Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 15:24   #2461
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Eirene a sok marchewkowy z jakiej masz firmy? i tojest sama marchew? no nie moglam takiego znalexc.
filmik supcio

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:26   #2462
Ewelqa1985
Zadomowienie

tity eh szkoda ze juz @ do Ciebie zawitala ale dobrze ze chociaz nie boli
Eirene śliczny Oliś Jak dzielnie trzyma główke

Montii udanego wypoczynku

iweczka oj glasiu: ze tez teraz sie jej maruda włączyła ach ta Lenka zero wyrozumialosci dla mamusi

iza ja wczoraj podalalam rozcienczony sok jabłkowy z Gerbera ale reakcja małej byla mniej wiecej taka :"Matko kochana co Ty za paskudztwo mi podajesz" w koncu ja wypilam sok ale bede ponawiac proby uparta jestem a co

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:41   #2463
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ja zapisalam sie jakis czas do klubu maluszka na ich stronie i nigdz nic mi nie przyslali
ja też nic

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Eirene a sok marchewkowy z jakiej masz firmy? i tojest sama marchew? no nie moglam takiego znalexc.
filmik supcio
ja dzisiaj widzialam sama marchew z Hipp

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

iza ja wczoraj podalalam rozcienczony sok jabłkowy z Gerbera ale reakcja małej byla mniej wiecej taka :"Matko kochana co Ty za paskudztwo mi podajesz" w koncu ja wypilam sok ale bede ponawiac proby uparta jestem a co

ja chyba nie będę dawać,
poczekam aż skończy 4 miesiące i jedziemy z zupką warzywną i musem z jabłek
Stary 2011-07-12, 15:43   #2464
laseczkaa
Zadomowienie

czarna gratulację i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki
laseczka moim zdaniem powinnaś go jakoś wyregulować, żeby nie było tak, że zasypia raz o 18:30 a raz o 21, bo Ty się zamęczysz kobieto, mój nawet jak przyśnie w porze kąpania, to go rozbieram i on się budzi, szybka kąpiel, mleczko i idzie spać i tak jak wczoraj kąpiel o 21, o 21:30 mleczko i o 21;40 już spal i obudził się o 5:40 zjadł cycusia i śpi pomyśl nad tym, bo niedługo będziesz zasypiać na stojąco
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
popieram dla mnie też nie ma czegoś takiego że jak młody zaśnie o 18 i śpi to go nie budzę - budzę ok 20-20.30 na kąpiel kąpię potem but;la i dalej idzie spać
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
zgadzam się, trzeba spróbować wybudzić
dziewczyny ja się staram go wybudzac kilka razy starałam i uwierzcie że było piekło
mały potem nie chciał w ogóle mi zasnąć i marudził płakał nie wiedział czego chce .
powiem tak jednego dnia jest lepiej innego gorzej
on ma jak gdyby swój stały rytm dnia
kąpiel ma zawsze o 20 no chyba że wcześniej mi zaśnie to czekam az się obudzi jeśli się nie budzi to go nie kąpie (ale zdarzyło to się może tylko z kilka razy) i po kapieli czasem zasypia w 5 min czasem w 2 godziny zależy i potem śpi 6-7 godzin dziś pobił swój rekord spał 7,5h ale obudził się o 5.30 wyspany i spać już nie chciał i nie spał do 10 ...
a normalnie po tych 6-7 godzinach snu dostaje cyca i idzie spać dalej na 3 godziny potem się budzi i godzine do poltora nie spi i znów zasypia na około godzinę potem znów się budzi i znów aktywność do 2 h i potem drzemka 30 min- 1h .
zależy od dnia raz lepiej raz gorzej ...
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
super

Cytat:
witajcie
laseczka mysle ze moglabys sprobowac regulowac Kacperkowi troche plan dnia moze dzieki temu bedziecie wyspani z tż a nie tylko maly nie dlugo konczycie 3 miesiace wiec mysle ze spokojnie mozesz zaczac Kacperka powoli regulowac bo nam padniesz biedulko
tż to zawsze wyspany ani razu nie wstał od 3 miesięcy do małego w nocy za każdym razem ja wstaję w nocy w dzień wieczorem ... a on śpi jak zabity i nic go nie obudzi .

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Laseczka a jak na co dzień śpi?? tez po południu do środka nocy??
nasze dzieciaczki właściwie na tym samym etapie.
Basia wstaje ok 9-10, po dwóch godzinach idzie spać i jak nic jej nie przeszkadza to śpi nawet i godzinę
potem kładę ją na podłogę i jakieś zabawy, panel, albo bujam w foteliku samochodowym, bo lubi, jak jest pogoda- spacer. ok. 16-17 spanko ale krótkie. ok 19 szykujemy kąpiel jedzonko i spanko. z reguły do 21 już spi. w nocy mam pobudki na cyc ok5, ok 7 nie śpi z godzinke tylko gada.
noc i ranek opisałam wyżej a później w ciągu dnia wychodzimy na spacer i na spacerze śpi 2-3 h (zazwyczaj) wracamy i różnie bywa takie drzemki też ma w ciągu dnia od 30 min do 1h ale nie dużo może po południu jest jedna max 2 ja mam po prostu dziecko z tych które potrzebują mniej spania...

Cytat:
dziekujemy za gratki

izunia moze to kolka??
eirene to Oliwierek poszalał mam nadzieje ze teraz Ci pospi
castia to bedzie shopping przez duze S
mała sliczna i jakie ma duże oczka

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
witam z poranną kawą i naleśnikami
u nas nocka w stałym rytmie 20.oo - 6.00 i potem do 8.00
czasem daje mi się go przytrzymać do 9 a nawet 10
a w większości jest to 8.00

kupiłam sobie wczoraj magazyn Dziecko,
i jest tam dużo o okazji pozwólcie nam się przywitać
i za każdym razem jak to czytam to chce mi się płakać
i pojawiają mi się łzy, przez to ,że ja w ogóle nie mogłam
przywitać się z synkiem
położyli mi go na pare sekund i od razu zabrali
przyniesli po dłuższej chwili już w becie okropnym
ubranego itp itd, taki był nasz pierwszy kontakt
normalnie mam jakąś traumę i ciągle czuje,że czegoś mi brak
tak zazdroszczę jak ktoś pisze,że dziecko leżało długo golusienkie
albo przyssało się do piersi i mają takie zdjęcie na pamiątkę
eh łzy mi lecą, było minęło ale to ciągle boli, musiałam się wyżalić
bo TŻ tego nie zrozumie tak jak Wy
powiem Ci ze wiem co czujesz ...
niestety ja miałam taką sama sytuację dali mi małego tylko ucałować , nie położyli mi go na brzuch nie przystawili do piersi zabrali go od razu .... i to aż na 2 godziny ... 2 najważniejsze godziny po porodzie on był sam i my sami a tak bardzo chciałam się nim nacieszyć przytulić po raz pierwszy nakarmić
a na to musiałam aż czekać 2 godziny - z jedenj strony rozumiem bo były zielone wody i procedura taka a nie inna że zabieraja na obserwację ale z drugiej moim zdaniem odbieraja matce i maluszkowi jedne z piekniejszych chwil

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:07   #2465
Ahtaga
Wtajemniczenie

mam pytanie do mam używających chust.

Czy nie jest Wam gorąco w tych chustach? Ja planuję zakup na wyjazd nad morze, bo myślę że wtedy mi się przyda taka chusta, ale znowu boje się, że w upał nie wytrzymam w niej no i maluchowi nie będzie w niej gorąco?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:08   #2466
Mirabilka
Zakorzenienie

Masakra!!! ile ma do nadrobienia ale damy radę wieczorkiem jak już mały będzie spał

- cały weekend pakowałam rzeczy i był wywóz rzeczy od teściowej i układanie w garażu - ale o tym później

pozdrowienia

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:16   #2467
prunelle
Wtajemniczenie

dżizasss moje dziecko właśnie zasnęło na macie! w dodatku na brzuchu!
Jestem w takim szoku że boję się ruszyć
Chyba to marudzenie do tej godziny go wykończyło

Idę sprawdzić co naskrobałyście.

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 16:19   #2468
traicionera
Zakorzenienie

Eirene
haha, boski Oli i jaka fajna zawieche złapał
czyli tylko ja o tym sikaniu pomyślałam

wanilka- widzisz, może już skok mija
rozcieńczam przegotowana

iweczka- super, jak pierwsze wrażenia?

wróciłyśmy z rehabilitacji, Nadia mnie zadziwiła, bo podnosiła głowę jak ta syrena, podpierała się na łokciach i sięgała po zabawkę, a nawet już się chciała na łapkach opierać i pani ja tak delikatnie musiała hamować Wychodzi na to, ze do podnoszenia główki potrzebuje po prostu bardzo twardego podłoża, którego nie będzie mogła chwycić w łapkę, jak mate edukacyjna, dlatego kupiłam karimatę. Wychodzi na to, ze trochę przedobrzyłam, przekierowując Nadie na prawa stronę, bo teraz za bardzo te stronę lubi i mam tak naprzemiennie wszystko robić. Tak ogólnie to rehabilitantka powiedziała, ze malutka jest bardzo ładnie rozwinięta jak na swój wiek, mamy robić ćwiczenia i przyjść za 10 dni.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:26   #2469
prunelle
Wtajemniczenie

traicionera, no tu super z tą rehabilitacją

diatoma, to Tymo z ząbkami wystartował jak rakieta

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Diatoma ale Twój synek prędki już drugi ząbek idzie, gratulacje i za przekręcanie też!

Ja i mojego muszę pochwalić, bo dziś pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuszek dwa razy pod rząd i był przeszczęśliwy, aż się śmiał na głos z brzucha na plecy to już z miesiąc temu potrafił, ale odwrotnie jakoś nie i dziś się wreszcie udało

mój cały czas robi podejścia do przekręcenia się z pleców na brzuch, tak się mocno nogami odpycha, ale dup.ka go ciągnie z powrotem na plecy

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nasza nocka jedym słowem - TRAGEDIA!!!!
mała od 2 budziła się co rusz, nie wiem o co jej chodziło, jeszcze takiej nocy chyba nie było
spimy przy otwartym oknie i co rusz psy szczekają jak nie nasz to sąsiada i wybija ją to ze snu chyba i też mnie to denerwuje ale jak zamkniemy to udusić się mozna i też się budzi bo gorąco....tak źle tak niedobrze
zasneła o 7 spała do 10 i teraz śpi godzinkę, będzie odsypiać pewnie cały dzień
ło matko współczuję

Cytat:
Tiry, to sobie wykrakałaś @

jak wam kładziono dzieci na brzuchu, to się nie zastanawiałyście, czy wam nie zrobią siusiu? bo mnie taka głupia myśl do głowy przyszła

Nadia sobie wymyśliła nowy sposób jedzenia, bo teraz to już najczęściej sama sobie trzyma butelkę i ma taka przekmine, żeby w buzi mieć jednocześnie smoczek i kciuka. Z tego powodu oczywiście je sie bardzo długo i niewygodnie

nie przyszło mi to do głowy, hehe

Cytat:
mam pytanie do mam używających chust.

Czy nie jest Wam gorąco w tych chustach? Ja planuję zakup na wyjazd nad morze, bo myślę że wtedy mi się przyda taka chusta, ale znowu boje się, że w upał nie wytrzymam w niej no i maluchowi nie będzie w niej gorąco?
jak będą upały to wydaje mi się, że w chuście będzie za gorąco, chyba że coś będzie między Tobą a dzieckiem, pieluszka tetrowa czy coś, a dziecko tylko w pieluszce i na golasa, żeby się nie zagrzało
ja teraz przy 25 stopniach noszę, ale jest niebo lekko zachmurzone i wieje wiatr, więc nie jest źle

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:27   #2470
Natka3008
Rozeznanie

Eirene co za plażowicz, normalnie cudeńko

wanilia współczuję tej sytuacji z zabawką, sama chyba bym dostała zawał

Fajnie, że wybieracie się gdzieś na wczasy. My w tym roku sobie odpuścimy, niestety budowa domu zabiera wszystkie nasze oszczędności.

Moja Anastazja po soczku jabłkowym dostała uczulenia na twarzy, a tak wogóle to jej nie smakował. Dzisiaj z apetytem wypiła nektar bananowy z hippa i zjadła kilka łyżeczek zupki jarzynowej.

A tak wogóle to dzisiaj podczas zabawy zauważyłam, że moja córeczka ma pierwszy ząbek, dlatego wszystkim stawiam lub

Trochę się martwię, bo Nastusia dostała straszne odparzenie pod szyjką. Nie wiem jak mogłam do tego doprowadzić. Przecież kąpię ją codziennie i starannie wszystko smaruję. Nie wiem jak mam jej pomóc. Narazie smaruję to linomagiem. Martwię się

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:50   #2471
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy się udało pierwsz raz dodałam film na youtube

http: //www.youtube.com/watch?v=4cMYjZF-b50

spacja po http:
super filmik a matka zamiast się cieszyć, to jeszcze więcej wymaga

Cytat:
Za 2 tyg wyjeżdżamy nad morze i obawiam się tego wyjazdu... Mam problem z zakupem filtra 50+ bo albo jest od 6 mca, albo nie ma żadnej informacji Znalazłam jedynie z Chicco od pierwszego miesiąca, ale za to nigdzie dostać go nie mogę.
ja mam filtr 50+ penaten specjalny dla dzieci, prawdę mówiąc nie jest napisane na nim dla jak małych dzieci można stosować, ale w aptece mnie zapewniano, że powyżej 1 miesiaca życia

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za 'pocieszenie'
nie chcę już o tym myśleć, ważne,że teraz mamy między sobą niesamowitą więź.
synek w ramach pocieszenia zaczął przekręcac mi się sam na brzusio
więc pomalutku mój leń się uaktywnia.
super proszę jakie te nasze dzieci zrobiły się aktywne ostatnio

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ale dostałam już nosidło
zdjęcie proszę

Cytat:
wróciłyśmy z rehabilitacji, Nadia mnie zadziwiła, bo podnosiła głowę jak ta syrena, podpierała się na łokciach i sięgała po zabawkę, a nawet już się chciała na łapkach opierać i pani ja tak delikatnie musiała hamować Wychodzi na to, ze do podnoszenia główki potrzebuje po prostu bardzo twardego podłoża, którego nie będzie mogła chwycić w łapkę, jak mate edukacyjna, dlatego kupiłam karimatę. Wychodzi na to, ze trochę przedobrzyłam, przekierowując Nadie na prawa stronę, bo teraz za bardzo te stronę lubi i mam tak naprzemiennie wszystko robić. Tak ogólnie to rehabilitantka powiedziała, ze malutka jest bardzo ładnie rozwinięta jak na swój wiek, mamy robić ćwiczenia i przyjść za 10 dni.
czyli wszystko jest w jak najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A tak wogóle to dzisiaj podczas zabawy zauważyłam, że moja córeczka ma pierwszy ząbek, dlatego wszystkim stawiam lub

Trochę się martwię, bo Nastusia dostała straszne odparzenie pod szyjką. Nie wiem jak mogłam do tego doprowadzić. Przecież kąpię ją codziennie i starannie wszystko smaruję. Nie wiem jak mam jej pomóc. Narazie smaruję to linomagiem. Martwię się
gratulacje zaczęły się nam sypać ząbki
a pod szyjką spróbuj może mąki ziemniaczanej Dawid miał kiedyś lekko zaczerwienioną, potraktowałam mąką ziemniaczaną fałdki i zaraz było wszystko ok

A ja się chyba nie chwaliłam, że zostaję z małym do roczku tzn. idę na pół roku na wychowawczy trafiła nam się extra kasa niespodziewanie i możemy sobie pozwolić, żebym jeszcze nie wracała do pracy

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 17:15   #2472
iizabelaa
Zakorzenienie

U nas dzisiaj nie było kupy
Stary 2011-07-12, 17:22   #2473
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
traicionera, no tu super z tą rehabilitacją

diatoma, to Tymo z ząbkami wystartował jak rakieta

mój cały czas robi podejścia do przekręcenia się z pleców na brzuch, tak się mocno nogami odpycha, ale dup.ka go ciągnie z powrotem na plecy

ło matko współczuję

nie przyszło mi to do głowy, hehe

jak będą upały to wydaje mi się, że w chuście będzie za gorąco, chyba że coś będzie między Tobą a dzieckiem, pieluszka tetrowa czy coś, a dziecko tylko w pieluszce i na golasa, żeby się nie zagrzało
ja teraz przy 25 stopniach noszę, ale jest niebo lekko zachmurzone i wieje wiatr, więc nie jest źle

lada chwila i sie przewróci juz

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Eirene co za plażowicz, normalnie cudeńko

wanilia współczuję tej sytuacji z zabawką, sama chyba bym dostała zawał

Fajnie, że wybieracie się gdzieś na wczasy. My w tym roku sobie odpuścimy, niestety budowa domu zabiera wszystkie nasze oszczędności.

Moja Anastazja po soczku jabłkowym dostała uczulenia na twarzy, a tak wogóle to jej nie smakował. Dzisiaj z apetytem wypiła nektar bananowy z hippa i zjadła kilka łyżeczek zupki jarzynowej.

no to nieciekawie z ta wysypka
gratuluje pierwszego ząbka

Cytat:
super filmik a matka zamiast się cieszyć, to jeszcze więcej wymaga

ja mam filtr 50+ penaten specjalny dla dzieci, prawdę mówiąc nie jest napisane na nim dla jak małych dzieci można stosować, ale w aptece mnie zapewniano, że powyżej 1 miesiaca życia

super proszę jakie te nasze dzieci zrobiły się aktywne ostatnio

zdjęcie proszę

czyli wszystko jest w jak najlepszym porządku

gratulacje zaczęły się nam sypać ząbki
a pod szyjką spróbuj może mąki ziemniaczanej Dawid miał kiedyś lekko zaczerwienioną, potraktowałam mąką ziemniaczaną fałdki i zaraz było wszystko ok

A ja się chyba nie chwaliłam, że zostaję z małym do roczku tzn. idę na pół roku na wychowawczy trafiła nam się extra kasa niespodziewanie i możemy sobie pozwolić, żebym jeszcze nie wracała do pracy
niepotrzebnie mnie ta pediatra tak nastraszyła- po prostu byłam u niej w godzinach, kiedy Nadia zazwyczaj ma drzemkę i nie miała tyle energii widocznie.

Super z tym urlopem

wstawiam pierwsze fotki Naduni na brzuszku na karimacie oraz moje wczorajsze łupy z lumpka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-14 o 15:37
Stary 2011-07-12, 17:31   #2474
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja moją dzisiaj zostawiłam na macie na pleckach,
wracam a ona na brzuszku leży rączki normalnie
na podłodze super jej idzie przekręcanie się

tra
mała jest boska, i super jej idzie podnoszenie główki
co ty matka się skarżyłaś

a kiecki bardzo fajne, kurcze ja też chce do takiego fajnego lumpka
Stary 2011-07-12, 17:33   #2475
madzik2221
Zakorzenienie

tak was czytam i zaczynam sie martwic....moj Michal nie przekreca sie jeszcze na brzuszek ani na plecki nie wiem czy to powod do martwienia sie ale jak tak patrze ze u was po 3 miesiace maja dzieciaczki i sie przewracaja a moj nie to mnie to niepokoi niby na boczki sie giba fajnie ale nie ma chyba dosc sily zeby sie odepchnac i przekrecic.poza tym chyba zaczne go na twardym klasc bo na lozku ma za miekko i z cwiczen.

co do soczku to ja tez nie moge znalezc marchewkowego.dlatego ugotuje marchew i poprostu mu ja podam.innego wyjscia nie widze.co do jablkowego to nie bardzo mu podchodzi.nowy smak moze dlatego

wogole to spie dzisiaj.taka pogoda ze nic sie nie da zrobic.wogole zakrecona chodze od paru dni ehh trzeba by sie ogarnac

Trai twoja cora jakie zdziwienie strzelila sloka jest

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 17:37   #2476
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja moją dzisiaj zostawiłam na macie na pleckach,
wracam a ona na brzuszku leży rączki normalnie
na podłodze super jej idzie przekręcanie się

tra
mała jest boska, i super jej idzie podnoszenie główki
co ty matka się skarżyłaś

a kiecki bardzo fajne, kurcze ja też chce do takiego fajnego lumpka
bo dzieciom łatwiej idzie na twardym podłożu

Ty byś mnie widziała u rehabilitantki, już ja ostrzegam, jak to Nadia głowy nie podnosi, ta mówi do Nadii, ze mama pewnie głupoty gada no i rzeczywiście Ze tez ja wcześniej nie wpadłam na to, żeby taka karimate kupić, tylko dziecko podejrzewałam o zbyt ciężką głowę.

Najlepsze są takie z angielskimi ciuszkami. W ogóle taka jestem przezorna, ze część tych sukienek jest na przyszłe wakacje

madzik- kładź na twardym, ucz się na moim błędzie
zdziwiona, bo nieprzyzwyczajona do leżenia na brzuszku
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-07-12 o 17:38
Stary 2011-07-12, 17:41   #2477
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

super a widzisz tak się martwiłaś
a jak kolano, byłaś w aptece ??
ale zadziera główkę super zakupy
pokazywała ci rehabilitantka jakieś fajne ćwiczenia ??

natka my też nigdzie na wczasy nie jedziemy, miałam jechać do znajomych na wieś ale akurat wyskoczył w tym terminie kurs
gratulujemy ząbka
co do odparzenia pod szyją to mam nadzieję że linomag pomoże

iza dzień się jeszcze nie skończył, pewnie niedługo Idalka zrobi ci niespodziankę

madzik moja też nie ale do 5 miesiąca ma czas więc się nie martwię

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:47   #2478
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
przede wszystkim mała musi być śpiąca i zmęczona
zasuwam roletę, włączam kołysanki, małą kładę na boczku, tetruś do przytulania i smok.
na początku protestowała, to stałam nad nią i trochę kołysałam za plecki i dupkę a wczoraj mi ładnie zasnęła i dziś też już właśnie zasypia. miała 2 h aktywności
U nas to nie działa. Jak odkładam Mateusza, to zaczyna strasznie krzyczeć i po chwili płakać. Próbowałam już wiele razy. Już nie wiem co robić. Od półtora miesiąca Mateusz w dzień nie spał w łóżeczku. Pod wieczór zasypia przy cycusiu, ale jak tylko odkładam, to pojawia się straszny płacz.

Cytat:
ja kładę do łożeczka mówię idziemy spać papa daję tetrusia, smoczka i odchodzę, jak słyszę że stęka podchodzę pogłaskać po głowie, dac smoka jak wypluje i tyle. wczoraj usnął w 10minut..
Ale super, też bym tak chciała.

Cytat:

Jest jeszcze Linomag:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p7302-Lino...ym_SPF30_50_ml

Super wyszło z tym wychowawczym.

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
tak was czytam i zaczynam sie martwic....moj Michal nie przekreca sie jeszcze na brzuszek ani na plecki nie wiem czy to powod do martwienia sie ale jak tak patrze ze u was po 3 miesiace maja dzieciaczki i sie przewracaja a moj nie to mnie to niepokoi niby na boczki sie giba fajnie ale nie ma chyba dosc sily zeby sie odepchnac i przekrecic.poza tym chyba zaczne go na twardym klasc bo na lozku ma za miekko i z cwiczen.
Mateusz też się nie odwraca, ale ja się nie martwię. Każde dziecko ma własne tempo rozwoju. Nie przejmuj się, wszystko w swoim czasie.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:47   #2479
madzik2221
Zakorzenienie

no to dobrze-juz sie martwilam,ale mnie uspokoilyscie
u mnie jest wogole problem tego typu ze mlody nie cierpi lezenia na brzuszku i dluzej jak 2 min nie ulezy,no ale cwiczyc trzeba

22/23.05.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 17:50   #2480
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
super a widzisz tak się martwiłaś
a jak kolano, byłaś w aptece ??
ale zadziera główkę super zakupy
pokazywała ci rehabilitantka jakieś fajne ćwiczenia ??

natka my też nigdzie na wczasy nie jedziemy, miałam jechać do znajomych na wieś ale akurat wyskoczył w tym terminie kurs
gratulujemy ząbka
co do odparzenia pod szyją to mam nadzieję że linomag pomoże

iza dzień się jeszcze nie skończył, pewnie niedługo Idalka zrobi ci niespodziankę

madzik moja też nie ale do 5 miesiąca ma czas więc się nie martwię

nie byłam właśnie, bo wracając z rehabilitacji poszłam z Nadia do tesco po mate, oczywiście oprócz maty kupiłam x rzeczy i mi było za ciężko, żeby jeszcze wstępować do apteki. Pójdę, gdy mąż wróci.

Co do ćwiczeń, to głównie pokazywała, jak podnosić i kłaść, żeby Nadia ćwiczyła mięśnie karku i brzuszka, jak nosić, ja niekumata strasznie, to mi na lalce pokazywała i powtarzałam Taka mądra byłam, ze się za lalkę złapałam, a ona :Gdzieee? z dzieckiem ćwiczyć Z sześc razy dziennie mam Nadie kłaść na brzuszek, naprzemiennie nosić na kołyskę i pokazywać przedmioty, ogólnie pracować z obydwoma stronami po równo.
I zakazała absolutnie podnoszenia dziecka do siadu, czy to za raczki, czy za ramionka, bo to podobno bardzo kręgosłup w odcinku lędźwiowym obciąża.

madzikk- Nadia tez nie chciała, a to byłą kwestia zbyt miękkiego podłoża, choć niby tapczan mam dość twardy, ale jednak.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-07-12 o 17:51
Stary 2011-07-12, 18:00   #2481
madzik2221
Zakorzenienie

no u nas tez twarde ale co podloga to podloga.jutro lezy na kocu na panelach niech sie pomeczy troszke

22/23.05.2010
Stary 2011-07-12, 18:06   #2482
gosikk_s
Zakorzenienie

Tra, dla Nadii, widzisz jak Cię zaskoczyła I jak wysoko podnosi główkę, super A kiecuszki piękne

Kasiunia, dla Dawida.

Diatoma, dla Tyma, i gratuluję drugiego ząbka

Castia, obyś dzisiejszej nocy się wyspała

Wanilia, żeby zabawka dla niemowląt mogła być takim zagrożeniem Człowiek kupuje pewny, że bezpieczne a tu masz...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:06   #2483
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dla Idalki się powoli kończy bo właśnie do kąpieli się zbieramy

Cytat:

Najlepsze są takie z angielskimi ciuszkami. W ogóle taka jestem przezorna, ze część tych sukienek jest na przyszłe wakacje
moja siostra chodzi do takiego fajnego,
i zawsze mi coś z Next przyniesie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
U nas to nie działa. Jak odkładam Mateusza, to zaczyna strasznie krzyczeć i po chwili płakać. Próbowałam już wiele razy. Już nie wiem co robić. Od półtora miesiąca Mateusz w dzień nie spał w łóżeczku. Pod wieczór zasypia przy cycusiu, ale jak tylko odkładam, to pojawia się straszny płacz.
i co wtedy robisz?

Moja też śpi w łóżeczku, odkładam, daję smoka, pogłaszczę i wychodzę.
Ja jakoś od początku ją do łóżeczka odkładałam.
Stary 2011-07-12, 18:24   #2484
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Tra, dla Nadii, widzisz jak Cię zaskoczyła I jak wysoko podnosi główkę, super A kiecuszki piękne

Kasiunia, dla Dawida.

Diatoma, dla Tyma, i gratuluję drugiego ząbka

Castia, obyś dzisiejszej nocy się wyspała

Wanilia, żeby zabawka dla niemowląt mogła być takim zagrożeniem Człowiek kupuje pewny, że bezpieczne a tu masz...

szkoda, ze dla siebie nie mogę takich fajnych ciuszków znaleźć
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-12, 18:29   #2485
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:

o na Linomagu napisane, że od pierwszych miesięcy tylko szkoda , że to nie jest filtr 50, bo nad morzem może być ostro, ale jak nic nie znajdę to pewnie kupię ten, albo ten Penaten

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:35   #2486
ego_ego
Wtajemniczenie

Diatoma gratulacje dla Tyma za postępy!!!
To nie ja tego linka wklejałam tylko Ewelqa

Izabela super, że nosidło już będziesz miała, ja dzisiaj korzystając z okazji, że trochę chłodniej wsadziłam małego bo myślałam, że uśnie, jednak on się nauczył ze smokiem na leżąco i musiałam go wyjąć, ale to nic przyzwyczai się

ada32 daj swoje dane, to Cię wpiszę na pierwszą stronę, co do Krusiak, to ja jestem tego samego zdania co Eirene, kiedyś o coś pytała, potem ja jej odpowiedziałam, ale ona już nie wchodzila chyba na wizaż i na drugi dzien nie chciało jej się poczytać tylko znowu zapytała, więc sama rozumiesz

Castia współczuję nocki, oby dzisiejsza była lepsza, dziękujemy za głos

Cytat:
moje dziecko znów dziś świrowało w nocy wstał o 1 potem o 2 i na dobre o 3... o 3 wkurzyłam się i dałam mu jesć w końcua tak to tylko smoka chciał...

ja też nie wyparzam już tak często, tak raz dziennie wychodzi a tak zalewam gorącą wodą po prostu z kranu (czasem mamy baaardzo gorąco jak dziadek napali w piecu ) on i tak ręce ciągle w buzi więc niech łapie odporność powoli

mój dziś też się przekręcił z brzucha na plecy tylko nie wiem bo on tak na to lewo się przekręca ale już na brzuchu ładnie głowę podnióśł i ręce miał pod sobą potem wstawię zdjecia nagrałam też fajnie to wyglądało

współczuję nocki
dobry tekst z tym słuchaniem Ciebie
ja od początku wyparzałam raz dziennie tylko butelki, potem co dwa trzy dni, a teraz to w ogóle nie wyparzam, też myję gorącą wodą z kranu i ludwikiem i nic małemu nie jest, faktycznie nie raz łapki ma bardziej brudne
gratulacje za takie postępy ładne, mój się wczoraj przekręcił z plecków na boczek, dalej nie chciał

idę dalej czytać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:40   #2487
Montii
Zakorzenienie

wanilko ja mam jakieś tufi a na drugich pisze woreczki do mleka,ha ha. wsio z allegro

Cytat:

To się Nadusia maskowała

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj nie było kupy
to u nas aż 2 szok

Cytat:

lada chwila i sie przewróci juz

no to nieciekawie z ta wysypka
gratuluje pierwszego ząbka

niepotrzebnie mnie ta pediatra tak nastraszyła- po prostu byłam u niej w godzinach, kiedy Nadia zazwyczaj ma drzemkę i nie miała tyle energii widocznie.

Super z tym urlopem

wstawiam pierwsze fotki Naduni na brzuszku na karimacie oraz moje wczorajsze łupy z lumpka
sliczna mała, pieknie podnosi glowkę!

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość

co do soczku to ja tez nie moge znalezc marchewkowego.dlatego ugotuje marchew i poprostu mu ja podam.innego wyjscia nie widze.co do jablkowego to nie bardzo mu podchodzi.nowy smak moze dlatego

wogole to spie dzisiaj.taka pogoda ze nic sie nie da zrobic.wogole zakrecona chodze od paru dni ehh trzeba by sie ogarnac

Trai twoja cora jakie zdziwienie strzelila sloka jest
moj dopiero teraz zaczal, a wczesniej nic, zreszta jeszcze tego nie opanował.

eirenne sliczny Twoj synus wakacyjna fotka

Fabian śpi...w ogóle zaczyna mi pajacować przy cycku. spokojne posiłki to dwa pierwsze rano a potem wygina sie, 'ucieka' jakieś akrobacje robi... masakra

dostałam próbki kosmetyków La Roche, będziemy testować,podkład też

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 18:42   #2488
traicionera
Zakorzenienie

Haha, jak dobrze poczytać, ze nie jestem jedyna, wyparzam butelki co kilka dni, a tak to tez myje po prostu. Nadia nie ma żadnych bólów brzuszka, wiec to jej nie szkodzi, tylko się buduje flora bakteryjna. Jeszcze jak człowiek ma w domu zwierzęta, to wiadomo, ze dziecko tak czy owak ma kontakt z bakteriami.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-12, 18:58   #2489
aja1
Zakorzenienie

Ja nigdy nie wyparzałam butelek czy smoczków, no tylko jak z opakowania wyjmuje.
Jak Kaśka już jadła sama jakieś jabłka i upadło na podłogę, to tylko patrzyłam czy coś się nie poprzyklejalo i znów jej dawałam, Teściowa zawału dostawała za każdym razem

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:06   #2490
iizabelaa
Zakorzenienie

Już po kąpieli, Idalia śpi,
a ja sobie zrobiłam kolację,
i wpadam zjeść z wami
bo tż w pracy

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Haha, jak dobrze poczytać, ze nie jestem jedyna, wyparzam butelki co kilka dni, a tak to tez myje po prostu. Nadia nie ma żadnych bólów brzuszka, wiec to jej nie szkodzi, tylko się buduje flora bakteryjna. Jeszcze jak człowiek ma w domu zwierzęta, to wiadomo, ze dziecko tak czy owak ma kontakt z bakteriami.
ja aktualnie sterylizuję raz na kilka dni

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości