Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 19:39   #4111
anetika
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Hej W aleście dziś naprodukowały
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina... Miałam ktg i dostałam tabletki Cordafen mam jakies skurcze ??? Ups....zaczynam sie martwic....
Odpoczywaj Pesteczko

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam taki, tylko na innej aukcji - siostra mnie namówiła, bo sama taki miała i sobie chwaliła

kasiuleczkakuleczka - trzymaj się dzielnie Kochana Pocieszę Cie, mój gin też mnie straszył szpitalem gdybym przekroczyła magiczne 140mg. (Miałam po krzywej 138mg po 2h) Co do norm, to też dziwne bo co region to inne - u dziewczyn jest na przykład do 120mg 1hpo jedzeniu, a u mnie do 140mg też 1h po jedzeniu... Gin mi mówił, że problem jest wtedy, gdy często przekracza się właśnie te 140 mg. A i u mnie wg labu norma po 75gr glukozy jest po 1h. do 180, a po 2 do 140mg.

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
lausanne
Dziewczyny z cukrowym problemem! CZy dostałyście od lakarza jakąs rozpisaną dietę czy tylko zalecenia? Ja trochę się orientuje, ale jakbyście miały coś takiego to chętnie bym popatrzyła bo czasem się boję czy na pewno dobrze komponuję posiłki..
Ja miałam tylko zalecenia.

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Zmierzyłam sobie cukier, od kilku godz nic nie jadłam (żułam gumę orbit ) i mam 109cukru naprawdę stres podnosi cukier
Stres podnosi cukier na pewno - więc nie ma co się denerwować I baciki Ci się należą za to niejedzenie od kilku godzin kobietko!
Za to brawo dla dzielnego i kochanego synusia!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:43   #4112
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

aga ale doszły juz te mebelki czy tylko teraz tak myslisz? bo nie zalapałam

cotka ja się przygotowuję do porodu w Wa-wie, no i jest K. ktorego małz samego nie zostawi, więc tym razem wole kupować więcej wszystkiego niż liczyc ze mi ktos dowiezie Ale poprzednio mi dowoził codziennie cos nowego i bylo ok

lula mozna włozyc podpaskę w te siatkowe majty, choc na początku lepiej podkład bella, bo podpaska moze nie dac rady a co do wietrzenia - lekarze zalecają żeby NIC nie miec, tylko podkład między nogami (ściskasz go udami i sobie leżysz ). Majtki jednorazowe wkładasz tak czy siak (na wlasna odpowiedzialnosc ) bo nikt normalny w szpitalu nie lezy bez majtek - ciągle ktos wchodzi, idzie się do lazienki, podnosisz sie do placzącego dziecka itd. Tylko przed obchodem się zdejmuje wszystko:brzydal :

kaileight
chyba byłoby szkoda bawełnianych Z początku naprawdę baaardzo się krwawi. No i te siatkowe niby są bardziej higieniczne i przewiewne. Ale czy ja wiem
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:47   #4113
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Faktycznie, widziałam
U mnie też komoda za mała i rusza przewijak utwardzany
czyli taki na łóżeczko?

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
doszły ale znalazłam COŚ takiego i może sobie zamówie jak jeszcze będe miała miejsce w pokoju albo na łóżeczko

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:52   #4114
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Cotka ja mam laktator tommee tippee i polecam. A tego z aventu niestety nie znam
o, to super że polecasz bo ja właśnie taki dostałam
Cytat:
Też właśnie sobie tak tłumaczę ... na bieżąco łatwiej uzupełnić jak wiadomo co jest potrzebne.

Kurde szukam tych piżam a one dwuczęściowe. Ze spodniami w większości. A chyba nie można ze spodniami nie? I wszystkie brzydulce takie
dokładnie te wzorki w żyrafki i miśki mnie powalały ja kupiłam te ładniejsze odcięte pod biustem dwie, a na poród poluje na jakąś najtańszą koszulke taką "workową" jak nie znajde to wezme od mamy kiedyś kupiła i jej leży nowa w szufladzie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
pokazywałam a mam z TEJ serii
bardzo ładne mebelki, szkoda własnie ze takie płykie, większosc teraz takich robią masakra szafeczki z biedronki które chce jkupić mają głębokośc 40 cm to już troszeczke lepiej
Cytat:
lula mozna włozyc podpaskę w te siatkowe majty, choc na początku lepiej podkład bella, bo podpaska moze nie dac rady a co do wietrzenia - lekarze zalecają żeby NIC nie miec, tylko podkład między nogami (ściskasz go udami i sobie leżysz ). Majtki jednorazowe wkładasz tak czy siak (na wlasna odpowiedzialnosc ) bo nikt normalny w szpitalu nie lezy bez majtek - ciągle ktos wchodzi, idzie się do lazienki, podnosisz sie do placzącego dziecka itd. Tylko przed obchodem się zdejmuje wszystko:brzydal :

kaileight chyba byłoby szkoda bawełnianych Z początku naprawdę baaardzo się krwawi. No i te siatkowe niby są bardziej higieniczne i przewiewne. Ale czy ja wiem
ja mam i sisteczkowe i te jednorazowe (papierowe) i wydaje mi sie ze ta papierowe są jakieś takie nieprzewiewne, sztuczne

co do podkreślonego - to mnie właśnie najbardziej przeraża

na dzisiaj dosyć prasowania zostało mi tego jeszcze troszke na jutro, ale dzisiaj już dosyć nóżi mnie bolą i kręgosłup, brzusio też już zaczynał więc sobie odpuściłam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:53   #4115
lausanne
Wtajemniczenie

Agus to przykro mi ze za wąska komoda Najwyzej jak mowisz dokupisz sobie taką szafeczkę choć ja mam przewijak na łózeczko i uważam ze to super wygoda. A dzidzius mi zajmował przez pierwsze miesiące 1/3 łózeczka więc przewijak nie przeszkadzal

sypnęły mi się paznokcie musialam je obciąc na króciutko i nadal się łamią. A takie były mocne!
Stary 2011-07-11, 19:53   #4116
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Chca, juz sie umawialam wstepnie z ginka ze przyjde kilka dni przed lotem. No i na wszelki wypadek wydrukowalam sobie info z FAQu easy jet, ze do 35 tygodnia wlacznie mozna latac z zaswiadczeniem od lekarza. To na wypadek jakby ktos z obslugi mial jakies obiekcje. No i lece z mezem, wiec wszelki konieczne "wyklocanie sie" zostawiam jemu.
35tc to ładnie, w wizzarze tylko do 34, po już nie chcą wcale brać na pokład z tego co się orientuję. tak trzymaj, Ty się nie denerwuj, niech mąż się kłóci w razie czego

Cytat:
Też właśnie sobie tak tłumaczę ... na bieżąco łatwiej uzupełnić jak wiadomo co jest potrzebne.

Kurde szukam tych piżam a one dwuczęściowe. Ze spodniami w większości. A chyba nie można ze spodniami nie? I wszystkie brzydulce takie
ja tylko 2 częściowe. i koniecznie ze spodniami a góra taka koszulowa

Cytat:

kaileight
chyba byłoby szkoda bawełnianych Z początku naprawdę baaardzo się krwawi. No i te siatkowe niby są bardziej higieniczne i przewiewne. Ale czy ja wiem
hmm a to mnie zaciekawiłaś ...
to całkiem bez sensu wg mnie. ściskając uda, żeby przytrzymać wkład to też się będzie blokowało dostęp powietrza czy ja coś źle rozumiem? to już nie lepiej wciagnąć majty z wkładem i leżeć z lekko rozłożonymi nogami? bo ja już się pogubiłam... jakaś nie kumata jestem
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:01   #4117
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

co do podkreślonego - to mnie właśnie najbardziej przeraża

na dzisiaj dosyć prasowania zostało mi tego jeszcze troszke na jutro, ale dzisiaj już dosyć nóżi mnie bolą i kręgosłup, brzusio też już zaczynał więc sobie odpuściłam
zobaczysz ze jak już przejdziesz poród ( a w czasie porodu tym bardziej) i będziesz leżała z dzieciaczkiem w sali to wszystko będziesz miała w poważaniu Wietrzenie obolałych piersi i krwawienie i inne takie przyjemnosci w obecnosci dziewczyn które przed chwilą przeszły to samo co Ty będzie naturalne a obchód będzie co najwyzej wkurzający bo będą Ci przeszkadzac spac lub karmic a nie stresujący. Obiecuję

co do prasowania to dobrze ze juz odpuscilas taki upał ja chyba bym nie stanęla z żelazkiem nawet za pieniądze
Stary 2011-07-11, 20:06   #4118
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczysz ze jak już przejdziesz poród ( a w czasie porodu tym bardziej) i będziesz leżała z dzieciaczkiem w sali to wszystko będziesz miała w poważaniu Wietrzenie obolałych piersi i krwawienie i inne takie przyjemnosci w obecnosci dziewczyn które przed chwilą przeszły to samo co Ty będzie naturalne a obchód będzie co najwyzej wkurzający bo będą Ci przeszkadzac spac lub karmic a nie stresujący. Obiecuję

co do prasowania to dobrze ze juz odpuscilas taki upał ja chyba bym nie stanęla z żelazkiem nawet za pieniądze
Kobitki na sali mi nie będa przeszkadzały, ale Ci lekarze - co chwile inni to znając mnie będzie krępujące a jak jeszcze jacyś praktykanci się trafią to już w ogóle no ale może rzeczywiście ich oleje, a co mi tam najważniejsze że będe miała już Niunie

u mnie właśnie się troszke przyjemniej się zrobiło wiaterek mi wieje i fajnie mi ja mam ogólnie chłodno w mieszkaniu bo parter a okna mam tylko na wschód i północ - w lato super, gorzej w zime jest
Stary 2011-07-11, 20:07   #4119
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
czyli taki na łóżeczko?

doszły ale znalazłam COŚ takiego i może sobie zamówie jak jeszcze będe miała miejsce w pokoju albo na łóżeczko
Fajne to, ja też myślę czy nie brać z ikei tego za 99 zł ale chyba zostanie na tym na łóżeczko właśnie. W sumie i tak miejsca mało to lepiej jakoś kombinować.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
35tc to ładnie, w wizzarze tylko do 34, po już nie chcą wcale brać na pokład z tego co się orientuję. tak trzymaj, Ty się nie denerwuj, niech mąż się kłóci w razie czego

ja tylko 2 częściowe. i koniecznie ze spodniami a góra taka koszulowa

to całkiem bez sensu wg mnie. ściskając uda, żeby przytrzymać wkład to też się będzie blokowało dostęp powietrza czy ja coś źle rozumiem? to już nie lepiej wciagnąć majty z wkładem i leżeć z lekko rozłożonymi nogami? bo ja już się pogubiłam... jakaś nie kumata jestem
No właśnie ja nie chcę tych 2 częściowych bo ponoć ich nie można. Gołe dupsko musi być tzn z tymi wkładkami i podkładami, ale musi się wietrzyć.
Podeślijcie linki jak coś upolujecie, bo nie chcę żyrafek i misiów

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:07   #4120
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

nie odpowiem Ci bo nie wnikałam i tak miałam majtki
Stary 2011-07-11, 20:08   #4121
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
19natka88 nie przejmuj się humorkami, coraz więcej nas takich humorzastych a przyjaciółka - no cóż... moja i o urodzinach i o mnie zapomniała

mnie poddołowały meble te co zamówiłam, bo komoda wąska, nie wiem jak na niej się zamocuje przewijak ??? i chyba będe musiała mieć taki na łóżeczko cukier po obiedzie wyszedł wysoooki buuuu
o mnie tez dziewczyny pozapominaly, to przykre bo przeciez nie jestem chora tylko w ciazy.. a mozna dokupic z tego kompletu jeszcze jakas szafeczke?

Cytat:

cotka ja się przygotowuję do porodu w Wa-wie, no i jest K. ktorego małz samego nie zostawi, więc tym razem wole kupować więcej wszystkiego niż liczyc ze mi ktos dowiezie Ale poprzednio mi dowoził codziennie cos nowego i bylo ok

kaileight
aaaa, skomplikowane to wszystko, kupie te gacie i zobaczymy co polozna mi na to powie ale napewno nie bede siedziala z gołą brzoskwinka na oddziale, no way

Cytat:
Agus to przykro mi ze za wąska komoda Najwyzej jak mowisz dokupisz sobie taką szafeczkę choć ja mam przewijak na łózeczko i uważam ze to super wygoda. A dzidzius mi zajmował przez pierwsze miesiące 1/3 łózeczka więc przewijak nie przeszkadzal

sypnęły mi się paznokcie musialam je obciąc na króciutko i nadal się łamią. A takie były mocne!
Belissa różowa kochana
Stary 2011-07-11, 20:10   #4122
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ja chcę łóżeczko z funkcją kołyski i nie wiem czy mi to nie będzie latało i takie kombinowanie w zablokowywanie funkcji kolysania na czas przewijania i potem odblokowywanie... także ta wąska komoda mnie bardziej przekonuje choć to kolejne 200 zł

Stary 2011-07-11, 20:15   #4123
lausanne
Wtajemniczenie

bliźniaczko belissa mówisz? nie zaszkodzi spróbować Zwlaszcza ze moja wizażystka i kosmetyczka w jednym ma urlop (czyli moja szwagierka)

agula zapomniałam o tej kołysce. Masz rację, to zdecydowanie zmienia postać rzeczy
Stary 2011-07-11, 20:16   #4124
acelinka
Zakorzenienie

cotka, a takie które my z niektórymi dziewczynami zamawiałyśmy? Z tych co znalazłam ta koszulka była najładniejsza i najtańsza
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...653290736.html

agniesiu, a jaką długość ma taki przewijak? Może dałoby rade postawić komode troszke dalej od ściany i tak żeby troszeczke wystawał z przodu i z tyłu? Moja bratowa chyba właśnie tak miała przewijak położony

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-11 o 20:19
Stary 2011-07-11, 20:19   #4125
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
o mnie tez dziewczyny pozapominaly, to przykre bo przeciez nie jestem chora tylko w ciazy.. a mozna dokupic z tego kompletu jeszcze jakas szafeczke?
1. Przykre to ... chociaż do mnie ostatnio zadzwonił kolega (nota bene o mało co nie rozstałabym się z M przed ślubem ) i pytał co u mnie, jak się czuje, że na pewno pięknie wyglądam - kurcze no aż się miło zrobiło, tym bardziej, że to facet i po tym jak dostał mimo wszystko kosza powinien mieć mnie gdzieś a tu niespodzianka
2. można, ale są za szerokie i też nie głębokie więc odpada

Stary 2011-07-11, 20:19   #4126
danika
Zakorzenienie

wróciłam po zwiedzaniu szpitala to był ten, który wybraliśmy no i wybór był dobry stwierdzam moze sam oddział nie jest jakis piękny, sale są duze (nawet 5 osobowe) ale blok porodowy jest spoko.
znieczulenia nie ma bo nie ma anestezjologa...troche paranoja, ale niestety takie realia :/

Jakoś tak uspokoiłam się jak zobaczyłam to miejsce
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:22   #4127
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
bliźniaczko belissa mówisz? nie zaszkodzi spróbować Zwlaszcza ze moja wizażystka i kosmetyczka w jednym ma urlop (czyli moja szwagierka)

agula zapomniałam o tej kołysce. Masz rację, to zdecydowanie zmienia postać rzeczy
Polecam szczerze, uzywam znowu(jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to odstawilam niestety bo mi sie wydawalo ze co za duzo to niezdrowo a sie okazalo ze mozna bez problemu brac), mialam po niej naprawde fajne wlosy, paznokcie i cere ale efekty sa widoczne mniej wiecej po 2 mc dopiero

Cytat:
1. Przykre to ... chociaż do mnie ostatnio zadzwonił kolega (nota bene o mało co nie rozstałabym się z M przed ślubem ) i pytał co u mnie, jak się czuje, że na pewno pięknie wyglądam - kurcze no aż się miło zrobiło, tym bardziej, że to facet i po tym jak dostał mimo wszystko kosza powinien mieć mnie gdzieś a tu niespodzianka
2. można, ale są za szerokie i też nie głębokie więc odpada
No co Ty? no ladnie.. kurcze to nie wiem co Ci doradzic kochana z tym przewijakiem?
Stary 2011-07-11, 20:22   #4128
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
cotka, a takie które my z niektórymi dziewczynami zamawiałyśmy? Z tych co znalazłam ta koszulka była najładniejsza i najtańsza

agniesiu, a jaką długość ma taki przewijak? Może dałoby rade postawić komode troszke dalej od ściany i tak żeby troszeczke wystawał z przodu i z tyłu? Moja bratowa chyba właśnie tak miała przewijak położony
1. popieram też je zamówiłam i są fajne
2. przewijaki mają ok 70 cm, a na tę komodę która ma niecałe 33 cm to by głupio wyglądało, bo od śniany musiałaby być luka 40 cm i musiałby mi stolarz zrobić na zamowienie więc pewnie ok 100 zł by wziął a tak dorzucę 100 i będe mieć dodatkowo trochę miejsca na pierdółki -> ale się napaliłam na tę komódkę hahah

Edit: już się "odpaliła" bo dostawa kosztuje 90 zł więc muszę odwiedzić pana stolarza ile u niego taka komódka

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-11 o 20:35
Stary 2011-07-11, 20:24   #4129
lausanne
Wtajemniczenie

lublinianki chyba będziemy miały burzę

dziewczyny to przykre i straszne co mowicie - że nikt nie dzwoni itd. Moi znajomi na szczęście zachowują się jak zwykle, a nawet bardziej mam wrażenie o mnie pamiętają bo często mam telefony czy moze trzeba mnie odwiedzic i w czymś pomoc. Ale jak juz kiedys wspominałam, mam wyjątkowo ogromne szczęście do ludzi. Nie wiem czemu i czym sobie zasłużylam ale jakos tak na mojej drodze naprawdę spotykam same dobre duszyczki
Stary 2011-07-11, 20:28   #4130
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lau szczęściara z Ciebie
no moja znajoma-przyjaciółka nie odzywała się, to napisałam do niej -> cisza... myślałam, że coś się jej stało, serio. A ona po kilku moich telefonach i sms odp, że przeprasza ale nie miała czasu bo szkoła, obrona, praca... tratatatata... i znów cisza, że tak powiem w duuuszy to i ją już mam

Stary 2011-07-11, 20:38   #4131
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Kasiu Trzymam kciuki za wizytę... I nie daj się

Acelinka My wybraliśmy maritę - tylko poluje na używkę

lausanne To może nie wtopiłam z tymi butelkami
Przerażają mnie te sprawy z podkładami, krwią i zapewne bolem... Chociaż z drugiej strony jak będę miała Stefka przy sobie to co mi tam reszta świata

Jeszcze takie ktoś zamawiał - nie pamiętam
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...674044980.html
Mnie się podoba - tanioszka i nie bedzie szkoda jak się poplami czy cuś
Stary 2011-07-11, 20:41   #4132
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natko
oj niedobrze z tymi skurczami, odpoczywaj dużo
co do podkładów ja kupiłam jedno opakowanie, a do torby włożyłam 5 sztuk bo straaaaasznie dużo miejsca zajmują, potem mężul mi dowiezie jak coś

co do torby - to ja wpadłam na to żeby spakowac gumke do włosów i spinki co by wlosy spiąć bo pewnie by mnie ku**** brała gdyby te mokre od potu włosy lazły mi do oczu i buzi, a jak się zacznie to na penwo nie będe pamiętała o takiej pierdółce jak gumka

cotka - my niekiedy z tż gramy w bilarda na necie, jedno na laptopie a drugie na stacjonarnym kompie
Odpoczywam Moja torba leży na szafie jeszcze Ja myślałam, żeby tak ze 3 paczki kupić, jedną zabrać a resztę mi dowiozą/dokupią.
Gumka do włosów to podstawa

Cytat:
Natuś marne pocieszenie, ale jak widać coraz nas więcej tych z humorkami i hormonkami. Niedlugo się to skonczy

Co do skurczów - odpoczywaj jak najwięcej a w razie czego moze dzwon do ginka. Moze by Cię przyjął wcześniej?

Podkłady bella to sprawa indywidualna. Roznie się obkurcza macica, roznie dziewczyny zmianiają itd. Niby mozna je zawsze dokupic, ale ja np. mam zamiar kupic ich duuuuzo (przynajmniej 4-5 do szpitala - w Swidniku się lezałam 4 doby po porodzie - najwyzej mi zostana do domu) bo pamiętam ze sporo paczek mi poszlo ostatnio - macica mi się mega szybko obkurczała, biegałam do wc bardzo często i zmienialam podkłady tez bardzo często

Cotka ja mam laktator tommee tippee i polecam. A tego z aventu niestety nie znam
Może to też ta pogoda Od 3 dni upał nieziemski Będę dzwonić jakby coś, najwyżej każe mi do szpitala na dyżur przyjechać. Wezmę nospę i się z kanapy nie ruszam No to na początek 3 paczki chyba wystarczą

Cytat:
No tyle, że u nas to takie oszukiwanie trochę A tż jak się tutaj emocjonuje

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Ja jak narazie mam jedną pakę tych pieluch z belli + paczkę majtek poporodowych jednorazowych + 2 pary wielokrotnego użytku, chociaż w sumie trochę mnie to brzydzi- więc chyba też zaliczę je do tych jednorazowych

Mówicie że to za mało może być

I te piżamy do szpitala Muszę poszukać jakiś tanioszkowych.
Na all są w miarę tanie ale wszystkie z misiami i pewnie cały oddział paraduje w tych samych

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:42   #4133
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
lau szczęściara z Ciebie
no moja znajoma-przyjaciółka nie odzywała się, to napisałam do niej -> cisza... myślałam, że coś się jej stało, serio. A ona po kilku moich telefonach i sms odp, że przeprasza ale nie miała czasu bo szkoła, obrona, praca... tratatatata... i znów cisza, że tak powiem w duuuszy to i ją już mam
I tyle zostaje po naszych "przyjaźniach"... Też mam kilka takich przypadków... Przykre to ale ja wychodzę z założenia że nic na sile.
Stary 2011-07-11, 20:43   #4134
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Te ładne. Chyba najładniejsze z tych jakiedotychcas widziałam szkoda ze to takie drogie. Tzn 40 niby nie wiele ale za taką to już dużo

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:50   #4135
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
mieszkam na Dziesiątej, tuz obok Szpitala Kolejowego (jakby co to więcej faktycznie na PW ) Ja na spotkanie jestem chętna zawsze
To się jakoś umówimy może

Cytat:
Kasia, miss.hot dzięki za miłe słowa. Damy rade, jak widać jest nas więcej Mam nadzieję że nasze kolejne maluchy będą grzeczne Ja osobiście nie wyobrażam sobie kolejnego takiego łobuziaczka jak K.
Też mam taką nadzieję

Właśnie zrobiliśmy z mężem 20 słoiczków dżemu wiśniowego

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:52   #4136
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
I tyle zostaje po naszych "przyjaźniach"... Też mam kilka takich przypadków... Przykre to ale ja wychodzę z założenia że nic na sile.
dokładnie tak, nic na siłę. tym którym na nas zależy pamiętają, a że reszta okazuje się taka jaka się okazuje to tylko ich strata...

acelinka fajne koszulki
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:57   #4137
danika
Zakorzenienie

dziewczyny współczuję "przyjaciół" zapominających o urodzinach strasznie to przykre musi byc...
moi znajomi spisują się na medal - ale to juz ekipa sprawdzona w wielu sytuacjach i radosnych i ciężkich od 14 lat...rany, ale my juz starzy jesteśmy....
zresztą wszystkie urodziny obchodzimy z hukiem, łącznie z urodzinami dzieci znajomych

zaraz zmierze cukier po kolacji i ide czytać dobranoc mamuśki, słodkich snów
Stary 2011-07-11, 21:01   #4138
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
19natka88 nie przejmuj się humorkami, coraz więcej nas takich humorzastych a przyjaciółka - no cóż... moja i o urodzinach i o mnie zapomniała

mnie poddołowały meble te co zamówiłam, bo komoda wąska, nie wiem jak na niej się zamocuje przewijak ??? i chyba będe musiała mieć taki na łóżeczko cukier po obiedzie wyszedł wysoooki buuuu
Eh to widzę więcej takich "przyjaciółek":rolley es:
A co do komody to nie można by tego przewijaka zamontować tak, żeby wystawał po 20cm z każdej strony? Może by to jakoś wyglądało?

stokrotka_dziękuję odpoczywaj dużo

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Moja "przyjaciółka" tez zapomniała o moich urodzinach. A jak potem z okazji jej urodzin dałam jej kwaitka to się krzywiła gdzie prezent jest Także nie matrw się. My pamietamy o Tobie
Wiem i gdyby nie wy i forum to chyba bym ześwirowała totalnie

Cytat:
lublinianki chyba będziemy miały burzę

dziewczyny to przykre i straszne co mowicie - że nikt nie dzwoni itd. Moi znajomi na szczęście zachowują się jak zwykle, a nawet bardziej mam wrażenie o mnie pamiętają bo często mam telefony czy moze trzeba mnie odwiedzic i w czymś pomoc. Ale jak juz kiedys wspominałam, mam wyjątkowo ogromne szczęście do ludzi. Nie wiem czemu i czym sobie zasłużylam ale jakos tak na mojej drodze naprawdę spotykam same dobre duszyczki
To tak troszkę Ci pozazdraszczam tych dobrych duszyczek
Ale mam dzisiaj parcie na słodkie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 21:01   #4139
stokrotka_
Zadomowienie

kobietki...wiem,że mnie tu za często nie ma...ale doradźcie mi... albo panikuje albo coś nie tak... już pisałam chwile temu to co niżej... a teraz jeszcze zaczął mnie tak ciągnąć brzuch
a było tak pięknie i lekko do soboty ....
wizyte mam w czwartek..a może lepiej nie czekać ?? tu nie badają ginekologicznie w czasie ciąży..ale jakbym poprosiła to pewnie by zbadał.. któraś pisała,że to może coś z szyjką się dziać... ehh.. jeszcze ze 4 tyg bym chciała ponosić córcię...

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

rany...co za dzień.. ja już chce był w 36 tyg i rodzić.... wczoraj pisałam o tym twardnieniu brzucha.. dziś to samo :/ może rzeczywiście te przepowiadające skurcze.. do tego jeszcze w pracy miałam ciśnienie 103/62 ( po kubku wody z lodem) i tętno dochodziło do 140 :/ mój lekarz mówił,że jak przebije 140 to mam się niepokoić i zgłosić..
ogólnie... siedzę teraz i się kręcę z obku na bok. niby moc mam,nic mi takiego nie jest..a te zmiany pogody dobijają mnie jak nigdy przed ciążą

.

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 21:03   #4140
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kobietki...wiem,że mnie tu za często nie ma...ale doradźcie mi... albo panikuje albo coś nie tak... już pisałam chwile temu to co niżej... a teraz jeszcze zaczął mnie tak ciągnąć brzuch
a było tak pięknie i lekko do soboty ....
wizyte mam w czwartek..a może lepiej nie czekać ?? tu nie badają ginekologicznie w czasie ciąży..ale jakbym poprosiła to pewnie by zbadał.. któraś pisała,że to może coś z szyjką się dziać... ehh.. jeszcze ze 4 tyg bym chciała ponosić córcię...
jak sie bardzo denerwujesz to ja bym pojechała do szpitala jednak...a czujesz ruchy normalnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości