|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
i lyzeczką czy z butelki bo mysmy dostały taka butelke z łyzeczką z lovi i zastanawiam czy nie pojdzie w ruch dzis wieczorem kaszka z mlekiem.. moze pospi spokojniej choc do 4
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że małej zasmakowała kaszka, mam nadzieję, ze moja tez polubi
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy możecie polecić jakąś książkę dla 30-letniej dziewczyny- taka żeby pozytywnie nastawiła do życia?
muszę kupić na prezent i kompletnie nie jestem w temacie książek. Dziś po raz pierwszy podałam herbatkę Michałkowi w butelce TT i wypychał językiem i nic nie wypił:/
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że z Bobovity przyszła próbka kaszki mleczno-ryżowej z bananami
|
|
#3065 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie wiem bo on nic mi nie mowi jesli chodzi o ta kwestie Cytat:
![]() Cytat:
faceci wogole nie mysla jak to robia nie wiem czy tu chodzi o ten porod caly czy poprostu ma jakies swoje inne powody.dowiedziec sie cos od niego to jakas masakra ![]() Cytat:
![]() ja tam wszedzie moge Cytat:
chyba bym sie wykonczyla ![]() moi znajomi tak robia jedno za drugim.ja nie wiem jak oni wyrabiaja z tym wszystkim.maja jedna corke ktora ma 2 latka,synka ktory roczku jeszcze nie skonczyl a teraz kolejne w brzuchu ja to wysiadam przy jednym a o 2 czy 3 juz nie wspomne.ale oni maja teorie w stylu ze teraz 3 a potem juz spokoj ![]() ![]() my dzisiaj marchewke testujemy.zobaczymy jak maly zareaguje a po jablku to taka kupe zasunal ze nie moglam ogarnac
|
|||||
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak mam doła to lubię kiedy książka przenosi mnie w zupełnie inną kulturę ![]() musisz próbować, najlepiej prze pora karmienia
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma, oj nie, skoro jesteście obciążeni to na pewno pediatra każe czekać do oporu. Boże, nie zdawałam sobie sprawy że celiakia może tak wyniszczać
Pięknie Tymo prezentuje się w spacerówce Maggol, gratki 3 miesięcy Anessa, Adriano jest śliczny Ewelqa, o mamo, tyle czasu bez ciepłej wody... Gosiawolna, oby antybiotyk szybko pomógł |
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to intuicja mi mówi, że jak ktoś chce seksu to śpiące dziecko i to takie małe nie robi mu różnicy ja np. nie wiem czemu nie mam wogóle ochoty na seks, i czy mała jest w pokoju czy jej nie ma ![]() mamy dom i moglibyśmy to zrobić poza sypialnią u mnie to jest kwestia zmęczenia, choć mała jest aniołkiem, to ja od porodu jestem potwornie zmęczona ![]() nie wiem kiedy to wróci na swój tor ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
i ona nie zdjąć sobie z tego sprawy niszczyła latami żołądek glutenem?
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik, ale skoro piszesz że wcześniej było trochę lepiej to może mąż nie ma po prostu dużych potrzeb? Albo jest z gatunku wrażliwych, i na samą myśl ma przed oczami poród. Najlepiej byłoby porozmawiać ale wiadomo że to niełatwe, zwłaszcza jeśli nie chce współpracować. A tych znajomych podziwiam
U mnie 2 lata różnicy i dwójka ale na tym koniec, no i mam codziennie mamę do pomocy. No ale jeśli ktoś marzy o trójce to w sumie może lepiej właśnie od razu...
|
|
|
|
#3070 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() fajnie, że na fitness chodzisz! zazdroszczę pewnie też powinnam się zapisać widać że jak się chce, to można![]() dziękujemy ![]() aaale fajny, jakiego zeza robi na tej pierwszej fotce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
ale w szpitalu zawalili sprawę
|
||||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kasa wrocila na konto szybko nie ??
a juz myslalam ze to faktycznie potrwa 7 dni roboczych
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zanim przystąpię do dzieławiem że rodzice by pomagali, bo są blisko, ale nie chcę im też zwalać się ot tak na głowę
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe jak szybko tż wroci z pracy bo ciagle podaja ze przez te traby wszytskie tiry kieruja na nasza miejscowosc
![]() madzikk , wiesz co moze daj mu jeszcze troche czasu , a jak nie przejdzie to ja bym sie jakiegos psychologa poradzila, bo mikiedys polozna mowila jak bylam w ciazy, ze ok 10-15 % mężczyzn uczestniaczacych przy porodach staje sie impotentami mam nadzieje ze was to nie dotyczy, jednak mowie ci ze cos takiego isteniej. moj tż jak już sie rozkręciło to usiadł za moją głową i do samego końca nie wstawal, cale szczescie, biedak nawet pępowiny nie byl w stanie przeciąć.Izabella wiesz co, celiaklia u dzieci i doroslych to są troche inne choroby. bo nawet jak mam znajomych i u ich córki po 2 miesiacach zycia wykryli, to po wyeliminowaniu z diety glutenu, dziewczynka po osiągnieciu roku bedzie juz zdrowa, i powoli bedzie mogla z czasem jesc normalnie. i wcale nie musi byc chora w wieku doroslym. a u doroslych tez sie ujawnia niezaleznie czy byli w dziecinstwie chorzy czy nie. bo nie byloby realne jesc cale zycie gluten przy tym schorzeniu bo czlowiek by umarl z niedozywienia, bo to nieodwracalnie niszczy jelita. egoego ja sie zalamuje po jedzeniu łyżeczką, jest ok jakies kilka minut a za chwile taka histeria Castia to zgadzałoby się powiedzenie ,że jak człowiek głodny to wszytsko zje. a piła z butli tą kaszkę czy łyżeczką bo mi utknęło? a pytalam o podgrzewanie sloiczkow bo na nich napisane jest ze mozna podac bez podgrzewania jesli jest w temp pokojowej
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-15 o 16:24 |
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz jest z natury twardym czlowiekiem ale moze to akurat go zlamalo.nie mam pojecia i ciezko jest mi o tym mowic.ostatnio nawet wyslalam mu smsa ze dzieki niemu czuje sie ja dojna krowa i ze bardzo mnie to meczy.no to oczywiscie nic nie powiedzial tylko zaczal byc milszy,zaczal mnie przytulac i takie tam.ale ja tego nie chce,ja chce zeby on zaczal cos dzialac bo jak tak dalej pojdzie to ja poprostu nie wytrzymam i moze sie to zle skonczyc dla nas obojga.bo ilez mozna gadac o jednym i tym samym.
wogole dla niego temat seksu to jest temat tabu.ja rozumiem ze jest skryty i nie potrafi gadac ta takie tematy no ale ludzie chyba wrazic uczucia to chyba nic zlego ![]() nie wiem z moze wina jest po mojej stronie i to kurcze ja jakas jestem zdesperowana i niewyzyta albo juz sama nie wiem cow kazdym razie zabieram sie dzis za rozmowe kolejna z nim i zamierzam to wszystko wyjasnic bo tak dalej nie potrafie moj Michal zjadl wlasnie marchewke,strasznie mu smakowala,nawet chyba bardziej niz jabluszko.a tu fotka |
|
|
|
#3076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj Mateusz obudził się ze strasznym katarem. Bidulek, strasznie się męczył i wkurzał. Buczał i pocierał nosek. Poszła więc do lekarza i dostał dwa leki. Na szczęście nic gorszego nie ma. Jeden to syropek, który podałam strzykawką. Ale drugi to tabletka, której 1/3 trzeba rozpuścić w wodzie i podać. Syropek jakoś wszedł, chociaż był płacz. Ale ta rozpuszczona tabletka jest okropna. Mateusz się wściekł i wszystko wypluł na mnie. Przy okazji był ważony i już mamy 7600g, a jest z 19 marca, więc już prawie 4 miesiące. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-15 o 16:55 |
||
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było straszne ![]() mój tż był wtedy z kolega w trasie, musieli samochodem wjechać na środek pola żeby przydrożne drzewa ich nie zabiły, bo łamało drzewa jak zapałki ![]() nie stresuj sie tym jedzeniem z łyżeczki, niektóre dzieci potrzebują dużo czasu na oswojenie, mój siostrzeniec kilak miesięcy nie chciala z łyżeczki tylko butle ![]() nie zmuszaj żeby się nie zniechęcił, daj mu sie pobawić łyżeczka itp Cytat:
ja sama nie mam ochoty, i nie jest to związane z moim tż, po po prstu taka jestem natomiast wiem, ze było by mi przykro gdyby tż nie chciał seksu, mój chodzi za mną i się napala ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
muszę koniecznie przeczytać uwielbiam książki o kobietach żyjących w innych kulturach typu Wyznania gejszy
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie moge wrzucic fotki malego,z reszta zadnej nie moge
Izabella wiesz co jakos mnie to nie dziwi ze tobie sie nie chce ale facet-zazwyczaj to oni lataja za kobieta i sie "prosza" o seks.wiec dla mnei to troche dziwne,tymbardziej ze wczesniej bylo w miare ok.fakt moze nie bylo to zbyt czesto ale bylo a teraz jakas maskra.no nic pogadam z nim i zobaczymy co powie
|
|
|
|
#3079 |
|
Rozeznanie
|
powiem wam ze prawie 3 godziny temu wzielam tabletke i nie chodze juz tak czesto do lazienki, moze raz na pol godziny na godzine, przed chwila bylam i krwi juz nie bylo
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
ja się boje burzy tylko jak mi piorun wali przed oczami Cytat:
aaaaa ty wariatko na pewno tak nie wyglądasz super że Malwince smakowało oby Nadusia też nie pogardziła tylko jedź najwcześniej jak będziesz mogła bo pewnie szybko im braknie tych pampersów na magazynach ewelqa super że tak szybko kasę ci zwrócili, moja mama czekała 5 albo 6 dni madzik a może jakiś chwilowy kryzys i niedługo mu przejdzie ?? mam nadzieję że jak pogadacie to będzie ok nie widzę zdjęcia harrods biedny Mateuszek gosiawolna super że już leki pomagają
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
krystian lezy w lezaczku a tz na lozku i go buja a ja kichnelam tak glosno ze maly sie przestraszyl i w wielki placz wpadl
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
gosiawolna dobrze ze sie poprawilo-teraz te tabletkitrzeba brac przez chyba 7dni bez przerwy bo z tego co pamietam jak ja mialam zapalenie to bardzo szybko to wraca i trzeba bardziej dbac i higine.bedzie dobrze
wnilia kurcze no wlasnie nie wiem co z ta fotka.nie moge jej wrzucic
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozmowę a dlaczego nie możesz?
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
nie wiem kurcze jakis blad wyskakuje... lece do mlodego bo sie obudzil
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
1. na lezaczku
2. na lezaczku z podkladka 3. irokez
|
|
|
|
#3087 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
doszłyscie z tymi kodami? bo ja dopiero popołudniu miałam czas, żeby spr co kto napisał: z 1 konta tylko 1 kod się da - więc na kilka kodów z kilku kont - a można odebrac wszystko w jednym sklepie bo co to kogo obchodzi skąd tyle kodów. Kody najlepiej rano - nie wiem czy to jeszcze jest - ale przy chusteczkach pisało, że limit chyba 1000 ale pewna nie jestem. Kod da się pobrac dopiero w sobotę
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iizabelaa, nie pamiętam, czy ty pisałaś o tym, ale kuponu nie musisz realizować koniecznie tego dnia. Ta promocja trwa do 28.07. Tylko kod musisz wkliknąć w sobotę. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-15 o 18:24 |
|
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
tak mam brac do 21 a wtedy 25 dac mocz na badania
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedny... Krzyś wczoraj pluł szczepionką na rota i potwornie się krzywił Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

faceci wogole nie mysla jak to robia 
ja to wysiadam przy jednym a o 2 czy 3 juz nie wspomne.ale oni maja teorie w stylu ze teraz 3 a potem juz spokoj 

za rozmowę