|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ten to powinien trafić na listę 10 najważniejszych powodów, aby miec drugie dziecko
![]() Cytat:
ja tez przytrzymywałam ale płakać nie płakałam, chociażby po to, żeby Nadii nie stresować bardziej. Cytat:
Dla mnie pałąk jest fajny, wieszam tam różne zawieszki, również z maty i mała ma ubaw, a gdyby przeszkadzał, to zawsze można w chwile ściągnąć zupełnie czy obniżyć. Co jak co, ale dziecko w pozycji horyzontalnej i tak jeszcze za dużo tego świata nie widzi ![]() na filmwebie box office
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pałąk przydaje się do wózka bardziej ![]() my też chcemy ten gryzak kupić świetna sprawa koleżanka ma i zadowolona tzn córka ![]() no i to bardzo, jak ostatnio sie głośno zaśmiałam i się przestraszył zaczął płakać - aż samej mi łzy poleciały ![]() Cytat:
nie no aż tak nie płakałam on nawet nie zauważył hehe po prostu łzy mi poleciały ale nie ryczałam jakoś bardzo
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe, bo mi się skojarzyło, jak pierwszego dnia, gdy zostałam z Nadia sama, tzn 5 po porodzie mała się popłakała, Lucek stłukł przyprawę.ja nie wiedziałam, co robić i się poryczałam, a Nadia się tak mi przyglądała ![]() Nadia została poszczepiennego maruda i zaczeka placka, pomogło Z popielnika na Wojtusia, choć wcześniej nie lubiła tej kołysanki, ale widocznie wbiła sie w nastrój
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię wszystkiego bo cały dzień mąż w pracy....siedzi od 7....i mały cały dzień nie śpi
Ja jeszcze nie miałam i się nie zanosi. czarna gratulacje!!!! wanilka powodzenia z badaniem, oby się coś wyjaśniło. Dziewczynom gratuluję 4 miesięcy Udało mi się wyżej zawiesić tą karuzelkę. Szkoda mi było ją wymontowywać bo mały ją lubi bardzo. Skwar dzisiaj okropny, pierwszy raz mały w samym bodziaku był, a chwilę i bez. |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny próbki Johnson Baby
![]() http://www.johnsonsbaby.com.pl/ |
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypełniłam
|
|
#2348 | |||
|
Zadomowienie
|
nie uwierzycie Nadia zasnęła sama
Cytat:
jak jest przeziębiony to zachowuje się jakby umierał ewelqa śliczna jest i jakie ma piękne duże oczy izunia oby to było tylko chwilowe, może nie doczytałam albo nie pisałaś ile to już u was trwa ?? Cytat:
Cytat:
eirene my to musimy napisać książkę : Szkoła przetrwania czyli jak wychować małego terrorystę u nas też zawsze każe za nóżkę trzymać i jak widzę jak ona tą igłe wbija to mam ochotę ją strzelić w łeb ewelqa ja jestem jakaś lewa bo nie mogę znaleźć traicionera a sprawdzisz mi hit kinowy z 5 marca tity masz cyborga nie syna ![]() aja
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zawzse śpiewam na wojtusia ![]() Cytat:
mam taka jedną próbkę ponoć johnson zmienił skład kosmetyków i już tak nie uczulają
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
super!! Pani rehabilitantka pochwaliła Lenke, za bardzo ładne postępy!!!
Cytat:
ułaaaaaaa boli..... ![]() taaaaaaa pomarzyć dobra rzecz, ehhh ![]() mykam kapać Leniute
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet bez smoczka !!! w szoku byłam tz mówi że dziś on go usypia ja mówię spoko - tylko daj mu smoka. tż mówi - zaśnie bez. chciałam się założyć że nie zaśnie a bym przegrała i w ciągu 10minut zasnął sam!!! do teraz w szoku jestem ![]() tak kochana tak - to by był bestseller ![]() tra a jak sprawdzasz te hity kinowe??? bo ja też bym chciała ![]() a jakie macie pytania w tych albumach? bo ja w albumie nie mam ale chciałabym cosik takiego dorobić i się zastanawiam nad pytaniami? ![]() tra właśnie jaki hit był w okolicach 1-3kwietnia? i hit radiowy?
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
tra
|
#2353 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a pranie to ja robiłam w weekend, więc musiałabym co innego sobie znaleźć do roboty ![]() Cytat:
muszę mu regularnie czyścić, bo strasznie dużo się tego gromadzia ja nie mam @ póki co mi z tym dobrze![]() Cytat:
o kurczę 8 godzin dziennie! Trzymam kciuki, żebyś dała radę, chyba faktycznie musisz zacząć już robić zapasy i może wprowadzać jakieś pokarmy inne? Żeby coś innego mogła jeść w razie czego? (ja się zastanawiam jak to będzie jak ja studia zacznę, niby październik daleko i to będzie 6 miesiąc, więc pewnie w 5 zacznę jednak coś wprowadzać...)Współczuję marudy, może jutro będzie miała lepszy humorek Cytat:
![]() a w wózku to on i tak nie lubi leżeć mamy tylko taką zawieszkę-grzechotki i to mu wystarcza
|
||||
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, mała znowu drze się w kąpieli
nie wiem o co chodzi, 2 tygodnie lubi sie kąpać, potem przez tydzień nie lubi i tak w kółko zgłupieć można, nawet porządnie jej nie umyłam ![]() zjadłam właśnie wielką bułę z dżemem, a miałam już nie jeść kolacji
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super bardzo się cieszę a robicie coś inaczej? nie wiem inna pora , może głodna jest bardziej, może temperatura jej nie pasi w pomieszczeniu...
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było kilka dni co się darła całą kąpiel ![]() potem była super zadowolona, a dzisiaj rozpłakała się pod koniec kąpieli
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
100 latek z okazji urodzin i blogoslawienstwa bozego dla coreczki Faktycznie troche tych imprez ci sie zebralo
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakichś diametralnych różnic nie ma
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj się tyle narobiłam, że jutro jadę do koleżanki na wieś jeszcze byliśmy znowu na zakupach, zakupiłam Olkowi pierwsze body adidas a niech ma chłopak "firmówkę"idę spać bo ledwo żyję |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2361 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#2362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sluchajcie jesli ktoras jeszcze do mnie cos pisala to sorki, ale skonczylam na str 65 chyba i teraz juz nie mam mocy i czasu, zeby nadrobic reszte. Mateusz zrobil sie ostatnio tak absornujacy, ze nie mam sie nawet kiedy wysrac. W ciagu dnia prawie w ogole nie sypia, a jesli nawet to max 30min. Ledwo skoncze robic obiad czy prac, a on juz na chodzie i marudzenie. Mata nie, lezaczek nie, lozeczko nie, karuzela nie no masakra. Caly czas musze mu szukac zajecia. Bede wpadac, ale nadrabiac raczej nie dam rady. |
||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze muszę w końcu iść do kościoła w sprawie chrzcin,
bo wszystkich zaprosiliśmy na 23 lipca na chrzciny ale w kościele jeszcze nie byliśmy ![]() Śmieszne to będzie, bo my do kościoła nie chodzimy, ciekawe co ksiądz powie.
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Nadusi dzielna dziewczynka sama zasnela ![]() nie zrozumialam jak to czekaliscie 2 tyg. na gazete ?? ja chyba jakas nie kumata jestem ![]() tra jakos nie moge sobie na tej stronce znalesc hitow z 11.03 Pomocy ![]() eh lece spac odezwe sie jutro poznym popludniem bo mam troche zalatwien dobrej nocy dziekuje za komplementy w imieniu Emilki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-07-11 o 22:30 |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Olusia ja własnie wtrąbiłam pół sloiczka dzemu truskawkowego z sucharkami
![]() prunelle, wiesz ja zwracam uwage zeby te klipsy byly mocne i mi sie nie zsuwaja, no bo mmam tez zabwki na koleczkach ale spada wiec bez sensu. klips to podstawa w tej sytuacji. wlasnie szukam na all i nie moge sie zdecydowac. zobaczcie jaki gadzet znalazlam http://allegro.pl/nuby-siateczka-gry...699604054.html, rece opadaja a moze to ja sie nie znam, i jestem za malo nowoczesna?
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam w Manufakturze. W Mothercare są fajne przeceny. W Zarze już prawie wszystko wykupione. W Smyku jak nic nie było, tak nie ma. W KappAhll można coś wygrzebać. W H&M nic ciekawego na wyprzedaży nie było, ale bez przecen kilka fajnych rzeczy znalazłam. W Okabi nic nie upolowałam. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-11 o 22:50 |
|
|
|
|
#2367 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
klask i:Cytat:
Cytat:
tylko z brzuszka na plecy ale czytałam, że niektóre dzieci omijają ten etap i np. zaczynają siadać mimo, że wcześniej się nie przrkręcały więc się tak nie martwię ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wogóle to jak czytałam Twój post o wyjezdzie nad morze to stwierdziłam, że jedziecie pod namiot i tak sobie mysle hmm z takim maleństwem ![]() Ewelqa, ale Emilka sliczna dziewczynka, kiedy zapoznanie z Jacusiem ![]() Czarna wszystkiego naj, duzo miłości Izabella my tez chrzcimy w sierpniu, ale jakos nie ma kolejek Wanilia Jacus tez dzisiaj wczesniej zasnał jak na niego o 22.30 Super, że Nadia sama zasypia, Jacek raczej przy piersi
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Harods byłam w piątek z tż w manu, ale tak mnie przegonił że byłam tylko w h&m ii kupilam 1 bodziaka
i tak pewnie w tym tyg pojedziemy jeszcze bo okazalo sie ze nie dopina mi sie góra od kostiumu. i trzeba nabyć poki nie wprowadza jesiennej kolekcji , bo potem wybor ograniczony bedzie. moze i masz racje z tymi cząstkami, tylko zastanawia mnie kewstia higieny tej siatki, czy to sie tylko płucze, myje plynek czy moze sterylizuje zeby zbyt duzo bakterii sie nie namnozylo. dla mnie to jest troche pod tym wzgledem jak gąbka do naczyń. no nic poczytam opinie i wtedy zdecyduje.tak mi sie dzis nasunelo, ze ten wyparzacz ktory mam canpol sie psuje. i sie nie zdziwie jak Tymo bedzie mial 6 miesiecy i urządzenie padnie. chyba mam pecha albo to takie do d... nuna dobre amoże ja niezrozumiale napisałam? kurcze nie zawsze czytam co napisze ... jedziemy na kwatere. mielismy propozycje do kolezanki na camping ale sie nie odwazylam wlasnie,chyba najgorzej ze nie ma łazienki tylko trzeba gdzies tam chodzic.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-11 o 23:00 |
|
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie te klipsy od naszych zabawek nie są za ścisłe, raczej większe, ech ale my na wakacje góra 3 godziny będziemy jechać, to może prześpi ten czas
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

to po cholerę tak się nazywa?
pierwszy raz płakałam razem z nim
?? bo wujek google glupoty pokazuje 

i teraz mysle i na necie szukam pewnych informacji 

Zosi normalnie 2 razy dziennie musze za uszkami przemywać, bo ma normalnie zeschniete waleczki brudu/ naskorka.
super bardzo się cieszę 
klask i: