|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Hej
W aleście dziś naprodukowałyCytat:
Cytat:
![]() kasiuleczkakuleczka - trzymaj się dzielnie Kochana Cytat:
Cytat:
![]() Za to brawo dla dzielnego i kochanego synusia!
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
aga ale doszły juz te mebelki czy tylko teraz tak myslisz? bo nie zalapałam
cotka ja się przygotowuję do porodu w Wa-wie, no i jest K. ktorego małz samego nie zostawi, więc tym razem wole kupować więcej wszystkiego niż liczyc ze mi ktos dowiezie Ale poprzednio mi dowoził codziennie cos nowego i bylo oklula mozna włozyc podpaskę w te siatkowe majty, choc na początku lepiej podkład bella, bo podpaska moze nie dac rady a co do wietrzenia - lekarze zalecają żeby NIC nie miec, tylko podkład między nogami (ściskasz go udami i sobie leżysz ). Majtki jednorazowe wkładasz tak czy siak (na wlasna odpowiedzialnosc ) bo nikt normalny w szpitalu nie lezy bez majtek - ciągle ktos wchodzi, idzie się do lazienki, podnosisz sie do placzącego dziecka itd. Tylko przed obchodem się zdejmuje wszystko :brzydal :kaileight chyba byłoby szkoda bawełnianych Z początku naprawdę baaardzo się krwawi. No i te siatkowe niby są bardziej higieniczne i przewiewne. Ale czy ja wiem
|
|
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale znalazłam COŚ takiego i może sobie zamówie jak jeszcze będe miała miejsce w pokoju albo na łóżeczko
|
||
|
|
|
#4114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupiłam te ładniejsze odcięte pod biustem dwie, a na poród poluje na jakąś najtańszą koszulke taką "workową" jak nie znajde to wezme od mamy kiedyś kupiła i jej leży nowa w szufladzie ![]() Cytat:
szafeczki z biedronki które chce jkupić mają głębokośc 40 cm to już troszeczke lepiej ![]() Cytat:
) i wydaje mi sie ze ta papierowe są jakieś takie nieprzewiewne, sztuczne ![]() co do podkreślonego - to mnie właśnie najbardziej przeraża ![]() na dzisiaj dosyć prasowania zostało mi tego jeszcze troszke na jutro, ale dzisiaj już dosyć nóżi mnie bolą i kręgosłup, brzusio też już zaczynał więc sobie odpuściłam
|
||||
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus to przykro mi ze za wąska komoda
więc przewijak nie przeszkadzal![]() sypnęły mi się paznokcie ![]() i nadal się łamią. A takie były mocne!
|
|
|
|
#4116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to całkiem bez sensu wg mnie. ściskając uda, żeby przytrzymać wkład to też się będzie blokowało dostęp powietrza czy ja coś źle rozumiem? to już nie lepiej wciagnąć majty z wkładem i leżeć z lekko rozłożonymi nogami? bo ja już się pogubiłam... jakaś nie kumata jestem
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i będziesz leżała z dzieciaczkiem w sali to wszystko będziesz miała w poważaniu Wietrzenie obolałych piersi i krwawienie i inne takie przyjemnosci w obecnosci dziewczyn które przed chwilą przeszły to samo co Ty będzie naturalne a obchód będzie co najwyzej wkurzający bo będą Ci przeszkadzac spac lub karmic a nie stresujący. Obiecuję co do prasowania to dobrze ze juz odpuscilas
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jeszcze jacyś praktykanci się trafią to już w ogóle no ale może rzeczywiście ich oleje, a co mi tam najważniejsze że będe miała już Niunie u mnie właśnie się troszke przyjemniej się zrobiło wiaterek mi wieje i fajnie mi ja mam ogólnie chłodno w mieszkaniu bo parter a okna mam tylko na wschód i północ - w lato super, gorzej w zime jest
|
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podeślijcie linki jak coś upolujecie, bo nie chcę żyrafek i misiów |
||
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale napewno nie bede siedziala z gołą brzoskwinka na oddziale, no way![]() Cytat:
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
bliźniaczko belissa mówisz? nie zaszkodzi spróbować
Zwlaszcza ze moja wizażystka i kosmetyczka w jednym ma urlop (czyli moja szwagierka )agula zapomniałam o tej kołysce. Masz rację, to zdecydowanie zmienia postać rzeczy |
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, a takie które my z niektórymi dziewczynami zamawiałyśmy? Z tych co znalazłam ta koszulka była najładniejsza i najtańsza
![]() http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...653290736.html agniesiu, a jaką długość ma taki przewijak? Może dałoby rade postawić komode troszke dalej od ściany i tak żeby troszeczke wystawał z przodu i z tyłu? Moja bratowa chyba właśnie tak miała przewijak położony
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-11 o 20:19 |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i pytał co u mnie, jak się czuje, że na pewno pięknie wyglądam - kurcze no aż się miło zrobiło, tym bardziej, że to facet i po tym jak dostał mimo wszystko kosza powinien mieć mnie gdzieś a tu niespodzianka2. można, ale są za szerokie i też nie głębokie więc odpada |
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam po zwiedzaniu szpitala
to był ten, który wybraliśmy no i wybór był dobry stwierdzam moze sam oddział nie jest jakis piękny, sale są duze (nawet 5 osobowe) ale blok porodowy jest spoko.znieczulenia nie ma bo nie ma anestezjologa...troche paranoja, ale niestety takie realia :/ Jakoś tak uspokoiłam się jak zobaczyłam to miejsce
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze to nie wiem co Ci doradzic kochana z tym przewijakiem?
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. przewijaki mają ok 70 cm, a na tę komodę która ma niecałe 33 cm to by głupio wyglądało, bo od śniany musiałaby być luka 40 cm i musiałby mi stolarz zrobić na zamowienie więc pewnie ok 100 zł by wziął a tak dorzucę 100 i będe mieć dodatkowo trochę miejsca na pierdółki -> ale się napaliłam na tę komódkę hahahEdit: już się "odpaliła" bo dostawa kosztuje 90 zł Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-11 o 20:35 |
|
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
lublinianki chyba będziemy miały burzę
![]() dziewczyny to przykre i straszne co mowicie - że nikt nie dzwoni itd. ![]() Moi znajomi na szczęście zachowują się jak zwykle, a nawet bardziej mam wrażenie o mnie pamiętają bo często mam telefony czy moze trzeba mnie odwiedzic i w czymś pomoc. Ale jak juz kiedys wspominałam, mam wyjątkowo ogromne szczęście do ludzi. Nie wiem czemu i czym sobie zasłużylam ale jakos tak na mojej drodze naprawdę spotykam same dobre duszyczki
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
lau szczęściara z Ciebie
no moja znajoma-przyjaciółka nie odzywała się, to napisałam do niej -> cisza... myślałam, że coś się jej stało, serio. A ona po kilku moich telefonach i sms odp, że przeprasza ale nie miała czasu bo szkoła, obrona, praca... tratatatata... i znów cisza, że tak powiem w duuuszy to i ją już mam
|
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu
Acelinka My wybraliśmy maritę - tylko poluje na używkę ![]() lausanne To może nie wtopiłam z tymi butelkami ![]() Przerażają mnie te sprawy z podkładami, krwią i zapewne bolem... Chociaż z drugiej strony jak będę miała Stefka przy sobie to co mi tam reszta świata ![]() Jeszcze takie ktoś zamawiał - nie pamiętam ![]() http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...674044980.html Mnie się podoba - tanioszka i nie bedzie szkoda jak się poplami czy cuś
|
#4132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam, żeby tak ze 3 paczki kupić, jedną zabrać a resztę mi dowiozą/dokupią.Gumka do włosów to podstawa Cytat:
Od 3 dni upał nieziemski Będę dzwonić jakby coś, najwyżej każe mi do szpitala na dyżur przyjechać. Wezmę nospę i się z kanapy nie ruszam No to na początek 3 paczki chyba wystarczą![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie zrobiliśmy z mężem 20 słoiczków dżemu wiśniowego
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
acelinka fajne koszulki
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny współczuję "przyjaciół" zapominających o urodzinach
strasznie to przykre musi byc...moi znajomi spisują się na medal - ale to juz ekipa sprawdzona w wielu sytuacjach i radosnych i ciężkich od 14 lat...rany, ale my juz starzy jesteśmy.... zresztą wszystkie urodziny obchodzimy z hukiem, łącznie z urodzinami dzieci znajomych zaraz zmierze cukier po kolacji i ide czytać dobranoc mamuśki, słodkich snów
|
|
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do komody to nie można by tego przewijaka zamontować tak, żeby wystawał po 20cm z każdej strony? Może by to jakoś wyglądało? stokrotka_dziękuję Cytat:
Cytat:
Ale mam dzisiaj parcie na słodkie |
|||
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
kobietki...wiem,że mnie tu za często nie ma...ale doradźcie mi... albo panikuje albo coś nie tak... już pisałam chwile temu to co niżej... a teraz jeszcze zaczął mnie tak ciągnąć brzuch
a było tak pięknie i lekko do soboty .... wizyte mam w czwartek..a może lepiej nie czekać ?? tu nie badają ginekologicznie w czasie ciąży..ale jakbym poprosiła to pewnie by zbadał.. któraś pisała,że to może coś z szyjką się dziać... ehh.. jeszcze ze 4 tyg bym chciała ponosić córcię... Cytat:
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

W aleście dziś naprodukowały
mam jakies skurcze ??? Ups....zaczynam sie martwic....
) i mam 109cukru
naprawdę stres podnosi cukier 

Ale poprzednio mi dowoził codziennie cos nowego i bylo ok
szafeczki z biedronki które chce jkupić mają głębokośc 40 cm to już troszeczke lepiej