Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 16:00   #991
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość

antropia teksty zupełnie jak od mojej mamy "weź dawaj herbatki bo zobaczysz za kilka lat ..."

weszłam w spodenki przedciążowe, na brzuchu są opięte, ale jednak
sexy mama!

moja mama jeszcze jak je powiedziałam, że mały ma trądzik niemowlęcy a nie żadne uczulenie to powiedziała, że kiedyś takich rzeczy nie było i wymyślam...juz nie gadam znia na temat małego bo mam ochote ja czasami
Stary 2011-07-12, 16:19   #992
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
scio jakbys odłożyla do łóżeczka to pewnie by się obudziła i jak karuzelka jesteś nią zachwycona pewnie co????
Pewnie tak Jestem zachwycon, ale jeszcze zbwek nie widzi n razie słucha muzyczki. Musze chyb powiesić jej jakies czarno białe mazaje, może na piłeczce ping pongowej coś narysuje i powiesze

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Scio no tak to jest z tymi naszymi kochanymi złośliwcami
ano właśnie

to popisalam. juz mnie wola

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:46   #993
the_sania
Wtajemniczenie

hejo

u nas dziś było szczepienie 5w1. Mały chwilę przed zgłodniał, także płacz był już przed kłuciem krzyk nieziemski w trakcie, ale wzięłam na ręce i spokój zjadł, pospał, pośmiał się, a po 15 krzyk z łóżeczka (a spał) i tak ryczał, że nie szło go uspokoić. mm z nim na rękach przygotowywałam, bo nawet nie szło go odłożyć to pewnie po tym szczepieniu, do jedzenia też nie był zbyt chętny. jadł na raty...
pani doktor powiedziała, że mamy częściej małego kłaść na brzuszku, bo słabo u niego z podnoszeniem główki w tej pozycji. po czym dodała "chyba, że to teraz tak, bo dopiero co się obudził".

Pauliziu ile ?! mój waży 4870, czyli cały kilos mniej, a między nimi tylko dzień różnicy

Daisy dzielna Gabi cieszę się, że poszło dobrze

Antropia a Dada 2 są mniejsze, niż Pampers 2. ale zawsze jak Ci zostaną, to masz czzyste sumienie, że za 28zł taka paka.... gorzej zmarnowac pampersy a mamy nie słuchaj

Klaterina u mnie jak małego pochwaliłam na wizażu, to potem miałam za swoje

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:51   #994
gusiagatko
Zakorzenienie

A my bylismy dzisiaj na pierwszym (fakt, że bardzo króciutkim) spacerku Niunia grzecznie spała w wózeczku
Po powrocie do domku nawet się nie obudziła tylko dalej lulała

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Normalnie, dzisiaj przed szczepieniem stał się cud
Pepe bujał się wcześniej w leżaczku ( z wibracjami ), wzięłam go, aby zmienić pieluchę i przebrać, a tutaj kupa Nie wiem, czy to zasługa leżaczka, czy probiotyków, ale najważniejsze, że się udało, bez płaczu, bólu brzuszka i czopków. To była najszczęśliwsza chwila dzisiejszego dnia
Piotruś po szczepieniu trochę marudził, ale teraz wypił butlę i zasnął.
Pepe dzielny chłopak
I oczywiście za kupkę

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
martynka89 u nas tez po oliatum zeszlo.
Chyba też będę musiała się w niego zaopatrzyć, bo moja mała od porodu ma strasznie wysuszoną skórę na stópkach

A gdzie się mary poziomkowa zapodziała?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:18   #995
dorkabl
Zadomowienie

antropia ja odpowiadam na pytania teściowej, sama nie zaczynam tematu związanego z Olkiem bo przeciez ona musi miec zawsze ostatnie zdanie!
- że nie podnoszę jak tylko oczka otworzy
- ze mu sie na nóżce pampers odcisnął
-że ma coś brudnego za paznokietkie
- że nie przepajałam
- i o zgrozo! NIE DAJE SMOCZKA! Więc mały "wyssie" sobie palce, cokolwiek miało by to znaczyć

Dziś w nocy pierwszy raz musiałam obudzić moje dziecko na jedzenie! o 4-tej! Pielucha miała chyba ze 100 kg

Grażynka, ty chyba jedziesz na infacolu. Jak długo go podajesz? Tzn ile dni? Bo tak cały czas mam go zapodawać?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:24   #996
the_sania
Wtajemniczenie

ach teściowe i ich uwagi... oddzielny wątek trzeba by było założyć

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
A my bylismy dzisiaj na pierwszym (fakt, że bardzo króciutkim) spacerku Niunia grzecznie spała w wózeczku
Po powrocie do domku nawet się nie obudziła tylko dalej lulała

Chyba też będę musiała się w niego zaopatrzyć, bo moja mała od porodu ma strasznie wysuszoną skórę na stópkach

A gdzie się mary poziomkowa zapodziała?
Mary podobno nad jeziorem z Mimbi ?
mój też miał suchą skórę na stópkach i smarowałam normalnie mleczkiem hipp. ale możesz linomagiem na przykład (tłusty)

ojjj super, oby tak dalej spała

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:10   #997
mamaoptymistka
Zadomowienie

Martynka, Gusia u nas było to samo, stópki i rączki a właściwie na nadgarstkach schodziła skórka ale to minęło smarowałam linomagiem może ze dwa razy, położna powiedziała że do 2 tyg może tak być.

Mattal album fajny i cena korzystna, ja przekombinowałam zapłaciłam 40 zł i jest fajny ale tak naprawdę liczy się to co w nim same napiszemy, wkleimy bo to ma największą wartość.
Dla Jana mam bardzo prosty album mało kartek ale zapisany i wyklejony zdjęciami nabrał życia.

Zjadłam dwie nektarynki aż się boje co to będzie, już przed chwilą był mega płacz, mąż zabrał go do wózka jak mu zaśnie to chyba będę go całować po piętach

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-12 o 18:24
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 18:40   #998
Paulizia
Wtajemniczenie

Pozioma i Mimbi juz nad tym jeziorem sa?
No o czekam na foty

Grazin kochana na pierwszej stronie ktos odchudzil troszke mojego Antuana waga po porodzie 3940

Saniu moj to byku maly rosnie jutro mu przejdzie pewnie i bedzie szczesliwym malym Marcelkiem

Moja mama jak byla to tez troche suszyla glowe.
''daj mu wody''
''wredna matka jestes''
Stary 2011-07-12, 18:57   #999
matallewar
Zakorzenienie

Padam.
Gorąco i Edzik marudny.
Buja się, bo nie mam siły go nosić...

Edzik dostał od dziadka kasę i myślę, żeby mu kupić fotelik, bo ten jest do 11 kg, no i myślę o takim 9+, tylko nie wiem... do 18? 25? 36?
No i jakiej firmy? Myślałyście już o fotelikach??

A podwójne/potrójne mamy jakie macie??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:02   #1000
dorkabl
Zadomowienie

jest jakaś wo gule mama która mówi smoczkom STOP ?

Ja o większym foteliku jeszcze nie myślę. Jeszcze jest czas
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:09   #1001
Paulizia
Wtajemniczenie

Dorkabl ja osobiscie juz nie, ale moj syn tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 19:19   #1002
Eve1603
Zakorzenienie

kuku

ja tak wpadam zebyscie o mnie nie zapomnialy

dotarlam w koncu dzisiaj na szczepienie BCG - dobrze, ze tydzien temu, w deszcz, sobie odpuscilam, bo dzisiaj mialam upal i piekne slonce. Maya dzielna, Olek grzeczny jak aniol mimo tego ze dlugo czekalismy.

Matall
ja mam fotelik Britax (modelu nie powiem bo nie pamietam) do 18kg. To jeden z najbezpieczniejszych (najlepsze noty w testach) fotelikow, w POlsce dostepne jako Roemer/Roamer - jakos tak sie pisze Na tyle, na ile sie orientuje, to raczej zalecany jest jak najmniejszy "rozstaw" wagowy, tzn. raczej 9(11)- 18kg niz 9-36, bo dziecko wazace 10kg (no i wymiarowo dosc male jeszcze)jest zwyczajnie za male do fotelika do 36kg (czyli dziecka w wieku szkolnym) - lepszy bedzie fotelik bardziej dostosowany do wymiarow i wagi dziecka, niz taki na wyrost.

Tyle ode mnie na teraz, Mayka spi, Olek jeszcze sie bawi, to chwile poprasuje poki moge.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:20   #1003
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki za rady, bede musiala sprobowac z oliatum albo dolac oliwki do kapania. Ja kapalam malutka w samej wodzie bo w szpitalu powiedzieli, zeby tak kapac do 3 miesiecy. Najgorzej jej ta skora schodzi z raczek, nozek i brzuszka, na buzi i na plecach wcale jej nie schodzi.
mamaoptymistka jak do dwoch tygodni moze ta skora schodzic, to u mojej malutkiej musze cos z tym zrobic bo wczoraj skonczyla dwa tygodnie a nie zanosi sie zeby jej to samo przeszlo.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:24   #1004
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
antropia ja odpowiadam na pytania teściowej, sama nie zaczynam tematu związanego z Olkiem bo przeciez ona musi miec zawsze ostatnie zdanie!
- że nie podnoszę jak tylko oczka otworzy
- ze mu sie na nóżce pampers odcisnął
-że ma coś brudnego za paznokietkie
- że nie przepajałam
- i o zgrozo! NIE DAJE SMOCZKA! Więc mały "wyssie" sobie palce, cokolwiek miało by to znaczyć
Cytat:
Teściowe są wspaniałe Potwierdzam.
A co do smoczków to ja nie daje małej wcale i nie chcę jej dawać. W szpitalu ją przyzwyczaili ale w domu jej nie dawałam i szybko przestała go potrzebować Mam nadzieję, że tak zostanie.

06.07.2011
Stary 2011-07-12, 19:36   #1005
moria44
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki!

Usypiamy z TŻ'tem Igę na zmianę więc póki jego kolej to na szybko Wam się pochwalę, że zaliczyłyśmy dziś z Iguśką drugi spacer w dodatku 1,5 h i poszłyśmy do lasu, który mam 10minut drogi od domu Pomyśleć, że zanim Iga się urodziła myślałam, że będę z nią tam spacerować codziennie A tu 3 miesiące musiały minąć aby jako tako te 1,5h przetrzymać. Marudziła oczywiście na koniec ale smokiem ją zapchałam i jakoś dojechałyśmy do domu No i przysnęła nawet! Spała 25 minut
Załączam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (121,7 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (151,8 KB, 81 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 19:37   #1006
Paulizia
Wtajemniczenie

Eve brawa za szczepienie! Maya miala tak wczesnie? Antek ma pierwsze jak skonczy dwa miesiace i od razu dwie szczepionki
Ja tez mam fotelik Britaxa, ale nawet nie wiem do ilu kilo jest... musze sprawdzic!
Stary 2011-07-12, 19:50   #1007
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

strasznie mi miło, że o mnie nie zapomniałyście <3 <3 <3 : *

chciałam sprostować, że z Mimbsonem jeszcze nie wyjechałyśmy, bo nie wiemy dokąd się konkretnie udać, stąd nasze apele o propozycje na fejsiku

U mnie trochę zamieszania ogólnie, plus weekend zalatany, początek tygodnia też, milion spraw, goście, wypady tutamsiam

Jednak częściej można mnie dorwać na fejsiku, jak coś

Troszkę mnię się Hanex popsuł, bo ostatnie dwie noce mniej spała i więcej się budziła, liczę jednak, że dziś się naprawi, bo już zasnęła

A poza tym dziś oficjalnie moje dziecko zaczęło przekręcać się na plecy

W ogóle kiedy dzieci przekręcają się na plecy? Od jakiego wieku? Bo w necie jest tyle wersji i opinii, że lekko jestem zakręcona, dwa i pół miecha to chyba coś wcześnie [jak za późno źle, jak za wcześnie też źle ]

Zrobiła to raz rano, myślałam, że przez przypadek. A potem już przy świadku drugi raz. A po południu udało mi się nagrać filmik, co prawda nagrałam ich z czy tysionce zanim udało się złapać odpowiedni moment, ale jest!

Ja ogarnę temat zrzucania filmików na kompa, to coś wrzucę, co nięęęę

A teraz zabieram się za nadrabianko

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Moria, ekstra! Ale macie fajnie z tym lasem I Lineczka jaka szczęśliwa!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:56   #1008
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
od pępka w dół. Na 3 dobę już nie potrzebowałam przeciwbólowych, ale ja po tamtych operacjach to przyzwyczajona, szwów już nie mam i czuję się świetnie. Muszę tylko pilnować co jem i obserwować pracę jelit. Teraz wszystkie wracają na swoje miejsce i muszę uważać, żeby nic się znów nie porobiło
to ekspresem doszlas do siebie
dobrze ze wszystko ok i czujesz sie ok, bo niby im wiecej zabiegow tym gorzej potem chociaz ja tez tego nie potwierdzam bo czuje sie o niebo lepiej niz po pierwszym cc

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że nasze dzieciaczki mają kolejny skok. Mój ma teraz to samo, co chwilę się budzi, jest niespokojny i trzeba wciskać smoka. Wczoraj o 2-ej w nocy mężowi nie chciało się już co chwilę wstawać z łóżka i stanął tak, że rękę miał w łóżeczku przytrzymując na stałe smoka, czołem był oparty o ścianę, a brodą o brzeg łóżeczka ... w takiej pozycji zasnął twardo do 3-ej. Ja rano patrzę, a na ścianie koło łóżeczka mokra plama Mój mąż się na nią

Jeśli chodzi o ilość wypijanego mleczka, to normalnie Antoś wypija na dobę od 700 do 930 ml (najczęściej 830 ml), a w czasie skoku - tak jak teraz od 960 do 1200 ml Oprócz tego codziennie 100 ml herbatki koperkowej lub rumiankowej hippa (innych nie przyjmuje) i 30-40 ml wody.
W ogóle mam pytanie, jeśli na herbatce jest napisane, że od 1 tygodnia - zgodnie z potrzebą, po 4 miesiącu - 100 ml, to czy ja mu nie podaje za dużo tej herbatki? Jemu nawet te 100 ml nie wystarcza i chciałby więcej i czy mogłabym podać np. 80 ml rumiankowej i 80 ml koperkowej, czy jest jakiś ogólny limit na cały dzień??? Te limity herbatki są ze względu na zawartość glukozy czy ziół?

Agnieszka_pe super, że malutki ci dzisiaj śpi i najważniejsze, że już nie wymiotuje Niestety nie wiem jak można uregulować u dziecka spanie. Ja się po prostu cieszę jak zaśnie i jest mi wszystko jedno kiedy, byle jak najdłużej

Ja dzisiaj pierwszy raz zostawię mojego synka z babcią i dziadkiem. Już się boję. Do tej pory pozwalałam im go tylko chwilkę ponosić, a dzisiaj mamy z mężem do załatwienia takie sprawy, że nie możemy zabrać ze sobą dzieciaczka. Boję się, nie chce go zostawiać Nie miałam pojęcia, że taka mama kwoka ze mnie będzie [COLOR="Silver"]
hahaha
podziwiam twojego tz, ja bym nie byla w stanie usnac w takiej pozycji
ale kurcze fajnie ze antos tyle pije, moj to pewnie z polowe tego
napisz potem jak tam antos i ty przezyliscie rozlake

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Oj wyspana się nieziemsko czuję. O 23 standardowo dziecinka poszła spać - w łóżeczku (!) Usnęła w 5 minutek a potem pobudka na cyca 5.15!!
Wzięłam ją do łóżka mojego, przewinęłam prawie na śpiocha, pociumciała z 20min i spała do 11, ja ciut krócej do 10.20
Na szczepieniu nie było źle.
Musialam ją trzymać za kolanko... (małż schował się za parawanem, bo patrzeć nie mógł )
Zapłakała na szczęście tylko w chwili ukłucia - wzięłam na rączki, przytuliłam i był koniec płaczu. Po drugim szczepieniu na rączki wziął tatuś i Mała od razu usnęła tak więc chyba bardziej ja się bałam tego szczepienia.
Powikłań nie ma ale na wszelki wypadek kupilismy viburcol choć się nie przydał, Gabrysia spokojniutka.
No a na kontroli u ginka także wszystko ok. Szyjka wzorcowa usłyszałam a mięśniak niestety jest nadal o wielkości 14mm
to super gabi zniosla szczepienie
no i super ze kontrola udana
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agnieszka_pe, może nie zauważyłaś mojego posta z wczoraj albo ja nie zauważyłam Twojej odpowiedzi (za co w razie czego przepraszam ) możesz podesłać mi linka do tego pasa do elektrostymulacji ?? Jesteś zadowolona z jego efektów, prawda?
przepraszam,
moja wina, zapomnialam
wysle wieczorem telegraficzny skrot na pw
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Aga_Pe, oczywiście jak już będę po tej konsultacji to dam znać co i jak. Tak wstępnie ocenili (drogą mailową opisywałam problem i załączyłam fotki), że byłoby potrzebne 30 sesji (po 10: RF, EMS i drenaż limfatyczny body shape). Ale to wszystko jest jeszcze do weryfikacji (być może jednak mniej sesji będzie, albo któryś zabieg nie będzie konieczny, a może wręcz odwrotnie...). Oczywiście chodzi o sam brzuch, bo resztę ciała wymodeluję na aerobiku

To lecę do mojej krzykaczki. Miłego dnia
body shaping dziala na tej samej zasadzie co banki, z tym ze jest to urzadzonko elektryczne, ma rozne naklady(do masazu lub szklana)no i jest przyjemniejsze niz banki ,
ale o tym RF tylko czytalam i jestem barrrdzo ciekawa czy jest faktycznie tak dobre jak pisza
Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
weszłam w spodenki przedciążowe, na brzuchu są opięte, ale jednak
szczesciara
ja sie ciesze ze juz z luzem w 40sci wchodze a gdzie tu mowa o 38 czy 36
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
witam

u nas chyba etap drugiego skoku, bo mały od czwartku ma dni marudzenia, wszystko złe łącznie z rączkami , dzisiaj miałam wrażenie że jest lepiej ale od 14 znowu się zaczyna płacz, próba wyjścia na dwór skończyła się szybkim powrotem do domu z małym na rękach a tż za nami z wózkiem taki był wrzask że chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli
jesssssssssu chyba wszystkie dzieci na forum maja skok
niech to juz sie skonczy
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
moj Antos ma dzisiaj 6 tygodni

...i wazy 5880 gramow
i za wage i za wiek

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ach teściowe i ich uwagi... oddzielny wątek trzeba by było założyć [COLOR="Silver"]
i medal za pomysl
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Padam.
Gorąco i Edzik marudny.
Buja się, bo nie mam siły go nosić...

Edzik dostał od dziadka kasę i myślę, żeby mu kupić fotelik, bo ten jest do 11 kg, no i myślę o takim 9+, tylko nie wiem... do 18? 25? 36?
No i jakiej firmy? Myślałyście już o fotelikach??

A podwójne/potrójne mamy jakie macie??
ogolnie podzielam to co napisala eve lacznie z firma jaka poleca

my mamy tez od 9 do 18 i powiem ci ze moj 5cio latek nadal w nim jezdzi- wazy ok 17 kg. jak norbi bedzie mogl w nim jezdzic to wowczas kupimy domi taki:http://allegro.pl/fotelik-bebe-confo...633210481.html bo sie ciut rozklada

a mamy aktualnie taki:
http://allegro.pl/fotel-fotelik-samo...691484997.html
fajnie sie rozklada jak dziecko usnie,
chociaz tez bardzo fajne sa te:http://allegro.pl/maxi-cosi-tobi-9-1...704929988.html

tylko bardzo wysokie, do malego autka moze byc problem zamontowac, koniecznie jedzcie po fotelik swoim autem w ktorym najwiecej bedzie montowany

u nas sredni dzien
czy skok oznacza nabycie nowych umiejetnosci?
bo jesli tak to norbi dzisaj w wozku lezal na brzuszku i podniosl sie nie na lokciach a na dloniach!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!1
potem jedna reke wyciagnal po zbawke

dzisiaj znow 4 kupska,
2x ostatnio go zostawilam i 2x byl krzyk i placz z zanoszeniem sie, ciekawe czy to za mna czy akurat dziwnym trafem cos mu bylo?

andziot mam prosbe, jak bedziesz miec czas i sile rzuc okiem na rozmaz krwii dominika, bo ja sie nie znam a nie wiem czy biec do lekarza czy podejsc na luzie?
limfocyty 62%
granulocyty podzielone 37%
granu7locyty kwasochlonne 1%

ale mam dosc dzisiaj
Stary 2011-07-12, 19:57   #1009
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!

Usypiamy z TŻ'tem Igę na zmianę więc póki jego kolej to na szybko Wam się pochwalę, że zaliczyłyśmy dziś z Iguśką drugi spacer w dodatku 1,5 h i poszłyśmy do lasu, który mam 10minut drogi od domu Pomyśleć, że zanim Iga się urodziła myślałam, że będę z nią tam spacerować codziennie A tu 3 miesiące musiały minąć aby jako tako te 1,5h przetrzymać. Marudziła oczywiście na koniec ale smokiem ją zapchałam i jakoś dojechałyśmy do domu No i przysnęła nawet! Spała 25 minut
Załączam zdjęcia
za udany spacerek.

Też wrzucę fotkę z naszego. A co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (80,3 KB, 71 załadowań)

06.07.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 19:59   #1010
eweska
Moderatoreska

Witam

Ale sie dziś nałaziłam :P Pozałatwiałam troszkę spraw, a to tablice odebrałam do skutera synka, a to byłom go ubezpieczyć w pzu i to wszystko z moimi chlopcami
Wszędzie z nimi chodzę i odpukać są grzeczni, mało marudza na dworze, a Bartuś to większość czasu w wózku przespał

Czekam na nowy obiektyw jutro chyba będe mogła go odebrać, byłam w kilku sklepach w końcu wyprzedaże są i moja szafa sporo się powiększyła Nie chudnę więc nie mam w czym chodzić, więc trzeba było coś nowego kupić, muszę się zmobilizować i zacząć dietkować bo jak tak dalej pójdzie (czyt. słodycze) to nigdy nie schudnę :P

Siostry Oleńka w czwartek będzie wychodzić ze szpitala, siostra ma teraz dylemat bo nie da się tego pogodzić aby była z dwójką na raz, a nie rozdwoi się, nie wiem jak z tym będzie, mają kombinować. Z Oleńką mają się wybrać na konsultację do Katowic do szpitala i wtedy też ustalą termin operacji główki.
Piotrusiowi CRP spadło ze 130 do 30 czyli antybiotyki działają i malec zdrowieje
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:02   #1011
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aga_pe, myślisz, że to skok? Hanka też podpiera się na rączkach, a dokładnie piąstkach. Lepiej wtedy widzi świat

vege!
Stary 2011-07-12, 20:03   #1012
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chcialam uzywac smoczka ale mala nie ssie piersi wiec zaczelam dawac smoczek bo zauwazylam, ze ewidentnie brakowalo jej czegos do pociumkania i plakala z tego powodu.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:03   #1013
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Gusiu, ależ cudna Twoja Nadieńka

Ewesko, super wieści!

vege!
Stary 2011-07-12, 20:09   #1014
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!

Załączam zdjęcia
za spacerek, widze ze obydwie modelki sie zalapaly na fotce?
oo a jaka fajna truskawe ma iguska!
nasze dziadki mieszkaja w lesie normalnie raj dla dzieciakow, wychodze z chaty a tam las, las las

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

strasznie mi miło, że o mnie nie zapomniałyście <3 <3 <3 : *

W ogóle kiedy dzieci przekręcają się na plecy? Od jakiego wieku? Bo w necie jest tyle wersji i opinii, że lekko jestem zakręcona, dwa i pół miecha to chyba coś wcześnie [jak za późno źle, jak za wcześnie też źle ]

Zrobiła to raz rano, myślałam, że przez przypadek. A potem już przy świadku drugi raz. A po południu udało mi się nagrać filmik, co prawda nagrałam ich z czy tysionce zanim udało się złapać odpowiedni moment, ale jest!

Ja ogarnę temat zrzucania filmików na kompa, to coś wrzucę, co nięęęę
pozioma, o tobie zapomniec? cos ty!

kiedys agus pisala ze jak dziecko ma 8 tyg to sie niby przekreca, norbi mial dokladnie tyle jak sie zaczal przekrecac, a dzisiaj poszedl juz dalej, normalnie silacz maly,

a mi sie wydawalo ze juz kiedys hance sie udalo przekrecic?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
za udany spacerek.

jej ale ona malusia sliczna, drobinka

eweskoswietne wiadomosci! a piotrus? faktycznie bedzie musial byc te 2 mce?
Stary 2011-07-12, 20:12   #1015
atiz
Rozeznanie

Siasiek ja też mam dwie kocie córy: Shiva i Birma

Dziś jak mała płakała strasznie to przybiegły i położyły się koło niej i nie chciały odejśc, słodziaki

Dziewczonka
ja używałam bobotic i rzeczywiście bezproblemowo, my dawaliśmy małej dwa trzy razy od godzin popołudniowyh przed lub w trakcie karmienia i ostatni raz (trzeci) przed ostatnim karmieniem przed spaniem i rewelacja, teraz jak skonczylismy buteleczke (na 2 m-c starczylo) to juz przestalismy podawać i jest wszystko ok

Ja dziś wpadłam do pracy na chwilkę jak byłam w mieście i przy okazji podeszłam do lekarki naszej i tak:mała waży 6020 i mierzy 62cm!!!

Matal podziwiam twoją wytrwałość, powaznie, dajesz radę kobieto !

Antropia zrobiłam ostatnio to samo z pieluchami i zakłądam je tylko jak jesteśmy w domu, na noc i na spacery zakładam trójki

dorkabl oliatum lub jakikolwiek inny emolient i będzie dobrze spokojnie mojej córeczce schodziła skóra dłużej niż 2 tygodnie ja smarowałm miejsca suche maścią z wit. A i przeszło po paru dniach.

moria za udany spacerek, ile ja bym dała za takie tereny do spacerowania przy domku, ja mam blokowisko i rzeczkę śmierdziwkę więc jeżdzę do samochodem do parku

Zdecydowanie rozpoczął się skok numero 3 11-12 tydzień, dzidzia marudna jak cholera, jeszcze jej takiej nie widziałam, szoook, ona płacze !!!

Mąz ma wolne do końca tygodnia więc się wakacjujemy, spacerki i chilloucik

Miłej nocki....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:18   #1016
moria44
Wtajemniczenie

eweska super wieści!

mary witamy Też szukam jakiejś fajnej miejscówy na wyjazd z dzieckiem ale nic a nic mi jeszcze w oko nie wpadło

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A poza tym dziś oficjalnie moje dziecko zaczęło przekręcać się na plecy

mary chodzi o przekręcanie z brzuszka na plecy?

Cytat:
Ślicznie wygląda Nadeńka i wózek super!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:19   #1017
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria uoj jakie pikne foty Obie niunie cudne no i za udany spacerek... mam nadzieje, ze Iga sie przekonala, ze spacerki to calkiem fajna zabawa...tym bardziej po takim super lesie

Gusia Nadusia=slicznosci no i mama pewnie zadowolona z udanego spacerku

Mary i co nie ma zadnego fajnego miejsca?
koniecznie dodaj filmik!!! Chce zobaczyc akrobacje Hani!!!!

Aga_pe oj zazdroszcze, ze Norbi wyciaga lapke po zabawke... moj jeszcze sie nie skapnal, ze je ma

Eweska oj to synek musi byc przeszczesliwy z powodu skutera
Ciesze sie, ze z malym Piotrusiem lepiej i trzymam za Ole!!!
Stary 2011-07-12, 20:22   #1018
violisia
Zadomowienie

czesc

Cytat:
1 że nie podnoszę jak tylko oczka otworzy
2 ze mu sie na nóżce pampers odcisnął
3 że ma coś brudnego za paznokietkie
4 że nie przepajałam
5 i o zgrozo! NIE DAJE SMOCZKA! Więc mały "wyssie" sobie palce, cokolwiek miało by to znaczyć

Dziś w nocy pierwszy raz musiałam obudzić moje dziecko na jedzenie! o 4-tej! Pielucha miała chyba ze 100 kg

Grażynka, ty chyba jedziesz na infacolu. Jak długo go podajesz? Tzn ile dni? Bo tak cały czas mam go zapodawać?
2) hehehe Ola na swoich "miszelinkach" tez ma odbitego pampersa:P

3) hehe u mnie identyko:P

5) hehehe ojj Ola to sobie sysysa cala piastke

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam

Ale sie dziś nałaziłam :P Pozałatwiałam troszkę spraw, a to tablice odebrałam do skutera synka, a to byłom go ubezpieczyć w pzu i to wszystko z moimi chlopcami
Wszędzie z nimi chodzę i odpukać są grzeczni, mało marudza na dworze, a Bartuś to większość czasu w wózku przespał

Czekam na nowy obiektyw jutro chyba będe mogła go odebrać, byłam w kilku sklepach w końcu wyprzedaże są i moja szafa sporo się powiększyła Nie chudnę więc nie mam w czym chodzić, więc trzeba było coś nowego kupić, muszę się zmobilizować i zacząć dietkować bo jak tak dalej pójdzie (czyt. słodycze) to nigdy nie schudnę :P

Siostry Oleńka w czwartek będzie wychodzić ze szpitala, siostra ma teraz dylemat bo nie da się tego pogodzić aby była z dwójką na raz, a nie rozdwoi się, nie wiem jak z tym będzie, mają kombinować. Z Oleńką mają się wybrać na konsultację do Katowic do szpitala i wtedy też ustalą termin operacji główki.
Piotrusiowi CRP spadło ze 130 do 30 czyli antybiotyki działają i malec zdrowieje
dobrze ze z maluszkami coraz lepiej, oby siostra jakos to wszytsko pogodziła..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:26   #1019
Klaterina
Zadomowienie

the_sania nie zapeszyłam - dziecko było grzeczne cały dzień stękał trochę jak wyciągalismy go z kąpieli bo uwielbia się pluskac i teraz grzecznie przysypia w łóżeczku

dorkabl ja mówiłam smoczkom NIE, no ale mój syn wybrał mamlaka i niech już tak zostanie skoro mu pasuje

Eve1603 za szczepienie

u mnie mama i teściowa idą łeb w łeb z tym dopajaniem i innymi rzeczami- dawaj herbatki, wody, rób tak, nie rób tak ... dobra rada zawsze w cenie
Stary 2011-07-12, 20:29   #1020
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko_pe, tak, przekręcała się na łóżku w sypialni, ale to raczej przypadkowe przekręty były, bo łóżko sprężyste i wszystko jeszcze na miekkiej kołdrze było. A dziś to już taki świadome przekręty, mina zaangażowana

Moria, powiem szczerze, że ciągle nie mam czasu wziąć się za znalezienie czegoś, nawet nie wiem, na co zwracać uwagę w takich miejscach Aktualnie jesteśmy na etapie wybierania jeziora, nad które pojedziemy, w drugiej kolejności nocleg

Tak, z brzuszka na plecy, nie wiem, czemu ale myślałam, że to później następuje. Ale jak 8 tyg. to spoko loko rokenrol

Pauliziu, idę szukać kabla, specjalnie dla Ciebie

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości