|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Dobra dzięki wielkie
![]() A na izbę i tak pewnie będę musiała iść bo jadłam obfity posiłek godzinę temu a mój mały Aleksander nawet nie drgnął od tego czasu. Lekarz mi zawsze karze czekać ok. 2h :/ Na szczęście narzeczony przed 18 wraca z pracy, ja nie odważę się prowadzić auta. Życzcie mi szczęścia..
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaciśnięte
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() Spróbuj zjeść coś po czym mały ma np. czkawkę, u mnie na moją mała działają słodycze i lody Aleksander piękne imię |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ta telewizja jest podła
Normalnie, aż się wkurzyłam ![]() W 2008 roku w Warszawie na trasie Siekierkowskiej zginął wujek mojego J. A oni dzisiaj znowu wspomnieli o tym wypadku, przypominając wszystko No i po co !!!!!!!!!!!!!!! I mój J znowu się smuci, bo to jego ulubiony wujek był
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby ludzie pamiętali że droga nie należy do bezpiecznej, że zmniejszyli prędkości, bo większość ludzi jeździ niestety na pamięć... ![]() Na pewno nikomu nie chcieli zrobić przykrości |
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wyszliśmy ze szpitala w środę a już w sobote byliśmy na spacerku, sama położna mi mówił żeby jak najwięcej wychodzić z małym Cytat:
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Czkawkę to on zawsze dostaje jak się objadam, a mamuśka przygotowała mi jajecznicę z kurkami, nie mogłam się oprzeć
Chce teraz spróbować wszystkiego, żeby nie żałować :P Dziękuję za kciuki, teraz idę spakować torbę tak na 100%, wolę dmuchać na zimno ![]() PS. teraz się podmyłam i widziałam taką nitkę krwi, nie wiem czy to błona ubrudzona czy rzeczywiście ten czop. Jeśli to drugie to niezłe badanie mi zafundował lekarz...
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak to czop Mi jeszcze nie wyszedł, ale opisały dziewczyny go tutaj i gin mi powiedziała, że takie coś może wyjść... Pewnie zrobią Ci KTG. Powodzenia |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba w takim razie wogole nie urodze
[QUOTE=Stronczek27;2815121 1 Madziaranew odezwij sie jak wrócisz ze skanu. Trzymam kciuki by wszystko okazało sie w porządku. U nas Dzis ładna pogoda. Wczoraj zrobiłam kolejne pranie dzieciowych rzeczy wiec Dzis powinno wyschnac. Popralam poszewki wiec Juz łóżeczko mam prawie gotowe. Tylko przescieradelko kupić. Zrezygnowałam narazie z ochraniacza. Jak będzie mi sie obijac o dranki to wtedy kupię. A tak nawet lepiej wyglada, przynajmniej Bede widziała dziecko w łóżeczku. Zostało mi równo dwa tygodnie pracy i na urlop macierzyński przechodzę. Nie wiem co ja Bede robiła w domu do czasu aż urodze. Boje sie tego. Wiem tez ze Bede tęsknić za praca, ludźmi i w ogóle. A Wy jak sobie poradzilyscie?[/QUOTE] Dziekuje za kciuki Cytat:
![]() A przeciez kiedys nie bylo takiej mozliwosci I dziecko zawsze bylo ubrane po porodzie .ja na dodatek nie lubie rozu , wiec mojemu dziecku I tak bym nie kupila rozowych bodow , Bo bym sie zle czula. Wszystkim dzewczyna dziekuje , oczywiscie , nastepnym razem bede Was sluchala I nie bede sie tak denerwowala.. Zmalowana , super opis, a najlepiej mi sie podobalo ze ,,jak rude I lyse to nie bierzesz", opowiadalam mojemu Tz a on ze jak ja bede miala czarne to mam nie brac, |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka podzielam zdanie zanety.
Ale swoją drogą media nie liczą się z uczuciami innych. Chciałam kosić trawę, teściowa nie pozwoliła, sama kosi ![]() Dziewczyny doświadczone powiedzcie coś o tym cewniku który powoduje rozwarcie, czy boli itd. Boję się wywoływania cały czas myślę o tymOliweczka za wizytę. Domyślny lekarz, o forach wie...
|
|
|
|
#3491 | ||||
|
Rozeznanie
|
spokojny dzien..w koncu
![]() powiedzcie mi-jakie macie/jakiej firmy butelki...? i ile? ja poki co kupilam jedna w razie W,ale duza (chyba 250ml?) Dr Browna bo slyszalam duzo pozytywnych opinii. i sie zastanawiam jaka kupic mniejsza.. i czy jedna wystarczy. dodam ze mam zamiar karmic naturalnie ) bo mam mozliwosc otrzymania za punkty zestawu AVENTA(dwie duze i dwie male butelki, do tego 2x smoczek do butelki, smoczek uspokajajacy i szczotka). tylko musialabym doplacic ok 20 zł ![]() ojjj, taaakk to jestem ciekawa co by powiedziala jakby Ciebie zobaczyla przciez Twoj brzusio w ogole jest mini mini![]() Cytat:
![]() super! jak znajdziesz chwilke to czekamy na opis porodu ![]() Cytat:
ale milo bylo uslyszec takie cos w 9 m-cu ciazy![]() to efekty takie jak u nas.Mlodego NIC nie rusza... grr! Cytat:
![]() Cytat:
a ktora dokladnie wanienke kupilas? bo cos mi sie o uszy obilo..ale ta skleroza ciazowa.. ![]() edit:juz wiem jaka
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-07-15 o 17:10 |
||||
|
|
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
carmela nie wiem jak jest teraz ale jeszcze 3 lata temu jak szczepiłam młodego mi lekarka mówiła że ważniejszy jest rotawirus, wiele dzieci na to choruje, podpytaj pediatrę. kalinkap ja mam canpola lovi narazie 2 sztuki po 150ml patik jak leżałam teraz w szpitalu to kojarzę że jedna dziewczyna to miała ale mówiła że ok, tylko niestety nie ruszyło jej, na drugi dzień dostała oksytocynę Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-15 o 17:13 |
|
|
|
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że mięso z jakiegoś "zdrowego" zwierzęcia było (w sensie że dlugo żyło - ze starego po prostu ) to wtedy można gotować i gotować a zostanie trochę twarde...Natka, witaj w domu Czekamy na opis ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęMoje dziecko to normalnie Wielki Mały Głód... dziś co godzinę się dopomina.... wymiękam mało tego, usypia na piersi, wtulony we mnie (cudne uczucie teraz chwila luzu ![]() A to miesięczny Mały Głód:
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawialam w szpitalu o tym i wczoraj z naszym rodzinnym pediatra, polecali bardzo pneumokoki do rota nikt nie mial przekonania. |
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dają kroplówkę i idzie z Ciebie jak burza - taki mam tok myślenia te skurcze zaczynają się pokazywać itd. Jedyny minus to wiesz co Cię może czekać po kroplówce w momencie jej podania... Nie koś!! wariatko ! Pokażesz że umiesz kosić i będziesz Ty to robiła, bo będzie Cię to drażnić! Ja chciałam raz,ale potem uznałam że czasami nie warto pokazywać że się coś więcej umie Mały głód rośnie jak na drożdżach !! I karmisz go faktycznie ta często? Ja chce wprowadzić łatwy plan, ale chyba żadna tego nie zrobiła i nie planuje, co ?
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ania śliczny maluszek, już nie wygląda jak noworodek, tylko taki ładny już "ulany"
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-15 o 17:20 |
|
|
|
|
#3497 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jakoś mnie to nie podchodzi . Nosi mnie jeszcze bo nic słodkiego nie wszamałam z braku laku![]() No nie o taki efekt liści malin mi chodziło - to miało działać na szyjkę a nie na mój apetyt Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brumku, ale Ty jesteś naszym ciążowym wybrykiem natury ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu, ale od razu pomyślałam sobie, że ma jakiś interes lekarz w tym, że tak bardzo poleca pneumokoki ![]() Do mnie kurczę nie przemawiają ani te ani te i totalnie nie wiem co zrobię |
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
|
#3500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby jeszcze siue zapytał, czy to ja jestem oliweczka 1985 to chyba bym padłaCytat:
Cytat:
pierwszy raz \ słyszę takie połączenie-ale moze byc dobra.Powodzenia na IP> Cytat:
Ale sliczny ![]() Moj bigos dochodzi, więc idę go jeszcze doprawic, a potem trochę poleżakuję Ma ktoś sposób na psią sierśc, która jest wszędzie??---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cookie-to hańba!!!!!!!! Może Wam się ktoś podpiął??? |
||||
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Chyba tylko odkurzanie. W domu mamy alaskana malamuta i co dzień jest tyle sierści, że można by kołdry z tego robić
Ja już straszyłam, że wezmę maszynkę do włosów i zrobię z niego grzywacza chińskiego
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
ania Adaś sliczny, widać że kumaty już
![]() To on Ci tak codziennie co godzinę po trochu ciumka? dajesz mu smoka? Zanetaa ja lubię kosić, z tym no problem, już w tamtym roku kosiłam. Jakbyś zobaczyła jaki teren u nas jest do koszenia ( ciut nie park.) ![]() Jedna osoba musi kilka godzin z kosiarka latać, i odpoczywać trzeba.No niby wiem ze kroplówka przy wywoływaniu, ale dzisiaj gin wspomniała o jakimś cewniku , nic o oxy..Oliweczka dobry tekst |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
polecaja pneumokoki ze wzgledu na nastepstwa zapalenia opon mózgowych, faktycznie nie jest to czeste, ale jak juz jest to bardzo groźne.
|
|
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, wklubie wstawilam zdjecia Szymka
![]() Mamy za soba nieprzespana noc i pol dnia. Maly ma takie straszne gazy. Dobrze, ze wczoraj byla kolezanka, to mi pokazala jak masowac. Kurcze i tak sbie pomyslalam o marince, ze ta technika moglaby jej sie przydac. Dzisiaj byla tez lekarka dostalismy skierowanie na usg bioderek i taki priobiotyk BIOGAIA na te gazy. Zobaczymy czy pomoze. Oprocz tego mam podawac jakies krople na brzuszek ale czekam na ten Sab Simplex od kolezanki. Jestem dzisiaj padnieta, wykonczona i jeszcze glowa mnie boli. Kupilam malemu smoczek i zgadnijcie w jakim kolorze??? Rozowym. i nawet nie zajarzylam jak maz sie na mnie dziwnie spojrzal. Co do szczepien sama mam metlik w glowie. Na rotawirusy zaszczepie na pewno nie wiem co z tymi pneumokokami. Na szczescie z tym to moge jeszcze pomyslec.
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz?!? To już miesiąc
Wierzyć się nie che ![]() Cytat:
![]() (Żartuję oczywiście Cytat:
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
aniaa20 juz miesiac jak ten czas zlecial,amaly jak byl sliczny tak i dalej jest
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam spytać - ma któraś z Was (albo Wasi mężczyźni) Samsunga Galaxy Ace albo S albo SII. Bo musimy mężowi kupić szybko nowy telefon i wahamy się między którymś Galaxy a iPhone'kiem
Szczególnie chodzi mi o żywotność baterii i szybki internet (hsdpa).
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
Aniu sliczny ten Twoj miesieczny glodek
|
|
|
|
#3510 |
|
BAN stały
|
U nas od wczoraj gorsze dni.
Płacz i tak,i siak nic nie pomaga. Tzn nie ryk tylko upominanie sie cholera wie o co. Wszędzie źle. Pranie wczoraj wieszałam 4,5 godziny na suszarce w domu. Dzis podobnie ale ja padam bo mam biegunkę i ból żołądka. Byłam się dzis zrelaksować-na dentystycznym fotelu Tyle mam z życia ale choć tyle bo mam zęby Na szczescie przyszła huśtawka i mam już 23 godz. spokoju. A tak w ogóle to T. wrócił wczoraj z pracy przed pierwszą w nocy,czyli tyle się widujemy.Super,ekstra,eks zyn i bajera normalnie. Zmalowana ciary mi przeszły jak zobaczyłam Filipka Aaniu Adaś jest taki słodki ![]() Rachunek widzę za gaz naliczony jak mój za internet Adrastea1609 ja myślę,ze to czop(choć ani razu przy 4 porodach swojego nie widziałam Powodzenia!!! Marinko tak so0bie dzisiaj mam biegunkę i myślam o Tobie.(tzn. w przerwach jak już w łóżku lezałam i myślałam o co tu chodzi). Moze zakup dla Igora probiotyki,zrób lekką herbatkę z kopru i rumianku? Te zwykłe ekspresówki.Nie te słodzone dla dzieci.Ale lekkie. I dawaj może jedną miarkę mniej mleka niż napisane na opakowaniu. Tak,zeby więcej wody było. I jeszcze jedno-nie przekarmiasz go? Może On łasuch i za wiele je bo jak przeczytałąm o krwi w stolcu,to sie popłakałam ![]() Ustal godziny karmienia a w międzyczasie probiotyk,woda,herbatka i przed karmieniem krople ale regularnie przez kilka dni. Nic chyba poza tym i chustą(ooo i huśtawką!!!) nie wymyślę
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-07-15 o 17:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

zaciśnięte

Chce teraz spróbować wszystkiego, żeby nie żałować :P 

za wizytę. Domyślny lekarz, o forach wie...

Dziś to samo? Jak zrobić zupę żeby mięsko było miękkie
) to wtedy można gotować i gotować a zostanie trochę twarde...
zębole
chyba każdy gin przypuszcza że jak pierwsza ciaza to net to podstawowa biblia wiedzy każdej ciężarnej... Swoją droga to myślę że więcej szkody by Ci zrobiło jakbyś miała mieć odwyk od nas. A opuchlizna może nie będzie ci tak dokucza jak weźmie komputer na kolana a stopy na taboret a Ty w fotelu - ją tak robię 

Wierzyć się nie che