Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 15:29   #931
szprotka_
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące prawa. U mnie jutro w godzinach 11-12 mają być przeprowadzone kontrole instalacji elektrycznej. Ogłoszenie o tym zostało wywieszone dopiero dzisiaj koło 10. W ogłoszeniu jest straszenie, ze jest ono obowiązkowe i powołują się na art. 62 prawa budowlanego. Znalazłam go, ale nie ma w nim nic o karach. Chodzi mi o to, czy mogę zostać ukarana za to, że nie wpuszczę ich jutro do mieszkania? Bo na jutro umówiłam się z przyjaciółką, ze zajmujemy się załatwianiem spraw na uczelni(podania o stypendia, musimy odebrać nasze dokumenty, by móc je zanieść do rekrutacji itp.) i nie uśmiecha mi się zmieniać planów, tym bardziej, że teraz mam tak zapchany terminarz, że nie będę miała kiedy podskoczyć i zająć się papierami na uczelni. Uważam, że po pierwsze, ogłoszenie zostało wystawione zbyt późno, poza tym w idiotycznych godzinach, w tej porze się pracuje. Czy mogą mi wlepić karę?
nic ci nie zrobią. przyjdą w innym terminie, umówią się na inny termin i przy okazji zaserwują ci co najwyżej Opowiastkę Pocieszająco Rozweselającą (w skrócie OPR, zwaną także opier...m). ja zawsze swoim wariatom obwieszczam prawdę objawioną, że normalni ludzie w tych godzinach pracują, a ja się zwalniać specjalnie nie będę, bo oni mają takie widzi-mi-się.
a co z ludźmi, którzy na wakacje pojechali, albo kartki nie widzieli. zadzwoń do spółdzielni/wspólnoty najwyżej później i się umów na bardziej normalną godzinę.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 15:31   #932
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja się pozbyłam kurzajki raz na zawsze, ale w sposób babciny - wiele osób się ze mnie śmiało, że w takie rzeczy wierzę, no i niech się śmieją - ja kurzajki nie mam
kurzajkę trzeba otoczyc lnianą nitką i zawiązac na tej nitce supełek - w ten sposób przygotowaną nitkę zakopać w piasku w miejscu gdzie z rynny woda leci - śmieszne i brzmi głupio wiem, ale jak ktoś ma chęć się pobawić i zobaczyć co z tego wyjdzie to proszę bardzo - u mnie naprawdę po dwóch tygodniach od "zabiegu" kurzajka przepadła
Ja bym raczej powiedziała, że to nie była kurzajka
Pamiętam jak w podstawówce byłam i moja koleżanka miała dosyć sporo tych kurzajek i właśnie jakieś gusła odprawiała, wiązała nitki, guzełki, później je pod poduszkę wkładała potem paliła A efektu nie było, pomógł dermatolog
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 15:49   #933
masterpiece
Rozeznanie

Dziewczyny,pomocy!
Mam zamiar zrobić takie rogaliki http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...owe_z_malinami mam tylko drożdże instant. Czy mogę ich użyć? Na opakowaniu pisze,że przy ich użyciu nie potrzeba robić rozczynu,wystarczy dodać je do całości mąki. W przepisie,którego chcę użyć jest rozczyn. Jeśli można ich użyc zamiast tradycyjnych,to jak ominąć krok robienia rozczynu?

Edytowane przez masterpiece
Czas edycji: 2011-07-13 o 15:51
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 15:54   #934
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez masterpiece Pokaż wiadomość
Dziewczyny,pomocy!
Mam zamiar zrobić takie rogaliki http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...owe_z_malinami mam tylko drożdże instant. Czy mogę ich użyć? Na opakowaniu pisze,że przy ich użyciu nie potrzeba robić rozczynu,wystarczy dodać je do całości mąki. W przepisie,którego chcę użyć jest rozczyn. Jeśli można ich użyc zamiast tradycyjnych,to jak ominąć krok robienia rozczynu?
Możesz użyć instant, ale użyj o połowę mniejszej ilości. Czyli zamiast 40g - 20g. I na wszelki wypadek zrób rozczyn, to tylko 10 minut więcej, a mnie już zdarzyło się, że bez rozczynu (z suchych) cośtam nie wyrosło.

Jeżeli koniecznie nie chcesz robić, to wtedy po prostu dodajesz wszystkie składniki rozczynu bezpośrednio do ciasta i zagniatasz.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 16:01   #935
masterpiece
Rozeznanie

No dobrze
A teraz głupie pytanie-ale naprawdę jestem zielona w takich sprawach-czyli jeśli robię rozczyn,to wsypuję-w moim przypadku- drożdże instant,łyżeczkę cukru,łyżkę mleka,łyżkę mąki,mieszam i odstawiam?
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 16:42   #936
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące prawa. U mnie jutro w godzinach 11-12 mają być przeprowadzone kontrole instalacji elektrycznej. Ogłoszenie o tym zostało wywieszone dopiero dzisiaj koło 10. W ogłoszeniu jest straszenie, ze jest ono obowiązkowe i powołują się na art. 62 prawa budowlanego. Znalazłam go, ale nie ma w nim nic o karach. Chodzi mi o to, czy mogę zostać ukarana za to, że nie wpuszczę ich jutro do mieszkania? Bo na jutro umówiłam się z przyjaciółką, ze zajmujemy się załatwianiem spraw na uczelni(podania o stypendia, musimy odebrać nasze dokumenty, by móc je zanieść do rekrutacji itp.) i nie uśmiecha mi się zmieniać planów, tym bardziej, że teraz mam tak zapchany terminarz, że nie będę miała kiedy podskoczyć i zająć się papierami na uczelni. Uważam, że po pierwsze, ogłoszenie zostało wystawione zbyt późno, poza tym w idiotycznych godzinach, w tej porze się pracuje. Czy mogą mi wlepić karę?
U mnie też sprawdzają w czwartek i też jakoś między 12-13, oczywiście też się nie zwalniam, ale może ktoś będzie u mnie.
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 17:02   #937
Nanetka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Dolaczam sie do polecania owej stronki
Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
również polecam

Znajdę w Tesco (f&f) strój tankini?
Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
www.mp3.teledyski.info - używam jej od lat.
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
ulub.pl

Dziękuję Dziewczyny!

Tylko jeśli wiesz jak być szczęśliwym jesteś w stanie nauczyć tego kogoś innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 17:43   #938
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Na bank nioe, bo to są małe oczka, już robię zdj
Ja to mam na kilku bluzkach z mniejszych sklepów, były do tego przyczepione metki (sznureczkiem albo agrafką)

Ćwiczę!
Wenress jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 18:03   #939
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Ja to mam na kilku bluzkach z mniejszych sklepów, były do tego przyczepione metki (sznureczkiem albo agrafką)
ale ja mam cztery takie, 2 z przodu i 2 z tyłu
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 18:04   #940
Daishi
Raczkowanie

Hej
Czy wśród udzielających się w temacie Wizażanek są jakieś miłośniczki kryminałów? Niedługo czeka mnie niemiłosiernie nudna pięciogodzinna podróż i szukam jakichś dobrych autorów Czy ktoś może mi jakiegoś polecić? Dla przybliżenia mojego gustu dodam, iż przeczytałam ostatnio 8 książek Harlana Cobena z serii o Myronie Bolitarze.
Daishi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 18:06   #941
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Caramel Pokaż wiadomość
Alexandra Stan - Get back?
ozłocę cię, to to
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 18:10   #942
201610310857
Konto usunięte

a co do kurzajek, to miałam kilka na dłoni.
zrobiłąm sobie taką mieszaninę, przykładalam, i odpadły i nigdy więcej nie wrócilay
Stary 2011-07-13, 18:18   #943
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daishi Pokaż wiadomość
Hej
Czy wśród udzielających się w temacie Wizażanek są jakieś miłośniczki kryminałów? Niedługo czeka mnie niemiłosiernie nudna pięciogodzinna podróż i szukam jakichś dobrych autorów Czy ktoś może mi jakiegoś polecić? Dla przybliżenia mojego gustu dodam, iż przeczytałam ostatnio 8 książek Harlana Cobena z serii o Myronie Bolitarze.
Christie znasz? Mistrzyni kryminałów Jej dorobek jest bardzo obfity, więc jest w czym wybierać.
Inne książki Cobena (te nie z serii o Myronie) czytałaś? "Nie mów nikomu" jest świetne, "Tylko jedno spojrzenie" też niezłe.
Stary 2011-07-13, 19:06   #944
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Z maseczek moj TZ uzywa tej z glinka garniera, pellingi gruboziarniste, i prawie cala seria dla mezczyzn z AA (nawilzajace , p zmarszczkowe, pod oczy).
Serie dla mezczyzn ma AA, Avon, L'oreal, ktore wybierzesz to w zasadzie zalezy od Twoich mozliwosci finansowych
Właśnie zastanawiałam się nad serią z AA, ewentualnie L'oreala. Najbardziej zależy mi na kremach i nawilżających i przeciwzmarszczkowych . Dziękuję za maseczkę- przyjrzę się jej dokładniej.

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:08   #945
Daishi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Christie znasz? Mistrzyni kryminałów Jej dorobek jest bardzo obfity, więc jest w czym wybierać.
Inne książki Cobena (te nie z serii o Myronie) czytałaś? "Nie mów nikomu" jest świetne, "Tylko jedno spojrzenie" też niezłe.
Christie tak, naturalnie, ale jeszcze nic jej autorstwa nie czytałam. Poza serią o Myronie innych książek Cobena także nie widziałam, ale właśnie ściągnęłam sobie 7 w tym te dwie, o których napisałaś.
Dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez Daishi
Czas edycji: 2011-07-13 o 19:09
Daishi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:13   #946
hanjah
Zakorzenienie

Wie ktoś może jak to jest z odsyłaniem paczek/przesyłek w Polsce?
Sytuacja jest taka: mieszkam w UK i stąd jakiś tydzień temu wysłałam przesyłkę (w kopercie bąbelkowej, nie poleconą) do Polski. Problem w tym, że koleżanka zmieniła adres, przeniosła się na drugi koniec Polski, a ja o tym zapomniałam i wysłałam na stary adres. Czekam teraz na wiadomość od niej, czy ktoś pod tym starym adresem mieszka, kto mógłby to odebrać i jej przekazać. Ale w razie czego czy to jest możliwe, że przesyłka wróci do mnie, skoro podałam adres zwrotny? Na czyj koszt się to odbywa i czy takie przesyłki są zwracane poza Polskę?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:18   #947
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Też kiedyś miałam kurzajkę na wewnętrznej stronie dłoni. I to chyba przez rok! Może wam się to wyda obrzydliwe. Tylko, że ja naprawdę przez cały ten czas próbowałam się jej pozbyć...
Nie radzę stosować preparatu do zamrażania o nazwie Wartner. Jest drogi, kosztował chyba z 50zł a ani trochę nie pomógł. Poza tym samo uczucie zamrażania było nieprzyjemne.
Znacznie lepszy okazał się preparat o nazwie Brodacid. Kosztował jakieś kilkanaście zł. i, co prawda, musiałam go przez jakiś czas stosować, ale po kurzajce nie ma ani śladu
Ja swoją też mam długi czas. Próbowałam jedną rzecz, ale nie podziałała, zaczęłam drugą i również nic. Jutro wybiorę się do apteki, może coś taniego, a dobrego mi polecą. Myślałam właśnie o tym do zamrażania, ale nie wiedziałam, że takie drogie. Zapytam o ten Brodacid. Ja stosowałam duofilm i coś jeszcze, ale nie pamiętam co.

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Jak to jest możliwe?
Widocznie ta osoba gdy licytowała dała większą kwotę, niż zaproponowała ta osoba która licytowała jako kolejna. Dlatego jest starsza data. Tak mi się wydaje.
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja się pozbyłam kurzajki raz na zawsze, ale w sposób babciny - wiele osób się ze mnie śmiało, że w takie rzeczy wierzę, no i niech się śmieją - ja kurzajki nie mam
kurzajkę trzeba otoczyc lnianą nitką i zawiązac na tej nitce supełek - w ten sposób przygotowaną nitkę zakopać w piasku w miejscu gdzie z rynny woda leci - śmieszne i brzmi głupio wiem, ale jak ktoś ma chęć się pobawić i zobaczyć co z tego wyjdzie to proszę bardzo - u mnie naprawdę po dwóch tygodniach od "zabiegu" kurzajka przepadła
Obawiam się, że u mnie nie da się zawiązać bo jest już za mała, ale dalej istnieje
Cytat:
a co do kurzajek, to miałam kilka na dłoni.
zrobiłąm sobie taką mieszaninę, przykładalam, i odpadły i nigdy więcej nie wrócilay
Jaką mieszaninę?

Edytowane przez FelekBezSzelek
Czas edycji: 2011-07-13 o 19:20
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:19   #948
enamour
Zakorzenienie

posiadam 2 kody spod żółtej nakrętki pepsi. jeśli ta akcja jest nadal aktualna i są zainteresowane, to proszę o kontakt na pw, prześlę koda

EDIT. JUŻ ODDAŁAM :d

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2011-07-13 o 22:09
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:21   #949
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

Cytat:
Hej
lubie czytac: Erle Stanley Gardner( o detektywie i jednoczesnie adwokacie Perrym Masonie), Joe Alex( Maciej Słomczyński), Artur Conan Doyle, Christie, Georges Simenon( o komisarzu Maigret), Raymond Chandler,

niektorym pasuje Chmielewska ale mnie nie przekonuje.
z tym ze co tych autorw czytam zalezy co jest aktualnie oddane w osiedlowej bibliotece, bo wiadomo, w wakacje kryminaly sensacje i romanse czyta sie najlepiej na hamaku wiec trudno dostac konkretny kryminal
Alicja z Krainy Czarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:29   #950
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Allan Folsom - Pojutrze
Troszkę polityki, troszkę o III Rzeszy i Hitlerjugend, tajemnica, zagadka, widmo z przeszłości...
Mieszanka na miarę jednej z moich ukochanych książek.
Nie wiem czy lubisz akurat takie klimaty, ale książkę serdecznie polecam.

Polecam również wszystkie książki Tess Gerritsen (medycyna sądowa + kryminał = )

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2011-07-13 o 19:32
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:30   #951
201610310857
Konto usunięte

Do małego sloiczka wlewałam ocet i wkładam skórę z cytryny ( tylko nie taką strasznie cienką), zamykam. Po 24 godzinach odcinałam kawałek tej cytryny, i robiłam sobie taki okład, tylko to bardzo wypala skóre, więc dookoła należy okleić plastrem i zoistawić tylko otworek na miejsce z kurzajką i tam przyłożyć cytrynę i zakleić.

co kilka godzin zmieniać tę cytrynę, po jakiś 3-4 dniach to się robi takie biale, wtedy należy zdjąć to i odczekać aż samo odpadnie

Edytowane przez 201610310857
Czas edycji: 2011-07-13 o 19:32
Stary 2011-07-13, 19:37   #952
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
posiadam 2 kody spod żółtej nakrętki pepsi. jeśli ta akcja jest nadal aktualna i są zainteresowane, to proszę o kontakt na pw, prześlę koda
Wydaje mi się, że Vivienne potrzebowała.
Cytat:
Do małego sloiczka wlewałam ocet i wkładam skórę z cytryny ( tylko nie taką strasznie cienką), zamykam. Po 24 godzinach odcinałam kawałek tej cytryny, i robiłam sobie taki okład, tylko to bardzo wypala skóre, więc dookoła należy okleić plastrem i zoistawić tylko otworek na miejsce z kurzajką i tam przyłożyć cytrynę i zakleić.

co kilka godzin zmieniać tę cytrynę, po jakiś 3-4 dniach to się robi takie biale, wtedy należy zdjąć to i odczekać aż samo odpadnie
Jak nie zapomnę kupić cytryny to wypróbuję. Dziękuję
Stary 2011-07-13, 20:03   #953
koszyk
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tk robiłam, ale nigdy mi nic wypaść nie chciało?!
Stary 2011-07-13, 20:04   #954
201610310857
Konto usunięte

ja mialam dwie mega wielkie i odpadły

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

moze za krótko trzymalaś?
Stary 2011-07-13, 20:31   #955
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Czy wam tez sie wydaje ze czarne frugo w oryginale bardziej smakowalo wisniami niz winogronami?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:44   #956
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Czy wam tez sie wydaje ze czarne frugo w oryginale bardziej smakowalo wisniami niz winogronami?
Nie, według mnie to był winogron z domieszką czegośtam, ale na pewno nie wiśnia.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:45   #957
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Za czarnym nigdy nie przepadalam, ale bylam niemalze pewna ze nigdy nie byl az tak winogronowy... a przynajmniej nie z tych jasnych winogron, a ewidentnie czuje jasne winogrona

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2011-07-13, 21:06   #958
Alexandre
Zadomowienie

A ile kosztuje to nowe Frugo?

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:08   #959
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

teoretycznie to jest stare frugo ale jeszcze nie dopadlam pomaranczowego ktorego smak pamietam;P 1,99

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2011-07-13, 21:14   #960
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dziewczyny, co tak właściwie przedstawia w nazwie ROSSMANN na np.reklamówkach to coś co jest w literze O?
to jakiś ...jeleń?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości