|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wax L`Biotica- polski odpowiednik Henna Treatment Wax?
Cytat:
Tak więc trzymaj maskę z dala od skóry głowy.
|
|
|
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Hej czy próbował ktoś tej nowej serii do wlosow farbowanych?
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Na początku byłam zadowolona ponieważ uwydatnia skręt - a ja mam włosy kręcone - poza tym obciąża, efekt ciężkiego włosa na mokro i zero poślizgu i lekkości. Jeśli chodzi o plusy to połysk. Ogólnie jestem na nie
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 Edytowane przez aniuta26 Czas edycji: 2011-03-09 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, dobrze ,ze jej nie kupiłam bo mam długie cienkie włosy z tendencja do oklapywania, a w opisie było, ze ta maseczka niby tez działa na zwiększenie objętości fryzur
|
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Czy maski biovax pojawiły się w nowych opakowaniach? ostatnio przechodząc koło swojej apteki zauważyłam na wystawie 2 maski biovax (mleczną i do zniszczonych włosów) w jednakowych, wysokich kartonikach koloru szarego (wielkości zbliżonej do kartonika od szamponu) i kosztowały po 21zł, a reszta masek jest po 16. Niestety nie miałam czasu wejść i zapytać Jakieś nowe opakowanie?
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
niedawno kupiłam biowaxa do włosów suchych i zniszczonych . Użyłam go 2 razy ( poł godziny pod czepkiem + ręcznik ogrzany na kaloryferze) . Jak na razie nie zauważyłam jakiejś wielkiej poprawy kondycji włosów . Owszem bardzo ładnie błyszczały i były gładkie w dotyku ale były też takie strasznie delikatne i plątały się, co rzadko mi sie zdarza. Na dodatek podczas spłukiwania wypadło mi strasznie dużo włosów
ale z tego co dziewczyny pisały w tym wątku wieksze wypadanie moze wystąpic na początku stosowania tej maseczki więc tak bardzo sie tym nie przejmuję xDJak narazie nie zniechęcam sie i będę dalej jej używać. Może przy dłuzszym stosowaniu bedą jakieś większe efekty |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kilka dni temu kupiłam ten do suchych i zniszczonych, użyłam raz i jestem przyjemnie zaskoczona Myłam włosy w sobotę i dzisiaj powinnam mieć troszkę przetłuszczone już na czubku, a one wyglądają prawie jak po umyciu włosy mi prawie wogóle nie wypadły, kilka sztuk podczas nakładania i spłukiwania maski, ale od stycznia piję pokrzywę i czasami skrzyp i to pewnie ich zasługa ![]() Ciekawe, czy cały czas będzie mi ten Wax tak służył szkoda tylko, że jest mało wydajny
|
|
|
|
#999 |
|
Przyczajenie
|
Odżywek o słowie WAX w nazwie jest teraz bardzo dużo, też miałam kłopot z wyborem, znalazłam polski Wax marki Lbiotica, teraz nazywa się on BIOVAX, mi pasuje, poztym oprócz tradycyjnej odzywki jest tam też odżywka dwufazowa bez splukiwania(czyli produkt bez którego ja osobiście nie mogę się obejść) i szampon, obecnie uzywam serii do włosów ciemnych - farbowanych to nowośc (w końcu coś dla mojego koloru) bardzo pasuje mi cena i dostepność tego produktu, wcześniej uzywalam tigi dla brunetek ale miałam spory kłopot ze znalezieniem tych produktów, trafiłam raz na allegr ale niestety w niczym odzywka nie przypominala orginalu. Z waxa ogólnie jestem zadowolona. A może któraś z was wie gdzie można kupić tigi, chetnie wróciłabym na moment do tego produktu tymbardziej że słyszałam że raz na jakis czas trzeba zmieniać kosmetyki, bo włosy się przyzwyczajają i produktyprzestają działać, a Tigi bylo bardzo dobre (przepraszam troszkę zboczyłam z tematu)
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam gęste włosy do talii
|
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
witajcie. chciałabym się was poradzić kochane jaka sobie maseczkę sprawić?
mam włosy długie, brązowe, farbowane szamponami koloryzującymi- na chwile obecna sprały się do zera. Końcówki przesuszone, ostatnio zauważyłam ze nie tylko końcówki postanawiam przerzucić się na pielęgnacje bez SLS, zamierzam kupić Babydream szamponik i pytam jaka maseczkę wybrać- zastanawiam się nad ta dla włosów suchych i zniszczonych a dla włosów ciemnych. zależy mi na nadaniu miękkości, błysku i ogólnie lepszego wyglądu nie tylko od mycia do mycia. proszę o rady. Dzięki i pozdrawiam *
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was pomogłaby mi ze składem?
Używałam Henna Wax tradycyjnego "brązowego" oraz pomarańczowego dla blondynek.Ponieważ cierpię na łojotokowe zapalenie skóry Wax nieco ją podrażniał i pojawiały się krostki, w dodatku jak dla moich przetłuszczonych cienkich włosów Wax był dość cieżki i włosy były przyklapnięte. Czy polski Wax zachowuje się inaczej? no i gdzie kupić najtaniej (Warszawa)... |
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
w superpharmie na promocji są często
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam
teraz jest promocja w "Euro aptekach" chyba na biovaxa, kosztuje 14 zł chyba kiedyś byłam zwolenniczką zagranicznego Waxa, ale przerzuciłam się na nasz polski z L biotici
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłyście, że maska do włosów ciemnych zmieniła skład? Z porządnego na dużo gorszy? Nie ma już w nim ani śladu alg, ani oleju migdałowego, za to wsadzili ekstrakt z pokrzywy i sporo dodatkowych chemikaliów... Inne rodzaje masek też zrobiły taką niespodziankę
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na stronie producenta wciąż jest z algami
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie na stronie producenta jest inny, na doz-ie też, dlatego pytam, bo opakowania aktualnie nie mam żeby sprawdzić...
http://www.lbiotica.pl/strona,produk...nych_20ml.html |
|
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Ja poluję na ten polski, przeczytałam trochę opinii i ten wątek...mam rzadkie i b.cienkie wlosy, mam nadzieje ze wax ich trochę wzmocni, ale boję się że jak zaczną wypadać, tak jak tu piszecie to już całkiem wyłysieje...
kto ma gęste włosy to martwić się nie musi aż tak bardzo, ale w moim przypadku każdy włos sie liczy no ale zaryzykuję
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja brałam/ biorę: Humavit, Silica, Pilonyx, Sufrin, a kiedyś kiedyś Belissę.
|
|
|
|
#1010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) A propo kupiłam dzisiaj , mialam do wlosow slabych itp ta brazowa, ale aptekarka mi tak namieszała, bo nie było akurat tej co chciałam i wzięłam Biovax latte z proteinami mlecznymi... czy ona duzo się rozni od tej? czy ma takie samo działanie tzn tez przyspiesza porost włosow i powstawanie nowych, jak czytałam w recenzjach tej brazowej? ![]() |
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Używam też maski Biowax do zniszczonych ale że zaczęłam na maxxa dbać o moje włosy chcę też brać jakieś suplementy .. Zastanawiałam się nad belissa ..ale sama nie wiem . Jakie bys z tych wymienionych co brałaś polecasz najbardziej ?
|
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na każdego działa co innego.
|
|
|
|
#1014 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1015 |
|
BAN stały
|
Ja biorę Kolagrę - suplement diety, wzmocnił mi nie tylko włosy ale i paznokcie. Na włosy używałam go z maską Wax NATURAL CLASSIC firmy Pilomax. Naprawdę działa
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Przyczajenie
|
Biowax to mój numer jeden
Efekt można bardzo szybko zauważyć, ja taką kuracje przy (aktualnie, wcześniej to była kaplica) średnio zniszczonych włosach robię raz w tygodniu. Działa!
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla moich cienkich włosów to wyrok śmierci
|
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Muszę powiedzieć, że kiedyś używałam WAXu tego zagranicznego i byłam wniebowzięta, gdy widziałam rezultaty. Po jakimś czasie kupiłam LBiotica i używałam raz, dwa razy w tygodniu ( ten do włosów przetłuszczających się oraz ten przeciwko wypadaniu włosów na zmianę) i teraz kiedy mam problemy z włosami doszłam do wniosku, że nie bardzo działają. Bo inaczej nie miałabym przy ich regularnym dość stosowaniu problemu z wypadaniem włosów, które teraz próbuję ratować. Dodatkowo zauważyłam, że konsystencja tych odżywek jest inna niż oryginalnego WAXu. Te LBiotica się jakby ważą i im bilżej końca terminu przydatności, tym to bardziej wyraźne. Chyba LBiotica idzie w ilość i różnorodność a nie jakość. Nie powiem, pomysł z czepkiem to rewelacja ale skoro nie działa albo działa miernie to co to za saysfakcja. Może ktoś wie w jakiej sieci aptek lub drogerii można kupić ten oryginalny WAX i mi podpowie - byłabym zobowiązana.
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wax mleczny dziala rowniez na porost nowych wlosów?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

kiedy odstawiam to znika a kiedy znów uzywam to tego dnia sypie się ze mnie??? czy to mozliwe ?
Tak więc trzymaj maskę z dala od skóry głowy.

ale z tego co dziewczyny pisały w tym wątku wieksze wypadanie moze wystąpic na początku stosowania tej maseczki więc tak bardzo sie tym nie przejmuję xD

włosy mi prawie wogóle nie wypadły, kilka sztuk podczas nakładania i spłukiwania maski, ale od stycznia piję pokrzywę i czasami skrzyp i to pewnie ich zasługa 
szkoda tylko, że jest mało wydajny
*

dla moich cienkich włosów to wyrok śmierci