|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Uff, goście pojechali, tż poszedł do pracy, mogę leniuchować
![]() Zauważyłam, że jeszcze bardziej rozpłaszczył mi się pępek, zmniejsza mi się daszek ![]() Ja wychodzę z założenia, że to w zasadzie bez różnicy czy kupię coś w tym miesiącu czy następnym i tak trzeba to mieć Ja jutro ruszam na zakupy Odnośnie pampersów to polecam Makro jeśli ktoś ma dostępPo takich porządkach zawsze mam wyrzuty sumienia, że wyrzuciłam coś co mogłoby się przydać Ale po pewnym czasie przechodzi![]() Też myślałam o Rybniku, bo niby tam mój gin ale jakoś w końcu zdecydowałam się na Wodzisław DzastaW laktator nie powinien podrażniać sutków A o tym dziecku słyszałam i widziałam go w tv Tylko jak pokazali jego mamę to do drobnych też nie należała![]() aa2 dobrze, ze wizyta udana co do ruchów to u mnie było podobnie, miałam wrażenie, że mały rusza się tylko rano i wieczorem, a teraz jak widać daje czadu Mi też pasuje środa![]() kasiuleczkakuleczka ale Cię nastraszyła ginka nieładnie, jeden dzień to jest do zniesienia Dobrze, że wszystko idzie w dobrą stronę![]() stokrotka_
|
|
|
|
#4382 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
stokrotko przykre co przydarzyło się dzieciątku Twoich znajomych, ale tak jak któraś z dziewczyn pisała - ważne że w główce wszystko ok, maleństwo być może przejdzie jakieś operacje, rehabilitacje i da sobie radę w życiu. Ja mam kolegę, który lewą rękę -dłoń zdeformowaną, wszystkie palce zrośnięte, ma taką małą i chudą tę dłoń, jest w moim wieku ma 24lata, ma rente ale jest aktywny, pracuje -świetnie sobie radzi. A moja kuzynka kilka lat młodsza - nigdy nie wiedziałam co jej jest bo przy bieganiu lekko utykała, byłam zbyt mała by wiedzieć co jej jest, teraz wiem, że urodziła się z zdeformowaną stopą, jakby to ująć śródstopie miała przyrośnięte do nogi, taką zagiętą tę nóżkę miała, przeszła biedna kilka operacji, wiele rehabilitacji ma tę stopę mniejszą od drugiej ale jest sprawna. Dzieciątko Twoich znajomych też będzie sprawne
A tu znowu pustki kiedy ja mam wolny czas no nic to, uciekam, miłego wieczoru, spokojnej - przespanej i wygodnej nocy |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nasze czwartkowe aktualne? ![]() dobra kochane to srode mamy ustaloną , jeszcze Tusia niech napisze czy da rade i jakby co to ustalamy tylko godzine ![]() mam ochote na sok pomidorowy ale zapomniałam sobei kupic buuuu |
|
|
|
|
#4384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
płakałam jak F. do cyca dostawiałam, krew mi z nich leciała. Laktatora nie używałam, w tej ciąży planuję taki ręczny odciągacz czy jak mu tam używać z aventu (już go mam, od kuzynki dostałam, bo ona 1raz użyła - nówka nie rdzewka ) no i ja te nakładki na sutki silikonowe używałam -ulga niesamowita! ból minął, sutki zagoiły się jak ręką odjął Jutro idę do ginki i powiem jej że się do Poznania wybieram, poproszę o namiary, skierowanie. Ciekawe co powie - myślę, że lepsze to niż jakby miała mnie w Wałczu położyć, żebym poleżała i gooowno by to dało, jednak Poznań to Poznań - lepsza opieka i kwalifikacje lekarzy niż tu u mnie
|
|
|
|
|
#4385 | |||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Laktatory u nas są w podobnych cenach, więc nie zamawiam, chociaż zobaczę jak finansowo wyjdę po wszystkich zakupach. Oczy dzisiaj w normalnym miejscu??? Właśnie też o tym myślałam, bo Ty jesteś drobniejsza ode mnie i to sporo i niższa, więc jak Ty tam mieścisz swojego wielkoluda kochana? Cytat:
Cytat:
![]() :conf used: co??????????Cotka wywołałaś słuszny temat - czy do porodu trzeba być ogolonym na zero? Przepraszam, że pytam wprost, ale nie mam zielonego pojęcia. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Ja ruchy czuję jak siedzę lub leżę, w sumie nigdy jak chodzę, jestem w ruchu. Najczęściej po jedzeniu, też po zjedzeniu słodkiego. A z liczeniem tak jak przypuszczałam - mój tylko wymyśla takie historie. Mój mąż mówi, że to dlatego, bym leżała i liczyła a nie biegała. Cytat:
A u mnie już sama nie wiem, czy ten lekarz chce bym u niego rodziła, czy nie. Przycisnę go za 3 tygodnie. Cytat:
.Cytat:
Stokrotko bardzo smutna historia .
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Moonik z twojego opisu wnoszę, ze mowa o Ujastku, tak?
chyba ze jakis inny szpital w ostatnim czasie tak odpicowali jakbym wiedziała to bym ci z tymi moimi pytaniami nie wyjeżdżała
|
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zimna woda też dobra![]() Cytat:
Czyli kolejna pozytywna opinia o nakładkach![]() To daj znać co Ci powiedziała Jak widać co region to inne podejście do tematu
|
||
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz, i niepotrzebne były całe nerwy |
|
|
|
|
#4389 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Aha i nie zdałam relacji. Szkoła jest jednak dziwna, jak całe moje miasto. Nie ma tam zbyt wielu pogadanek. W sumie godzinę trwają ćwiczenia, ale ćwiczą same kobiety, mężowie patrzą . Wszystko mam ponaciągane, boli mnie, jutro będę miała zakwasy. Nie wiem, czemu to ma służyć, wy też tak dużo ćwiczycie?Co prawda pytałam lekarza, pozwolił na ćwiczenia, ale nie wiem, czy on wie, jak w moim mieście to dziwnie wygląda. Bo brzuch też boli .I jestem pewna na 100% - nie chciałabym tu rodzić, nie wiem jak ja to zrobię, by dojechać na czas do swojego lekarza . Muszę.
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka, a próbowałaś przy tej nietolerancji pić jakieś soki z kartonu? strasznie mam ochote na taki soczek jakis dobry, ale sie boje
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
jakies pół godziny, potem z 10 minut ćwiczenia oddechowe i godzinę takiego wykładu - dyskusji. Tylko ze u nas to nie jest przy szpitalu tylko prywatna szkoła prowadzona przez położne. Przy szpitalu podobno nie jest tak fajnie.
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba nie trzeba tak koniecznie![]() Na początek Pampersy Ale któraś z was pisała, że spokojnie można podwinąć tą górę żeby nie podrażniła pępka![]() Co do szkoły to chyba faktycznie trochę dziwnie ale ja nie chodziłam więc nie wiem jak to powinno wyglądać ![]() Danika zdarza mi się wypić sok, ale nie cały karton tylko szklankę, albo rozcieńczam wodą i nie łączę tego z posiłkami, także średnio wiem jaki to ma wpływ na wynik Ostatnio po tych dobrych wynikach trochę odpuściłam regularne mierzenie ale chyba trzeba wrócić do tego
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-12 o 21:54 |
|
|
|
|
#4392 |
|
kosmitka
|
Danika chyba Ci nie odpisałam na Twojego posta. Dobrze być tak dociekliwym - tacy ludzie zawsze wiedzą więcej, dopytają się. Mi to czasem do głowy by nie przyszło. A ze szkołą to masz 100% rację, bo u nas jest tak samo i to się potwierdza - ta szkoła jest bezpłatna i przyszpitalna, dlatego to pewnie tak wygląda. Tylko że u nas jest jedyna.
A ćwiczycie takie rozciąganie się, oddechy itp? Natko ale jak pępek się spłaszczył to lepiej czy gorzej, bo nie skumałam. A z brzuchem - mierzysz sobie obwód? Ja jak patrzę po zdjęciach to od miesiąca raczej się zatrzymałam i nie rosnę w brzuchu. Chociaż dzisiaj położna pytała, czy wnet rodzę, bo taki mam duży brzuch . I dobrze, że oczki wróciły na miejsce .A na zero nie lubię, miałam raz do operacji tylko. Ale jak trzeba to trzeba.
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Si, nasze w czwartek
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzę obwód i aż idę z ciekawości po miarę![]() Obwód bez zmian, więc nie wiem dlaczego pępuch zmienił wygląd
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-12 o 21:57 |
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam duży brzuch. Dzisiaj mi ta koleżankaz tp na 21 lipca pokazała na skypie swój... I wiecie co? Mam większy!!!
![]() Mój Tż mówi, że ma przeczucie, że nasz termin porodu jest o jakieś dwa tygodnie za późno ustalony... Mi też coś z nim nie pasi...
|
#4396 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
hihi. Dawno temu miałam 100 cm, więc dużo w brzuch nie poszło.Ciekawe jak z wagą.
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
też nie lubię na zero..jakoś dziwnie się czuję. U nas położna mówiła, że na zero nie trzeba, tylko tam "na dole" przy wejściu do pochwy bo tam się ewentualnie nacina.
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak juz jakis czas temu zdecydowałam sie na jednego bo inaczej badania typu mocz itd to chyba co tydzień bym miała ![]() no a jeden lekarz mnei bardzo denerwował bo nic konkretnie nie mówił i na żadnej wizycie nei zro bił usg wiec w ogóle odpadł-dziad jeden ![]() no spoko z tymi ruchami bo ja to tu zawsze czytam ze te dzieciątka szlaej i szaleja i jakos tak mnie zaczeło to zastanawiac no ale jak piszecie to w sumei mam podobnie wiec juz nic nei bede marudzic i lekarzowi tez nie bede zawracac tym głowy -bede po prostu sprawdzac czy dziennei cos tam czuje![]() zjadłąm bułe z :serkiem wedzonym na to poidor z cebulką i zapijam kakaem no ale chyba najwyzsza pora zaczac przestrzegac normalnie posiłkuw bo od 6 czerwca mam na plusie około 5 kg dla mnei to szok jak ja tyle to przez cała ciąże przytyłam wczesniej hehe w-najwidoczniej teraz gonie
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Majstrzy zaś obiecali dzisiaj zakończyć misję do końca lipca, zostało więc 2,5 tygodnia, tyle daję sobie czasu na skompletowanie wszystkiego dla maluszka. Akurat za tyle mam wizytę, więc na wszelki wypadek będę przygotowana.
|
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kupujesz wyprawkę na allegro?
|
|
#4401 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Dopytam położnej o to golenie. Cytat:
Jak się czujesz po cebulce?? Ja mam straszną zgagę i zazdroszczę Ci tej kanapki !!!!A te kg to nie od tego, że poszłaś na L4 - bo jednak jest zwolnienie tempa i więcej jedzenia, to i nic dziwnego, że kg do przodu. Dużo łącznie utyłaś?
|
|
|
#4402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda miara dobra Też się dawno nie ważyłam, ale mam nadzieję, że cokolwiek przytyłam bo dostanę burę od gina![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ała... chyba mi się pryszczysko robi pół nosa mnie boli
|
|||
|
|
|
#4403 |
|
kosmitka
|
W sumie Małgosiu to nie wiem, ale raczej tak, postaram się poszukać takich sprzedawców, by mieli w większości to, co chcę kupić, by zaoszczędzić na przesyłce. Jak nie, to zaliczę jeszcze 2 sklepy, ale u siebie i dokupię jakieś braki.
Póki to będzie w kartonach, to dorzucę do swoich kartonów i rozpakuję po remoncie. Wyprawka to oczywiście wszystko poza ubraniami. Ubranek jeszcze mi wyszło, że parę muszę dokupić. Szczególnie jak dostałam listę rzeczy do zabrania do szpitala, potem się okaże, że jak wrócę, to będę miała 1-2 rzeczy czyste maksymalnie.
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się oddalam ;-) Dobrej nocy
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a po cebuli ani czosnku nic mi sie nie robi wiec wcinam![]() a kg to na pewno efekt siedzenia w domu-jestem tego pewna, choc duzo osób mówi ze to tez dlatego ze dziecko szybciej rosnie itd, no i mam ponoć duże łożysko no i a propo dzis usłayszałam ze sie podniosło ładnei i ze to dobrze
|
||
|
|
|
#4406 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Myślisz, że serio jak dziecko jest duże, to od razu jest to wskazanie na cc? Bo mój gin wczoraj z 15 razy powtórzył, że szykuje się 4kg, ale nie pytałam go o cc a i sam nic nie mówił. Ułożenie ma główką z boku, tak lekko w dole, ale chyba dobrze. I znów mój gin inny - bo nie waży mnie wcale.
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest z cc dokładnie, tylko wiem, ze jestem drobna, mam raczej wąskie biodra i nie wiem czy 4 kg to by nie było za dużo dla mnie ![]() Ty masz chyba trochę inną budowę, jesteś wyższa i może dla Ciebie 4 kg to jest ok Michaś też miał podobną pozycję i chyba jej nie zmienił bo nóżki mam ostatnio stale w żebrach![]() Mój waży, ale kurcze, na mojej wadze był przyrost +1 kg a na jego nie i chyba niezależnie, która waga dobrze waży ten jeden kg powinien być![]() Żegnam się już
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z zakupów i szkoły rodzenia. Oczywiście znowu kupiłam masę zapychaczy bo na głodnego robiłam zakupy
a później się dziwię że tyję ;]I w szkole dowiedziałam się tylu rzeczyy dobrze jednak że chodzimy |
|
|
|
#4409 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Jestem dużo większa Natko, więc może faktycznie lekarze to od budowy ciała uzależniają, ale chyba nie tylko. Mam 2 znajome z terminem na przyszły tydzień, o bardzo podobnej budowie ciała do Twojej i ich maluszki ważą po 2800-2900g. Może i u Ciebie będzie podobnie? Chociaż mówią, że pod koniec maluszki szybko przybierają. I dobrej nocki!! Teraz masz oczka w śpiącym miejscu .
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda wiedza mile widziana
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

Ja jutro ruszam na zakupy
na dziś koniec
Ale po pewnym czasie przechodzi
Tylko jak pokazali jego mamę to do drobnych też nie należała

płakałam jak F. do cyca dostawiałam, krew mi z nich leciała. Laktatora nie używałam, w tej ciąży planuję taki ręczny odciągacz czy jak mu tam
No ciotka
to teraz proszę się oszczędzać, bo jak nie to
Ja mam tylko jedną butelkę i chyba na laktator się skuszę, chciałabym zamówić na all bo w porównaniu ze sklepami u mnie w okolicy jest różnica nawet kilkadziesiąt zł
.

!!!!
pół nosa mnie boli