|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Cytat:
![]() chociaz pocieszajace jest ze moja mama nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
chyba się robię zmęczona.
u mnie juz wszyscy śpią, tylko ja siedzę ![]() mam nadzieję, ze uda mi się wytrwać w moim niewydawaniu i jutro tylko szynkę kupię i nic więcej ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Haniula ty się tu mi mamą nie zasłaniaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1953 |
Konto usunięte
|
hej!
nie cytuje bo nie mam siły, przyszłam się tylko pożalić ![]() z soboty na niedzielę moja chrześniaczka wylądowała w szpitalu, jak się okazało ma zapalenie mózgu ( a oprócz tego ospę i anginę, uwierzycie? ![]() jak tylko się dowiedziałam o tym to złapałam doła jak stąd do Krakowa, a po przeczytaniu w necie o powikłaniach i innych nieprzyjemnościach z tym związanych już w ogóle przeszły mi chęci na cokolwiek, załamka totalna ![]() jakby zmartwień było mało dziś byliśmy w kościele w którym bierzemy ślub i siostra zakonna która miała robić nam dekoracje (kwiaty w kościele itp) powiedziała, że bardzo jej przykro ale jakaś tam siostra jest ciężko chora i ona nie wie co teraz będzie i się tego nie podejmie na niecałe dwa tygodnie zostaliśmy z takim wyzwaniem ![]() zadzwoniłam do koleżanki, która ma swoją kwiaciarnię i jak usłyszała co potrzeba to powiedziała, że koszt tego będzie w granicach 2000 zł!!!!!!! , no ale ona postara się zrobić to jak najtaniej nie muszę chyba pisać jak załamaliśmy się ta wiadomością bo ile to może być taniej 200 zł, 400? w życiu nie wydam tyle na kwiaty do kościoła, w którym spędzę 40 min- zresztą to w ogóle nie wchodzi w grę, zwyczajnie nas na to nie stać (a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ten koszt 2000 zł to za same kwiaty na ołtarz- 6 wielkich bukietów- takie wymagania siostry, nie nasze, a resztą tj przystrojeniem ławek musielibyśmy zająć się sami, więc i dodatkowy koszt i dodatkowa praca na dzień przed ślubem kiedy to mamy 150000000 innych zajęć, mało tego nikt za nas tych dekoracji nie zdejmie więc zająć się tym musiałby ktoś z naszych gości, ale.....no właśnie tu się pojawia kolejne ale bo zaraz po naszym ślubie jest msza i trzeba by było to zrobić dopiero po niej, ksiądz zaproponował, żeby którys z gości pojechał na obiad a po nim przyjechał posprzątać w kościele, rozumiecie to? bo dla mnie to brzmi jak jakiś kiepski żart ) mam ochotę wyć do księżyca, zupełnie nie wiem co my teraz zrobimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zapalenie mózgu, pierwsze słyszę o takim czymś ![]() Cytat:
![]() ja powiem szczerzze, ze nie chcę ślubu koscielnego, bo mnie to nie kręci i ja jeśli to możliwe to bym chyba te dekoracje olała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||||
Zakorzenienie
|
Haniulka wedlug mnie ta druga ladniejsza na brzusio i dluzej ja zalozysz
bo kto wie czy ta 1 bedzie sie dobrze ukladala ta 2 mi sie bardziej podoba szara ![]() co do nosidelka niby dzieci niemam ale zajmowalam sie nawet takimi maluchami i uwierzcie mi pomocne bylo nosidelko albo chusta w domu nawet bo bez tego to kregoslup czasem odpada widze ze aukcji nie wygralas ale nie martw sie jeszcze nie raz cos fajnego znajdziesz Cytat:
u mnie jedna w pracy jest chyba teraz w 6 czy 7 miesiacu i juz w 3 miesiacu jej brzuch tak wywalilo i teraz tez tak ma ale ona malutka jest taka pileczke ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze moj sie szybko w Polskim szkoli slownictwo wiadomo jakie ![]() ja uzywalam z algami kiedys jedynie szamponu i odzywki ![]() ![]() ![]() Cytat:
jakby mi zazyczyly sobie 6 wielkich bukietow i jeszcze zebysmy po tym sprzatali to chyba bym im cos powiedziala 2 tys za same bukiety eh ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
niniona bardzo mi przykro z powodu chrzesniaczki
![]() ![]() co do dekoracji kosciola to ja bym olała, sama wiem po sobie ze nic nie bedziesz pamietac jak kosciol wygladal, a 2000zl to kupa kasy, i w dodatku takie niedogodnosci ![]() A kazdy kosciol ma swój urok, i kwiaty wg mnie są zbedne ![]() My mielismy slub w bardzo duzym kosciele, i ogolnie slicznym, ja kupilam jeden kosz z kwiatami i cos na ławkach było ( nie pameitam ) a juz to mnie kosztowało 200zł i wydawalo mi sie ze duzo ![]() to jest nasz kosciol : |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój to jest mistrz najpiękniejszych polskich słów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Konto usunięte
|
ja nie wiem za jakie grzechy to dziecko tak cierpi, ona ma 6 lat, a tyle już w życiu przeszła, walka o jej życie toczyła się już nie raz, tyle nerwów, tyle strachu, mówię Wam coś strasznego
![]() a jeśli chodzi o kwiaty to ja też bym olała, tylko kościół w którym bierzemy ślub jest bardzo stary i te kwiaty są mu niezbędne do tego by było 'ładnie', zresztą on jest na co dzień przystrajany taką ilością kwiatów i bez nich będzie po prostu łyso, pusto swoją drogą zdziwiłam się bardzo tym, że siostra mówiła- to musi być tamto, przecież to ja powinnam podjąć decyzję czy chce ławki dekorować czy nie (ale mniejsza o większość, bo i tak miałam to w planie) póki co wymyśliłam, że wybłagam ją, żeby zrobiła nam chociaż te kwiaty a ławkami i resztą zajmiemy się my, coś wymyślimy, a jak to się nie uda to wtedy będzie płacz, bo aż takich wielkich wydatków w planie nie mieliśmy i nie zamierzamy mieć Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-07-11 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kwiatow, to jakbym miala 2 tys dac, to bym wolała zeby było łyso i paskudnie niz 2 tys stracic ![]() no ale ja jestem specyficzna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
tez bym tyle niedala za 2 tys to oni te kwiaty niewiem skad beda sprowadzac
Haniulka ma racje stary kosciol tez ma swoj urok ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Lili Ty wez mi nie mow o moim mistrzu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
zapewne wesoło
![]() ide spac, bo padam na pysk ![]()
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie wiem jak to u mnie wygląda ... ale na dekoracje nie chce wydać więcej niż 300 zł ( jeszcze 1 h po mnie slub bierze ktoś tam i zamierzam sie z nimi spotkać i ugadać, żeby koszty na pół były )
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
U mnie kościół zapewniał obstrojenie podstawowe (tj. biały dywan i boki ławek) doszliśmy do wniosku że to w zupełności wystarczy więc nic nie płaciliśmy
![]() Uciekam bo dużo pracy przedemną. miłego dnia ![]()
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Maja- 5 oddana
![]() Hania- szkoda że nie wygrałaś aukcji ale poluj może jeszcze się trafi coś takiego ![]() Niniona- zdrówka dla małej ![]() witam ![]() dostałam w końcu okres po 10 dniach spóźnienia ![]() ![]() zjadłam śniadanko, kończę teraz kawę i nie długo będę się zbierać do rodziców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
my już dawno wstałyśmy, a teraz lecę do sklepu po ser, szynkę (ilość taką, by do końca tygodnia starczyło) i mleko dla małej, bo się kończy, więc muszę kupić
![]() prócz tego nic nie kupuję, trzymam się planu zakupowego ![]()
![]() |
#1967 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj od teściowej przywieźliśmy trochę ziemniaków, fasolki, ogórków, paprykę i pomidorki. ![]() O, takie wyjście to już w ogole mnie paraliżuje... Porąbana jestem.... Przepis będzie jak tylko go odnajdę - planuję na dziś porządki w papierach. ![]() Cytat:
![]() A co do tych dekoracji w kościele, to ja bym wybrała wersję absolutnego minimum. Naprawdę chyba postawiłabym gdzies na środku jakiś jeden kosz i tyle. Ludzie czasem niewiele więcej niż te 2000 mają calego budżetu ślubno-weselnego i żyją. ;-) Tak jak dziewczyny mówią, płacic kolejne 2000 zł żeby miało tam co postać przez 40 minut Waszej obecności.... ![]() Cześc SPD ![]() Wczorajszą wizytę u "teściów" jakoś przeżyliśmy. Choć całkiem miło nie bylo.Choćby dlatego, że TŻ mówi że zapraszamy ich na niedzielę, a jego mama "jeszcze zobaczymy co będzie w niedziele jak z czasem będzie, jaka pogoda"......... ![]() Dziś tak jak pisałam - planuję przegląd papierzysk. Wreszcie przejrzę sprawdziany, jakieś konspekty, papiery ze studiów i uporządkuję, co się da to wywalę, a czego się nie da to ułożę albo odłożę do spalenia. Mamy tego baaaardzo dużo. wolę wyrzucić część papierów a przywieźć resztę swoich ukochanych książek. ![]() na obiad mam udka usmażone (odmrożone), ugotuję do nich ziemniaczki, może wymyślę jakaś surówkę. O, wiem, ugotuję fasolkę ![]() W sobotę wzięłam ostatnią pigulkę i dopiero dziś mnie zaczyna boleć na "okres". ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję i gorąco w to wierzę, że mimo wszystko Twoja Chrześnica wyjdzie z tego i będzie tak jak dawniej. W jakim ona jest wieku ? Dla Ciebie, dla Was życzę dużo siły w tym trudnym momencie ![]() Co do strojenia kościoła to brzmi to wszystko jak kiepski żart ... Nie do uwierzenia. Co by się stało, gdyby na przykład kościelny nie mógł zebrać tych kwiatów, ja na jego miejscu zrobiłabym to z własnej, nieprzymuszonej woli. Ba, sama bym wyszła z taką propozycją gdybym była kościelnym. Ale niestety wszystko zależy od człowieka. I tu również mam nadzieję, że sobie z tym poradzicie. Jeszcze raz dużo, dużo siły dla Was. By Ten Dzień był Najpiękniejszym w Waszym życiu ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
To jest chore, żeby narzucać Parze Młodej jak ma być udekorowany kościół ... Czemu tak bardzo chcą komplikować komuś życie, przecież Ten Dzień ma być jedyny i wyjątkowy. Czego to ludzie nie wymyślą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
oj, jak dobrze, że nie biorę kościelnego
![]() chociaż rodzice to chyba mnie wydziedziczą... ![]()
#1970 |
Zakorzenienie
|
też nie stanę przed księdzem w białej sukni, ale dlatego, że Tż już raz przez to przechodził, więc choćbym chciała... ale nie chcę i mam z głowy
![]()
#1971 |
Zadomowienie
|
niniona- dużo zdrówka dla chrześnicy. a co do kościoła to nawet szkoda komentarza. ja bym poszła i powiedziała tej zakonnicy że mnie zwyczajnie na takie dekoracje nie stać i już. więc będą takie jak mi się podobają albo zbieram się i idę do innej parafii, która nie ma takich wymagań. ludzka głupota zawsze działa na mnie jak płachta na byka.
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | ||||||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czasem jak widzę zaniedbane laski w ciąży to mnie odrzuca. Ja wiem, że z brzuchem to inaczej ale pazury zmyć i umyć włosy to można ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odespałam ![]() ![]() Dziś bawię się ze swoją umową w pracy...
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2011-07-12 o 09:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||
Rozeznanie
|
Witam,
Dziś u mnie przyjemna pogoda, bez upału i przyjemnie. Pracę czas zacząć, a do urlopu jeszcze 3 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mam lenia, leze jeszcze w lozku z tifim ![]() ![]() ![]() Mam duzo roboty, bałagan w domu, pranie prasowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w ciąży byłam aktywna, dużo chodziłam, itp. to teraz jestem leniwa ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- wróciłam ze sklepu, kupiłam pół kilo sera i dość dużo szynki, żeby do piątku starczyło ![]() teraz już nie zamierzam nic prócz chleba kupować, mam nadzieję, że się uda do piątku ![]() wzięłam jeszcze składniki na bigos, bo zamierzam zrobić, ale nie dziś ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ![]() ja jakbym mogła to bym codziennie po tyle godzin spała ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | ||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kończę kawiszona i czas ruszyć tyłeczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to przez to, że dość dużo siedzę w domu i nie chodze do pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Punto chciałoby Ci się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- zazdroszczę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() tylko cywilny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
lili my tak samo... ale to też problem... bo chcę tylko kilka osób zaprosić... ale będzie dym!
![]()
#1979 |
Zakorzenienie
|
Niniona
![]() ![]() ![]()
#1980 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Wysłać nagranie w odpowiednie miejsce - owszem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.