Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 08:05   #4921
rudziutka_aguska
Przyczajenie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez posy Pokaż wiadomość
rudziutka_aguska nie martw sie - ja tez jeszcze niczego ustalonego nie mam.
My wstepnie mamy termin 1.07.2012.
A jakie sale masz juz na oku?
posy zerknij na pierwszy post - te już obejrzałam. Teraz jeszcze znalazłam Czerwoną oberżą, ale nie mam żadnych opinii na ich temat, może coś słyszałyście?
Cytat:
rudziutka_aguska, witamy w gronie lubelskich PM-ek Nie martw się, w przyrodzie nic nie ginie, ale musisz wykazać pewną cierpliwość, wiesz nie wszystkie z nas siedzą 24h na dobę na tym wątku
nie o to mi chodziło - mój post pojawił się dopiero po 9:00 następnego dnia i myślałam, że nie pojawi się już w ogóle dlatego napisałam następny
Cytat:
Co do sali - ja bym na Twoim miejscu nie zwlekała z decyzją co do sali, bo poczekasz tydzień czy dwa, i ta, która Ci się spodobała, będzie już zajęta, a zostaną inne, w których może być coś nie tak, albo będą terminy pozajmowane. U nas też tak było, że w terminie, który chcieliśmy, wszystkie fajne sale były zajęte. Dlatego ze względu na salę, przełożyliśmy termin. Jednak ja na Twoim miejscu wolałabym mieć wybór, niż go nie mieć. Także jeśli tak bardzo chwalisz tę salę, to bierz Tż-ta, zaliczkę i podpisuj umowę.
tak właśnie chciałam zrobić tylko boję się, że nie wszystkie sale obejrzałam i potem będę żałowała...
Cytat:
witaj nie wiem, co poradzić z salą, słyszałam jedynie, ze sala Dys robi duże wesela, moja koleżanka miała w tamtym roku i bardzo polecała, więc możesz sprawdzić
słyszałam też że Dwór Anna, ale tam to chyba powyżej 200 zł cena :/
do dysa wybieram się w tym tygodniu - dzięki za podpowiedź. Co do Dworku Anna to mają wysokie ceny, no i moja mama się do nich straszenie zraziła, powiedziała, że nawet za darmo tam nie chce
Cytat:
Faktycznie macie racje Obrotów w ukladzie jest strasznie duzo Ta para tancem zajmuje sie zawodowo wiec oni maja wytanczone setki godzin ze sobą natomiast my...kilka nascie moze Orła wywine i tyle będzie To prawda ze trzeba by bylo go nieco uproscic ale jak nigdy nie podobaly mi sie takie piosenki tak ta mi przypadla a bardziej sam taniec No i nastepna sprawa odkladana na potem pewnie
anka24222 a myślałaś o walcu wiedeńskim - jest dosyć łatwy i bardzo efektowny. Tak na prawdę musielibyście nauczyć się w minimalnej wersji 4kroków i dobrze się zgrać, żeby wyszło ładnie. Spoko do zrobienia w 1 tydzień
rudziutka_aguska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:30   #4922
anka24222
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez rudziutka_aguska Pokaż wiadomość
posy zerknij na pierwszy post - te już obejrzałam. Teraz jeszcze znalazłam Czerwoną oberżą, ale nie mam żadnych opinii na ich temat, może coś słyszałyście?
nie o to mi chodziło - mój post pojawił się dopiero po 9:00 następnego dnia i myślałam, że nie pojawi się już w ogóle dlatego napisałam następny
tak właśnie chciałam zrobić tylko boję się, że nie wszystkie sale obejrzałam i potem będę żałowała...
do dysa wybieram się w tym tygodniu - dzięki za podpowiedź. Co do Dworku Anna to mają wysokie ceny, no i moja mama się do nich straszenie zraziła, powiedziała, że nawet za darmo tam nie chce
anka24222 a myślałaś o walcu wiedeńskim - jest dosyć łatwy i bardzo efektowny. Tak na prawdę musielibyście nauczyć się w minimalnej wersji 4kroków i dobrze się zgrać, żeby wyszło ładnie. Spoko do zrobienia w 1 tydzień
Faktycznie układ jest prosty ale taniec ogolnie bardzo dostojny Będąc na kilku weselach juz mi sie przejadly te wszystkie ustawiane tance i postanowilam ze u nas bedzie naturalnie jak wyjdzie Teraz w ostatnim czasie znowu zdanie zmienilam i spodobala mi sie ta piosenka d-bomb Jest to cos nowego jak na pierwszy taniec No i slowa bardzo fajne Juz kilka par z tego co wiem ucza sie w szkole do tego podkladu Ale oni maja rok do slubu a my 2 tyg Co najgorsze moj TZ w innym miescie Bedzie dopiero tydzien przed slubemMusimy to jakos ogarnac Juz mu truje by przesunąl urlop o 5 dni wczesniej

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Dziewczyny a znacie jakąs szkole tanca w Lublinie która w fajny i skuteczny sposób uczy takie pary do pierwszego tanca??Moze ktoras z Was uczezcza lub zamierza do jakiejs sie zapisac Mysle ze gdybysmy razem byli z jednego miasta ze swoim tz juz dawno bysmy sie zapisali fajnie jest raz czy dwa razy w tyg sobie potanczyc Narazie musze zajac sie pierwszym tancem Potem zobaczymy moze sie gdzies zapiszemy Fajna sprawa Juz mnie do tanca rwie :P
To wydaje sie smieszne ale przed slubem im blizej to mam rozne odczucia i radosc i strach raz mi sie chce to wszystko organizowac a nie raz rzucila bym to wszystko w kąt Mieszane uczucia i emocje Ale to sie nazywa chyba stres...po prostu

http://s4.suwaczek.com/20110730310520.png

anka24222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:41   #4923
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
kffiatusheq, podziel się informacją, jaki samochodzik i le taka impreza kosztuje?
To będzie Austin - london taxi wklejam fotkę - dla mnie mega fajne jest to, że w środku będę siedziała na kanapie i jest dużo przestrzeni na suknię, a poza tym jest 4-5 miejsc z tyłu (siedzi się jak w autobusie twarzami do siebie ), więc nasi świadkowie zabiorą się z nami. Koszt to ok. 700 zł.

No i a'propos świadków mam mały problem -moja świadkowa powiedziała, że przyjedzie prawdopodobnie sama... bez os. tow. Problem w tym, że świadek będzie z dziewczyną, taką, co go nie odstępuje na krok (śmiejemy się, że trzeba będzie postawić w kościele dodatkowe krzesło przy nim). No i nie wiem jak to będzie, czy mojej świadkowej nie będzie smutno itp ... Tzn. nie chodzi mi o to, że świadek ma się bawić ze świadkową, ale jak będzie sama to jakoś tak dziwnie Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg taxi1.jpg (18,9 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-07-14 o 08:44
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:45   #4924
posy
Raczkowanie

monik_85 , cindi ! Ja w poblizu Balladyny mieszkam niezle.

whitepower fajnie ze powiedzialas, mam teraz pewnosc ze bede mogla zrobic 1.07 wesele! Wlasnie dzisiaj jestemy umowieni i babka miala sprawdzac jak z poprawinami ) dzieki
W 3 rozach jakos mi sie bardzo podoba, slicznie tam jest!

Dziewczyny, wczoraj troche chodzilam po salonach z sukniami i mowily facetki ze to stanowczo za wczesnie, rok? To prawda? Jak wy chodzilyscie?
Spodobaly mi sie 2 suknie, ale tak ze sie zakochalam No i mam problem

Co o nich myslicie? http://www.papamichel.pl/celeste/emin.htm

http://www.margarett.pl/lang/pl/page...3/kolekcja/35/
posy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:49   #4925
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
No i a'propos świadków mam mały problem -moja świadkowa powiedziała, że przyjedzie prawdopodobnie sama... bez os. tow. Problem w tym, że świadek będzie z dziewczyną, taką, co go nie odstępuje na krok (śmiejemy się, że trzeba będzie postawić w kościele dodatkowe krzesło przy nim). No i nie wiem jak to będzie, czy mojej świadkowej nie będzie smutno itp ... Tzn. nie chodzi mi o to, że świadek ma się bawić ze świadkową, ale jak będzie sama to jakoś tak dziwnie Co myślicie?
to faktycznie nie ciekawa jest ta sytuacja ze świadkową ale ja bym na Twoim miejscu jej powiedziała że nie ma co liczyć na to że świadek będzie się z nią bawił na weselu bo ma taka a taką dziewczynę. Może to podziała na nia i jeszcze kogoś znajdzie. Nie lubię takich sytuacji kiedy to dwie dziewczyny muszą w pewnym senie dzielić sie świadkiem, świadek ma os.tow wiec z nią się będzie bawił a to że świadkowa sobie nikogo za osobę tow. nie wzięła to już powinien być jej problem. Niech nie liczy na to że skoro on świadkiem a ona świadkowa to wypada się razem bawić bo wcale tak nie jest skoro zaproszeni są z os.tow.
Stary 2011-07-14, 08:51   #4926
cindi
Rozeznanie

Cytat:
To będzie Austin - london taxi wklejam fotkę - dla mnie mega fajne jest to, że w środku będę siedziała na kanapie i jest dużo przestrzeni na suknię, a poza tym jest 4-5 miejsc z tyłu (siedzi się jak w autobusie twarzami do siebie ), więc nasi świadkowie zabiorą się z nami. Koszt to ok. 700 zł.

fajniutki samochodzik ja jeszcze nie wiem co moj TZ wymysli, ale to samochodowy maniak więc dałam mu wolną rękę, byle tylko sukienka się do środka zmieściła

co do Twojej sytuacji, to ja bym radziła, żeby świadkowa jednak przyszła z kimś, u mojego brata ciotecznego była dokładnie taka sama sytuacja i powiem, że trochę niefajnie to wyglądało, oczywiście świadek nie musi ciągle ze świadkową być, ale świadek z dziewczyną we 2 się bawili non stop - a świadkowa sama stała większość czasu, bo do niej ledwo sie odzywał
myslę, że to zależy też od charakteru samej świadkowej - jeśli jest towarzyska i zna dużo osób, które będą na weselu i wiesz, że mogą bawić się wszyscy razem to myślę, że było by ok
ale jednak, po tym co widziałam, radziłabym, żeby namówić ją by nie szła sama

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:59   #4927
posy
Raczkowanie

W margarett to suknia acanto. Nie chca mi sie same zdjecia pokazac

kffiatusheq super samochodzik! My tez myslimy o takim bajerze, tylko bardziej o nestorze- tez bardzo fajny. Tylko niestety chca drozej, jakies 1400 pln. Takze my jeszcze zobaczymy jk to wyjdzie z kaska. A nie wiesz ile przed slubem trzeba zamawiac taki pojazd?

Jeszcze jedno pytanko, jesli mialybyscie wybierac miedzy zespolami: simon (sk2), agat, walter band, alfa band to jaki polecacie?

Edytowane przez posy
Czas edycji: 2011-07-14 o 09:01

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 09:01   #4928
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
hehe, najpierw okazuje się ze miaszkałyśmy z iovą na tej samej ulicy, a teraz może my obok siebie? ja teraz mieszkam 10 km od Nałęczowa

nowe spa jest na orkana, może mają jakieś okazyjne ceny z tej okazji?
ja też myślałam nad spa, ale o ile dla mam to może być fajne, to nasi tatusiowie raczej nie będą chcieli skorzystać
jakis wyjazd fajnie brzmi, ale to może być droga impreza...

ooooo, ale jaja, nie chcialabym na forum ujawniac skąd jestem, ale napisze Ci na priv gdzie dokladnie na orkana to spa??? bo chyba nie kolo galerii

Cytat:

super autko, lubie takie "stare", zabytkowe. Tylko kurde troche kosztuje ja przyjemnosc my jedziemy autkiem znajomego,damy my na benzyne no i oczywiscie jakis mega gratis A co do swiadkowej... moze pogadaj zeby przyszla z kims? Bo wiesz, jest ta dziewczyna jest taka "zaborcza", to bedzie glupio wygladalo, a swiadek bedzie caly czas myslal, ze ma obowiazek z nia zatanczyc... a moze wzielaby kolege?

Cytat:

whitepower fajnie ze powiedzialas, mam teraz pewnosc ze bede mogla zrobic 1.07 wesele! Wlasnie dzisiaj jestemy umowieni i babka miala sprawdzac jak z poprawinami ) dzieki

Dziewczyny, wczoraj troche chodzilam po salonach z sukniami i mowily facetki ze to stanowczo za wczesnie, rok? To prawda? Jak wy chodzilyscie?

dla mnie pierwsza ladniejsza, ale bez tych ramiaczek bo psuja caly efekt, druga tez ladna, ale krtoka-wiec dla mnie moglaby byc na poprawiny. A z tymi sukniami to tak jest ja bylam w styczniu-slub we wrzesniu i bylo mega za wczesnie.. Musisz nasciemniac, ze jestes za granica itp. albo zmienic termin slubu
Stary 2011-07-14, 09:14   #4929
posy
Raczkowanie

Tanitka, nie chodzilo o ta krotka tylko o acanto.
Krotkie maja cos w sobie, ale pasuja chyba bardziej na cywilny?
Z ramiaczkami masz racje, mierzylam bez
Dzieki
Stary 2011-07-14, 10:04   #4930
rudziutka_aguska
Przyczajenie

Cytat:

ta pierwsza jest piękna, ja też coś w tym stylu sobie wymarzyłam.

ja planuje rozglądać się za suknią ok grudnia/stycznia. Gdzieś czytałam, że są przeceny starych kolekcji i ogólnie wyprzedaże, więc coś pewnie znajdę, a jak nie to będzie czas na uszycie... Poza tym chcę jeszcze zrzucić parę kilo więc nie ma co teraz latać po sklepach...
rudziutka_aguska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:20   #4931
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
hehe, najpierw okazuje się ze miaszkałyśmy z iovą na tej samej ulicy, a teraz może my obok siebie? ja teraz mieszkam 10 km od Nałęczowa
Hehe taki mały ten świat
A do tego tera mieszkam na Choinach, gdzie część PM-ek bierze ślub u św. Boboli, w mojej obecnej parafii

rudziutka_aguska, wszystkich sal i tak nie obejrzysz... Jest ich kilkaset na lubelszczyźnie Wg mnie, jeśli ta pierwsza sala pasuje Ci pod wszystkimi względami, to nie ma co na siłę utrudniać. A powiem Ci z doświadczenia, że jak wybór większy, to trudniej się zdecydować
Poza tym każda sala ma jakiś swój urok, nie da się tego obiektywnie porównać...

kffiatusheq, samochodzik fajny, szczególnie fotki w środku mogą być ciekawe jak się ma kreatywnego fotografa
Co do świadkowej, dziewczyny dobrze mówią: jeśli zna kilka osób z zaproszonych gości i jest ich tam trochę w podobnym wieku (pod warunkiem że jest raczej towarzyska) to da sobie radę.
Ja byłam świadkową na weselu, gdzie świadek miał żonę i dziecko i całe wesele bawił się z nimi, ze mną nawet raz nie tańczył, ale ponieważ znałam kilka osób, więc i tak się dobrze bawiłam.
Jednak gdybym wtedy miała wybór, to wolałabym zabrać chociaż jakiegoś kolegę... Tyle, że ja wtedy miałam to wesele na drugim końcu Polski i nie stać mnie było na fundowanie komuś takiej wycieczki :/

Tanitka, my jedziemy naszym własnym autkiem, zatankujemy do pełna i ubierzemy i będzie gites Mamy tak mało drogi z kościoła do sali (a z domu do kościoła idziemy na piechotę :P ) że aż żal by było tyle kasy wydawać :P

posy, ta suknia z Papa Michel mi się bardzo podoba natomiast acanto - tak sobie. Ja ogólnie nie jestem zwolenniczką tych wszystkich falban, ale oczywiście to kwestia gustu
A chcesz kupić czy szyć? Bo pewnie różnica w cenie jest spora...
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 10:56   #4932
Magda_84
Rozeznanie

kffiatusheq uwielbiam takie samochody

posy ta druga piękna cudne falbanki
a w salonach jeśli chcesz przymierzyć to mów że mieszkasz za granicą i nie możesz przyjechać kiedy chcesz. Ja tak zrobiłam, wiem że to kłamstwo, ale inaczej bym nie dostała sukni do przymierzenia, a zależało mi żeby wybrać model i szyć u krawcowej
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:59   #4933
marryzet
Przyczajenie

Cytat:
Jeszcze jedno pytanko, jesli mialybyscie wybierac miedzy zespolami: simon (sk2), agat, walter band, alfa band to jaki polecacie?
Z tych zespołów tylko Simon i Agat są godne polecenia.
marryzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:57   #4934
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:

Aż sprawdziłam kiedy masz słub bo myślałam, że chodzi o to moje nieszczęsne wesele na którym TŻ ma być świadkiem o które byłam tak chorobliwie zazdrosna (?) ;D! Powiedz świadkowej, że świadek nie bedzie się nią zajmował bo będzie z osobą towarzyszącą. Niech weźmie kogokolwiek byle nie była sama.
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:25   #4935
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość

ooooo, ale jaja, nie chcialabym na forum ujawniac skąd jestem, ale napisze Ci na priv gdzie dokladnie na orkana to spa??? bo chyba nie kolo galerii
spa jest po lewej stronie jak się jedzie orkana w stronę armii krajowej trzeba minąc biedronkę i potem już je widać znalazłam ich stronkę http://www.spaorkana.lublin.pl/ ale w sumie to nic poza tym nie wiem
Cytat:

hehe kolejna 'sąsiadka' świat jest mały
mi bardziej podoba sie pierwsza suknia i tak jak Tanitka uważam, że bez rękawków lub z innymi

Cytat:
Napisane przez rudziutka_aguska Pokaż wiadomość
ja planuje rozglądać się za suknią ok grudnia/stycznia. Gdzieś czytałam, że są przeceny starych kolekcji i ogólnie wyprzedaże, więc coś pewnie znajdę, a jak nie to będzie czas na uszycie... Poza tym chcę jeszcze zrzucić parę kilo więc nie ma co teraz latać po sklepach...
ja właśnie wtedy też zaczęłam oglądać (i szybko sie zdecydwałam hehe) i minusem było rozbieranie się z kurtki i swetrów bo zimno było ale fakt przeceny wtedy były

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 15:50   #4936
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
fajniutki samochodzik ja jeszcze nie wiem co moj TZ wymysli, ale to samochodowy maniak więc dałam mu wolną rękę, byle tylko sukienka się do środka zmieściła
co do Twojej sytuacji, (...)myslę, że to zależy też od charakteru samej świadkowej - jeśli jest towarzyska i zna dużo osób, które będą na weselu i wiesz, że mogą bawić się wszyscy razem to myślę, że było by ok
Rzeczywiście, jest towarzyska, otwarta i uśmiechnięta i myślę, że z każdym znajdzie temat

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
kffiatusheq uwielbiam takie samochody

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość

super autko, lubie takie "stare", zabytkowe. Tylko kurde troche kosztuje ja przyjemnosc my jedziemy autkiem znajomego,damy my na benzyne no i oczywiscie jakis mega gratis A co do swiadkowej... moze pogadaj zeby przyszla z kims? Bo wiesz, jest ta dziewczyna jest taka "zaborcza", to bedzie glupio wygladalo, a swiadek bedzie caly czas myslal, ze ma obowiazek z nia zatanczyc... a moze wzielaby kolege?
Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Hehe taki mały ten świat
A do tego tera mieszkam na Choinach, gdzie część PM-ek bierze ślub u św. Boboli, w mojej obecnej parafii
kffiatusheq, samochodzik fajny, szczególnie fotki w środku mogą być ciekawe jak się ma kreatywnego fotografa
Co do świadkowej, dziewczyny dobrze mówią: jeśli zna kilka osób z zaproszonych gości i jest ich tam trochę w podobnym wieku (pod warunkiem że jest raczej towarzyska) to da sobie radę.
Ja byłam świadkową na weselu, gdzie świadek miał żonę i dziecko i całe wesele bawił się z nimi, ze mną nawet raz nie tańczył, ale ponieważ znałam kilka osób, więc i tak się dobrze bawiłam.
Jednak gdybym wtedy miała wybór, to wolałabym zabrać chociaż jakiegoś kolegę... Tyle, że ja wtedy miałam to wesele na drugim końcu Polski i nie stać mnie było na fundowanie komuś takiej wycieczki :/
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Niech nie liczy na to że skoro on świadkiem a ona świadkowa to wypada się razem bawić bo wcale tak nie jest skoro zaproszeni są z os.tow.
Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość
Aż sprawdziłam kiedy masz słub bo myślałam, że chodzi o to moje nieszczęsne wesele na którym TŻ ma być świadkiem o które byłam tak chorobliwie zazdrosna (?) ;D! Powiedz świadkowej, że świadek nie bedzie się nią zajmował bo będzie z osobą towarzyszącą. Niech weźmie kogokolwiek byle nie była sama.
posy, pchla_szachrajka87 (mój ślub jest w przedostatnią sobotę sierpnia; uśmiałam się- to na pewno nie Ty jesteś tą dziewczyną! ), , ona nie liczy wcale na zabawę ze świadkiem, tym bardziej, że mówiłam jej parę razy, że on będzie miał parę.
posy - pierwsza suknia moim zdaniem piękniejsza, bardzo w moim guście, uwielbiam takie!

Dziękuję Wam kochane za miłe słowa dot. samochodu a jeszcze bardziej za rady! Moja przyjaciółka przylatuje z UK, więc nie sądzę, żeby jakiś kolega wchodził w grę, ale może akurat tak się ułoży, że któryś kolega przyjdzie bez pary .. ?

Czas edycji: 2011-07-14 o 15:56
Stary 2011-07-14, 18:45   #4937
posy
Raczkowanie

Chcialam sie pochwalic!
Mam juz zarezerwowany termin na 1.07.2012. Witajcie!

A co do kosztow szycia a kupna sukni to jakie to mniej wiecej roznice? Bardzo duze?
Jakie krawcowe polecacie? No i ile potrzeba czasu na uszycie? Bo ja niestety jestem troche nieobyta w tym temacie.

Edytowane przez posy
Czas edycji: 2011-07-14 o 18:49
Stary 2011-07-14, 19:01   #4938
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marryzet Pokaż wiadomość
Z tych zespołów tylko Simon i Agat są godne polecenia.
u nas będzie grał Sk2 ale 27 sierpnia Powiem jak było o ile nie będzie za późno
Stary 2011-07-15, 07:03   #4939
posy
Raczkowanie

[QUOTE=martitaw;28140954]u nas będzie grał Sk2 ale 27 sierpnia Powiem jak było o ile nie będzie za późno [/QUOT

No wlasnie.. chyba bedzie. Zastanawiam sie czy w przyszlym tygodniu nie podpisac umowy z agat, maja dobre opinie. I akurat maja wolny 1.07
Tylko u nich graja "plytki", a nie oni. To jest ich jedyna wada dla mnie.
Stary 2011-07-15, 07:12   #4940
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Posy czasami to i lepiej że muzyka gra z płyt niż jakby śpiewać mieli :P
Ja byłam raz na sylwestrze i na weselu gdzie nie podobały mi się wykonania zespołów i w takim wypadku płyty lepsze.
Stary 2011-07-15, 07:18   #4941
Lotta_
Raczkowanie

No to może lepiej wziąć DJa?
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:22   #4942
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

tzn. ja nie mówię o tym zespole Agat ogólnie tak.
Dlatego my zdecydowaliśmy sie na DJa żeby nie było właśnie że ktoś się upije i zacznie fałszować itp.
Stary 2011-07-15, 08:00   #4943
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Chcialam sie pochwalic!

A co do kosztow szycia a kupna sukni to jakie to mniej wiecej roznice? Bardzo duze?
Jakie krawcowe polecacie? No i ile potrzeba czasu na uszycie? Bo ja niestety jestem troche nieobyta w tym temacie.
Super!!
a co do szycia to powiem Ci na moim przykładzie. W salonie moja suknia 3200 (razem z welonem), krawcowa szyje za 1600 (również z welonem). Połowa ceny. To moim zdaniem bardzo dużo, a w sobotę byłam na przymiarce, suknia właściwie gotowa i nie odbiega wcale od oryginału salonowego

My też mamy Dja. Wybraliśmy go, bo jest w stanie puścić każdą piosenkę, a zespół nie zagra wszystkiego, a mi osobiście nie przeszkadza muzyka z płyty

Dziewczynki ponawiam pytanie: jaki krawat pasuje do koszuli ecru? mój tata właśnie będzie miał taką koszulę na moim ślubie, a mama ma sukienkę ecru

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:03
Stary 2011-07-15, 08:10   #4944
posy
Raczkowanie

To znaczy podobno tam wokalistka ladnie spiewa.. Ale podklad lepiej oryginalny, macie racje dzieki

Magda_84 a moze braz, bordo? Cos bardziej stonowane.
A gdzie szyjesz suknie? jesli mozna wiedziec

Edytowane przez posy
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:22
Stary 2011-07-15, 08:22   #4945
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Super!!
a co do szycia to powiem Ci na moim przykładzie. W salonie moja suknia 3200 (razem z welonem), krawcowa szyje za 1600 (również z welonem). Połowa ceny. To moim zdaniem bardzo dużo, a w sobotę byłam na przymiarce, suknia właściwie gotowa i nie odbiega wcale od oryginału salonowego

My też mamy Dja. Wybraliśmy go, bo jest w stanie puścić każdą piosenkę, a zespół nie zagra wszystkiego, a mi osobiście nie przeszkadza muzyka z płyty

Dziewczynki ponawiam pytanie: jaki krawat pasuje do koszuli ecru? mój tata właśnie będzie miał taką koszulę na moim ślubie, a mama ma sukienkę ecru
Cena uszycia sukni rzeczywiście super!
Jeśli chodzi o DJ'a to mam dokładnie takie samo zdanie; po prostu niektórych piosenek zespół nie da rady zaśpiewać jak oryginalny wykonawca.
A do koszuli ecru ja bym wybrała krawat o innej fakturze i połysku, np. jeśli koszula jest matowa - o satynowym połysku itd Bordo byłby fajny - mama ma jakieś kolorowe wstawki w sukience?

Czas edycji: 2011-07-15 o 08:24
Stary 2011-07-15, 08:48   #4946
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Cena uszycia sukni rzeczywiście super!
Jeśli chodzi o DJ'a to mam dokładnie takie samo zdanie; po prostu niektórych piosenek zespół nie da rady zaśpiewać jak oryginalny wykonawca.
A do koszuli ecru ja bym wybrała krawat o innej fakturze i połysku, np. jeśli koszula jest matowa - o satynowym połysku itd Bordo byłby fajny - mama ma jakieś kolorowe wstawki w sukience?
właśnie nie ma żadnych wstawek sukienka jest cała ecru, obszyta koronką. Z tego co wiem to zamierza też kupić buty w odcieniach złotego i taką torebkę. A może coś innego jej doradzić? żeby nie było za mdło? co myślicie? jutro jadę z nią właśnie na zakupy i nie mam pojęcia

Cytat:
To znaczy podobno tam wokalistka ladnie spiewa.. Ale podklad lepiej oryginalny, macie racje dzieki

Magda_84 a moze braz, bordo? Cos bardziej stonowane.
A gdzie szyjesz suknie? jesli mozna wiedziec
brąz raczej nie będzie pasował (garnitur jest grafitowy), a bordo już sama nie wiem.
A suknię szyję u krawcowej, nie w żadnym salonie, namiary mogę przesłać na priv jeśli chcesz
Stary 2011-07-15, 08:51   #4947
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Magda to koszula niebieska może? Do grafitu i ecru myślę że będzie pasować
a może mama niech dobierze dodatki w takich kolorach jak Ty masz ja zamiast złotego bym wzięła jakiś mocniejszy, wyraźniejszy kolor może fiolet? No, albo niebieskie, tata niebieska koszula i mama np. biżuterie z niebieskimi kamieniami i buty też jakieś z niebieskim dodatkiem albo w ogóle niebieskie.

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:55
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 08:56   #4948
marryzet
Przyczajenie

Cytat:

Powiem Ci, że 90% zespołów gra z aranży - nawet te które mają perkusję i piszą na stronie, że grają 100% na żywo - bujda na resorach!

A laska rzeczywiście super głos!
marryzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:06   #4949
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
właśnie nie ma żadnych wstawek sukienka jest cała ecru, obszyta koronką. Z tego co wiem to zamierza też kupić buty w odcieniach złotego i taką torebkę. A może coś innego jej doradzić? żeby nie było za mdło? co myślicie? jutro jadę z nią właśnie na zakupy i nie mam pojęcia
Magda_84, moja mama też ma sukienkę ecru/smietankowa tyle, że z czarnymi wstawkami. Do tego ma cienki czerwony pasek, czerwone szpilki i czarna kopertówkę. Fajnie by było do tych ecru i złota dodać jakiś akcent, może właśnie czerń?

Aha - moi rodzice się nie ubierają pod siebie jakoś w ogóle nie przywiązujemy do tego wagi

Czas edycji: 2011-07-15 o 09:07
Stary 2011-07-15, 09:59   #4950
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Chcialam sie pochwalic!

ej dziewczyny a właśnie ktoś ma zespół Agat albo był na weselu gdzie oni grali??? bo ja ich mam
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości