|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Dziękuję Wam za miłe słowa dziewczyny
Co do bukietu - ja chciałam kalie (kantadeski??), eustomy i róże, bez lilii. Kolorystyka kremowo-złoto-bordowa. Co do kształtu bukietu, jeszcze się waham, zobaczę, jak to wyjdzie cenowo. Tanitka, nie ma się co załamywać, przede mną też jeszcze kilka rzeczy natury organizacyjnej zostało do zrobienia ![]() Na przykład zastanawiam się, jaki krawat na drugi dzień dla Pana Młodego? Ktoś ma pomysł? A ceny tych pojemników na ciasto to jak wyglądają? W jednym sklepie Pani mi powiedziała 0,70 zł. za sztukę (mniejsze), a 1,50 zł. za większe. Czy to drogo?
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Lotta_ dzięki za informacje
Tanitka-powiem tak ... w sobote i w niedziele wesele było do 4 rano ... ale 3 dnia było już ciężko ... drugiego dnia bylo cos ok 200 osób ale 3 dnia było hmm ok 50 osób i to właściwie tylko młodzi bo reszte nie dało rady ...chociaż my się bawiliśmy świetnie ![]() Wybraliśmy piosenkę na 1 taniec: http://maxim2002.wrzuta.pl/audio/8Ei...wieczna_milosc Mam nadzieję że Wam się podoba ... teraz chciałabym wymyśleć cos do tego ... nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś tuby strzelającej ale z piórkami ...
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2011-07-12 o 16:30 |
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
Ślub
Pod kościołem było pełno rodziny i znajomych wszyscy nam machali jak podjechaliśmy bryczką ,uczucie jakie nam towarzyszyło nie da się opisać... Przyszedł po nas ksiądz i zaczęła się msza wszystko działo się bardzo szybko ksiądz powiedział nam piękne kazanie (tak mówili goście bo my niestety z tych emocji mało co pamiętamy) Nadszedł czas przysięgi mój tż blady mówił drżacym głosem nigdy nie widziałam go tak wzruszonego ścisnęłam go za rękę uśmiechnęłam się i dodało mu otuchy ja prawdopodbnie przysięgę powiedziałam głośno i zdecydowanie cały czas patrząc w oczy tż po przysiędzie komunia życzenia od księdza. Kiedy wyszliśmy pod kościół zaczęły się życzenia mnóstwo ludzi mówiło że wyglądam przepięknie jak księżniczka. Po życzeniach wsiedliśmy w bryczkę i na przyjęcie po dordze wypiliśmy szampana wszyscy nam machali i gratulowali (mijając bryczkę). Kiedy dojechaliśmy powitali nas rodzice tż przeniósł mnie przez próg obiad i pierwszy taniec - eleni - za 10 lat. Nie mieliśmy żadnego układu generalnie bałam się że nam się nie uda ale ten taniec był z taką miłością wogóle nie zauważaliśmy gości jakbyśmy byli tylko we dwoje. I zaczęła się zabawa. generalnie mieliśmy dwa zespoły - drugi Ukraińców w ludowych strojach grali oni na zewnątrz i tam też bawili się ludzie. Wszystko działo się bardzo szybko i początkowo nie chcieliśmy kamerzysty teraz uważamy jednak że to był bardzo dobry pomysł ponieważ z tych emocjo nie byliśmy w stanie zapamiętać wszystkiego. I dziewczyny nie stresujcie się i nie przejmujcie pierdołami bo w tym dniu nie ma to żadnego znaczenia ( my zapomnieliśmy rozpiąć kokardki , tort był krzywy bo kelner źle skręcił paterę i kilka wpadek było ale niczym się nie przejmowaliśmy). Było pięknie czuliśmy się jak w bajce i wszystko poszło po naszej myśli goście gratulowali nam super wesela. Nie opisuje usługodawców gdyż ja z małej mieściny to i tak Wam się to nie przyda. Mogę Wam jedynie polecić fotografa bo jest super! I naprawdę dziewczyny nie przeżywajcie tak szczegółami bo czas podczas ślubu wesela ucieka tak szybko że połowy i tak nie dostrzeżecie, cieszcię się chwilą!
|
|
|
|
#4894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj zamówiliśmy samochód, który zawiezie nas (i świadków) do kościoła i pod lokal - wcale tego nie planowaliśmy, zarzekałam się, że samochodu nie będzie, ale okazało się, że jest to rozsądne i komfortowe No i atrakcja sama w sobie
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny wreszcie i ja chciałabym pochwalić się swoimi zakupami :0 wreszcie znalazlam chwilę by się tym zająć
Niestety nie mam zdjęć z przymiarki sukni ponieważ nie mam przy sobie tego aparatu. Co do obrączek my kupiliśmy w aparcie i musze przyznać że miło nas tam obsłużyli Kupiłam też bolerko i welon, ale wszytsko zostało w sklepie i odbiorę dopiero dwa dni przed ślubem. Postaram się jeszcze zrobić zdjecia z biżuterii to wkleję ![]() Wybraliśmy już tez piosenkę na pierwszy taniec http://www.youtube.com/watch?v=hO96LY5N4cA ja chciałam Eleni ale przy tej mojemu Tż lepiej się tańczy noi ostatecznie wybraliśmy tę piosenkę ![]() Edytowane przez daisym Czas edycji: 2011-07-12 o 18:33 |
|
|
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
Ja już nie mogę... Jak jeszcze raz usłyszę od moich kochanych mam babć etc, że nie ma mowy, żebym była bez welonu, a za świadków w żadnym wypadku nie mogę wziąć małżeństwa to chyba zrobię ze ślubu imprezę zamkniętą: ja, TŻ, ksiądz i świadkowie, bo już po prostu "z nerw wychodzę";/
|
|
|
|
#4897 |
|
Przyczajenie
|
witam,
i ja chciałabym dołączyć do Waszego grona PM 2012, chociaż im więcej spraw staram się załatwić tym bardziej wątpię, żeby to w ogóle wyszło z tego co czytam to Wy dziewczyny macie już wszystko praktycznie załatwione, a ja jeszcze nawet sali nie znalazłam. Na razie mam tylko mgliste pojęcie jak chciałabym, żeby to wyglądało. Od razu chciałam podziękować wszystkim mężatkom za relacje i opinie o fachowcach - od tego robi się chociaż trochę jaśniej ![]() Wstępny termin ustaliliśmy na 21.07.2012, ale ponieważ jeszcze w sumie nic nie jest na 100% zaklepane to może się zmienić. Zastanawiałam się nad Pestką (w sumie to już nawet ją odwiedziłam z tż-em). Właścicielka była przemiła, bardzo nam obojgu przypadła do gustu, cena jest bardzo przystępna, no i słyszałam, że bardzo dobrze dają tam jeść ![]() Oglądać salę byłam strategicznie w poniedziałek, więc złapałam jeszcze sobotnią pm, która była bardzo zadowolona. W sumie nic tylko brać ![]() No i niby tak, ale ja z natury jestem niezdecydowana... Może podpowiecie mi jeszcze jakieś lokale w okolicach Lublina. Oglądałam już Katarzynkę (nie ma terminów w lipcu ani w sierpniu), Dwór Leśce (za mało miejsca - trzebeby całą imprezę przenieść do namiotu) i Romax. Wesele ma być 2dniowe na ok 200 osób, może ciut więcej. Pomóżcie
|
|
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
Karola nie denerwuj się to dopiero początek
musisz zdystansować- to Twój ślub, Twoje wesele więc powiedz rodzince, że i tak zrobisz po swojemu![]() Dziewczyny mam pytanko - szukam dobrego solarium w Lublinie - najlepiej w okolicach LSM macie coś sprawdzonego????
|
|
|
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
na LSM nie znam żadnego,słyszałam natomiast że dobre solarium jest koło reala w tych nowych blokach
|
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
każda z nas pewnie to przerabiała - każdy ma mnóstwo rad ale to Twój ślub i najważniejsze żeby było tak jak Ty i Twój przyszły Małżonek chcecie. wytłumacz rodzince swoje plany i spokojnie je realizuj. trzymam kciuki ![]() na LSM to wiem że w salonie Anette (czy jakoś tak) bodajże na ul. Balladyny jest fajne solarium stojące z mgiełką. Kiedyś było mi po drodze więc tam chodziłam, pamiętam że obsługa była profesjonalna i ceny atrakcyjne. Edytowane przez monik_85 Czas edycji: 2011-07-12 o 20:24 |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moniczkar piękna piosenka z cala sympatia do wszystkich zagranicznych utworow, to dla mnie najpiekniejsze są polskie za utwór
|
|
|
#4902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jakoś też jednak wole polskie piosenki![]() Dziewczyny jakie w końcu robicie podziękowania dla rodziców?Mam problem bo mój brat,który żenił się 9 miesięcy temu kupił ramę i oprawił zdjęcia z różnych okresów życia .... i ja teraz nie wiem co wymyśleć ... zastanawiałam się poprostu nad bukietem kwiatów i czekoladkami w kształcie serca wedel, ale wydaje mi się że rodzice oczekują czegoś więcej ... już sama nie wiem,myślałam że później dam im nasze zdjęcie już jak będziemy mieć ślubne i tyle ... |
|
|
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny Nareszcie mam wolne i czasu nieco wiecej Dawno mnie tutaj nie było -straaasznie dawno Juz nie jedna z Was mnie pewnie nie pamieta ...
Wczoraj szukajac dla nas piosenki na 1 taniec wpadłam na pewien filmik Zobaczcie i same oceńcie Mnie sie podoba strasznie!!!!!!!!!Piosenk a i układ chodzą za mną juz od 5 rano Zastanawiam sie czy dalo by rade wyuczyc sie takiego ukladu Mysle ze gdyby kilka par zebralo sie dali by nam lekcje a wiadomo w grupie razniej ale i taniej rowniez Obejrzyjcie i dajcie znac czy Wam sie podobało http://www.youtube.com/watch?v=CMTjj...eature=related---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
Co ajgorsze u mnie zostalo malo czasu !!!! 30 slub !!To sie dopiero teraz obudziłam !!!ale jak nic cos musimy wymyslec |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podziękowania też chcę takie od serca, coś co ma znaczenie i na prawde będzie podziękowaniem a nie jakiś "dyplom" czy inne badziewie ze sklepu z tekstem podziękowania. Tylko właśnie nie wiem co to by mogło być.
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale układ i nuta świetna wow
|
|
#4906 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
można do Was dołączyć? wczoraj napisałam już jeden post, ale zginął gdzieś w cyberprzestrzeni (swoją drogą często się to tu zdarza?) ![]() melduję się jako PM 2012, chociaż jeżeli tak dalej pójdzie to możliwe, że rzucę to wszystko i ucieknę z moim tż do Las Vegas na szybki ślub w kaplicy na rogu z ręki Elvisa... jak tak czytam wątek to widzę, że wy już macie wszystko ustalone, a ja nawet sali jeszcze nie wybrałam... wstępny termin mamy na 21.07.12, ale ponieważ jeszcze nic nie jest zarezerwowane ostatecznie, to możemy coś zmieniać. tak czy siak witam, i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona
|
|
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
rudziutka_aguska nie martw sie - ja tez jeszcze niczego ustalonego nie mam.
My wstepnie mamy termin 1.07.2012. A jakie sale masz juz na oku?
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Posy to jeśli ten termin Ci zostanie to w ten sam dzień nam wypada
![]() Rudziutka witamy a jaką salę masz wstępnie zarezerwowaną?Kurde widziałyście tą reklamę na kanale TLC? Że zapłacą za ślub i pokażą w tv? napisałam do nich maila to facet odpisał że prosi o nr telefonu żeby się skontaktować i się zapytałam tża czy mogę mu podać ale tż mówi że on nie chce być w tv ![]() podaję stronę jakby któraś chciała wziąć udział ![]() http://www.tlcpolska.pl/slub
|
|
#4909 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE!!
![]() ![]() ![]() Dziewczynki a ja Wam dziękuję za miłe słowa odnośnie mojej sukni I mam pytanko. Moja mama ma sukienkę w kolorze ecru na mój ślub. Więc tata powinien mieć też taką koszulę, bo w białej będą dziwnie razem wyglądali. Ale jaki krawat w takim wypadku? i czy do grafitowego garnituru pasuje w ogóle koszula ecru? Pomóżcie
|
|
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko jak dla mnie za długo, bo zazwyczaj pierwszy taniec ma ok. 2,5 minuty, a ten trwa prawie 5 minut, czyli dwa razy tyle Ja bym zwariowała, bo mam problem z nauczeniem się mojego układu, który trwa 2,30 minuty :P Ale jeśli ktoś się czuje w tańcu i ma cierpliwego partnera, to jak najbardziej. Ja niestety jestem w tańcu kłodą, a mój TŻ nie ma do mnie cierpliwości, więc szybki i dość trudny układ, jaki pokazałaś, by u nas odpadł Ale popatrzeć na niego jest miło ![]() monik_85 ma rację, kiedyś mieszkałam na Balladyny i tam było solarium, niedaleko przedszkola. rudziutka_aguska, witamy w gronie lubelskich PM-ek Nie martw się, w przyrodzie nic nie ginie, ale musisz wykazać pewną cierpliwość, wiesz nie wszystkie z nas siedzą 24h na dobę na tym wątku ![]() Co do sali - ja bym na Twoim miejscu nie zwlekała z decyzją co do sali, bo poczekasz tydzień czy dwa, i ta, która Ci się spodobała, będzie już zajęta, a zostaną inne, w których może być coś nie tak, albo będą terminy pozajmowane. U nas też tak było, że w terminie, który chcieliśmy, wszystkie fajne sale były zajęte. Dlatego ze względu na salę, przełożyliśmy termin. Jednak ja na Twoim miejscu wolałabym mieć wybór, niż go nie mieć. Także jeśli tak bardzo chwalisz tę salę, to bierz Tż-ta, zaliczkę i podpisuj umowę. Magda_84, dołączam się do pytania: mam właśnie problem z krawatem dla TŻ-ta na drugi dzień. Ja będę miała sukienkę ecru z beżowymi dodatkami, więc gdyby TŻ miał koszulę ecru i beżowy krawat, to będzie pasowało? Bo garnitur jest ciemnobrązowy... Help.. moniczkar_, fajna piosenka, dziewczyny mają rację, że polska ma więcej uroku, każdy spokojnie patrząc na Was zrozumie tekst, który podkreśli podniosłość chwili ![]() ppaauullaaa, relacja full wypas, bardzo miło się czytało kffiatusheq, podziel się informacją, jaki samochodzik i le taka impreza kosztuje?
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#4911 | |||||
|
Rozeznanie
|
ppaauullaa, gratulację i dzięki za relację
może jakieś zdjęcia? ![]() bardzo ładna sukienka, prosta i elegancka ![]() Cytat:
ah te emocje Cytat:
słyszałam też że Dwór Anna, ale tam to chyba powyżej 200 zł cena :/ Cytat:
![]() Cytat:
jestem pewna, że dacie radę ze wszytskim, a układ jakos nie przypadł mi do gustu za szybki chyba ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ściągnełabym od nich pare trików ( szczególnie to stukanie tyłeczkami ) a reszte jakos po swojemu zrobiła.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-07-13 o 15:03 |
|
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
Majka277 chyba nie doczytałaś bo wczoraj pisałam że na ul. Balladyny jest solarium stojące z mgiełką. Dziewczyny potwierdziły, zresztą wpisz sobie www.salonanette.pl i masz pełną inf
|
|
|
|
#4915 | |
|
Raczkowanie
|
Dobre lampy bo malo uzywane i mocne są na Nałeczowskiej ale zaznaczam ze są to lampy zwykle zadne brazujące czy tez z mgielką i wtedy warto isc na nie ale kilka dni przed slubem Przynajmniej ze 3 dni
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Orła wywine i tyle będzie To prawda ze trzeba by bylo go nieco uproscic ale jak nigdy nie podobaly mi sie takie piosenki tak ta mi przypadla a bardziej sam taniec No i nastepna sprawa odkladana na potem pewnie |
|
|
|
|
#4916 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze znacie jakies fajne spa??Cytat:
dla mnie rewelka. I to co ze disco polo?? mnie sie podoba w ogole pan mlody wymiata i super rusza tyleczkiemCytat:
Cytat:
szkoda, ze slub za 2 mies. a nie za rok, bo teraz juz wszystko porezerwowaneCytat:
Cytat:
|
|
|
#4917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nowe spa jest na orkana, może mają jakieś okazyjne ceny z tej okazji? ja też myślałam nad spa, ale o ile dla mam to może być fajne, to nasi tatusiowie raczej nie będą chcieli skorzystać ![]() jakis wyjazd fajnie brzmi, ale to może być droga impreza... |
|
|
|
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
o posy ! to jak bedziesz miała 1 lipca w Trzech Różach to dzień po mnie
ja mam 30 czerwca, to niezły tam będzie przerób jak dwa wesela pod rząd, szczęście, ze nie robimy poprawin, tylko śniadanie dla najbliższej rodziny i tych co nocują.
|
#4919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

każda z nas pewnie to przerabiała - każdy ma mnóstwo rad ale to Twój ślub i najważniejsze żeby było tak jak Ty i Twój przyszły Małżonek chcecie. wytłumacz rodzince swoje plany i spokojnie je realizuj. trzymam kciuki 
za utwór

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub