|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
zanka - u nas caly czas byly kupy raz w tygodniu, nawet zdarzylo sie ze raz na dwa tygodnie. na pokarmie naturalnym to tez norma! a żarł co 2h... chyba sie jednak najadal bo tył jak koń! trawienie bezresztkowe (nie dziwie sie - moje mleko w porownaniu z mlekami innych matek to jak woda bylo!) weic co sie dziwic. ja sobie kupilam wage dla noworodkow, bo mialam shize ze nie tyje jak trzeba a do pediatry mi sie nie chcialo co chwile chodzic... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-12 o 13:35 |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
też o tym samym pomyślałam - szkoda mi kasy wydawać na coś co obejrzę tylko raz - wolę z neta ściągnąć za darmo a potem i tak przeceiż skasuje po jakimś czasie
Cytat:
![]() a te sms-y to muszą być wkur****ące - nie zazdroszczę
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale laktatorem prawie nie boli, pewnie gdybym nie miała poranionych brodawek to nic by nie bolało je na zadanie wiec nie łatwo cos zaplanowac, srednio co 2h mi sie budzi i czasem z godzine wisi na cycu a co ja chce odlozyc to placz jak ssie boli, ale najgorzej jak zaczyna ssac to łzy w oczach
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
nie , z lutego niestety..
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Marinko popytaj koniecznie lekarza w tym kierunku
|
|
|
#2555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale damy radę! Naprawdę jest tak, że jak dziecko się urodzi i Ci je położą na brzuchu to o wszystkim zapominasz, o całym bólu i zmęczeniu, ono wszystko wynagradza. |
|
|
|
|
#2556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja dziś dałam enfamil pierwszy raz, położna poleciła, ale cholernie drogi jak dla mnie. No ale coż zrobić.. Ale darł się niemiłosiernie dziś, obudził się teraz i dałam mu butlę ( za radą blondynki udało mi się znaleść w Mielcu butelkę Dr. Browna antykolkową i kupiłam-zobaczymy. Pamiętam tez, że blondynka pytała na jakiej wodzie robię MM - na żywcu zdrój. A ty blondyneczko na jakiej przyżądzałaś MM?) Cytat:
![]() ![]() Gratuluję raz jeszcze kochana! Jakoś bardzo przeżyłam wiadomość że urodziłaś! Cieszę się neizmiernie! Cytat:
![]() A jeśli chodzi o tżta tu dupa. Ale wiecie, nawet nie mam czasu o tym myśleć, uwierzcie. Mały daje mi takie wciry, że nie pamiętam jak mam na imię... Ale i tak bym zjadła tego mojego małego krasnoluda ( najczęściej jak słodko śpi, a to się zdarza baaaardzo rzadko) A nasze WĄTKOWE szkraby są cudne- wszystkie ŚLICZNE!!! Gratuluję MAMUSIE Beatko kochana moja przepraszam Cię z całego serca, ale chyba się nie spotkamy dziś, ja ledwo zipie, wyglądam jak małpa Kita, i nie chcę Cię straszyć, a zresztą jak byś usłyszała płacz małego, sama byś zwiała. I jeszcze te przeboje z pseudo-mężem...Mam dość. Wybaczysz mi??? Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-12 o 13:40 |
||||
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
na poczatek NATKA WIELKIE GRATULACJE")
MIsie zepsulaladowarka odlatopa ijestemtroche wtyle od wczoraj,lece nadrabiac |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy to trzymam mocno kciuki, aby się dzisiaj w nocy zaczęła akcja
![]() You Ty nie za dużo szczęścia masz poród lajtowy, mała grzeczna, karmienie bezproblemowe..nic, tylko zazdrościć. Mam wrażenie że limit szczęścia który przypadłby się mnie został wyczerpany ![]() ![]() ![]() Zanka podpinam się pod pytanie crazy, czy ściąganie laktatorem zmniejszy ból? może spróbuj kilka dni z butli, jak masz dużo pokarmu to laktator nie zmniejszy laktacji tak szybko, a może cyce się zagoją ![]() edit: doczytałam. A ile za jednym razem ml ściągniesz? Boję się problemów cyckowych. Jaki to musi być ból jak się płacze karmią własne dziecię? Marina współczuję Ci tych problemów kolkowych. Niefajna sprawa, tak się mały męczy i Ty razem z nim. Próbujesz nadal dawać krople? Apropo wody: dla mnie przegotowana kranówa jest beee, lepiej chyba na mineralce robic mleko, co? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-12 o 13:45 |
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Marina na all znajdziesz tanie używane. Nie kupuj od razu jakiejś hoppka czy podobnej - wystarczy elastyczna. Ja kupiłam taką kumpeli za około 60 zł, czyli nie był to majątek, a przy kolkach okazała się zbawienna. Zresztą ona tylko używała jej właśnie jak synek miał kolki, bo nie ma do dziś przekonania do chust
![]() Dokładnie taką jak ta pierwsza jej kupiłam http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...705768677.html
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-12 o 13:46 |
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i okłady zimne robie po karmieniu czy odciagnieciu
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żałuje ze od razu nie nastawiłam sie na 16 w karcie ciąży mam oba terminy . Dobrze że zwolnienie masz na dłuzej
|
||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam już, mała nie chce przez nie ssac za bardzo a nawet nie zmniejszaja bólu
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
wkurzyłam się
i się Wam pożalę21 czerwca zamówiłam wózek w bobowózki, a że starsza wyrasta ze swojego fotelika to i fotelik dla niej i od tego 21 ciągle słyszę, że czegoś nie ma. Na początku czekali na gondolkę. Zadzwoniłam po tygodniu to dalej czekali. Potem jakaś babeczka od nich dzwoniła, że gondolki już mają i kiedy im pieniądze prześlę (choć przy potwierdzeniu zamówienia umawiałam się, że zapłacę jak już będzie wszystko) no to ok, ale nagle się okazało, że czekają teraz na fotelik i co tak w nieskończoność można czekać .... chyba poszukam gdzie indziej i niech kasę mi oddadzą |
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz każde zdjęcie mam na picasa i tam mogę sobie zaznaczyć kto jakie zdjęcia widzi albo że tylko Ja je widzę - taki internetowy album Ja podchodzę do zdjęć tak samo jak blondynka, może i były by dostępne, ale moje środowisko jest tak ciekawe, że by wiedziało przez głupie zdjęcia co się u mnie dzieje nie raz jak widzę, jak dodają zdjęcia koleżanki np. moje nowe autko itd to totalnie nie mój styl i takie zdjęcia są wstawiane co 2 dni !!Cytat:
www.seans24.pl Ja posegregowałam w końcu ciuszki i dość sporo tego mam ![]() Przygotowałam ciuszki na wyjście ze szpitala nie mam daleko więc mam z długim rękawem (pajacyk to się chyba nazywa) + czapeczka + niedrapki +kocyk + pielucha i finito. |
||
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
A ja dalej w dwupaku... nadal nic Dziś coś tak "okresowo" się czułam ale nie robię sobie żadnych nadziei. Zmalowana, Natka gratuluję dzieciaczków Zanka, Youyou jak widziałam dziś zdjęcia waszych dzieci to się popłakałam bo one takie ładne są... Wczoraj urodziła ciotka TŻ. Syna 3500 g a taki niby wielki miał być, prawie 5 kg ważyć
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego pisałam czy aktualne bo wiem że teraz to masz głowę zajętą innymi sprawami - ale jakbyś chciała pogadac to jestem pod telefonem- pisz albo dzwoń jeśli tylko będziesz potrzebować - a jak już powoli wyjdziesz na prostą z kolkami Igorka i Tz-tem to na spokojnie się umówimy kiedyś - naprawdę wszystko rozumiem - na razie Igorek jest najwazniejszy żeby przestały go męczyć te kolki - no i żeby z tz-tem się wyprostowało jakoś. No i żebyś Ty troszkę odpoczeła bo pewnie prawie wcale nie sypiasz. Jak coś to pisz śmiało- spróbuje wesprzeć i pomóc przynajmniej wirtualnie ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś wie co z Elą???
|
#2571 | ||
|
Rozeznanie
|
witamy Filipka,sliczny chlopczyk
zanka,youyou piekne macie te brzdace,youyou mały taki blondas, a malutka czarnulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi sie malatakwypina od wczoraj zemam wrazenie zemi brzuch rozerwie |
||
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka gratuluję serdecznie
Dominik śliczny a ja jakaś zamulona się zrobiłam i mam ochotę na drzemke, ale nie ma lekko i trzeba najpierw obiadek machnąć jakiś.... w ogóle to senność mnie dopadła już od jakis paru dni jak w I trymestrze...ale to pewnie przez to, że nocami mało sypiam to w końcu w dzień jestem zmęczona... |
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne Cytat:
Cytat:
Mnie też jeden postraszył, że już, że będzie wcześniak, a druga mówi, że pięęęękna szyjka
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem nic.
Drugi dzień piszę do Sweet i też się nie odzywa miała te KTG robione i miała dać znać co i jak i cisza
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, Beatko, że mnie rozumiesz. jest identycznie tak jak piszesz. Telepatycznie mnie wyczułaś...I mam nadzieję, że niedługo się spotkamy, i przepraszam Cię raz jeszcze...Aż mi głupio, że tak wyszło.
A i co do spania masz rację, jadę na red bullach niestety, bo muszę być na chodzie cały czas... dziewczynki któraś pytała o krople jakie daję-to colinox. Ale powiem Wam, że nie dają raczej nic, ale daję już profilaktycznie, a nuż lepiej coś tam jest przez nie jest... Własnie leci na vivie piosenka rihanny nowa-california coś tam. A ja się wzruszam bez sensu i popłakuję. Śmiesznie to musi wyglądać heh. Ale podoba mi się ten kawałek. A ja w cycach już nie mam ani kropli. Nawet gniotłam dziś na wszystkie strony i nic. Dziś skończyłam antybiotyk. Już nawet nie będę przystawiała małego do cycka. Nie mam ochoty ani chęci próbować. Zresztą przyzwyczailiśmy się do butli ( ja i on) A wiecie coś może o tym mleku enfamil? Już 3 raz zmieniłam mleko... ![]() Spojrzałam na naszą listę, i lipcowa robi sie króciótka. Dziewczynek przeterminowanych też już trochę. Oby ruszyło raz dwa - jak u Nateczki i youyou!!! ![]() A wiecie, nie wiem, cxzy to się sprawsza, ale moja mama urodziła mnie i brata 6 dni przed terminem. Ja Igora tez 6 dni przed terminem. Pewnie przypadek, ale może faktycznie coś w tym jest? ![]() Sygine dzięki za linka, postudiuję teraz te chusty, bo mały zasnął w końcu, bo przerywa sen cały czas wrzaskiem. I też się zastanawiałam dziś rano co z Elą... |
|
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
taaaa i najlepiej, żebyś zaraz potem już na macierzyński poszła... nie wiem czemu lekarze nie mogą się kierować jedną regułą, przecież to aż tak skomplikowane nie jest, a tylko mieszają i potem trzeba się właśnie ze zwolnieniami gimnastykować.
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko Ja czytałam u mamuś czerwcowych, że ten Enfamil jest dobry, ale ponoć drogi i ponoć w aptece go można tylko kupić, więc wyobrażam sobie cenę
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Dopadł mnie straszny leń, a z leżenia nici, bo obiad trzeba zrobić
Więc na razie was opuszczam
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
Mówicie, że dziewczyny takpisały? Zaraz poszukam jakichs opinii na necie. A cena jest kosmiczna. Za 400 g dałam wczoraj (w aptece) 34 zł...A za bebilon, ten zwykły 800 g-38 zł...Ale spróbuję z tym enfamilem, jesli ma pomóc.I dla cioć wizażowych, równo 4-TYGODNIOWY już młodzieniec Igorek w całej okazałości.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

W środę miał 3700 

kurcze, strasznie mi Was szkoda...

ale skoro dał zwolnienie na dłużej to się z nim juz nie kłóciłam. Jak wytłumaczyć facetowi, że skoro z założenia ciąża ma trwać 40 tygodni to nie może jej sobie skrócić na papierze
za to COŚ niech już się dzieje