|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: książkoholiczki i filmomaniaczki.
Hej Wam
![]() Też posiadam konto na lubimyczytać.pl http://lubimyczytac.pl/profil/27357/marcia
|
|
#92 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moją guilty pleasure są książki J.L.Wiśniewskiego - zdaję sobie sprawę, że nie jest to wielka literatura, ale mimo wszystko bardzo mnie wciąga. Ostatnio zauważyłam, że dużo łatwiej jest mi przysiąść do książki, która ma 200 stron, niż 500. Jak książka jest gruba to już samo to mnie przeraża
|
||
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czytałam tylko "Samotność w sieci", chyba dobre 5 lat temu, ale bardzo mi się podobała, Wiśniewski pisze w fajnym stylu |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wisniewskiego przeczytalam juz wszystko co sie ukazalo, oprocz wywiadow prowadzonych z nim, ale zabieram sie i za to
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
A czy ,,Senność" ma coś wspólnego z polskim filmem o tym samym tytule?
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
jak najbardziej
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiego filmu szukasz?[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;28133938]Witamy ![]() Zgapiłam nieco od All_that_jazz i założyłam konto na lubieczytac.pl Oto mój profil - http://lubimyczytac.pl/profil/45782/orlica [/QUOTE] Chyba większość z nas ma tam profil, jeżeli któraś chce, oto i mój http://lubimyczytac.pl/profil/16913/karo Cytat:
"Coś" ma. Dosłownie coś. Film jest zbyt współczesny. Oprócz właściwie głównych bohaterów, to historia się jednak różni. Jest opcja, że książka nie zrobi na Tobie wrażenia, natomiast film tak, chociaż wg mnie jest zbyt 'podkoloryzowany'. Udałam się dzisiaj do biblioteki. I pocałowałam klamkę. Zapomniałam, że są wakacje i biblioteka z czynnej do 20, stałam się otwarta tylko do 16:00, no nic, pójdę jutro. Mam właściwie jeszcze co czytać.
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Hej, tez zalozylam konto
Nie wiedzialam ze taka strona istnieje Jesli chcecie to zaakceptujcie
|
|
#99 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Wyszlo mi ze w przeciagu 1,5 miesiaca przeczytalam 14 ksiazek
A potem sie dziwie ze nie mam co czytac....
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
czytam "Przeminęło z wiatrem" i bardzo mi się podoba.
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, moze bedziecie umialy mi pomoc. Szukam ksiazki ktora opowiadala o pilocie mysliwca i jego rodzinie. Na podstawie ksiazki byl tez film. Za nic nie moge przypomniec sobie tytulu ani autora. Ksiazke czytalam juz dawno ale bardzo mi sie podobala i chcialabym znow przeczytac. Napisze co pamietam.
Byla rodzina. Mama, tata i zdaje sie ze 3 dzieci- corka i i dwoch synow. Tata byl takim tyrankiem, wojskowym nie przyzwyczajonym do sprzeciwow- rowniez w domu. Czytajac te ksiazke mozna bylo sie splakac ale tez usmiac do lez. Moze kojarzycie jak sie ta ksiazka nazywala? ![]() A jesli nie to moze film? Z tego co pamietam zaczynal sie tak ze kilku wojskowych (w tym wyzej wspomniany tata) chyba na jakiejs imprezie postanowili porozrabiac i jeden z nich udawal ze wymiotuje oprozniajac konserwe z mielonka czy cos takiego ![]() EDIT: Juz wiem. To byl 'Wielki Santini'
Edytowane przez Akashka Czas edycji: 2011-07-15 o 00:00 |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja polecam Annę Kareninę i Niebezpieczne związki- bardzo fajne książki. ![]() Zaraz dwa tygodnie wakacji, muszę iść do biblioteki- specjalnie wychodzę wcześniej z pracy, żeby zrobić zapasy literatury Na szczęście panie mnie lubią i nie mam limitów- 6 książek to za mało jak na 2 tygodnie
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
mogę dołączyć?
![]() Aneta, 20 lat, studentka międzynarodowych studiów kulturowych, kocham modę, PR, media... Uwielbiam czytać, robię to w każdej wolnej chwili, niestety ostatnio zauważyłam, że czytanie przychodzi mi coraz trudniej... Kiedyś czytałam grube książki w jeden wieczór, dzisiaj zaczynam, czytam około 100 stron, odkładam, zapominam, zaczynam następną i tak w kółko... Czytam wszystko co się da, od babskich czytadeł po cięższe rzeczy ![]() W tej chwili No Logo, biografię Marilyn Monroe, Za drzwiami i Mamuśki z Manhattanu
|
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a jakie macie zwyczaje czytajac ksiazki?
ja lubie czytac przy muzyce (radio lub plyta) i przegryzac sobie jakies drobiazgi nieplamiace typu platki kukurydziane czy cos i w lozku lubie czytac, ale szybko zasypiam ![]() w wannie nigdy!
|
|
#109 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przy muzyce nie dałabym rady się skupić ![]() Za to koniecznie muszę mieć jakieś przekąski typu cukierki czy owoce jak czytam ![]() Czytam zawsze w łóżku, opierając się o poduszki przy ścianie albo leżąc na boku i podpierając ręką głowę
Razem Ślub - maj 2012 Edytowane przez Alane Czas edycji: 2011-07-15 o 13:55 |
||
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Pozwolicie, że się przyłączę?
![]() Mam 36 lat więc chyba jestem najstarsza, uwielbiam ksiązki od zawsze. Zaraziła mnie pasja czytania moja mama, a ja zaraziłam moją dziesięciolatkę Poza tym różne książki, które sa na topie. Czasami połykam w ciągu jednej nocy i nie jestem w stanie się oderwać, a czasami odkładam po 15 kartkach bo mnie nie wciągnęły. Nie zmuszam się do czytania na siłę. Teraz idę na dwa tygodnie urlopu i mam nadzieję nadrobić zaległości w lekturze A, jeszcze muszę napisac o takim cudownym wynalazku jak e-book. Oczywiście wszelkie nowości są nie do zdobycia w bibliotece, a ceny w księgarniach są odpowiednie więc zaczęłam szperać po necie i trafiłam na e-booki. Coś cudownego ![]() . Tylko oczy mnie później bolą, a mój TŻ złości się na mnie, że nie dosc, że w pracy przed monitorem to jeszcze w domu. Poza tym można sobie poczytać w pracy jak się ma chwilkę![]() Oczywiście wolę wyciągnąć się w fotelu z książką w ręku i szklanką gorącej czekolady, a przy tych upałach z czymś zimnym. W wannie nie czytam bo mam prysznic , a ostatnio odkryłam, że nie mogę tez czytać w czasie jazdy autobusem . Wielka szkoda
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
+ "Lolita" Nabokova, "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa, równie dobrze wszelkiego Dostojewskiego, Hugo czy Tołstoja,Virginię Woolf wszelaką, Umberto Eco, czy młodszych polskich Hłaskę (kocham i uwielbiam) czy Gombrowicza. To w pewnym sensie też można uznać za jakąś klasykę. (cofnąć się możesz też do Słowackich i innych takich )Mogę dodać od siebie jeszcze Sylvię Plath, czy Julio Cortázara (na przód wysuwa się jego "Gra w klasy") Równie dobrze do klasyki można zaliczyć Agathę Christie. To już zależy od tego, czego dokładniej szukasz. Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2011-07-15 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesienią i zimą : pod śpiworem lub kocem, siedząc w ulubionej pozycji w fotelu, kubek z gorącą czekoladą, cisza wokół mnie i książka Wiosną i latem : na podwórku, filiżanka z herbatką i książka ![]() W łóżku często czytam ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się zasnąć ani nie czuję senności nawet wtedy kiedy czytam po północy ![]() Natomiast w wannie nigdy nie próbowałam i boję się
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
też jestem książkoholiczką:czytam dużo, fantastykę, literaturę kobiecą, sensację,kryminał, ksiązki podróżnicze i te o dziełach sztuki...mam 26 lat
czytam od 4 roku życia. z reguły czytma na kanapie słuchając radia i coś przegryzam
|
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zdarzyło mi się jeszcze zasnąć. ![]() w wannie nie próbowałam. też kiedyś lubiłam czytać przy muzyce, ale teraz nie mogę się skupić. ![]() Cytat:
![]() albo raczej mbooki, bo wgrywam je sobie na telefon. rodzice nawet chcieli mi kupić czytnik, ale byłam głupia i nie chciałam.
|
|
|
#115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wąchać też uwielbiam!
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez uwielbiam ksiazke trzymac w reku, ale mam kilka ebookow i tak sie mentalnie nastawiam zeby sie za nie zabrac. Na telefonie czytalam i jest to wygodne w lozku jak Tz juz spi. Swiatlo moze byc zgaszone i moge sobie czytac
A komputera do lozka nie bede brac Chcemy sobie z Tz kupic iPada a tam czytanie ksiazek jest juz duzo wygodniejsze niz na nie wielkim wyswietlaczu telefonu![]() W kazdym razie poki co jeszcze zadnego ebooka nie przeczytalam. a powiedzcie mi. Jak czytacie to ebooki to jak zaznaczacie w ktorym miejscu skonczyliscie?
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są jakieś specjalne programy do czytania ebooków i tam chyba można dodawać 'zakładki' itp., ale nie chce mi się w to bawić.
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
! "Niebezpieczne związki" Laclosa, "I nikogo już nie było' znane lepiej jako "Dziesięciu murzynków" Christie, "Śniadanie u Tiffaniego" Capote Z resztą ja od razu po lekturze polecam też obejrzenie filmów na podstawie 'Śniadania u Tiffaniego' i 'Lolity' Dziewczynki, może któraś z was czytała jakieś utwory Borisa Viana? Ja czytałam "Jesień w pekinie" i "Pociąg do opowiastek", przede mną jeszcze "Opowiastki do pociągu". Powiem wam, że póki co jestem zafascynowana jego twórczością i zastanawiam się, czy ktoś jeszcze podziela moją fascynację Ja ze spokojnym sumieniem mogę polecić jego książki wszystkim, którzy lubią Gombrowicza i Mrożka bo według mnie jest to literatura podobnie 'zakręcona'
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Jakiego filmu szukasz?
おはよう! 

. Tylko oczy mnie później bolą, a mój TŻ złości się na mnie, że nie dosc, że w pracy przed monitorem to jeszcze w domu. Poza tym można sobie poczytać w pracy jak się ma chwilkę
. Wielka szkoda
ani nie czuję senności nawet wtedy kiedy czytam po północy