|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co jakas mnie głupawka dopadła robiłam sobie peeling twarzy i przypomniały mi się słowa brunetki dziewczyny depilujcie sie i gólcie bo nie znacie dnia ani godziny hhahahaha ta to umie rozbawić
|
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak z ciekawości policzylam i mamy Juz 20 mamus rozpakowanych czyli 21 dzieciaczkow.
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus ja zawsze liście mięty i melisy daję do wody + cytryna ! Pyszności ! Polecam :tak:
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas żyłam w przekonaniu, że z 8 się rozpakowało Ale faktycznie!!! Dajemy czadu
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mieszkam na zadupiu i u nas bark, ale znalazłam w Kielcch prywatny gabinet zaraz zadzwonie i się umówie, a potem uprosze kogoś, zeby mnie z dzieckiem zawiózł.
Ja właśnie skończyłam karmić i chyba mam początki jakiejś depresji, bo karmie i rycze z bezsilności. Mała się denerwuje, ja się denerwuje. Do :upy: to wszytsko. Kocham moje dziecko, ale nie mam ochoty na nie patrzeć Boże co ze mnie za matka Jeszcze jak czytam te Wasze pozytywne opisy Ide sie przespać. Nie będę smęcić. |
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova
GRATULACJE WITAMY KRYSTIANKA Cytat:
![]() Cytat:
ja mam dostać nagrodę pocieszenia olejek 150ml Zanetta doszła do Ciebie paczka z halensa? do mnie wysłali ale jedną rzecz ![]() któraś pytała o ciuszki dla dzidziola ja mam ok 30 szt body śpiochy ok 10-12 szt , półśpiochy , dresiki, spodenki, sweterki,rampersy itd ogólnie cała komoda napakowana ![]() w rozm 56 b.mało najwięcej w rozm 62 i trochę w 68. |
||
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to byłam w szoku jak powąchałam liście melisy normalnie zapach cytrynki piłam kiedyś taka w torebkach ale taka niech sie schowa a miętę pieprzową dajesz?? czy ta zwykła ?? |
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie gadaj tych bzdur "co ze mnie za matka". Takim gadaniem i myśleniem sama się pogrążasz! To normalne że ani Ty, ani Twoje dziecko nie potraficie karmić/ssać, bo niby skąd? Oboje robicie to I rz w życiu! Żadna kobieta tego nie potrafi i każda ma problemy na początku. Jeśli nieco mniejsze, to tylko dlatego, że ktoś jej od razu w szpitalu dobrze wszystko pokazał i nauczył. Nie dlatego że jest lepszą matką! ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() Sporo! Ja mam chyba 1/3 albo 1/4 tego
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj muszę do torby dopakować sztućce itd aparat bo ost zapomnieliśmy.
więc mój brzuch się zrobił spiczasty taki mocno do przodu i chyba się opuścił.Mnie od paru dni boli głowa.Ja chcę już urodzić!!!!! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
jesteś dobrą mamą masz poprostu zły dzień ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- jak dziecku się uleje czy coś to będę odrazu przebierać.A nie będę prać w rękach bo nie mam na to czasu ![]() |
|
|
|
|
#2801 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Stronczek27;2811071 1]Czesc dziewuszki
![]() Na poczatku gratulacje dla Vaniliowej Kto teraz w kolejce???? Kto chętny he he Sarenko Ja Dzis miałam wizyte u poloznej. Pomierzyla, pobadala i wsio w porządku. Nie obyło sie bez sławnego centymetra i mierzenia brzucha. Ale szczerze mówiąc nie wiem ile tam wymierzyla, ja nie pytałam a ona nic nie powiedziała. Gdyby Cos tam jej dziwnie wyszło to by chyba powiedziała coscik. Mała na dzien dzisiejszy głowa w dół. Mam nadzieje ze Juz tak zostanie. Przypisala mi tez żelazo bo ponoć Maly niedobór mam. Wczoraj tez przyszło nam łóżeczko. Tz poskrecal i czeka teraz na swojego lokatora. Madziaranew jak tam samopoczucie Dzis? Mam nadzieje ze lepiej i ze nie bierzesz do głowy tego wyniku centymetrowego. Trzymam kciuki by było wszystko OK. Dziekuje Jeszcze jutro I w piatek sie dowiem.najwazniejsze ze dzidziusia sie rusza, ![]() Vaniliowa Wielkie gratulacje czekamy na Was
|
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie na wizażu udało się wygrać jeden raz jakiś konkurs i wygrałam zestaw Timotei szampon odżywka i maska i w ramach nagrody trzeba było wystawić recenzję tych kosmetyków w kwc potem - i też kurierem przysyłali - ale była radocha
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-13 o 13:55 |
||
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to normalne,że mam 3 torby do szpitala
![]() 1.Moja- koszula itd 2.Kosmetyczka 3.Torba dla małej + paczka pampersów 28 szt. ![]() Nie wygląda to jakbym jechała na wakacje ?
|
|
|
|
#2804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze się nie pakowałam, ale zamierzam się zmieścić do jednej. Położna na SR ostrzegała, żeby nie brać tylu bagaży co na wakacje
|
|
#2806 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze tylko chwila...Cytat:
Cytat:
pewnie w tej chwili to niewiele pomoże, ale ja po urodzeniu Mai też miałam chwilę, że jak zaczęłam płakać to skończyć nie mogłam. Przyszło sobie takie cos z nikąd i na szczęście poszło. A jesteś najlepszą mamą na świecie!!!
|
||||
|
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie już to było dziwne, że dają tyle rzeczy na stronę, bo możesz zamawiać różne rozmiary, albo tylko ten który jest dostępny, a zaraz dostaję e-mial'a że nie z tego, więc się w to nie bawiłam... zamówię rzeczy ze stron które mam już sprawdzone,bo mnie zależało na bieliźnie najbardziej Cytat:
w każdym bądź razie, proponuję sobie zasadzić, bo rośnie jak chwast ! dzisiaj zetniesz za 2 tyg masz to samo co było |
||
|
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam do Was pytanie
![]() Nie mam kogo zapytać, mój gin też nie jest zbyt 'wylewny' w udzielaniu informacji a widzę, że jesteście bardziej rozeznane niż ja ![]() Czy Wy też macie taką napuchniętą twarz? to jest normalne ? Bo ja dzisiaj wyglądam jakby mnie ktoś napompował a ogólnie nie mam z tym problemu na reszcie ciała.. palce, kostki, stopy - wszystko po staremu. Tylko ta twarz i usta..
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Ja nie mam większej torby, jakbym miała to kosmetyczkę i moje rzeczy mam w jednym miejscu. W 1 torbie mam dosłownie : 2 koszule, bieliznę, podpaski XXL, wkładki laktacyjne (pudełko), laktator,biszkopty, wodę + moja książeczka ciążowa oraz skserowałam mój dowód i różne badania i wszystko ! w torbie nr 2 - majteczki poporodowe, krem na brodawki bephanten, wkladki higienicznie, chusteczki higieniczne, grzebien,szampon, mydlo,szczoteczke,paste do zebow + tebletki na tarczyce. No a w 3 mam, 3 pieluchy, puder,pajacyk ,czpeczke, niedrapki, butelke i chyba wszystko...
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi jakoś udało się spakować w jedną, ale na zasadzie, że jak czegoś zabraknie to mi dowiozą...może o czymś zapomniałam |
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja puchnę w nogach i w placach u rąk, na twarzy tego nie widzę, ale jak spotkałam ostatnio koleżankę to powiedziała, że jestem bardziej okrągła Dzisiaj jest (przynajmniej u mnie ) strasznie duszno,więc może to ma wpływa na te opuchnięcie. To co to za gin, który nie odpowiada kiedy pytasz ?
|
|
|
|
|
#2813 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocne za wizytę kochana! ( i zapomniałam podziękować, za pomysł z Mbankiem, poczytam jeszcze i raczej się zdecyduję!, dzięki za podsunięcie pomysłu )Cytat:
Doskonale Cię rozumiem...Beatka podsunęła dobrą myśl, może spróbuj odciągać mleczko i do butli? Tobie będzie troszkę lżej, bo cycuchy będą opróżnione, a Pszczółka może prędzej zje? Kurde tyle miałyśmy zakrętów w ciąży, potem porody i jeszcze z tym karmieniem problemy ( ale chyba większość kobiet je ma...) Jeśli chcesz karmić Agatkę, to nie poddawaj się i próbuj, ale jeśli nie masz już siły - nie zamartwiaj się, odpuść wyrzuty sumienia ( ciężko, ale się da ) i dokarm MMCytat:
Może mały wypad na miasto?![]() Jeny, co ja bym dała za kupę... Cytat:
Cytat:
Nic mi nie mówili, ale pamiętam jak dziewczyny pisały, to chyba bardziej chodzi o ten kolor paznokci przy cc niż przy sn... Cytat:
![]() ![]() klask i:Hmm ahh cyce Pameli, chciałabym choć w połowie takie mieć, a nie dwa małe jajka sadzone ;/ Cytat:
A ja zaglądam do Was jak tylko mi mały pozwoli, wczoraj płakałam razem z nim, dziś rano to samo...Cały czas na rękach. Moje nadgarstki aż skrzypią z tego ciężaru ( w tamten piątek miał 5100 ) Tak mi go strasznie szkoda, Boże chyba bym się dała pokroić, żeby mu ulżyć choć trochę... Agadus a Ty jak się czujesz po tej nocy? Lepiej już? Aaa i miałam Ci napisać, że genialnie się malujesz, Twoje smokey eyes -rewelacja! Cytat:
![]() Beatko bo ja jak tylko mogę, to lecę do Was, taka ze mnie przylepa ![]() ![]() Patik Twoje objawy wskazują na jedno- możesz dziś urodzić Sarcię ...Czekamy z niecierpliwością na jakiekolwiek wieści ( i jeśli chodzi o poród jak i o wizytę)A do mnie dziś mąż dzwonił ![]() Bo jest u mamusi. Boże, ale dziwna rozmowa był mówię Wam... Nie żeby coś ciekawego w niej było, ale taka jakaś...obca. Wpadnie dziś. Ale dziwna sytuacja...Ale przez to jak się zachowywał ostatnio, nawet jeśli chciałby wrócić, to tym razem ja nie wiem, czy chciałabym, by wracał... |
||||||||
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie mówicie tak ![]() Poważnie nie mam jak to zmieścić cholerstwo !! Może mi się uda upchać kosmetyczkę do tej większej ![]() KTO MA WIĘCEJ TOREB NIŻ JA ?! ![]() jest ktoś taki ?
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
co ja tu widze?
mamy kolejnego dzidziusia? Vaniliowa gratulacje ![]()
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego, to myślisz, że i ja nie mam ochoty zapakować Igora w paczkę i wystawić na allegro? Ba, dodam nawet do niego akcesoria, butelki i smoczki! Jak ja Cię rozumiem! |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetta weź jedną torbę większą
a tą dla małej ci dowiozą ja mam 1 torbę.Ciuszki dla małego uszykowane razem z fotelikiem jak ktoś przyjedzie to przywiezie
|
|
|
|
#2818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam dwie torby ale musze jeszcze do swojej dopakować sztućce bo zapomniałam - Blondynka mi przypomniała właśnie - i dokupić jeszcze biszkopty i wodę i Bepanthen na brodawki ![]() Cytat:
więc pewnie mnie też podobna opuchlizna dopadła.Cytat:
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Bóg mu przywrócił rozum
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Ciśnienie mam niskie jak zawsze.
Jest duszno, ale bez przesady.. no nie wiem, hah. Ale i tak dzięki ![]() Bo mnie sąsiadka dzisiaj na schodach złapała i mówi do mnie, że oj puchnie mi sie na twarzy ostatnio, że dzisiaj to już w ogóle i że jej zdaniem, to ja już rodzić będe, bo to przed samiuśkim porodem sie tak puchnie na twarzy. a ja nawet o czymś takim nie słyszałam nigdy A co do lekarza, to i tak najlepszy jakiego udało mi się znaleźć w tym mieście obeszłam chyba większość i u trzech dziecko było a to za małe, a to serce chore, a to ja z niedowagą. z tymi ze szpitala nie lepiej, bo oni nawet się nie mogli porozumieć co do wysokości dna macicy. Koniec końców dziecko jest zdrowe, a ten gin przynajmniej nie wymyśla kolejnych chorób i schorzeń.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Ale faktycznie!!! Dajemy czadu

jeszcze tylko chwila...
w każdym bądź razie, proponuję sobie zasadzić, bo rośnie jak chwast ! dzisiaj zetniesz za 2 tyg masz to samo co było
a ogólnie nie mam z tym problemu na reszcie ciała.. palce, kostki, stopy - wszystko po staremu. Tylko ta twarz i usta..
) dr powie, że już się coś ruszyło i umówi się na za 2 tyg na cc. Wiem, głupie marzenia, ale jak ja już narzekam, to musi byc coś na rzeczy...
za wizytę kochana! ( i zapomniałam podziękować, za pomysł z Mbankiem, poczytam jeszcze i raczej się zdecyduję!, dzięki za podsunięcie pomysłu
)
klask i: