Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 08:47   #4381
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja się dziwię, że kobiety w ogóle chcą takich mężczyzn co to sami sobie obiadu nie ugotują... Ja rozumiem, mistrzem kuchni każdy byś nie musi, ale zrobienie kilku prostszych dań to żadna filozofia. Pal licho jak jest tylko szanowny pan małżonek, ale jak są jeszcze dzieci to już dramat - dzieci z ojcem zostawić nie można, bo ojciec im obiadu nie zrobi
A na spacer z dzieckiem czy na plac zabaw to np. idzie z taką miną, jakby go ktoś karał. Obserwuje często takich macho, bo mam plac niemal pod oknem. (Oczywiscie normalni tatusiowei też tam są, tylko jakoś bardziej w oczy mi się rzucaja takie palantowate okazy.)

I jeszcze coś dorzucę- wkurzają mnie koszulki z napisem "Super tata".
Jakoś nigdy w życiu nie widziałam kobiety z takową... Musi jeden z drugim zamanifestować jaki to oni nie jest super ojcem, bo z dzieciakiem na spacer wyjdzie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:02   #4382
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Mieszkałam kiedyś z rodzeństwem, dziewczyna starsza, na okrągło gotowała dla brata, piekła ciasta, jak miała wyjechać na kilka dni, to zawalała lodówkę i zamrażalnik jedzeniem, a na lodówce mu menu spisywała . Jak sobie na to narzekała, to mówiłam, że sama go tego uczy i jego dziewczyna będzie z nim miała kiepsko. Na co ona, że jak ta sz*ata ma być jego dziewczyną, to ona go chętnie będzie do takich rzeczy przyzwyczajać. A po drugie, jak się kiedyś pokłócili, to ten chłopak przestał się do siostry odzywać (dość długo to trwało), ale tyle honoru, żeby sobie samemu coś ugotować, to już nie miał, tylko nadal zajadał, co mu siostra ugotowała. Szok.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:50   #4383
NibyNic
Zakorzenienie

Rany i to rodzice i siostry takie egzemplarze wychowują, wielcy panowie, usługiwac im trzeba a później tragedia bo jajka sobie ugotować nie potrafi ani guzika przyszyć nie mówiąc już o utrzymaniu porządku w okół siebie - jak słyszę o takich mężczyznach to żałuję że obowiązkowej służby wojskowej nie ma, tam przynajmniej buty czyścic nauczyli

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:54   #4384
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Rany i to rodzice i siostry takie egzemplarze wychowują, wielcy panowie, usługiwac im trzeba a później tragedia bo jajka sobie ugotować nie potrafi ani guzika przyszyć nie mówiąc już o utrzymaniu porządku w okół siebie - jak słyszę o takich mężczyznach to żałuję że obowiązkowej służby wojskowej nie ma, tam przynajmniej buty czyścic nauczyli
i składać łóżka tak, żeby ani jednej fałdki na pościeli nie było mojemu małemu księciuniowi... tfu... siostrzeńcowi by się przydało takie szkolenie

~ Hank Moody
Stary 2011-07-14, 12:00   #4385
reverse
Zadomowienie

To ja się nawet nie odzywam, bo ani gotować za bardzo nie umiem, a igła z nitką to dla mnie czysta abstrakcja. Mój TŻ sobie w tych kwestiach o wiele lepiej radzi niż ja Tylko ja mam to poczucie, że MUSZĘ się tych rzeczy nauczyć, bo nie lubię być od kogoś zależna pod jakimkolwiek względem.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:02   #4386
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
A na spacer z dzieckiem czy na plac zabaw to np. idzie z taką miną, jakby go ktoś karał. Obserwuje często takich macho, bo mam plac niemal pod oknem. (Oczywiscie normalni tatusiowei też tam są, tylko jakoś bardziej w oczy mi się rzucaja takie palantowate okazy.)

Jakoś nigdy w życiu nie widziałam kobiety z takową... Musi jeden z drugim zamanifestować jaki to oni nie jest super ojcem, bo z dzieciakiem na spacer wyjdzie
Kiedyś czytałam jakiś artykuł o pewnym ojcu, któremu żona zmarła i zostawiła 4 dzieci. Cały tekst był pełen podziwu, ze ojciec i obiad ugotuje i posprząta, a nawet pranie zrobi i dzieci do szkoły wyprawi. No po prostu heros. Domyślam sie, ze nie jest łatwo ale mnóstwo kobiet samemu wychowuje dzieci i zajmuje sie domem i to jest uznawane za normalność. A facet jest od razu bohaterem.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:19   #4387
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
To ja się nawet nie odzywam, bo ani gotować za bardzo nie umiem, a igła z nitką to dla mnie czysta abstrakcja. Mój TŻ sobie w tych kwestiach o wiele lepiej radzi niż ja Tylko ja mam to poczucie, że MUSZĘ się tych rzeczy nauczyć, bo nie lubię być od kogoś zależna pod jakimkolwiek względem.
wiesz, ja też nie umiem

jak byłam z kolegami kiedyś na wakacjach, to nasze posiłki obiadowe to np. jajecznica, parówki z kanapkami itd. Żałosne popisy kulinarne, wiem, ale robiliśmy je na zmianę i było ok tak samo było ze sprzątaniem.

Mam świadomość, ze jak założę rodzinę, będę miała swój własny dom, to trzeba się będzie nauczyć gotować coś więcej, bo jednak na samej jajecznicy to człowiek za długo nie wytrzyma Po prostu nie zniosłabym myśli, że mam spędzić życie z kimś, kto stwierdzi, że teraz ja mam robić wszystkie prace domowe, bo on ma penisa i kropka. Nie wiem, jak można pójść na taki układ- jedno usługuje, drugie jest obsługiwane na każdym kroku i nie czuje, że tu coś nie gra

~ Hank Moody
Stary 2011-07-14, 12:23   #4388
BioIvO
Zakorzenienie

Coś co mnie dziwi i denerwuje. Mieszkam w atrakcyjnej turystycznie miejscowości. Ze względu na studia mam znajomych z całej Polski. I zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktoś kto chce to wykorzystać. Na porządku dziennym są teksty typu "To ja latem do ciebie przyjade.","oooo to już wiemy gdzie jechać na wakacje", "fajnie, ze masz taka koleżankę bo będziesz miała sie gdzie zatrzymać" itp. Wszyscy zachowują sie jakbym prowadziła całoroczny hotel dla znajomych i krewnych królika.
I żeby było jasne, nie zapraszam do siebie, nie zachęcam do odwiedzin i nie oferuje noclegu. Owszem mogę oprowadzić po mieście, pokazać co jest ciekawe, załatwić tańszy nocleg itp. Ale nie mam warunków lokalowych na nocowanie znajomych. Nie mieszkam sama i z gośćmi jest zawsze kłopot. Ostatnio też kolażanka chce żeby ja przenocować nawet na podłodze, no proszę ja was, u mnie ludzi rano do pracy w stają i chyba nie bedą deptać po śpiących w przedpokoju turystach.
Nie lubie takiego sępienia.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2011-07-14 o 12:25
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:46   #4389
koszyk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Dziwi mnie porządek panujący w niektórych domach.

Moja ciocia poprosiła mnie o pomoc w przygotowaniu dużego przyjęcia. Zgodziłam się, bo bardzo ją lubię. Przyjechałam do niej, zajęłyśmy się przygotowaniami, i jakie było moje zdziwienie gdy na kanapie w salonie zastałam wujka i kuzyna siedzących przez telewizorem. Nadmienię, że była to impreza z okazji rocznicy ślubu, więc mąż mógłby pomóc swojej żonie, ale co tam. Oboje cały dzien spędzili nic nie robiąc, to samo po przyjęciu. Palcem nie kiwnęli przy sprzątaniu. I w sumie jest tam tak zawsze, bo jestem tam częstym gościem i widzę. Oboje pracują na cały etat, więc moim zdaniem obowiązki domowe powinny być chyba dzielone na równo?

Dokładnie tak samo jest u mnie w domu. W zasadzie było, bo niedługo się wyprowadzam. Moja mama zawsze więcej wymagała ode mnie, niż od ojca czy brata, "bo jak to tak, kobieta co ugotować nic nie umie? Twoj brat nie musi, przecież żona mu ugotuje". Sprzątanie, gotowanie, podstawianie i odstawianie talerzy bratu czy ojcu było moim obowiązkiem i tyle. Nie raz się buntowałam, ale z marnym skutkiem. Moja mama nie miała i w sumie nadal nie ma lekko, mój ojciec potrafi ją oderwać od pracy, żeby mu przyniosła szklankę wody. Nadmienię, że nie jestem z żadnej wsi, moja mama ma wykształcenie wyższe, jest inżynierem, a jednak daje sobą pomiatać.
Tak niestety jest w wielu domach rodzinach,d latego dziewczyny nie róbcie wszystkiego za swojego TŻ-ta. Taki maminsynek nic nie będzie umiał? nic nie będzie chciał robić... Fajnie byłoby mieć faceta, który tak sam z siebie by wiedział że wypadałoby sprzątnąć czy coś.. Jestem za podziałem obowiązków równo między partnerami.
To samo z dziećmi, od początku powinny mieć jakieś obowiązki bo potem nic nie będą obok siebie umiały zrobić.
Stary 2011-07-14, 13:19   #4390
blackberry8
Zakorzenienie

A mnie dziwi oburzenie w temacie szkół prywatnych.
Ciocia wysyła swoją córkę do prywatnego liceum i od razu sypią się komentarze:
Cytat:
A co to, nie ma NORMALNYCH *wymowne przewrócenie oczami* szkół w mieście?!
Przecież to jest jej wybór a nie otoczenia w którym się obraca, co obcy ludzie mają do edukacji jej dziecka?
Nie, lepiej żeby dziewczę poszło do zwykłej szkoły, w której się nie odnajdzie (po 38 osób w klasie x 4 klasy x 3 roczniki ~ 450osób), gdzie dodatkowe korki po 40zł za godzinę są na porządku dziennym a zdawalność matury woła o pomstę do nieba.
Ale tam lepiej, bo to NORMALNA szkoła

Jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje: nowobogaccy.
Wybudują willę za milion złotych na kredyt, wezmą BMW za czterysta tysięcy w leasingu, a skomlą (dosłownie skomlą) czy nie dałoby się ubezpieczyć go taniej o chociaż sto złotych, no bo to zawsze sto złotych do przodu!
Nie parkują w centrum, bo tam trzeba płacić dwa złote.
Lepiej przejść się przez pół miasta w nowiutkich Louboutinach niż zapłacić te dwa złote.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2011-07-14 o 13:20
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 15:03   #4391
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam jakiś artykuł o pewnym ojcu, któremu żona zmarła i zostawiła 4 dzieci. Cały tekst był pełen podziwu, ze ojciec i obiad ugotuje i posprząta, a nawet pranie zrobi i dzieci do szkoły wyprawi. No po prostu heros. Domyślam sie, ze nie jest łatwo ale mnóstwo kobiet samemu wychowuje dzieci i zajmuje sie domem i to jest uznawane za normalność. A facet jest od razu bohaterem.
Stereotypy umieraja ostatnie.

CHOCIAZ sami wiecie,ze mordercy, gwalciciele itp, w ogole samo zlo to oczywiscie w wiekszosci mezczyzn, wiec moze o to chodzi tym ludziom, ktorzy zachwycaja sie tymi dobrymi wyjatkami? Nie chce byc kontrowersyjna ale chyba tak to widze....

A ode mnie- denerwuje mnie nieco,ze ide do lekarza a ten po wysluchaniu od razu przepisuje tabletki nie mowiac,co mi jest i jak sie przed tym kiedys uchronic. Nic, po prostu mowi mi,ze to infekcja/zapalenie czegos tam/blable i od razu wypisuje leki A chyba po to sie konczy te 100 letnie studia lekarskie, zeby poinformowac pacjenta co mu jest? I skad sie to (infekcja/dolegliwosc) bierze? Echhh

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.

Edytowane przez Ivi 1988
Czas edycji: 2011-07-14 o 15:07
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 17:19   #4392
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie musisz umieć gotować itd. tylko z racji tego, że jesteś kobietą Ja też nie umiem nie wiadomo czego, jednak uważam, że oboje z tż-tem jednakowo powinniśmy zajmować się mieszkaniem albo podzielić sobie obowiązki.

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
no jasne, bo facet to na gotowe zawsze przychodził i sam już nic nie zrobi, a jak będzie musiał, to nagle wielkie halo, jaki on zaradny.

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
A ode mnie- denerwuje mnie nieco,ze ide do lekarza a ten po wysluchaniu od razu przepisuje tabletki nie mowiac,co mi jest i jak sie przed tym kiedys uchronic. Nic, po prostu mowi mi,ze to infekcja/zapalenie czegos tam/blable i od razu wypisuje leki A chyba po to sie konczy te 100 letnie studia lekarskie, zeby poinformowac pacjenta co mu jest? I skad sie to (infekcja/dolegliwosc) bierze? Echhh
oj też mnie to denerwuje,
lekarz zbada i z miejsca zaczyna przepisywać leki, zamiast w ogole wyjaśnić co nam dolega.
nie wiem, może oni wpadają w rutynę

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:33   #4393
dr_ka
Rozeznanie

Jestem dość uprzejmą i opanowana osobą, więc na co dzień nie robię żadnych awantur i wszytsko znoszę ze stoickim spokojem, ale tutaj się mogę wyżyć )

1) Wkurzają mnie babska i dziady zajmujące w pojazdach komunikacji miejskiej miejsce z brzegu, gdy to przy oknie zostaje wolne. Uprzejme "Czy mogłaby się Pani/Pan przesunąć" kwitują "Ja zara wysiadam" albo olewają mnie ciepłym moczem..

2) Pogląd, że jeśli ktoś nie robi wielkiego wesela, nie ma sukni z gorsetem jak ksieżniczka i diademiku we włoskach, nie organizuje żenujących zabaw weselnych i co najgorsze- NA WESELU NIE MA WÓDKI!! - jest biedakiem lub "Żydem". Argumenty, że taka estetyka do mnie nie przemawia- trafiają na mur niezrozumienia..

3) Jeśli dość atrakcyjna dzieczyna się świetnie uczy, studia ida jak po maśle- "ehh bo ty jestes tak ładna, że nie musisz się uczyć, ja to muszę nadrabiać wiedzą a nie wyglądem" (pomijam fakt, że większość egzaminów jest testowa)

No, już mi lepiej

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.."
dr_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 18:39   #4394
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Dziwi mnie porządek panujący w niektórych domach.

Moja ciocia poprosiła mnie o pomoc w przygotowaniu dużego przyjęcia. Zgodziłam się, bo bardzo ją lubię. Przyjechałam do niej, zajęłyśmy się przygotowaniami, i jakie było moje zdziwienie gdy na kanapie w salonie zastałam wujka i kuzyna siedzących przez telewizorem. Nadmienię, że była to impreza z okazji rocznicy ślubu, więc mąż mógłby pomóc swojej żonie, ale co tam. Oboje cały dzien spędzili nic nie robiąc, to samo po przyjęciu. Palcem nie kiwnęli przy sprzątaniu. I w sumie jest tam tak zawsze, bo jestem tam częstym gościem i widzę. Oboje pracują na cały etat, więc moim zdaniem obowiązki domowe powinny być chyba dzielone na równo?

Dokładnie tak samo jest u mnie w domu. W zasadzie było, bo niedługo się wyprowadzam. Moja mama zawsze więcej wymagała ode mnie, niż od ojca czy brata, "bo jak to tak, kobieta co ugotować nic nie umie? Twoj brat nie musi, przecież żona mu ugotuje". Sprzątanie, gotowanie, podstawianie i odstawianie talerzy bratu czy ojcu było moim obowiązkiem i tyle. Nie raz się buntowałam, ale z marnym skutkiem. Moja mama nie miała i w sumie nadal nie ma lekko, mój ojciec potrafi ją oderwać od pracy, żeby mu przyniosła szklankę wody. Nadmienię, że nie jestem z żadnej wsi, moja mama ma wykształcenie wyższe, jest inżynierem, a jednak daje sobą pomiatać.
Też mnie to dziwi.
Jeny, jak ja się cieszę, że nie mam za wielu takich księciuniów w otoczeniu, bo jak nic zamordowałabym
Cytat:
Oj, cicho ja tez nie umiem Znaczy szyc umiem, ale gotowanie to masakra. A mój TŻ, skurczybyk, kiedys potwór w kuchni i bój sie Boga gotuje coraz lepiej
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 19:54   #4395
reverse
Zadomowienie

6roove - wiem, że nie muszę tylko dlatego, że jestem kobietą. Ale byłoby mi najzwyczajniej w świecie wstyd, gdybym, będąc już mężatką i mając dzieci, nie potrafiła im ugotować najprostszego obiadu. Dlatego przeżywając męki zabieram się wkrótce za naukę gotowania...
Stary 2011-07-14, 20:01   #4396
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
6roove - wiem, że nie muszę tylko dlatego, że jestem kobietą. Ale byłoby mi najzwyczajniej w świecie wstyd, gdybym, będąc już mężatką i mając dzieci, nie potrafiła im ugotować najprostszego obiadu. Dlatego przeżywając męki zabieram się wkrótce za naukę gotowania...

Oj tam, oj tam. Gotowanie wcale nie jest takie trudne. Sama zaczelam w wieku 20 lat,haha. Gotujesz ziemniaki czy makaron, robisz jakas salatke i do tego miecho albo i nie i tyle Podstawa taka
Spaghetti jakie proste- gotujesz makaron, smazysz miecho, dodajesz pieczarek, cebuli i sosu i tyle! Hi.

Cytat:
Stary 2011-07-14, 20:07   #4397
reverse
Zadomowienie

Tylko ja mam tak, że muszę mieć wszystko dokładnie rozpisane krok po kroku. Czyli jak mama mi mówi, że mam mięso wyłączyć jak już będzie dobre, to ja nie potrafię ocenić czy ono już jest dobre, czy jeszcze nie... Zresztą gotowanie mnie nudzi.
Stary 2011-07-14, 20:12   #4398
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja mam tak, że muszę mieć wszystko dokładnie rozpisane krok po kroku. Czyli jak mama mi mówi, że mam mięso wyłączyć jak już będzie dobre, to ja nie potrafię ocenić czy ono już jest dobre, czy jeszcze nie... Zresztą gotowanie mnie nudzi.
Mielone smazysz kolo 25 minut (czerwony kolor wtedy zniknie). Kurczak dopoki bedzie bialy. No wiem, nudne ale im wiecej trenujesz, to zobaczysz,ze latwe
Ja nie umiem zrobic nalesnikow, no nie umiem przewrocic ich na druga strone jak sie smaza bez rozbabrania ich I wszystkiego probowalam. Widac, takie moje przeznaczenie,ze nie moge robic nalesnikow

Cytat:
Stary 2011-07-14, 20:17   #4399
reverse
Zadomowienie

Oj tak, i podobnie mam z plackami... W sumie dla mnie wszystkie czynności, które wymagają zręczności w dłoniach, są niedostępne :/
Stary 2011-07-14, 20:21   #4400
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Wybudują willę za milion złotych na kredyt, wezmą BMW za czterysta tysięcy w leasingu, a skomlą (dosłownie skomlą) czy nie dałoby się ubezpieczyć go taniej o chociaż sto złotych, no bo to zawsze sto złotych do przodu!
Lepiej przejść się przez pół miasta w nowiutkich Louboutinach niż zapłacić te dwa złote.

Oj, zgadzam się. Ja też tego nie rozumie. Im bardziej bogaci tym bardziej skąpi

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:30   #4401
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, i podobnie mam z plackami... W sumie dla mnie wszystkie czynności, które wymagają zręczności w dłoniach, są niedostępne :/
A ile prob podejmujesz? Czasem jak nic nie dziala trzeba miec tzw 'sposoba', hehe

Cytat:
Stary 2011-07-14, 20:48   #4402
reverse
Zadomowienie

Cytat:
A ile prob podejmujesz? Czasem jak nic nie dziala trzeba miec tzw 'sposoba', hehe
Ok, przyznaję - gotowanie to jedyna czynność, do której szybko się zniechęcam :P Ale ciasteczka mi wychodzą, zawsze mojemu TŻ robię na jakieś okazje :P
Stary 2011-07-14, 21:22   #4403
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Zaglądanie innym do kieszeni, komentowanie na co ile wydaje, bardzo mnie irytuje

Chodzenie do lekarza całą rodziną, zapisana jest np. jedna osoba, a wchodzi 5

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 21:24   #4404
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Ok, przyznaję - gotowanie to jedyna czynność, do której szybko się zniechęcam :P Ale ciasteczka mi wychodzą, zawsze mojemu TŻ robię na jakieś okazje :P
Chyba każdy tak ma z początku . Pamiętam moje pierwsze dania, szukanie jak najdokładniejszych przepisów, mnóstwo przypalonych garnków i patelni, a działanie 'na wyczucie' było z mojego punktu widzenia kompletną ignorancją . Myślę, że wielu umiejętności nie trzeba, jest mnóstwo dań które, jeśli przygotowywane zgodnie z przepisem, nie mają prawa się nie udać. A na co dzień, jak Ivy wspomniała, jakieś mięcho, ryż/makaron/ziemniaki, dowolnie przyrządzone warzywa .

Mnie naprawdę nic do tego, w jaki sposób ludzie dzielą się obowiązkami w swoim domu; myślę, że problem zaczyna się, gdy ktoś chce narzucić innym te jedyne słuszne, 'tradycyjne' role - bo świat się skończy, gdy facet będzie równo dzielił obowiązki z kobietą - w końcu oni tacy delikatni
Stary 2011-07-14, 21:42   #4405
Chatul
ma zielone pojęcie

Reverse, gotowanie jest świetne Ale sama to zrozumiałam dopiero jak zaczęłam gotować... A zaczęłam gotować, bo TŻ chciał żebym mu dobre jedzonko robiła (on dla mnie przeszedł na wegetarianizm). No i wkręciłam się w gotowanie. A potem wkręciłam w to TŻ-a

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ja widziałam pełno matek w takich koszulkach z napisem "super mama"

Cytat:
Mnie irytuje z jaką łatwością lekarze przepisują silne leki...
O przepisywaniu antybiotyków nie wspomnę, bo to woła o pomstę do nieba Lekarz nie sprawdza nawet czy choroba jest wirusowa czy bakteryjna, ale antybiotyk z miejsca przepisuje
Stary 2011-07-14, 21:46   #4406
reverse
Zadomowienie

Chatul - może kiedyś się do tego przekonam... Ale póki co zawsze mam jakieś ciekawsze książki do czytania
A co do antybiotyków: lekarz mi przepisuje praktycznie za każdym razem, gdy jestem przeziębiona - i nigdy nie mogę ich brać, bo mam skutki uboczne. Jak widzę antybiotyk na recepcie, to już go nawet nie wykupuję, bo wiem, że i tak nie będę mogła go brać, a pieniądze będą wyrzucone w błoto.
Stary 2011-07-15, 02:15   #4407
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Przecież to jest jej wybór a nie otoczenia w którym się obraca, co obcy ludzie mają do edukacji jej dziecka?
Nie, lepiej żeby dziewczę poszło do zwykłej szkoły, w której się nie odnajdzie (po 38 osób w klasie x 4 klasy x 3 roczniki ~ 450osób), gdzie dodatkowe korki po 40zł za godzinę są na porządku dziennym a zdawalność matury woła o pomstę do nieba.

Oczywiście, że to ich sprawa gdzie pooślą dzieci do szkoły.
Ja ich nie oceniam, każda szkoła jest normalna, no chyba, że naprawdę źle traktują uczniów to normalna nie jest. No ale ja sama byłam ostatni rok liceum zaocznie i też wszyscy psioczyli, że nic się nie nauczę i przez to nie zdam matury , I co ? Zdałam bardzo ładnie. Ludzkie gadanie i ich głupota nie zna granic.

Co do tych lekarzy to mam to samo. A czasem chyba wiem więcej niż oni np mówię : panie doktorze angina ?? Tak, tak .
No masakra

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-07-15 o 02:16
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 09:42   #4408
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
A co do antybiotyków: lekarz mi przepisuje praktycznie za każdym razem, gdy jestem przeziębiona - i nigdy nie mogę ich brać, bo mam skutki uboczne. Jak widzę antybiotyk na recepcie, to już go nawet nie wykupuję, bo wiem, że i tak nie będę mogła go brać, a pieniądze będą wyrzucone w błoto.
Moj brat jak byl maly to wykryto mu astme i wyleczono go homeopatycznie. Antybiotyki w zyciu by mu nie pomogly
Antybiotyki, to nagorsze zlo, niszcza watrobe i w ogole ciebie cala od srodka. Niby pomagaja ale niszcza co innego... My zawsze leczylismy sie homeopatycznie (leki pochodzenia roslinnego/naturalnego dost w kazdej aptece) i szybko sie zdrowialo.
My przewaznie szlismy do lekarza rodzinnego,zeby sprawdzic ,co nam jest (tzn SPYTAC, bo lekarz juz antybiotyki wypisywal i byl tym zbyt zajety,zeby sie odezwac) a potem do apteki,zeby wyleczyc to homeopatycznie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Chodzenie do lekarza całą rodziną, zapisana jest np. jedna osoba, a wchodzi 5
No CO Ty??? Serio tak ludzie robia?

Cytat:
Stary 2011-07-15, 10:28   #4409
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja widziałam pełno matek w takich koszulkach z napisem "super mama"
No to przede mną sie ukrywają czy cuś, nigdy w życiu nie widziałam, a kursuję wciąż między dwoma wielgachnymi miastami

Ale zdanie podtrzymuję - super mama, super tata, grzeczna dziewczynka, córeczka tatusia - dla mnie wszystkie na tym samym poziomie obciachu

~ Hank Moody
Stary 2011-07-15, 11:32   #4410
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Pewnie dlatego,ze te buty sa ponoc dobrze wyprofilowane
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości