|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() moja mama jeszcze jak je powiedziałam, że mały ma trądzik niemowlęcy a nie żadne uczulenie to powiedziała, że kiedyś takich rzeczy nie było i wymyślam...juz nie gadam znia na temat małego bo mam ochote ja czasami ![]()
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() ano właśnie ![]() to popisalam. juz mnie wola |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() u nas dziś było szczepienie 5w1. Mały chwilę przed zgłodniał, także płacz był już przed kłuciem ![]() ![]() ![]() pani doktor powiedziała, że mamy częściej małego kłaść na brzuszku, bo słabo u niego z podnoszeniem główki w tej pozycji. po czym dodała "chyba, że to teraz tak, bo dopiero co się obudził". Pauliziu ile ?! mój waży 4870, czyli cały kilos mniej, a między nimi tylko dzień różnicy ![]() Daisy dzielna Gabi ![]() Antropia a Dada 2 są mniejsze, niż Pampers 2. ale zawsze jak Ci zostaną, to masz czzyste sumienie, że za 28zł taka paka.... gorzej zmarnowac pampersy ![]() ![]() Klaterina u mnie jak małego pochwaliłam na wizażu, to potem miałam za swoje ![]()
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
A my bylismy dzisiaj na pierwszym (fakt, że bardzo króciutkim) spacerku
![]() ![]() Po powrocie do domku nawet się nie obudziła tylko dalej lulała ![]() Cytat:
![]() I oczywiście ![]() ![]() Chyba też będę musiała się w niego zaopatrzyć, bo moja mała od porodu ma strasznie wysuszoną skórę na stópkach ![]() A gdzie się mary poziomkowa zapodziała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
antropia ja odpowiadam na pytania teściowej, sama nie zaczynam tematu związanego z Olkiem bo przeciez ona musi miec zawsze ostatnie zdanie!
- że nie podnoszę jak tylko oczka otworzy - ze mu sie na nóżce pampers odcisnął -że ma coś brudnego za paznokietkie - że nie przepajałam - i o zgrozo! NIE DAJE SMOCZKA! Więc mały "wyssie" sobie palce, cokolwiek miało by to znaczyć ![]() Dziś w nocy pierwszy raz musiałam obudzić moje dziecko na jedzenie! o 4-tej! Pielucha miała chyba ze 100 kg ![]() Grażynka, ty chyba jedziesz na infacolu. Jak długo go podajesz? Tzn ile dni? Bo tak cały czas mam go zapodawać? |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Wtajemniczenie
|
ach teściowe i ich uwagi... oddzielny wątek trzeba by było założyć
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
mój też miał suchą skórę na stópkach i smarowałam normalnie mleczkiem hipp. ale możesz linomagiem na przykład (tłusty) ojjj super, oby tak dalej spała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zadomowienie
|
Martynka, Gusia u nas było to samo, stópki i rączki a właściwie na nadgarstkach schodziła skórka ale to minęło smarowałam linomagiem może ze dwa razy, położna powiedziała że do 2 tyg może tak być.
Mattal album fajny i cena korzystna, ja przekombinowałam zapłaciłam 40 zł i jest fajny ale tak naprawdę liczy się to co w nim same napiszemy, wkleimy bo to ma największą wartość. Dla Jana mam bardzo prosty album mało kartek ale zapisany i wyklejony zdjęciami nabrał życia. Zjadłam dwie nektarynki aż się boje co to będzie, już przed chwilą był mega płacz, mąż zabrał go do wózka jak mu zaśnie to chyba będę go całować po piętach
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-12 o 18:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Wtajemniczenie
|
Pozioma i Mimbi juz nad tym jeziorem sa?
![]() No o czekam na foty ![]() Grazin kochana na pierwszej stronie ktos odchudzil troszke mojego Antuana ![]() ![]() Saniu moj to byku maly rosnie ![]() ![]() Moja mama jak byla to tez troche suszyla glowe. ''daj mu wody'' ''wredna matka jestes'' ![]()
#999 |
Zakorzenienie
|
Padam.
Gorąco i Edzik marudny. Buja się, bo nie mam siły go nosić... Edzik dostał od dziadka kasę i myślę, żeby mu kupić fotelik, bo ten jest do 11 kg, no i myślę o takim 9+, tylko nie wiem... do 18? 25? 36? No i jakiej firmy? Myślałyście już o fotelikach?? A podwójne/potrójne mamy jakie macie??
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
jest jakaś wo gule mama która mówi smoczkom STOP ?
Ja o większym foteliku jeszcze nie myślę. Jeszcze jest czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Wtajemniczenie
|
Dorkabl ja osobiscie juz nie, ale moj syn tak
![]()
#1002 |
Zakorzenienie
|
kuku
![]() ja tak wpadam zebyscie o mnie nie zapomnialy ![]() dotarlam w koncu dzisiaj na szczepienie BCG - dobrze, ze tydzien temu, w deszcz, sobie odpuscilam, bo dzisiaj mialam upal i piekne slonce. Maya dzielna, Olek grzeczny jak aniol mimo tego ze dlugo czekalismy. Matall ja mam fotelik Britax (modelu nie powiem bo nie pamietam) do 18kg. To jeden z najbezpieczniejszych (najlepsze noty w testach) fotelikow, w POlsce dostepne jako Roemer/Roamer - jakos tak sie pisze ![]() Tyle ode mnie na teraz, Mayka spi, Olek jeszcze sie bawi, to chwile poprasuje poki moge. |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za rady, bede musiala sprobowac z oliatum albo dolac oliwki do kapania. Ja kapalam malutka w samej wodzie bo w szpitalu powiedzieli, zeby tak kapac do 3 miesiecy. Najgorzej jej ta skora schodzi z raczek, nozek i brzuszka, na buzi i na plecach wcale jej nie schodzi.
mamaoptymistka jak do dwoch tygodni moze ta skora schodzic, to u mojej malutkiej musze cos z tym zrobic bo wczoraj skonczyla dwa tygodnie a nie zanosi sie zeby jej to samo przeszlo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do smoczków to ja nie daje małej wcale i nie chcę jej dawać. W szpitalu ją przyzwyczaili ale w domu jej nie dawałam i szybko przestała go potrzebować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki!
Usypiamy z TŻ'tem Igę na zmianę więc póki jego kolej to na szybko Wam się pochwalę, że zaliczyłyśmy dziś z Iguśką drugi spacer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam zdjęcia ![]()
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
Eve brawa za szczepienie! Maya miala tak wczesnie? Antek ma pierwsze jak skonczy dwa miesiace i od razu dwie szczepionki
![]() Ja tez mam fotelik Britaxa, ale nawet nie wiem do ilu kilo jest... musze sprawdzic!
#1007 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() strasznie mi miło, że o mnie nie zapomniałyście <3 <3 <3 : * ![]() chciałam sprostować, że z Mimbsonem jeszcze nie wyjechałyśmy, bo nie wiemy dokąd się konkretnie udać, stąd nasze apele o propozycje na fejsiku ![]() U mnie trochę zamieszania ogólnie, plus weekend zalatany, początek tygodnia też, milion spraw, goście, wypady tutamsiam ![]() Jednak częściej można mnie dorwać na fejsiku, jak coś ![]() Troszkę mnię się Hanex popsuł, bo ostatnie dwie noce mniej spała i więcej się budziła, liczę jednak, że dziś się naprawi, bo już zasnęła ![]() A poza tym dziś oficjalnie moje dziecko zaczęło przekręcać się na plecy ![]() W ogóle kiedy dzieci przekręcają się na plecy? Od jakiego wieku? Bo w necie jest tyle wersji i opinii, że lekko jestem zakręcona, dwa i pół miecha to chyba coś wcześnie ![]() ![]() Zrobiła to raz rano, myślałam, że przez przypadek. A potem już przy świadku drugi raz. A po południu udało mi się nagrać filmik, co prawda nagrałam ich z czy tysionce zanim udało się złapać odpowiedni moment, ale jest! Ja ogarnę temat zrzucania filmików na kompa, to coś wrzucę, co nięęęę ![]() A teraz zabieram się za nadrabianko ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Moria, ekstra! Ale macie fajnie z tym lasem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze ze wszystko ok i czujesz sie ok, bo niby im wiecej zabiegow tym gorzej potem chociaz ja tez tego nie potwierdzam bo czuje sie o niebo lepiej niz po pierwszym cc Cytat:
podziwiam twojego tz, ja bym nie byla w stanie usnac w takiej pozycji ale kurcze fajnie ze antos tyle pije, moj to pewnie z polowe tego ![]() napisz potem jak tam antos i ty przezyliscie rozlake Cytat:
![]() no i super ze kontrola udana Cytat:
moja wina, zapomnialam wysle wieczorem telegraficzny skrot na pw Cytat:
![]() ale o tym RF tylko czytalam i jestem barrrdzo ciekawa czy jest faktycznie tak dobre jak pisza szczesciara ![]() ja sie ciesze ze juz z luzem w 40sci wchodze a gdzie tu mowa o 38 czy 36 ![]() Cytat:
![]() niech to juz sie skonczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my mamy tez od 9 do 18 i powiem ci ze moj 5cio latek nadal w nim jezdzi- wazy ok 17 kg. jak norbi bedzie mogl w nim jezdzic to wowczas kupimy domi taki:http://allegro.pl/fotelik-bebe-confo...633210481.html bo sie ciut rozklada a mamy aktualnie taki: http://allegro.pl/fotel-fotelik-samo...691484997.html fajnie sie rozklada jak dziecko usnie, chociaz tez bardzo fajne sa te:http://allegro.pl/maxi-cosi-tobi-9-1...704929988.html tylko bardzo wysokie, do malego autka moze byc problem zamontowac, koniecznie jedzcie po fotelik swoim autem w ktorym najwiecej bedzie montowany u nas sredni dzien czy skok oznacza nabycie nowych umiejetnosci? bo jesli tak to norbi dzisaj w wozku lezal na brzuszku i podniosl sie nie na lokciach a na dloniach!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!1 potem jedna reke wyciagnal po zbawke ![]() ![]() ![]() dzisiaj znow 4 kupska, 2x ostatnio go zostawilam i 2x byl krzyk i placz z zanoszeniem sie, ciekawe czy to za mna czy akurat dziwnym trafem cos mu bylo? andziot mam prosbe, jak bedziesz miec czas i sile rzuc okiem na rozmaz krwii dominika, bo ja sie nie znam a nie wiem czy biec do lekarza czy podejsc na luzie? limfocyty 62% granulocyty podzielone 37% granu7locyty kwasochlonne 1% ale mam dosc dzisiaj ![]()
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wrzucę fotkę z naszego. A co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Moderatoreska
|
Witam
![]() Ale sie dziś nałaziłam :P Pozałatwiałam troszkę spraw, a to tablice odebrałam do skutera synka, a to byłom go ubezpieczyć w pzu i to wszystko z moimi chlopcami ![]() Wszędzie z nimi chodzę i odpukać są grzeczni, mało marudza na dworze, a Bartuś to większość czasu w wózku przespał ![]() Czekam na nowy obiektyw jutro chyba będe mogła go odebrać, byłam w kilku sklepach w końcu wyprzedaże są i moja szafa sporo się powiększyła ![]() Siostry Oleńka w czwartek będzie wychodzić ze szpitala, siostra ma teraz dylemat bo nie da się tego pogodzić aby była z dwójką na raz, a nie rozdwoi się, nie wiem jak z tym będzie, mają kombinować. Z Oleńką mają się wybrać na konsultację do Katowic do szpitala i wtedy też ustalą termin operacji główki. Piotrusiowi CRP spadło ze 130 do 30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Aga_pe, myślisz, że to skok? Hanka też podpiera się na rączkach, a dokładnie piąstkach. Lepiej wtedy widzi świat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Gusiu, ależ cudna Twoja Nadieńka
![]() Ewesko, super wieści! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() oo a jaka fajna truskawe ma iguska! nasze dziadki mieszkaja w lesie ![]() Cytat:
![]() kiedys agus pisala ze jak dziecko ma 8 tyg to sie niby przekreca, norbi mial dokladnie tyle jak sie zaczal przekrecac, a dzisiaj poszedl juz dalej, normalnie silacz maly, a mi sie wydawalo ze juz kiedys hance sie udalo przekrecic? ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- jej ale ona malusia ![]() eweskoswietne wiadomosci! a piotrus? faktycznie bedzie musial byc te 2 mce?
![]() |
#1015 |
Rozeznanie
|
Siasiek ja też mam dwie kocie córy: Shiva i Birma
![]() Dziś jak mała płakała strasznie to przybiegły i położyły się koło niej i nie chciały odejśc, słodziaki ![]() Dziewczonka ja używałam bobotic i rzeczywiście bezproblemowo, my dawaliśmy małej dwa trzy razy od godzin popołudniowyh przed lub w trakcie karmienia i ostatni raz (trzeci) przed ostatnim karmieniem przed spaniem i rewelacja, teraz jak skonczylismy buteleczke (na 2 m-c starczylo) to juz przestalismy podawać i jest wszystko ok Ja dziś wpadłam do pracy na chwilkę jak byłam w mieście i przy okazji podeszłam do lekarki naszej i tak:mała waży 6020 ![]() Matal podziwiam twoją wytrwałość, powaznie, dajesz radę kobieto ! Antropia zrobiłam ostatnio to samo z pieluchami i zakłądam je tylko jak jesteśmy w domu, na noc i na spacery zakładam trójki dorkabl oliatum lub jakikolwiek inny emolient i będzie dobrze spokojnie mojej córeczce schodziła skóra dłużej niż 2 tygodnie ja smarowałm miejsca suche maścią z wit. A i przeszło po paru dniach. moria ![]() ![]() Zdecydowanie rozpoczął się skok numero 3 ![]() ![]() Mąz ma wolne do końca tygodnia więc się wakacjujemy, spacerki i chilloucik ![]() Miłej nocki....
#1016 | |
Wtajemniczenie
|
eweska super wieści!
![]() mary witamy ![]() ![]() Cytat:
Ślicznie wygląda Nadeńka i wózek super! ![]()
![]() |
#1017 |
Wtajemniczenie
|
Moria uoj jakie pikne foty
![]() ![]() ![]() Gusia Nadusia=slicznosci ![]() ![]() Mary i co nie ma zadnego fajnego miejsca? koniecznie dodaj filmik!!! Chce zobaczyc akrobacje Hani!!!! ![]() Aga_pe oj zazdroszcze, ze Norbi wyciaga lapke po zabawke... moj jeszcze sie nie skapnal, ze je ma ![]() Eweska oj to synek musi byc przeszczesliwy z powodu skutera ![]() Ciesze sie, ze z malym Piotrusiem lepiej i trzymam ![]()
#1018 | ||
Zadomowienie
|
czesc
![]() Cytat:
3) hehe u mnie identyko:P 5) hehehe ojj Ola to sobie sysysa cala piastke Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zadomowienie
|
the_sania nie zapeszyłam - dziecko było grzeczne cały dzień
![]() ![]() dorkabl ja mówiłam smoczkom NIE, no ale mój syn wybrał mamlaka i niech już tak zostanie skoro mu pasuje Eve1603 za szczepienie ![]() u mnie mama i teściowa idą łeb w łeb z tym dopajaniem i innymi rzeczami- dawaj herbatki, wody, rób tak, nie rób tak ... dobra rada zawsze w cenie ![]()
#1020 |
Zakorzenienie
|
Agnieszko_pe, tak, przekręcała się na łóżku w sypialni, ale to raczej przypadkowe przekręty były, bo łóżko sprężyste i wszystko jeszcze na miekkiej kołdrze było. A dziś to już taki świadome przekręty, mina zaangażowana
![]() Moria, powiem szczerze, że ciągle nie mam czasu wziąć się za znalezienie czegoś, nawet nie wiem, na co zwracać uwagę w takich miejscach ![]() ![]() Tak, z brzuszka na plecy, nie wiem, czemu ale myślałam, że to później następuje. Ale jak 8 tyg. to spoko loko rokenrol ![]() Pauliziu, idę szukać kabla, specjalnie dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.