|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Truskafka my tez budujemy dom z Horyzontu, ale taki duużo prostszy, można powiedzieć uboższy, bo chcieliśmy własciwie po kosztach coś... Dziś wytyczony budynek, fundamenty mają być zalane w poniedziałek ![]()
![]() |
#4142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4143 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Nie zdolam nadrobic od niedzieli postow...tyle zescie naskrobaly! Wczoraj wieczorem wrocilismy z warszawy , a dzis spedzilismy dzien poza domem. Trzeba korzystac z pogody poki jest. Szkod ami , ze nie bedziemy mieli w tym roku wakacji z prawdziwego zdarzenia-w sumie osttanie 7 lat nie mielismy...bo wakacje w pl jak sie bylo w uk to traczej bylo siedzenie i cieszenie sie rodzina...a to tez mecyz. A marza mi sie takie prawdziwe leniwe wakacje.... no,ale przez najblizsze pare lat to chyba se wybijemy z glowy. Teraz Filipek ma 2 latka, za rok dzidzia bedzie z amala, czyli pewnie dopiero za kilka lat gdzies pojedziemy... wiec czeka nas kiszenie sie w domu;( Cos padnieta jestem, musze chyba isc spac. Spokojnych snow
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie tylko leginsy dżinsowe (z rozmiarówki dziecięcej, ale na 170cm) są dobre jakościowo i krojem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4146 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki witam sie i ide nadrabiac zaleglosci z wczoraj
#4147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na chwilę wstałam TŻ kanapeczki do pracy zrobić. Zaraz idę nyny . Odezwę się jak wstanę pewnie ok.9
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Joa nie za dobrze ci???? ja juz od 15 min na sluzbie
![]() dzis mi sie znow snil porod- pierwszy raz nie w charakterze koszmaru ze dzieci nie maja szans.... snilo mi sie ze urodzilam dziewczynke o 12.30 i chlopca o 12. 36, baardzo malutkie, cos wielkosci skrzydelka od kurczaka- a aj sie wkurzalam ze nie mam ich w co ubrac...ale snilo mi sie ze coreczke w glowke calowalam zanim sie synek urodzil ![]() a propos wczoraj kupilam sporo wyprawki na 56 od mamy blizniakow- podwojne bodziaki z dlugim rekawkiem i kaftaniki, spioszki...fajne bo niby nie identyczne ale bardzo podobne - zawsze ten sam styl ale np rozne kolorki albo ten sam kolor a rozne wzorki ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- wstawac spiochy ![]() ![]()
#4149 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to jak alarm nie, to może jakiegoś ostrego psa? żeby hałasu narobił, bo narazie niczego nie ukradli, ale wiemy że jednego dnia na budowie jest coś cennego a drugiego nie ma- a trudno utrafiĆ ![]() Cytat:
![]() to zazdroszczę luteiny, moja globulka myslałam, ze mi się przeżre do mózgu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to pewnie i metraż działki jest odpowiednio większy(ja niestety mam tylko niecałe 1000m2 przy domu 200m2 użytkowej a więc i sąsiadów mam bliziutko) witay ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- jestem na posterunku ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- A tak wstałam bo mi się przyśniło, ze Wam przecież wczoraj nie opowiedziałam o moim szoku jaki dostałam(pewnie wczoraj wieczorem był tak duży, że nie umiałam go wyartykułowaĆ ![]() ![]() ![]() ![]() w takim tempie to ja ponad 20kg przytyję w tej ciąży ![]() od początku ciąży już jestem 8k na "+" ![]() postanowiłam codziennie do południa jeden park obejśĆ a po południu drugi i jadaĆ obiad wcześniej(tak w południe a nie jak tż wróci) a na kolację surówka+ czegoś tam malutko a najlepiej same owoce lub gotowane warzywa Gin skomentował:"no trochę za dużo ostatnio pani przytyła" ale on to taka dobra dusza, ze ci wprost nie powie aaaa a wczoraj znowu poszłam odwiedziĆ koleżankę w szpitalu i ona za 2m-ce rodzi a ma 7,5kg na plusie a jak była w tym szpitalu na usg to ją pochwalono, ze tak ładnie 3ma wagę... to mnie dopiero tam zlinczują chyba a wybieram sie pod koniec lipca ![]() ![]() cholera musze kupiĆ tą wagę, bo bez niej nawet nei wiem że tak tyję o_O |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak mialam te 14 lat jak rozpetalo sie pieklo, przysieglam sobie ze moje dziecko czegos takiego nie doswiadczy... i zamierzam dotrzymac slowa... wczoraj, as always... wizelam tżeta na gadke i ustalilismy ze to ostatnia taka akcja... potem kazde idzie w swoja strone... najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze mam wrazenie ze koniec zwiazku przyszedl mu latwo... znaczy to oswiadczenie ze to ostatnia taka akcja byla... nie mowiac ze ciazko zyc z czlowiekiem zimnym :/ ehhh znow narzekam, a taki ładny dzień :P ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
bardzo fajny domek... tez jestem zwolenniczka 1pietrowych ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
nikaaa nie stresuj się ... znam dziewczyny co i 30 kg przytyly :-P na ostatniej wizycie, na usg wyszlo ze dzidzia jest malutka, bo byl to 19 t 4d, a na usg wyszlo 18 t 2 d .... ale jej brzuszek wskazywał właśnie 19 t 4 d i doktorowa sie smiała ze mam dożywione dziecko... przestraszylam sie i pytam czy to normalne, wiec uspokoila mnie ze dzidzia nie zje wiecej niz moze, wiec mam sie nie martwic, bo czesto sa takie dysproporcje.... wazne zeby wszystko rownomiernie roslo ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nika powiem tak- same warzywa i surowka na kolacje to chyba troche malo, kapka bialka by sie przydala na noc- niech sobie maluszek rosnie...spacery jak najbardziej super pomysl, podobnie jak plywanie ![]() ![]() o ile ten twoj przyrost wagi to nie jest efekt obzerania sie tonami slodyczy- to coz, ograniczanie jedzenia teraz w ciazy to dobry pomysl nie jest chyba ![]()
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja zaraz zmykam odebrać wyniki badań, tylko mocz i morfologia a wieczorem do gina zobaczymy co tam u malucha słychać.
Zapowiada się piękny dzień.
#4153 |
Zakorzenienie
|
a tak dla referencji czytalyscie jadlospisy dla ciezarnych?
http://www.dieta.pl/diety/diety_dla_...arnej-503.html
#4154 |
Zadomowienie
|
Hej.
Ja dziś z mężulkiem od rana więc od razu lepszy humor ![]() Truskafka śliczny domek tylko z tymi gośćmi to kicha, ale ludzie mają pomysły, eh. Ja dziś jadę z mężem, on do pracy a ja do rodziców. Pobyczę się u mamy. Wczoraj wieczorem bolał mnie lekko brzuch, leżałam trochę, dzidziuś cały dzień był niemrawy, ale jak poleżałam wieczorkiem to się dziecko rozszalało!!!. Wiercił się, skakał, cudował. Pierwszy raz takie cuda odstawiał. Na końcu usnąl ![]() No to idę do kuchni coś działać. Tińcia dzięki za przepis, zaraz sobie spiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Raczkowanie
|
Witam,
dawno mnie tu nie było ale niestety nie mam stałego dostępu do internetu, a w tak zwanym między czasie się przeprowadzałam w związku z czym miałam pełne ręce roboty i totalne urwanie głowy..... Co do rosnącej wagi to ja tyję jakbym nosiła co najmniej trojaczki..... wczoraj przeczytałam w jednym z poradników, że do 6 miesiąca powinnam przytyć ok 5 kg, a ja przytyłam, na dzień wczorajszy 11kg............. Wszyscy wokół się dziwią i mówią, że w ogóle tego po mnie nie widać.... Pocieszam się, że przed ciążą ważyłam bardzo mało (51,5 kg przy 170cm),więc jak mi troszkę przybędzie to tragedii nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Rozeznanie
|
Witam o poranku
![]() glamourous nie ta ilość w menu to dla mnie za duzoooooo, jem ile mi sie chce i tyle, a co do nabiału nie spożywam wcale, nawet najmniejsza ilosć powoduje u mnie wymioty... póki wszytko jest w normie moja pani doktor kazała sie nie przejmować... wiec sie nie przejmuje ![]()
#4157 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no to szklankę mleka lub kakao na podwieczorek wg tego jadłospisu dla ciężarnych ![]() albo raczej do tej surówki dodaĆ kawałek mięsa <dumna ze swojego odkrycia> ![]() no wiem, ze odchudzaĆ się nie wolno ale zrozumiałam z przyrostu wagi, ze coś robię nie tak ![]() ![]() własnie zaraz wychodzę z domu na spacer i do carrefura(bo są męskie skarpetki za 1zl ![]() p.s. jakbym jadła wg jadłopsisu który jest na stronie to bym chyba ze 40kg przytyła ![]() ![]() a i nie chodzi tylko o wygląd ( ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-13 o 08:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() glam co do menu to ja tam jem tylko to na co mam ochotę ![]() U mnie dzisiaj pięknie i gorąco i nie wiem co tu dzisiaj ze sobą zrobić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, witaj spowrotem
![]() ![]() ![]() Nikaa, ja aż się boję na wagę stawać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I oglądałam zdjęcia sprzed 3 lat jakie miałam piękne ciało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chodź ze mną do parku ![]() ![]() p.s. no głodziĆ się nie chcę, ale postawiłam na więcej ruchu ![]() ![]() ![]() ![]() Seona ty mnie lepiej nie strasz ![]() ![]() Ale nie panikujmy( i ja to powiedizałam? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-13 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Wtajemniczenie
|
witaminko mądra z Ciebie kobietka
![]() ![]() Trzymam kciuki żeby było dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||||
Zadomowienie
|
Hej wszystkim w ten środowy słoneczny poranek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz że po takim parku to bym pospacerowała?? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
no prosze jak sie panie uaktywnily po sniadanku
![]() tez mi sie wydaje wg tego jadlospisu ze jakbym tyle jadla to bym pekla- zwlaszcza na jeden raz bulke, platki, owoc i jeszcze cos tam na sniadanko...nie mowiac o wadze ![]() ja zaczynam 20tc poki co niewiele przybralam- chyba mniej niz kilo
#4165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam przepyszne śniadanko, chrupki kukurydziane z mlekiem, teraz popijam herbatkę owocową i buszuje w sieci.... zamiast rozpakowywać pudła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja juz po glukozie. Jedna z Was napisala, ze jak doda sie cytryny to smakuje jak przeslodzony Sprite ![]() ![]() Dygotko dr Makowski stwierdzil, ze Twoja dzidzia ma 25cm? ![]() Truskafko wspolczuje nocnych gosci ![]() Wczoraj wieczorem niespodziewanie wyskoczylam do znajomych. Oni popijali drineczki, a ja Kubusia ![]() Apetycznie wyglada to ciasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
dzieeeeń doooobryy!!!
Dziś z rana strasznie mnie przydusiło grypsko, to juz 4 dzien choroby, a dzis tak przytkało mi tchawicę, że nie mogłam oddychać ![]() mam mieszane uczucia kiedy od kaszlu podskakuje mi cały brzuch jak kauczuk, boję się o maleństwo.... w sumie zaraz po kaszlu mały mi oddaje od wewnatrz ![]() nikaa ja tydzień temu doznałam szoku, waga też skoczyła momentalnie, nie wiem jak teraz bo boję się monitorować przebiegu sprawy.... ![]() ![]() nie jem wcale duzo, na 100% jem mniej niz przed ciążą, bo wczesniej sie objadałam, a teraz jem wiecej zupek, owoców, warzyw itd, nie jem często a konkretnie.... Przytyłam około 7kg do tej pory
![]() |
#4168 |
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadłam sie przywitać - Dzień dobry.
Mam zamiar dziś wsiąść się trochę za robotę. Może zacznę dziergać jaiś sweterek dla synia - oczywiście jak skończę szyć sukienkę. Pomysłów dużo, a z chęciami rożnie. Wczoraj zamówiłam sobie koszule nocne o te http://allegro.pl/100-bawelna-koszul...701088165.html Wszystkie w niebieskim kolorze. Miłego dnia Wam życzę - bawcie się dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Rozeznanie
|
Juz?? To szybko sie wyrobilas. Na ktora mialas termin? Ja mam w pt na 8.00 i babka powiedziala, ze przed poludniem raczej do domu nie wroce.
Wiecie co? Wczoraj bedac u lekarza odebralam wyniki krwi mojego TZ. On robil badania miesiac temu i...calkowicie zapomnial odebrac wynikow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Dziewczynki czy wam też jest ciężko przewrócić się w nocy na drugi bok? Zawsze się budze jak to robie, bo okropnie bolą mnie plecy ![]() molaa gratuluje synka, trzeba nadganiac, bo nas córeczki wyprzedziły ![]() goldiko a'propo marchewki, jak zobaczyłam ile moja mum nasiała, to się za głowe złapałam ![]() ![]() co do badań to mam co wizyte mocz i morfologie (czyli raz na miesiąc) plus to co akurat trzeba w danym okresie. Glukoze w mojej przychodni rozrabiaja na miejscu, można wcisnąć cytryne, ale ja piłam bez, krew pobierają przed wypiciem i dwie godz później, więc każdy ma jakieś swoje sposoby. I nie pobieraja z palca tylko normalne kłucie do fiolki. gosiaczek później będziesz się jeszcze cieszyć, jak zaśnie na chwile, bo chociaż poleżeć spokojnie można ![]() ![]() witaminko ![]() joamic fajne ciuszki kasiowa to trzymam kciuki, żeby sie polepszyło i miłego wypoczynku życzę co do wagi, co boje się co będzie jak znowu stane na nia po ponad 5 tygodniach ![]() ![]() ![]() Dobra lece prasować maleńkie ciuszki i piec serniczek ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-07-13 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.