|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Będę trzymać za usg
|
|
|
|
|
#3932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Budowa domku to wspaniała sprawa, ale też mnóstwo problemów, stresów podczas prac. Nie wspomne o worku bez dna kasy Czasem sobie myślę że wolałabym kupić sobie jakieś duże mieszkanko na zamknietym osiedlu i przy kazdym wyjezdzie pozamykac na cztery spusty i nie myslec, a przy tym domu to zawsze głowa pełna.... My jestesmy w trakcie budowy swojego wymarzonego, mamy po 24 lata i systematycznie wszyscy chcą nas zrobić przy tej budowie w bambuko bo młodzi to się niby nie znają ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
jeszcze nie miałam tej glukozy ale nie słyszałam nic o tej cytrynie, bardzo fajnie ze jest jakies zalagodzenie tego słodu - ja jestem ciasteczkowy potwór ale słyszałam różne opinie o piciu tego specyfiku...
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
truscafka wiem, że przy budowie to urwanie głowy i ciągłe wydatki. Jednak wiem, ze ciężko byłoby przywyknąć do blokowych "uroków". Tu gdzie mieszkam coś takiego jak zamknięte osiedle nie istnieje. Zresztą nie będę ukrywać, ze ciężko było by mi teraz wrócić do miasta. O tż-cie nie wspomnę, bo on to na wsi wychowany.
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
były myśli o mieszkanku ale oboje wychowywalismy sie w domkach i chyba nigdy nie podjęlibyśmy innej decyzji
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
truscafka ja wychowywałam się w bloku i gdybym nie zaznała komfortu mieszkania w domu nigdy nie wiedziałabym jakie koszmarne jest mieszkanie w bloku. Jednak niczego się nie zarzekam, nie wiem gdzie wyląduję w przyszłości - choć wolałabym we własnym domu
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Znalazłam fajne linki. Może któraś z Was stażysta http://www.rodzicpoludzku.pl/ http://www.laktacja.pl/ |
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mieszkalam 3 lata w bloku w krakowie, nie bylo mi ciasno ale bardzo nie swojo. no chyba ze tż przyjezdzał to wszystko się odwracało o 180stopni, z nim wszędzie mi jest dobrze ![]()
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za trzymanie kciuków
Jakie tu jest wsparcie na tym forum masakra tak się cieszę, że tu się znalazłam.Ogólne wyniki mam dobre, lekarka mi sama zapowiedziala, ze od nast wizyty będę przyjmowana z kasy chorych nie powiem ucieszyłam się, bo już sama chciałam przejsc ale bałam się jakoś:/ a tu ona mi z takim tekstem ![]() Nie miałam robionego usg tylko słuchała serduszka wszystko okNastepną wizytę mam 4 sierpnia więc nie długo Aha dziś kończymy 17 tc. Nie wiem czemu ale tak dziwnie sie dzis czuje, jestem taka obolała, ospała :/ nic mi się nie chce :/ ok już nie narzekam. |
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz spadam lulu Dobranoc
|
|
#3939 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak się opiekowaĆ rodzeństwemCytat:
dokarmia![]() śliczności Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
smacznego ja zajadam się nutellą ![]() 3mam kciuki dzisiaj byłam u koleżanki w odwiedzinach w szpitalu. ona jest w 7m-cu ciąży i raz zaplamiła a teraz trzymają ją na obserwacji... czuje się dobrze, ale stresik miała... Reszta dziewczyn też po plamieniu leżała z nią na sali... to jednak częstsze niż się spodziewałam ![]() Ide na czereśnie |
||||||
|
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
truscafka no tak z ukochaną osobą wszędzie jest dobrze. Ja też mieszkałam jaiś czas w Krakowie (i to z tż-tem) i choć pochodzę z małego miasteczka to szybko przywykłam. Tż niestety nie -męczył się do końca. Jednak na wsi mieszkam już 6 lat i przyznam, ze na początku to był koszmar. Strasznie brakowało mi miasta, jednak już przywykłam. Kiedy siostra urodziła dwa lata temu i pojechałam do niej do Rzeszowa by jej pomóc to była tragedia tak odwykam od miasta. Teraz to ja mogę z dala od cywilizacji mieszkać - byle by mieć dostęp do internetu
![]() janeczka super, ze wszystko w porządku. Mi też się nic nie chce i to od kilku dni. A planowałam, ze tyle rzeczy zrobię podczas ciąży, a jak tak dalej pójdzie to nie zrobię ani połowy. Dlatego podziwiam dziewczyny które wzięły się za wyszywanie - mnie nawet taka praca przerasta ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
U mnie są wiśnie |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez tak zrobiłam, ale poszłam do nieznanego lekarza w przychodni i leż to ja się nasłuchałam, ze tak późno przyszłam, że sie z kasą przeliczyłam itd... ale co tam, ważne że kilkaset złotych zostanie w portfelu ![]() A dzisiaj to nawet posprzątałam trochę ale też śpiąca byłam caaalutki dzień, teraz pójdę powiesiĆ pranie i mykam do łóżeczkaJa też wychowana w domu, to mi było dziwnie jak sie rpzeniosłam do bloku nawet zasnąĆ nie mogłam bo było mi za głośno- te samochody,karetki. Teraz się rpzyzwyczxaiłam, ale ta duchota latem mnie dobija... niedługo tzn. w następnym roku przenosimy się do domu, ale z kolei metraż mnie przeraża ile będzie sprzątania teraz tych głupich 33m mi się nie chce a okna to będę chyba z m-c myła
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
nikaa z tym sprzątaniem domku to tez mnie wszyscy straszą
![]() ja sobie wystawiam 260 m do obmycia, ciężki los nas kobietek
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja o 60m mniej(tak jakby miało to jakies znaczenietak sobie wyobrażam, ze jak skończe myĆ, to będę musiała zacząĆ od początku bo już pierwsze pomieszczenie będzie brudne no i tak bliziutko nie będzie wszędzie, no ale coś za coś Chawuś smacznego i nie myślmy o patologiach ciąży, bo potem będą głupie sny
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
hahaha z oknami to tak będzie na bank! ale pocieszenie jest takie ze teraz te domki się buduje troszkę inne, nie ma w wyposażeniu tylu mebli, ciuchy maja swoje miejsce w garderobach, przestrzenie są otwarte i duze więc się nie zagraca itd. będzie ok
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie sarenki biegają![]() O patologiach lepiej nie myśleć, bo te sny takie nie fajne - musimy myśleć, ze jesteśmy wyjątkowe i silne i dlatego wszystko będzie dobrze. Co do mycia okien to ja bym się tak nie stresowała. A co się stanie jak będzie brudne? Ja przed ciążą miałam umyć w swoim pokoju bo naprawdę już przez nie nic nie widać, ale nie zdążyłam i brudne jest nadali i jeszcze trochę takie pobędzie, bo tż ma uczulenie na płyny do mycia szyb więc robota czeka na mnie a ja umyję na wiosnę. Poza tym swoje to się jakoś lepiej sprząta - moja znajoma, która jest na swoim przynajmniej tak twierdzi i myślę, ze ma racje |
|
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie to jest myśl, ze swoje się lepiej łatwiej sprząta
jeszcze założy się na giry te formujące pupę reebok'i i będziemy miały figurkę, ze ho ho ![]() No fakt i tak nas nie będzie staĆ na meble, tylko łóżko, stoł, krzesła i drążki w garderobie- także licze na tą przestrzeń seseseJa własnie tez mam 2 okna na krzyż i ich nie umyłam przed ciążą i są masakrycznie brudne... tak się przymierzam zeby je chociaż przetrzeĆ ta expresową szmatką do okien... hmmmm truscafka i jak tam gardziołko? poszłaś po zwolnienie? Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-11 o 22:14 |
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Ja moje okno zabrudzam sukcesywnie jeszcze bardziej - bo muchy kończą na nim swój żywot oczywiście z moją pomocą. Potem będzie problem aby to domyć, ale na razie nie muszę sprzątać
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A propos metrażu domu to mi by wystarczyło 100-120m, więc będę mniej wysportowana od Was |
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nom jakbym kupowała teraz dom albo budowała, to tez bym się decydowała na metraż mniejszy niż 200m moze tak 120-150m max.. no ale jak sie nie ma co się lubi to...
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
gardziołek już lepiej, dziękuję. To dzięki mężowi, który zdobył dla mnie ten bioparox. wzięłam też teraz apap zeby zasnąć, bo ból głowy od kaszlu tak tępy ze nie do zniesienia . to jest jeden jedyny apap w tej dobie takze mysle ze nic się nie stanie.
urlopiku to nie ma co brać bo sama jestem sobie szefem, ale to jeszcze gorzej bo muszę jutro zadzialac w pracy o 15. muszę pojechać na 4h, nie mam wyjscia. No ale bede lezakować od rana, moze juz przejdzie....
|
|
#3950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sprzątanie to zawsze można metraż podzielić na członków rodziny. Jakby moje wszystkie plany poszły dobrze to bym miała 25-30m ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Idę leżakować. Dobranoc |
||
|
|
|
#3951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet dziś komplecik next kupiłam Jutro wstawie fotke. Ale czemu o 5 rano ? o której sklep otwieraja?Dziewczyny ciuszki oczywiscie swietne Ja na malenkie ciuszki to normalnie nie moge sie napatrzec, ale w H&Mie to mnie ceny rozwaliły jak wczoraj weszłam :/ w smyku te poprzeceniane to w miare Ale na razie poluje sobie na używane, bo jeszcze duzo czasu, a we wrzesniu pewnie zacznę kompletowac co potrzeba.zmyslkobiety- Cytat:
Ja mając 24lata nie wiedzialam jeszcze kiedy bede zona i mama Nie mówiąc już o planach mieszkaniowych ![]() Co do mieszkanek i domków. Ja jestem typem miastowym i do mniejszego miasta jak teraz jestem bym nie chciała. Jak zaczęliśmy planować wspólne życie, to zamarzyło mi się duże mieszkanie z tarasem w nowym budownictwie. Tak 4 pokoje. Żeby nie było osiedlowych pijaczków i dziwnych ludzi w klatce (wiadomo, ze nowe budownictwa to zazwyczaj ludzie młodzi, zdolni kredytowa itp). Ale jak zaczęłam cenowo kalkulować... to nie wiem czy jest sens, czy wlasnie nie lepiej w domeczek jakiś iść... tylko ja nie chce bardzo gdzies daleko pod miastem No, ale na razie mamy 30m2, a zmianę planujemy na za 2-3lata, pożyjemy zobaczymy
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-11 o 23:10 |
||
|
|
|
#3952 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tą glukozą to jak do tej pory nie miałaś problemów z cukrem, to pozwolą ci wcisnąć sok z cytryny. Mi nie pozwolili, bo zdarzył mi się podwyższony poziom cukru jeszcze przed ciążą, więc lekarz stwierdził, że trzeba "bardzo porządnie" mnie zbadać w tym kierunku. Czyli 75 g glukozy - bez cytryny!, 2 godziny czekania w przychodni z absolutnym zakazem ruszania się gdziekolwiek, bo: jak się chodzi inaczej się cukier wchłania, no i może zrobić się słabo albo zebrać na wymioty. No i pierwszą godzinę walczyłam ze sobą i odruchem wymiotnym, potem już było lepiej. Na szczęście wynik wyszedł prawidłowy, więc już chyba nie będę musiała powtarzać. Bo standardowo to chyba ok. 28 tyg się to badanie robi, ja miałam w 19 tyg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale okien 16 Plus takiego metrażu to taki, że bez problemu zrobimy oddzielny pokój dla maleństwa, niedługo zaczynamy remont ![]() Dziś wywiozłam chłopców na obóz żeglarski pod namiotami, mam nadzieję, że nie będzie burzy ani ulewy tej nocy...Potem lepiej też nie ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
O mateczko, kobity, oszalałyście, gdzie to tyle stron natrzaskać
dobry wieczór tak w ogóle U mnie dziś dzionek pracowity, po przerób owoców pełną parą porzeczki się sypia i coś trzeba robić, dzisiaj parowałam soki, jutro dżemy.Do tego, żeby mi się nie nudziło przywiozłam dziś pierwszą partię ciuszków dla małego (trzy wypchane na maksa torby), jeszcze dwie partie czekaja na odbiór, mam teraz tyle ciuszków, że chyba mi szafek zabraknie biore się powoli za pranie, póki mam czas i podwórko rodziców do suszenia, bo potem wszystkiego na raz nie ogarne...kropeczko, tirgeso gratuluje synków elu coś w tym dłubaniu igiełką jest, jak zasiąde, to przepadam, i wtedy ani jeść ani nic nie trzeba czekam niecierpliwie na twoje dziełaona24 gratuluje córci, uwielbiam imię Natalia Chawa tu też za oknem sarenki się pasą, las szumi za oknem, żyć nie umierac, że wszędzie daleko da się przyzwyczaić, zresztą cisza i święty spokój wynagradzaja wszystkie niedogodności. Uwielbiam tu byc, chora jestem, kiedy musze do miasta wracać... dominej Miłka brzmi ślicznie goldiko mój maluch też był za nisko, ale już się unormowało, ze tak powiem, może się później przesunie. Siostra mojej mum też miała taki problem do końca drugiej ciąży, brała cały czas leki rozkurczowe, bo właśnie przez to twardniał jej brzuch, ale donosiła małego do końca i urodził się zdrowiutki. glam twoja córa zawsze mnie ubawi swoją drogą, czasem się zastanawiam, jakie to uczucie, mieć więcej niż jednego maluszka w brzuchu... Jeszce się nie urodziły, a juz inne charakterki widać, fajnie![]() truskfka, kkasikk śliczne ubranka, mój TŻ marudzi, że nasz synio ma szystko zielone, ale ja nie moge się oprzeć temu kolorowi kkasikk też mam te słodkie czapeczki z H&M, a teściowa takie skarpetki dokupiła![]() zmyslkobiety w głowie się nie mieści basiula u mojego TŻ-ta w domu też takie wyróżnianie, a ich tylko dwoje, on zawsze ten najgorszy był, a siostra to księżniczka, nie potrafie tego zrozumiec ![]() magolina gratuluje córeczki Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-07-12 o 00:22 |
|
|
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry kobitki!
Nie śpię od piątej rano. Mam dzisiaj wizytę na 8.30 więc się strasznie denerwuje i to chyba przez to spać nie mogę. Ostatnio pobolewa mnie brzuszek więc się boję że coś się złego dzieje. Odezwę się jak wrócę. Buziaki dla Was wszystkich i miłego dzionka życzę
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie spie od 5 rano więc nie jesteś sama tylko, że mnie na siku oczywiście obudziło i już tak nie śpię. Dziewczyny zjadlam kanapkę i tak sobie leżałam i trzymałam rączkę na brzuchu (tv wył) i tak słyszę takie głuche puknięcie raz, drugi, przelewanie takie dziwne, potem z drugiej strony dałam rękę i nic a za chwilę znowu jakieś puknięcie (ale takie nie wyczuwalne tylko słyszalne) i tak sobie pomyślałam czy to właśnie ruchy maluszka, bo wcześniej takie przelewanie miałam, bulgotanie czy coś ale puknięcie :/ ?? to chyba to co ???? Pytam bo wy doświadczone a ja 1 raz w ciązy jestem pozdrawiamAhhhhaaaa przypomniało mi się raz takie puknięcie miałam w 11 tc co wydaje się być niemożliwe a jednak zaraz mi się to przypomniało. U nas słoneczko się pokazuje więc dziś napewno znowu skwar będzie i duchota jak wczoraj :/ |
|
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jak miło znowu do Was dołączyć. Po tak długiej rozłące zwiazanej z przeprowadzką nie spodziewałam sie tylu stron do nadrobienia Wszystkim mamusiom gratuluje córeczek i synków Nasz maluch dopiero pokazał 4 lipca co ma i sie okazało, ze bedzie chłopak Milego dnia kochane
|
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Cze
|
|
|
|
#3958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w tych ubrankach na 56 chodzila jakies 1.5 miesiaca, mialam tylko 3 bodziaki i 2 pary spioszek malutkie i mama mi dokupowala 4 pajacyki bo w tym rozmiarze 62 to z kolei sie topilanewborn brytyjski to jest tak do 3.5 kilo wagi, maja jeszcze tiny baby czyli malutki dzieciaczek- do 2.7 kilo i early/ premature baby czyli wczesniaczek, rozmiar kolo 45 cm chyba...mi sie udalo upolowac ostatnio pare ciuszkow wlasnie w takich malutkich rozmiarach, chyba ze 4 pajacyki i z 15 bodziakow otworzyli u nas taki sklep z ciuchami z anglii- nowe rzeczy ale jakies koncowki kolekcji albo wlasnie jak tam sprzdaja np bodziaki w opakowaniach to tu rozdzielaja i sprzedaja na sztukia wlasnie moja corcia wczoraj namietnie ogladala niemowlece ciuszki ktore kupilam i chciala "zamierzac" ale byly za male...no i teraz codziennie dzieciaczki karmi, opowiada, bawi sie z nimi, okrywa kocykiem, gada...przeslodka jest, wczoraj mowi"wylazcie dzieciaczki i chodzcie do Soni na raczki" w ogole ona jak na 2 latka to strasznie duzo gada [QUOTE=kami5;28074484] Cytat:
a z tym duphalakiem nawet jak robi sie poo 3 dniach to nie ma boluwyprzedaze w nexce uwielbialam, wprawdzie nigdy mi sie nie chcialo tak rano wstawac i leciec ale zawsze sie w irl oblawialam no i zaluje wielce ze w polsce next w ogole taki makabrycznie drogi bo ciuszki maja fajne... mi sie udalo ostatnio na all 2 bluzki ciazowe nextowe upolowac- i to nawet nowe za fajna cene, czekam az dotra Cytat:
bede miala z przodu brzuszek jak arbuza a z tylu pupcie jak brzoskwinke
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, myslalam ze spicie jeszcze a tu prosze, co niektore to od piatej szaleja
.Kasiowa nie martw sie, na pewno jest ok Janeczka to gratuluje pierwszych ruchow, teraz to o wiele czesciej beda sie pojawiac. Dziewczyny sliczne ciuszki zakupilyscie, ja jeszcze nic a nic nie mam, ale twardo sie przymierzam Moj maz wrocil wczoraj po 21szej z pracy, synus czekal na niego w koncu usnal, dzis pojechal na rano a maly jeszcze spi, bedzie placz jak sie obudzi, eh ta praca, i to jeszcze za marne pieniadze .U mnie dzis pochmurno,wiec super jak dla mnie. Wczoraj sporo poszylam i dzis zapewne tez mi sie uda podziergac przy takiej pogodzie. Tylko czuje jakis dziwny bol plecow z prawej strony, moze to nic takiego. Dziewczyny pisalyscie o spaniu na lewym boku, ja spie, ale calej nocy nie dalabym rady tak przespac, wierce sie i przyjmuje dziwne pozycje, a i tak mi jakos dziwnie i zle. Ide pobuszowac po kuchni. |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze wstawiam zdjecia mojej malej spryciulki- to tak a propos jedzenia nutelli
![]() aha i ktoras z was pisala - przepraszam nie pamietam ktora, ze synek juz ladnie robil do nocnika a potem zaczal znow na podloge...u nas tez tak bylo ze Sonia niby juz do nocnika ale jeszcze jej sie zdarzylo czasem zapomniec. ostatnnio jej kupilam w pepco taki podnozek zeby sobie sama mogla siadac na kibelek i to byl strzal w dziestatke i ten stan juz trwa ponad 2 tygodniea ostatnio sama wieksza potrzebe zalatwila, ja cala dumna pytam czy moge powiedziec babci- "nie mozies"- a czemu- "bo to prezent dla ciebie"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

za usg

Czasem sobie myślę że wolałabym kupić sobie jakieś duże mieszkanko na zamknietym osiedlu i przy kazdym wyjezdzie pozamykac na cztery spusty i nie myslec, a przy tym domu to zawsze głowa pełna....
bo młodzi to się niby nie znają

nie powiem ucieszyłam się, bo już sama chciałam przejsc ale bałam się jakoś:/ a tu ona mi z takim tekstem 

o której sklep otwieraja?
dobry wieczór tak w ogóle