Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 21:10   #4381
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Uff, goście pojechali, tż poszedł do pracy, mogę leniuchować
Zauważyłam, że jeszcze bardziej rozpłaszczył mi się pępek, zmniejsza mi się daszek

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie. Poczyniłam dalsze zakupy
Ja wychodzę z założenia, że to w zasadzie bez różnicy czy kupię coś w tym miesiącu czy następnym i tak trzeba to mieć Ja jutro ruszam na zakupy Odnośnie pampersów to polecam Makro jeśli ktoś ma dostęp Ostanio za dwie paczki Pampersów po 94 szt było 95 zł

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
powoli, powoli na dziś koniec
Po takich porządkach zawsze mam wyrzuty sumienia, że wyrzuciłam coś co mogłoby się przydać Ale po pewnym czasie przechodzi
Też myślałam o Rybniku, bo niby tam mój gin ale jakoś w końcu zdecydowałam się na Wodzisław A co do opinii o szpitalach, a szczególnie porodówka to wiadomo - ile kobiet tyle wersji.

DzastaW
laktator nie powinien podrażniać sutków A poza tym na poranione sutki są takie nakładki silikonowe - słyszałam bardzo dużo dobrych opinii o nich
A o tym dziecku słyszałam i widziałam go w tv Tylko jak pokazali jego mamę to do drobnych też nie należała

aa2 dobrze, ze wizyta udana co do ruchów to u mnie było podobnie, miałam wrażenie, że mały rusza się tylko rano i wieczorem, a teraz jak widać daje czadu Mi też pasuje środa

kasiuleczkakuleczka ale Cię nastraszyła ginka nieładnie, jeden dzień to jest do zniesienia Dobrze, że wszystko idzie w dobrą stronę

stokrotka_

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:13   #4382
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

stokrotko przykre co przydarzyło się dzieciątku Twoich znajomych, ale tak jak któraś z dziewczyn pisała - ważne że w główce wszystko ok, maleństwo być może przejdzie jakieś operacje, rehabilitacje i da sobie radę w życiu. Ja mam kolegę, który lewą rękę -dłoń zdeformowaną, wszystkie palce zrośnięte, ma taką małą i chudą tę dłoń, jest w moim wieku ma 24lata, ma rente ale jest aktywny, pracuje -świetnie sobie radzi. A moja kuzynka kilka lat młodsza - nigdy nie wiedziałam co jej jest bo przy bieganiu lekko utykała, byłam zbyt mała by wiedzieć co jej jest, teraz wiem, że urodziła się z zdeformowaną stopą, jakby to ująć śródstopie miała przyrośnięte do nogi, taką zagiętą tę nóżkę miała, przeszła biedna kilka operacji, wiele rehabilitacji ma tę stopę mniejszą od drugiej ale jest sprawna. Dzieciątko Twoich znajomych też będzie sprawne To przykre i sporo wyzwań przed rodzicami tego maleństwa i nim samym ale dadzą radę będzie dobrze!!! I nasze maluszki też będą zdrowe!

A tu znowu pustki kiedy ja mam wolny czas no nic to, uciekam, miłego wieczoru, spokojnej - przespanej i wygodnej nocy

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:18   #4383
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Asia
Jak mi szafy nie będą montować, to będę na stówkę
Niecałe kilo - toż to kawał chłopa jest Super, że wszysto w porządku
A co do ruchów, to mnie się wydaje, że to jest indywidualna sprawa.
Ja jeszcze -3 tyg. temu też czułam Stefka bardzo delikatnie. Teraz już mocno, ale też nie cały czas. Jak chodzę to go kołysze i on sobie śpi, po posiłkach fika Myslę, że jest poprostu większy i może ma więcej siły żeby w ten maminy tłuszczyk walić?
Myslę, że jeśli od początku czujesz go deliaktnie to nie ma powodów do zmartwień. Jeśli nagle na dlugo przestał by Cię smerać lub nagle zaczął kopać bardzo bardzo gwaltownie wtedy moglabyś się zaniepokoić i zgłosić do lekarza. Zreszta Asik do nastepnej wizyty jak Cię to będzię martwić to dla świętego spokoju zasotsuj siędo zaleceń Gina i połóż się na te badania.
ale to oczywiście dotyczy srody za tydzień?
bo nasze czwartkowe aktualne?

dobra kochane to srode mamy ustaloną , jeszcze Tusia niech napisze czy da rade i jakby co to ustalamy tylko godzine

mam ochote na sok pomidorowy ale zapomniałam sobei kupic buuuu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:20   #4384
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
DzastaW[/B] laktator nie powinien podrażniać sutków A poza tym na poranione sutki są takie nakładki silikonowe - słyszałam bardzo dużo dobrych opinii o nich
A o tym dziecku słyszałam i widziałam go w tv Tylko jak pokazali jego mamę to do drobnych też nie należała

kasiuleczkakuleczka ale Cię nastraszyła ginka nieładnie, jeden dzień to jest do zniesienia Dobrze, że wszystko idzie w dobrą stronę
Ja miałam popękane sutki płakałam jak F. do cyca dostawiałam, krew mi z nich leciała. Laktatora nie używałam, w tej ciąży planuję taki ręczny odciągacz czy jak mu tam używać z aventu (już go mam, od kuzynki dostałam, bo ona 1raz użyła - nówka nie rdzewka ) no i ja te nakładki na sutki silikonowe używałam -ulga niesamowita! ból minął, sutki zagoiły się jak ręką odjął

Jutro idę do ginki i powiem jej że się do Poznania wybieram, poproszę o namiary, skierowanie. Ciekawe co powie - myślę, że lepsze to niż jakby miała mnie w Wałczu położyć, żebym poleżała i gooowno by to dało, jednak Poznań to Poznań - lepsza opieka i kwalifikacje lekarzy niż tu u mnie

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:23   #4385
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Spory chłopak Ciekawe jak mój Michaś No ciotka to teraz proszę się oszczędzać, bo jak nie to
Idziemy równo, więc Twój powinien w sumie więcej ważyć, bo masz później wizytę .
Cytat:
Dzisiaj już lepiej chociaż nocka taka sobie Ja mam tylko jedną butelkę i chyba na laktator się skuszę, chciałabym zamówić na all bo w porównaniu ze sklepami u mnie w okolicy jest różnica nawet kilkadziesiąt zł ciekawe czy też będę musiała liczyć ruchy
Jak czytam to tylko mój taki wyrywny, więc pewnie nie będziesz liczyć.
Laktatory u nas są w podobnych cenach, więc nie zamawiam, chociaż zobaczę jak finansowo wyjdę po wszystkich zakupach.
Oczy dzisiaj w normalnym miejscu???
Cytat:
Oby nie Ja jestem za drobna na takiego bobasa dużego
Właśnie też o tym myślałam, bo Ty jesteś drobniejsza ode mnie i to sporo i niższa, więc jak Ty tam mieścisz swojego wielkoluda kochana?
Cytat:
Chciałabym ale nie wiem jeszcze ile to u nas kosztuje Będę rodzić w szpitalu gdzie nie ma mojego gina i wolałabym jednak jakoś się "zabezpieczyć":rolley es:
U nas cena coś ok 600-700 zł, Trochę sporo, ale ja chyba raczej zainwestuję. Jutro zadzwonię i wstępnie obadam temat.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ten wg mnie najlepszy. Mam jeszcze jeden na oko, ale jak słyszałam że golą tam zaraz po cygankach tą samą tępą maszynką to mi się odechciało.
:conf used: co??????????
Cotka wywołałaś słuszny temat - czy do porodu trzeba być ogolonym na zero? Przepraszam, że pytam wprost, ale nie mam zielonego pojęcia.
Cytat:
półeczka pokonana teraz chwilka przerwy i biorę się za biurko nawet nie wiecie jaka jestem z siebie dumna ale tż będzie miał kursów do kontenera, biedny mój
Acelinko a Ty sprzątasz czy odgruzowujesz czy co? Bo z opisów wygląda jakbyś co najmniej roczne porządki robiła.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie. Poczyniłam dalsze zakupy Usprawiedliwia mnie tylko to, że akurat mąż dostał w tym miesiącu większą wypłatę, a ja będę spokojniejsza że mam to już w domu. Bo przecież kiedyś i tak zamierzałam kupić przewijak, butelki, majtki siatkowe itd. Kolejne 100 zł, ale mam wrażenie, że na tej liście zostały mi już tylko jakieś artykuły apteczne, pieluszki i chyba mało co innego. Przynajmniej to jest pocieszające
Agnyska a ja Cię pochwalę, jesteś super przygotowana . I wiesz, że to mi się podoba .
Cytat:
podobno bez naszej zgody nie mogą nas golić - wg tych nowych standardów które niedawno wprowadzili i w ogóle niekoniecznie trzeba mieć fryzurke idealnie na łyso, ważne żeby buszu nie było ja już tż powiedziałam ze przed porodem co 3 dni maszynka w ruch ale jak nie trzeba idealnie na zero to da rade jakoś
Acelinka w sumie odpowiedziała, tylko czy wszędzie tak jest. Muszę spytać położnej.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja po wizycie mały wazy neicały kilogram, lekarz pomierzył powiedział ze wszystko jets w normie wiec na razi enei widzi powodów do zmartwień, oczywiscie kazał zwracac na wszystko uwage-powiedziałam mu ze mało czuje małego -powiedziałz e to ogólnie jest tak indywidualnie ale mam sobei na to zwrac uwage i jak bede miec dalej takei wrażenei to po nastepnej wizycie w szpitalu mnei połozy i ktg-mam nadzieje ze teraz jednak mały sie rozkręci
a powiedzcie mi jak w ciągu dnia u was z tymi ruchami? bo iu mni etak mocnych kopów nei ma, ale czuje go np rano ze tam sie rusza, wieczorem tez tak sie jakby przemieszcza , w ciagu dni rzadko raz na jakis czas-myslicie ze mam sie nie czepiac bo to norma?
a i mały lezy posladkowo-ma czas do 34 tyg żeby sie odwrócić a jak nei to cesarka
Aa2 gratuluję udanej wizyty . Już Twój mały nie jest taki mały. Chodzisz już teraz do jednego wybranego lekarza?
Ja ruchy czuję jak siedzę lub leżę, w sumie nigdy jak chodzę, jestem w ruchu. Najczęściej po jedzeniu, też po zjedzeniu słodkiego.
A z liczeniem tak jak przypuszczałam - mój tylko wymyśla takie historie. Mój mąż mówi, że to dlatego, bym leżała i liczyła a nie biegała.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
kurka, to faktycznie nie za fajnie;/ No ale jak inaczej miałabyś rodzić u niego w szpitalu??
Moonik z opisu wygląda, że znalazłas szpital idealny - gratuluję . Dojazd szybki, do tego świetne warunki. Duże miasto to jednak zupełnie inne możliwości. Powiedz mi, czy to tak normalnie można wejść na oddział i spytać o to wszystko, czy musiałaś się wcześniej umówić? Kto Cię po nim oprowadza? Zdumiewające to jest dla mnie.
A u mnie już sama nie wiem, czy ten lekarz chce bym u niego rodziła, czy nie. Przycisnę go za 3 tygodnie.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja myślę, że nie masz co się martwić
Mój mały nie szaleje jak na filmikach natki- widać , ze się brzuszek lekko unosi, no ale nie takie fale dunaju Ale my mamy zdecydowanie późniejszy termin, także luzzzzzzzz
A mi dziś gineska zabroniła liczyć ruchy Powiedziała, ze już całkiem oszaleję. Po prostu mam zwracać uwagę czy są czy nie- czy pojawiają się miej więcej jak zwykle, ale bez jakiegoś tam wczuwania się w to wszystko. Nie to co było wcześniej Z resztą do regularności ruchów to też stwierdziła, że jeszcze mam się nie czepiać- bo to za wcześnie by mały miał już unormowany dzień pracy.
Łepek do góry
Dalej stwierdzam, że mój gin jest szalony .
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jest ok- grunt, że je czujesz- a odczucie czy mocno czy słabo to też mocno subiektywne jest Ja mam wrażenie,ze mój mały jest delikatny, jak dziewczyny piszą tu o "kopach"- ciężko przewidzieć co kto przez to rozumie.
Nie wiem czy nie zamotałam za bardzo
Archi kop to takie coś, że aż zaboli, wbije się w żebro, albo daje uczucie "cesarki od środka"- no oczywiście nie w takiej skali, ale dość mocno odczuwalne. Przy pozycji na boku czasem muszę się przewrócić, bo autentycznie boli, jak się rozkopuje.

Stokrotko bardzo smutna historia .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:27   #4386
danika
Zakorzenienie

Moonik z twojego opisu wnoszę, ze mowa o Ujastku, tak? chyba ze jakis inny szpital w ostatnim czasie tak odpicowali jakbym wiedziała to bym ci z tymi moimi pytaniami nie wyjeżdżała
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:27   #4387
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

dobra kochane to srode mamy ustaloną , jeszcze Tusia niech napisze czy da rade i jakby co to ustalamy tylko godzine

A ja bym tak zimne piwko wypiła Ale zimna woda też dobra

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Ja miałam popękane sutki płakałam jak F. do cyca dostawiałam, krew mi z nich leciała. Laktatora nie używałam, w tej ciąży planuję taki ręczny odciągacz czy jak mu tam używać z aventu (już go mam, od kuzynki dostałam, bo ona 1raz użyła - nówka nie rdzewka ) no i ja te nakładki na sutki silikonowe używałam -ulga niesamowita! ból minął, sutki zagoiły się jak ręką odjął

Jutro idę do ginki i powiem jej że się do Poznania wybieram, poproszę o namiary, skierowanie. Ciekawe co powie - myślę, że lepsze to niż jakby miała mnie w Wałczu położyć, żebym poleżała i gooowno by to dało, jednak Poznań to Poznań - lepsza opieka i kwalifikacje lekarzy niż tu u mnie
A ten ręczny odciągacz to też laktator chyba co? Czyli kolejna pozytywna opinia o nakładkach
To daj znać co Ci powiedziała Jak widać co region to inne podejście do tematu

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-12, 21:29   #4388
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
J

no to jak mozesz załatwić w 1 dzień to warto jechać no widzisz, i niepotrzebne były całe nerwy
Stary 2011-07-12, 21:30   #4389
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że to w zasadzie bez różnicy czy kupię coś w tym miesiącu czy następnym i tak trzeba to mieć Ja jutro ruszam na zakupy Odnośnie pampersów to polecam Makro jeśli ktoś ma dostęp Ostanio za dwie paczki Pampersów po 94 szt było 95 zł
A kupujecie pampersy, huggiesy czy co? Ja tylko czytałam, że mają mieć wycięcie na pępek, dzisiaj dostałam 3 w próbce ze szkoły rodzenia i żadnego wycięcia na pępek nie widzę.

Aha i nie zdałam relacji. Szkoła jest jednak dziwna, jak całe moje miasto. Nie ma tam zbyt wielu pogadanek. W sumie godzinę trwają ćwiczenia, ale ćwiczą same kobiety, mężowie patrzą . Wszystko mam ponaciągane, boli mnie, jutro będę miała zakwasy. Nie wiem, czemu to ma służyć, wy też tak dużo ćwiczycie?
Co prawda pytałam lekarza, pozwolił na ćwiczenia, ale nie wiem, czy on wie, jak w moim mieście to dziwnie wygląda. Bo brzuch też boli .

I jestem pewna na 100% - nie chciałabym tu rodzić, nie wiem jak ja to zrobię, by dojechać na czas do swojego lekarza . Muszę.

Stary 2011-07-12, 21:35   #4390
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym tak zimne piwko wypiła Ale zimna woda też dobra
Natka, a próbowałaś przy tej nietolerancji pić jakieś soki z kartonu? strasznie mam ochote na taki soczek jakis dobry, ale sie boje

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aha i nie zdałam relacji. Szkoła jest jednak dziwna, jak całe moje miasto. Nie ma tam zbyt wielu pogadanek. W sumie godzinę trwają ćwiczenia, ale ćwiczą same kobiety, mężowie patrzą . Wszystko mam ponaciągane, boli mnie, jutro będę miała zakwasy. Nie wiem, czemu to ma służyć, wy też tak dużo ćwiczycie?
Co prawda pytałam lekarza, pozwolił na ćwiczenia, ale nie wiem, czy on wie, jak w moim mieście to dziwnie wygląda. Bo brzuch też boli .

I jestem pewna na 100% - nie chciałabym tu rodzić, nie wiem jak ja to zrobię, by dojechać na czas do swojego lekarza . Muszę.
my ćwiczymy razem jakies pół godziny, potem z 10 minut ćwiczenia oddechowe i godzinę takiego wykładu - dyskusji. Tylko ze u nas to nie jest przy szpitalu tylko prywatna szkoła prowadzona przez położne. Przy szpitalu podobno nie jest tak fajnie.
Stary 2011-07-12, 21:38   #4391
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy równo, więc Twój powinien w sumie więcej ważyć, bo masz później wizytę .

Jeśli mam być szczera to wolałabym żeby nie był dużo większy

Jak czytam to tylko mój taki wyrywny, więc pewnie nie będziesz liczyć.
Laktatory u nas są w podobnych cenach, więc nie zamawiam, chociaż zobaczę jak finansowo wyjdę po wszystkich zakupach.
Oczy dzisiaj w normalnym miejscu???

W normalnym

Właśnie też o tym myślałam, bo Ty jesteś drobniejsza ode mnie i to sporo i niższa, więc jak Ty tam mieścisz swojego wielkoluda kochana?

Jakoś się mieści chociaż właśnie dzisiaj zauważyłam, że jeszcze bardziej mi pępek wywaliło i spłaszczyło więc brzuch pewnie poszedł do przodu No i ruchy Michasia średnio przyjemne ostatnio są Kurcze jak on będzie taki duży to chyba cc mnie czeka, a wolałabym tego uniknąć

U nas cena coś ok 600-700 zł, Trochę sporo, ale ja chyba raczej zainwestuję. Jutro zadzwonię i wstępnie obadam temat.

Kurcze ja liczyłam na góra 300zł

:conf used: co??????????
Cotka wywołałaś słuszny temat - czy do porodu trzeba być ogolonym na zero? Przepraszam, że pytam wprost, ale nie mam zielonego pojęcia.
Ja tam wolę na zero ale chyba nie trzeba tak koniecznie
Na początek Pampersy ale też mam bez żadnego wycięcia Ale któraś z was pisała, że spokojnie można podwinąć tą górę żeby nie podrażniła pępka
Co do szkoły to chyba faktycznie trochę dziwnie ale ja nie chodziłam więc nie wiem jak to powinno wyglądać

Danika zdarza mi się wypić sok, ale nie cały karton tylko szklankę, albo rozcieńczam wodą i nie łączę tego z posiłkami, także średnio wiem jaki to ma wpływ na wynik Ostatnio po tych dobrych wynikach trochę odpuściłam regularne mierzenie ale chyba trzeba wrócić do tego

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:54
Stary 2011-07-12, 21:50   #4392
anciaahk
kosmitka

Danika chyba Ci nie odpisałam na Twojego posta. Dobrze być tak dociekliwym - tacy ludzie zawsze wiedzą więcej, dopytają się. Mi to czasem do głowy by nie przyszło. A ze szkołą to masz 100% rację, bo u nas jest tak samo i to się potwierdza - ta szkoła jest bezpłatna i przyszpitalna, dlatego to pewnie tak wygląda. Tylko że u nas jest jedyna.
A ćwiczycie takie rozciąganie się, oddechy itp?

Natko ale jak pępek się spłaszczył to lepiej czy gorzej, bo nie skumałam. A z brzuchem - mierzysz sobie obwód? Ja jak patrzę po zdjęciach to od miesiąca raczej się zatrzymałam i nie rosnę w brzuchu. Chociaż dzisiaj położna pytała, czy wnet rodzę, bo taki mam duży brzuch .
I dobrze, że oczki wróciły na miejsce .

A na zero nie lubię, miałam raz do operacji tylko. Ale jak trzeba to trzeba.

Stary 2011-07-12, 21:52   #4393
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, za tydzień środa - tak zrozumiałam
Si, nasze w czwartek
Stary 2011-07-12, 21:55   #4394
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natko ale jak pępek się spłaszczył to lepiej czy gorzej, bo nie skumałam. A z brzuchem - mierzysz sobie obwód? Ja jak patrzę po zdjęciach to od miesiąca raczej się zatrzymałam i nie rosnę w brzuchu. Chociaż dzisiaj położna pytała, czy wnet rodzę, bo taki mam duży brzuch .
I dobrze, że oczki wróciły na miejsce .

Nie wiem czy źle czy dobrze Mierzę obwód i aż idę z ciekawości po miarę

Obwód bez zmian, więc nie wiem dlaczego pępuch zmienił wygląd

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:57
Stary 2011-07-12, 21:56   #4395
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ja też mam duży brzuch. Dzisiaj mi ta koleżankaz tp na 21 lipca pokazała na skypie swój... I wiecie co? Mam większy!!!
Mój Tż mówi, że ma przeczucie, że nasz termin porodu jest o jakieś dwa tygodnie za późno ustalony... Mi też coś z nim nie pasi...
Stary 2011-07-12, 21:58   #4396
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Nie wiem czy źle czy dobrze Mierzę obwód i aż idę z ciekawości po miarę

Obwód bez zmian, więc nie wiem dlaczego pępuch zmienił wygląd
Ile masz? Ja 107 -108 cm, ale zmierzone metrówką budowlaną hihi. Dawno temu miałam 100 cm, więc dużo w brzuch nie poszło.
Ciekawe jak z wagą.

Stary 2011-07-12, 21:59   #4397
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A ćwiczycie takie rozciąganie się, oddechy itp?

tak ćwiczymy rozciąganie różnych partii mięsni, ale nigdy nic mnie nie bolało...chyba nie powinno i oddechy też cwiczymy

też nie lubię na zero..jakoś dziwnie się czuję. U nas położna mówiła, że na zero nie trzeba, tylko tam "na dole" przy wejściu do pochwy bo tam się ewentualnie nacina.
Stary 2011-07-12, 21:59   #4398
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Aa2 gratuluję udanej wizyty . Już Twój mały nie jest taki mały. Chodzisz już teraz do jednego wybranego lekarza?
Ja ruchy czuję jak siedzę lub leżę, w sumie nigdy jak chodzę, jestem w ruchu. Najczęściej po jedzeniu, też po zjedzeniu słodkiego.
A z liczeniem tak jak przypuszczałam - mój tylko wymyśla takie historie. Mój mąż mówi, że to dlatego, bym leżała i liczyła a nie biegała.

tak juz jakis czas temu zdecydowałam sie na jednego bo inaczej badania typu mocz itd to chyba co tydzień bym miała
no a jeden lekarz mnei bardzo denerwował bo nic konkretnie nie mówił i na żadnej wizycie nei zro bił usg wiec w ogóle odpadł-dziad jeden
no spoko z tymi ruchami bo ja to tu zawsze czytam ze te dzieciątka szlaej i szaleja i jakos tak mnie zaczeło to zastanawiac no ale jak piszecie to w sumei mam podobnie wiec juz nic nei bede marudzic i lekarzowi tez nie bede zawracac tym głowy -bede po prostu sprawdzac czy dziennei cos tam czuje

zjadłąm bułe z :serkiem wedzonym na to poidor z cebulką i zapijam kakaem no ale chyba najwyzsza pora zaczac przestrzegac normalnie posiłkuw bo od 6 czerwca mam na plusie około 5 kg dla mnei to szok jak ja tyle to przez cała ciąże przytyłam wczesniej hehe w-najwidoczniej teraz gonie
Stary 2011-07-12, 22:01   #4399
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja też mam duży brzuch. Dzisiaj mi ta koleżankaz tp na 21 lipca pokazała na skypie swój... I wiecie co? Mam większy!!!
Mój Tż mówi, że ma przeczucie, że nasz termin porodu jest o jakieś dwa tygodnie za późno ustalony... Mi też coś z nim nie pasi...
Słuchajcie, mnie jak już położna spytała o ten duży brzuch, to też mi dało do myślenia, szczególnie, że jest rozwarcie.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Majstrzy zaś obiecali dzisiaj zakończyć misję do końca lipca, zostało więc 2,5 tygodnia, tyle daję sobie czasu na skompletowanie wszystkiego dla maluszka. Akurat za tyle mam wizytę, więc na wszelki wypadek będę przygotowana.

Stary 2011-07-12, 22:03   #4400
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchajcie, mnie jak już położna spytała o ten duży brzuch, to też mi dało do myślenia, szczególnie, że jest rozwarcie.
Majstrzy zaś obiecali dzisiaj zakończyć misję do końca lipca, zostało więc 2,5 tygodnia, tyle daję sobie czasu na skompletowanie wszystkiego dla maluszka. Akurat za tyle mam wizytę, więc na wszelki wypadek będę przygotowana.
Kciuki za majstrów ;-)
A kupujesz wyprawkę na allegro?
Stary 2011-07-12, 22:06   #4401
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
tak ćwiczymy rozciąganie różnych partii mięsni, ale nigdy nic mnie nie bolało...chyba nie powinno i oddechy też cwiczymy

też nie lubię na zero..jakoś dziwnie się czuję. U nas położna mówiła, że na zero nie trzeba, tylko tam "na dole" przy wejściu do pochwy bo tam się ewentualnie nacina.
Mnie podczas ćwiczeń aż tak nie bolało, bardziej zastałe mięśnie, bo nie ćwiczyłam 100 lat. Ale teraz czuję, jak boli wszystko.
Dopytam położnej o to golenie.
Cytat:
tak juz jakis czas temu zdecydowałam sie na jednego bo inaczej badania typu mocz itd to chyba co tydzień bym miała
no a jeden lekarz mnei bardzo denerwował bo nic konkretnie nie mówił i na żadnej wizycie nei zro bił usg wiec w ogóle odpadł-dziad jeden
no spoko z tymi ruchami bo ja to tu zawsze czytam ze te dzieciątka szlaej i szaleja i jakos tak mnie zaczeło to zastanawiac no ale jak piszecie to w sumei mam podobnie wiec juz nic nei bede marudzic i lekarzowi tez nie bede zawracac tym głowy -bede po prostu sprawdzac czy dziennei cos tam czuje

zjadłąm bułe z :serkiem wedzonym na to poidor z cebulką i zapijam kakaem no ale chyba najwyzsza pora zaczac przestrzegac normalnie posiłkuw bo od 6 czerwca mam na plusie około 5 kg dla mnei to szok jak ja tyle to przez cała ciąże przytyłam wczesniej hehe w-najwidoczniej teraz gonie
Każda też pewnie to inaczej odbiera, inaczej odczuwa, ale też i dzidzie mają różną aktywność. Dobrze, że nie stresujesz się, bo nie ma czym .
Jak się czujesz po cebulce?? Ja mam straszną zgagę i zazdroszczę Ci tej kanapki !!!!

A te kg to nie od tego, że poszłaś na L4 - bo jednak jest zwolnienie tempa i więcej jedzenia, to i nic dziwnego, że kg do przodu. Dużo łącznie utyłaś?

Stary 2011-07-12, 22:06   #4402
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ile masz? Ja 107 -108 cm, ale zmierzone metrówką budowlaną hihi. Dawno temu miałam 100 cm, więc dużo w brzuch nie poszło.
Ciekawe jak z wagą.
97 cm każda miara dobra Też się dawno nie ważyłam, ale mam nadzieję, że cokolwiek przytyłam bo dostanę burę od gina

Cytat:
Niezły zestaw

Cytat:
Kciuki dla panów majstrów żeby się wyrobili

Ała... chyba mi się pryszczysko robi pół nosa mnie boli

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-12, 22:09   #4403
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Kciuki za majstrów ;-)
A kupujesz wyprawkę na allegro?
W sumie Małgosiu to nie wiem, ale raczej tak, postaram się poszukać takich sprzedawców, by mieli w większości to, co chcę kupić, by zaoszczędzić na przesyłce. Jak nie, to zaliczę jeszcze 2 sklepy, ale u siebie i dokupię jakieś braki.
Póki to będzie w kartonach, to dorzucę do swoich kartonów i rozpakuję po remoncie.
Wyprawka to oczywiście wszystko poza ubraniami. Ubranek jeszcze mi wyszło, że parę muszę dokupić. Szczególnie jak dostałam listę rzeczy do zabrania do szpitala, potem się okaże, że jak wrócę, to będę miała 1-2 rzeczy czyste maksymalnie.

Stary 2011-07-12, 22:10   #4404
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ja się oddalam ;-) Dobrej nocy
Stary 2011-07-12, 22:11   #4405
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez zrobiłam postep napisałam na kartce z pamieci pare pozycji które trzeba zakupic, dałam męzulowi do spojrzenia to zakodował łóżeczko i wózek reszte powiedział ze mam kupic sama bo on sie nei zna

Cytat:
Mnie podczas ćwiczeń aż tak nie bolało, bardziej zastałe mięśnie, bo nie ćwiczyłam 100 lat. Ale teraz czuję, jak boli wszystko.
Dopytam położnej o to golenie.

Każda też pewnie to inaczej odbiera, inaczej odczuwa, ale też i dzidzie mają różną aktywność. Dobrze, że nie stresujesz się, bo nie ma czym .
Jak się czujesz po cebulce?? Ja mam straszną zgagę i zazdroszczę Ci tej kanapki !!!!

A te kg to nie od tego, że poszłaś na L4 - bo jednak jest zwolnienie tempa i więcej jedzenia, to i nic dziwnego, że kg do przodu. Dużo łącznie utyłaś?
wiesz ja nigdy w sumie chyba zgagi nei miałam, czasem mam jakies dziwne uczucie w buzi ale czy to ona to nie wiem a po cebuli ani czosnku nic mi sie nie robi wiec wcinam
a kg to na pewno efekt siedzenia w domu-jestem tego pewna, choc duzo osób mówi ze to tez dlatego ze dziecko szybciej rosnie itd, no i mam ponoć duże łożysko no i a propo dzis usłayszałam ze sie podniosło ładnei i ze to dobrze
Stary 2011-07-12, 22:13   #4406
anciaahk
kosmitka

Cytat:
97 cm każda miara dobra Też się dawno nie ważyłam, ale mam nadzieję, że cokolwiek przytyłam bo dostanę burę od gina
Aj i tutaj mniej niż ja i to sporo. Strasznie jestem ciekawa, ile Twój Michaś waży.
Myślisz, że serio jak dziecko jest duże, to od razu jest to wskazanie na cc? Bo mój gin wczoraj z 15 razy powtórzył, że szykuje się 4kg, ale nie pytałam go o cc a i sam nic nie mówił. Ułożenie ma główką z boku, tak lekko w dole, ale chyba dobrze.
I znów mój gin inny - bo nie waży mnie wcale.

Stary 2011-07-12, 22:20   #4407
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Aj i tutaj mniej niż ja i to sporo. Strasznie jestem ciekawa, ile Twój Michaś waży.
Myślisz, że serio jak dziecko jest duże, to od razu jest to wskazanie na cc? Bo mój gin wczoraj z 15 razy powtórzył, że szykuje się 4kg, ale nie pytałam go o cc a i sam nic nie mówił. Ułożenie ma główką z boku, tak lekko w dole, ale chyba dobrze.
I znów mój gin inny - bo nie waży mnie wcale.
Też mnie to ciekawi - teraz jeszcze bardziej
Nie wiem jak to jest z cc dokładnie, tylko wiem, ze jestem drobna, mam raczej wąskie biodra i nie wiem czy 4 kg to by nie było za dużo dla mnie
Ty masz chyba trochę inną budowę, jesteś wyższa i może dla Ciebie 4 kg to jest ok Michaś też miał podobną pozycję i chyba jej nie zmienił bo nóżki mam ostatnio stale w żebrach
Mój waży, ale kurcze, na mojej wadze był przyrost +1 kg a na jego nie i chyba niezależnie, która waga dobrze waży ten jeden kg powinien być

Żegnam się już Wstałam dzisiaj o 5.30

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-12, 22:21   #4408
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A ja wróciłam z zakupów i szkoły rodzenia. Oczywiście znowu kupiłam masę zapychaczy bo na głodnego robiłam zakupy a później się dziwię że tyję ;]

I w szkole dowiedziałam się tylu rzeczyy dobrze jednak że chodzimy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 22:23   #4409
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Też mnie to ciekawi - teraz jeszcze bardziej
Nie wiem jak to jest z cc dokładnie, tylko wiem, ze jestem drobna, mam raczej wąskie biodra i nie wiem czy 4 kg to by nie było za dużo dla mnie
Ty masz chyba trochę inną budowę, jesteś wyższa i może dla Ciebie 4 kg to jest ok Michaś też miał podobną pozycję i chyba jej nie zmienił bo nóżki mam ostatnio stale w żebrach
Mój waży, ale kurcze, na mojej wadze był przyrost +1 kg a na jego nie i chyba niezależnie, która waga dobrze waży ten jeden kg powinien być

Żegnam się już Wstałam dzisiaj o 5.30
Ten 1 kg to pewnie za mało, by to wyczuć, wychwycić.
Jestem dużo większa Natko, więc może faktycznie lekarze to od budowy ciała uzależniają, ale chyba nie tylko.
Mam 2 znajome z terminem na przyszły tydzień, o bardzo podobnej budowie ciała do Twojej i ich maluszki ważą po 2800-2900g. Może i u Ciebie będzie podobnie? Chociaż mówią, że pod koniec maluszki szybko przybierają.

I dobrej nocki!! Teraz masz oczka w śpiącym miejscu .

Stary 2011-07-12, 22:25   #4410
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ja wróciłam z zakupów i szkoły rodzenia. Oczywiście znowu kupiłam masę zapychaczy bo na głodnego robiłam zakupy a później się dziwię że tyję ;]

I w szkole dowiedziałam się tylu rzeczyy dobrze jednak że chodzimy
no kochana pisz czego sie dowiedziałas bom ciekwaw każda wiedza mile widziana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości