|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Ja tez juz niestrasze bladoscia, za to moj tylek czerwonoscia ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- pauliziaale ci dobrz! Kocham easytone! I kcem bardzo sandaly!!
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Wrzuciłam foty
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Rozeznanie
|
pytałam o solarium,bo ja jak córka młynarza i chętnie bym poszła.. A piersi tak normalnie opalałyście czy w staniku? Pytanie może głupie, wybaczcie..
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ramiaczka schowałam jezu ale pada i burza
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
grazin - dzięki za odpowiedź!
a u nas upał i niebo bez chmurek... dobrze że choć wiaterek wieje
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecię znowu usnęło samo w leżaczku
![]() podoba mi się ten wynalazek
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Camomile 2 godziny, no pogratulować trzeba - moja mała bestia poleży chwilkę i już popłakuje
Dziewczonka kociaku - miło coś takiego usłyszeć hmm ? zrobiłam testa, odciągnęłam laktatorem 80 z jednej i 40 z drugiej piersi. Młody to wszystko wypił a przy karmieniu wystarcza mu jedno U, ciekawe od czego to zależy i jak długo po tej butelce teraz będzie spał
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj zrobilam fotki na spacerku, we wozku na brzusiu, wiecziorem wrzuce.
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
wicei co jestem załamana...
w tej mojej dziurze nie ma sznas żeby sie rozinąć nukowo i zawodowo... chciałam od tego roku zacząć robic technika farmacji, bo na studia na razie mozliwości nie mam... brak keirnku w tej dziurze to po pierwsze a po drugie nie stac mnie na zaoczne we Wrocku...a tylko takie wchoza w grę.. więc stwierdzam technika zrobie sobie najpierw a potem sie zobaczy... pomijajac fakt, że u nas za ten kierunek płaci sie 300zł miesięcznie, gdzie kiedys było 150, to zajęcia są 4 razy w tyg! w pn, wt, pt i sob...no masakra! i to w godzinach porannych... ale pieknie się ogłaszają, że można pogodzić nauke z praca zawodową... i dupa... po mojej szkole, a tak chciałam już zacząć ale jak nie będę pracować to mnie nie będzie stać na ta szkołę...ale jak mam pracować jak do szkoły muszę chodzić, i dziecko do tego, dom złamałam się totalnie... ![]() już zawsze pozostanę niewyedukowana ! a u nas tylu techników potrzeba ...
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
ugłaskałam Gabrysię i zasnęła
![]() ale było już krytycznie ![]() zapomniałam Wam napisać co dziś Zosia zrobiła ![]() sprzątnęłam jedną szafkę w szafie, bo mi się jakoś ciuchy nie chciały mieścić, no i postanowiłam wyrzucić dwie bluzki, bo stare i już w nich nie chodzę wrzuciłam do kosza ... ściągnęłam pranie z balkonu i idę schować ubrania, i znów mi się nie mieszczą ![]() zagladam głębiej, a tam owe bluzki z powrotem w mojej szafie ![]() Zosia stwierdziła chyba, że jeszcze się nadają do chodzenia |
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Andziot
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
eweska; jestes autorka oduczania smoka "na szczura"? Brawo
uśmiałam sie Nie wpadłabym na to ![]() Sliiiczne zdjecia! Gratuluję nowego nabytku Jak dzieciaczki siostry? aniutka_85; mnie też lekarka straszyła z okiem, nawet dała skierowanie na wymaz i w ogóle opowiadała jakie to niebezpieczne. Potem byliśmy u neonatologa, kazał wstrzymać się z badaniem, kazał uzbroić się w cierpliwość i kropić. Ropka zginęła, mam nadzieję bezpowrotnie. andziot; widzę, że ten wyjazd dla Gabi owocny, bo się wręcz naprawiła z tym zasypianiem w łóżeczku Ja też nie zawsze daję smoczka a jeśli Mała go zassa to i tak po kilku minutkach wypluwa. Gdy pierwszy raz podawałam smoka, uryczałam się jak bóbr, że psuję dziecko i potem nie oduczę Widzę, że te Gabiki coraz ładniej śpią Wszystkie trzy Staniki mam 2 i takze musze chyba trzeci zakupić asiak1981; OMG ale wyprzedzenie !! amarcia; ale cuuudowna ta sukienka ! Wystaw na Allegro, jest słodka Za 6 tydzień ![]() antropia.. oj przykro z powodu kłótni, ale już zgoda ;> Grazin, skoro u Ciebie zaczyna się dziś 8 tydzień to u mnie 7 ![]() Kurier zabral aparat ? za podwozie ![]() aga_pe ZAJE*** fryzura ! Własnie chodzi za mną aby sie obciąć i tak też zrobię chyba, tylko troszkę dłużej aniżeli Ty. Swietnie wygladasz! Dziewczonka, pochwaliłaś się komplementem TŻ ? Pewnie z zazdrości samej Cię już nie będzie wypuszczał nigdzie hihi Listopadowa, i ja z Gabrynią przyłączamy się do życzeń dla Twojego Synka !! Życzymy udanych imprezek i samych odlotowych prezentów Princi, nie pomogę.... nie mam takich problemów póki co, ale łączę się z Tobą w bólu i wspołczuje Trzymam mocno kciuki aby Flavcio się naprawił i dał Ci odsapnąć, aby macierzyństwo było dla Ciebie czystą przyjemnością ![]() Paulizia, ale poszalałas z zakupami Super deal na easytony - co kupiłaś "adidasy" czy japonki ? AgnieszkaM, tak do tej samej babci, ale nie wiem czy tescie tam wyemigrują skoro my już bedziemy a po drugie babcia zadecydowała, że dom przepisuje TŻ (póki co jest na "gębę") a nie swojej córce, czyli mojej tesciowej. Oni mają swój dom i niech spadają moniqac... kłotnia ... ??? Nie dobrze. Mam nadzieje, że to o jakaś błahostkę i że już ok. A Lolka dalej u rodziców ;> Witam sie z Wami od rodziców. Dotarliśmy o 21 bo koszmarny wypadek po drodze byl... 2 worki leżały na ulicy... Okropna jest ta trasa bo jeżdzą jak debile a ulewa nie z tej ziemi była. Małż zjadł obiadokolację i po 23 wyruszył z powrotem. Jakoś smutniej było mi się z nim zegnać, gdy wiem, że jest nie 120km ode mnie ale na drugim końcu świata... pierwszy raz takie odczucie Gabik mega grzeczny, wtedy gdy bylismy tu ostatnio była taka rozdarta bo przechodziła skok, teraz luuuzik Dziś 7 tydzien zaczyna więc pewnie krok od kolejnego skoku ![]()
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale aparatka ![]() haha Cytat:
![]() jakby sie dało to w bujaku by na brzuchu lezał ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- daisulka w srode byl kurier po aparat i czekam w napieciu co z tym szmelcem bedzie gabulek juz 7 tyg ale leci nie?? fajnie ma Twój maz z tym wyjazdem słuzbowym...u mnie w firmie wypady sa na dwa dni do ustronia hahadlatego tez jak najszybciej musze zmienic prace
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Piotruś jak go kładę na brzuch to nogami się odpycha od podłoża i z tyłkiem w górze wyć zaczyna
![]() ale główkę ładnie podnosi jak mu się chce ![]() i kilka razy zdarzyło mu się spać na brzuchu leżąc na moim brzuchu więc nie wiem czy to się liczy
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; no to trzymam kciuki aby szybko naprawili
Ile mają czasu ? Ale małz nie pojechał tam na wycieczkę tylko ma spotkanie służbowe Mówisz, ze u Was burze? zawsze ta małopolska ma taką byle jaką pogodę u mnie słoneczko andziot, padłam jak przeczytałam co Zosia zrobiła ! Ona musiała widzieć jak wrzucalaś bluzki do kosza? moria, i rozumiem, że zadowolona jesteś z pasa? Mnie chodził o o to jaki masz model bo znaleźć to sobie umiem.
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
...tesciowa sprząta łazienke...w całym domu cuchnie wybielaczem...to nic ze Olek ma tylko 6 tyg, niech sie chłopczyk nawdycha...
Byliśmy na szczepieniu. Ale sie rozdarł ![]() Teraz spi ale chyba moge tak po szczepieniu pujsc na spacer? Na gazy dla Ola mam pić 3 razy dziennie koperek hihihJa mam 3 biustonosze do karmienia. 2 na dzien, 1 na noc - bezszwowy. Paulizia a ty musisz tak ludzi denerwować angielskimi przecenami? Musisz? <foch> ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Damy rade!
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
daisy dobrze, że szczęśliwie dojechaliście
![]() antropia Gabi też tak dupkę zadziera na brzuszku, a co więcej to ona sobie chodzi po łóżku, odpycha się nózkami i wędruje, ale jak jest zmęczona to kładzie główkę i pociućka trochę piąstki i zasypia ![]() dorka ja sobie kupiłam zwykły koperek do zaparzania z herbapolu i muszę zacząć go pić
|
|
|
|
#1370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
daisy szybko wam ta rozlaka minie,a u rodzicow pewnie nudzic sie nie bedziecie brawa za 7tyg, u nas dzisiaj 11sty i dzieki za komplement
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
zastanawiam się czy sie udzielać,tworzycie taką klikę do której ciężko sie wbić. A to że olewacie mnie to już inna sprawa. Tak więc eweska chłopcy rosną jak na drożdżach i zmieniają się. gusia cieszę sie,że malutka ładnie przybiera,nie ma nic lepszego niż pokarm matki. andziot u nas karmienie jest z jednej piersi,rzadko z dwóch,mała ładnie i długo ssie a drugiej persi nie chce bo już najedzona. Martynka rownież nie zasypia ze smoczkiem,próbowałam jej dać ale się dusi. asiak szook,że tak można zapisać dziecko. Unas nie ma takiej opcji,a o tym czy dziecko zostanie przyjęte nie decyduje kolejność zapisów ,mamy elektroniczną rekrutację.Świetnie że masz już to z glowy. czytam was jak mam chwilę,jednak nie mam czasu na kompa tyle co Wy więc sie nie bede udzielać
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
matall, dobrze wyglądasz w tej sukience, naprawdę. Ja co prawda skróciła bym ja o pare cm, tak zeby kończyła sie zaraz za kolaniskami ale krój jak najbardziej pasuje
|
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no burza grzmi leje i ciemno jak w du... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mimo wszystko licze ze bedziesz pisac
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia1361 nie poddawaj sie i pisz kochana! cięzko jest czasem kazdej dziewczynie odpisac, tyle nas tutaj...mi tez nie zawsze dziewczyny na wszystko odpisują ale wytrwała jetem
bo wiem, że czasami ja tez nie odpisuje na wszystko, bo zwyczajnie nie mam czasu...ale czytam wszystko i wiem co się u każdej dzieje
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a akurat mi, w osstatnim czasie najwiecej postow nie cytuje albo zjada wlasnie twoich postow antropia,ale czytam i jestem na bierzaco. Jest nas tak duzo ze niesposob wszystkim odpisac,albo co ja moge napisac o kakarmieniu UU jak niekarmilam? Takze KASIU NIEDENERWUJ SIE
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Grazin a o wdychaniu ACE cos mówiła?
matko! jakiego mam na nia dzis nerwa! Co za człowiek!
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
kasia1361; nie olewamy Cie !
bodajże wczoraj zachwycałam się Twoim zdjęciem Martynki z kwiatuszkiem ! Zostań prosze......
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki , polecicie jakieś łóżko turystyczne, takie nie drogie :P
mimbus, tys kupowała! Dobre to masz?
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam coś wspominała, że net średnio hula.A Ty z tesciówką chyba nie masz złych układów z tego co kojarze ? andziotku, rodzice bardo happy, że jestem z Gabi u nich ![]() agnieszka_pe, jeszcze niedawno miałas do zrzucenia 9 a tu juz widzę 7 Moja waga jak zaczarowana około miesiąca stoi w miejscu
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-15 o 15:31 |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
kasia13 ale to jest normalne
Źle mi z tym ale tak już jest, nie zawsze jest czas aby napisać tyle ile by się chciało, nie denerwuj się, na pewno nikt tutaj Ciebie nie olewa Cytat:
![]() Wczoraj w nocy tak piorun pierdyknął, że mi się dziecię z żałosnym płaczem obudziło, czizzas jak bidulka zawodziła Lecę dziecię oporządzić a później chatę ogarnąć, buźka mamuśki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

A idąc ulicą usłyszałam od "nieznajomego" - "fajny jesteś kociak" 

a przy karmieniu wystarcza mu jedno U, ciekawe od czego to zależy i jak długo po tej butelce teraz będzie spał

za podwozie 

a tam coś wspominała, że net średnio hula.