Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 13:26   #991
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znów Wam potruje o sukni. Dałam ogłoszenie, że kupię suknie ślubną princessę no i napisała do mnie dziewczyna i wyslała mi zdjęcie. Suknia za 1000 zł razem z 2,5 metrowym welonem Napisalam do niej, ze będę w Polsce na przełomie października, listopada i zobaczymy co odpisze.
Ładna i bardzo przystępna cena. Jak się uda, to przymierz na jesieni

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:26   #992
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
To dawaj maila na priv, jak wrócę do domu, to Ci powysyłam, co mam najlepszego

e nie marudź, piątek jest, trzeba odpocząć Ja dziś też mam mało roboty i akurat mnie to cieszy, bo strasznie jestem przez te nocne pioruny i grzmoty niewyspana (u Was też była taka burza całą noc? W pewnym momencie jestem pewna, że uderzyło tuż koło mojego bloku, a światło było takie, jakby ktoś takim megamocnym reflektorem prosto w okno błysnął).
mail wysłany.
A marudzę bo znając specyfikę mojego zawodu, to przed urlopem będę siedziała do rana bo klient zażyczy sobie "efektów" mojej pracy "na już" a na urlopie będę zdychać.
W Krk było spokojnie - pnyjamniej u mnie. Pamiętam jak rok temu podczas dużej ulewy wylał strumyk i blok przed moim zalało. Zostałam uziemiona w domu do momentu jak strażakom udało się wodę wypompować z piwnic. Tej samej nocy piorun uderzył w budynek, w którym mieścił się żłobek i wybuchła instalacja gazowa. Był taki huk jakiego jeszcze nigdy nie słyszałam.
Stary 2011-07-15, 13:27   #993
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Aaaaaaaa chyba kogoś moderatorzy zablokowali

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-15, 13:31   #994
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
chyba wszyscy wiemy kogo
Stary 2011-07-15, 13:31   #995
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, znów Wam potruje o sukni. Dałam ogłoszenie, że kupię suknie ślubną princessę no i napisała do mnie dziewczyna i wyslała mi zdjęcie. Suknia za 1000 zł razem z 2,5 metrowym welonem Napisalam do niej, ze będę w Polsce na przełomie października, listopada i zobaczymy co odpisze.
Piękna jest ta suknia
Stary 2011-07-15, 13:33   #996
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Koziczko Górska ja do Ciebie z zapytaniem, bo czytam akurat Cobena- Tylko jedno spojrzenie. Czytałaś??? Bo ja już końca się doczekać nie mogę
Czytałam Ale już sporo czasu temu i chyba sobie zrobie powtórkę, bo już nie pamiętam za bardzo, jak tam się akcja układała. Ale połknęłam tą książkę w dwa wieczorki, jak wszyskie Cobenowe Ostatnio miałam fazę na medyczne Cooka

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

ale mam skojarzenia
Zboczuszek
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:36   #997
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale mnie to nie dziwi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 13:36   #998
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem tego najazdu na tą laskę Nie boi się mówić tego co domyśli i za to dostaje bany. Szkoda,że mod nie widzi wizażanek, które na nią najeżdżają
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:39   #999
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego najazdu na tą laskę Nie boi się mówić tego co domyśli i za to dostaje bany. Szkoda,że mod nie widzi wizażanek, które na nią najeżdżają
ja widziałam jej posty tylko na wątku ślubnym - możliwe, że przegięła z wyrażaniem swojego zdania, tym bardziej, że wyrażała je krytykując i czasem wyśmiewając innych.
Stary 2011-07-15, 13:40   #1000
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chodzi już o to że najeżdza na wizażanki ale na wizaz jako portal a to jest powód by ją chociażby zablokować.
Stary 2011-07-15, 13:41   #1001
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Czytałam Ale już sporo czasu temu i chyba sobie zrobie powtórkę, bo już nie pamiętam za bardzo, jak tam się akcja układała. Ale połknęłam tą książkę w dwa wieczorki, jak wszyskie Cobenowe Ostatnio miałam fazę na medyczne Cooka
Ja własnie jakoś na Cooka jeszcze nie trafiłam, aż dziwne. Więc jak oddam obecną partie książek do biblio, to wypożyczę coś jego.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-15, 13:45   #1002
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
ja widziałam jej posty tylko na wątku ślubnym - możliwe, że przegięła z wyrażaniem swojego zdania, tym bardziej, że wyrażała je krytykując i czasem wyśmiewając innych.
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie chodzi już o to że najeżdza na wizażanki ale na wizaz jako portal a to jest powód by ją chociażby zablokować.
Wizażanki też ją wyśmiewają, chociażby tutaj a jakoś nikt ich nie banuje. Dla mnie ona ma sporo racji. Tylko na niektórych podforach jest słodko-pierdząca atmosfera i nie można mieć innego zdania bo zaraz jest nalot A że laska nie owija w bawełnę tylko prosto z mostu wszystko mówi to punkciki lecą.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:47   #1003
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja własnie jakoś na Cooka jeszcze nie trafiłam, aż dziwne. Więc jak oddam obecną partie książek do biblio, to wypożyczę coś jego.
A jakiego typu są książki Cobena? Kryminały może? Bo mam ochotę na bardzo dobry kryminał a trudno mi ostatnio trafić.
Stary 2011-07-15, 13:47   #1004
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

WARIATKI
Obczaiłam z grubsza 'o co cho' i już szrajbuję

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Coraz bardziej zakochuję się w zwiewnych, prostych sukniach ślubnych (niektóre z Was tu takie wklejają)... do tego rozpuszczone włosy...kwiat w nich... bajka Tylko z drugiej strony chciałabym mieć bardziej rozłożystą suknię, welon - bo wiem, że nigdy takiej sukni ani welonu nie będę miała okazji założyć.
I tak sobie myślę - do tej pory chciałam na drugi dzień wesela założyć jakąs sukienkę do kolan... I czy by nie zrobić tak, że w pierwszy dzień mieć suknię bardziej zdobną + welon + upięte włosy, a na drugi dzień zafundować sobie długą i zwiewną suknię? ale nie białą tylko np. w kolorze pudrowego różu? na pewno będę się wyróżniać, bo rzadko się zdarza, żeby kobietki chodziły na wesela w długich sukniach. Co o tym myślicie?
Haha widzę takie same rozkminy masz jak ja Widzisz, ja ostatecznie zdecydowałam się jednak na tiulówkę i welon I absolutnie nie żałuję tej decyzji ^^ Poprawin nie robimy (nie lubimy poprawin :p) ale spokojnie - jeszcze kiedyś sobie odbiję taką zwiewną suknią Jeśli siotra weźmie mnie na swoją świadkową za te 2-3 lata to na pewno w pierwszej kolejności pomyślę nad długa, delikatną suknią

Cytat:
marylka80 więc jeszcze raz pochwalę Twoje włoski Jak dla mnie to mogłabyś na ślubie w takich własnie wystąpić, lekko podmodelowanych i już. Cudne są
Oj tak marylko - również straszliwie zazdroszczę Ci Twoich przepięknych włosków

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
powiem tak znalazłam ją w necie zakochałam sie w niej od 1 wejrzenia bałam się że ja będę w niej jednak brzydko wyglądać,grubo itd poszłam do salonu Gissele koło Gali i ja przymierzyłam... wyglądałam w niej przecudnie i znowu się w niej zakochałam moja świadkowa zaniemówiła. pojechałam do dziewczyny która mieszka w lublinie i ma tą suknię w domu ale jej jakoś mi się nie podobała bo była już taka zszarzała. A wiem że ma ją dziewczyna w Zamościu i to w moim rozmiarze. Tylko zaczęłam się wahać tak jak sztuczka że mi się od podoba itd. Ale sztuczka podjęła męską decyzję i kupiła. A ja nie wiem co robić??
Hola hola - sztuczka nie myślała, że jej się odpodoba choć rozumie, że może jakoś podobnie sformułowała swoje wcześniejsze wypowidzi Sztuczka była jedynie trochę rozdarta bo od dawna marzyła o swojej byłej avatarkowej, ale już jej się odwidziała skutecznie i na amen Teraz sztuczka jest pewna swojej Wyjątkowej i Jedynej Aczkolwiek sztuczka doszła do wniosku, że 'ta i żadna inna' gdyż już trochę sukien się namierzyła i jednak nie w każdej dobrze się czuła, a TA od początku się do sztuczki ochoczo uśmiechała Może też dla pewności powinnaś coś jeszcze oblookać? Powodzenia

Dziewczynki, ok 16:30 mam randkę z Kooocurkiem i idziemy pooglądać dla niej sukienie ^^
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:53   #1005
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Oto foto z wczorajszej imprezy Vive la revolution! ;p
ale czad!! ekstra wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a wiadomo nena to guru na resztę oczywiście też
ekhm, bo się czerwona zrobię Jagodziu, nie będe powtarzac za dziewczynami, bo wszystkie Ci du dobrze poradziły, żeby jeszcze zaczekać. Suknia jest bardzo ładna i z tego co pamiętam cena okazyjna, ale mam wrażenie, że koniecznie już chcesz mieć suknię. Spokojnie, to jest jeden jedyny zakup w całym życiu i trzeba go przemyśleć na chłodno. Jeśli uważasz na 150% że to ta, to kupuj. Ale mam wrażenie że nie jesteś, bo już dawno byś to zrobiła. Co do samej sukni, to powiem, że się ona lepiej prezentuje na prawdziwej pmce niż w katalogu.

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Hej dziewcyznki,
ostatnio jestem tak zarobiona że nie mam czasu pisać.
Pokaże wam bolerko któe chyba zamówię na allegro,
to bolerko bardziej mi się podoba niż ta kurteczka, którą wkeliłaś później - wygląda jak strój śnieżynki albo pani mikołajowej w wersji hard Ja myślę, że mogłabyś coś super znaleźć na angielskim ebay'u na przyklad.

Cytat:
Napisane przez kasumi_ Pokaż wiadomość
A jutro jedziemy z Tztem na shopping do Francji

Cytat:
piękna - wygląda jak justin alexander w tej wersji maxi. Ciekawe czy to ta suknia, czy szyta na wzór? Cena - jeżeli suknia jest w bardzo dobrym stanie, to rewelacyjna

Fryzjer Wróciłam i przeżyłam. Nie jest to do końca TO co miało być, ale ogólnie nie jest chyba najgorzej. Niestety nie umiem zrobić dobrego zdjęcia, ten kolor nijak na zdjęciu nie chce wyjść - więc musicie na słowo uwierzyć że końce są jaśniejsze niż góra. Jak przykładam końcówki do nasady włosów to jest na maxa różnica w kolorze. Na dole jest normalny blooond Ogólnie mogę tak iść do pracy, bo wygląda jakby mi po prostu słońce rozjaśniło włosy

Pracownie sukien. Byłam dziś w 3 pracowniach sukien slubnych u siebie w mieście z zapytaniem czy nie będzie problemu ze zwężeniem mojej sukni. I tak oto:
- w pierwszym salonie, babka po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że się tego nie podejmie
- w drugim: była bardzo uprzejma, pytała skąd suknia, gratulowała wyboru i mówiła że z chęcią zobaczy sobie ją na żywo. Jak zapytałam o cenę, to powiedziała że max 300 zł
- w trzecim salonie babki były nie miłe totalnie, traktowały mnie jak intruza. Oczywiście powiedziały ze mi zwężą suknię ale za 200 zł dniówka. Pytam, ile dni na zwężenie potrzebują?? "Ciężko powiedzieć...kilka"

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-07-15 o 15:10
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 13:54   #1006
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Wizażanki też ją wyśmiewają, chociażby tutaj a jakoś nikt ich nie banuje. Dla mnie ona ma sporo racji. Tylko na niektórych podforach jest słodko-pierdząca atmosfera i nie można mieć innego zdania bo zaraz jest nalot A że laska nie owija w bawełnę tylko prosto z mostu wszystko mówi to punkciki lecą.
To akurat nie nasza zasługa że ją zablokowali, sama na to zasłużyła.
No sorry ale skoro pisze że wizaż jest od tego czy tamtego a nie od forum ślubnego to po co tu w ogóle zagląda. Założycielka tego portalu nie jest, jak jej coś nie pasuje to niech do założyciela pisze a nie swoje żale tu wypisuje. Bo forum od ślubu to jest e-wesele a jakbym sie tam pojawiała to by napisała że od ślubu to jest jeszcze inne forum..

Gdyby sama tej wojny na słowa nie zaczęła to nikt by się jej nie czepiał. Proste.
Ją drażni każda wypowiedź.
Stary 2011-07-15, 13:57   #1007
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ale czad!! ekstra wyglądałaś

to bolerko bardziej mi się podoba niż ta kurteczka, którą wkeliłaś później - wygląda jak strój śnieżynki albo pani mikołajowej w wersji hard Ja myślę, że mogłabyś coś super znaleźć na angielskim ebay'u na przyklad.

"
Dzięki za podsunięcie pomysłu,zajrzę tam.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:03   #1008
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
wpadam na chwike
przyszlam od fryzjera, mam proste rozpuszczone wlosy i warkocz na srodku glowy pazurki pomalowalam na szybkiego, jeszcze sie wymalowac, wlozyc sukienke i spadam sie weselic ale wkurzyla mnie baba z kwaicarni gdzie zamowilam bukiet... zamowilam dla nas z roz herbacianych, a dla tesciowej z mieszanych kwiatow.. dzisiaj odbieram i ten tesciowki jakos jeszcze wyglądal, ale ten nasz to masakra!!! zwiedle, czerwone wielkie roze, uciete w polowie lodygi, ktore sie wyginaly kazde w inna strone... powiedzialam jej ze nie chce tego bukietu i o 14.30 przyjezdzam po nowy i pokazalam jej dokladnie jakie kwiaty... no kurde zawsze cos...

swietne stroje

ah faceci... nie przejmuj sie, strzel lekkiego foszka i zmięknie

tez bym chciala ją zobaczyc:P hehe:P pewnie-bezcenna ale dobrze, ze sie nie przestraszyl i nie ucielk mi z lozka a teraz sie ze mnie nabija caly dzien..:P zebym sie pokrowcem przykryla:P albo.. ja nie chce pokrowca bo mi za cieplo:P

oki, spadam, jutro zdam relacje z weselicha i moze jakies fotki

papa milego dzionka!
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
To akurat nie nasza zasługa że ją zablokowali, sama na to zasłużyła.
No sorry ale skoro pisze że wizaż jest od tego czy tamtego a nie od forum ślubnego to po co tu w ogóle zagląda. Założycielka tego portalu nie jest, jak jej coś nie pasuje to niech do założyciela pisze a nie swoje żale tu wypisuje. Bo forum od ślubu to jest e-wesele a jakbym sie tam pojawiała to by napisała że od ślubu to jest jeszcze inne forum..

Gdyby sama tej wojny na słowa nie zaczęła to nikt by się jej nie czepiał. Proste.
Ją drażni każda wypowiedź.
Paulinko i dało to coś :d bo tż sam się odezwał zadzwonił żeby sobie ze mną pogadac
no niestety ale to prawda... poczytała co wypisywała na PMkach 2014 i grubo przegieła łącznie z tym jak podsumowała naszą Maxwelkę.. i wtedy sama zgłosiłam ten post...
ona sama sobie zaprzecza, pisze że po ślubie kobiety tyją a sama się za rok pobiera z tym swoim co niby kokosów nie zarabia ale na wszystko ich stac... poza tym owszem my się tu chwalimy.. ale nie szyderczo i z aluzją że mnie stac a was nie... EOT bo mi się ciśnienie podniosło

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-07-15 o 14:05
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:08   #1009
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Fryzjer Wróciłam i przeżyłam. Nie jest to do końca TO co miało być, ale ogólnie nie jest chyba najgorzej. Niestety nie umiem zrobić dobrego zdjęcia, ten kolor nijak na zdjęciu nie chce wyjść - więc musicie na słowo uwierzyć że końce są jaśniejsze niż góra. Jak przykładam końcówki do nasady włosów to jest na maxa różnica w kolorze. Na dole jest normalny blooond Ogólnie mogę tak iść do pracy, bo wygląda jakby mi po prostu słońce rozjaśniło włosy

Pracownie sukien. Byłam dziś w 3 pracowniach sukien slubnych u siebie w mieście z zapytaniem czy nie będzie problemu ze zwężeniem mojej sukni. I tak oto:
- w pierwszym salonie, babka po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że się tego nie podejmie
- w drugim: była bardzo uprzejma, pytała skąd suknia, gratulowała wyboru i mówiła że z chęcią zobaczy sobie ją na żywo. Jak zapytałam o cenę, to powiedziała że max 300 zł
- w trzecim salonie babki były nie miłe totalnie, traktowały mnie jak intruza. Oczywiście powiedziały ze mi zwężą suknię ale za 200 zł dniówka. Pytam, ile dni na zwężenie potrzebują?? "Ciężko powiedzieć...kilka"
Jeeej... no właśnie ja na Twoim zdjęciu nic nie widzę, żeby były rozjaśnione Ale najważniejsze, że Ty jesteś(?) zadowolona

Hehe a babeczki przesadziły w tym ostatnim salonie, no masakra jakaś... :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 14:11   #1010
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Rzeczywiście na zdjeciu niewiele widać co jest na tych włoskach zrobione ale ważne że na żywo jest różnica

Co do tej sukni, to wkurzają mnie te kobiety pracujące w salonach. Zamiast być miłe i uprzejme to robią głupie miny i traktują klienta jak głupka nie znającego się na niczym. Babki w tym ostatnim salonie pzregięły. Na kasiurę tylko lecą bo przecież zwężenie sukni to tygodnie trwa

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-07-15 o 14:12
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:15   #1011
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ok 16:30 mam randkę z Kooocurkiem i idziemy pooglądać dla niej sukienie ^^
Łoooo, to udanej randki i owocnych poszukiwań!!!!!

Cytat:
Napisane przez nena1984;28155517
[B
Fryzjer[/B] Wróciłam i przeżyłam. Nie jest to do końca TO co miało być, ale ogólnie nie jest chyba najgorzej. Niestety nie umiem zrobić dobrego zdjęcia, ten kolor nijak na zdjęciu nie chce wyjść - więc musicie na słowo uwierzyć że końce są jaśniejsze niż góra. Jak przykładam końcówki do nasady włosów to jest na maxa różnica w kolorze. Na dole jest normalny blooond Ogólnie mogę tak iść do pracy, bo wygląda jakby mi po prostu słońce rozjaśniło włosy

Szczerze myślałam, że różnica będzie bardziej widoczna, może faktycznie na zdjęciu to inaczej wygląda. A dużo zabuliłaś???

W przypadku pierwszej pani- się nie dziwie, gdybym miała zrobić coś nie tak z Verą Wang oj lepiej nie.
A drugiej Pani może faktycznie pokazać suknię na żywo Ale jeszcze troszkę czasu masz, może znajdziesz jakiegoś odpowiedniego krawca/krawcową.

Mój TŻ na dzień dzisiejszy wyjeżdża w niedzielę do Austrii. Więc za jakiś czas wybieramy się na zakupy, trzeba mu jakąś wyprawkę przygotować.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
A jakiego typu są książki Cobena? Kryminały może? Bo mam ochotę na bardzo dobry kryminał a trudno mi ostatnio trafić.
Coben uznawany jest za mistrza thrillerów. Jak dla mnie po prostu dobrze się go czyta.
Lubię także Kinga. Wręcz uwielbiam, mimo, że dla niektórych przewidywalny i monotematyczny. Ja go po prostu kocham za parę książek, w tym- Lśnienie, Misery, Worek Kości, Skazani na Shaw Shenk i mnóstwo, mnóstwo innych. Z resztą gdyby dobrze nie pisał, to by go nie sfilmowano

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-15, 14:19   #1012
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Coben uznawany jest za mistrza thrillerów. Jak dla mnie po prostu dobrze się go czyta.
Lubię także Kinga. Wręcz uwielbiam, mimo, że dla niektórych przewidywalny i monotematyczny. Ja go po prostu kocham za parę książek, w tym- Lśnienie, Misery, Worek Kości, Skazani na Shaw Shenk i mnóstwo, mnóstwo innych. Z resztą gdyby dobrze nie pisał, to by go nie sfilmowano
Chyba się skuszę. Poproszę TŻ aby mi zamówił kilka pozycji Cobena. Kinga przeczytałam może dwie książki - Zieloną milę oraz Mroczną połowę - reszty w biblio nie mogłam dorwać - zawsze były wypożyczone.
Stary 2011-07-15, 14:24   #1013
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
No to przynajmniej wiesz już, gdzie masz iść Kilka dni na zwężanie i za każdy dzień 200zł Mogą się w pocałować z takim podejściem. A ta pierwsza pani chyba wyznaje zasadę, że Very się nie dopasowuje do Ciebie, tylko Ciebie do Very

Cytat:
Ja czytałam kilka książek Kinga, kilka filmów obejrzałam na podstawie, ale najbardziej kocham Misery - to jest dla mnie czyste miszczostwo No i wyobraź sobie, że 2 razy w życiu zaczynałam Bezsenność, 2 razy mnie fascynowała, doczytywałam do połowy i koniec... odkładałam "na później" i już nie wracałam. Tak coś mi się zdaje, że nie dojrzałam jeszcze do tej książki, ale kiedyś na 100% przeczytam ją od początku do końca - może kiedy wreszcie skończę studia?

No, zbieram się z pracki, dziś troszkę wcześniej przyszłam i wcześniej wychodzę, bo już mi się nie chce tu siedzieć... Buziaki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:29   #1014
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Chyba się skuszę. Poproszę TŻ aby mi zamówił kilka pozycji Cobena. Kinga przeczytałam może dwie książki - Zieloną milę oraz Mroczną połowę - reszty w biblio nie mogłam dorwać - zawsze były wypożyczone.
Polecam także "Lot bocianów" (Grange Jean-Christophe). Ostatnio nawet o ej książce pisałam. Oto krótki opis:

Młody historyk Louis Antioche na zlecenie szwajcarskiego ornitologa Maksa Bohma wyrusza śladem bocianów, migrujących jesienią do Afryki. Ostatniej wiosny część ptaków nie powróciła do Europy, Louis ma wyjaśnić tę zagadkę. Zagadkowa śmierć Bohma nie powstrzymuje go przed podjęciem zadania, które zamienia się w niebezpieczną wyprawę do źródeł szaleństwa.
Tu jednak wolałam urwać opis, co by ciekawsze było.

Moge polecić jeszcze Grahama Mastertona- Zaklętych i Wizerunek zła.

W ogóle tyle tych książek przeczytałam, że już tytułów nie pamiętam. Wiem tez, że książka o tytule MĄŻ- Dean'a Koontz'a bardzo mi się podobała.
Ale serio tyle tego było... Od teraz zacznę sobie notować co czytałam i jakie to było.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2011-07-15 o 14:33
Stary 2011-07-15, 14:40   #1015
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Aaaa jaki cudowny zegar!!!
Kurczę, w sali na pewno nie pozwolą mi wiwiercić dziury w ścianie () a wielka szkoda, bo idealnie wpasowałby się w moje dekoracje weselne... Nie dość, że fiolet to jeszcze MOTYLKI ^^ Potem z powodzeniem znalazłabym dla niego miejsce w naszym mieszkanku...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zegar_motyle.jpg (13,2 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-07-15, 14:44   #1016
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
W przypadku pierwszej pani- się nie dziwie, gdybym miała zrobić coś nie tak z Verą Wang oj lepiej nie.
ja nie mowiłam co to za suknia. Po prostu pokazałam zdjęcie. A podejrzewam, że te kobiety w salonach nie znają się aż na tyle. Chyba wybiorę pracownie nr 2. Ale jest jeszcze jedna w której nie byłam..

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A ta pierwsza pani chyba wyznaje zasadę, że Very się nie dopasowuje do Ciebie, tylko Ciebie do Very
Tak jak pisałam goszy - babki nie miały pojęcia o firmie

Dziewczyny mam prośbę, na swoim blogu umieściłam sondę w sprawie wyboru ozdobnej szary do sukni. Pomożecie?? nie trzeba się logować ani nic, wystarczy zagłosować
oto link http://anonymoushopaholic.blogspot.com/
Z góry dzięki

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

sztuczka - szczęśliwi i zakochani czasu nie liczą

Stary 2011-07-15, 14:45   #1017
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mowiłam co to za suknia. Po prostu pokazałam zdjęcie. A podejrzewam, że te kobiety w salonach nie znają się aż na tyle. Chyba wybiorę pracownie nr 2. Ale jest jeszcze jedna w której nie byłam..

Tak jak pisałam goszy - babki nie miały pojęcia o firmie

Dziewczyny mam prośbę, na swoim blogu umieściłam sondę w sprawie wyboru ozdobnej szary do sukni. Pomożecie?? nie trzeba się logować ani nic, wystarczy zagłosować
oto link http://anonymoushopaholic.blogspot.com/
Z góry dzięki

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

sztuczka - szczęśliwi i zakochani czasu nie liczą
zagłosowane

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 14:50   #1018
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
zagłosowane
Stary 2011-07-15, 14:59   #1019
noneczka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
zagłosowane

Jak już tak o książkach piszecie, to ja uwielbiam Zafona, mam kilka jego książek, jest taki specyficzny, ale go uwielbiam

Dziewczyny, ja już lecę, jadę do DE, życzcie mi szerokiej drogi bo 900 km przede mną, a zaraz po powrocie jedziemy na tydzień nad morze, więc odezwę się dopiero w sierpniu. Buziaki 3majcie się
noneczka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:01   #1020
nena1984
Zakorzenienie

noneczka - szerokiej drogi i udanego wypoczynku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości