|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
To chyba niedobrze, co?Dziękuję za info o foteliku ![]() Chyba aga_pe mówiła, żeby jechać autem po fotelik... To chyba się wstrzymam, aż zmienimy auto.... Grazin, andziot Eda ostatnio też nie chce TT. Kupiłam lovi i jakby lepiej. moria My pewnie jak zacznie siadać
|
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Witam się mamuśki i dzieciaczki póki moje dziecię śpi tzn czuwa
....Przede wszystkim Gusia ogromne gratulacje dla ciebie i Nadusi,,śliczna jest Dziewczyny podziwiam was,że tak doskonale sobie radzicie ze wszystkim..Ja ciągle jestem uwiązana przez moją Alunię..Nic w chałupie zrobić nie mogę,nawet nie mam jak obiadu zrobić.Wszystko robi małżu jak przychodzi z roboty....Wczoraj cały dzien był płacz i marudzenie i nie mam pojęcia o co mojemu dziecku chodziło ,,może jakiś skok rozwojowy w piątek skończy 5 tygodni....I skonczyło sie rumakowanie,juz wyje...Miłego dnia. Moja dziecina
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-07-13 o 11:08 |
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dla starszego syna ten fotelik http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-in...is-p-3226.html i nadal w nim jeździ mimo iż już wyrósł trochę na wysokość z niego ale i tak uważam że jest bezpieczniejszy niż samo siedzisko. Dla Frania kupiliśmy teraz taki http://www.ceneo.pl/2199365 Podczas poważnego wypadku żaden fotelik nie ma szans. Niedawno u nas był straszny wypadek 5 osób zginęło w tym 2 dzieci oboje w foteliku. badania dowodzą że największa ilość urazów dzieci w wypadkach samochodowych to wypadki mające miejsce do 2 km od miejsca zamieszkania: 1. dlatego że na krótkie trasy dzieci czasami nie zapinamy Ania2631 piękna ta Twoja córunia. Mój synuś kończy dziś miesiąc
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-13 o 11:33 |
|
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() powiem wam, że te złote rady mam, babc, ciotek itd. czasem mnie totalnie powalaja... dziSiaj moge z pełna swiadomościa stwierdzić, że mój ojciec wykazał się większą wiedzą i zdrowszym podejściem do małego nuż wszystkie mamy i babcie razem wzięte... ![]() mowie do mamy, że pani pediatra powiedziała, że teraz latem żadnych czapek mam nie zakładać jak tak ciepło...my Wiemy dla czego a moja mama: "JAK TO? NO ALE TU PRZECIEŻ CHODZI O USZY!!" ![]() u nas nocka rewelacyjnie zas poranek do bani! płacz i stękanie przy UU... ale to chyba był brzuszek... ![]() u nas smoczek czasem się przydaje, ale żeby Pitek jakoś za nim szalał to nie powiem... ![]() wczoraj mały u znajomych był mega marudny...nie mógł zasnąć a ewidentnie chciało mu się spać...a jak tylko wyszliśmy momentalnie odpłynął
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ania śliczna córunia,a ta stokrotka boska.Kochana a może przyzwyczaiłaś małą do noszenia i teraz za chiny sama nie poleży. mamaoptymistka gratuluję miesięcznicy. Byliśmy dziś na szczepieniu,strasznie spłakała się moja córa. Waży 5300 i rozwija się elegancko. Dostała czopek i smacznie śpi,wybieramy się na spacer bo pogoda cudna.
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie kurde nie ten krem z eveline w ogole njie grzeje... bynajmniej przez kilka dni nie bede sie smarować bo bym chyba skóre zdrapaałaa. po solarium jestem bordowa. a co do TT to własnie mnie to dziwi ale smoczka nie chce (ma jeszcze z nuka to czasami chwyci bardziej niż TT, ale ogolnie smoczki są be) a butelka ech... jak mu ją daje to jakbym mu największą krzywde robiłą, dławi się, ksztusi, a jak kiedyś wypił z nije kilka łyków herbatki to potem tak beknął głośno ze sie tego wystraszył a taka najzwyklejsza butelka mu podpasowała. ale chyba zamówie avent... bo kupiłam tą zwykła tylko ze względu nie w mojej aptece innego nie było.... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- apropo rad mam i ciotek to was wszystkie przebije ![]() bo NAJLEPSZA RADA NA CAŁYM ŚWIECIE JAKA USŁYSZAŁAM: "może masz na zimny pokarm w piersiach i dlatego robi zieloną kupę to gorącą pieluche musisz przed karmieniem położyć na piersi" teraz możecie wszystkie zemdleć z wrażenia ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- dziewczyny w dozie jest promiocja na KiD http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p35956-Vit...x_temat_glowny teraz tez uzywam tych twist off tylko innej firmy moge zmienic na te?
|
|
#1057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Antoś był z dziadkami 3 godziny, jak przyjechaliśmy, to płakał jak bóbr akurat. Moi rodzice twierdzili, że dopiero zaczął, ale nie wiem, czy mogę im wierzyć Pewnie nie chcieli się przyznać, że odchowali 5 dzieci, a pierwszy wnuk ich pokonał No zobaczymy, dzisiaj o 15-ej, jak mój tata i mąż wrócą z pracy, jedziemy z moimi rodzicami do nich na działkę, chcę żeby się do niego przyzwyczajali i on do nich też, bo prawdopodobnie mama z nim zostanie (o ile da radę, bo choruje na stwardnienie rozsiane i nigdy nie ma pewności, co przyniesie następny dzień) jak wrócę do pracy. Lepiej, żeby się nim póki co opiekowała jak ja jestem obok, a nie później jak pójdę do pracy, to od razu na głęboką wodę. Teraz jak jestem z nimi, to zawsze mogę podejść, pomóc, albo podpowiedzieć, co lubi Antoś ... jak go nosić, tulić, czy karmić. Wcześniej jak jeździliśmy do dziadków, to pozwalałam im tylko czasem ponosić małego przez 5 minut, ale po wczorajszym doświadczeniu wiem, że dla jego dobra muszę zmienić moje postępowanie. Anulinka2009 gratujuję samodzielnej i bezbolesnej kupki Pepe Z własnego doświadczenia wiem, jaka to ulga i radość ![]() Dorkabl ja nigdy nie mówiłam smoczkom stop. Wręcz przeciwnie. Moim pierwszym zakupem dla dzidzi były 2 smoczki Moria zdjęcia ze spacerku cudne
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin
no zemdlałam fakt!
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Idę jeść śniadanie
![]() Udało mi się Edzika do łóżeczka odłożyć. TFU, TFU, śpi
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka
antropia jakoś nie wyobrażam sobie 30stopniowego upału i dziecka w czapce ja w ogóle antyczapkowa jestem Gabrysia miała na sobie może ze 4 razy od urodzeniaGrazin dobra, wygrałaś tym tekstem o zimnym pokarmie moja Gaba TT też pluła, dławiła się, memlała, aż kupiłam Nuka z takim smoczkiem trochę jak smok do ciamkania i tą załapała (chociaż chwilę trwa zanim zassie), ale strasznie dużo powietrza łyka jak z niej pije Gabrysia śpi od 9 gorąco na dworze (lub jak kto lubi na polu )co do smoczków - ja myślę, że te wady zgryzu to grubo przesadzone są, ja jakaś anty nie jestem, choć przeraża mnie widok 3letniego dziecka ze smokiem w buzi na spacerze ... boje się odzwyczajania ... choć dawałam dziewczynom - ani jedna, ani druga nie załapała i zamiast uspokajać to je rozwścieczał, więc przy Zosi zrezygnowaliśmy; teraz czasem próbuję podać aventa Gabrysi, ale też nie umie go ciamkać ... głównie chodzi mi o moment zasypiania, bo do końca nie umie sie wyciszyć i ciućka te piąstki strasznie ... ale na siłę nie będę jej wciskać przecież, więc jezeli sama powiedziała smoczkom NIE, no to cóż ![]() w ogóle to ja i mój brat też byliśmy bezsmoczkowi mama mówiła że próbowała długo nas nauczyć ale się nie daliśmy
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-13 o 12:48 |
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot ja tez jestem antyczapkowa
dlatego babcie się na mnie krzywo patrzyły... nawet znajomej mama mi powiedziała: "ale uszka do zakrywamy, zakrywamy takiemu maleństwu"...a upał niesamowity był! a jak jeszcze ty mówisz, ze czapki są be latem to już w ogóle jestem przekonana do swojej racji
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
poziomka właśnie czytam o skokach rozwojowych i przekręcanie się jest w 19 tyg jako nowa umiejętność
![]() Ale jeszcze znalazłam coś takiego: Cytat:
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Padam z nóg
chyba mamy od wczoraj skok, bo mała marudna na całego Nie chce spac, płacze przy każdej okazji, raz je raz nie (kolka to na pewno nie). Wczoraj prawie wcale nie spała, w końcu jak padła o 21 to wstała o 4:30 później płacz z zanoszeniem się, spanie na rączkach do 6, później znowu ryk, butla i spanie na rączkach. Teraz na szczęście od 11.30 śpi w wózku a ja masuję rączki, aby przygotowac je na ewentualne noszenie do końca dnia
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wczoraj teściowa do mnie: a to ucho takie odkryte ma być ?? )ale znają już moje zdanie i jakoś trawią Gabrysie z gołym łebkiem
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Problemem jest jeszcze dziurka w smoczku, nasza niunia je S-ką bo przy M-ce się krztusi, a moja babcia z teściową każą nam zrobic dużą dziurę wypalając ją drutem (!!!) bo dziecko się za bardzo męczy przy jedzeniu i przez to płacze. W ogóle dzień niemowlaka wg mojej babci powinien wyglądac tak: jedzenie, do łóżeczka, spanie 2 godziny, jedzenie, do łóżeczka, spanie 2 godziny i tak w kółko, bez zabaw, przytulania ![]() Dobrze, że mieszkamy 70km od nich
Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński ![]() Edytowane przez aniutka_85 Czas edycji: 2011-07-13 o 13:17 |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zazdroszczę |
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! Jestem wrakiem czlowieka! zazdroszcze np. agus87 ze jej mala tyle spi i w dodatku ma czas dla siebie, na silownie ect.! Moj w dzien nie spi prawie w ogole, 20 min to maks, nawet nie mam czasu porzadnie prysznica wziac o sprzataniu nie wspominajac, mrowki mi sie zalegly...w nocy budzi sie co poltorej godziny, mecza go straszne kolki, gazy, no i ten okropny refluks, przez ktory dziecko tez nie moze dobrze sie wsypac, wczoraj np. poszlam spac o 10tej rano,mozecie sobie wyobrazic...nie daje juz rady, mam dni kiedy mam normalnie depresje, ktora mija jak dzidzius dobrze sie czuje i usmiecha i gaworzy i tak kazdego dnia kolo sie kreci
![]() Mam straszne problemy kupkowe, maly potrafi stekac 2 dni po czym robi wodnista kupke ze sluzem, pediatra mowi ze to leki, ja ze swojej diety wyeliminowalam juz prawie wszystko z melkiem i przetworami wlacznie, juz nie wiem co mam jesc bo Flavio i tak cierpi na straszne bole brzuszka... Grazin, matall wspolczuje kolek wiem co to znaczy! a czy Wsi synkowie tez maja problemy z kupka??? Cytat:
![]() Cytat:
no i znowu musze uciekac bo maly placzeeee a odnosnie brzuszka to mi zostal troche, nosze takie majtasy wysokie ale to nic nie daje, chyba trzebaby pocwiczyc, ale kto ma na to czas...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-07-13 o 13:17 |
||
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Moja też zjada piąstki od wczoraj
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
principessina biedna
grazin tekst z zimnym mlekiem wymiata Mój już niemolwak śpi na brzuszku od 11 ej z jedną przerwą na cyca. Zauważyłam że dużo lepiej spokojniej śpi na brzuszku niż na pleckach
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-13 o 13:24 |
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
Helou!
![]() Meldujemy sie z Antosiem. Oczywiscie z kawa i bujajaca noga ![]() Nasza nocka ok, ale do 23 nie moglam uspac mojego zbója... w koncu zasna i obudka o 4 i o 6! Grazin, Dziewczonka zadraszczam solarium. Ja wyczytalam gdzies o plamach, ze niby moga wyjsc i to mnie powstrzymalo jeszcze przed pojsciem, ale jak Wam nic nie jest to mysle, ze to znowu mogla byc bzdura wujka google ![]() Grazin to moze dlatego nasze dzieci sie denerwuja przy cycusiu??? Mleko zimne... Patrz... Co do TT to u nas tak: smoczek do kitu butelki ok [Moria u nas tez cieknie, ale przy butelce Aventu tez cieklo ania2631 slodkosci Twoja malutka ma kolki?![]() Andziot, Antropia u nas podobnie. Po kapieli czapki nie zkaladam, ale jak to w Anglii bywa bardzo wiecznie wiec wtedy zakladam, ale jak przestaje wiac to sciagam i tak w kolko ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- a i nowe fotki w albumie
|
#1071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidze jak ktos sie wtrąca i narzuca swoje durne teorie az sie we mnie krew gotuje... Cytat:
![]() my kolki mamy na prawde rzadko... a kupe robi normalną dwa do czterech razy na dobre. choc tez sie czasem przy tym namęczy. biedulka ![]() pozostaje zacisnac zeby i wytrwac... bo to niedługo przejdzie ![]() Cytat:
![]() hi hi ja bym rok nad tym myslala i bym nie wymysliła
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
A propo wtrącania to mnie ostatnio zaczepiły sąsiadki
ze małej jest zimno (miała na sobie rampersa), ze jak to bez czapki takiej na uszy (zakładam małej taki kapelusik przewiewny od słońca), ze nie przykryte, ze powinnam budke postawić. Co do kładzenia na brzuchu to u nas to samo. Absolutnie nie wolno. A mój hit to moja teściowa: Łóżeczko postawiliśmy obok szafy, tzn. krótszy bok jest równolegle do szafy, która ma lustra. I moja teściowa najpierw gdzie my postawimy to łóżeczko, a teraz, ze jak wyciągamy małą to trzeba szybko, zeby nie spojrzała w lustro, bo dziecko do roku nie może się przeglądać
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
andziot - no i dobrze, ze zostaliscie !
Zosia wywścieka się za wszystkie czasy a skoro Gabrysia już nie wisi Ci non stop na piersi i dobrze się zachowuje to aż prosi się aby jeszcze troszkę pobyć, odsapnąć, zmienić otoczenie i móc w każdej chwili wyjść od ogródka odpocząć i zaczerpnąć świeżego powietrza! Moja Gabi też się przestawiła ale z kolei 2 godz do przodu. Zawsze budziła się 3-3.30 a teraz budzi się 5-6 82anusia; u mnie rączki są antidotum na wszystko nie było jeszcze sytuacji, kiedy Malutka strasznie płakała i rączki nie pomogły. Może u Ciebie tak samo Dziewczonka; tylko żebyś się nie spaliła za bardzo Grazin; moj małż kupił te słynne czopki po szczepieniu, bo nie wiedzieliśmy co nas czeka i również nie było problemów z receptą - tzn kupił bez łaski, bez recepty. Trza bylo dać znać, mam całą paczkę w domu, bym Cie poratowała Dzielnie załatwiłaś z aparatem ![]() Ale to na koszt sony przyjedzie po aparat kurier? czy na koszt sprzedającego ? Poziomka, no ładnie Ci Hanutka szybko idzie w postępach do przodu ! Silna dziewczyna po prostu no i spryciula, że sobie wykombinowała jak to zrobić ![]() ania2631; śliczne Maleństwo i ten kwiatuszek za uszkiem - rozkosznie ![]() Klaterina, łoo zazdroszczę spodni sprzed ciązy ! Ja mieszczę się tylko w jedne.. które notabene jakieś duże były gdy je kupowałam kiedyś Jak nocka Radusia ? Gusiu, prześliczna Nadunia na spacerku !! antropia, teksty Twojej mami mnie rozwalają.... i te słowa nadające się do "wypikania" Nie ładnie Jaki przykład daje Maluszkowi ![]() No właśnie co jest z tymi uszkami i czapeczkami ? ![]() Wszyscy dookoła mi także o to zwracają uwagę, a jak pisała andziot jedno z drugim nie jest specjalnie powiązane... Cześć Mamunie ! Znów jestem szczęśliwa, Gabrysię wczoraj usypiałam 6 minut z zegarkiem w ręku Pobudkę zrobiła o 5.oo [od 22.30] a potem spałyśmy jeszcze do 9.45 Muszę powiedzieć, ze przy niej jestem bardziej wyspana aniżeli jak musiałam do pracy wstawać. Dzis mam dzien dobroci dla domu - posprzątałam kuchnię, łazienkę i zrobilam 2 prania. Mam kupę prasowania bo pakuję siebie na wyjazd do rodziców i męża na delegację. Kocham prasować jego koszule ![]() Malutka cały czas śpi w łóżeczku Idziemy dziś na bioderka SiLee i agnieszka_pe, doczytałam, że Wy też dzis macie USG więc kciuki trzymam za Wasze wyniki
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
aniutka_85 jestem w szoku
Princi za kupkanie Flavcia Upal macie nieziemski... wlasnie dlatego lubie Anglie latem. Optymalna temperatura ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Daisy oczywiscie za bioderka!![]() a propos wtracania to uslyszalam kiedys takie zdanie, ze wszyscy na okolo i tak beda uwazac Ciebie za zla matke
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
princi u nas też kupa ze śluzem (tudzież częściej śluz z kupą albo sam śluz
) zwykle po kilku h stękania
|
|
#1076 |
|
Moderatoreska
|
Wiecie co nie wierzę w takie cuda, ale skusiłam się na http://mmo.pl/64-spodenki-odchudzajace-neoprenowe.html hehe ciekawe czy coś pomogą :P
Jak nie spróbuję to się nie przekonam :P |
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweska bardzo mozliwe. Neopran to taki sprytny material co wydusza z Ciebie pot. Ja jak chocilam na silownie to biegalam w pasie neoprenowym i zawsze mialam mega mokre spodenki, bo cieklo z brzucha
Ja tluszczyk zgubilam szybciej dzieki niemu.
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1079 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
oby u mnie się sprawdziły bo wyglądam fatalnie |
|
|
|
|
#1080 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Niestety nie udało nam się pójść wcześniej spać. Mała z nami 3 nockę i 3 raz poszła spać o 1 To chyba jej pora Ale karmienia 5.30, 8:00 i spaliśmy całą trójką do 10.20 ![]() aga_pe, SiLee za usg bioderek![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że i u nas się poprawi. Cytat:
Twoja pociecha cudna Cytat:
Cytat:
![]() I współczuję ![]() Cytat:
![]() za usg bioderek i za udaną nockę ![]() A moje maleństwo kończy dzisiaj tydzień
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-13 o 14:08 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

poza tym takim malutkim dzieciom nie zawsze jeszcze przeszkadzają banieczki powietrza, więc czasem jak sie nie odbije to tragedii nie ma ... 
to był dla niej nielada trudny wyczyn, chyba już nawet raczkowała 
za usg biderek

To chyba niedobrze, co?

Z własnego doświadczenia wiem, jaka to ulga i radość