![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)
spoczko
![]() to będziesz miała pędzelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4502 | ||
Zakorzenienie
|
Całkiem całkiem, tylko przesoliłam odrobinę
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy Ty się ze mnie śmiejesz? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
kurcze poszłabym na ostatnia czesc HP do kina, ale mi kasy szkoda, bo mogę poczekac i potem zobaczyc online
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4504 | ||||
Zakorzenienie
|
Włości swoje obejrzeć, bo jak to mówią : pańskie oko konia tuczy.
![]() Już wróciłam. Powrotna droga w strugach deszczu. Aż mnie mięśnie w udach bolą, bo i droga straszliwie zakręcona . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asiu, Ona jest zleceniobiorcą, ponieważ jako strona podpisuje umowę z biurem, które jest zleceniodawcą. Jej nie obchodzi umowa jaką biuro podpisało ze sklepem lub fabryką. Biuro, odliczając swoją prowizję, proponuje pracownikowi { zleceniobiorca} robotę, stawkę i czas trwania. Miejsce = usytuowanie sklepu, fabryki. Przy ulotkach podają chyba teren "działania". Może zaznaczyć {jako aneks do umowy} : mogę roznosić ulotki w promieniu dwóch kilometrów. Na dwa i pół już nie musi się godzić i nie będzie konsekwencji. Musi przyjąć zlecenie w swoim mieście lub innym przez siebie podanym / zaakceptowanym. Każdą inną lokalizację może odrzucić. Jak np. powie mogę pracować w Łodzi i tam zaproponują Jej pracę, musi jeździć do Łodzi. Eeeeeee ?! To są posklejane tuszem rzęsy, "owadzie nóżki". Cytat:
Ten zestaw - szampon i odżywka, od dawna jest w wizażowej modzie. Próbowałam jakiś czas temu. Dla mnie - niedobra, zbyt ciężka i obciąża. Wypadania włosów nie powoduje. Moja sąsiadka i Przyjaciółka są zadowolone. Naraiłam im tę serię. niby nic - czyli mam prawo odmowic zlecenia tzn wykonania go w innym miescie i mam prawo do tego zeby pracowac tylko u siebie tak? czy to bedzie jakies zerwanie umowy jak nie wybiore zadnego miasta dalej i nie pojade? Masz prawo odmówić pracy poza Twoim miejscem zamieszkania , jeśli zaznaczysz, że chcesz tylko pracować w swoim mieście. Zadzwonilam do tej babki i mowila ze oni do tej inwentaryzacji szukaja tylko chetnych osob wiec nawet jak za 2 tyg mi cos zaproponuja to moge odmowic i wtedy nie place zadnej kary, chyba ze sie zgodze a dopiero pozniej powiem ze nie przychodze. I wyjazdy nie sa obowiazkowe, a na umowie zlecenie nie ma ilosci godzin przepracowanych i obowiazkow jakie do mnie naleza. Mam nadzieje ze mnie nie oklamala Że się tak wyrażę : nadzieja matką głupich. Babka powie {!} Ci : będziesz układać towary na półkach , a Ty pójdziesz i każą Ci WC szczoteczką do zębów czyścić. Im jest wszystko jedno, bo chodzi o prowizję. Jak nie dostaną ze sklepu, ściągną od Ciebie w postaci kary. Nie wiem jakie są zwyczaje, ale zgodnie z przepisami i na logikę, ja zażądałabym na piśmie {aneks do umowy} zakresu obowiązków i ilości godzin. Chyba, że Ci aż tak zależy i idziesz na wszystko. Pamiętaj : sto razy uda się, a sto pierwszy wkopiesz się . Do momentu podpisania umowy zawsze możesz odmówić przyjęcia propozycji. Zapytaj tylko - czy w razie odmowy przyjęcia zlecenia nie wylądujesz na czarnej liście. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to chyba pomyliłam pojęcia, to jak się nazywają takie owadzie nóżki na samym koncu rzęs? wiesz o co mi kaman? ![]() to tak jak ja ![]() ooo jak dla Ciebie za ciężka to mi pewnie bd pasować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4506 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem ze nadzieja matka glupich ale babka wprost mi powiedziala ze do umowy zlecenia nie ma podanych godzin ile sie pracuje. Sprawdzilam w internecie i faktycznie w takiej umowie nie ma okreslonego czasu, trzeba poprostu wykonac zlecenie ![]()
![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4508 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
A nic... te papiloty za dolara, twistery, kolczyki za niecałe 2$... bransoletka wpadła mi też w oko i takie papiloty innego rodzaju, jakby z pończochy na trwałe skręconej, co robią efekt loków spod żelazka...
No i jeszcze całe mnóstwo rzeczy, które jakby nie są potrzebne, ale by się przydały... kredka-rozświetlacz, zestaw kilku pędzelków do cieni, żeby ich nie prać tak często [tudzież mieć do różnych kolorów]... sama wiesz, co w chińszczyźnie bywa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi chodziło bardziej o to, że po prostu nie podpisuje takiej umowy-zlecenia jednorazowo, bo jak rozumiem, papierek dostają za każdym razem, gdy się praca trafi. Ale mogę wychodzić po prostu z błędnego założenia ![]() Śmigam zmyć pazury. Z kombinowania tańszych odpowiedników lakierów na razie nic nie wyszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
Hłe, hłe, hłe ! Kwestia wprawy. Dwa lata i trzy miesiące nieustannych, krew toczących walk z sądami i urzędami skarbowymi. I ... jeszcze długa droga przede mną. Teraz jestem na etapie, że dwa US kłócą się o kompetencje : żaden mnie nie chce. Wymieniają korespondencję i dokumenty sobie odsyłają . Taki to burdel mamy w tym wesołym kraju. Wróć ! Nie burdel, bo burdel dochody przynosi. Już sama nie wiem jak to nazwać. Pusty śmiech ogarnia. Mam dziwne wrażenie, że skończy się w sądzie administracyjnym. A - jest jeszcze Haga ![]() Cytat:
A ja dzisiaj znowu muszę do miasta . Ale autobusem. Muszę się usocjalnić ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 |
|
Ło, przypomniałaś mi, muszę iść ubezpieczyć skuter na kolejny rok, bo jakoś na dniach OC mi się kończy
![]() A, podzielę się spostrzeżeniem wczorajszym: jesli macie problem ze zmywaniem lakierów, to zaopatrzcie się w zmywacz z acetonem. Niebo a ziemia przy czyszczeniu! Normalnie bezacetonowym to się 15 minut męczyłam z jedną ręką, a tu - cud! Szybciutko, bezboleśnie i w zasadzie przy minimalnym tarciu płytki, ładnie doczyścił po bokach [a zawsze zostają mi mijaki]. Używałam takiego zielonego z Sensique. Do bezacetonowych już raczej nie wrócę ![]()
![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
aa dziewczyny zmywałam pękacz z paznokci i zero problemu, czasem przy mocniejszych kolorach miałam duzo większy problem
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Kasiu kiedyś Asia pisała Ci o tusz MA essence, u mnie wygląda on tak http://nk-naturalkiller.blogspot.com...ti-action.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() NK to fajnie masz z tym pękaczem ![]() Wczoraj po piwku-góra trzech widziałam się z bratem szwagra ![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Imm za kogo chcesz wyjsc za mąż? xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Jak to za kogo?! Za jednego z braci Bułecek
![]() ![]() Powinnam odstawić leki i alkohol. ![]()
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Imm, a Tobie tylko bułecki w głowie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Moja wina?
![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
najadłam sie gorzkiej czekolady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
No i po co tyle jadłaś?
![]() Ja się najadłam czereśni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
bo głodna byłam, a nic innego nie miałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Całkowicie pusta lodówka?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co ja zakładałam tego bloga? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tym "+1" ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
a jest, nawet nie wiedziałam, ze wczesniej nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie jest to "+1",ale myślałam,że to jakaś częśc reklamy
![]()
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Miałam na to kliknąć z ciekawości ale nie wiem co to jest więc nie klikam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 | |||
|
Cytat:
![]() ![]() Hehehehe, dobry tekst z tym ślubem ![]() O takie http://cgi.ebay.pl/18PCS-Magic-Lever...item3a66d22a7c Cytat:
![]() Ale po pewnym czasie przechodzi... ![]() Cytat:
![]() ![]() Zużyłam dzisiaj tą maskę farbującą, ale o efekcie wypowiem się dopiero jutro, bo za ciemno już, żeby cokolwiek zauważyć... jednak nie sądzę, żeby coś wzięło. Może jakbym z 20 min potrzymała, ale nie miałam dziś czasu. Muszę jutro wybrać się do fryzjera ![]() Nie wiem, czy pisałam, że mi się grzywka w szpic zamarzyła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
wizaz nie przeszedl
![]() jak ma wyglądać taka grzywka w szpic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.