|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
|
#3542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez miałam plany, pomysły, zasady które chciałam wprowadzać a tu dooopa ![]() mały zanim się nie ureguluje nie da wprowadzić za wiele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja podaję jak ciepło , no i przy mm należy dopajać dodatkowo. ania, słodziak z Twojego Adasia ![]() a mój głód dziś przechodzi sam siebie !!! od rana przespał w sumie może z 2h i to większość w wózku na dworze, a jadł by non stop dopiero teraz wydoił kolejną flachę i śpi od 40 minut, zobaczymy ile pośpi !!! |
|||
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz co, wczoraj jak wchodziłam z rana to sobię myślę, pisać czy nie pisać o nowe tematy, ale patrzę tylko 3100 postów napisanych a to nie piszę jeszcze... a teraz Matko ![]() Ekspresowe jesteśmy ! Dziewczyny wytężamy nasze mózgownice, i co ?!
i wymyślamy nowe temaciki na nowy wątek Dziękuje za przypomnienie Brumek |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo na spacer i no koło 17-18 kąpiel a potem owijam w pieluszki rączki żeby mu nie latały i siadam na chwile w fotelu bujanym szszszsam mu do uszka i jak widzę że ziewa lub mruży oczki to sruuu do łóżeczka i zostawiam i zwykle po chwili ryk to biorę na ręcę troszkę ponoszę w rękach uspokoję jak jest cicho to znowu i tak do skutku no tak to u nas wygląda![]() Brumku kochana jesteś
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-07-15 o 18:44 |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze raz przy MM można dopajać ?
przy naturalnym karmieniu nie bardzo ? czy zależy ?! |
|
|
|
#3546 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No wiem, ze musi sie troszke swoic, ale ogolnie nie wygląda na akiego ktory by sie bal, cieszy się i nieraz karmi malego, zagląda do niego czesto... mam nadzieje ze mu przejdzie ![]() znalazlam o nospie takie cuś: http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...a_znacie_.html moj maly jest bardzo spokojny, sadzicie ze 3 nospy moglyby miec jakis wplyw?? |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurdę muszę się doszkolić, bo zapomniałam ![]() o czarnych liniach coś pamiętam, ale doczytam te owijanie w pieluszki to żeby mu rączki nie latały tzn, że co ? że ma wiedzieć że jak owijamy tzn ze pora spania ? Wyleciało mi z głowy ![]() Ile razy kładłaś dzidzie najwięcej? |
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypełnienia w zebach sie nie wybielą tylko prawdziwe ząbki. Nie wiem jak te paseczki mocno działaja, bo zawsze wybielałam profesjonalnymi preparatami, ale mozesz próbowac i moze po kilku razach bedzie juz efekt (niekoniecznie po całej 7). I jak masz wrazliwe zeby to mozesz zakładac paseczki nie codziennie tylko co 2, albo co 3 dni. (uwielbiam wybielanie |
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie mu przejdzie Co do Nospy - to Ja jej bardzo mało brałam, uważałam że położenie się i zamknięcie oczu na chwilę bardziej mi pomagało niż Nospa, w ogóle nospa na mnie nie działa nawet kiedy miałam miesiączkę ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Miałam koleżankę która wybielała sobie właśnie biała perłą, ale kiedy napiła się kawy czy zapaliła to wybielanie szło na marne.. |
||
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno dużo osób się nie zgodzi z tym artykułem, ja sama nie wiem co myśleć. Tz ma gorsze dni, narazie się go nie czepiaj, on też potrzebuje odetchnąc od domu i pobyć sam. Grzmi u nas mocno, Boję się strasznej burzy jakie teraz przechodzą przez Polonię.. Marina- talent dobry masz Kurcze Ty taka szczupła, Igor tyle ważył. Wymęczył Cię ten poród strasznie. Dziubek dzięki za odpowiedź co do MM. Niech któraś zabierze głos jeszcze ![]() Ja już nic nie pamiętam z tej biblii tracy. Jej łatwo wprowadzać jakieś metody i techniki, bo stosuje do obcych dzieci, a do swojego jest jednak inne podejście. Zobaczymy.. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- ja też białą perłą wybielałam przed ślubem, zuzyłam tylko 1 tubkę bo te nakładki tak mnie wkurzały. A tak się śliniłam.. Do dzisiaj mam 2 tubkę, ciekawe, pewnie po terminie. Zęby mam okropne, przydałaby się zmiana odcienia na bielszy.. ehh..teraz to inne priorytety będa
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też żanetko...
Jużnawet to widzę : Witam serdecznie, nazywam się Marlena i pozwolę sobie zaprezentować państwu moją własną interpretację utworu ,,Oda do radości" (na przykład hehe) No i daję czadu. A po występie : Chylińska: o żesz K**** mać, dziewczyno, jesteś za✂✂✂ista, ja urodziłam dwójkę, a nie umiem takich rzeczy! Marnujesz swój ukryty talent! Kuba: no super, na pewno kupię Twoja płytę i załatwię ci turnee po świecie... i tak dalej i tak dalej ![]()
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)!". wydaje mi sie ze traktowanie ciazy jako blogoslawionego stanu czy choroby to powinno sie zakonczyc. jakos w UK taki sam odsetek donoszonych ciaz jest jak u nas... wiem ze tam nie daje sie nic na podtrzymanie do 12 tc ale czy ja wiem czy te leki ktore u nas daja wogóle dzialajam, czy to nie takie placebo...
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Patik musimy dbać o siebie
mi mąż już powiedział, że wyślę mnie do spa, jak tylko dojdę do siebie, pomarudziłam mu że mam celulit powiedział, że zadbamy o "zuch mamuśkę" cieszy mnie to, że ma takie plany - mam nadzieję, że je zrealizuje. |
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Aania cudny ten Wielki-Mały Głód
Cytat:
Ja mam 3 małe Aventu, dwie duże Aventu i jedna Chicco. Kupiłam kiedyś ten zestaw o którym mówisz-2xmała, 2xduża butla Aventu. Resztę dostałam "gratis". |
|
|
|
|
#3556 |
|
BAN stały
|
Co do cioci z Ameryki,to sama nie wiem bo biorę przeciez biore anty Azalię.
Niby po nich mogą występować plamienia ale to już raczej nie plamienie. I nie ma sie w ogóle miesiaczek. Co do MM,to dopaja sie w międzyczasie dziecko a na piersi najlepiej wcale nawet w upały bo: na poczatku leci piciu a potem tresciwe mleko Marinko sporóbuj z mniejszą ilością mleka w miarkach i sprawdz czy sie najada. Jak nie,to dopoj Go herbatką ale wymieszaj koper z rumiankiem tylko lekki napar! To Mu zapełni brzuś. I obserwuj bo niektóre dzieci po koprze mają dolegliwości a nawet poo rumianku ale to rzadkość.Dlatego zrób lekki. I powiem Ci,że po porodzie Maksa też puszczałam pipą bąki,Siara normalnie.Ale przeszło. Idz do lekarza koniecznie bo moze być potrzebna korekta. Szukaj huśtawki.Albo ja Ci poszukam ![]() Probiotyk jak najbardziej można ![]() Idz do apteki i powiedz,ze dla niemowlaczka. Patik ja mam daleko aptekę i już nie będę świrować,Na mnie smecta super działa ale nadal brzuch boli. Iza śpi w huśtawce już chyba 5 godzin |
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooooooooooooooooooooooo ooooooooo! Ale jajca a Małgorzata powie : " Urzekło mnie to co zrobiłaś, chwyciło mnie to za serce, piękne Cytat:
i nie miałam powodów medycznych, ale gdy dowiedzieli się że jestem w ciąży, otwarcie przyznali że umowa tylko przedłużona będzie do dnia porodu, dlaczego miałam się męczyć, stresować, prosić ? Poszłam na L4. Poczułam się jak pasożyt, który niby nic nie zrobił, a tak naprawdę wyprowadziłam pracę na prostą i miałam w całym roku zyski na + , porównując je do poprzednich lat... ale nikt tego nie docenił w momencie poinformowania ich że daję nowe życie...do dnia dzisiejszego nie wiem jaka będzie moja sytuacja... w każdym bądź razie nastawiam się na najgorsze. Kiedy dziewczyna przyjęła się ze mną ponoć była w ciąży, nic nie mówiła.Któregoś dnia przyniosła L4 że jest w ciąży - została skrytykowana, że tak postąpiła nic nie mówiąc. Na początku nie umiałam jej zrozumieć dlaczego tak zrobiła... z czasem kiedy mnie to w jakiś sposób dotknęło olśniło mnie, że najlepiej na tym wyszła...Leciały jej lata pracy, dostawała wypłatę, miała macierzyński i załapała się jeszcze na wychowawczy, a Ja ? poświęciłam się i co ? kupa. |
||
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Carmelko!
![]() A co do Waszych dzieciaczków są śliczne!!! Uwielbiam je! Oj zmasakrował zmasakrował Patik... Położna dodała też, że już zawsze będę tam luźniejsza i nie wrócę do dawnego stanu ;/ Pytałaś o mleko prawda? Masz bebiko? Hmm mi położna mówiła, że dzieci nie za bardzo lubią to mleko, jak możesz może kup bebilon albo humanę. Ale nei wiem, bo każdy szkrab ma inny brzuszek i inne potrzeby... A i odnośnie kolek, moja mama karmiła brata tylko i wyłącznie cycem do 1,5 roku. A miał takie kolki, że szok. Mnie karmiła MM i też miałam. Więc wydaje mi się, że nie ma reguły jednak... Dziś się zważyłam. Ważę mniej niż przed ciążą... 58 kg.. To mały daje mi tak popalić, bo go noszę cały czas. Szkoda, bo chciałam zostać przy 60-62 a teraz to moje nogi jak zapałki... A jeśli chodzi o MM to trzeba dopajać. W szczególności w upalne dni. Ale mój mały strasznie nie lubi pić wody nie herbaty i się męczę z nim strasznie, by pił. nerolciu jeśli tylko masz czas podeślij jakiegoś linka, ja to zielona w hustwakach. Jakby pomogła to nawet i do 2 stówek bym kupila. Bo becikowe ma przyjść niedługo. Jejuu korekta...brrrr. A Ty miałaś korektę? Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-15 o 19:20 |
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Marina będę na Ciebie smsmy słać w "Mam talent"
Ile masz wzrostu? jejku jak już mniej ważysz to przez nerwy wszystko ![]() Właśnie, co dziecko to inne potrzeby. Tak kupiłam to mleko bez zastanowienia. A teraz jak czytam wasze problemy brzuszkowe... kupię inne mleko. Ja na zadupiu mieszkam, wolę mieć wcześniej kupione. A ile kosztuje ten bebilon comfort plus minus? |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam 174 cm. Lecę mały się obudził, i w ryk, czas na kąpanie. |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Bebilon Comfort używa moja kuzynka i sobie je chwali,
ma wczęśniaka |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
to drogie
![]() Właśnie strzelił piorun, i chyba spalił się dekoder od cyfry plus.. przestała telewizornia odbierać i wyłączyłam z gniazdka. Nie wiem. |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuu, a u mnie słoneczko świeci |
|
|
|
|
#3564 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze dawalam raz z jednej do zera a potem z drugiej do oporu. zmienialam tylko kolejnosc zaczynania - raz z prawej raz z lewej. jednym na bank by sie nie najadał
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
wprowadzila jak dziecko juz przestalo wisiec na cycku - przeciez od 1 dnia zycia nei da sie wprowadzic bo plan tez polega na tym ze razem sie dostosowujecie do siebie a nie tylko dziecko do ciebie. nie pozwoli ci przeciez poprzeczniak wprowadzić łatwo Łatwego planu tak jak potrafi aniołek...
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
KTÓRA mieszka blisko CHĘCIN ?!
edit: już nie ważne
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-07-15 o 20:05 |
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
A dlaczego
. Wiem gdzie to jest, bliziutko Kielc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

albo na spacer i no koło 17-18 kąpiel a potem owijam w pieluszki rączki żeby mu nie latały i siadam na chwile w fotelu bujanym szszszsam mu do uszka i jak widzę że ziewa lub mruży oczki to sruuu do łóżeczka i zostawiam i zwykle po chwili ryk

zębole

. Wiem gdzie to jest, bliziutko Kielc.