|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
I jeszcze coś dorzucę- wkurzają mnie koszulki z napisem "Super tata". Jakoś nigdy w życiu nie widziałam kobiety z takową ![]() ![]()
![]() |
#4382 |
Zadomowienie
|
Mieszkałam kiedyś z rodzeństwem, dziewczyna starsza, na okrągło gotowała dla brata, piekła ciasta, jak miała wyjechać na kilka dni, to zawalała lodówkę i zamrażalnik jedzeniem, a na lodówce mu menu spisywała
![]()
#4383 |
Zakorzenienie
|
Rany i to rodzice i siostry takie egzemplarze wychowują, wielcy panowie, usługiwac im trzeba a później tragedia bo jajka sobie ugotować nie potrafi ani guzika przyszyć nie mówiąc już o utrzymaniu porządku w okół siebie - jak słyszę o takich mężczyznach to żałuję że obowiązkowej służby wojskowej nie ma, tam przynajmniej buty czyścic nauczyli
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
To ja się nawet nie odzywam, bo ani gotować za bardzo nie umiem, a igła z nitką to dla mnie czysta abstrakcja. Mój TŻ sobie w tych kwestiach o wiele lepiej radzi niż ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak byłam z kolegami kiedyś na wakacjach, to nasze posiłki obiadowe to np. jajecznica, parówki z kanapkami itd. Żałosne popisy kulinarne, wiem, ale robiliśmy je na zmianę i było ok ![]() Mam świadomość, ze jak założę rodzinę, będę miała swój własny dom, to trzeba się będzie nauczyć gotować coś więcej, bo jednak na samej jajecznicy to człowiek za długo nie wytrzyma ![]() ![]()
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Coś co mnie dziwi i denerwuje. Mieszkam w atrakcyjnej turystycznie miejscowości. Ze względu na studia mam znajomych z całej Polski. I zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktoś kto chce to wykorzystać. Na porządku dziennym są teksty typu "To ja latem do ciebie przyjade.","oooo to już wiemy gdzie jechać na wakacje", "fajnie, ze masz taka koleżankę bo będziesz miała sie gdzie zatrzymać" itp. Wszyscy zachowują sie jakbym prowadziła całoroczny hotel dla znajomych i krewnych królika.
I żeby było jasne, nie zapraszam do siebie, nie zachęcam do odwiedzin i nie oferuje noclegu. Owszem mogę oprowadzić po mieście, pokazać co jest ciekawe, załatwić tańszy nocleg itp. Ale nie mam warunków lokalowych na nocowanie znajomych. Nie mieszkam sama i z gośćmi jest zawsze kłopot. Ostatnio też kolażanka chce żeby ja przenocować nawet na podłodze, no proszę ja was, u mnie ludzi rano do pracy w stają i chyba nie bedą deptać po śpiących w przedpokoju turystach. Nie lubie takiego sępienia.
Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo) Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu. ![]() Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2011-07-14 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To samo z dziećmi, od początku powinny mieć jakieś obowiązki bo potem nic nie będą obok siebie umiały zrobić.
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi oburzenie w temacie szkół prywatnych.
Ciocia wysyła swoją córkę do prywatnego liceum i od razu sypią się komentarze: Cytat:
Nie, lepiej żeby dziewczę poszło do zwykłej szkoły, w której się nie odnajdzie (po 38 osób w klasie x 4 klasy x 3 roczniki ~ 450osób), gdzie dodatkowe korki po 40zł za godzinę są na porządku dziennym a zdawalność matury woła o pomstę do nieba. Ale tam lepiej, bo to NORMALNA szkoła ![]() Jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje: nowobogaccy. Wybudują willę za milion złotych na kredyt, wezmą BMW za czterysta tysięcy w leasingu, a skomlą (dosłownie skomlą) czy nie dałoby się ubezpieczyć go taniej o chociaż sto złotych, no bo to zawsze sto złotych do przodu! Nie parkują w centrum, bo tam trzeba płacić dwa złote. Lepiej przejść się przez pół miasta w nowiutkich Louboutinach niż zapłacić te dwa złote. Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2011-07-14 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHOCIAZ sami wiecie,ze mordercy, gwalciciele itp, w ogole samo zlo to oczywiscie w wiekszosci mezczyzn, wiec moze o to chodzi tym ludziom, ktorzy zachwycaja sie tymi dobrymi wyjatkami? Nie chce byc kontrowersyjna ale chyba tak to widze.... A ode mnie- denerwuje mnie nieco,ze ide do lekarza a ten po wysluchaniu od razu przepisuje tabletki nie mowiac,co mi jest i jak sie przed tym kiedys uchronic. Nic, po prostu mowi mi,ze to infekcja/zapalenie czegos tam/blable i od razu wypisuje leki ![]()
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2011-07-14 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lekarz zbada i z miejsca zaczyna przepisywać leki, zamiast w ogole wyjaśnić co nam dolega. nie wiem, może oni wpadają w rutynę ![]()
![]() |
#4393 |
Rozeznanie
|
Jestem dość uprzejmą i opanowana osobą, więc na co dzień nie robię żadnych awantur i wszytsko znoszę ze stoickim spokojem, ale tutaj się mogę wyżyć
![]() 1) Wkurzają mnie babska i dziady zajmujące w pojazdach komunikacji miejskiej miejsce z brzegu, gdy to przy oknie zostaje wolne. Uprzejme "Czy mogłaby się Pani/Pan przesunąć" kwitują "Ja zara wysiadam" albo olewają mnie ciepłym moczem.. 2) Pogląd, że jeśli ktoś nie robi wielkiego wesela, nie ma sukni z gorsetem jak ksieżniczka i diademiku we włoskach, nie organizuje żenujących zabaw weselnych i co najgorsze- NA WESELU NIE MA WÓDKI!! - jest biedakiem lub "Żydem". Argumenty, że taka estetyka do mnie nie przemawia- trafiają na mur niezrozumienia.. 3) Jeśli dość atrakcyjna dzieczyna się świetnie uczy, studia ida jak po maśle- "ehh bo ty jestes tak ładna, że nie musisz się uczyć, ja to muszę nadrabiać wiedzą a nie wyglądem" (pomijam fakt, że większość egzaminów jest testowa) No, już mi lepiej ![]()
#4394 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeny, jak ja się cieszę, że nie mam za wielu takich księciuniów w otoczeniu, bo jak nic zamordowałabym ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
6roove - wiem, że nie muszę tylko dlatego, że jestem kobietą. Ale byłoby mi najzwyczajniej w świecie wstyd, gdybym, będąc już mężatką i mając dzieci, nie potrafiła im ugotować najprostszego obiadu. Dlatego przeżywając męki zabieram się wkrótce za naukę gotowania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, oj tam. Gotowanie wcale nie jest takie trudne. Sama zaczelam w wieku 20 lat,haha. Gotujesz ziemniaki czy makaron, robisz jakas salatke i do tego miecho albo i nie i tyle ![]() ![]() ![]() Spaghetti jakie proste- gotujesz makaron, smazysz miecho, dodajesz pieczarek, cebuli i sosu i tyle! Hi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Tylko ja mam tak, że muszę mieć wszystko dokładnie rozpisane krok po kroku. Czyli jak mama mi mówi, że mam mięso wyłączyć jak już będzie dobre, to ja nie potrafię ocenić czy ono już jest dobre, czy jeszcze nie... Zresztą gotowanie mnie nudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie umiem zrobic nalesnikow, no nie umiem przewrocic ich na druga strone jak sie smaza bez rozbabrania ich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
Oj tak, i podobnie mam z plackami... W sumie dla mnie wszystkie czynności, które wymagają zręczności w dłoniach, są niedostępne :/
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, zgadzam się. Ja też tego nie rozumie. Im bardziej bogaci tym bardziej skąpi ![]()
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Zaglądanie innym do kieszeni, komentowanie na co ile wydaje, bardzo mnie irytuje
![]() Chodzenie do lekarza całą rodziną, zapisana jest np. jedna osoba, a wchodzi 5 ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie naprawdę nic do tego, w jaki sposób ludzie dzielą się obowiązkami w swoim domu; myślę, że problem zaczyna się, gdy ktoś chce narzucić innym te jedyne słuszne, 'tradycyjne' role - bo świat się skończy, gdy facet będzie równo dzielił obowiązki z kobietą - w końcu oni tacy delikatni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
ma zielone pojęcie
|
Reverse, gotowanie jest świetne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O przepisywaniu antybiotyków nie wspomnę, bo to woła o pomstę do nieba ![]() ![]()
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Chatul - może kiedyś się do tego przekonam... Ale póki co zawsze mam jakieś ciekawsze książki do czytania
![]() A co do antybiotyków: lekarz mi przepisuje praktycznie za każdym razem, gdy jestem przeziębiona - i nigdy nie mogę ich brać, bo mam skutki uboczne. Jak widzę antybiotyk na recepcie, to już go nawet nie wykupuję, bo wiem, że i tak nie będę mogła go brać, a pieniądze będą wyrzucone w błoto. |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ich nie oceniam, każda szkoła jest normalna, no chyba, że naprawdę źle traktują uczniów to normalna nie jest. No ale ja sama byłam ostatni rok liceum zaocznie i też wszyscy psioczyli, że nic się nie nauczę i przez to nie zdam matury , I co ? Zdałam bardzo ładnie. Ludzkie gadanie i ich głupota nie zna granic. Co do tych lekarzy to mam to samo. A czasem chyba wiem więcej niż oni np mówię : panie doktorze angina ?? Tak, tak . No masakra ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-15 o 02:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antybiotyki, to nagorsze zlo, niszcza watrobe i w ogole ciebie cala od srodka. Niby pomagaja ale niszcza co innego... My zawsze leczylismy sie homeopatycznie (leki pochodzenia roslinnego/naturalnego dost w kazdej aptece) i szybko sie zdrowialo. My przewaznie szlismy do lekarza rodzinnego,zeby sprawdzic ,co nam jest (tzn SPYTAC, bo lekarz juz antybiotyki wypisywal i byl tym zbyt zajety,zeby sie odezwac) a potem do apteki,zeby wyleczyc to homeopatycznie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
No to przede mną sie ukrywają czy cuś, nigdy w życiu nie widziałam, a kursuję wciąż między dwoma wielgachnymi miastami
![]() Ale zdanie podtrzymuję - super mama, super tata, grzeczna dziewczynka, córeczka tatusia - dla mnie wszystkie na tym samym poziomie obciachu
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego,ze te buty sa ponoc dobrze wyprofilowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.