|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz matę dostałam więc będę mieć... Leżaczek używałam, maleństwo mogło być tam gdzie ja, ważne żeby był dobrze wyważony. Dzięki dziewczyny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak znieczulenie miejscowe, to prędzej po porodzie będę mogła to zrobić. Bo rtg przy karmieniu już nie przeszkadza, prawda? Cytat:
Cytat:
Moja szwagierka ma X-landera XA z 2008 roku właśnie i twierdzi, że się rozklekotał i nie nadaje się dla kolejnego malucha. A jakoś szczególnie dużo go nie używali i głównie w mieście. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Wtajemniczenie
|
Witam kobietki
![]() Ja dzien zaczelam niemilo-obudzilam sie z bolem gardla i glowy :/.Pewnie zalatwilam sie klimatyzacja,bo we wtorek byl upal i jakos dziwnie goraco mi bylo,twarz mi sie potem zalewala,ale tak jakos inaczej.Wiec nastawilam w aucie dmuchawe na buzie i mam,oo ![]() Princessa wszystkiego dobrego ![]() Bienioka odpoczywaj,jak najwiecej.Wiem,ze to nielatwo tak po prostu lezec,ale musisz sie przemeczyc.Trzymam kciuki ![]() Kleszcze jak ja tego g*** nienawidze,bleee.Kiedys znalazlam na podlodze srebrna kulke,mowie ooo,co to takie ladne ![]() ![]() ![]() Odnosnie konliktu-my z TZ'tem tez mamy :/.Tu jest szczepionka w 28 tygodniu ciazy i kilka godzin po porodzie.Dla pierwszej ciazy nie ma konflikt znaczenia,dla kazdej kolejnej niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Rudominka moze jak poczekasz do "po ciazy" to sie okaze ze ci sie- tak jak te moje osemki- wyprostowalo i juz problemow nie sprawia
![]()
#4326 |
Zakorzenienie
|
Olusia
![]() ![]() Kurcze troche mnie Tata zdenerwowal. Mamy jechac na tydzien na poczatku sierpnia nad morze. I byla mowa, ze jada z nami rodzice Tz'ta. A teraz dzwonil ze jedziemy we 3 ![]() ![]() Wiecie czego nie lubie po rozejsciu rodzicow? Ze teraz trzeba nimi jak dziecmi sie zajmowac. Odwiedzac, gadac... aaa ostatnio ojciec mnie wkurzyl!!! Jak bylam u niego to wzial mnie na bok i powiedzial, zeby slubu nie brala z Tz'tem. Bo po co sobie zycie z gory marnowac? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!!
Ja juz wróciłam z pracy, teraz jadę dopiero na 17.45 i do 21.30.... :/ Z anginką coraz lepiej chociaż bardzo się szybko męczę, w pracy mam bardzo duszno ![]() Ja się zapatruję na ten sprzęcior ale jeszcze nie wiem...: http://asplaneta.pl/pl/fisher-price-...00f056502170d9
#4328 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/leviroo-terreno-sp...707535150.html podobno ten wózek jest super
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj bidulko ![]() Ja tam jestem za ślubem bo wiadomo to marzenie każdej z nas i oczywiscie to jest cos cudownego .
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Moi rodzice mieli konflikt i ja miałam mieć przetaczaną krew od taty, ale się dziwnym trafem obeszło - to była pierwsza ciąża mamy. Z racji że było to 23 lata temu i moze inne było podejście lekarzy do konfliktu, doktor powiedział mamie że z drugą ciążą jest tak duże ryzyko ze musi się wstrzymać parę ładnych lat...., teraz juz chyba tak nie ma. Tym sposobem nie mam rodzeństwa...
#4331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
buu a ja sie dowiedzialam ze moj szef ponad miesiac lezal w szpitalu na borelioze ktora od kleszczyka zalapal...uwazajcie na siebie jak po tych lasach i polach sie szwendacie
#4333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mnie tez goni ciagle zebym "znajomosci" sobie szukala, juz w gim mowil ze nie warto zadawac sie z dziecmi co maja przecietne rodziny (brzydko zabrzmialo ale chodzi mi o rodziny normalne, a nie karierowiczow). Jakis czas zachowywal sie normalnie ale znowu mu odbija. O tesciu ostatnio mi powiedzial, ze to taki prosty czlowiek, ze stara sie udawac inteligentnego, az zal na niego patrzec. Bo oczywiscie moj ojciec jest najbardizej inteligentnym, wspanialym czlowiekiem ![]() A ja uwazam ze moi tesciowie wcale nie sa prostymi ludzmi. Zreszta co sie rozumie przez prosty czlowiek? Bo wedlug mojego ojca prosty czlowiek to taki ktory skupia sie na rodiznie i przyjaciolach, a nie na karierze i ciaglym pragnieniem osiagania czegos. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- joamic fajny ten wozeczek. A co do kol to ten emjot miyo ma przednie az 25cm wiec calkiem spore jak na skretne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
co do wózeczków ja zakochałam się w takim :
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...701899364.html jest cudowny przede wszystkim dlatego, że tak naprawdę same go projektujemy a dodatkowo jest naprawdę bardzo tani!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja idę coś skonsumować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zadomowienie
|
Ufffffffffffff, wreszcie mnie odblokowało, eh ten wizaż
![]() Anusiak ja robię kalafiora tak że go obgotowuję, potem rozkłócam jajko i łup go do jajka tego, potem w bułkę tartą i na patelnie, smakuje wyśmienicie. Albo robię geste ciasto naleśnikowe i zanurzam kalafior i na patelnie. Princeska szczęścia ![]() Basiula a ja tak bardzo chciałam odpisać tobie od wczoraj. Rozumiem Cię aż za bardzo!!! U nas to było tak że po ślubie chciałam być kochaną synową i powoli, powoli przejmowałam wszystkie obowiązki, łącznie ze sprzątaniem u teściów w pokoju ![]() Basiu jeśli macie możliwość to wyprowadzajcie się jeśli stać was na to, wiem jak człowiek męczy się psychicznie jak ktoś cię obserwuje i ocenia. Ja teraz jestem przeszczęśliwa jak teściowa nic a nic nie pyta o ciążę, skaczę z radości wręcz ![]() To się rozpisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja po badaniu glukozy i było super nastawiłam się na obrzydlistwo słodkie a była jak orenżada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Princesska wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Gratuluję z całego serca ![]() ![]() Goldika przykro mi z powodu twojego taty że nie akceptuje twojego tżta może jak mały się pojawi na świecie i zobaczy jacy jesteście szczęśliwi to przejrzy na oczy ![]() A propo Harrego Pottera też chcę iść do kina ![]() ![]() Też był temat czy kupić leżaczek czy matę ja kupiłam obydwie z FP i zobaczymy czy się przyda trochę żałuję bo miałam okazję kupić bujaczkę też z FP za grosze ale tż stwierdził że nie będzie potrzebne jak ma leżaczek, dużo miejsca zajmuje i tylko może posłużyć przez kilka miesięcy bo ma ograniczenia kilogramowe Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-14 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4340 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki.
Pisałam Wam wczoraj o tym swędzeniu rąk, swędziało mnie całą noc, zaczęły też trochę stopy ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i co do glukozy to pytałam się pani w laboratorium i mówię że gin powiedział że mam glukoze wypić w domu i dopiero jechac na pobranie krwi i ona mi mówi że niektórzy lekarze własnie tak zlecają to badanie ![]() A i w ogóle zadzwonił Tż że umarł nasz dobry kolega - miał 33 lata ![]() Boże mam nadzieję że nie mam tej cholestazy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Aniu tyle, ze on normalnie z Tz'tem gada, dzwoni do niego jak cos chce. Jak cos trzeba bylo zrobic w mieszkaniu to Tz to robil. A tak to sie smieje, ze on to robotnik fizyczny, a nie umyslowy.
Dodam tylko, ze cale zycie ojciec niczego sam nie naprawil, nawet jak mialam w podstawowce zrobic karmnik dla ptakow (takie zadanie bylo zeby razem z tata popracowac) to on od razu poszedl i kupil gotowy. Kurcze ciagle narzekam na tych moich rodzicow... ![]() Magolina trzymam kciuki za wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie Magnolia wczoraj tez przeczytalam o tej cholestazie i mialam ci pisac...ponoc domowy sposob to kapiele w krochmalu
dziewczynki jesli chodzi o kalafiora w panierce to wklejam taki przepis z kuchni indyjskiej http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...2099,9495.html jedna z moich ulubienszych przekasek w kuchni indyjskiej...nie wiem jak w polsce z ta maka z ciecierzycy, moze w jakis sklepach ze zzdrowa zywnoscia jest....uchhhh ale bym cos takiego zjadla...najlepsze wlasnie ziemniaczki, cenula i kalafior ![]() chyba musze przestac nosic w portfelu karte bo jak nie mam w pracy co robic- a ostatnio nie mam ![]() ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-14 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie mam słodko ale z teściem jak tylko jedziemy do Polski on namawia tż non stop do picia. Jak byliśmy w Polsce zrobili grilla i mówiłam tż żeby nie mieszał piwa z wódką (na następny dzień mieliśmy jechać do rodziny) no to nie teściu po kryjomu mu nalewał ale mnie wkurzył na sam koniec jeszcze na teścia się wydarłam ![]() ![]() Z tż w POlsce non stop się o to kłóciliśmy. Nie wyobrażam sobie jak wrócimy na stałe do Polski co będzie ![]() ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-14 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W skrocie: moj ojciec uwaza sie za lepszego od wiekszosci tego swiata :/ a nie ma powodow zeby tak myslec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwny z niego człowiek , ale nic już tego nie zmieni widocznie taki jego urok. Wiadomo bez pieniędzy nie da sie życ bo wszystko kosztuje, ale bez przesady. Najważniejsze że ty to rozumiesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Właśnie wróciłam z usg serca Martynki. Wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() magolina Trzymam kciuki za badania, żeby to nie była cholestaza!!!! Widzę, że coraz więcej dziewczyn po badaniu poziomu glukozy, ja się wybieram w poniedziałek ... mam nadzieję, że dam radę tak jak wy ![]() Lecę ogarnąć troszkę mieszkanie
#4347 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas w przedszkolach panuje swierzb ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Aniu oj ja nienawidze jak ktos pije... Moj ojciec sporo pije od lat, uwaza ze to na odstresowanie.
Tz na szczescie malo pije i chwala mu za to. I mimo, ze moj ojciec go namawia to odmawia mu. Dlatego tak jak kiedys pisalam nie chce wesela. Bo wiem, ze wszyscy sie uchleja i tyle ![]() Myszeczko pieniadze sa wazne i wiadomo, ze zycie w luksusie jest super. Ale pieniadze wlasnie zniszczyly malzenstwo moich rodzicow. Co z tego ze maja kasy skoro i jedno i drugie jest nieszczesliwe? ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Kasik ciesze sie ze badanie ok ![]() Aniu no ja tez nie moge doslownie wyrazic tego co chcialabym ![]() Olusia psychika moze niezle figle platac ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- jestem dzis jak worek bez dna... nie moge sie niczym najesc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zadomowienie
|
Już po obiadku.Mucha mi wpadła do talerza, ale na szczęście jak już kończyłam, bo bym sobie nie pojada.
ela3010 mam podobne podejście do teściowej co TY, ale przez soje musiałyśmy przejść. Teraz to ja przetworów ogóle nie robię, a dawniej - aż mi się z siebie chce śmiać. I wdzięczna jestem teściom (a zwłaszcza ich najstarszej córci), ze nie zgodzili się, abyśmy sobie górę wyremontowali. ania21_21 mam nadzieję, że ta glukoza to też będzie dla mnie jak oranżadka. Fajnie, ze tak miło zniosłaś to badanie. magolina trzymam ![]() goldika różni ludzie mają różne przekonania, a Twojego tatę wątpię, aby coś zmieniło. Na pewno jet to dla Ciebie przykre. Ja jednak jestem z tych, którzy coś potrafią i nie są w 100% uzależniani od innych, którzy za swoje umiejętności mogą naprawdę słono krzyczeć - i to jest biznes. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.