|
|
#2011 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdzanie nr nadwozia, norm spalin, światła , głośności wydechu, hamulce i tarcz w zaleznsci od stacji na oko tzn alb na rolkach i bieżnik w oponach. A realnie to zależy kto i czym podjedzie. Mi przepuścili amerykańska lampę (nawet nie zwrócili na nią uwagi) a następny przegląd będę musiała przejść z bardzo nielegalnym wydechem, ale wogóle się go nie obawiam. Na przeglądzie sprawdzane są tak podstawowe sprawy, że jeśli jakiś motocykl go nie przechodzi (pomijam modyfikacje wydechów i angielskie lampy) , tzn ze jest naprawdę źle, a dużo młodych woli zalac "wache" niz kupic klocki,itp
Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2011-07-10 o 20:05 |
|
|
|
#2013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz ,nie chcialam Cie urazic nie w tym rzecz ze kazdy moto z 90 tego to pasc ,bo sama na wlasne oczy widzialam tak wychuchana Gske ze moj satek z 2007 to wstydzil sie kolo niej stawac. Powiedzmy ze mialo to sformuowanie podkreslic podejscie goscia ktorego widzialam ,i ktory raczej wygladal na takiego co wolal zalac niz klocki zmienic.. A na pierwszym przegladzie ,ktory sie odbyl teraz szukalismy z gosciem numeru win ,w koncu wrocilam do domku po ksiazeczke-instrukcje obslugi poisluchal ,ja jeszcze poprosiulam o sprawdzenie kloskow ,opon ,bo mi sie nie podobalo cos.. i to tyle.. Nawet to posprawdzal na moje zyczenie...Czym ty w ogole smigasz? ))Co do ochraniaczy, mnie w lato wkurzaja jak diabli -skory nie mam , wdzianko tekstylne z ochraniaczami ,jeszcze kurtka meska ,wiec wyglada sie naprawde idiotycznie ..
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
hexxa ale spodnie też z ochraniaczami?
ja sie napaliłam na te jeansowe z ochraniaczami
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GSa mam Po przeglądzie ostatnim to miałam ochotę faceta zabić śmiechem, bo to było totalne nieporozumienie. Nigdy nie miał doczynienia z motorami, ale przeglądy im "robi", a w sumie to bardziej podbija niż robi ![]() Spodnie tekstylne mi się zawsze do tyłka przyklejają, toż to cholery idzie dostać Ale już w nich się gotuję, więc skóry bym nie chciała ![]() Kurtkę mam damską - udało mi się kupić przez przypadek jak byłam u brata w UK, ale jakiś czas jeździłam w męskiej, wyglądałam jak debil w niej ![]() Pati, powodzenia (nie dziękuj ).Na mój egzamin szłam z nastawieniem, że tracę kasę na dojazd tylko po to, żeby oblać. Jakoś zdałam, więc liczę na to, że Tobie też się uda
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-07-10 o 22:34 |
|
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o przegląd to w sumie nie przejmuję się nim bardzo (u nas zawsze sprawdzają światła i nr ramy). W końcu jak chcę przejeździć bezpiecznie sezon to prowadzę go do serwisu na totalny przegląd i wtedy mam pewność.
p.s. u mnie z angielską lampą przeszedł przegląd bez najmniejszego problemu. Facet pomierzył gdzie dokładnie pada snop światła i uznał, że mieści się w normie. W sobotę jechałam na zlot o 23.30 przez lasy i światła spisały się rewelacyjnie. Co do jazdy w spodniach ochraniaczami... wczoraj np. było ok 30 stopni i normalnie w pełnym skórzanym kombinezonie śmigałam. Na trasie zupełnie mi nie przeszkadza. Kombik nawet i powyżej 30 stopni mam na sobie na dłuższe trasy. Jeśli mam jakiś krótszy przelot i przy okazji muszę coś pozałatwiać to wówczas spodnie jeansowe mottowear z ochraniaczami i skórzana kurtka z ochraniaczami.
|
|
#2018 |
|
Konto usunięte
|
Ku**a zdalam! Dacie wiare?!
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;28067297]Ku**a zdalam! Dacie wiare?![/QUOTE]
hehe no gratulujemy
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;28067297]Ku**a zdalam! Dacie wiare?![/QUOTE]
Gratki!!! Kurcze mam nadzieje ze okolo 20 tego tez powedruje zapisac sie na egzamin. Jazdy mam juz rozpisane,pozostawione 2 godzinki zapasu tuz przed samym egzamine.. to teraz juz tylko czekam niecierpliwie. Co do szmat.. kurtka meska ,gacie damskie-dobrze ze w tym samym kolorze- z Cordury,z ochraniaczami.Butow jeszcze sie nie dorobilam,ale na dluzsze podroze ubieram wysokie buty,tak samo jak kamizelke odblaskowa. W satelisie ciezko byłoby oparzyć sie-wszytko na maxa zabudowane plastikami-taki rasowy sedes gdzie siedzisz jak na kiblu,i dopiero teraz dotarlo do mnie jak niewygodnia to jest pozycja,i o ile wieksza kontrole ma sie nad moto ,jesli jest co scisnac nogami Co nie zmienia faktu ze TZ wozonySwiniaczek -co do przyklejania ,poszukaj u babci tzw reform Mnie dokucza podczas podrozy po bulki kurtka czasami jestem pod nia tak spocona ze zdjac jej nie umiem i potrzebna jest pomoc drugiej osoby
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję
|
|
|
|
#2022 |
|
in love with life
|
Haha Jestes zdolna i tyle
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam problem ze zdjęcie spodni, zawsze muszę się w kiblu zamknąć, bo ściągają za sobą gacie
|
||
|
|
|
#2024 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
Również gratuluje
![]() Jeszcze Was odrobine pomęcze dziewczyny.. Czy któras z Was idac na prawko nie miała (tak jak ja) wczesniej w ogole motocykla 'w rekach'? Chodzi o to ze nie mam pojecia kompletnie jak bedzie przebiegala pierwsza jazda, czy dam sobie rade, czytajac o zmianie biegów jest to dla mnie kosmos... Czy jest to trudne do opanowania, ta zmiana biegow?? Troche sie cykam przed pierwsza jazda..
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ile ja bym dała, żeby mieć takiego ścigacza na własność
Strasznie choruję na ich punkcie, a jednocześnie mnie przerażają - nie wiem czy starczyłoby mi odwagi żeby na niego wsiąść, a co dopiero pędzić ponad 200km/h. Może kiedyś się zdecyduję na prawko na motory, póki co pozostaje mi tylko je oglądać
|
#2027 | |
|
in love with life
|
Cytat:
) i dalam rade. Zdalam za 1 razem i mam A juz 6 rok...
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żałuję tylko że nie poszłam na kurs wcześniej bo ominęło mnie sporo radości
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
Wiem panikuje. Ale dowiedzialam sie wlasnie od kolegi ze na pierwszej jeździe jedzie sie jednak na taki mniejszy placyk ktory jest zaraz z tylu osrodka, wiec nie mam juz strasznej wizji jazdy przez miasto w godzinach szczytu zeby dojechac na plac
|
#2030 |
|
in love with life
|
Na 1 godzinie nie wyjedziesz motocyklem na miasto. Ja wyjechalam dosyc pozno. Juz nie pamietam dokladnie w ktorej godzinie, ale na pewno nie przed wyjezdzeniem 10 godzin na placu. Wszystko zalezy od instruktora, jak sie o Ciebie boi to nie chce Cie szybko wziac na miasto, ale waro z nim porozmawiac
|
#2031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na placu jeździłam 10 h, dopiero na 11 wyjechałam na miasto. |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
A szybko jeździcie? czy wolicie tak turystycznie?
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
wiadomo, zależy
![]() i "zapierd*" ma swój urok i jazda turystyczna ma swój urok ![]() szybkośc to przede wszystkim adrenalina a wolna to ot, tak na spokojne spacerki i traski (; och jeez za 6 dni egz i już zaczyna mi być niedobrze jak o tym pomyślę |
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Mam to samo..ja mam za równy tydzien i już mną telepie na mysl o Panu egzaminatorze
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
no ja jedyne na czym jeździłam to egzaminatorska ybr i choppery, które do dużych prędkości stworzone nie są, dlatego uważam, że 110 km/h.
może na ścigaczu będą to inne wartości ![]() Cytat:
Mi się niedobrze robi na myśl o 8kach. Wczoraj miałam jazdy i ponad godzinę w kółko jeździłam i z✂✂✂ałam może z raz. A na egzaminie? Jak znowu na 8ce obleję to się potnę -.- A Pana egzaminatora miałam fajnego.. nawet przystojnego... może dlatego oblałam haha
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pisałaś, że " "zapierd*" ma swój urok i jazda turystyczna ma swój urok" więc myślałam, że szybko jeździsz
"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość." Edytowane przez asvr Czas edycji: 2011-07-15 o 13:53 |
|
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
nie, więcej nie miałam okazji jeździć prowadząc (;
co innego jako pasażer no ale wiadomo, to nie to samo. mam już uzbierane 5,21% kasy na mój motocykl lol!
|
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
ważne że zaczęłaś
więc jakoś to pójdzie ![]() ja ostatnio jeżdżę trochę wolniej po tym jak widziałem stado dzików przy drodze którą śmigam na dodatek panowie drogowcy nasypali "kamyków" latając dziury
|
|
#2040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już jest 5,51 xDsummer job na razie nie znalazłam to niestety ![]() No leśne zwierzaczki to problem... mi kiedyś jakaś sarna wyskoczyła jak autem jechałam ;/ a co dopiero motocyklem... brr |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

) to ograniczyli się do posłuchania jak chodzi
))

) i dalam rade. Zdalam za 1 razem i mam A juz 6 rok...
na dodatek panowie drogowcy nasypali "kamyków" latając dziury