Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 15:33   #1381
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Haj
Moja tesciowa ma 2 tyg wolnego i siedzimy sobie w domu z Olkiem
2 tyg i nigdzie nie pojechała! Tylko tak siedzi i mnie komentuje! Jeszcze jej tydzien został! Poprosze o kondolencje i pudełko cierpliwości i olewki w jej kierunku! Jestem kwiatem lotosu...
Szczerze współczuję i przesyłam

Andziot za rekordową długość snu Gabrysi

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak dziergałam tą sukieneczkę? Taka duża mi się wydawała...
Pamiętam Cudnie zobaczyć tą sukieneczkę na tak ślicznej królewnie
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

aha
Sebek ma dzis 8 tygodni
Wszystkiego najlepszego

Andziot Zosia chyba stwierdziła, że mamusia taka zmęczona i już nie wie, co robi, więc wyratowała bluzki i jeszcze ładnie w szafie ułożyła

Eweska rewelacyjni ci twoi chłopcy

Agnieszka_pe już się pewnie nie możesz doczekać spotkania z mężem

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
AgnieszkaM, tak do tej samej babci, ale nie wiem czy tescie tam wyemigrują skoro my już bedziemy a po drugie babcia zadecydowała, że dom przepisuje TŻ (póki co jest na "gębę") a nie swojej córce, czyli mojej tesciowej. Oni mają swój dom i niech spadają
No to super I to jest chyba najlepsze wyjście, skoro teście się nie chcieli na remont zgodzić, to niech teraz mają ten dom dla siebie, a wy sobie u babci zagospodarujecie jak będziecie chcieli i tam już zostaniecie Świetnie, że tak się ułożyło
Ps. Chciałabym zobaczyć minę teściów jak się dowiedzą

Paulizia zazdroszczę przecen i gratuluję zakupów , też bym się nie powstrzymała, gdyby takie okazje były. U nas są takie przeceny jak kot napłakał.

Ja dzisiaj znowu byłam u kosmetyczki, a mąż z synkiem w tym czasie byli odebrać kartę w NFZ i oczywiście znowu zostali przepuszczeni w kolejce Ostatnio w auchan, mąż z Antosiem już szli do kolejki do kasy, a ja jeszcze po coś leciałam, wracam, patrzę, a oni już przy kasie ... oczywiście znowu zostali przepuszczeni. Jakbyście widzieli minę tych ludzi, jak widzieli, że się do nich przeciskam

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:34   #1382
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Kolejna złota myśl mojej mamy :
"on ma drugi podbródek, Ty nie dawaj mu już tyle jedzenia tylko jak głodny to herbatkę mu podawaj bo gruby będzie! i dojdzie do tego, że nic nie będziesz mogła zrobić bo będzie cały czas na cycku wisiał"
ja się nie dziwie, że ona nas już od 2 miesiąca karmiła butelką

karmię tylko piersią i ona nie potrafi zrozumieć, że się nie dopaja...
nie kuma co to karmienie na żądanie...
on nie je częściej niż o 3 godziny
moja wina, że tak rośnie
Stary 2011-07-15, 15:34   #1383
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja waga jak zaczarowana około miesiąca stoi w miejscu
Moja też A dziś jak weszłam na wagę to nawet wzrost odnotowałam Muszę mniej "żryć"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:35   #1384
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
no na pewno mimbi kupowała, tylko nie wiem jak prędko Ci odpisze bo wakacjują się z Misią na wsi a tam coś wspominała, że net średnio hula.
A Ty z tesciówką chyba nie masz złych układów z tego co kojarze ?

andziotku, rodzice bardo happy, że jestem z Gabi u nich

agnieszka_pe, jeszcze niedawno miałas do zrzucenia 9 a tu juz widzę 7
...masm z nia dobry układ...nawet ja lubie...ale mam dzis na nia zły dzień...bo ma urlop i siedzi w domu zamiast gdzies pojechac, chodz by do rodziny na weekend...i zasmrodziła mieszkanie chemią!!!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:36   #1385
spice1985
Zadomowienie

heeeeeeeeej Hanka dziś rekord pobiła- od 21.30 do 7 rano spała dziś już nie ma tylu kup co wczoraj,w sumie to żadnej jeszcze dziś...a wczoraj 5;] I nie chce mi pić wody ani herbaty. Za to mlekaaaaaa co 2 h 12o ml...głodomorra.

Plecy mnie nawalają i czasem piecze w miejscu wkłucia- ma tak któraś?

andziot- Zośka the best)) Oszczędna dziewczynka,nie to co mama dobra bluzkę do kosza, no wiesz Ty co

dorka nie mu nie będzie. A teściowa to litrami leje to ace że tak wali?

kasia1361 zostań, dużo dziewczyn jest, ciężko się przebić

paulizia a te easy tony to adidasy czy japońce przecenione? Ja chcę

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:37   #1386
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
(...)
antropia powiedz mamuśce, że gdyby dziecko potrzebowało dopajania to z jednego cycka leciałoby mleko a z drugiego herbatka!

Stary 2011-07-15, 15:39   #1387
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
"on ma drugi podbródek, Ty nie dawaj mu już tyle jedzenia tylko jak głodny to herbatkę mu podawaj bo gruby będzie! i dojdzie do tego, że nic nie będziesz mogła zrobić bo będzie cały czas na cycku wisiał"

moja wina, że tak rośnie
wiem co czujesz
na cycu nie da sie przekarmić! Ludzie złoci, jak te mamy potrafią wbulwić !
Stary 2011-07-15, 15:40   #1388
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
antropia powiedz mamuśce, że gdyby dziecko potrzebowało dopajania to z jednego cycka leciałoby mleko a z drugiego herbatka!

za ripostę

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:50   #1389
dorkabl
Zadomowienie

spice1985 no wali jak ja pikole! aż mnie głowa boli! az se sama przeciag zrobiła :P

...burza idzie....

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Dziecko mi po szczepieniu spi 3-cia godzinę...ale nic sie nie martwie bo wiem ze moje wizazowe koleżanki tez tak miały
Stary 2011-07-15, 15:54   #1390
principessina
Zakorzenienie

Mamunie ktore podaja jedna piers podczas karmienia, ile czasu Wasze babelki ciumkaja z piersi? Mnie w szpitalu powiedziano zeby karmic z obydwu z kazdej nie dluzej jak 15min co 3,5 godz od poczatku karmienia, w ostatnich dniach maly jednak dluzej ssie moze to ten skok rozwojowy??

Moniqc a o mnie to zapomnialas ze ja tez zombie

Matall jak tam kolki? U mnie dzis byly nad ranem no a od wczoraj nie ma kupku i jest stekanie, Twoj robi regularnie?

No i ponawiam pytanko odnosnie zgubienia brzusia bez gimnastyki mozliwe to?
Stary 2011-07-15, 15:59   #1391
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczynki , polecicie jakieś łóżko turystyczne, takie nie drogie :P
mimbus, tys kupowała! Dobre to masz?

ja mam graco contur electra czy jakos tak. Bardzo fajne i nie takie mocno duze

Cytat:
no na pewno mimbi kupowała, tylko nie wiem jak prędko Ci odpisze bo wakacjują się z Misią na wsi a tam coś wspominała, że net średnio hula.
A Ty z tesciówką chyba nie masz złych układów z tego co kojarze ?

andziotku, rodzice bardo happy, że jestem z Gabi u nich

agnieszka_pe, jeszcze niedawno miałas do zrzucenia 9 a tu juz widzę 7
Daisus, dont worry, po weekendzie bedzie spowrotem +10kg do zrzucenia,a po wywyjezdzie tz z 15kg,bo jego samo sniadanie ma z tysiac kalorii hahaha

Cytat:
kasia13 ale to jest normalne To, że nikt akurat nie odpisze, nie znaczy że nie przeczytał i ciepło o Tobie nie pomyślał Ja bardzo często mam tak, że chciałabym i Tobie i wielu innym osobom coś napisać i klikam wielocytuj a później wisi mi otwarte okno z nową wiadomością przez kilka godzin bo akurat coś mnie w domu zajmie i później są już nowe tematy i nowe sprawy więc kasuję wcześniejsze cycaty i tym sposobem często nie odpisuję nawet na pytania zadane bezpośrednio do mnie Źle mi z tym ale tak już jest, nie zawsze jest czas aby napisać tyle ile by się chciało, nie denerwuj się, na pewno nikt tutaj Ciebie nie olewa

daisy, ja używam go dopiero od kilku dni więc nie wiem czy u mnie tak pięknie podziała jak u agi_pe ale czuję jak mi się brzuch napina No i miałam lekkie zakwasy po pierwszym użyciu

Wczoraj w nocy tak piorun pierdyknął, że mi się dziecię z żałosnym płaczem obudziło, czizzas jak bidulka zawodziła Przepychaliśmy się z TŻ'tem przy łóżeczku bo każdy ją utulić i ucałować chciał. Dostała smoka i po minucie spała, uffff.

Lecę dziecię oporządzić a później chatę ogarnąć, buźka mamuśki
Dziewczyny tylko badzcie wytrwale; )

Biedna iga,ale musiala sie przestraszyc. U nas jest tak samo! Do tulenia to sie przepychamy kto pierwszy
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Szczerze współczuję i przesyłam

Andziot za rekordową długość snu Gabrysi

Pamiętam Cudnie zobaczyć tą sukieneczkę na tak ślicznej królewnie

Wszystkiego najlepszego

Andziot Zosia chyba stwierdziła, że mamusia taka zmęczona i już nie wie, co robi, więc wyratowała bluzki i jeszcze ładnie w szafie ułożyła

Eweska rewelacyjni ci twoi chłopcy

Agnieszka_pe już się pewnie nie możesz doczekać spotkania z mężem

No to super I to jest chyba najlepsze wyjście, skoro teście się nie chcieli na remont zgodzić, to niech teraz mają ten dom dla siebie, a wy sobie u babci zagospodarujecie jak będziecie chcieli i tam już zostaniecie Świetnie, że tak się ułożyło
Ps. Chciałabym zobaczyć minę teściów jak się dowiedzą

Paulizia zazdroszczę przecen i gratuluję zakupów , też bym się nie powstrzymała, gdyby takie okazje były. U nas są takie przeceny jak kot napłakał.

Ja dzisiaj znowu byłam u kosmetyczki, a mąż z synkiem w tym czasie byli odebrać kartę w NFZ i oczywiście znowu zostali przepuszczeni w kolejce Ostatnio w auchan, mąż z Antosiem już szli do kolejki do kasy, a ja jeszcze po coś leciałam, wracam, patrzę, a oni już przy kasie ... oczywiście znowu zostali przepuszczeni. Jakbyście widzieli minę tych ludzi, jak widzieli, że się do nich przeciskam
Tak niemoge sie doczekac, bo odpoczne, we wt ide do kosmetyczki wreszcie! Hurrra, chyba ostania na forum

Kurde! Szybko twoj antos zaczyna dzialac na kobiety! Hahaha super ze tak was przepuszczaja!

Cytat:

moja wina, że tak rośnie
Ehhh, ale herbatka to glukoza....
a z cycy to zdrowe i naturalne leci...
Stary 2011-07-15, 16:13   #1392
matallewar
Zakorzenienie

Zjadło mi posta

Nie pamiętam, co komu odpisałam

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A, wiem, princi z kolkami u nas lepiej. Jest stękanie zamiast ryku

Kupa regularnie 4-5 razy na dobę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:19   #1393
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mój Gabek też ma dwa podbródki

principessina jak chce dłużej jeść to mu pozwól, jeśli przełyka to jest ok
ja po pierwszej ciąży zgubiłam brzuszek bez żadnych ćwiczeń, teraz już tak prosto nie jest

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:46   #1394
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
dziewczynki , polecicie jakieś łóżko turystyczne, takie nie drogie :P
My mamy z BabyOno i jesteśmy zadwoleni. Płaciliśmy ok. 210 zł plus materac ( bodajże 59 zł ).

A Pepe też ma drugi podbródek, ale poza tym jest chudziutki. Wczoraj wróciliśmy do pampersów 2. Jak piszecie, ile ważą Wasze dzieci, to mam stresa, że on niedożywiony jest ( we wtorek miał tylko 5100 g ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:55   #1395
enchantresss
Rozeznanie

moniqac, właśnie Wy jesteście moją jedyną deską ratunku i jako jedyne podzielacie moje zainteresowania
(czyt. pieluchy, kupki i inne super rzeczy tego typu ).. bo kogo obchodzi o której się budziło moje dziecko w nocy i w jakiej pozycji śpi i co ją boli jak nie Was kochane !

a Gabi na brzuszku na szczęście baaardzo lubi :yes: tylko te nóżki muszę jej tak układać szeroko,
bo ona sobie zwija i na jeden boczek przekręca .. i co chwilę latam poprawiam

antropia, rady mamy, skąd ja to znam .. Z resztą chyba większość mam tak nam radzi ? Ja swojej nie przetłumaczę, że nie trzeba dopajać, ona wie swoje i się uparła, że męczę dziecko nie dająć herbatki lub wody.. muszę następnym razem wykorzystać tekst Morii o cyckach z których leci mleko i herbata

andziot, Zosia jest przesłodka !
Zawsze jak czytam o Waszych przebojach to się uśmiecham

dorka
, no to szkoda, że nie mieszkamy w jednym mieście, byłybyśmy mniej samotne Miałam nadzieję, że może spacerując z małą poznam jakąś młodą mamusię .. Spotkać spotkałam, ale żadna nie wykazała mną zainteresowania

antropia, widzę, że mamy podobny problem z edukacją..
Ja też chcę się uczyć (studia) , ale nie dam rady finansowo plus czasowo, więc zdecydowałam się na studium ..
Myślałam, że to dobra decyzja, ale teściowa walczy, że mam zbyt niskie ambicje. Flądra jaka, no

delicadeza
, wow, aż tyle sciagasz ??
ja przez cały dzień uzbierałam 120ml i byłam z siebie niesamowicie dumna jednorazowy rekord to 40ml z jednej piersi, ale zazwyczaj tak 20-30ml, a ciągnę dłuuugo..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:56   #1396
MoniaK
Zakorzenienie

Zjadło mi posta wrrrr

Antropia, nie ma to jak wsparcie przy karmieniu piersią

Princi, mi już prawie brzuch zniknął. Została tylko mała wypukłość pod pępkiem i brzuch nie jest tak jędrny i płaski jak przed ciążą ale to mam zamiar zlikwidować ćwiczeniami.

Tak w ogóle to wysiadam powoli z niewyspania U nas nadal pobudki co dwie godziny a czasami częściej. Gdyby jeszcze w dzień spał ale gdzie tam. Od rana były może ze dwie kilkunastominutowe drzemki i dopiero teraz Tymi dłużej śpi. Czy tak małe dziecko może tyle nie spać? Jeszcze trochę i złamię się i chyba podam mu butlę wieczorem; może to coś pomoże
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:11   #1397
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

aga_pe ja jeszcze nie bylam u kosmetyczki nie jesteś ostatnia

z ta moja mama to trzy światy są....
truje mi cały czas żebym mu pic dala...
bo ile można tylko jeść

no i Bujaczek też jest zły...
bo bujania uczę...
bo kręgosłup wykrzywiam...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

enchan no z ta szkola to mam dola... a studium moim zdaniem to swietny pomysl...na studia masz jeszcze czas a teraz poki co jak masz mozliwosc to rob ! zawsze dodatkowy papier w reku jakbym mieszkala w większym miesie to bym poprzebierała w ofertach i wybrala cos na początek odpowiedniego...ale niestety...nic u nas w mieście nie ma oprócz tej farmacji
szukam jeszcze kursów, szkolen i studiow online...
ale nie ma ciekawych kierunkow...
wszędzie to samo...
skończy się na tym, że poczekam jeszcze z rok, dwa i pójdę na studia zaoczne jak do pracy wrócę...o ile kasy będzie na tyle
szkoda, bo wolałabym żeby mi kolejne lata nie uciekały... mój rocznik juz po licencjacie w tym roku
trochę im zazdroszczę, no ale sama zrezygnowałam ze studiów
Stary 2011-07-15, 17:12   #1398
matallewar
Zakorzenienie

aga_pe ja od ślubu nie byłam u kosmetyczki A nie, sorry raz w ciąży byłam i dwa razy u fryzjera

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 17:16   #1399
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

bo jaki debil wymyślił zajęcia 4 razy w tyg. dla ludzi pracujących?

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Enchan i ja jej powiem tak samo! Moria dobrze nam podpowiedziałaś
Stary 2011-07-15, 17:24   #1400
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu wyrwałam się na solarium i już moja bladośc nie razi A idąc ulicą usłyszałam od "nieznajomego" - "fajny jesteś kociak" nono taki komplement dwa miesiące po porodzie - ubaw po pachy
kociaku

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam napisać co dziś Zosia zrobiła

sprzątnęłam jedną szafkę w szafie, bo mi się jakoś ciuchy nie chciały mieścić,
no i postanowiłam wyrzucić dwie bluzki, bo stare i już w nich nie chodzę
wrzuciłam do kosza ...

ściągnęłam pranie z balkonu i idę schować ubrania,
i znów mi się nie mieszczą
zagladam głębiej, a tam owe bluzki z powrotem w mojej szafie
Zosia stwierdziła chyba, że jeszcze się nadają do chodzenia
Zosia wymiata

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
gusia cieszę sie,że malutka ładnie przybiera,nie ma nic lepszego niż pokarm matki.

Cytat:

moja wina, że tak rośnie
dobre rady zawsze w cenie
U mnie narazie teściowa mnie poucza, ale wpuszczam prawym, wypuszczam lewym uchem. Chociaż dzisiaj Tż zwrócił jej uwagę, skopciła papierosa na dworze, przyszła do nas i mi do dziecka. Hola hola najpierw do łazienki łapki myć A mnie poucza, że w domu dziecku na pajaca skarpetki mam zakładać bo od nóżek ciągnie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:37   #1401
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
bo jaki debil wymyślił zajęcia 4 razy w tyg. dla ludzi pracujących?

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Enchan i ja jej powiem tak samo! Moria dobrze nam podpowiedziałaś
Antropia, no z tego co napisalas to faktycznie glupio ulozyli plan ale co do tych 4dni to wiesz,pomimo ze to zaoczne to material realizuja ten sam co dzienni ( chyba)
Stary 2011-07-15, 17:41   #1402
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Antropia, no z tego co napisalas to faktycznie glupio ulozyli plan ale co do tych 4dni to wiesz,pomimo ze to zaoczne to material realizuja ten sam co dzienni ( chyba)
tak wiem, ale jak zaocznie to powinno być jakoś w weekend całe dnie, a nie w poniedziałki, wtorki, piątki...jedynie sobota by pasowała...
Stary 2011-07-15, 17:42   #1403
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Witam!

PRZELECIAŁAM Was, ale odpiszę ogólnie, bo mam mało czasu i na dodatek chyba się położę, bo fatalnie się czuję.

ZNOWU mam okres, to już trzeci od porodu, czyli mam okres średnio co 2 tyg. I to taki okres, że spoko na trzy podzieliłoby się Fatalnie się czuję, słabo mi było, kiedy robiłam obiad, kręci mi się w głowie, nie mam apetytu i jestem rozdrażniona.

Na solarium byłam 2 razy, opalałam się tylko w galotkach

Idę obczajać Matall

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:43   #1404
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja się na solarium boje iść
Stary 2011-07-15, 17:48   #1405
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
(...) Gdyby jeszcze w dzień spał ale gdzie tam. Od rana były może ze dwie kilkunastominutowe drzemki i dopiero teraz Tymi dłużej śpi. Czy tak małe dziecko może tyle nie spać?
Może Moja Iga robiła to samo, ucinała sobie przez cały dzień krótkie drzemki, najczęściej po cycu. Przysypiała na 5-15 minut. Jedyny dłuższy sen był na rączkach no ale to też nie było dla mnie udogodnieniem bo z taką jemiołą to człowiek też nic nie zrobił, ani obiadu ani się przespać nie mogłam. Pomogła mi chusta kilka razy a teraz huśtawka. Iga ciągle się wybudza, śpi np. 3-4 razy po 15 minut, czasem jej się zdarzy zasnąć na dłużej np. na 1,5 a nawet 3h ale musi mieć do tego dzień
Acha no i o spaniu w łóżeczku w dzień nie ma mowy, na spacerku max. 30 minut i włącza syrenę

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tylko badzcie wytrwale; )

Stary 2011-07-15, 17:54   #1406
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość

delicadeza
, wow, aż tyle sciagasz ??
ja przez cały dzień uzbierałam 120ml i byłam z siebie niesamowicie dumna jednorazowy rekord to 40ml z jednej piersi, ale zazwyczaj tak 20-30ml, a ciągnę dłuuugo..
enchantresss ściągam tyle, bo moje dziecię jakoś niespecjalnie najada się UU, urządza cyrk kopie, szarpie za sutki, kręci głową, a potem wyje, że jest głodny jak mu już wolniej leci, nie mam wyjścia i ściagam, bo pękłyby mi UU. A miałam już i zapalenie piersi i zastój, ale kochana odciągam teraz laktatorem elektrycznym, bo przedtem jak udoiłam 70 ml to była wielka radość. Normalnie jestem z siebie taka dumna, bo myslałąm, że mi już pokarm zanika czy cosik.

Udało man się pospacerować godzinkę, a później jak lunęło to łooo normalnie upiekło się i mnie i wózkowi :
czas na obiadek i może małe prasowanko - znowu z wiegaśnej kupy prasowania wybiorę 4 rzeczy i uznam zadanie za zakończone
ściskam Was mocno
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:54   #1407
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Może Moja Iga robiła to samo, ucinała sobie przez cały dzień krótkie drzemki, najczęściej po cycu. Przysypiała na 5-15 minut. Jedyny dłuższy sen był na rączkach no ale to też nie było dla mnie udogodnieniem bo z taką jemiołą to człowiek też nic nie zrobił, ani obiadu ani się przespać nie mogłam. Pomogła mi chusta kilka razy a teraz huśtawka. Iga ciągle się wybudza, śpi np. 3-4 razy po 15 minut, czasem jej się zdarzy zasnąć na dłużej np. na 1,5 a nawet 3h ale musi mieć do tego dzień
Acha no i o spaniu w łóżeczku w dzień nie ma mowy, na spacerku max. 30 minut i włącza syrenę

Edzik też znów tylko na rączkach/mamie śpi
Bujaczek be, wózek be, łóżeczko be
Jestem uziemiona.
A tż w szpitalu.
Chyba znów będę jechać na kanapkach, bo za ciepło na chustę i Eda się w niej irytuje...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 18:07   #1408
Klaterina
Zadomowienie

wstawiłam zupę, położyłam się na 5 sekund i zasnęłam a zupa prawie mi się wygotowała dobrze, że sie w porę obudziłam
Stary 2011-07-15, 18:12   #1409
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
tak wiem, ale jak zaocznie to powinno być jakoś w weekend całe dnie, a nie w poniedziałki, wtorki, piątki...jedynie sobota by pasowała...

No masz racje, ten pon i wt to jakis kosmos. U nas jest w pt sob i niedz
Stary 2011-07-15, 18:12   #1410
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Ja jedną ręką doję, drugą piszę, a nogą bujam leżaczek z marudzącym Pepe Nie śpi bestia od 14
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości