|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Rozmawiałam dziś z koleżanką z Tychów i u niej też była polożna przed porodem. Termin ma na 21 lipca.
Polożna jej poradzila żeby zabrala ze sobą jakieś herbatniki albo biszkopty bo jak urodzi w nocy to nie dostanie nic do jedzenia aż do śniadania - a kobietyp o porodze są zazwyczaj głodne. Poza tym poleciła jej wziąść czekoladę. Bo podobno to jako jedyne można jeść podczas porodu. Czekolada szybko się wchłania i dodaje energii. Jak dla mnie bomba
|
#4352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() co do wagi to masakra, ale powiem Wam, że kuzyn tż miał prawie 7 kg jak się urodził chodząc do gimnazjum miał już ponad 2 metry ![]() Cytat:
a z czekolada bomba, jestem zachwycona tą wiadomością
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-12 o 18:56 |
||
|
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
acelinka dzięki za odpowiedź, bo Ja to zielona w tym wogóle jestem =)
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta ja też zielona, ale tak mi się wydaje po prostu
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
no możemy tylko trzeba w takim razie ustalic co i jak i dokłanie kiedy no i godzine![]() byłybyśmy tak: ja , Małgosia, Natalia i Acelinka no i Tusia wiec 5 jeszcze ktos?ja po wizycie mały wazy neicały kilogram, lekarz pomierzył powiedział ze wszystko jets w normie wiec na razi enei widzi powodów do zmartwień, oczywiscie kazał zwracac na wszystko uwage-powiedziałam mu ze mało czuje małego -powiedziałz e to ogólnie jest tak indywidualnie ale mam sobei na to zwrac uwage i jak bede miec dalej takei wrażenei to po nastepnej wizycie w szpitalu mnei połozy i ktg-mam nadzieje ze teraz jednak mały sie rozkręcia powiedzcie mi jak w ciągu dnia u was z tymi ruchami? bo iu mni etak mocnych kopów nei ma, ale czuje go np rano ze tam sie rusza, wieczorem tez tak sie jakby przemieszcza , w ciagu dni rzadko raz na jakis czas-myslicie ze mam sie nie czepiac bo to norma? a i mały lezy posladkowo-ma czas do 34 tyg żeby sie odwrócić a jak nei to cesarka |
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Asik u mnie Natalcia rano się rusza i wieczorem tez bardzo, w ciagu dnia jak odpoczywam to też szaleje ale w sumie w zalezności do dnia, od jakiegoś czasu czuje też kopniaki jak np. chodze no ale ona już tam ma chyba mało miejsca
każde dziecko ma swój temperament i swój rytm ja myśle ze teraz będziesz czuła coraz więcej ruchów i coraz częściej ![]() co do spotkania to jak dla mnie może być np. środa
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-12 o 19:09 |
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnei tez sroda jak najbardziej (mówimy o nastepnej tak? hehe) a i jeszcze gadałam z położna która tam z lekarzem jest i ona pracuje w szpitalu który jest blisko mnei i powiedziała ze jak bede chciała to mam do niej przyjsc , albo sie ugdac i ona mi wszystko powie co zabrac itd w sumei juz dzis mi tak nakresliła sparwe co i jak i chyba zdecyduje sie na poród w tym szpitalu co jest blisko mnei i nie bede kombonować: przynajmniej znam juz jedna połozna hihi no i moj lekarz tam przyjmuje |
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak Asieńko, środa za tydzień
![]() ja też wybrałam szpital rybnicki, bo najbliżej nie ma co czarować chociaz podobno w Rydułtowach czy Wodzisławiu jest lepiej
|
|
|
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę, że to tzw. urban legend
bo już to słyszałam od dwóch znajomych, że to albo im znajomym, albo znajomej znajomej się przytrafiło Cytat:
ja też, maż się ze mnie śmieje, masakra jakaś ![]() ale faktycznie mamy październikowe niekoniecznie muszą już tak chodzić Cytat:
no i jakieś 2h po porodzie można jeść w zasadzie wszystko już No i byliśmy w szpitalu- ogólnie dobre wrażenie, czysto i cicho, ale mega gorąco- jak w lecie jest tak ciepło to nie chce myśleć jak będzie we wrześniu Sale odnowione, wyremontowane. Oglądaliśmy salę przedporodową- są tylko 1-os, połączone z salami porodowymi. Nie ma możliwości rodzenia na wspólnej sali, bo takiej nie ma po prostu. Po porodzie leży się w salach 2-os każda z własną łazienką. Znieczulenie dostępne bezpłatnie tak jak i poród rodzinny. Poród w dowolnej pozycji, po urodzeniu dziecko zostaje u mamy na brzuchu na te 2h chyba, że mama sobie życzy inaczej Chyba się zdecydujemy na ten szpital
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały nie szaleje jak na filmikach natki- widać , ze się brzuszek lekko unosi, no ale nie takie fale dunaju Ale my mamy zdecydowanie późniejszy termin, także luzzzzzzzzA mi dziś gineska zabroniła liczyć ruchy Z resztą do regularności ruchów to też stwierdziła, że jeszcze mam się nie czepiać- bo to za wcześnie by mały miał już unormowany dzień pracy.Łepek do góry Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-12 o 19:23 |
|
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że bez szpitala się obejdzie
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu trzeba być realistą - poród boli i już, w szpotalu chcą dla nas dobrze, ale nie jesteśmy tam same, są inne rodzące być może w gorszej sytuacji niż my a personelu jest ile jest i jakoś muszą swoją uwage podzielić ![]() archi, ja też nie licze ruchów wystarcz mi ze czuje że mniej więcej jest ich tyle co zawsze, jak ich liczba zmaleje na tyle żeby się martwić to na pewno zauważe
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie,ze mój mały jest delikatny, jak dziewczyny piszą tu o "kopach"- ciężko przewidzieć co kto przez to rozumie.Nie wiem czy nie zamotałam za bardzo
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow, szacun
![]() Ja na oślep to tak niedokładnie, też raz w tygodniu, a rzadziej i bardzo dokładnie to tylko z lusterkiem Cytat:
![]() Tłumaczą to niby tym, że w razie decyzji o cc jest lepiej ![]() Dobre pytanie
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
dziękuję za ciepłe słowa. Otóż mówię co wiem... w mojej miejscowości diabetolodzy ciężarnymi się nie zajmują
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
hahah
ano jest, w Polsce, w Polsce zapraszam na poród do Krakowa
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie mi się w ciągu 3 tyg przekręcił , także i tego Ci życze Po trzecie głównie ruchy są bardziej odczuwalne np u mnie rano, po jedzeniu, piciu, jak się położe na lewym boku,albo koło wieczora, albo jak się zdenerwuję , albo ciesze ![]() Ruchy to idywidualna sprawa, każda nasza dzidzia ma inny temperament
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to wina tej ginki, bo Ci nie wytłumaczyła
|
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki...
potem wpadnę,to nadrobię...teraz tak na chwilkę. ja dzięki bogu czuję się lepiej mam nadzieję,że to była taka chwilowa dwudniowa niedyspozycja.. ale smutno mi... i przeryczałam teraz godzinę.. dopiero dochodzę do siebie dzięki mężowi.. moja przyjaciółka urodziła synka.. bez wykaształconej stópki nic na usg jej nie mówili. nie wiem jakim cudem. martwię się teraz o swoje maleństwo... chociaż wierzę,i maż mi mówi,że będzie wszystko dobrze z naszą córeczką. człowiek przykłada wagę do kolorów,kształtow czy ubranek czy pierdół.. a zapomina czasem co tak naprawdę jest najważniejsze w tym wszystkim... teraz to marzę już tylko o tym,by była zdrowa, miała rączki ,nóżki,oczka itd... ehh... sorki że tak tu zarzucuciłam takim smutnym tematem..ale musiałam to wygadać z siebie..
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma się o co martwić, wszystko będzie napewno dobrze |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
o, stokrotko myślałam o Tobie jak się czujesz
dobrze ze już lepiej ![]() co do przyjaciółki to smutne niestety czasami tak bywa, ja też mam cały czas lękw sobie cyz oby wszystko będzie ok bo znajomym urodziła się chora córeczka a nic na to nie wskazywało, od 7 miesiąca leżała znajoma w szpitalu codzienne ktg, badania i nic nie wykrli u nich niestety skończyło się gorzej ![]() będzie dobrze, wiadomo maleństwo nigdy nie będzie całkiem sprawne fizycznie, ale dobrze że w główce wszystko ok, będzie miało rehabilitacje i będzie sobie świetnie radziło, będzie szczęśliwym dzieciątkiem , zobaczycie
|
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja po wizycie - synek piękny i zdrowy, dostaliśmy zdjęcie 4D buźki Coś mi mały tylko strajkuje dzisiaj i nie chce się wcale ruszać, nawet po sporym obiedzie... aa2 pewnie nie ma się czym martwić, ale dobrze Cię rozumiem - mój maluch ma czasami dni kiedy baardzo kopie, aż cały brzuch chodzi, a potem prawie cisza... praktycznie wcale go nie czuję. No i oczywiście panika, że coś się złego dzieje. Ale potem przychodzi kolejny dzień szaleństw. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie, więc cierpliwie czekam.... |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko zaniemówiłam :/ przykro mi z powodu koleżanki, jej czemu takie rzeczy się dzieją
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja uciekam, muszę przyjąć pozycje leżącą bo już kręgosłup mi pęka
![]() dobrej nocki kochane |
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
acelinka dobranoc =)
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- znikam już =) miłej nocki i pisania =) |
|
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia
Jak mi szafy nie będą montować, to będę na stówkę ![]() Niecałe kilo - toż to kawał chłopa jest Super, że wszysto w porządku ![]() A co do ruchów, to mnie się wydaje, że to jest indywidualna sprawa. Ja jeszcze -3 tyg. temu też czułam Stefka bardzo delikatnie. Teraz już mocno, ale też nie cały czas. Jak chodzę to go kołysze i on sobie śpi, po posiłkach fika Myslę, że jest poprostu większy i może ma więcej siły żeby w ten maminy tłuszczyk walić? ![]() Myslę, że jeśli od początku czujesz go deliaktnie to nie ma powodów do zmartwień. Jeśli nagle na dlugo przestał by Cię smerać lub nagle zaczął kopać bardzo bardzo gwaltownie wtedy moglabyś się zaniepokoić i zgłosić do lekarza. Zreszta Asik do nastepnej wizyty jak Cię to będzię martwić to dla świętego spokoju zasotsuj siędo zaleceń Gina i połóż się na te badania. Monik Ciuuuuuu to my mamy takie szpitale.... Zazdroszczę takiego konfortu ![]() Stokrotka To smutne co napsiałaś...smutne i przykre i wkurzające, że takie rzeczy przydarzają się takim małym istotkom a czlowiek jest bezsilny. Niestety nie mamy na to wiekszego wpływu... Trzeba być dobrej myśli, że wszystko bedzie dobrze. w taki czy inny sposób. A my matki będziemy (już kochamy) Kochać nasze maleństwa bez wzgledu na wszystko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Jak dla mnie bomba

chodząc do gimnazjum miał już ponad 2 metry 

bo już to słyszałam od dwóch znajomych, że to albo im znajomym, albo znajomej znajomej się przytrafiło

ale to wina tej ginki, bo Ci nie wytłumaczyła
nic na usg jej nie mówili. nie wiem jakim cudem.