|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
[QUOTE=natkulec;28150382]Mnie też swędziała
tak po lewej stronie brzucha mam wrażenie że lewa część brzucha jest nieco większa od prawej ![]() a na słodycze w ogóle nie mam ochoty ostatnio, choć zawsze byłam łasuchem na nie.[QUOTE=natkulec;28150382] No właśnie, to jest dziwne, ale też mineła mi ochota na słodkie i to jak ręką odjął! Wczoraj poszłąm na kawkę do przyjaciółki i jej sernik, który zawsze uwielbiałam, teraz wydał mi się mdląco słodki ![]() Cytat:
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-07-15 o 11:41 |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie kilka dni po owulacji libido spadło na ziemie i roztrzaskało się w drobny mak. A teraz to TZ boi się, że coś może mi zrobić (bąbelkowi). Na razie po prostu się przytulamy i okazujemy normalną czułość, bez seksu.
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie mam ochoty, a poza tym piersi mnie bolą jak się je dotyka a TŻ zachwycony bo są większe niż normalnie i najchętniej bawiłby się cały czas
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaa boze nie zczailam ;/
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
świetne skojarzenie (wyobraziłam sobie w tym momencie zamiast koszulek wiszące, zdechłe ryby)
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też nie mam zupełnie
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie z pracy wróciłam, mam w planach posprzątanie całego mieszkanka ale tak mi sie nie chce
to już kolejny dzień kiedy strasznie zmęczona jestem, aż wyrzuty sumienia zaczynam mieć że ciągle leże zamiast posprzątać
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam ma zawsze ochotę
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
na przytulanki raz mam ochote raz nie, nie wiem od czego to zależy
a co do zapachów, to wczoraj wietrzyłam gazety na parapiecie, bo mi strasznie smierdziały farba drukarską i nie mogłam ich czytać |
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
karolca współczuję... ja bym nie wytrzymała
dzis rano aromaty z lodówki były też odpychające |
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Gorzej z mężem
![]() Cytat:
Ja przestaje mieć jakiekolwiek objawy..nie jestem już senna, brzuch przestał bolec, mdłości brak, sikam normalnie, nie mam zachcianek
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tylko raz był niedobrze, czasami byłam senna i bolał mnie brzuch ale wtedy myślałam, że to na okres
|
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
oj to niedobrze, nie chcę straszyć, ale ja bym zrobiła betę na Twoim miejscu i za dwa dni potórzyła
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-07-15 o 13:06 |
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ale żeście nadrukowały...---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
A jednak to fasolka... ale czy to było juz zagnieżdżenie czy cos innego to nie wiem
|
||
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież objawy mogą przejść w każdym momencie... i za jakiś czas wrócić. Jednego dnia może czuć się lepiej, drugiego gorzej. Dziś sama czuję się lepiej. Nigdy nie sikałam specjalnie więcej, chyba, że bardzo dużo i bardzo często piłam wodę. Mdłości dziś też z rana nie dokuczały tak jak zawsze, ale to dlatego, że mogłam się wyspać. Jestem wyczulona na zapachy, boli mnie krzyż i lędźwie. Szybko się męczę. Przecież niektóre kobiety w ogóle, przez całą ciążę nie wiedzą o tych dolegliwościach, o których piszemy. A mdłości i wymioty z początku ciąży biorą za te związane z okresem. i tyle.
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#350 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Każda kobieta przechodzi ciążę inaczej... Nie wszystkie przecież mają mdłości. Zresztą to, że nie ma ich dzisiaj wcale nie znaczy, że nie będzie jutro![]() Karolca czy czas na "urlopie" płynie wolniej?
Edytowane przez kosz_marna Czas edycji: 2011-07-15 o 13:23 |
|
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Już sobie obmysliłam, że siadamy najbliżej przodu, żeby blisko do wc było |
||
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w moim przypadku niestety ustąpienie takich dolegliwości nie skończyło się dobrze - jak przestałam odpływać, z piersi zeszła "opuchlizna" to wiedziałam już, że coś dzieje się nie tak... po 3 dniach poajwiły się plamienia a po tygodniu od plamień było już po wszystkim wiem, że nie każda kobieta ma dolegliwości, chodzi o to, że jak ktoś miał jakieś objawy i teraz nie ma żadnych to lepiej się upewnić czy wszystko jest w porządku - może trzeba podać jakieś leki, no chyba, że hania811 ma dalej objawy ciążowe, a po prostu tylko dziś jakiś nie odczuwa, to wszystko jest kwestią indywidualną, np. wczoraj miała a dziś nie to spokojnie nie ma się czym martwić, ale jak ten stan się utrzymuje to lepiej sprawdzić a jak zrobi betę i porówna wynik z poziomem dla danego tygodnia to już będzie obraz czy wszystko jest ok, a po 2 dniach porówna wynik i już wszystko będzie jasne Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-07-15 o 13:30 |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam w planach małe warzywne zakupy, ale... zajmuję się rzeczami, na które nie miałam czasu - sadzenie kwiatków, przestawianie ich. Spacer z psem i jakies pierdołki. Nadrabiam z praniem. W ogóle tak wstawiłam pranie, że szok. Włączyłam pralkę, wybrałam program i poszłam otworzyć proszek. W między czasie nalałam wody do butelki i poszłam na balkon podlać kwiaty. Usiadłam w drugim pokoju i włączyłam TV. Dobrze, że pralka sama się wyłączyła na tyle głośno, że przypomniałam sobie, że proszek nadal zamknięty
|
|
#354 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tam w ogóle lubie latać z przodu, chyba mniej przeciążenia wtedy odczuwam. Karolca, ale jak płynu do płukania nalałaś to może nikt by nie zauważył ![]() Ja też taka rozkojarzona jestem. Wczoraj chciałam odpalić auto, a tu jakiś dziwny zgrzyt słysze... Myślę, myślę... i usłyszałam, że już silnik włączony! Jakby TZ usłyszał to by mnie chyba udusił... Jeszcze kilka razy tak zrobię, to nie będę miała czym jeździć :p Edytowane przez kosz_marna Czas edycji: 2011-07-15 o 13:35 |
|
|
|
|
#355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tak wczoraj zupę gotowałam - pewnie gdyby nie to, że zgłodniałam gotowałaby się do dziś
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pochwaliłam się, że mdłości brak? To przed chwilą z nimi walczyłam
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupełnie sie nie przestraszyłam ![]() Co ma być to będzie. Teraz to i tak by mi nikt nie pomógł. Jeden objaw mi został- piersi bolące ,twarde jak głazy i palące wręcz sutki.
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ściaskam cieplutko |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
to tez zalezy od wieku ciazy bo jak jestek w klociy 12 tygodnia objawy moga ustapic ;] a jak sie boisz to mzoesz isc do gina na kontorlne usg
|
|
|
#360 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tocka w tocke to samo! Jedno wielkie ZERO. Sikam normalnie (no moze dziebko czesciej - ale to przez to ze pije litrami wode, z nudow... w pracy martwy sezon), mdloci nigdy nie mialam, jakis czas temyu mialam zgage ale nic nie mam juz, senna tez za bardzo nie jestem (wczoraj bylam - tylko jeden wieczor i juz). Nie martw sie nic. Ja sie martwie za nas obie a moze nawet za 30 innych dziewczyn. ja mysle po prostu ze taka nasza uroda i nie ma sie co przejmowac - niedlugo wizyta i wszystko sie wyjasni. Cytat:
juz poczekam na wizyte. Jeszcze 7 dni! ![]() Cytat:
Szkoda ze nei ma gina w Newcastle... a GP ci skierowania nie da na pewno. Ja jak probowalam to zapytal zy obficie krwawie bo nie wygladam jakby mnei cos bolalo No chyba ze jakis angielski gin prywatny?? Na przytulanki tez nie mam za bardzo ochoty jeszcze pare dni temu mialam a teraz zero
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

tak po lewej stronie brzucha
mam wrażenie że lewa część brzucha jest nieco większa od prawej 

Mi tylko raz był niedobrze, czasami byłam senna i bolał mnie brzuch ale wtedy myślałam, że to na okres

juz poczekam na wizyte. Jeszcze 7 dni! 
No chyba ze jakis angielski gin prywatny??