Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 13:33   #2551
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Podoba mi się ostatnie zdanie
A przepraszam, że tak wypytuję, ale "zbieram doświadczenia", czy ściąganie laktatorem i podawanie z butli jest w tej sytuacji jakąś ulgą, czy to tak samo boli?
mniej boli ale troche samozaparcia kosztuje, no i moze powodowac zmneijszenie ilosci (mi po 3 mies zanikl calkowicie jak tylko sciagalam i raz dziennie i w nocy zaledwie przystawialam). ale 1-2 dni mozna próbowac. no laktator nie ma dziasel i nie masakruje nimi brodawek...

zanka - u nas caly czas byly kupy raz w tygodniu, nawet zdarzylo sie ze raz na dwa tygodnie. na pokarmie naturalnym to tez norma! a żarł co 2h... chyba sie jednak najadal bo tył jak koń! trawienie bezresztkowe (nie dziwie sie - moje mleko w porownaniu z mlekami innych matek to jak woda bylo!) weic co sie dziwic. ja sobie kupilam wage dla noworodkow, bo mialam shize ze nie tyje jak trzeba a do pediatry mi sie nie chcialo co chwile chodzic...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:35
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:36   #2552
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a nie lepiej ściągnąc z neta??
też o tym samym pomyślałam - szkoda mi kasy wydawać na coś co obejrzę tylko raz - wolę z neta ściągnąć za darmo a potem i tak przeceiż skasuje po jakimś czasie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
To będzie moja maxyma podczas skurczy i całego bólu, będę powtarzać jak mantrę.

Dostałam dwa kolejne smsy czy urodziłam
Nie odpisuję.
oj chyba ja tak samo - będę leżec i cierpieć i powtarzać że po porodzie zapomne jak to bolało

a te sms-y to muszą być wkur****ące - nie zazdroszczę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:36   #2553
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Podoba mi się ostatnie zdanie
A przepraszam, że tak wypytuję, ale "zbieram doświadczenia", czy ściąganie laktatorem i podawanie z butli jest w tej sytuacji jakąś ulgą, czy to tak samo boli?
wiesz póki co odciagalam troszke by poczuc ulge, poza tym mloda jak sie drze ze chce jesc to nie zdazylabym tyle sciagnac, reka by mi odpadla haha
ale laktatorem prawie nie boli, pewnie gdybym nie miała poranionych brodawek to nic by nie bolało
je na zadanie wiec nie łatwo cos zaplanowac, srednio co 2h mi sie budzi i czasem z godzine wisi na cycu a co ja chce odlozyc to placz
jak ssie boli, ale najgorzej jak zaczyna ssac to łzy w oczach

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:37   #2554
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
jak z września to wybaczam
nie , z lutego niestety..

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko - mojej siostry synek od samego urodzenia miał straszne kolki i płakał przeraźliwie. Przeszli prawie wszystkie mleka modyfikowane po czym okazało się, że mały ma nietolerancję laktozy i przeszli na preparat mlekozastępczy ( Bebilon pepti ), a później Nutramigen. To są mleka na recepty.
Od kiedy mały mojej siostry zaczął pić te mleczka kolki, bóle brzuszka, prężenia poszły w niepamięć. Nie wiem co mogę więcej doradzić, ale może to by Igusiowi pomogło, może warto spytać lekarza...
no właśnie, może rzeczywiście przyczyna tych wiecznych kolek i prężeń leży w nietolerancji laktozy...

Marinko popytaj koniecznie lekarza w tym kierunku

Stary 2011-07-12, 13:37   #2555
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No więc ja już też nic nie przeczuwam i zobaczymy co to będzie... Mnie tylko przeraża, że Młody dojdzie do wagi takiej, że będzie ciężko W środę miał 3700
Zresztą to nawet genetycznie pójdzie, bo ja miałam 3850, a P. 4300, więc raczej do małych to on nie będzie należeć...
W ogóle to z moim porodem mama miała małe przeboje bo byłam dużo szersza w ramionach niż w głowie, więc niezbyt sympatycznie wspomina poród...
to Ci powiem, że mam dokładnie to samo jeżeli chodzi o wagę młodej. Taka głupia świadomość, że z każdym dniem dzidziak ma więcej tłuszczyku i że z łatwego porodu nici
ale damy radę! Naprawdę jest tak, że jak dziecko się urodzi i Ci je położą na brzuchu to o wszystkim zapominasz, o całym bólu i zmęczeniu, ono wszystko wynagradza.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:38   #2556
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina może spróbuj rady Shiry i próbuj chustować Igora. Koleżanka też mówiła że u niej chusta zdała egzamin
Sygine no to fajna opcja, tylko ja ehh nie mam chusty...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko - mojej siostry synek od samego urodzenia miał straszne kolki i płakał przeraźliwie. Przeszli prawie wszystkie mleka modyfikowane po czym okazało się, że mały ma nietolerancję laktozy i przeszli na preparat mlekozastępczy ( Bebilon pepti ), a później Nutramigen. To są mleka na recepty.
Od kiedy mały mojej siostry zaczął pić te mleczka kolki, bóle brzuszka, prężenia poszły w niepamięć. Nie wiem co mogę więcej doradzić, ale może to by Igusiowi pomogło, może warto spytać lekarza...
dziękuję Madziulko!
No ja dziś dałam enfamil pierwszy raz, położna poleciła, ale cholernie drogi jak dla mnie. No ale coż zrobić..
Ale darł się niemiłosiernie dziś, obudził się teraz i dałam mu butlę ( za radą blondynki udało mi się znaleść w Mielcu butelkę Dr. Browna antykolkową i kupiłam-zobaczymy. Pamiętam tez, że blondynka pytała na jakiej wodzie robię MM - na żywcu zdrój. A ty blondyneczko na jakiej przyżądzałaś MM?)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nowe wieści od Natki:
Cały czas mały jest z nią. Pisze że uczą się siebie nawzajem i że jest to absolutnie cudowne Dominik ładnie przysysa się do piersi i z powodzeniem ssie A natka mówi, żeby w ogóle nie bać się porodu, bo od razu wszystko się zapomina. Poza WARTO dla takiego bobasa.[/SIZE][/B]
A nasza Natka jak zwykle pozytywnie nastawiona i opanowana
Gratuluję raz jeszcze kochana!
Jakoś bardzo przeżyłam wiadomość że urodziłaś! Cieszę się neizmiernie!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Czyli Igorek nadal się męczy, bidulek kurcze, strasznie mi Was szkoda...

A jeśli chodzi o tżta tu dupa. Ale wiecie, nawet nie mam czasu o tym myśleć, uwierzcie. Mały daje mi takie wciry, że nie pamiętam jak mam na imię... Ale i tak bym zjadła tego mojego małego krasnoluda ( najczęściej jak słodko śpi, a to się zdarza baaaardzo rzadko)

A nasze WĄTKOWE szkraby są cudne- wszystkie ŚLICZNE!!! Gratuluję MAMUSIE

Beatko kochana moja przepraszam Cię z całego serca, ale chyba się nie spotkamy dziś, ja ledwo zipie, wyglądam jak małpa Kita, i nie chcę Cię straszyć, a zresztą jak byś usłyszała płacz małego, sama byś zwiała. I jeszcze te przeboje z pseudo-mężem...Mam dość.
Wybaczysz mi???

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:40
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:41   #2557
editka2022
Rozeznanie

na poczatek NATKA WIELKIE GRATULACJE")
MIsie zepsulaladowarka odlatopa ijestemtroche wtyle od wczoraj,lece nadrabiac
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:42   #2558
patik87
Zakorzenienie

Crazy to trzymam mocno kciuki, aby się dzisiaj w nocy zaczęła akcja

You Ty nie za dużo szczęścia masz poród lajtowy, mała grzeczna, karmienie bezproblemowe..nic, tylko zazdrościć. Mam wrażenie że limit szczęścia który przypadłby się mnie został wyczerpany

Zanka podpinam się pod pytanie crazy, czy ściąganie laktatorem zmniejszy ból? może spróbuj kilka dni z butli, jak masz dużo pokarmu to laktator nie zmniejszy laktacji tak szybko, a może cyce się zagoją

edit: doczytałam. A ile za jednym razem ml ściągniesz?

Boję się problemów cyckowych. Jaki to musi być ból jak się płacze karmią własne dziecię?

Marina współczuję Ci tych problemów kolkowych. Niefajna sprawa, tak się mały męczy i Ty razem z nim. Próbujesz nadal dawać krople?
Apropo wody: dla mnie przegotowana kranówa jest beee, lepiej chyba na mineralce robic mleko, co?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:45
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:43   #2559
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Sygine no to fajna opcja, tylko ja ehh nie mam chusty...
Marina na all znajdziesz tanie używane. Nie kupuj od razu jakiejś hoppka czy podobnej - wystarczy elastyczna. Ja kupiłam taką kumpeli za około 60 zł, czyli nie był to majątek, a przy kolkach okazała się zbawienna. Zresztą ona tylko używała jej właśnie jak synek miał kolki, bo nie ma do dziś przekonania do chust

Dokładnie taką jak ta pierwsza jej kupiłam http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...705768677.html

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-07-12 o 13:46
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:44   #2560
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

edit: doczytałam. A ile za jednym razem ml ściągniesz?

Boję się problemów cyckowych. Jaki to musi być ból jak się płacze karmią własne dziecię?
mam nawał wiec sciagam tak ok 20 ml z piersi by mi nie rozerwało ich, boje sie ze jak sciagne wiecej to tym bardziej nakrece laktacje
no i okłady zimne robie po karmieniu czy odciagnieciu

Stary 2011-07-12, 13:50   #2561
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Crazy to trzymam mocno kciuki, aby się dzisiaj w nocy zaczęła akcja
Byle przed czwartkiem, może być nawet i jutro.
Dzięki wam wszystkim za wsparcie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:51   #2562
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
to ciezki temat, bo idzie ciezko
bol, nawał, poranione brodawki... karmienie jest póki co czymś co nie daje sie nacieszyc mała
dopiero poczatek a ja juz wiele lez wylalam
mala ma silny odruch ssania i mocno mnie kasa, Filip byl delikatniejszy i jakos szybko nam poszlo...
a nie próbowałaś karmić przez nakładki?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:

Nowe wieści od Natki:
Cały czas mały jest z nią. Pisze że uczą się siebie nawzajem i że jest to absolutnie cudowne Dominik ładnie przysysa się do piersi i z powodzeniem ssie A natka mówi, żeby w ogóle nie bać się porodu, bo od razu wszystko się zapomina. Poza WARTO dla takiego bobasa.

super wieści - Natka to jest wspaniała dziewczyna

Stary 2011-07-12, 13:53   #2563
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Zresztą to nawet genetycznie pójdzie, bo ja miałam 3850, a P. 4300, więc raczej do małych to on nie będzie należeć...
W ogóle to z moim porodem mama miała małe przeboje bo byłam dużo szersza w ramionach niż w głowie, więc niezbyt sympatycznie wspomina poród...
Ja przy porodzie ważyłam tak samo tylko mój Tż był mniejszy 3300
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
to nawet nie chodzi o przeczuwanie, może źle to ujęłam. Tak w skrócie: jak mnie gin nastraszył (zresztą troche podobnie jak u Ciebie), że mi sie szyjka skraca i kazał iść na zwolnienie to sobie pomyślałam, że pewnie wcześniej Hania wyskoczy. Później inny powiedział, że nic nie wskazuje na szybki poród, szyjka długa... to stwierdziłam, że Hani wcale nie śpieszno i teraz sobie tak trochę w zawieszeniu bujam i cierpliwie czekam, co ma być to będzie. To raczej inni z otoczenia bardziej to przeżywają, chyba. Ale ja chyba też teraz tak mam, że bardziej czekam na Wasze porody niż na swój

Ja swojemu zwróciłam uwagę jak byłam w zeszły piątek na wizycie, ale on się upiera, że dobrze wyliczył ale skoro dał zwolnienie na dłużej to się z nim juz nie kłóciłam. Jak wytłumaczyć facetowi, że skoro z założenia ciąża ma trwać 40 tygodni to nie może jej sobie skrócić na papierze
za to COŚ niech już się dzieje
Moja gin mnie nakręciła tym 9.07 z usg prenatalnego żałuje ze od razu nie nastawiłam sie na 16 w karcie ciąży mam oba terminy . Dobrze że zwolnienie masz na dłuzej ja sie bałam że moja gin wypisze mi l4 do 9 ale wtedy moja ciąża trwała by 39 t
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:01   #2564
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a nie próbowałaś karmić przez nakładki?

pisałam już, mała nie chce przez nie ssac za bardzo a nawet nie zmniejszaja bólu

Stary 2011-07-12, 14:01   #2565
JustPi
Rozeznanie

wkurzyłam się i się Wam pożalę
21 czerwca zamówiłam wózek w bobowózki, a że starsza wyrasta ze swojego fotelika to i fotelik dla niej i od tego 21 ciągle słyszę, że czegoś nie ma. Na początku czekali na gondolkę. Zadzwoniłam po tygodniu to dalej czekali. Potem jakaś babeczka od nich dzwoniła, że gondolki już mają i kiedy im pieniądze prześlę (choć przy potwierdzeniu zamówienia umawiałam się, że zapłacę jak już będzie wszystko) no to ok, ale nagle się okazało, że czekają teraz na fotelik i co tak w nieskończoność można czekać .... chyba poszukam gdzie indziej i niech kasę mi oddadzą
Stary 2011-07-12, 14:02   #2566
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Moja gin mnie nakręciła tym 9.07 z usg prenatalnego żałuje ze od razu nie nastawiłam sie na 16 w karcie ciąży mam oba terminy . Dobrze że zwolnienie masz na dłuzej ja sie bałam że moja gin wypisze mi l4 do 9 ale wtedy moja ciąża trwała by 39 t
Uwielbiam takich ginów Dokładnie jak mój - nastawił nas na termin z usg 6 lipca i co? i a my psychicznie powoli siadamy. Takie czekanie jest najgorsze...
Stary 2011-07-12, 14:02   #2567
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
co do zdjec dzieci w necie - ja mam caly fotoblog synka wiec i corcia bedzie miala. sa tam naprawde rozne zdjecia, wlasciwie po to,by sobie dziadkowie ogladali, bo nie maja stycznosci za czestej z wnukiem. czy ktos to sciaga i sobie robi przy tym dobrze to mnie nie interesuje. nie ma zdjec bez ciuchow (moze jedno ale i tak nic nie widac, bo do pasa jest bez koszulki). rownie dobrze musialabym panikowac jak maly jest na plazy w samych gaciach czy jak sie odlewa pod drzewem... i nie boje sie tez ze ktos, cytuje, "porwie moje dziecko bo zobaczy zdjecie w necie". taaaa... ale skad ma wiedziec gdzie mieszkamy? nie ma porwan zwyklych dzieci na zamowienie, porywane sa albo z przypadku (wlasnie np. z lazy czy piaskowicy) albo bogatych ludzi (sory, ale na bank nei nalezymy do tych...)

ide sie zdrzemnac, jesli mi sie uda w tymm halasie zza okna (budowlancy kuja sciany...)
Ja na photoblogu kiedyś miałam stronkę, ale z niej zrezygnowałam.
Teraz każde zdjęcie mam na picasa i tam mogę sobie zaznaczyć kto jakie zdjęcia widzi albo że tylko Ja je widzę - taki internetowy album

Ja podchodzę do zdjęć tak samo jak blondynka, może i były by dostępne, ale moje środowisko jest tak ciekawe, że by wiedziało przez głupie zdjęcia co się u mnie dzieje nie raz jak widzę, jak dodają zdjęcia koleżanki np. moje nowe autko itd to totalnie nie mój styl i takie zdjęcia są wstawiane co 2 dni !!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
też o tym samym pomyślałam - szkoda mi kasy wydawać na coś co obejrzę tylko raz - wolę z neta ściągnąć za darmo a potem i tak przeceiż skasuje po jakimś czasie
Ściągać nie wiem czy można, ale Ja na tej stronie oglądam dużo filmów.

www.seans24.pl

Ja posegregowałam w końcu ciuszki
i dość sporo tego mam
Przygotowałam ciuszki na wyjście ze szpitala
nie mam daleko więc mam z długim rękawem (pajacyk to się chyba nazywa) + czapeczka + niedrapki +kocyk + pielucha i finito.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:05   #2568
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
A ja dalej w dwupaku... nadal nic Codziennie wstaję załamana
Dziś coś tak "okresowo" się czułam ale nie robię sobie żadnych nadziei.
Zmalowana, Natka gratuluję dzieciaczków Śliczne są
Zanka, Youyou jak widziałam dziś zdjęcia waszych dzieci to się popłakałam bo one takie ładne są... Już jakaś zbyt wrażliwa się zrobiłam przez to moje czekanie.
Wczoraj urodziła ciotka TŻ. Syna 3500 g a taki niby wielki miał być, prawie 5 kg ważyć Tak się chwalili. Miała 3 cesarkę i to poszła na nią, powiedziała żeby wycieli jej te dziecko z brzucha bo nie chce jej się już być w ciąży (38tc) i po znajomości lekarz od razu po przyjeździe położył ją i pociął... Śmiać mi się chciało normalnie jak się o tym dowiedziałam...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:10   #2569
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko kochana moja przepraszam Cię z całego serca, ale chyba się nie spotkamy dziś, ja ledwo zipie, wyglądam jak małpa Kita, i nie chcę Cię straszyć, a zresztą jak byś usłyszała płacz małego, sama byś zwiała. I jeszcze te przeboje z pseudo-mężem...Mam dość.
Wybaczysz mi???
oczywiście kochana że rozumiem - nie martw się mną.

dlatego pisałam czy aktualne bo wiem że teraz to masz głowę zajętą innymi sprawami - ale jakbyś chciała pogadac to jestem pod telefonem- pisz albo dzwoń jeśli tylko będziesz potrzebować - a jak już powoli wyjdziesz na prostą z kolkami Igorka i Tz-tem to na spokojnie się umówimy kiedyś - naprawdę wszystko rozumiem - na razie Igorek jest najwazniejszy żeby przestały go męczyć te kolki - no i żeby z tz-tem się wyprostowało jakoś.

No i żebyś Ty troszkę odpoczeła bo pewnie prawie wcale nie sypiasz.
Jak coś to pisz śmiało- spróbuje wesprzeć i pomóc przynajmniej wirtualnie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
pisałam już, mała nie chce przez nie ssac za bardzo a nawet nie zmniejszaja bólu
no własnie dopiero doczytałam

Stary 2011-07-12, 14:10   #2570
sygine
Zadomowienie

Czy któraś wie co z Elą???
Stary 2011-07-12, 14:13   #2571
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a teraz przedstawie wam kogos

poznajcie Filipka

synka Zmalowanej
witamy Filipka,sliczny chlopczyk

Cytat:
wrzucam na szybko fotki
później jeśli mała pozwoli nadrobię

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
to i ja Wam pokażę moje Glutki
zanka,youyou piekne macie te brzdace,youyou mały taki blondas, a malutka czarnulka

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
NATKA gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Filip Zmalowanej wazy 3300 i ma 54 cm

Ja po obchodzie, nie wyjdę już ze szpitala sama
Po badaniu wyszło, że mam 2 cm rozwarcia i brak szyjki, lekarze już nie chcę mnie wypuścić, bo szyjka się szybko roztwiera
Boję się okropnie
no to swietnie,tylkosie cieszyc

Cytat:
Ja mam fajnego gości ana allegro od takich ciuszków Zaraz Ci poszukam, ok?

A oto mały Dominik
piekny

a mi sie malatakwypina od wczoraj zemam wrazenie zemi brzuch rozerwie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:13   #2572
pieleszka
Wtajemniczenie

Natka gratuluję serdecznie
Dominik śliczny

a ja jakaś zamulona się zrobiłam i mam ochotę na drzemke, ale nie ma lekko i trzeba najpierw obiadek machnąć jakiś.... w ogóle to senność mnie dopadła już od jakis paru dni jak w I trymestrze...ale to pewnie przez to, że nocami mało sypiam to w końcu w dzień jestem zmęczona...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:15   #2573
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takich ginów Dokładnie jak mój - nastawił nas na termin z usg 6 lipca i co? i a my psychicznie powoli siadamy. Takie czekanie jest najgorsze...
A mi od początku powtarzali - i z tego co tu dziewczyny pisałay to u nich było tak samo - żeby kierować się i zawsze podawać TYLKO ten termin z OM.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Pozdrów ją od nas Brumku przy okazji!
Jasne

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip widział w szpitalu i był bardzo ciekawy, wszedł na chwile na sale a potem wyszliśmy do holu.
W domu reaguje z zaciekawieniem, choć za każdym razem jak ktoś z nas jest przy Lilce to i on od razu podbiega, a jak ją karmię cycem to mnei od razu obcałowuje.
Słodkie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
to nawet nie chodzi o przeczuwanie, może źle to ujęłam. Tak w skrócie: jak mnie gin nastraszył (zresztą troche podobnie jak u Ciebie), że mi sie szyjka skraca i kazał iść na zwolnienie to sobie pomyślałam, że pewnie wcześniej Hania wyskoczy. Później inny powiedział, że nic nie wskazuje na szybki poród, szyjka długa... to stwierdziłam, że Hani wcale nie śpieszno i teraz sobie tak trochę w zawieszeniu bujam i cierpliwie czekam, co ma być to będzie.
Czyli dokł. ta sama sytuacja Mnie też jeden postraszył, że już, że będzie wcześniak, a druga mówi, że pięęęękna szyjka
Stary 2011-07-12, 14:15   #2574
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś wie co z Elą???
Ja nie wiem nic.
Drugi dzień piszę do Sweet i też się nie odzywa
miała te KTG robione i miała dać znać co i jak i cisza

Stary 2011-07-12, 14:21   #2575
Marina1
Zakorzenienie

Cieszę się, Beatko, że mnie rozumiesz. jest identycznie tak jak piszesz. Telepatycznie mnie wyczułaś...I mam nadzieję, że niedługo się spotkamy, i przepraszam Cię raz jeszcze...Aż mi głupio, że tak wyszło.
A i co do spania masz rację, jadę na red bullach niestety, bo muszę być na chodzie cały czas...

dziewczynki któraś pytała o krople jakie daję-to colinox. Ale powiem Wam, że nie dają raczej nic, ale daję już profilaktycznie, a nuż lepiej coś tam jest przez nie jest...

Własnie leci na vivie piosenka rihanny nowa-california coś tam. A ja się wzruszam bez sensu i popłakuję. Śmiesznie to musi wyglądać heh. Ale podoba mi się ten kawałek.

A ja w cycach już nie mam ani kropli. Nawet gniotłam dziś na wszystkie strony i nic. Dziś skończyłam antybiotyk. Już nawet nie będę przystawiała małego do cycka. Nie mam ochoty ani chęci próbować. Zresztą przyzwyczailiśmy się do butli ( ja i on)

A wiecie coś może o tym mleku enfamil? Już 3 raz zmieniłam mleko...

Spojrzałam na naszą listę, i lipcowa robi sie króciótka. Dziewczynek przeterminowanych też już trochę. Oby ruszyło raz dwa - jak u Nateczki i youyou!!!

A wiecie, nie wiem, cxzy to się sprawsza, ale moja mama urodziła mnie i brata 6 dni przed terminem. Ja Igora tez 6 dni przed terminem. Pewnie przypadek, ale może faktycznie coś w tym jest?

Sygine dzięki za linka, postudiuję teraz te chusty, bo mały zasnął w końcu, bo przerywa sen cały czas wrzaskiem.

I też się zastanawiałam dziś rano co z Elą...
Stary 2011-07-12, 14:24   #2576
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
taaaa i najlepiej, żebyś zaraz potem już na macierzyński poszła... nie wiem czemu lekarze nie mogą się kierować jedną regułą, przecież to aż tak skomplikowane nie jest, a tylko mieszają i potem trzeba się właśnie ze zwolnieniami gimnastykować.
Stary 2011-07-12, 14:25   #2577
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
A wiecie coś może o tym mleku enfamil? Już 3 raz zmieniłam mleko...
Na innym wątku na wizażu czytałam, że dziewczyny bardzo sobie je chwalą, szczególnie dla dzieci z problemami. Tylko, że ponoć bardzo drogie jest, ale najlepsze - tak słyszałam.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:27   #2578
zanetaa88
Zakorzenienie

Marinko Ja czytałam u mamuś czerwcowych, że ten Enfamil jest dobry, ale ponoć drogi i ponoć w aptece go można tylko kupić, więc wyobrażam sobie cenę

Stary 2011-07-12, 14:31   #2579
sygine
Zadomowienie

Dopadł mnie straszny leń, a z leżenia nici, bo obiad trzeba zrobić Więc na razie was opuszczam
Stary 2011-07-12, 14:31   #2580
Marina1
Zakorzenienie

Dziękuję kochane Mówicie, że dziewczyny takpisały? Zaraz poszukam jakichs opinii na necie. A cena jest kosmiczna. Za 400 g dałam wczoraj (w aptece) 34 zł...A za bebilon, ten zwykły 800 g-38 zł...Ale spróbuję z tym enfamilem, jesli ma pomóc.

I dla cioć wizażowych, równo 4-TYGODNIOWY już młodzieniec Igorek w całej okazałości....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02610.jpg (89,9 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02616.jpg (70,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02622.jpg (74,6 KB, 61 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości