|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Andziot za rekordową długość snu Gabrysi ![]() Cytat:
Cudnie zobaczyć tą sukieneczkę na tak ślicznej królewnie Wszystkiego najlepszego Andziot Zosia chyba stwierdziła, że mamusia taka zmęczona i już nie wie, co robi, więc wyratowała bluzki Eweska rewelacyjni ci twoi chłopcy ![]() Agnieszka_pe już się pewnie nie możesz doczekać spotkania z mężem ![]() Cytat:
I to jest chyba najlepsze wyjście, skoro teście się nie chcieli na remont zgodzić, to niech teraz mają ten dom dla siebie, a wy sobie u babci zagospodarujecie jak będziecie chcieli i tam już zostaniecie Świetnie, że tak się ułożyło Ps. Chciałabym zobaczyć minę teściów jak się dowiedzą Paulizia zazdroszczę przecen i gratuluję zakupów , też bym się nie powstrzymała, gdyby takie okazje były. U nas są takie przeceny jak kot napłakał.Ja dzisiaj znowu byłam u kosmetyczki, a mąż z synkiem w tym czasie byli odebrać kartę w NFZ i oczywiście znowu zostali przepuszczeni w kolejce Ostatnio w auchan, mąż z Antosiem już szli do kolejki do kasy, a ja jeszcze po coś leciałam, wracam, patrzę, a oni już przy kasie ... oczywiście znowu zostali przepuszczeni. Jakbyście widzieli minę tych ludzi, jak widzieli, że się do nich przeciskam
|
|||
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Kolejna złota myśl mojej mamy :
"on ma drugi podbródek, Ty nie dawaj mu już tyle jedzenia tylko jak głodny to herbatkę mu podawaj bo gruby będzie! i dojdzie do tego, że nic nie będziesz mogła zrobić bo będzie cały czas na cycku wisiał" ja się nie dziwie, że ona nas już od 2 miesiąca karmiła butelką karmię tylko piersią i ona nie potrafi zrozumieć, że się nie dopaja... nie kuma co to karmienie na żądanie... on nie je częściej niż o 3 godziny moja wina, że tak rośnie
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja też
A dziś jak weszłam na wagę to nawet wzrost odnotowałam
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
heeeeeeeeej
Hanka dziś rekord pobiła- od 21.30 do 7 rano spała dziś już nie ma tylu kup co wczoraj,w sumie to żadnej jeszcze dziś...a wczoraj 5;] I nie chce mi pić wody ani herbaty. Za to mlekaaaaaa co 2 h 12o ml...głodomorra. Plecy mnie nawalają i czasem piecze w miejscu wkłucia- ma tak któraś? andziot- Zośka the best )) Oszczędna dziewczynka,nie to co mama dobra bluzkę do kosza, no wiesz Ty co![]() dorka nie mu nie będzie. A teściowa to litrami leje to ace że tak wali? kasia1361 zostań, dużo dziewczyn jest, ciężko się przebić paulizia a te easy tony to adidasy czy japońce przecenione? Ja chcę
|
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia powiedz mamuśce, że gdyby dziecko potrzebowało dopajania to z jednego cycka leciałoby mleko a z drugiego herbatka!
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na cycu nie da sie przekarmić! Ludzie złoci, jak te mamy potrafią wbulwić ! |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za ripostę
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
spice1985 no wali jak ja pikole! aż mnie głowa boli! az se sama przeciag zrobiła :P
...burza idzie.... ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Dziecko mi po szczepieniu spi 3-cia godzinę...ale nic sie nie martwie bo wiem ze moje wizazowe koleżanki tez tak miały |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Mamunie ktore podaja jedna piers podczas karmienia, ile czasu Wasze babelki ciumkaja z piersi? Mnie w szpitalu powiedziano zeby karmic z obydwu z kazdej nie dluzej jak 15min co 3,5 godz od poczatku karmienia, w ostatnich dniach maly jednak dluzej ssie moze to ten skok rozwojowy??
Moniqc a o mnie to zapomnialas ze ja tez zombie ![]() Matall jak tam kolki? U mnie dzis byly nad ranem no a od wczoraj nie ma kupku i jest stekanie, Twoj robi regularnie? No i ponawiam pytanko odnosnie zgubienia brzusia bez gimnastyki mozliwe to?
|
#1391 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna iga,ale musiala sie przestraszyc. U nas jest tak samo! Do tulenia to sie przepychamy kto pierwszy Cytat:
![]() Kurde! Szybko twoj antos zaczyna dzialac na kobiety! Hahaha super ze tak was przepuszczaja! Cytat:
a z cycy to zdrowe i naturalne leci...
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadło mi posta
Nie pamiętam, co komu odpisałam ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A, wiem, princi z kolkami u nas lepiej. Jest stękanie zamiast ryku ![]() Kupa regularnie 4-5 razy na dobę
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() principessina jak chce dłużej jeść to mu pozwól, jeśli przełyka to jest ok ja po pierwszej ciąży zgubiłam brzuszek bez żadnych ćwiczeń, teraz już tak prosto nie jest
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy z BabyOno i jesteśmy zadwoleni. Płaciliśmy ok. 210 zł plus materac ( bodajże 59 zł ).
A Pepe też ma drugi podbródek , ale poza tym jest chudziutki. Wczoraj wróciliśmy do pampersów 2. Jak piszecie, ile ważą Wasze dzieci, to mam stresa, że on niedożywiony jest ( we wtorek miał tylko 5100 g ).
|
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
moniqac, właśnie Wy jesteście moją jedyną deską ratunku i jako jedyne podzielacie moje zainteresowania
![]() (czyt. pieluchy, kupki i inne super rzeczy tego typu ).. bo kogo obchodzi o której się budziło moje dziecko w nocy i w jakiej pozycji śpi i co ją boli jak nie Was kochane ! a Gabi na brzuszku na szczęście baaardzo lubi :yes: tylko te nóżki muszę jej tak układać szeroko, bo ona sobie zwija i na jeden boczek przekręca .. i co chwilę latam poprawiam ![]() antropia, rady mamy, skąd ja to znam .. Z resztą chyba większość mam tak nam radzi ? Ja swojej nie przetłumaczę, że nie trzeba dopajać, ona wie swoje i się uparła, że męczę dziecko nie dająć herbatki lub wody.. muszę następnym razem wykorzystać tekst Morii o cyckach z których leci mleko i herbata ![]() andziot, Zosia jest przesłodka ! Zawsze jak czytam o Waszych przebojach to się uśmiecham ![]() dorka, no to szkoda, że nie mieszkamy w jednym mieście, byłybyśmy mniej samotne Miałam nadzieję, że może spacerując z małą poznam jakąś młodą mamusię .. Spotkać spotkałam, ale żadna nie wykazała mną zainteresowania ![]() antropia, widzę, że mamy podobny problem z edukacją.. Ja też chcę się uczyć (studia) , ale nie dam rady finansowo plus czasowo, więc zdecydowałam się na studium .. Myślałam, że to dobra decyzja, ale teściowa walczy, że mam zbyt niskie ambicje. Flądra jaka, no delicadeza, wow, aż tyle sciagasz ?? ![]() ja przez cały dzień uzbierałam 120ml i byłam z siebie niesamowicie dumna jednorazowy rekord to 40ml z jednej piersi, ale zazwyczaj tak 20-30ml, a ciągnę dłuuugo..
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadło mi posta wrrrr
![]() Antropia, nie ma to jak wsparcie przy karmieniu piersią ![]() Princi, mi już prawie brzuch zniknął. Została tylko mała wypukłość pod pępkiem i brzuch nie jest tak jędrny i płaski jak przed ciążą ale to mam zamiar zlikwidować ćwiczeniami. Tak w ogóle to wysiadam powoli z niewyspania U nas nadal pobudki co dwie godziny a czasami częściej. Gdyby jeszcze w dzień spał ale gdzie tam. Od rana były może ze dwie kilkunastominutowe drzemki i dopiero teraz Tymi dłużej śpi. Czy tak małe dziecko może tyle nie spać? Jeszcze trochę i złamię się i chyba podam mu butlę wieczorem; może to coś pomoże
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_pe ja jeszcze nie bylam u kosmetyczki
nie jesteś ostatnia ![]() z ta moja mama to trzy światy są.... truje mi cały czas żebym mu pic dala... bo ile można tylko jeść ![]() no i Bujaczek też jest zły... bo bujania uczę... bo kręgosłup wykrzywiam... ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- enchan no z ta szkola to mam dola... a studium moim zdaniem to swietny pomysl...na studia masz jeszcze czas a teraz poki co jak masz mozliwosc to rob ! zawsze dodatkowy papier w reku jakbym mieszkala w większym miesie to bym poprzebierała w ofertach i wybrala cos na początek odpowiedniego...ale niestety...nic u nas w mieście nie ma oprócz tej farmacjiszukam jeszcze kursów, szkolen i studiow online... ale nie ma ciekawych kierunkow... wszędzie to samo... skończy się na tym, że poczekam jeszcze z rok, dwa i pójdę na studia zaoczne jak do pracy wrócę...o ile kasy będzie na tyle ![]() szkoda, bo wolałabym żeby mi kolejne lata nie uciekały... mój rocznik juz po licencjacie w tym roku ![]() trochę im zazdroszczę, no ale sama zrezygnowałam ze studiów
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe ja od ślubu nie byłam u kosmetyczki
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
bo jaki debil wymyślił zajęcia 4 razy w tyg. dla ludzi pracujących?
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Enchan i ja jej powiem tak samo! Moria dobrze nam podpowiedziałaś ![]()
|
#1400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kociakuCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie narazie teściowa mnie poucza, ale wpuszczam prawym, wypuszczam lewym uchem. Chociaż dzisiaj Tż zwrócił jej uwagę, skopciła papierosa na dworze, przyszła do nas i mi do dziecka. Hola hola najpierw do łazienki łapki myć A mnie poucza, że w domu dziecku na pajaca skarpetki mam zakładać bo od nóżek ciągnie |
||||
|
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Antropia, no z tego co napisalas to faktycznie glupio ulozyli plan ale co do tych 4dni to wiesz,pomimo ze to zaoczne to material realizuja ten sam co dzienni ( chyba)
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
PRZELECIAŁAM Was, ale odpiszę ogólnie, bo mam mało czasu i na dodatek chyba się położę, bo fatalnie się czuję. ZNOWU mam okres, to już trzeci od porodu, czyli mam okres średnio co 2 tyg. I to taki okres, że spoko na trzy podzieliłoby się Fatalnie się czuję, słabo mi było, kiedy robiłam obiad, kręci mi się w głowie, nie mam apetytu i jestem rozdrażniona. Na solarium byłam 2 razy, opalałam się tylko w galotkach Idę obczajać Matall
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się na solarium boje iść
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha no i o spaniu w łóżeczku w dzień nie ma mowy, na spacerku max. 30 minut i włącza syrenę ![]()
|
|
#1406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Udało man się pospacerować godzinkę, a później jak lunęło to łooo normalnie upiekło się i mnie i wózkowi : ![]() czas na obiadek i może małe prasowanko - znowu z wiegaśnej kupy prasowania wybiorę 4 rzeczy i uznam zadanie za zakończone ściskam Was mocno |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bujaczek be, wózek be, łóżeczko be ![]() Jestem uziemiona. A tż w szpitalu. Chyba znów będę jechać na kanapkach, bo za ciepło na chustę i Eda się w niej irytuje...
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
wstawiłam zupę, położyłam się na 5 sekund i zasnęłam a zupa prawie mi się wygotowała
dobrze, że sie w porę obudziłam
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No masz racje, ten pon i wt to jakis kosmos. U nas jest w pt sob i niedz
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jedną ręką doję, drugą piszę, a nogą bujam leżaczek z marudzącym Pepe
Nie śpi bestia od 14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Cudnie zobaczyć tą sukieneczkę na tak ślicznej królewnie 

i gratuluję zakupów
Ostatnio w auchan, mąż z Antosiem już szli do kolejki do kasy, a ja jeszcze po coś leciałam, wracam, patrzę, a oni już przy kasie ... oczywiście znowu zostali przepuszczeni. Jakbyście widzieli minę tych ludzi, jak widzieli, że się do nich przeciskam 

A dziś jak weszłam na wagę to nawet wzrost odnotowałam
a tam coś wspominała, że net średnio hula.

Źle mi z tym ale tak już jest, nie zawsze jest czas aby napisać tyle ile by się chciało, nie denerwuj się, na pewno nikt tutaj Ciebie nie olewa 

nie jesteś ostatnia