|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
dzień dobry
![]() moja koza znów do nas przylazła... spac nie mogę ![]() blondynko-mój synuś goni Twojego,35t2d i waży 3200g dobrze,że nie muszę go rodzic SN![]() idę czytac,pisac specjalnie nie bede żeby mojej kozy co śpi obok nie obudzzic
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja spać coś nie mogę już od 3 nie śpie zdążyłam coś zjeść i posprzątać w kuchni no i Was nadrobiłam wczoraj wieczorek w sumie jeszcze popołudniu miałam stracha leżałam i czekałam na ruchy nawet cos słodkiego zjadłam i mała mało się ruszała zadzwoniłam do gina i powiedział żeby na ktg przyjechac no i pojechaliśmy na szczęście wszystko ok zrobili ktg i przebadali jestem spokojniejsza ale musze ruchy liczyć nie wiem czy u mnie coś się nie zaczyna cos źle się ogólnie czuję jakoś mnie muli i pobolewa podbrzusze oki trzymam za wszystkie potrzebujące i idę sie położyć będę ruchy liczyła ale pewnie zasnę bo jakaś skolowana jestyem a nerole podziwiam tyle roboty w domu i przy dzieciach i jej jeszcze sie chciało po 24 paznokcie malować carmela pisałaś o karmi na laktację gdzieś czytałam ale to było dawno i Sara nie ma kolek od karmi??a i dostałaś juz tą torbę?? Marina to mm enfamin to ponoć b.dobre tylko kiedyś oglądałam na allegro jakaś apteka sprzedawała po 26-28 zł dużą puszkę ale nie wiem czy to cena stała czy promocyjna ok spadam bo coś noga mi drętwieje odezwę się później papapa |
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
45 dni....szok...Ja nie ![]() Cytat:
A : dla synka za piękną wagę ![]() Mały z jedną przerwą spał od 22 do 5.30, potem stwierdził że pora na rozrabianie a teraz na szczęście dalej śpi, szkoda że ja już nie, no więc wstałam, zrobiłam obie kawę, czytam Was i maluję paznokcie
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Aania-no trochę jeszcze "drzemnęłam"
a gwiazdą naszego spotkania był zdecydowanie ADAŚ a nie iężarny babonik
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma główkę ok 34-35cm więc nie jest źle![]() ale Ty późno chodzisz spać ![]() dzisiaj mój M ma wolne chyba poproszę żeby cosik w pokoju pomalował
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
a cóż ci się stało? kupuję ci bilet powrotny z Madagaskaru
![]() co do prasowania - to ja mam bzika na tym punkcie i ostatkami sił nawet swoje i T. prasuję. podkoszulki co prawda -więc wielkiej filozofii tam nie ma, ale ja nie lubię jak cos jest zmięte. a co do dziecia. to się zobaczy. jak nie będę zbyt zmęczona to będę prasowac, ale pewnie nie będzie czasu ani energii. słuchajcie czuję się jakbym na sznurku na szyi dźwigała wielki kamień. tak mnie ten brzuch przytłacza . mam dośc.a bierzecie nospę jak was boli okresowo albo macie skurcze, czy pozwalacie się im rozwiną?. bo ja biorę i w sumie nie wiem czy dobrze robię, bo może przez to wszystko się uspokaja? :confu sed:
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś nie żałowała tych słów! Cytat:
za wizytę!Dzień dobry! Pijemy kawę i spadamy do pracy. Miłego dnia |
||
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Scio co się dzieje u Ciebie? Madagaskar daleko, oj daleko..
![]() Wpadłam się przywitać, niedługo jedziemy na ktg, kazała gin wziąść torbę w razie 'w". Na nic się nie nastawiam, pewnie wrócę do domu, i nadal czekanie Rano nie zdążyłam dojeść śniadania, pogoniło mnie do wc-pewnie z nerwów, ale to co zjadam dosłownie przeleciało przeze mnie, (daruję szczegóły) |
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana ja i mój laktator
Jak sie troche ogarniemy, to pojedziemy zarejestrowac Sarcie i wyrobic metryke, bo jeszcze nie byliśmy <wstyd> Cytat:
U nas po karmi nic sie nie dzieje, zreszta ja nie stosuje zadnej specjalnej diety dla karmiacej mamy (o ile cos takiego wogole istnieje )Torby jeszcze nie ma. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- dziś imieniny SARY |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w imieniny.
|
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie przez całą ciąże, wzięłam może nie cały listek. ![]() Daj zdjęcie brzuszka, może już opada ?! Cytat:
albo w dniu miesiączki![]() Trzymam za KTG, nie martw się Wszystkiego to co najlepsze dla Niej ! |
||
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc do d.upy dzis mielismy. mialam sie wczesniej polozyc, a maly c0 1,5 h plakal przez sen, cos mu sie chyba snilo. dzis wygladam jak zombiak a on wyspany skubaniec! on taki maly meteopata - na pelnie i mega zmieany cisnienia/pogody reaguje placzem w nocy... ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() dodam jeszcze cos - od wczoraj mdli mnie i cmi brzuch... ale nie mam skurczy, tylko tak pobolewa, jak na rozwieranie szyjki... i kucie takie czuje w kosci miednicznej i spojeniu... znowu... ech... a chcialam dzis myc drzwi w domu, ale siły nie mam kompletnie... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-13 o 09:08 |
||
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Dołączam się do niewyspanych
położyłam się wczoraj ok. północy, pokręciłam jakieś 1,5 h i nic - oczy jak pięciozłotówki aż w końcu w środku nocy telewizornię włączyłam bo myślałam, że mnie trochę uśpi ale nic!!!! W końcu wróciłam do wyra i po męczarniach zasnęłam, nawet nie wiem kiedy. A dziś nie do życia![]() A tak w ogóle to mam tak spuchnięte palce u dłoni, że aż mnie bolą. Wstaję rano po nocy i czuję się tak, jakbym miała zakwasy na palcach Jak to w ogóle jest możliwe, że aż tak bolą??????Cytat:
Jak wszystko przygotowane to porodu to tylko czekać![]() No to wszystkiego naj naj dla Saruni!!!!!
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Od przedwczoraj usiłuję coś jeszcze napisać-bez rezultatu teraz pewnie też nie doda ![]() Gratuluję nowym mamusiom! Monia, w Koszalinie jest podobno tak samo jak i w K-gu, o ile nie gorzej.. dużo się o tym mówi/pisze, heh. U mnie nie ma za to szans na żłobek, bo jest tylko jeden państwowy z takim regulaminem, że połowa rodzin nie spełnia warunków, a prywatnych brak Przedszkoli jest chyba sporo, ale jak z miejscami to nawet nie wiem..madziaranew - nie tylko na wyspach tak mirzą! mój lekarz też i ja nawet nie wiem, o co z tym chodzi, bo nigdy tego nie komentuje i za każdym razem coś innego mu wychodzi Miłego dnia
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
Wczoraj wieczorem już nie wchodziłam na forum, więc dzisiaj mam 6 stron do nadrobienia U mnie oczywiście nic się nie rusza. Wczoraj poszliśmy z P. na dwugodzinny spacer i miałam cichą nadzieję, że zaczną się jakieś skurcze i akcja a tu ![]() Jeśli któraś potrzebuje to 3maj ![]() A teraz lecę nadrabiać bo jeszcze trochę i mama mnie odwiedzi
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Od przedwczoraj usiłuję coś jeszcze napisać-bez rezultatu teraz pewnie też nie doda ![]() Gratuluję nowym mamusiom! Monia, w Koszalinie jest podobno tak samo jak i w K-gu, o ile nie gorzej.. dużo się o tym mówi/pisze, heh. U mnie nie ma za to szans na żłobek, bo jest tylko jeden państwowy z takim regulaminem, że połowa rodzin nie spełnia warunków, a prywatnych brak Przedszkoli jest chyba sporo, ale jak z miejscami to nawet nie wiem..madziaranew - nie tylko na wyspach tak mirzą! mój lekarz też i ja nawet nie wiem, o co z tym chodzi, bo nigdy tego nie komentuje i za każdym razem coś innego mu wychodzi Miłego dnia
|
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() to moje spanie mnie dobija po wczorajszej wizycie normalnie 'troszke' humorek mi sie polepszyl zeby tylko gin sie nie mylil i zebym wyjechala szybciej na ta porodowke![]() chociaz tak jak powiedzial-gotowe (szyjka??) do porodu, ale to Maly zdecyduje kiedy zechce wyjsc..bratowa tylko mi wcz powiedziala-'co ty masz takie usta napuchniete?'(a i tak malych nie mam ) no to mowie jej ze od kilku dni cala puchne, wlacznie z ustami, no to ona na to, ze ona tak miala jakis tydzien przed porodem obyyy u mnie to byl tez zwiastun porodu ![]() ![]() dodatkowo zdecydowanie mam wiecej uplawow..lekko zoltych, ale chyba nie infekcja bo ledwo co skonczylam brac gynalgin,poza tym gin by wcz cos powiedzial.. dziekuje
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, jadę. Pogoniło mnie drugi raz. Brzuch boli. Wszystko pewnie z nerwów. Stresuję się głupim ktg jakbym już jechała rodzić.
To chyba ta torba która jedzie z nami tak na mnie działa. Brunetki wczoraj chyba nie było, co? |
|
|
|
#2719 | |
|
Rozeznanie
|
to sto lat dla Saruni
![]() Cytat:
![]() czekamy czekamy..obysmy sie nie doczekali tp ![]() herbatke z lisci malin pije od 2 czy 3 dni, teraz bede musiala jeszcze meza dorwac zeby przyspieszyc sprawe no i moz eokna umyje ![]() o ile cokolwiek to da ![]() ja tez chodze nie wyspana od dluuuuugiego czasu.po prostu zasnac nie moge |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w moich rękach po obudzeniu nie jestem w stanie nic utrzymać, nawet głupiej kanapki sobie nie mogę posmarować |
|
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja.
Też po nieprzespanej nocy i też spuchnięta Patik trzymam kciuki ![]() Carmela najlepszego dla Sarki
|
#2722 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() meldujemy się w niezmieniononym stanie czyli 2w1 i dalej CISZA wszystkiego najlepszego dla Sary Cytat:
Cytat:
Co do prasowania to pewnie zapału mi starczy na pierwsze kilka pralek, ale jakoś nie zamierzam się tym przejmować. Teraz sobie poprasowałam, nawet kilka koszulek tżta się załapało ![]() I Wam powiem, że totalnie nic mi się nie chce..... nawet rodzić ![]() oczywiście zapomniałam Marina my z młodą mieliśmy problemy skórne i dermatolog przepisała nam bebilon pepti, co prawda to było jak Maja miała ok roku, więc mneij mleka szło, ale lekarka na recepcie zaznaczała okienko "chory przewlwkle" i wtedy puszka bebilonu chyba z 10 zł kosztowała. Może pediatra Igorka tez by Ci zaznaczył Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-07-13 o 10:17 |
||
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
Patik złapał mnie wczoraj dół, bo łaziłam cały dzień i nic !!!!!!!!!! Żadnych skurczy !!!!!!!!!!!! Jedynie zakwasy mi się porobiły !!!! A dzisiaj na obchodzie lekarz oznajmił, że czekamy nadal i do domu nie pójdę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! I nie mam PACIORKOWCA Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-13 o 10:14 |
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
I widzę że nie tylko ja dziś w podłym nastroju .... u mnie ciąg dalszy kłótni z TŻ już chyba przewrażliwiona jestem ale mam dość oczywiście drę się na niego a on słowem mi nie odpowiada co mnie do szału doprowadza....
monia z tego co pamiętam artur wcześniej się urodził niż TP, a córa siedzi w najlepsze może w końcu się coś zacznie, no chyba że urodzisz jak ja 20 tylko ja mam do ciebie numer tel żeby puścić smsa więc pewnie jeszcze którejś z dziewczyn muszę odnotowaćz przedszkolem to niezły cyrk macie. paranoja żeby nie przyjeli 3 latków, ale prywatne powinno już taniej kosztować bo od 3 lat mają jakieś dotacje, ale zawsze to drożej niż państwowy patik skoro pogoniło to może się zacznie? jakby co to trzymam kciukiagni82 mój gin nie każe mi brać nospy bo niby w czym ma pomóc?jak ma sie zacząć poró to nospa nie pomoże, a teraz na końcówce ciązy neich sobie macica ćwiczy bąbonik duża dzidzia Ci rośnie, wiesz już coś na temat porodu, skoro masz cesarkę to też zaplanują.... kiedy Cie będą ciąć? Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-13 o 10:22 |
|
|
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie prałam wczoraj w pralce na ręcznym programie w 30 stopniach i lovella mi się nie rozpuściła muszę wszystko od nowa prać albo chociaż wypłukać.... gdyby któraś z Was chciała ręcznie prać to pewnie trzeba kupić płyn a nie proszek
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
kmat - artur sie urodzil w 36tc4d wiec juz dawno matka bylam. dla mnie tak dluga ciaza to nowosc
a podobno chłopaków sie przenosi a dziewczynki rodza sie wczesniej... ![]() ja wlasnie tylko plynu uzywam, nie wiem czy to wina pralki, wody czy zbyt duzej ilosci prania w bębnie ale rzadko mi sie dobrze pranie płucze (mimo 2x płukania...) |
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Ja jako mamuska lepiej sie wysypiam niż w dwupaku. Po wieczornej kąpieli ja karmiłam Lilkę a tz usypiał Filipa i tak we czwórkę zasnęliśmy ![]() Lilka miala pobudke po 2, a potem po 5 musialam ja przebudzic na cycka bo mi normalnie mleko ciekło na przescieradło... W miedzyczasie Filip przyszedł do nas i tak spalismy we czwórkę, Dobrze ze mamy wielkie łóżko tz musial jechac dzis do pracy a my spalismy do 8 ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-13 o 10:29 |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba na płyn też będę musiała się przerzucić, z wypranych ciuszkó normalnie sypie się proszek ... porażka youyou do ósmej???? to pięknie jak na noworodka.... oby tak zostało
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-13 o 10:31 |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wczoraj już nie mialam glowy odpisywać, bo ból w biodrze był coraz gorszy, ząb też się rozkręcał i w efekcie poryczałm się, ale mąż mnie do pionu doprowadził. Dziś nic lepiej nie jest, w nocy zasnąć nie mogłam przez zęba, tylko na wznak jakos się dawało, ale z brzuchem jest jak jest, wstałam z nadzieją że rwa przeszła, a tu też d.pa. Muszę iść do zielarki po jakieś ziółka do płukania jamy ustnej, żeby mi te dziąsła zelżały, ale jak ja dojdę, taka kulapeta. Do tego piję tylko jogurty, bo jak coś gryzę, to japa boli, a do tego gardło przy przełykaniu... Od wczoraj mam serdecznie dość tej ciąży i szczerze powiedziawszy, mam wielką nadzieję, że na dzisiejszej wizycie (proszę o kciuki ) dr powie, że już się coś ruszyło i umówi się na za 2 tyg na cc. Wiem, głupie marzenia, ale jak ja już narzekam, to musi byc coś na rzeczy...Na szczęście mogę spokojnie siedzieć i leżeć, więc dziś kolejna tura prasowania maluszkowych rzeczy - ale to pierwszy i ostatni raz! Męczarnia straszna z takimi maluteńkimi rzeczami! Monia, jestem zboczona na punkcie zboczeńców - nie wiem czy to dobre będzie takie przewrażliwienie w przyszłości... Bardzo mi się podoba, że z mężem sztamą razem stoicie ![]() Patik, może już czas ![]() Sara Brunetko, no to czekamy, ale współczuję Ci tego szpitala... Trzymam kciuki za wizyty, wyniki, porody i co tam Wam jeszcze trzeba. Znikam w cień, szkoda psuć Wam humorek, a odezwę się pewnie po wizycie (na 17 mam, ale pewnie będzie spory poślizg). Buziaki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

za wszystkie potrzebujące i idę sie położyć będę ruchy liczyła ale pewnie zasnę bo jakaś skolowana jestyem 
45 dni....szok...

dla synka za piękną wagę 
mój ma główkę ok 34-35cm więc nie jest źle

. mam dośc.a bierzecie nospę jak was boli okresowo albo macie skurcze, czy pozwalacie się im rozwiną?. bo ja biorę i w sumie nie wiem czy dobrze robię, bo może przez to wszystko się uspokaja?
:confu sed:
taki przystojny !

Zakończone: 2

zębole

położyłam się wczoraj ok. północy, pokręciłam jakieś 1,5 h i nic - oczy jak pięciozłotówki