|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Cytat:
![]() ![]() Pozatym, teraaz sie przyzwyczaje do dobrego, a potem pobudka co 3h to dopiero bedzie dramat dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
dziś połowa miesiąca ...na zakupy jedzeniowe ( typowe jedzenie+napoje+słodycze+ alkohole) wydaliśmy 230 zł więc nie jest źle
![]() ![]()
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Sikoreczko, jak Wy to robicie?! Dostajecie dużo zdomu, niewiele jecie czy jak....?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
nie wiedziałam przepraszam, jednak jak masz chorą skóre głowy to tylko lecznicze szampony, ale na włosy tak od długości ucho możesz kłaść odzywki przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na samo jedzenie plus picie wydaliśmy 279 pln ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() konsystencja taka gumowata ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
No następna.... :P Dodaja, how?!
My tylko wczoraj wydaliśmy 140 zł... Wcześniej w tym tygodniu tylko 20 zł,ale... Przez weekend to już nawet nie mówię, bo byliśmy we Wro i była masakra:P W tamtym tygodniu nie liczyłam, ale na pewno więcej, bo wiem że byliśmy chyba ze 3 razy na zakupach po 30-40 zł a oprócz tego chodziłam sama i też po 20-30 szło... ;/////// |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
ja na jedzenie i picie wydałam od 1 lipca 256,82 zł
![]() słodycze kupuję tanie bo zazwyczaj wafelki horalky a jeden kosztuje ok 0,90zł, tylko dwa dni temu sernik robiłam więc poszło na niego ok 30 zł |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Lili ja ostatnio czytałam, ze czym predzej odstawiac pampersa tym lepiej i dziecko szybko łapie, ze z powodzeniem moze sie udac juz u 6msc dzieciatka
![]() takze warto próbowac ![]() Anastazja uwielbiam te wafelki horalky ( ale mi narobiłaś smaka) ![]() ja nie licze, ale mysle ze jakies 300zł na jedzenie w tym miesiacu wyszło ![]() ale mnie głowa boli ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- ja mysle, ze wlasnie robienie zakupów raz na tydzien, ale takich przemyslanych to jest najlepszy sposób na oszczędnośc. My kupujemy pare zgrzewek wody, kilka kartonów mleka itd. Na sobie juz zauważyłam ze jak ide do osiedlowego sklepu tylko po mąke, to wracam z całą reklamówką rzeczy których bym nie potrzebowała gdybym ta make w domu miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jemy mało ... rozpieszczamy się bym powiedziała nawet , a ostatnio jemy też dużo więcej warzyw ![]() Teraz zmieniłam nastawienie, nie kupuję już tak dużo na raz np, TŻ na kanapki , bo zawsze coś się marnowało ( np. kupowałam mu na tydzień ser i szynkę, on jadł sam ser i szynka się psuła )
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my raz na tydzien, lub raz na dwa robimy większe zakupy, a tak to chleb i wędlina w tygodniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już nie wiem co jest najlepsze, bo ja nie kupuję w osiedlowych, bo mam obok praktycznie same markety, osiedlowych w ogóle- prócz Chaty Polskiej. także kupuję tylko w marketach, słodyczy prawie wcale, a wydaję strasznie duzo ![]() chyba tyle jemy ilościowo, bo już nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem skąd się biorą te nasze wydatki... Dużo łakoci, to na pewno. Jak TŻ wróci to zabiorę mu paragony i przejrzę dokładniej te nasze wydatki. Może trochę przesadzam, że spożywczo tragedia - bo wydatki były, fakt, ale kupiliśmy m.in. mikser, słownik, deskę do prasowania... A to się jednak do spożywki nie zalicza. Poza tym ja ciągle wyciągam coś z "bunkra" czyli zapasów. Ale dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnóstwo picia- głównie wody, soków nie kupuję. muszę w końcu podliczyc dokładnie wszystko, bo juz sama nie wiem, moze na pierdy tyle idzie, a nie na jedzenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze robię małe błędy, ale staram się modyfikować menu żeby zjadać to, co się szybko psuje , np. TŻ je w weekendy płatki czekoladowe z mlekiem na śniadanie, ale w tym tygodniu nie zje, bo został się kawałek pieczonego mięsa, a jak zje płatki to bede musiała wyrzucić mięcho ..
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz dlatego zapisuję wszystko, nawet głupie baterie. Zobaczymy ile po zsumowaniu całego miesiąca wyjdzie. Ponadto chemia też droga jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zadomowienie
|
na chemię duzo idzie, wiec jak cos w promocji to robie zapasy. Byly kiedyś 2 sztuki Domestosa za 15zł to wzielam wiecej
![]() co sądzicie o chowaniu dzieci z dala od "brudu i zarazków"? |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Lili ja juz kiedys chciałąm Ci pisać, ze moze bys na poczatku kazdego miesiaca kupiła przykładowo 5 kartonów mleka dla małej ( czy tam ile zuzywa miesięcznie) , pampersy i wszytko co dla niej, ale z przeznaczeniem na cały miesiac ?
![]() Bo czesto czytam ze musisz isc do sklepu bo mleko dla małej sie konczy, i wtedy tez robisz dodatkowe jakies zakupy , całkiem moze nepotrzebne ![]() A tak dla małej juz bedzisz miala wszystko na poczatku miesiaca, a reszta to zostanie zaopatrzyc was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja napewno nie bede mega sterylnie chowac mojego dziecka, chocby przez to ze mamy psa, i to duzego, wiec juz nie jest tak mega higienicznie ![]() ja tam nie mam nic przeciwko zeby dziecko, raz na jakis czas nie umyło rak przed chwyceniem ciastka i je zjadło. Napewno nie umrze ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- dlaczego dudi juz z nami nie pisze ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam łzs, na twarzy, plecach, skórze głowy - nie używam kremów, odżywki tylko na długość wlosa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czystość w mieszkaniu - zero brudu i zarazków.. ( tj. nie będe wszystkiego czyścić domestosem, ale będe się starała, aby nie było tony kurzu na połkach, ani piachu na podłodze itd. ) ale jesli chodzi o zabawy ja tam będę dawała dzieciom skakać po kałużach, nie będę "zabraniać " chodzić po drzewach, bawić się w błocie itd. miałam znajomego kiedyś co to nie mógł się normalnie bawić, bo mama go na dwór w białych rzeczach wypuszczała i kazała najlepiej tylko chodzić i niczego nie dotykać, żeby sie nie pobrudzić ... oczywiście wszystko w granicach rozsądku ![]()
Jeśli chce się być szczęśliwym, nie wolno gmerać w pamięci... ![]() ![]() Edytowane przez sikoreczka111 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
normalne, z dnia codziennego: piaskownica, koledzy, sklepy. kościol itp
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam wszystkie składniki do pizzy i zaraz będę działać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierdy też czasem wskoczą do koszyka ![]() teraz właśnie wychodzę po jajka, margarynę, ser, szynkę i już prawie 20 zł pewnie pójdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
myślisz, że mu nie mówiłam ... ;/ nie słucha mnie ... te szampony mogą być dla niego dobre, bo on ma własnie spory łupież i wiekszość szamponów goo nasila, oprócz tego wydaje mi się że łuszczy się na czole jak się zaczynają włosy ( i to mnie najbardziej martwi )
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.