|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
No pomyślę nad tym prywatnym, nie chodzi o koszt raczej o to czy w ogóle warto iść skoro prywatnie jest ta sama procedura. Na polskiego bliżej raczej nie ma szans, ale może popytam wśród znajomych, bo na razie mam info ze stron internetowych. Póki co sama wiem, że chyba nie ma się czym martwić, ale za 2 tyg mam podróż i raczej to mnie niepokoi.
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=natkulec;28134617]nie umiem wszystkich rozszyfrować
ale są: TSH, fTy, anty TPO, anty HBs, VDRL, HIV, przeciwciała Toxo, cytomegalii, różyczki, morfologia, cukier i ogólne moczu.te pierwsze 3 sa badanimi tarczycy i to one są takie drogie (ja miałam je robione przy szukaniu przyczyny problemów z zajściem w ciążę i też mnie nieźle skasowali) karolca to super, że wszytko w porządku a złosliwcami pracowymi sie nie przejmuj, bo nie ma czym joanaros witaj! Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-07-14 o 18:45 |
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze szkoda ze w UK maja takie podejscie .... ech. Jaka taka leniwa dzisiaj jestem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodalam juz do listy ![]() rybko a gdzie Ty mieszkasz w UK dokładnie? bo ja do mojego gina bede aż 1,5godz jechać. Żadnego bliżej nie ma. Wiem że na polscy lekarze są w naprawde dużych miastach - Londyn, manchester, Glasgow etc. emi gratuluje mieskzanka dwa balkony --------------------------------------------------------------- nic mi sie nie chce. poprawka - spac mi sie chce. A jeszcze musze obiad gotowac - krem ze szpinaku. Uwielbiam a nawet mi sie jesc go nie chce.
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też dziś jakoś mocniej mdli i to prawie przez cały dzień... już jestem tym mega zmęczona
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
3 pokoje tak jak mamy teraz i metraz tez podobny, wiec spoko - mam nadzieje ze pomieszcza sie meble w salonie ... a jak nie to bedziemy kombinowac hehe
Mi teraz jakos przeszlo ale zauwazylam ze odrzucilo mnie od pieczywa chwilowo .... na obiad zrobilam salatke i zawsze do salatki jemy tez taka wielozbozowa bagietke i zawsze ja lubilam a teraz nie umialam przelknac mam nadzieje ze to chwilowe, bo nie wiem co bede jesc na sniadania a reszta mamus jak sie czuje?
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
no ja dziś w pracy miałam kanapkę z salami paprykowym i kurcze dobrze, że wzięłam też serek homogenizowany bo odrzuciło mnie od samego zapachu, a tak mi się rano podobał
![]() ![]() ![]() a samopoczucie nawet ok, chociaż poranek był ciężki - myślałam, że będzie dzień z toaletą ale jakoś nawet przeszło Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-07-14 o 20:31 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś dobrze się czułam
narobiła się trochę, bo na obiad kurczaka w sosie warzywnym, a potem jeszcze robiłam dżem jabłkowo ananasowy padałam później na twarz no i się przespałam przeszła mała burza i popadało trochę, dobrze bo trochę się ochłodziło a było 31st w cieniu.Jutro zamierzam kisić ogórki bo mamy nadprodukcję w ogródku ![]() Najbardziej się cieszę, że będę miała niedługo meble w kuchni teraz odchodzi malowanko bo mieszkamy w domu rodziców tż, na razie w pokoju na dole, ale będziemy mieć dla siebie całą górę 100m2
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Jem na co mam ochotę, ale słodyczy nie tykam, bo po tym chyba nie byłoby już tak super. Coś jakby mnie macica swędziła dziś... chyba dzidzia pracuje
|
||
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuję się średnio. Rano tak mnie wzięło, że myślałam, że pogadam z kibelkiem. Poza tym trochę mi słabo było w ciągu dnia, ale to pewnie przez pogodę, ciepło i parno.
Trochę więcej zjadłam ![]() Jutro na obiad zrobię sobie smażonego dorsza w ziołach prowansalskich w chrupiącej panierce, do tego albo sałatka (sałata, rzodkiewka, pomidor i lekki sos ziołowy) albo kiszona kapusta a dla TŻ zrobię śledzie w śmietanie bo bardzo prosi ![]() Wszamałam dziś leczo i kalafiora gotowanego z bułką tartą na masełku
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca jakie Ty pyszne rzeczy gotujesz
A dziewczynki czulyscie kiedy dzidzius zaczal sie zagniezdzac? bo ja w 8 dfl czulam doslownie wzynanie sie w macice - takie jakby skrobanie w jednym miejscu ![]() ![]() Ja dzisiaj zaczelam dzien z mdlosciami, a nie mam ochoty nic zjesc nawet
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Nieśmiało póki co dołączam do Waszego grona We wtorek po raz pierwszy zobaczyłam dwie kreseczki na teście, zrobiłam ich do tej pory jeszcze kilka dla pewności i widzę że kreseczka się stopniowo ściemnia więc pewnie hcg rośnie ![]() U lekarza jeszcze nie byłam póki co, wybieram się dopiero za jakieś półtora tygodnia w porywach do dwóch bo wiem że na razie i tak mi nic nie powie. Jest to moja druga ciąża, pierwszą niestety poroniłam we wrześniu zeszłego roku w 10 tc i dlatego teraz troszeczkę drżę o to małe życie które się pojawia pod moim serduszkiem. No ale próbuję byc dobrej myśli bo jak wiadomo to pozytywne myślenie jest połową sukcesu. Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staraj sie myslec pozytywnie, choc wiem ze ciezko bo strach jest duzy, ale ponoc pozytywne myslenie pomaga
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie mąż mi cały czas mówi że trzeba myśleć że będzie dobrze i cieszyć się tym co jest zamiast sobie wmawiać najgorsze
Mam nadzieję że tym razem się uda
|
|
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ma tak od tygodnia, nie cały czas, ale 2-3 razy dziennie tak jakby coś się we mnie wgryzało w jednym miejscuCytat:
witaj, w naszym gronie i gratulacje wiem, że to nie proste ale staraj się nie denerwować ps dziewczyny czy Was tak udręcza to ciągłe latanie na siku? w nocy wstaje ze 2 razy, w pracy latam jak opętana.... w domu też co chwila Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-07-15 o 08:31 |
||
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
ja się domyślam kiedy dochodziło do zagnieżdzenia, bo brzuch bolał mnie inaczej niż zazwyczaj a teraz już mi przeszło. Taki ból podobny do okresowego, ale delikatniejszy, i w konkretnym miejscu. I tak około kilku dni
![]() I to by się nawet zgadzało z poziomem bety w dniu spodziewanej @ Pospałam sobie dziś troszeczkę Nawet noc przespałam
|
#317 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też stety-niestety lece teraz do Polski na 2 tygodnie. Staram się myśleć pozytywnie. Wiadomo, że jakieś zagrożenie zawsze jest, ale kto mi zagwarantuje, że jak zostanę w domu to się nic nie stanie? Tak się złożyło, że o mojej pierwszej ciąży dowiedziałam się na urlopie i też musiałam przecież wrócić do domu. Natkulec, teraz to dopiero będzie ci się chciało pichcić - sierpień z głowy ![]() Emigra zazdroszcze , uwielbiam się przeprowadzać. Może nie samo przenoszenie rzeczy, ale to zagospodarowywanie nowego miejsca. I jak już człowiek skończy to ma taką satysfakcje, że nawet w najdalszych kątach czyściutko ![]() Ja sobie teraz upatrzyłam fajny domek parterowy z ogródkiem, ale od 4 dni nie możemy dodzwonić się do agenta Pewnie pojedziemy na urlop i na tym się skończy...agnes99, joanaros, gosica502 - witajcie. Fajnie, że nas coraz więcej Huuurrra! Nauczyłam się wielocytować Wszło dwa razy na pięć ale to już coś!
Edytowane przez kosz_marna Czas edycji: 2011-07-15 o 08:49 |
||
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny ;] ja tak podczytuje ,czasem sie udzielam a wy strasznie duzo piszecie ;] witam nowe mamy ;] a ja mam pytanie do was ;]
czy wy tez tam na dole czasami sie tak wilgotno czujecie jakby dobrze naoliwona ????
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poznaję Cię
|
|
#320 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do mdłości to u mnie nie najgorzej W sumie odczuwam lekkie zawirowania rano i kiedy powinnam coś zjeść (zamiast głodu). Ale nie muszę biec do łazienki, więc tak mogło by w sumie pozostać ![]() Traumę przeżywałam w poprzedniej ciąży. Przeprowadziliśmy się akurat do nowego mieszkania ze skórzanymi meblami (kanapa w salonie i zagłówki łóżek w sypialniach) - dla mnie horror, bo nigdzie nie byłam bezpieczna
Edytowane przez kosz_marna Czas edycji: 2011-07-15 o 09:25 |
|
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj czułam sie strasznie, od rana jak tylko wstałam męczyły mnie mdłości, słabo mi było w głowie mi sie kręciło
dzisiaj już troszke lepiej ale nadal mam mdłości i zawroty głowy.
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
witam - dziekuje za odpowiedzi ;] ojj tak melboe skorzane przy dzieciach rzecz dobra ja mam materialowe i narzekam maz hce kupic skorzane ;p
mnie mdli a raczej ciagnie jak glodna jestem albo zjem za malo no i jak zmieniam kupe mojemu synowi ;/ pierwsyz raz nigdy mnie nie ciaglo a teraz to bym go obrzygala za kazydm razem hyht ;/
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-07-15 o 09:54 |
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj mam ochotkę na rybki
![]() zajadam się paprykarzem
|
#325 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A kupa to rzeczywiście hardcore, ale mojej córki na szczęście ląduje od razu w kibelku i spłukujemy jeszcze przed resztą zabiegów higienicznych Swoją drogą - jak to się dzieje, że obca zawsze "wania" bardziej? ![]() Paprykarz.... mhhhhhh.... mniami.... całe lata nie jadłam
Edytowane przez kosz_marna Czas edycji: 2011-07-15 o 10:20 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą - jak to się dzieje, że obca zawsze "wania" bardziej? nie rozumiem za bardzo
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#328 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A na drugie pytanie już karolca napisała. Tematu nie kontynuuje bo pora późno śniadaniowa - tak tylko mi się luźno nasunęło
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Ja dziś od rana na nogach. Robiłam badania. Kasy poszło full ale mam nadzieję, że wszystko w porządku |
|
|
|
#330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak po lewej stronie brzucha mam wrażenie że lewa część brzucha jest nieco większa od prawej ![]() a na słodycze w ogóle nie mam ochoty ostatnio, choć zawsze byłam łasuchem na nie ![]() Cytat:
a siku też co trochę chodzę a w nocy wstaję co najmniej 2 razy ![]() mdłości jak na razie nie mam ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Mam do Was pytanie, czy też nie macie ochoty na przytulanki z tż???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

dwa balkony
sa dwa balkony, mala kuchnia i nie jestem pewna czy nasze meble wszystkie sie pomieszcza w salonie ale generalnie podoba nam sie i bierzemy od pazdziernika