WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-07-12, 12:44   #3661
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 639
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

A ja powracam do picia drozdzy

Agaciok xD jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:26   #3662
neitka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 932
GG do neitka

Cytat:
Napisane przez illegale Poka¿ wiadomo¶æ
ten olejek rycynowy mo¿na wcieraæ w skalp?
Ja wciera³am tylko w skalp, bo w³osy troszkê przesusza³. U¿ywam tego z Phytopharm Oleum Ricini. Pisze nazwê z butelki, bo mi siê ta¶ta olejek a olej rycynowy.

neitka
neitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:05   #3663
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804

Ja prawdopodobnie ten ³upie¿ t³usty mam spowodowany przez grzyba Candidie.
Mam równie¿ ³upiez pstry, który objawia siê takimi plamkami ¿ó³tymi na ciele.
Mam to ju¿ od dawna, miejscowo pomaga Nizoral. Te objawy zanikaja, ale grzyb nadal ¿yje.
Równie¿ czêsto dopada mnie taka lekka grzybica pochwy. Ale nie za¿ywam na to ¿adnych lekarstw, pomaga mi ma¶æ Clotrimazolum i tabletki dopochwowe Lactovaginal.

Czyli pewnie u mnie ten ³upie¿ t³usty i problemy z wypadaniem w³osów s± przez te grzyby...
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:16   #3664
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 520

Olejki s± dla skóry g³owy bezpieczne, byle w sk³adzie chemikaliów nie mia³y - w zielarskich sklepach mo¿na kupiæ kokosowy, migda³owy, awokado, jojoba Rycynowy w aptece, ale której firmy to nie wiem - patrz na sk³ad, najlepiej gdyby to by³ czysty olej bez dodatków

Ma³gorzatka - czyta³am ¿e ¿yworódka ma genialne w³a¶ciwo¶ci dla skóry, zdrowia itp. Wyklika³am sobie i okazuje siê ¿e leczy grzybicê - mo¿e warto wypróbowaæ wcierania soku z niej w skórê g³owy? Zreszt± podobno ta ro¶lina jest lekiem na wszystko - od grzybic przez migreny, oparzenia, uk±szenia itp., i ³upie¿!

Ja kupi³am sadzonki i planujê hodowaæ Takie 10-15 cm, jutro odbieram i biorê siê za ni±
http://zyworodka.npx.pl/viewpage.php?page_id=13
Tutaj s± szeroko opisane w³a¶ciwo¶ci ro¶linki

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-07-12 o 16:20
blair witch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 17:01   #3665
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 966

Masowe wypadanie w³osów z powodu grzybicy, t³ustego ³upie¿u i innych ¶wiñstw na g³owie przybiera nieraz mocno na sile i na dodatek w³osy lec± z ca³ej g³owy, ja nawet podejrzewa³am u siebie ³ysienie androgenowe, szczê¶liwie nie mam tego, ale czasem to mo¿e tak wygl±daæ.

Cytat:
A ja powracam do picia drozdzy
A nie boisz siê, ¿e jakie¶ grzyby nasil± siê po tym? Ja po kilku tygodniach ³ykania tabletek dro¿d¿owych, które pomaga³y na skórê g³owy ---> bra³am Dromin, dosta³am bóli brzucha, musia³am ³ykaæ Lakcidy, czyli ¿ywe kultury bakterii, do tego mia³am takie stany oko³o biegunkowe, po leczeniu przesz³o.

Dziewczyny! Leczcie skórê g³owy, tam jest problem, ¿adne tabletki, zió³ka nie pomog±, jak tam nie wyleczycie skóry.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 20:27   #3666
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
Olejki s± dla skóry g³owy bezpieczne, byle w sk³adzie chemikaliów nie mia³y - w zielarskich sklepach mo¿na kupiæ kokosowy, migda³owy, awokado, jojoba Rycynowy w aptece, ale której firmy to nie wiem - patrz na sk³ad, najlepiej gdyby to by³ czysty olej bez dodatków

Ma³gorzatka - czyta³am ¿e ¿yworódka ma genialne w³a¶ciwo¶ci dla skóry, zdrowia itp. Wyklika³am sobie i okazuje siê ¿e leczy grzybicê - mo¿e warto wypróbowaæ wcierania soku z niej w skórê g³owy? Zreszt± podobno ta ro¶lina jest lekiem na wszystko - od grzybic przez migreny, oparzenia, uk±szenia itp., i ³upie¿!

Ja kupi³am sadzonki i planujê hodowaæ Takie 10-15 cm, jutro odbieram i biorê siê za ni±
http://zyworodka.npx.pl/viewpage.php?page_id=13
Tutaj s± szeroko opisane w³a¶ciwo¶ci ro¶linki
Jestem pod wra¿eniem tej ro¶liny!!!
Chyba sama zakupiê!
Dziêkujê!!!

Ale i tak jutro umawiam siê do dermatologa i rozpoczynam leczenie tych grzybic i ³upiezu.
My¶lala³am, ¿e w najbli¿szym czasie ju¿ nie bêde musia³a i¶æ do lekarza, a tu jednak...
Ale to nic, teraz jestem pewna, ¿e to wypadanie w³osów jest przez to.
Stary 2011-07-12, 21:27   #3667
T'ai
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 494

ja dzwoni³am dzi¶ do dermatologa ale bêd± zapisywaæ dopiero na sierpieñ
no nic jako¶ dam radê ale przej¶æ siê trzeba i zacz±æ dzia³aæ
T'ai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-13, 00:17   #3668
Malgorzatka21
Rozeznanie

Ja w³a¶nie umy³am w³osy przed chwil±, drapie siê po g³owie no i za paznokciami mam oczywi¶cie tak± bia³awa ma¼... sporo tego jest ....

Najgorsze jest to, ¿e teraz u¿ywam szamponu Joanna z apteczki babuni- tatarak z tymiankiem, no i musze powiedzieæ , ¿e u¿ywajac go ju¿ z miesi±c, w³osów przy myciu mniej wypada, mo¿e ten szampon mi s³u¿y.
Teraz bojê siê, ¿e jak pojdê do dermatologa-ta przepisze mi jakies wcierki czy cos, to w³osy dalej zaczna mi strasznie wypadac i narobie sobie tym szkody, a jeszcze jakby mialy nie pomoc to juz ca³kiem.

Takiego stracha mam, bo juz sobie zrobilam krzywdê przez rozne wcierki, wcieralam i wcieralam i tylko wiecej mi te wlosy wypadaly...
No ale jeszcze raz moze sprobuje zaufac temu wszystkiemu...
Stary 2011-07-13, 10:05   #3669
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja w³a¶nie umy³am w³osy przed chwil±, drapie siê po g³owie no i za paznokciami mam oczywi¶cie tak± bia³awa ma¼... sporo tego jest ....

Najgorsze jest to, ¿e teraz u¿ywam szamponu Joanna z apteczki babuni- tatarak z tymiankiem, no i musze powiedzieæ , ¿e u¿ywajac go ju¿ z miesi±c, w³osów przy myciu mniej wypada, mo¿e ten szampon mi s³u¿y.
Teraz bojê siê, ¿e jak pojdê do dermatologa-ta przepisze mi jakies wcierki czy cos, to w³osy dalej zaczna mi strasznie wypadac i narobie sobie tym szkody, a jeszcze jakby mialy nie pomoc to juz ca³kiem.

Takiego stracha mam, bo juz sobie zrobilam krzywdê przez rozne wcierki, wcieralam i wcieralam i tylko wiecej mi te wlosy wypadaly...
No ale jeszcze raz moze sprobuje zaufac temu wszystkiemu...
ja sobie kupi³am ten Seboradin i wczoraj pierwszy raz wciera³am

a tak w ogóle to zauwa¿y³am ¿e ¶wie¿o po myciu moja skóra jest w miarê ok, ca³y dzieñ nastêpny jeszcze w miarê (myjê wieczorem) ale na kolejny dostajê dopiero tego nalotu i swêdzenia
Stary 2011-07-13, 11:53   #3670
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 461
GG do illegale

Ja mam ¿yworódkê w domu i czasem u¿ywam na twarz. Ma podobne dzia³anie do aloesu, taka wszechstronna. W skalp wciera³am za to kiedy¶ aloes, kiedy mia³am przesuszony i pomóg³ mi go nawil¿yæ.

Co do olejków/oleji na skalp to stosowa³am tylko kokosowy i nawet fajny by³, te¿ nawil¿a³, ale jak dla mnie za t³usty do wcierania, wiêc przerzuci³am siê na mleczko kokosowe (sk³ad: mleko kokosowe, woda -nic wiêcej nie mo¿e siê tam znale¼æ) i te¿ jest bardzo fajne, dzia³anie podobne, a jak dam na ca³e w³osy to mi ich nie obci±¿a, tzn. po zmyciu.

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:26   #3671
cloche
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 377

Cytat:
Napisane przez T'ai Poka¿ wiadomo¶æ
a jakie stosowa³a¶ proporcje?
i jak w ogóle to robi³a¶ - po umyciu i ju¿ potem wod± nie p³uka³a¶ po tym occie?
rozne proporcje polecaly dziewczyny, sama zrobilam proporcje "na oko" do dzbanka przegotowanej wody chlusnelam octem jablkowym, wczesniej troche miodu tez dodalam, zeby ladniej pachnialo... i juz nie splukiwalam nie smierdzialo
cloche jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:21   #3672
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illegale Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam ¿yworódkê w domu i czasem u¿ywam na twarz. Ma podobne dzia³anie do aloesu, taka wszechstronna. W skalp wciera³am za to kiedy¶ aloes, kiedy mia³am przesuszony i pomóg³ mi go nawil¿yæ.
O To mogê siê dopytaæ o pielêgnacjê tej ro¶linki? Zasadzi³am w ma³ej doniczce kilka pêdów, w du¿ej okr±g³ej ca³± resztê (chyba 9), w ziemi uniwersalnej do kwiatów. I teraz pytanie - jak sprawdziæ czy siê przyjê³a?I jak czêsto trzeba j± podlewaæ?
Stary 2011-07-14, 16:05   #3673
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107

a ja niedawno wyrzuci³am moj± ¿yworódkê na ¶mietnik bo by³a ... za du¿a
genialna jestem, co?

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:51   #3674
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ

a ja niedawno wyrzuci³am moj± ¿yworódkê na ¶mietnik bo by³a ... za du¿a
genialna jestem, co?
M±dra polka po szkodzie

Ja w ogóle nie s³ysza³am o tej ro¶linie zanim moja mama jej nie wyszuka³a na swoje migreny. Poczyta³am i szczena opad³a do pêpka, a ¿e na allegro by³y w sprzeda¿y pêdy niedaleko mnie to umówi³am siê z facetem i podjecha³am Mam tylko nadziejê ¿e siê dobrze przyjmie i bêdzie ros³a Nawozi³a¶ j± jako¶, czy tylko podlewanie?
Stary 2011-07-14, 17:19   #3675
agison
Zakorzenienie

Cytat:
M±dra polka po szkodzie

Ja w ogóle nie s³ysza³am o tej ro¶linie zanim moja mama jej nie wyszuka³a na swoje migreny. Poczyta³am i szczena opad³a do pêpka, a ¿e na allegro by³y w sprzeda¿y pêdy niedaleko mnie to umówi³am siê z facetem i podjecha³am Mam tylko nadziejê ¿e siê dobrze przyjmie i bêdzie ros³a Nawozi³a¶ j± jako¶, czy tylko podlewanie?
ano

na pewno dobrze siê przyjmie i bêdzie ros³a, to ro¶lina która przetrwa wszystko ja jej nie podlewa³am tygodniami (), potem przelewa³am, czasem nawozilam, czasem nie, a mimo wszystko rosla jak szalona - i doigra³a siê
muszê popatrzeæ czy gdzie¶ siê sama nie wysiala w doniczce, bo ona strzela odnó¿kami na wszystkie strony wiêc niewykluczone ¿e gdzie¶ mi siê jaka¶ mala uchowala
trzymajcie kciuki, muszê odzyskaæ to cudo

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-15, 22:07   #3676
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 461
GG do illegale

Cytat:
O To mogê siê dopytaæ o pielêgnacjê tej ro¶linki? Zasadzi³am w ma³ej doniczce kilka pêdów, w du¿ej okr±g³ej ca³± resztê (chyba 9), w ziemi uniwersalnej do kwiatów. I teraz pytanie - jak sprawdziæ czy siê przyjê³a?I jak czêsto trzeba j± podlewaæ?
a wiesz, ¿e nie mam pojêcia, bo nie ja j± pielegnujê, tylko babcia i kompletnie siê na tym nie znam : D

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:28   #3677
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Po miesiêcznej przerwie wracam do skrzypovity. Ostatnio co¶ mi w³osy mniej lec±, ale za kilka dni czeka mnie farbowanie, i co gorsza Palettem
Nic innego mi chyba tej rudo¶ci nie pokryje
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:41   #3678
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 970

dziewczyny nie chce siê chwaliæ i przede wszystkim odpukuje w niemalowane ale Pharmaceris kolejny raz ratuje moje w³osy... ze 2 miesi±ce temu zaczê³y wypadaæ , przypomnia³am sobie o tym szamponie i jest duuuuuuuuu¿o lepiej polecam
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:50   #3679
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Po miesiêcznej przerwie wracam do skrzypovity. Ostatnio co¶ mi w³osy mniej lec±, ale za kilka dni czeka mnie farbowanie, i co gorsza Palettem

A odcieñ rudego ciemny czy jasny? Dziewczyny na fryzjerskim Ci doradz± jak± farbê dobraæ, mi po ka¿dej wychodzi³y rude prze¶wito-refleksy, b³yszcza³y siê w³osy na rudo. I dopiero jak kupi³am odpowiedni numer farby to wyszed³ br±z-br±z, bez rudo¶ci Okazuje siê ¿e druga cyferka numeru definiuje to z jakim kolorem siê bêdzie przeplataæ czy co¶ w tym stylu. Ja kupi³am kolor 60 z castinga w piance, jasny naturalny br±z (wyszed³ trochê ciemny ale ka¿da farba wychodzi ciemniejsza, a mi chodzi³o o dok³adnie taki odcieñ jak wyszed³). I jest br±z ¶wiec±cy na br±zowo, pokry³ mój wcze¶niejszy rudoblond

Koniecznie zapytaj na fryzjerskim
Stary 2011-07-17, 15:54   #3680
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
A odcieñ rudego ciemny czy jasny? Dziewczyny na fryzjerskim Ci doradz± jak± farbê dobraæ, mi po ka¿dej wychodzi³y rude prze¶wito-refleksy, b³yszcza³y siê w³osy na rudo. I dopiero jak kupi³am odpowiedni numer farby to wyszed³ br±z-br±z, bez rudo¶ci Okazuje siê ¿e druga cyferka numeru definiuje to z jakim kolorem siê bêdzie przeplataæ czy co¶ w tym stylu. Ja kupi³am kolor 60 z castinga w piance, jasny naturalny br±z (wyszed³ trochê ciemny ale ka¿da farba wychodzi ciemniejsza, a mi chodzi³o o dok³adnie taki odcieñ jak wyszed³). I jest br±z ¶wiec±cy na br±zowo, pokry³ mój wcze¶niejszy rudoblond

Koniecznie zapytaj na fryzjerskim
W s³oñcu co taki ¶redni rudy. W sztucznym ¶wietle ¶redni br±z z rudymi refleksami. Pyta³am na fryzjerskim, w w±tku 'z rudego na br±z' ale niczego konkretnego siê nie dowiedzia³am. Chcê wróciæ do naturalnego metod± odrostów, ale nie chcê chodziæ z rudym br±zem. Dlatego szukam co¶ bardzo trwa³ego, choæ pewnie i tak bêdê musia³a poprawiaæ ten br±z co jaki¶ czas, nie tykaj±c odrostów
A Palette jest ponoæ bardzo mocna, wiêc mo¿e ona spe³ni oczekiwania
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-18, 21:04   #3681
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 327
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Henna pokryje

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-19, 02:34   #3682
jessik
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

witam
Do³±czam do grona zdesperowanych... Mi wypadaj± od roku. Biorê tabletki Stediril 30. Wszystko zaczê³o siê od zrobienia kilku miesiêcznej przerwy w tabletkach, ze strachu do nich wróci³am... :/ do tego dosz³o farbowanie, uboga dieta, stres... Nie rozumiem tylko jednego... :/ Skoro zaczê³y wypadaæ po odstawieniu, to dlaczego nie przestaj±?? Z wzmacniaczy najlepszy efekt zauwa¿y³am po Silice, teraz biorê Merz Special, szampon Radical, Olejek Rycynowy i Naftê z jajkiem, do tego masa¿ g³owy. Morfologiê i ¿elazo mam ok, w Najbli¿szym czasie planujê przebadaæ Tarczycê i zrobiæ podstawowe badania hormonów. Nie wiem tylko czy maj± sens skoro biorê tabsy?? jak my¶licie? Na sta³e antykoncepcjê odstawiê we wrze¶niu gdy¿ mam wesele i bojê siê skutków ubocznych tzn problemów ze skór± bo takie mia³am poprzednio.
Ohhhhh... A takie kiedy¶ mia³am piekne w³osy i oczywi¶cie standardowo na nie narzeka³am, trudno trzeba wzi±æ siê za siebie i co¶ z tym zrobiæ... Pozdrawiam wszystkie wspólcierpi±ce
jessik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:20   #3683
Alexandra92x
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 763

Hej Wszystkim! Ja równie¿ do³±czam do Was, ale moje wypadanie w³osów ma trochê inn± przyczynê. Otó¿ przez 10 miesiêcy bra³am tabletki na tr±dzik- Axotret, którego nastêpstwem jest silne wypadanie w³osów. Bra³am go od koñca wrze¶nia 2010 do lipca 2011. Od marca strasznie lec± mi moje w³osy, które zawsze uwa¿a³am za jedn± z zalet. Po myciu potrafiê wyci±gn±æ ich w jednej gar¶ci ok. 20;/. Na szczê¶cie mam ich sporo. Dodatkowym problemem u mnie jest to, ¿e nie mogê ³ykaæ ¿adnych witamin. Nie wiem ju¿ co robiæ. Strasznie szkoda mi je ¶ci±æ, bo zapuszcza³am je przez 3lata;/, a w krótkich wygl±dam strasznie. Mia³a mo¿e która¶ z Was taki problem z w³osami? S³ysza³am, ¿e pó¼niej odrastaj±, ale to dla mnie marne pociesznie jak bêdê musia³a kolejne 3 lata czekaæ, a¿ powróc± do normy;/.

luty 2014 - pocz±tkuj±ca w³osomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:46   #3684
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

Mia³am podobny problem ze ¶ciêciem. Powszechnie wiadomo, ¿e to raczej w³osom nie pomo¿e, chyba ¿e problem tkwi w tym, ¿e nie ka¿demu dane jest posiadanie d³ugich w³osów i po przekroczeniu pewnej granicy, s± zbyt ciê¿kie i lec±...Ale u Ciebie problem tkwi w czym¶ innym.
Mia³am w³osy prawie do pasa, obciê³am na "do ³opatek" i muszê powiedzieæ, ¿e mam teraz lepsze samopoczucie, bo nic nie wygl±da straszniej, ni¿ k³êbek ciemnych, bardzo d³ugich w³osów...

W³osy lec± jak lecia³y, Biotebal nie pomaga jak na razie, kupi³am równie¿ Pharmaceris, u¿y³am na razie raz, wiêc jeszcze nie mogê siê o nim wypowiedzieæ...
Jak tak dalej pójdzie, to marsz na badania, nie ma wyj¶cia.
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:47   #3685
T'ai
Zakorzenienie

ja ju¿ zrobi³am podstawowe badania i wyniki s± w normie
³ykam BioGarden ale chyba zbyt krótko by by³y rezlutaty
jutro idê do dermatologa to zdam wam relacjê
Stary 2011-07-27, 14:55   #3686
agison
Zakorzenienie

a ja zdoby³am ¿yworódkê tyle ¿e jest maleñka ... ale ju¿ moja w tym g³owa ¿eby szybko uros³a
i biorê siê za produkcjê specyfików z podlinkowanej strony, na pierwszy ogieñ pójdzie chyba nalewka ciekawa jestem bardzo dzia³ania ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-27, 16:17   #3687
blair witch
Zakorzenienie

Ja mam w sumie 5 sadzonek ok. 10 cm - i ju¿ na nich nowe listki siê pojawiaj±, wiêc jej to szybko idzie Ale obawiam siê ¿e zanim zacznê produkcjê to musi jeszcze trochê min±æ
Stary 2011-07-27, 18:51   #3688
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 150

Dziewczyny zastanawiam siê nad zmian± tabletek z Merz Specjal na Revalid. Przy okazji chcia³am kupiæ ten tonik, u¿ywam teraz Novoxidylu a zale¿y mi na czym¶ co nie tylko bêdzie zapobiega³o wypadaniu, ale i przy¶pieszy wzrost. Macie pozytywne do¶wiadczenia z tonikiem Revalid ? W tym Novoxidylu jest jedynie 1% substancji czynnej. I czy zamiast Merza lepiej kupiæ teraz te tabletki Revalid, czy stosowaæ dalej Merz, choæ efektów po miesi±cu nie by³o (wiadomo) jedynie wzmocni³y mi siê paznokcie i nie wie czy warto jest zmieniaæ tabletki w czasie kuracji ?

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:36   #3689
liliputkaABC
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 160

hej dziewczyny. wlosy wypadaly mi w ilosci nawet do 240sztuk podczas mycia. Przyczyna okazaly sie owsiki. Moja dermatolog zapisala mi wcierke, nazwala to "mikstura drazniaca". Po 3 dniach uzywania preparatu 2 razy dziennie wypadanie ograniczylo sie do uwaga 60 sztuk. Tak dla ciekawostki z moich zapiskow (pierwsza liczba to po 1 myciu, druga po drugim):
21.07 --240(100:140)
24.07 --60(35:25)
26.07 --50(20:30)
28.07 --40(20:20) czyli zahamowanie wypadania o 83%
Wlasciwie nie wiem, po co to napisalam, bo moje pytanie jest zupelnie inne sklad tej wcierki wyglada tak:
Hydrocortisoni 1,0
Tinct. Capsici 1,0
Tinct Chinae 1,0
Ol. Lavanduale XV guttae
Spir Vini 70% 100,0

Powiedzcie, ktory skladnik mogl mi tak spektakularnie pomoc? Mozecie przetlumaczyc mi te lacinskie nazwy? Nie rozumiem tu za wiele Pozdrawiam

Edytowane przez liliputkaABC
Czas edycji: 2011-07-28 o 13:50
liliputkaABC jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-28, 13:09   #3690
Celine5
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 325
GG do Celine5

Co my¶licie o tym olejku.... http://www.naturalne-piekno.pl/index.php?page=shop.produ ct_details&flypage=flypag e-ask.tpl&product_id=1062&c ategory_id=112&option=com _virtuemart&Itemid=100105
pomo¿e na wypadanie ?

Szukam : Balenciaga B edp, Sublime Balkiss The Different Company, BALENCIAGA PARIS EDP
Celine5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.