Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 13:27   #3421
sygine
Zadomowienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Idę po odkurzacz. Może jak wysprzątam dom to mnie coś ruszy
Stary 2011-07-15, 13:28   #3422
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ostro! A gdzie go macie trzymać?!!! My nawet mamy zamiar próbowac wózek wożąc kota Niech się pocałują!
Na razie wózek jest u moich rodziców, ale tylko dlatego, że przy przeprowadzce nie mieliśmy jak go zabrać i tak został. Na pewno nie przez jakieś zabobony,

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie wiem co to ze mną będzie, naprawdę. A jakby coś było nie tak, ruchy słabe to mam wcześniej na ktg przyjechać
Kurcze właśnie mój dzieć od paru dni mniej ruchliwy. Wczoraj podczas drzemki trochę mnie pokopał, troszkę pokręcił się popołudniu, ale ogólnie mało go czuję. Dziś też Nie wiem czy zaraz nie zacznę świrować

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:29   #3423
zanetaa88
Zakorzenienie

Wiadomość od Sweet :

Będzie z Nami , ma nadzieję że już w niedzielę. Zapłacili rachunek. Dzisiaj fatalnie się czuje - wymiotuje.

edit: będzie po niedzieli ( chyba, że wcześniej jej internet załączą )

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-07-15 o 13:41
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:31   #3424
DaKaro
Zadomowienie

Agulaabar to chyba macie już wszystko. Fajne zakupki.
Zanka śliczne sukieneczki.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
bardzo ladne te ubranka sama bym cos kupila ale maz na mnie krzywo patrzy jak cos nowego zabaczy bo nie mamy gdzie juz tego upychac
U mnie jest to samo. Na razie stacjonuję u moich rodziców, pokój wygląda jakby tornado przez niego przeszło, wszystko leży luzem, nie mam gdzie rzeczy pochować.
Cytat:
Ostro! A gdzie go macie trzymać?!!! My nawet mamy zamiar próbowac wózek wożąc kota Niech się pocałują!
W wózku powiadasz. Zobacz jakiego ślicznego kota ma mój teść, jego ulubionym miejscem jest oczywiście wózek córeczki mojego szwagra.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 05072011009.jpg (154,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05072011011.jpg (141,8 KB, 26 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:36   #3425
brumek
Zakorzenienie

Ile nadrabiania Będę to robić na raty, bo jak nic z pracy mnie wywalą tuż przed porodem (wiem, wiem - nie mogą )

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ojjj baaaardzo fajną Tylko szkoda mi jej było Bo nigdy nie miała i nie będzie mieć dzieci Dlatego została położną. Spokojnie o tym mówiła bo twierdzi, że każde dziecko które odbiera to tak jakby było jej w jakimś stopniu. Chciałabym na nią trafić, ale jak trafić 6 w totolotka
Boże, to taka tragedia Ja bym chyba nie zniosła codziennego patrzenia na szczęście innych kobiet, którego nigdy sama nie doświadczę. Serce by mi pękło

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Brumek, jak Twój brzuszek, przeszły skurcze? Odpoczywaj!
Aniu kochana, chyba lepiej. Ale nic nie robię od rana. Tzn. przyjechałam do pracy i siedzę i się nie ruszam wcale Noc była ok. Wytrzymam jeszcze te dwa tygodnie! Takie mam założenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Brumku - buziak dla Ciebie na poprawę samopoczucia, bo wiem, że na pewno jesteś załamana tą pogodą
Dzięki Ale na szczęście już się poprawia, nawet słonko zaczęło wyglądać

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
I od tego momentu ból jest zupełnie inny. Jest poczucie, że muszę przeć i już. Zawołała lekarza, samolot rozstawiła na parcie, przyszły położne od noworodków no i rodzimy. Człowiek dostaje nowych sił, chociaż boli jak cholera. Ja myślałam, że nie będę umiała przeć, ale nie da się nie umieć. To jakoś jest w nas zaprogramowane. Na jednym skurczu 3 parcia. Na 3 skurczach urodziłam. Parcie było, żeby nie powiedzieć przyjemne, ale takie najdziwniejsze z tego wszystkiego i mniej bolesne od skurczy.
Zmalowana, dzielna byłaś! A darcie - jak pomoga, to trzeba się drzeć
I z tego co piszesz, to też te parte króciutko trwały. Fajnie Bo jeszcze na tym etapie jak się przychodzi komuś męczyć ze 2h to chyba już totalnie można opaść z sił.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Kurcze zdenerwowałam się z rana -
założyłam sobie wczoraj nowy wątek na targowisku wymiankowym i dziś wchodzę na wizaż a tu karniaka dostałam - dali mi ostrzeżenie i 1pkt karny bo zmienili regulamin targowiska w maju i w tytule teraz trzeba podać nazwę miesiąca - paranoja i za to mnie ukarali.

Brumek - może zerkniesz do mojego kramiku, cio? bo mi Twój kremik L'oreal' wpadł w oko - ładnie się uśmiecham
O też o tym nie wiedziałam, bo ostatnio wymianki mnie przestały bawić. Mam inne rzeczy na głowie, pewnie wiecie jakie
Ale zaraz polecę zerknąć co tam masz

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
U bliźniaka jeden minus ( zależy jak na to kto patrzy) to pracoholizm !
Te bliźniaki które ja znam zdecydowanie NIE SĄ pracoholikami!!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a Ty mi właśnie przypomniałaś że my dziś zaczynamy 40tc
Wow

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak teraz wyczytałam, że jak waga urodzeniowa nie wróci do trzech tygodni to coś nie dobrze że się dziecko rozwija nie prawidłowo a moje nie doszło wy tu piszecie że wasze tak dużo przybrały a mój jeszcze nie i się martwię czy to moje mleko wystarczy? bo we wtorek ( 2 tyg i 5 dni) miał 3785 a urodzeniowa 3830 pediatra mówił że ok ale się nakręciłam pomóżcie martwić się czy jest ok bo dostanę do głowy
Shirko, nie ma się czym martwić! Skoro pediatra mówi że ok, to NA PEWNO jest ok

Cytat:
Wstałam z nadzieją, że rwa przeszła, a tu znowu to samo... Dzisiaj postanowiłam więcej leżeć niż siedzieć, ale nie wiem czy nie zakwitnę na wyrku.
Ale biedna jesteś

I PORANNA WIADOMOŚĆ OD NATKI - wychodzą dziś z Dominikiem do domku
Stary 2011-07-15, 13:39   #3426
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kochane dajcie mi sposób na wołowinę . Lubię zupy na niej gotować i np. na pałkach kurczaka. Mój TŻ zawsze tą wołowinkę wyjada razem z zupką, ale mnie jakoś zawsze twarda wychodzi Dziś to samo? Jak zrobić zupę żeby mięsko było miękkie?
Jeśli to jest głupie pytanie, to nie mam dla siebie żadnego usprawiedliwienia

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-15, 13:42   #3427
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ktoś zgłosil mojego posta :/ tego: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3211

spam

a co tam jest takiego że trzeba było zgłaszać jako spam??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:45   #3428
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież Ty też masz piłeczkę z przodu... Ni chciał nią właśnie się pobawić?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

Dzisiaj wieczorem na 21 idziemy do lekarza więc już teraz poproszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

NO I POWTORZE TEMAT SZCZEPIEN.

5/6 W JEDNYM CZY SYSTEM NA NFZ?

Pneumokoki napewno zrobimy.

ja też się zastanawiam czy nie iść szczepieniem na NFZ + rota i pneumokoki
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
kupiłam dla małej kilka ciuszków
super zakupy

właśnie zjadłam loda orzechowego ...... i chyba się zdrzemnę chwilkę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:48   #3429
madziaranew
Rozeznanie

Witam .jestem pare stron do tylu , postaram sie dzis jeszcze nadrobic.
Bylam na USG no I wszystko dobrze , dziecko wazy 3100 , , lekarz powiedzial ze jest wszystko w normie , wody plodowe ok. Glowka na dol lezy.
No I Tz podpatrzyl miedzy nogami, ale obiecal cicho siedziec Bo inaczej.
Mialyscie racje ze niepotrzebnie sie martwilam.
A jeszcze jak moje dziecie dorosnie to bedzie lekarzem, lekarz mnie przyjmowal , ale wszystko mu pod nos podstawiala polozna , on tylko , powtorzyl co ona powiedziala , podpisal , podbil pieczatka , a napewno pesja 3x wieksza niz poloznej.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:52   #3430
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Gdyby data porodu przybliżała się proporcjonalnie do ilości pochłoniętych ciastek, to ja bym chyba urodziła jeszcze zanim zaszłabym w ciąże
To już widomo skąd się wziął Twój nick

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja jestem lew, mój małż też lew i jak się Dominik nie pospieszy to też lwem zostanie Uwaga - wybuchowa rodzinka
Królewska rodzinka!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Zostało mi równo dwa tygodnie pracy i na urlop macierzyński przechodzę. Nie wiem co ja Bede robiła w domu do czasu aż urodze. Boje sie tego. Wiem tez ze Bede tęsknić za praca, ludźmi i w ogóle. A Wy jak sobie poradzilyscie?
Ja będę pracować chyba do końca... Może tydzień przed terminem (jak donoszę do końća), to sobie jakieś wolnę strzelę Jeszcze nie wiem. Na razie mi tak dobrze

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moja koleżanka odeszła z pracy 16 czerwca, a 6 lipca mały był z nią (2 lata temu). Nawet ostatnio się przyznała, że przesadziła wtedy, teraz ma żylaki, wyszły jej hemoroidy jeszcze przed porodem.
Ja znam sporo kobiet które pracują jeszcze w przeddzień porodu i nie szkodzi im to w żaden sposób. tak też można zdążyć z wyprawką itp. Spokojnie Po prostu wszystko tzreba dostosować do swojego temperamentu, potrzeb itp.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dziękuję wam dziewczyny za wszystkie kciuki A mi tak się marzy, że jak dzisiaj wskoczę na fotel u mojego gina to mi powie: szyjka zgładzona, rozwarcie na 6 cm, skurcze porodowe - pani Dominiko jedziemy na porodówkę i poród po północy co by się zmieścić w magicznych 4%
To tego Ci życzę

[QUOTE=Stronczek27;2815121 1]Brumku a co z Toba? Przeszły ci te sensacje?
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Gdzie jest Brumek???? Martwię sie.
Ale jesteś kochana Jak już pisałam, chyba przeszły,a le mało się ruszam na wszelki wypadek No i dopiero teraz znalazłam czas na Wizaż, bo od rana coś się działo...

Cytat:
No ja jak pochwaliłam się teściowej, że mamy już wózek to usłyszałam tylko, że ma nadzieję, że nie trzymamy go w mieszkaniu i przywieziemy dopiero jak mały się urodzi A jak wspomniałam o farbowaniu włosów, to też dostałam zakaz... Nienawidzę zabobonów.
Mordowałąbym za takie przesądy głupie

Dziś rano, przestraszona trochę ostatnimi atrakcjami, wstawiłam pierwsze pranie dla Tymka. Na pierwszy ogień poszły prześcieradła, śpiworek it takie tam, a po południu wstawię pierwsze ciuszki Bo to mnie wczoraj przeraziło najbardziej Że on się urodzi a ja NIC NIE PRZYGOTOWAŁAM! Ani ciuszki nie poprane, ani torby do szpitala nie mam
A ja jestem z tych paranoików, którzy muszą wszystko zrobić sami. Jakby ktoś miał mi tu prać czy prasować rzeczy dla naszego dziecka, np. mama , to by mnie chyba ta świadomość zabiła
Stary 2011-07-15, 13:53   #3431
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik Ja znam osoby z pod Panny i normalnie się z nimi dogaduję, ale raczej w związku nie umiała bym być z panienką, może to kwestia charakteru.

Idę podłogi myć

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:54   #3432
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Bylam na USG no I wszystko dobrze , dziecko wazy 3100 , , lekarz powiedzial ze jest wszystko w normie , wody plodowe ok. Glowka na dol lezy.
Super Madzia, a który Ty masz tydzień dokładnie, bo na liście Cię nie ma i nie można podejrzeć?
Stary 2011-07-15, 13:57   #3433
CookieMonsters
Rozeznanie

Boże, Dziewczyny!!
Wiem, że moje pytanie jest ni przypiął ni przyłatał i to nie jest forum gazowni, ale właśnie otworzyłam rachunek za gaz za okres od marca do lipca i właśnie chyba mam zawał! Wg gazowni przez te 4 miesiące zużyliśmy we dwie osoby gaz na kwote 1700 zł. A to jest mieszkanie 46 m2, gaz używany jest tylko do podgrzewania wody i ogrzewania. Czy to w ogole jest możliwe?! W gazowni nie odbierają tel., poleciałam szybko do sąsiadki i ona za te 4 miesiące ma 160 zł do zapłacenia a ma jeszcze kuchenke gazową! A na zapłate tej kwoty mamy czas do 22 lipca..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:59   #3434
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Super Madzia, a który Ty masz tydzień dokładnie, bo na liście Cię nie ma i nie można podejrzeć?
37 I dwa dni czyli po waszemu 38
Tp mam na 3 sierpnia , ale mam nadzieje ze to jednak bedzie 29 lipiec , na moje urodzinki
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:00   #3435
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
A jeszcze jak moje dziecie dorosnie to bedzie lekarzem, lekarz mnie przyjmowal , ale wszystko mu pod nos podstawiala polozna , on tylko , powtorzyl co ona powiedziala , podpisal , podbil pieczatka , a napewno pesja 3x wieksza niz poloznej.
Ciesze sie ze wszystko jest dobrze. Wiedziałam ze będzie. Te ich szarlatanskie mierzenia centymetrem to totalna głupota jak dla mnie. Mnie przedwczoraj mierzyla i nawet nie wiem co jej tam wyszło. Żaden to wyznacznik zdrowej czy nie zdrowej ciazy. Ha ha ha

Brumku dobrze ze Juz Jestes i w porządku z Toba. Ja tez jeszcze nie wszystko Popralam a torba gdzies w kącie leży he he. Ale głowę mam spokojna bo wiem ze wszsytko prawie mam, wystarczy do kupy złożyć.

Edit: Madziaranew a Ty nie chcesz wiedziec jaka płeć????
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:12   #3436
DaKaro
Zadomowienie

Madziaranew niepotrzebnie się martwiłaś. Słuchaj wizażowych ciotek.
Cytat:
Ja znam sporo kobiet które pracują jeszcze w przeddzień porodu i nie szkodzi im to w żaden sposób. tak też można zdążyć z wyprawką itp. Spokojnie Po prostu wszystko tzreba dostosować do swojego temperamentu, potrzeb itp.
Zgadzam się, każda kobieta jest inna, ma inne potrzeby, inaczej się czuje w ciąży. Przez te kilka lat w UK nie spotkałam chyba żadnej kobiety, która odeszła z pracy wcześniej niż przed 35 tygodniem. Wszystko zależy od stanowiska pracy, nastawienia, od tego jak pracodawca traktuje kobietę. U nas akurat dziewczyny z "pakowania" miały lepiej niż my. Wystarczyło, że powiedziały menedżerowi, ze chcą przejść na coś lżejszego, a na drugi dzień już tam były.
Cytat:
Boże, Dziewczyny!!
Wiem, że moje pytanie jest ni przypiął ni przyłatał i to nie jest forum gazowni, ale właśnie otworzyłam rachunek za gaz za okres od marca do lipca i właśnie chyba mam zawał! Wg gazowni przez te 4 miesiące zużyliśmy we dwie osoby gaz na kwote 1700 zł. A to jest mieszkanie 46 m2, gaz używany jest tylko do podgrzewania wody i ogrzewania. Czy to w ogole jest możliwe?! W gazowni nie odbierają tel., poleciałam szybko do sąsiadki i ona za te 4 miesiące ma 160 zł do zapłacenia a ma jeszcze kuchenke gazową! A na zapłate tej kwoty mamy czas do 22 lipca..
O żesz...1700zł ! Na pewno jakiś błąd. Dzwoń do nich, niech Ci wytłumaczą jak naliczyli taką kwotę.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:22   #3437
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Boże, Dziewczyny!!
Dużo! My płacimy po niecałe 300 zł za dwa miesiące, czyli co pół roku przychodzą rachunki na ok. 850 zł. A mieszkanie 80m2. Czyli coś chyba pokręcili...

Cytat:
37 I dwa dni czyli po waszemu 38
Tp mam na 3 sierpnia , ale mam nadzieje ze to jednak bedzie 29 lipiec , na moje urodzinki
To już wszystko wiem, dzięki Czyli ślicznie się rozwija maluch

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zgadzam się, każda kobieta jest inna, ma inne potrzeby, inaczej się czuje w ciąży. Przez te kilka lat w UK nie spotkałam chyba żadnej kobiety, która odeszła z pracy wcześniej niż przed 35 tygodniem. Wszystko zależy od stanowiska pracy, nastawienia, od tego jak pracodawca traktuje kobietę. U nas akurat dziewczyny z "pakowania" miały lepiej niż my.
A to w takim razie zależy jeszcze chyba od tradycji i zwyczajów w danym kraju, bo w Polsce prawie nikt w ciąży tak długo nie pracuje, a tak jak widać to norma
Stary 2011-07-15, 14:28   #3438
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku co do pracy. Wiem ze cieżko by mi było uzyskac zwolnienie lekarskie. Oni tak tu chętnie nie rozdają. Przynajmniej ja sie z tym nie spotkałam. Póki daje radę to pracuje, a prace mam lekka i szkoda mi marnować macierzyński.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:32   #3439
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś ma dziś miesiąc!

Cytat:
Ja w domu gdzieś od marca, ale też narzekać nie będę. Taki sam ze mnie typ. Lubię w ciszy posiedzieć, poczytać, pokręcić się po mieszkaniu, pooglądać TV. Od kiedy się przeprowadziliśmy to wszyscy mi próbują wmówić, że pewnie umieram z nudów w "tych blokach" i że za mamą tęsknię. A ja dzikus jestem i wcale się nie nudzę sama ze sobą.
A humor faktycznie dużo lepszy - dziękuję
Tak jakbym o sobie czytała...

Cytat:

Super!!!!

Cytat:
No widzisz! Wiedziałam, że będzie dobrze

Cytat:
Boże, Dziewczyny!!

1700 zl???!!?!?!??!??! jakiś absurd chyba....

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:33   #3440
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Dziś rano, przestraszona trochę ostatnimi atrakcjami, wstawiłam pierwsze pranie dla Tymka. Na pierwszy ogień poszły prześcieradła, śpiworek it takie tam, a po południu wstawię pierwsze ciuszki Bo to mnie wczoraj przeraziło najbardziej Że on się urodzi a ja NIC NIE PRZYGOTOWAŁAM! Ani ciuszki nie poprane, ani torby do szpitala nie mam
A ja jestem z tych paranoików, którzy muszą wszystko zrobić sami. Jakby ktoś miał mi tu prać czy prasować rzeczy dla naszego dziecka, np. mama , to by mnie chyba ta świadomość zabiła
Powiem Ci że na mnie różne bóle, upławy czy kłocia też tak wpłynęły - szybko wzięłam się za robotę, kompletowanie rzeczy, pranie itp, co teraz uważam za bardzo rozsądne, bo sporo pracy mam już za sobą a zdrowie na szaleństwa nie pozwala. Teściowa (zaboboniara)miała pretensje, czemu się tak szybko za to zabrałam, że przecież tatuś może pomóc (tararara - jak będę w szpitalu to on będzie ze mną a nie na zakupach, poza tym wcześniej kupowałam wszystko nie na wariata i w necie więc taniej wyszło niż w naszych sklepach), mamusia może pomóc (moja ma żniwa, bez przesady, ma cięższą pracę i nie będzie prasowac dla mnie, wstyd by mi było), że ona może zakupy zrobić (ciekawe kto by zapłacił?)... Poza tym to moje dziecko (i Tż, ale w zakupach dał mi wolną rękę) i sama przyjemnośc jest w takim kupowaniu, przygotowywaniu się i w ogóle - tak jak piszesz - samosia jestem i to chyba tylko dobrze świadczy!

Cytat:
Boże, Dziewczyny!!
Jejku, to potworny rachunek - my za taki okres powinniśmy zapłacić max 400 zł przy podobnych m2, bo w marcu grzania już mało było (mamy piec dwufunkcyjny, więc woda też na gaz i do tego kuchenka tylko - bo piekarnik już elektryczny) Może Wam się piec włączał i grzał a nawet nie wiedzieliscie/nie słyszeliście? Może ktoś się podłączył...Może się ulatnia gaz... Ja bym spróbowała reklamować, w sumie nie wiem z jakiego powodu, ale może warto... Ja mam przez nata możliwość podejrzec jak wygląd zużycie w jakim czasie - może niech Ci zrobią taki wydruk, przeanalizujecie...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Sweet :

Będzie z Nami , ma nadzieję że już w niedzielę. Zapłacili rachunek. Dzisiaj fatalnie się czuje - wymiotuje.

edit: będzie po niedzieli ( chyba, że wcześniej jej internet załączą )
To dobrze.

Cytat:
Ale biedna jesteś

Dobrze że już jesteś cała i zdrowa
Dzięki za pocieszenie!
I dobre wieści od Natki, jakoś dzisiaj często o niej myślałam i chyba wywołałam

Cytat:
Kochane dajcie mi sposób na wołowinę . Lubię zupy na niej gotować i np. na pałkach kurczaka. Mój TŻ zawsze tą wołowinkę wyjada razem z zupką, ale mnie jakoś zawsze twarda wychodzi Dziś to samo? Jak zrobić zupę żeby mięsko było miękkie?
Jeśli to jest głupie pytanie, to nie mam dla siebie żadnego usprawiedliwienia
Kupić szybkowar... Może to marna rada, ale na wołowinę i inne specjały super! Ja się z pół roku zbieram i jakoś nie wybrałam jeszcze żadnego...

Cytat:
Bylam na USG no I wszystko dobrze , dziecko wazy 3100 , , lekarz powiedzial ze jest wszystko w normie , wody plodowe ok. Glowka na dol lezy..
Super!!!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:35   #3441
patik87
Zakorzenienie

Cookie 1700zł? chyba jedno zero za dużo dodali musi być gdzieś pomyłka, bo chyba nie ma możliwosci żeby ktoś podkradał?

madziara wiedziałam że wszystko będzie ok

byłam na spacerze. Paluchy u rąk jak paróweczki spuchły.
W domu duchotaaaaa, tz musi mi dzisiaj wiatrak złożyć ( pamiętacie jak raz go prąd kopnął przy składaniu) , teraz mamy wymieniony na nowy, ale i tak się boję jak będzie podłączał do prądu.

jaciee w kwestii wołowiny- nie pomogę, ze mnie taka kucharka jak z koziej trąba.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:44   #3442
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
jaciee w kwestii wołowiny- nie pomogę, ze mnie taka kucharka jak z koziej trąba.
To tak jak i ze mnie TŻ ledwo pogryzł, ale zjadł. W sumie nie miał innego wyjścia

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-15, 14:48   #3443
kmat
Rozeznanie

jacieee a ile czasu gotujesz tą wołowinę? generalnie wołowina potrzebuje duuuużo więcej czasu niż świnia np. jak robię gulasz na wołowinie potrafię dusić 2 godziny tak żeby mięso było miękkie

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-07-15 o 14:49
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:49   #3444
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
jacieee a ile czasu gotujesz tą wołowinę? generalnie wołowina potrzebuje duuuużo więcej czasu niż świnia np. jak robię gulasz na wołowinie potrafię dusić 2 godziny tak żeby mięso było miękkie
Hmm, może z 1,5 godziny, może ciut mniej się gotowała. Czyli trzeba dłużej, tak?

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-15, 14:50   #3445
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Wg gazowni przez te 4 miesiące zużyliśmy we dwie osoby gaz na kwote 1700 zł. A to jest mieszkanie 46 m2, gaz używany jest tylko do podgrzewania wody i ogrzewania. Czy to w ogole jest możliwe?! W gazowni nie odbierają tel., poleciałam szybko do sąsiadki i ona za te 4 miesiące ma 160 zł do zapłacenia a ma jeszcze kuchenke gazową! A na zapłate tej kwoty mamy czas do 22 lipca..
koniecznie to sprawdz w gazowni, ale powiem Ci, ze roznie moze byc. My mielismy ogrzewanie na gaz w mieszkaniu zaledwie 66m2, tyle ze wys.3,5m i w zimie placilismy 800pln/miesiac!!!
no ale od marca do lipca to sie juz tak intensywnie nie grzeje, wiec cos tu moze byc jednak nie tak...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:51   #3446
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże, Dziewczyny!!
Cookie chyba im się coś pomyliło! Może dodali za dużo jedno zero...
Ja za dużo nie pomogę, bo w mieszkaniu mam tylko kuchenkę na gaz i płacę malutko, bo jakieś 120 zł za pół roku.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:53   #3447
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dobra muszę się wyłączyć na razie bo burza się wielka zbliża. Grzmi jak tralala

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-15, 14:55   #3448
kmat
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, może z 1,5 godziny, może ciut mniej się gotowała. Czyli trzeba dłużej, tak?
ja gotuję tak długo aż jest poprostu miękka. są różne wołowiny jedna szybciej się gotują drugie wolniej, następnym razem jak będziesz kupować podpytaj babkę niech Ci sprzeda taką co szybko upichcisz
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:57   #3449
patik87
Zakorzenienie

Natka jest na pasku
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:03   #3450
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
No ja jak pochwaliłam się teściowej, że mamy już wózek to usłyszałam tylko, że ma nadzieję, że nie trzymamy go w mieszkaniu i przywieziemy dopiero jak mały się urodzi A jak wspomniałam o farbowaniu włosów, to też dostałam zakaz... Nienawidzę zabobonów.
heheh to ciekawe gdzie ma stac pewnie u sasiadow ,ja w zabobony niewierze ,jak ma sie cos stac to sie stanie a jak nie to nie.Umnie naszczescie zaduzo na ten temat niegadala tesciowa ania mama,moze na poczatku cos tam pod nosem pogadaly,ale ja zawsze musze po swojemu zrobic wiec i gadac przestaly
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości