzeczy to Anastazja dostała katarku i kaszelku i niestety musi brać lekarstwa. Mam nadzieję, że pomogą

czarna wszystkiego najlepszego
Teraz będę nadrabiać
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa
zapomnialam sie pochwalic Konczymy dzis 4 miesiace jak to leci
Dziewczyny gratulacje dla waszych pociech

W sierpniu chcemy jechac nad morze ale po tej sobotniej akcji boję się powtórki

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:58   #2314
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaa
zapomnialam sie pochwalic Konczymy dzis 4 miesiace jak to leci

Miamore

mam i jak najbardziej się sprawdza, Nadia na spacerkach ma zajecie i sobie ciągnie zabawki

Eirene

mila odmiana po zielonych kupkach
o widzisz, pierwsze koty za ploty

wanilka

wieje wieje, dziś trzy razy goniłam kapelusik Naduni

Wróciłyśmy ze szczepionki, tym razem Nadia płakała nieco dłużej, tzn kilka razy trochę zapłakała podczas karmienia, ale gdy ja przewijałam w przychodni, to już się do mnie śmiała. Poszłyśmy jeszcze razem na zakupy, za dużo kupiłam no i nadźwigałam sie jak nie wiem co, ledwo szlam-wielka torba na ramie, dwie siaty i Nadia w marsupi. w lumplu znowu kupiłam sukienki, oczywiście od razu tez na przyszłe lato

Któraś z was pisała o łapaniu zabawek z karuzeli, otóż moja Nadia właśnie opanowała te umiejętność, przez co siedzę z nią w sypialni, bo co jakiś czas słyszę takie trzeszczenie, gdy ucapi się żaby czy małpy i nie chce puścić
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-11 o 15:06
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:04   #2315
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

Miamore

mam i jak najbardziej się sprawdza, Nadia na spacerkach ma zajecie i sobie ciągnie zabawki

Eirene

mila odmiana po zielonych kupkach
o widzisz, pierwsze koty za ploty

wanilka

wieje wieje, dziś trzy razy goniłam kapelusik Naduni

Wróciłyśmy ze szczepionki, tym razem Nadia płakała nieco dłużej, tzn kilka razy trochę zapłakała podczas karmienia, ale gdy ja przewijałam w przychodni, to już się do mnie śmiała. Poszłyśmy jeszcze razem na zakupy, za dużo kupiłam no i nadźwigałam sie jak nie wiem co, ledwo szlam-wielka torba na ramie, dwie siaty i Nadia w marsupi. w lumplu oczywiście znowu kupiłam sukienki, oczywiście od razu tez na przyszłe lato

Któraś z was pisała o łapaniu zabawek z karuzeli, otóż moja Nadia właśnie opanowała te umiejętność, przez co siedzę z nią w sypialni, bo co jakiś czas słyszę takie trzeszczenie, gdy ucapi się żaby czy małpy i nie chce puścić
gratulacje dla Nadii, ze mimo wszystko była dzielna

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-07-11, 15:07   #2316
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaaaaaaakkkkk
już dni odliczam w końcu będzie można w tej mieścinie coś sobie kupić. no a w przyszłym roku na wiosnę otwarcie Korony
wyprzedaży już pewnie w sierpniu nie będzie ale bedą w styczniu następne no i będzie H&M w końcu bo tu dziewczyny tak kuszą tym sklepem że hej
ja to mieszkam pod CK ale 12 minut i jestem w galerii ( bez korków oczywiście ) ale widzę że dobry dojazd będzie jak skończą tą przebudowę świętokrzyskiej więc też będę śmigać często.

No właśnie, teraz tutaj praktycznie nic nie ma, dziewczyny tylko śmigają po wyprzedażach a my nic I na Koronę też czekam Ja mieszkam w mieście ale przebijając się przez centrum będę miała teraz dalej, Wy będziecie śmigać obwodnicą I mam cichą nadzieję że na początek po otwarciu będą jakieś super promocje

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:07   #2317
traicionera
Zakorzenienie

ciekawe, jak będzie przy kolejnej dawce.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-11, 15:10   #2318
wanilia83
Zadomowienie

castia zazdroszczę galerii, ja mieszkam w wielkim mieście w którym nie ma CH z prawdziwego zdarzenia, żeby cokolwiek sobie kupić muszę do Katowic jechać

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
wanilia, a na jaki kurs idziesz, przepraszam ale nie doczytałam chyba...... możesz mnie zlać

montii, jak wyjde na balkon to czuje sie jakbym była w Egipcie taki skwar, tylko szkoda, że nia mam morza za oknem, albo basenu chociaż z drinkami i parasolkamia hahaha
(chyba mi przygrzało i takie głupoty wypisuje )
a masz na kurs z księgowości

taaa i przystojniaka który roznosiłby te drinki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

no nie działa ale na inne działa to może na Nadię zadziała w ogóle uśmiałam się bo niby herbatka uspokajająca a na opakowaniu jest napisane: nie używać do uspokajania dziecka

musimy uważać aby nie sikać do umywalki

u mnie za uszami nie ale na dloniach... masakra... i za paznokciami... chociaż teraz ma czystsze paznokcie od kiedy regularnie wcina ręce

biedactwo... łączę się z tobą w bólu tak na poważnie - ja też dziś stwierdziłam że Oli będzie jedynakiem dopiero usnął marudził od 13 płakał wiercił się, dopiero wsadziłam do łóżeczka dałam pieluchę i śpi póki co aż 10minut to już coś...moje dziecko na pewno nie jest Aniołkiem z Tracy Hogg
hehe chyba do nich napisze maila żeby mi wyjaśnili o co kaman

nie sikać do umywalki i nie robić innych głupot

u nas brud zbiera się na rączkach i w pępku muszę się namęczyć żeby go doczyścić

Nadia też nie kwalifikuje się na aniołka raczej na małego terrorystę, Tracy zapomniała opisać takie dzieci w książce

gosik
znając moje szczęście pewnie gorsze

izuni
a łącze się w bólu u nas też takie histerie ostatnio chociaż wczoraj wieczorem zasnęła ładnie to dziś musiała mamusi dopiec

traicionera
ja goniłam 10 zł, dobrze że akurat mąż był bo tak to musiałabym odpuścić

dzielna panna z twojej córeczki, moja niestety delikatna po ojcu i pewnie mi wpadnie w histerię po szczepieniu, ja to twarda jestem, mogą mnie kłuć ile chcą a mąż się boi

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-07-11 o 15:12
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:17   #2319
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
castia zazdroszczę galerii, ja mieszkam w wielkim mieście w którym nie ma CH z prawdziwego zdarzenia, żeby cokolwiek sobie kupić muszę do Katowic jechać

a masz na kurs z księgowości

taaa i przystojniaka który roznosiłby te drinki

u nas brud zbiera się na rączkach i w pępku muszę się namęczyć żeby go doczyścić

Nadia też nie kwalifikuje się na aniołka raczej na małego terrorystę, Tracy zapomniała opisać takie dzieci w książce

gosik
znając moje szczęście pewnie gorsze

izuni
a łącze się w bólu u nas też takie histerie ostatnio chociaż wczoraj wieczorem zasnęła ładnie to dziś musiała mamusi dopiec

traicionera
ja goniłam 10 zł, dobrze że akurat mąż był bo tak to musiałabym odpuścić

dzielna panna z twojej córeczki, moja niestety delikatna po ojcu i pewnie mi wpadnie w histerię po szczepieniu, ja to twarda jestem, mogą mnie kłuć ile chcą a mąż się boi
haha, no 10 zl by ci uciekło, ja znowu nie chciałam, żeby Nadunia gola główką na słońcu świeciła. Potem to już cały czas jej przytrzymywałam ten kapelusz

Ciesze się, ze nie robi to na niej wielkiego wrażenia, bo w końcu zawsze sama jeżdżę na szczepienie, korzystamy z komunikacji miejskiej, to by było niewesoło, gdyby mi się rozpłakała.
to twój mąż delikatny taki, ale to normalne, kobitki są pod tym względem bardziej wytrzymałe
zastanawiam się, gdzie przypiąć te karuzele, żeby Nadia nie dosięgała do zabawek, bo szkoda już schować
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-11, 15:31   #2320
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
boże jaki upał, mama mi napisała,że właśnie wylądowali w Hurghadzie, heh miała być na miejscu o 1 w nocy a jest teraz!!! ciekawe dlaczego takie opóźnienie!!
super ma
Montii czy Wy macie taki basenik???? http:// allegro.pl/basen-brodzik-dmuchany-zabka-miekkie-dno-basenik-i1692303725.html

Cytat:
właśnie przeżyłam pół godz. histerie Nadusi, jak tak dalej pójdzie to wykończę się psychicznie, coś wspominałam że chce więcej dzieci, a w życiu teraz słodko śpi przyklejona do mojej klaty, myślałam że jak zaczęła dobrze dzień to taki będzie do końca a ona wpadła ze skrajności w skrajność

gdzie ty to całe pranie powiesisz ??
biedna jesteś
na raty na balkonie

Cytat:
u mnie za uszami nie ale na dloniach... masakra... i za paznokciami... chociaż teraz ma czystsze paznokcie od kiedy regularnie wcina ręce
dobre, nie wpadłam na to a mój też ma teraz czyściejsze pazury

Cytat:
Ego, ja po tamtym porodzie też słyszałam o 6 miesiącach, i po nich również nie ćwiczyłam Wiem że dziewczyny zaczynają i wcześniej niż po trzech, i też nic się nie dzieje. Trzeba tylko uważać żeby nie nabawić się przepukliny. Mój plan karmienia to w sumie żaden plan, tak przebiegało u Aleksa i zakładam powtórkę. Młody po skończeniu roku już nie chciał mm a od cyca się odstawił.
ja po pierwsze się boję, a po drugie mam lenia
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:46   #2321
Ewelqa1985
Zadomowienie

dziekujemy za gratki

izunia moze to kolka??
eirene to Oliwierek poszalał mam nadzieje ze teraz Ci pospi
castia to bedzie shopping przez duze S
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01072011252[1].jpg (99,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02072011263[1].jpg (66,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03072011264[1].jpg (71,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06072011274[1].jpg (99,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11072011312[1].jpg (87,3 KB, 30 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 16:01   #2322
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
dziekujemy za gratki

izunia moze to kolka??
Śliczna jest, ma wielkie oczka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-11, 16:11   #2323
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
dziekujemy za gratki

izunia moze to kolka??
Raczej nie kolka bo ją miała wcześniej i wiem jak to wygląda. Ona po prostu darła się wniebogłosy i tyle a przy kolce nerwowo machała rączkami i nóżkami i miała brzuszek napięty.

Chociaż z tym brzuszkiem to też mamy problemy bo śpi tylko na brzuszku. Jak ją położę na pleckach to co chwilę brzuszek ją zrywa, szarpie i budzi się. Chciałabym, żeby to już jej przeszło bo szczerze mówią mam dośc. Ona i ja się nieźle z nim męczymy

Stary 2011-07-11, 16:19   #2324
Ewelqa1985
Zadomowienie

izunia biedna Majeczka i Ty sie martwisz eh zeby bylo lepiej
tra fajnie ze Nadunia dobrze zniosla szczepienie my mamy 22.07 ale na szczescie przychodnia ma zapas 5w1 bo dzwonilam

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-07-11, 16:20   #2325
diatoma
Zadomowienie

oj w końcu udało mi się zdrzemnąć, bo ta @ mnie dobija, niepotrafie sie dzis zorganizowac nawet nie mialam kiedy kompa wlaczyc. a nie mialam zupelnie nic do roboty w domu. chcialam ogarnac jedna szafke bomnie wkurza ale tez mi czasu zabrakło

Olusia mojemu też się zbiera za uszkiem, i jak przecieram buźke to zawsze i za uszkami.
osatanio jak bylo tak goraco to Tymkowi puderek sypalam na szyjke bo mu sie pododparzala.
Ewelka ale cudna córa! piękna po prostu
traicionerA odwazna jestes z tym szczepieniem, ja juz dwukrotnie na to nie patrzylam, tylko wyszlam na ten czas on tak rzewnie płacz

kupilismy jednak ten typowy namiot na plaze, tylko zastanawiam sie co na dno polozyc? myslalam o takiej duzej macie jaką Montii kiedyś pokazywała, tylko za chorobe nie moge jej znaleźć.
przyszla mi jjuz wanienka dmuchana.
i zamowilam dzis łańcuszek do smoczka przyczepiany do ubranka z imieniem Tymka

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:28   #2326
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tra fajnie ze Nadunia dobrze zniosla szczepienie my mamy 22.07 ale na szczescie przychodnia ma zapas 5w1 bo dzwonilam
ja tez się ciesze, ze u nas maja zapas, w piątek w nocy do nich zadzwoniłam, bo się wystraszyłam, ze nie będzie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
oj w końcu udało mi się zdrzemnąć, bo ta @ mnie dobija, niepotrafie sie dzis zorganizowac nawet nie mialam kiedy kompa wlaczyc. a nie mialam zupelnie nic do roboty w domu. chcialam ogarnac jedna szafke bomnie wkurza ale tez mi czasu zabrakło

Olusia mojemu też się zbiera za uszkiem, i jak przecieram buźke to zawsze i za uszkami.
osatanio jak bylo tak goraco to Tymkowi puderek sypalam na szyjke bo mu sie pododparzala.
traicionerA odwazna jestes z tym szczepieniem, ja juz dwukrotnie na to nie patrzylam, tylko wyszlam na ten czas on tak rzewnie płacz

kupilismy jednak ten typowy namiot na plaze, tylko zastanawiam sie co na dno polozyc? myslalam o takiej duzej macie jaką Montii kiedyś pokazywała, tylko za chorobe nie moge jej znaleźć.
współczuję @
ja bym chyba nie mogła wyjść, wiadomo, ze ten płacz w momencie ukłucia jest bardzo przejmujący, ale zawsze lepiej wtedy za łapkę potrzymać, zaraz przytulic

http://allegro. pl/tiny-love-interaktywna-mata-gigant-150x100cm-9086-i1701268138.html
trzymaj linka do tej maty, spacja po kropce

zrobiłyśmy sobie dyskotekę z Nadią do latynoskich przebojów (lubi takie szybkie kawałki, z wyraźnym rytmem ) , zaczęła marudzić, to poszłam po soczek, wracam, a już zasnęła. kochana jest taka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-11, 16:30   #2327
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo to minie. Chociaż ostatnio czytałam na innym forum, że kobieta ma 8 miesięczne dziecko i boryka się z takim samym problemem

Ale twoja mała ślicznie leży w łóżeczku. Moja tak wytrzymuje max 15 minut.

Cytat:

Diatoma jak możesz to wrzuc linka do tego łąńcuszka. Ja też się zastanawiam co położyc na spód tego namiotu. Myślałam o ręczniku podwójnie złożonym ale sama nie wiem. Na pewno coś co nie będzie sprawiało, że maja będzie się pociła.

A kiedy jedziesz i gdzie?

Stary 2011-07-11, 16:33   #2328
madzik2221
Zakorzenienie

hej laski
witam sie z wami poweekendowo.i szczerze to jestem bardzo zmeczona i senna nie wiem co mi sie stalo.Michal tez jakis rozdrazniony,chyba ta pogoda na nas tak dziala i do tego on ma skok najchetniej to bym przespala ten okres

chcialam wrzucic foty Micha ale nie da sie,jakis blad mi wyskakuje

mam takie pytanko.czyktoras z was podawala lub podaje swojemu dzieciaczkowi marchewe albo jabluszko przed 4 mies?

Monti
znalazlam te ksiazki ale tam jest tylko wzmianka mala o tym ze kobieta idzie do pracy i ze jest ogolnie ciezko itp.jak bedziesz chciala to podam ci tytuly

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:37   #2329
Ewelqa1985
Zadomowienie

diatoma moge prosic o linka do tych łancuszkow z imieniem
izunia kurcze to nieciekawie 8-miesiecy i problem nadal jest eh te dzieci ja nie narzekam ona polezy nawet 40min-1h tak pod karuzela a jeszcze teraz wygina sie na boki i ma zaciesz taki ze hoho

wlasnie wzielam sie za uzupelnianie ksiazeczki "Moje pierwsze 5 lat" i widze ze sporo rzeczy mi umknelo i teraz mysle i na necie szukam pewnych informacji zla jestem ze nie pomyslalam o numerze gazety z dnia urodzin dla malej

olusia ja karmie piersia i nadal nie mam @

Eliza 14.05.2014

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-07-11 o 16:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 16:39   #2330
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
diatoma moge prosic o linka do tych łancuszkow z imieniem
izunia kurcze to nieciekawie 8-miesiecy i problem nadal jest eh te dzieci ja nie narzekam ona polezy nawet 40min-1h tak pod karuzela a jeszcze teraz wygina sie na boki i ma zaciesz taki ze hoho

wlasnie wzielam sie za uzupelnianie ksiazeczki "Moje pierwsze 5 lat" i widze ze sporo rzeczy mi umknelo i teraz mysle i na necie szukam pewnych informacji zla jestem ze nie pomyslalam o numerze gazety z dnia urodzin dla malej

olusia ja karmie piersia i nadal nie mam @

a to ja tak tydzień temu przysiadłam i zaczęłam szukać na necie.
A gazetę akurat mam, szkoda, ze tylko Wyborcza.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-11, 16:46   #2331
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
a to ja tak tydzień temu przysiadłam i zaczęłam szukać na necie.
A gazetę akurat mam, szkoda, ze tylko Wyborcza.
przy drugim bede madrzejsza

Eliza 14.05.2014

Czas edycji: 2011-07-11 o 16:48
Stary 2011-07-11, 16:54   #2332
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
oo to mnie nigdy nie spotkały takie nieprzyjemności,zawsze na czas...a raz

mnie raz spotkało opóźnienie 5h,
bo technicy przeglądali samolot bo było podejrzenie awarii
a to był mój pierwszy lot

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
zla jestem ze nie pomyslalam o numerze gazety z dnia urodzin dla malej
mój tż kupił gazetę w ten dzień

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
No właśnie, teraz tutaj praktycznie nic nie ma, dziewczyny tylko śmigają po wyprzedażach a my nic I na Koronę też czekam Ja mieszkam w mieście ale przebijając się przez centrum będę miała teraz dalej, Wy będziecie śmigać obwodnicą I mam cichą nadzieję że na początek po otwarciu będą jakieś super promocje

ja też nie mogę się doczekać galerii
Stary 2011-07-11, 16:55   #2333
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
przy drugim bede madrzejsza
No i masz powód, aby urodzić drugie dziecko
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-11, 17:05   #2334
ego_ego
Wtajemniczenie

Ewelqa1985 śliczna Niunia
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 17:05   #2335
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
No i masz powód, aby urodzić drugie dziecko
bo najwazniejsze to miec dobry powod

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-07-11, 17:07   #2336
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
No ale płacz a raczej przeraźliwy krzyk trwał około 1,5h. Myślałam, że ochrypnie od tego. Po raz pierwszy czułam się bezsilna
przytulam mocno... ja też nieraz płaczę bo nie wiem co mojemu dziecku jest także doskonale cię rozumiem...

Cytat:

Wróciłyśmy ze szczepionki, tym razem Nadia płakała nieco dłużej, tzn kilka razy trochę zapłakała podczas karmienia, ale gdy ja przewijałam w przychodni, to już się do mnie śmiała. Poszłyśmy jeszcze razem na zakupy, za dużo kupiłam no i nadźwigałam sie jak nie wiem co, ledwo szlam-wielka torba na ramie, dwie siaty i Nadia w marsupi. w lumplu znowu kupiłam sukienki, oczywiście od razu tez na przyszłe lato
byłyście dzielne bardzo

Cytat:

nie uspokajać herbatką uspokajającą to po cholerę tak się nazywa?

no trzeba w ogóle uważać co się mówi przy dzieciach

o taaak - mój to też Terrorosta wybaczymy jej zapomniała kobiecina...

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
super ma
Montii czy Wy macie taki basenik???? http:// allegro.pl/basen-brodzik-dmuchany-zabka-miekkie-dno-basenik-i1692303725.html

ale super chyba sama się skuszę a monti ma chyba inny trochę

Cytat:
pospał 30minut także dziś w sumie może godzinkę,,,, teraz tż go usypia w bujaczku może się zdrzemnie trochę potem kąpanie i spać

A malutka prześliczna

Cytat:
współczuję @
ja bym chyba nie mogła wyjść, wiadomo, ze ten płacz w momencie ukłucia jest bardzo przejmujący, ale zawsze lepiej wtedy za łapkę potrzymać, zaraz przytulic

zrobiłyśmy sobie dyskotekę z Nadią do latynoskich przebojów (lubi takie szybkie kawałki, z wyraźnym rytmem ) , zaczęła marudzić, to poszłam po soczek, wracam, a już zasnęła. kochana jest taka
jak śpi

ja nie lubię szczepień jeszcze mi każe pielęgniarka za nóżkę trzymać go pierwszy raz płakałam razem z nim

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-07-11 o 17:08
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 17:08   #2337
diatoma
Zadomowienie

traicionera ja wiem ze to straszne, ale ja stałam w aptece która jest 20 metrow od punktu szczepien i slyszalam jego placz i nie moglam sie skupic co chce az mi sie lzy cisnely do oczu.

izunia wyjzdzamy 5-15 sieprnia do Ustki, Tymo bedzie miał prawie 5 miesiecy,tzn akuart 15 skonczy. właśnie wymysliłam ze na spod do tego namiotu wezme doł od maty z canpol, bo jest bardzo gruby i mięciutki

ewelqa to link do lancuszkow. sa jeszcze inni sprzedawcy ale jakos ten mi podszedl najbardziejhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=1690564222

aha przypomnialo mi sie, myslalm dzis znowu o tym pałąku bo ktoś pisał że szuka. i po dłuższym przemysleniu stwierdzilam ze nie kupie bo:
1. jak jedziemy autem to zaciągam ten uchwyt od nosidelka i przyczepiam zabawki i on sie tym super interesuje. trzeba miec tylko te zabawki z klipsem,wlasnie chce jeszcze cos dokupic.
2. dziecko jest teraz na takim etapie rozwoju ze tak chlonie otaczjący swiat ze ten pałąk chyba by mu tylko go przyslaniał.
no nie wiem co wy na to.

madzikk
, my w wieku 3,5 miesiaca podajemy soczki, wlasnie jablko i dzis nawet marchew łyżeczka.

zastanawiam się do zakupu gryzaka w smoczku.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-11 o 17:16
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 17:14   #2338
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie lubię szczepień jeszcze mi każe pielęgniarka za nóżkę trzymać go pierwszy raz płakałam razem z nim

wrażliwa jesteś,
moja siostra też tak przezywała szczepienia
Stary 2011-07-11, 17:16   #2339
Ewelqa1985
Zadomowienie

tra a na jakiej stronce szukalas hit kinowy lub przeboj radiowy ?? bo wujek google glupoty pokazuje

edit radiowy hit znalazlam wlasnie na stronce rmf-u

diatoma dziekuje

Eliza 14.05.2014

Czas edycji: 2011-07-11 o 17:22
Stary 2011-07-11, 17:21   #2340
izunia233
Zadomowienie

Eirene

Cytat:
traicionera ja wiem ze to straszne, ale ja stałam w aptece która jest 20 metrow od punktu szczepien i slyszalam jego placz i nie moglam sie skupic co chce az mi sie lzy cisnely do oczu.

izunia wyjzdzamy 5-15 sieprnia do Ustki, Tymo bedzie miał prawie 5 miesiecy,tzn akuart 15 skonczy. właśnie wymysliłam ze na spod do tego namiotu wezme doł od maty z canpol, bo jest bardzo gruby i mięciutki

ewelqa to link do lancuszkow. sa jeszcze inni sprzedawcy ale jakos ten mi podszedl najbardziejhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=1690564222

aha przypomnialo mi sie, myslalm dzis znowu o tym pałąku bo ktoś pisał że szuka. i po dłuższym przemysleniu stwierdzilam ze nie kupie bo:
1. jak jedziemy autem to zaciągam ten uchwyt od nosidelka i przyczepiam zabawki i on sie tym super interesuje. trzeba miec tylko te zabawki z klipsem,wlasnie chce jeszcze cos dokupic.
2. dziecko jest teraz na takim etapie rozwoju ze tak chlonie otaczjący swiat ze ten pałąk chyba by mu tylko go przyslaniał.
no nie wiem co wy na to.

madzikk
, my w wieku 3,5 miesiaca podajemy soczki, wlasnie jablko i dzis nawet marchew łyżeczka.

zastanawiam się do zakupu gryzaka w smoczku.
My chcemy jechac na poczatku sierpnia ale jakoś się obawiam tego wyjazdu. Maja będzie miała skończone trzy miesiące.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości