Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 19:40   #4111
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Seona dzięki za odpowiedź

Dziewczyny cos czuję że dla mnie wybór wózka to będzie katorga wiadomo że chciałoby się mieć taki co nie ma wad, ale chyba taki nie istnieje bo co człowiek to opinia a że nie chce wydawać za dużo kasy na wózek, więc muszę się też liczyć z tym że nie będzie idealny. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu

oolong dzięki za szczegółowe informacje, napisz mi jeszcze czy gdybyś miała jeszcze raz kupować to byś go kupiła czy nie??

dygotka ja jestem w 21 tyg i moja Mała waży 307 g, czyli sporo mniej od Twojej ale lekarz mówi że wszystko jest ok
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:42   #4112
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
wrócił ze śrubką kupioną ciekawe czy zrobi znowu bluzgi poleciały po co kupowaliśmy po cholerę itd
Aniu mnie zawsze zastanawia, w czym im to bluzganie pomaga
Może jednak śrubka pomoże

magolina z tego co mi lekarz mówił, to już w tym okresie dzieciaczki różnią się wagą, długością. Jak lekarz mówi, że wszystko jest w porządku to tak jest nie martw się na zapas
A co do wózków to mam ten sam problem

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:45
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:43   #4113
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
trzymam
Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Nika kciuki zaciśnięte:kciuki :.
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
trzymamy bardzo mocno !!!!!
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Nika kciuki trzymam mocno
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Nika kciukaski zaciśnięte oczywiscie
Dziewczyny jesteście kochane
Dzisiaj pierwszy raz lekarz słuchał tętna i powiedział, ze tak będzie już przy każdej wizycie (dzidziol miał 140uderzeń/min. także ok )
Niestety grzybka się nabawiłam i dostałam Nystatynę dopochw. 2 op. (bożesz dopiero za 2 tygodnie będę mogła z Tżtem coś niecoś pofiglowaĆ... dobrze, ze nei dostałam więcej tych opakowań, bo by sie okazało że to już 3 trymestr i nie wolno już )
Leukocytozę zostawiamy w spokoju bo białko CRP jest w normie... z jednej strony to dobrze, bo po co się faszerowaĆ a/biotykiem.
Żadnych skierowań nie dostałam, bo dzisiaj mu przyniosłam mase wyników badań z poradni ginekologicznej( o której wam pisałam, ze byłam państwowo).
Właśnie sobie założyłam ta globulkę bo wybieram się lulu... ale ona mnie piecze

W sumie wizyte można uznaĆ za udaną (usg nei było, bo mam za 2 tyg.)

Dzięki, kciukasy sie przydały na pewno

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
tylez,e ja ni czuję jeszcze każdego ruchu dziecka...i os paru dni boli mnie po prawej stronie-a wątroba nie ma od czego mnie boleć bo nie jadam jakichś ciężkostrawnych rzeczy.
czasem aż powietrza nie mozna złapać;/

przypomiało mi się,że jak mała mnie kopie to czuję to głównie po prawej stronie właśnie.zaraz ja pogniotę i przesunę
no mnie też po prawej stronie boli tak podpiersią, okolice żebra- lekarz powiedział, ze to za wcześnie aby dzidziuś napierał(19t.c.), a moze się pomylił i mój ufoludek tam sobie obrał miejsce do kopania- których ruchów jeszcze tak btw nei czuję

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Może jutro wybiorę sie po badaniach na grzybki z Tż chociaż nie bardzo chce mnie zabrać bo że niby kleszczy nałapie a ja tak lubie grzybki zbierać
idź idź, pooddychasz świeżym powietrzem a jak już będziesz miała dośĆ schylania to poprzytulasz się do drzew( chyba brzozy? albo sosny ) i zrobicie sobie z maluszkiem drzewoterapię, pełny relax
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:48   #4114
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście kochane
Dzisiaj pierwszy raz lekarz słuchał tętna i powiedział, ze tak będzie już przy każdej wizycie (dzidziol miał 140uderzeń/min. także ok )
Niestety grzybka się nabawiłam i dostałam Nystatynę dopochw. 2 op. (bożesz dopiero za 2 tygodnie będę mogła z Tżtem coś niecoś pofiglowaĆ... dobrze, ze nei dostałam więcej tych opakowań, bo by sie okazało że to już 3 trymestr i nie wolno już )
Leukocytozę zostawiamy w spokoju bo białko CRP jest w normie... z jednej strony to dobrze, bo po co się faszerowaĆ a/biotykiem.
Żadnych skierowań nie dostałam, bo dzisiaj mu przyniosłam mase wyników badań z poradni ginekologicznej( o której wam pisałam, ze byłam państwowo).
Właśnie sobie założyłam ta globulkę bo wybieram się lulu... ale ona mnie piecze

W sumie wizyte można uznaĆ za udaną (usg nei było, bo mam za 2 tyg.)

Dzięki, kciukasy sie przydały na pewno

no mnie też po prawej stronie boli tak podpiersią, okolice żebra- lekarz powiedział, ze to za wcześnie aby dzidziuś napierał(19t.c.), a moze się pomylił i mój ufoludek tam sobie obrał miejsce do kopania- których ruchów jeszcze tak btw nei czuję

idź idź, pooddychasz świeżym powietrzem a jak już będziesz miała dośĆ schylania to poprzytulasz się do drzew( chyba brzozy? albo sosny ) i zrobicie sobie z maluszkiem drzewoterapię, pełny relax

Super że wszystko OK.
Dobrze że piecze bo globulka działa
Co do grzeszku z TZ to My już od 8 tygodni nic, niestety jak nie urok to sraczka i tak prawie od początku było może z 3 razy.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:50   #4115
janeczka7891
Zadomowienie

my też mamy pecha do takich rzeczy. Jak mielismy cyfre nie dzialalo nam polowa programów, potem mieliśmy "n" dekoder na samym poczatku do wymiany, teraz mamy telewizje na karte i dekoder sie wiesza i caly czas zly sygnal na nic nie idzie patrzec. Musze czekac az TŻ przyjedzie i pojedzie z reklamacją :/ także, że cie rozumie ale się tym tak nie denerwuję. pozdrawiam
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:50   #4116
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dziewczyny cos czuję że dla mnie wybór wózka to będzie katorga wiadomo że chciałoby się mieć taki co nie ma wad, ale chyba taki nie istnieje bo co człowiek to opinia a że nie chce wydawać za dużo kasy na wózek, więc muszę się też liczyć z tym że nie będzie idealny. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu

oolong dzięki za szczegółowe informacje, napisz mi jeszcze czy gdybyś miała jeszcze raz kupować to byś go kupiła czy nie??

dygotka ja jestem w 21 tyg i moja Mała waży 307 g, czyli sporo mniej od Twojej ale lekarz mówi że wszystko jest ok
widzisz, jak napisałam na końcu, nie mam porównania z innymi wózkami
ten ma wady i zalety, kupiłam go, bo miała go siostra i wydawał się praktyczny
ale jak patrzę na linki wózków, jakie podsyłacie, to wydaje się strasznie anachroniczny

nie wiem, czy bym kupiła ponownie. Teraz fasol będzie jeździł w wózku po bracie, gorzej ze starszym - muszę jesienią wykombinować, jak on będzie wożony, bo dwóch wózków pchać nie będę....

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:51   #4117
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Aniu mnie zawsze zastanawia, w czym im to bluzganie pomaga
Może jednak śrubka pomoże

magolina z tego co mi lekarz mówił, to już w tym okresie dzieciaczki różnią się wagą, długością. Jak lekarz mówi, że wszystko jest w porządku to tak jest nie martw się na zapas
A co do wózków to mam ten sam problem
Jak narazie nic nie daje próbuje ustawić ten nowy i tylko się męczy jacy faceci są uparci
A ja dostaję oczopląsu od wpatrywania się w telewizor

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:57
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 19:52   #4118
ela3010
Zadomowienie

Tincia to dawaj przepis skoro ciacho pyszne, mi coś ostatnio wraca ochota na słodkie.
I ktoś tu miał wrzucić przepis na bułeczki jagodzianki.

Dygotka Twoja mała już wcale nie taka mała, mój jakiś malutki a w zbliżonych tc jesteśmy, chyba.

Basiula widzę ze masz dużo energii i dobrze się czujesz, i tak trzymać.

Nika nic nie pisze jak po wizycie, a ciekawam.

No i Darusia i ggora jakby nas zaniedbuą, chyba że czegoś nie doczytałam.

A, Dygotka a co to za sprzęty zakupujesz, pochwal się moja droga.

Zmykam do łózka z ksiazką.

Dobranoc
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:52   #4119
Aniolina
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny,
teraz ciezko nadrobic nawet 1 dzien na forum Musze to w ratach robic po przyjsciu z pracy.

Ciaza to faktycznie mega hstawka nastrojów, ale pamietajcie, tylko spokoj moze nas uratowac

Ja tez mam teraz w menu chleb z pasztetem i ogorkami malosolnymi, narobilam wielki gar tych ogorkow, ciekawe, czy to przejemy

Ja glukoze mam robic po nastepnej mojej wizycie dopiero czyli to bedzie 25 tydzien.

Fostalam maila od halensa, ze z 5 rzeczy, ktore zamowilam dostane tylko 2 troszke lipa, bo przez to koszt wysylki za kazdy przedmiot sie zwieksza. mam nadzieje, ze jakos bedzie znosna, dostane sukienke za 14 zl o sweter luzny za 32 zl, a Ty co zamawialas ooolong?

Obiecuje sobie pochodzic jeszcze po wyprzedazach, ale w weekend nie mam jak a w tygodniu jak juz wyjde z pracy to jest mega duzo ludzi po sklepach i mi sie nei chce, jutro sprobuje pojsc na 7 do rpacy, to moze cos popatrze
Ja bym pewnie jeszcze ciuszkow nie kupowala w ogole, ale jak widze te wszytskie łupy forumowe, to ciezko sie powstrzymac

Pozdrawiam
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:54   #4120
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Super że wszystko OK.
Dobrze że piecze bo globulka działa
Co do grzeszku z TZ to My już od 8 tygodni nic, niestety jak nie urok to sraczka i tak prawie od początku było może z 3 razy.
Oj piecze piecze, aż się wiercę na krześle
No to witaj w klubie... 8tyg. to już dlugo- jak wy dajecie radę? no ale jak trzeba to nie ma zmiłuj Tżta można zawsze "inaczej" usatysfakcjonowaĆ gorzej z nami, ale nam to i libido spada raczej w ciąży

Dobra zmykam do wyrka, będziemy spaĆ razem we czwórkę: ja, tż, dzidziuś i globulka
Dobranoc laseczki
Stary 2011-07-12, 19:55   #4121
dygotka8
Zakorzenienie

magolina lekarz powiedziała,że wszytsko jest ok

nikaa-super,że wszystko ok.mnie boli nie tak bardzo poniżej żebrami,tzn tam gdzie teoretycznie wątroba jest oli-tzn bolało

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 19:57   #4122
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

Nika nic nie pisze jak po wizycie, a ciekawam.
napisałam wyżej
i ja zmykam Miłej lektury
Stary 2011-07-12, 19:58   #4123
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

ja jak bylam przy koncówce 20 tyg to moj Szymi ważył 300 i tez było oki takze nic się nie martw

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:00   #4124
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Jak narazie nic nie daje próbuje ustawić ten nowy i tylko się męczy jacy faceci są uparci
Ania dojrzeję, im to dłużej zajmuję. A tak to sam wpadnie na ten genialny pomysł, żeby ktoś inny ustawił

Cytat:
Oj piecze piecze, aż się wiercę na krześle
No to witaj w klubie... 8tyg. to już dlugo- jak wy dajecie radę? no ale jak trzeba to nie ma zmiłuj Tżta można zawsze "inaczej" usatysfakcjonowaĆ gorzej z nami, ale nam to i libido spada raczej w ciąży

Dobra zmykam do wyrka, będziemy spaĆ razem we czwórkę: ja, tż, dzidziuś i globulka
Dobranoc laseczki
Nika najważniejsze zdrowie Fajnie, że wizyta udana.
A komplecik w łóżku super
Miłej nocy życzę

Aniolina ja też nie przepadam za tłokiem, a tego raczej w centrach handlowych nie da się uniknąć. I jak mam tylko możliwość to chodzę rano

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-12 o 20:02
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:04   #4125
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
my też mamy pecha do takich rzeczy. Jak mielismy cyfre nie dzialalo nam polowa programów, potem mieliśmy "n" dekoder na samym poczatku do wymiany, teraz mamy telewizje na karte i dekoder sie wiesza i caly czas zly sygnal na nic nie idzie patrzec. Musze czekac az TŻ przyjedzie i pojedzie z reklamacją :/ także, że cie rozumie ale się tym tak nie denerwuję. pozdrawiam

my dopiero z "n" trafilismy i jesteśmy w zadowoleni , z telewizją na kartę było tak samo z tym wieszaniem - wzięłam ją sobie do pracy , ale na przeciwko budynku w którym mam gabinet jest ogromny dąb i tym sposobem tv odbiera mi od października do kwietnia, w pozostale miesiacy jest duzo lisci i po telewizji.....nawet po zmianie konwertera

My dziś w nocy mieliśmy gosci na działce. Przyszli splądrować budowę, ręce opadaja : pala:

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-07-12 o 20:06
Stary 2011-07-12, 20:04   #4126
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tincia to dawaj przepis skoro ciacho pyszne, mi coś ostatnio wraca ochota na słodkie.
A wpisalam w neta i wybralam sobie przepis Oto on:
http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...asto-z-dzemem/
ale zaraz sobie spisze do mojego notesiku z przepisami

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:05   #4127
ela3010
Zadomowienie

Haaaaaa, Nika wywołałam Cię.
Globulka ostro przytula się do Ciebie z tego co piszesz, moja luteina nieśmiała bardziej.

Ania nie stresuj się, wystarczy że tż szaleje.

Uciekam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:05   #4128
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Oj współczuję wam dziewczynki ja tam nie moge narzekać i mi tam nic nie spada Tż czasami sie śmieje że go chce wykończyć chyba heheh ale co ja poradze hehe ale jak go postrasze, że niedłgo mu sie skończy dobre to już nie narzeka na nadmiar heh

No teraz ELA nie moge narzekać bo czuje sie naprawde dobrze tylko brzuszek już zaczyna przeszkadzać....ale jak wróce myślą do pierwszego trymestru to brrrryyyy te wymioty mdłości i wogóle tragedia a teraz to luksik

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:09   #4129
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
teraz ciezko nadrobic nawet 1 dzien na forum Musze to w ratach robic po przyjsciu z pracy.

Ciaza to faktycznie mega hstawka nastrojów, ale pamietajcie, tylko spokoj moze nas uratowac

Ja tez mam teraz w menu chleb z pasztetem i ogorkami malosolnymi, narobilam wielki gar tych ogorkow, ciekawe, czy to przejemy

Ja glukoze mam robic po nastepnej mojej wizycie dopiero czyli to bedzie 25 tydzien.

Fostalam maila od halensa, ze z 5 rzeczy, ktore zamowilam dostane tylko 2 troszke lipa, bo przez to koszt wysylki za kazdy przedmiot sie zwieksza. mam nadzieje, ze jakos bedzie znosna, dostane sukienke za 14 zl o sweter luzny za 32 zl, a Ty co zamawialas ooolong?

Obiecuje sobie pochodzic jeszcze po wyprzedazach, ale w weekend nie mam jak a w tygodniu jak juz wyjde z pracy to jest mega duzo ludzi po sklepach i mi sie nei chce, jutro sprobuje pojsc na 7 do rpacy, to moze cos popatrze
Ja bym pewnie jeszcze ciuszkow nie kupowala w ogole, ale jak widze te wszytskie łupy forumowe, to ciezko sie powstrzymac

Pozdrawiam
ja zamawiałam chyba z 3 bluzki, 2 pary legginsów, spódnicę luźną na gumie do kostek, jakiś szal, szlafrok bawełniany

mi tez w pierwszej paczce wysłali 3 rzeczy, ale teraz doszły kolejne

to jeszcze niecałe zamówienie, ale w mailu pisali, że w ciągu 8 tyg (!!!???) mogą się odezwać

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 20:13   #4130
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
my dopiero z "n" trafilismy i jesteśmy w zadowoleni , z telewizją na kartę było tak samo z tym wieszaniem - wzięłam ją sobie do pracy , ale na przeciwko budynku w którym mam gabinet jest ogromny dąb i tym sposobem tv odbiera mi od października do kwietnia, w pozostale miesiacy jest duzo lisci i po telewizji.....nawet po zmianie konwertera

My dziś w nocy mieliśmy gosci na działce. Przyszli splądrować budowę, ręce opadaja : pala:
truscafka a nie da rady jakiegoś alarmu założyć? Bo niestety takie przypadki się często zdarzają.

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja zamawiałam chyba z 3 bluzki, 2 pary legginsów, spódnicę luźną na gumie do kostek, jakiś szal, szlafrok bawełniany

mi tez w pierwszej paczce wysłali 3 rzeczy, ale teraz doszły kolejne

to jeszcze niecałe zamówienie, ale w mailu pisali, że w ciągu 8 tyg (!!!???) mogą się odezwać
Oolong na końcówkę ciąży może zdążą
A jak te rzeczy, dobre jakościowo, fajnie się noszą?
Stary 2011-07-12, 20:23   #4131
truscafka
Zadomowienie

na domku jeszcze nie mamy dachu bo budowę zaczęlismy w kwietniu, dopiero skonczyli strop więc alarm to dopiero jak chociaz bedzie stan surowy zamkniety, splądrowali garaż blaszany no i łazili po domu, po stropie. nie wzieli na szczescie nic wartosciowego ale sam fakt.....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-12, 20:28   #4132
Ona231
Zadomowienie

truscafka czasem najlepszym alarmem są sąsiedzi, ale z tym też różnie bywa. Chociaż tyle, że nic wartościowego nie ukradli.
A budujesz piętrowy domek czy parterowy?
Stary 2011-07-12, 20:31   #4133
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A wpisalam w neta i wybralam sobie przepis Oto on:
http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...asto-z-dzemem/
ale zaraz sobie spisze do mojego notesiku z przepisami
To wg. mnie to po prostu Pleśniak tak się nazywa to ciasto
Ale mnie dzidziol dziś wieczorkiem pokopał nie które to już takie konkretne
Od poniedziałku TŻ zaczyna urlop nigdzie nie jedziemy, ale fajnie tak całe dnie razem spędzać

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 20:33   #4134
truscafka
Zadomowienie

sąsiadów mamy w polu widzenia, ale nie w bardzo bliskim sąsiedztwie, więc takich odwiedzin mozna bylo sie spodziewac. Najbardziej drzelismy o stal czy ceramikę kominową, ale to robotnicy zdązyli juz wyrobic :/

buduję domek parterowy z poddaszem użytkowym, mam typowy, kupny plan więc jak znajdę wizualizację to wkleję

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku TŻ zaczyna urlop nigdzie nie jedziemy, ale fajnie tak całe dnie razem spędzać
uwielbiam tez takie dni kiedy tż jest caaaalutki dzień w domku

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-12, 20:37   #4135
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Joamic teraz to już tylko będą coraz mocniejsze Ale i tak kopniaki są urocze
To nacieszycie się sobą

Cytat:
sąsiadów mamy w polu widzenia, ale nie w bardzo bliskim sąsiedztwie, więc takich odwiedzin mozna bylo sie spodziewac. Najbardziej drzelismy o stal czy ceramikę kominową, ale to robotnicy zdązyli juz wyrobic :/

buduję domek parterowy z poddaszem użytkowym, mam typowy, kupny plan więc jak znajdę wizualizację to wkleję

uwielbiam tez takie dni kiedy tż jest caaaalutki dzień w domku
Bardzo chętnie oglądnę

Zmykam, miłej nocy Wam życzę
Stary 2011-07-12, 20:40   #4136
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem też za wczesnie, bo macica się powiększa i w takim razie po jakims 30 tyg mialabys juz brzuszek pod gardlem

Ja czuje poczulam ruchy do tej pory najwyzej tuz ponizej pepka a tak to czuje je nadal bardzo nisko. Pod zebrami czulam w bardzo poźnej ciązy jak dzidzia była już duża naprawde.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:04   #4137
truscafka
Zadomowienie

ola231 znalazłam tą wizualizację naszego gniazda

http://www.youtube.com/watch?v=NkGkd...layer_embedded

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-12, 21:09   #4138
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

Śliczny Marzenie Nas nigdy nie będzie stać na taki ;(

Kurcze ja zawsze wieczorami taka głodna jestem i uwielbiam zupki chinskie, wiem nie zdrowe to ale co zrobic jak je tak lubie chociaz nie jem ich za czesto tak 2 w tyg. :/
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:26   #4139
Magdalena512
Raczkowanie

Hej Laseczki Co do glukozy to opowiem Wam o mojej przygodzie z NIĄ W pierwszej ciąży zrobiłam zwyczajnie jak wszyscy krzywą cukrową z 50 gr glukozy bez cytryny, jakoś przełknęłam. Niestety wyniki były niezbyt dobre i po tygodniu była powtórka z rozrywki, tyle, że z obciążeniem 75 gr. glukozy (tym razem wzięłam i wcisnęłam cytrynkę tak mi radziły koleżanki.....źle zrobiłam, cytryna podrażniła mi gardło i nie mogłam się pozbyć tego paskudnego smaku słodko kwaśnego....brrr. Przez to do tej pory raczej nie pijam herbaty z cytryną) Niestety wyniki były jeszcze gorsze i do końca ciąży dieta i kłucie się 4 razy dziennie igłą od glukometru. W drugiej ciąży pierwsze badanie na krzywą cukrową miałam jakoś w okolicach 16 tygodnia i drugą koło 30 tyg. Ale to dlatego, że w pierwszej ciąży miałam tą cukrzycę. Na szczęście wyniki były dobre i nie musiałam znów się kłuć codziennie. Ja nie musiałam sobie glukozy kupować w aptece, wtedy jeszcze dostawało się ją od pielęgniarek w zabiegowym całkiem za darmo . Teraz będę miała test na cukier w 28 tyg. mieszkam w Niemczech i u nas w przychodni dają do wypicia 300 ml. napoju, który podobno smakuje jak przesłodzony sok porzeczkowy. Zobaczymy jak to wyjdzie tym razem

A jeszcze co do wyprawki z pierwszej strony, zabrakło tam jednej bardzo ważnej pozycji...........papier toaletowy........nie wiem jak u Was ale w szpitalu, w którym rodziłam poprzednio, nie było nawet skrawka. Szczęście, że miałam w torebce chusteczki bo nawet w toalecie, do której mnie wysłali po lewatywie nie było tego rarytasu

Mam nadzieję, że Was nie nastraszyłam przed snem Miłego wieczorku dziewczyny
Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:28   #4140
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale ładnie... baaardzo mi się podoba!!!

Ja dzis juz uciekam do wanny i lozeczka, kolorowych mamuski.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości