![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mama "Chłopaka"czyli super mamunia :(
Cytat:
![]()
Wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44031703 Edytowane przez Angel28 Czas edycji: 2011-07-12 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
to moze sie TŻ teraz nauczy ze ma cie sluchac mam nadzieje ze wyjdziecie na prosta bo szkoda gdybyscie nie dali rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Potraficie bardzo szybko krytycznie i chamsko ocenić inną osobę po bardzo pobieżnym i nieuważnym przeczytaniu jej postów. Angel wyraźnie napisała, że próbuje angażować się w obowiązki domowe, dokłada się do rachunków itd.
I jej również należy się szacunek od mamy tż (mimo że nie jest we własnym domu). Wiem, że takie dokuczliwe osoby jak mama jej tż istnieją, więc nie bardzo dziwi mnie sytuacja w jakiej autorka się znalazła. Angel - jedynym wyjściem dla Ciebie jest postawienie na swoim, wyprowadzenie się i ograniczenie z nią kontaktów. I zastanów się, czy chcesz mieć męża, który nie stanie za Tobą murem w razie problemów.
![]() |
#64 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoim problemem jest to że nie dostrzegasz niczego złego w swoim zachowaniu i w ogóle nie potrafisz przyjąć krytyki. A co do ojca alkoholika - mało ludzi go miało? I to nie tylko ojca ? A osiągnęli w życiu dużo więcej niż wbicie się na krzywy ryj do kogoś do domu (nie wspominałaś żeby matka chłopaka zapraszała Cie do domu)? Cytat:
. , ? ! ( ) : Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2011-07-12 o 22:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
gramwzielone nie nabijam bo uczestnicze w 4 tematach ktore przykuly mi uwage za to ogladajac twoje niby rady to nie wiem kto sobie nabija dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Angel28 nie doluj sie jak facet pokaze ze sie stara ze nie jest maminsynkiem i ze naprawde czujesz ze chce byc z toba to dacie rade gorzej jezeli ty bardziej go wspiraszniz on ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44031703 Edytowane przez Angel28 Czas edycji: 2011-07-12 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
haha najlepiej faxem
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- sorki ale gramwzielone przasadzasz sfolguj ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- uciekam hasiu mysle angel28 ze jest ci lzej na duszy jutro wpadne pozno na bloga ale bede trzymajcie sie wszyscy ci zli i dobrzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
. , ? ! ( ) :
Nawet wysłanie tego faxem w tym przypadku nie pomoże. Wiesz może Ty sfolguj z tym żartami bo się rozpęknę ![]() Cytat:
Zacytuj proszę ten fragment którejś ze swoich wcześniejszych wypowiedzi, w którym piszesz matka Twojego chłopaka wyraźnie zgodziła się na Twoje mieszkanie u niej. Bo może i tak było a nie zauważyłam. A co do Twojego stosunku do mnie - nie interesuje mnie to, bądźmy szczerzy, akurat Twoja sympatia nie jest mi do szczęścia potrzebna. Tak samo jak i twoje kompleksy na moim punkcie - Twój problem nie mój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a to na szaro z wzajemnością i nie wiem czego jeszcze ode mnie oczekujesz i po co piszesz skoro wiesz lepiej i już napisałaś mi swoje zdanie chcesz czegoś jeszcze ?chyba nie więc amen i dobranoc dla Ciebie ![]()
Wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44031703 Edytowane przez Angel28 Czas edycji: 2011-07-12 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Angel czemu Ty jesteś z tym chłopakiem? Jaką Ty przyszłość z nim widzisz? Kochasz ale co z tego, on Ciebie chyba nie skoro woli sobie kupić nowy telefon (jeśli dobrze zrozumiałam że raty na trzeci telefon?) niż odkładać na mieszkanie czy chociażby ten ślub.
Ja na twoim miejscu wyniosła się do tego mieszkania ciotki i wynajęła z jakąś koleżanką i powiedziała mu, że albo jego matka albo ty. Przecież on się od niej nie wyniesie a że ty go kochasz to będziecie siedzieć w tym bagnie do końca a co to za życie ![]() Myśl o sobie, zobaczysz jak się przeniesiesz jak dobrze Ci i nie będziesz już chciała tam wrocić a chłopak? Kij z nim, jak woli siedzieć z mamusią to niech siedzi a Ty młoda jesteś i korzystaj z życia a nie siedzisz tak u nich i osiwiejesz niedługo przez tych dwoje.
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
No i o to chodzi, wyprowadz się, i miej ich gdzieś.
Tż jak już tak musi to niech jej pomaga finansowo i już. Ale jeśli będzie wolał zostać z mamusią i swoimi kredytami które pewnie dalej będzie brał to już jego problem, widać nie jest wart nerwów i bycia z nim.Tylko jakby nie patrzeć to jest jeszcze drugi syn który też powinien się czasem matką zainteresować.
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się, bez znaków interpunkcyjnych, zdanie wchodzi w zdanie, masakra... Masz do czynienia z "prawdziwą teściowa z kawałów" wyprowadz się i tyle. A że kobieta jest sama to pewnie dlatego tak marudzi bo nie ma się kim zająć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkich, którzy jeszcze raz powiedzą, że Autorka mieszkała na krzywy ryj u tej pani polecam przeczytanie wszystkich jej postów - otóż nasza Autorka miała w mieszkanie wkład największy ze wszystkich mieszkańców i choćby z tego powodu matka TŻ winna zachowywać się wobec niej nieco lepiej i winna być jej wdzięczna, bo gdyby nie pieniądze dziewczyny, to podejrzewam, że już dawno by popłynęła z emeryturą 800zł i mieszkaniem z opłatami mniej więcej tej wysokości. Ja piernicze, jak to łatwo kogos zjechać. Ja nie przeczę, Autorka pisze błekotliwie, bez interpunkcji i trzeba trzy razy przeczytać, żeby zrozumieć o coi chodzi, ale nie każdy urodził się z darem pięknego i czytelnego pisania, poza tym jest zdenerwowana i pewnie dlatego tak chaotycznie pisze. Trochę wyrozumiałości!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
O, a teraz "kochanek" ![]() Ja się nie podejmę oceniać postępowania i wyborów życiowych autorki wątku, bo jest DDA - która na dodatek nie wie, że to właśnie z tego faktu może brać się większość jej problemów w życiu. Powinnaś iść na terapię autorko wątku. Są specjalne grupy wsparcia dla DDA. No i oczywiście, że nie pozostaje Ci nic innego niż wyprowadzić się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
No dziewczyny
![]() ![]() edit kochanka ja pisałam że jesteśmy zaręczeni czytajcie ![]()
Wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44031703 Edytowane przez Angel28 Czas edycji: 2011-07-13 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
zameldowanie nie musi wiązać się ze wzrostem opłat.
Czynsz jest stały, niezależnie od ilości mieszkających osób. Natomiast zmienna jest tylko opłata za wodę i śmieci. Starczy zgłosić do administracji faktyczną ilość mieszkających osób. Administracja nie ma prawa obciążać kosztami mediów na podstawie meldunku, tylko stanu faktycznego. A najlepiej jeszcze zamontować wodomierz. Zostają tylko śmieci.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2011-07-13 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
wyprowadzaj sie nie jestes stara zebys musiala sie martwic
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
O kurczaki.
Autorko, myślę, że to Twoja osoba wraz z osobą mamuni daje taką mieszankę piorunującą. Wasze wady złożyły się w całość, nie pasujesz do tej kobiety ![]()
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
na szczęście nie będę z nią żyła fakt faktem kobieta nie do życia
![]()
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Nie pisz takich długich postów jak jesteś wzburzona, bo trudno się połapać o co chodzi, zwłaszcza jak zamieszczasz cytaty.
Nie zrozumiałam dokładnie- wkładasz jakieś swoje pieniądze w ten dom? Bo jeśli nie, to masz raczej prawa domagać się jakichś przywilejów. Uważam, że jeśli okazujesz tej kobiecie szacunek, to mimo wszystko powinna być dla Ciebie uprzejma. Jednak naprawdę nie można dziwić się jej zachowaniu. Na pewno chciałaby, żebyście się pobrali. To jej mieszkanie, a ty jesteś dla niej obcą osobą, dziewczyną jej syna. Ma "jeszcze jedną gębę do wykarmienia", która oczekuje szacunku, tylko dla tego, że sypia z jej synkiem. Jak dla mnie to duża impertynencja.
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Błagam raz jeszcze: stawianie znaków interpunkcyjnych nie boli!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sprowadzanie narzeczeństwa, związku siedmioletniego do "sypiania z jej synem" jest niesmaczne i chamskie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.