Jaka wódka\alkohol na wesele? - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 10:10   #1171
gregia
Zakorzenienie

Dot.: Jaka wódka na wesele?

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Zdaję sobie sprawę że wszystkim nie dogodzę ale już i tak raz zmieniałam wódkę bo najpierw miałam wyborową ale kupując na inne okazje trafialiśmy zawsze na jakąś taka niedobrą że zmieniliśmy na Stocka, który mi osobiście nie wydaje się ostry.
Ifwka najważniejsze, żebyście Wy z tżtem byli zadowoleni z wesela widzę, że niecały miesiąc został Tobie do slubu stresik już lekki jest?
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 20:57   #1172
moloszek
Raczkowanie

Dot.: Weselny alkohol

Cytat:
Napisane przez nusia1987 Pokaż wiadomość
Witam, wesele na 60 osób, wino półsłodkie Tokaji Furmint już wypróbowane i zakupione dzięki temu wątkowi
Teraz zastanawiam się nad czerwonym półwytrawnym winem. Pochlebne opinie słyszałam o Kadarce. Ale będąc w Kauflandzie było kilka butelek Kadarki i niewiedziałam którą wybrać. Prosze o pomoc.
Czerwona półwytrawna kadarka jest tylko z firmy bodajże winex i nazywa się kadarka rosenthaler. Przeważnie są półsłodkie.

Jeżeli chodzi o winko w podobnej cenie do kadarki, to możesz kupić wino Cote. Bardzo dobre i mozna nabyć już od około 11 zł. W dobrej cenie jest równiez valdepenas z Hiszpanii. Również polecam.
moloszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 21:29   #1173
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

Cytat:
Napisane przez moloszek Pokaż wiadomość
Czerwona półwytrawna kadarka jest tylko z firmy bodajże winex i nazywa się kadarka rosenthaler. Przeważnie są półsłodkie.

Jeżeli chodzi o winko w podobnej cenie do kadarki, to możesz kupić wino Cote. Bardzo dobre i mozna nabyć już od około 11 zł. W dobrej cenie jest równiez valdepenas z Hiszpanii. Również polecam.
Dziękuję, półsłodkie wino juz zakupiłam, dlatego chcę dobrać półwytrawne dla równowagi. Rozumiem ,że to wino Cote i Valdepenas, to wina czerwone półwytrawne? Jutro przejdę sie do Kauflanda, spróbuję ich poszukać
Stary 2011-07-21, 14:53   #1174
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, półsłodkie wino juz zakupiłam, dlatego chcę dobrać półwytrawne dla równowagi. Rozumiem ,że to wino Cote i Valdepenas, to wina czerwone półwytrawne? Jutro przejdę sie do Kauflanda, spróbuję ich poszukać
cote jest i półsłodkie i półwytrawne
półsłodkie widziałam czerwone a półwytrawne i białe i czerwone (w carrefour np)
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 23:08   #1175
moloszek
Raczkowanie

Cytat:
Tak, są to wina półwytrawne. Teraz tak myślę sobie i nie jestem pewien czy Valdepenas nie są przypadkiem wytrawnymi winami. Jutro sprawdzę. Bardzo dobre są również riddle creek'i (australia). Jednak przedział cenowy nieco wyższy. Możesz również poszukać Laski Riesling (węgry), albo Pinot Grigio (węgry bądź Bułgaria) Przedział tych dwóch ostatnich to około 15 zł. Riddle Creek około 18
moloszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 00:56   #1176
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcinkk Pokaż wiadomość
Witam.
Poszukuję dobrego różowego wina.
Zastanawiam się nad typowym greckim winem:
Kleoni różowe (wytrawne)

Mam możliwość zamówić je ze po atrakcyjnej cenie.
Opinie ma niezłe, może ktoś zna??
ja polecam promocje w selgrosie na wina. my kupowaliśmy sutterhome różowe, białe i czerwone. uważam, że sutter home ma najlepsze wina w przedziale cenowym do 30 zł. płaciliśmy chyba 22 zł /but. w makro jest drożej. dobre różowe to blossom hill, ok. 25 zł.
sikacz różowy, ale wielu osobom smakuje za 10 zł wino w lidlu.
nie polecam carlo rossi, bo wg mnie ich różowe wino w ogóle nie ma mocy, to tak jak pić sok.

Cytat:
Witam, wesele na 60 osób, wino półsłodkie Tokaji Furmint już wypróbowane i zakupione dzięki temu wątkowi
Teraz zastanawiam się nad czerwonym półwytrawnym winem. Pochlebne opinie słyszałam o Kadarce. Ale będąc w Kauflandzie było kilka butelek Kadarki i niewiedziałam którą wybrać. Prosze o pomoc.
kadarka jest mocno kontrowersyjnym winem moim zdaniem. ma bardzo intensywny smak i aromat i wielu osobom może jednak to nie odpowiadać. piłam wiele kadarek i pamiętam, że właśnie ta rosenthal była dobra. ale ogólnie dla mnie kadarka za mocna jest. chociaż cena atrakcyjna.. może coś innego mołdawskiego znajdziesz w tej cenie?
ja polecam sutter home merlota /ma okrągły smak, nie jest tak kwaśne i cierpkie jak cabernet/. albo pinot noir.. ten szczep też jest niezły, mocny bardzo i pachnie porzeczką. wiesz co.. najlepiej to kieruj się ceną. zobacz na co jest promocja w sklepie i z tego wybierz. ja bym jednak z kadarką nie ryzykowała. goście Ci się od razu upiją, to mocne wino.

u nas była promocja na sutterhome i takie kupiliśmy, chociaż to dobre wino tak naprawdę, a było tańsze od carlo rossi.

z szampanów polecam cavę i to napewno półsłodką. nikt nie lubi wytrawnych szampanów.

ale pamiętam to.. wybieranie która wódka, które wino. my kupiliśmy palace wódkę, ładna butelka, dobry smak. butelkę trzeba dopasować do wnętrza. wszystko dobieraliśmy klimatem do wnętrza. kwiaty, potrawy, ale też butelki. pałacowa dobrze wygląda w eleganckich wnętrzach. gdybym robiła wesele w stylu dworkowym wybrałabym pana tadka albo coś oldskulowego i błagam.. nie kupujcie tych paskudnych nalepek na wódkę.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 14:06   #1177
caamillaa
Raczkowanie

My na naszym weselu będzie mieć na pewno wódkę Krupnik.

Zastanawiamy się jeszcze nad winem...ostatnio piłam wino czerwone półwytrawne Premio (Chile). Wielu osobom smakowało...czy ktoś z Was pił kiedykolwiek to wino?
Ślub 20.08.2011 godz. 16:00
caamillaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 20:50   #1178
Amiami5
Przyczajenie

Witam ja mam do sprzedania wódkę krakus bardzo dobra kupiłam ją po okazyjnej cenie 15,70 z hurtowni i mam fakturę ale nie stety nie będzie mi już potrzebna zrządzenie losu jak ktoś jest zainteresowany odkupieniem ja chętnie się pozbędę takiej ilości piszcie na meila ami-ami5@wp.pl
Amiami5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 02:54   #1179
Asker
Przyczajenie

Hej, mamy wspólny dylemat jaką wódkę kupić.
Byliśmy z narzeczoną w hurtowni ponieważ znajmomy polecił nam:
Vódka.pl <-taka nazwa
Dostępna w dwóch wersjach (pomijam smakowe) niebieska premium i quality gold.
Cena odpowiednio około 18,5 i 19.4 za 0,5
Kupiliśmy po jednej dla testów ale jako ze zadne z nas nie gustuje w wódce to nie jesteśmy do końca przekonani.
Ja jednak skłaniam się ku złotej bo zwykła troche pachnie i 3 kieliszek juz troche trzepie.
Ktoś miał może styczność z tą wódką? jest bardzo mało opinii na jej temat.

Z drugiej strony skłaniam się ku Finlandi. Ale tylko dla wersji 1L ale tu problem bo boje się ze taki rozmiar może być za duży na stół.
Ale cena 49.99 za 1l daje 25zł za 0,5 co wydaje mi się atrakcyjne i może przeboleje rozmiar 1L.
Różnica miedzy Finką, a Vodka.pl gold wyniosła by nas jak na rozmiar wesela jakies 400zł.
Pytanie czy warto tyle przepłacić?
Asker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 21:57   #1180
Sandra86
Raczkowanie

Wódka "Biała dama" bardzo dobra, ale droga i niestety rzadko spotykana w sklepach. Goście bardzo ją chwalili .
Stary 2011-08-10, 01:14   #1181
flawless
Raczkowanie

STOCK w nowej butelce jest ok
flawless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 08:14   #1182
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flawless Pokaż wiadomość
Dokladnie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 13:34   #1183
agusiajnw
Zakorzenienie

My wahaliśmy się między Stockiem a Żubrówką Białą - kupiliśmy więc butelkę tego i butelkę tego do testów. Robiliśmy sobie różne próby - np. 2 osoby nalewały wódkę podczas gdy 2 były odwrócone i trzeba było zgadnąć którą się piło
Ostatecznie doszliśmy do tego, że między nimi praktycznie nie ma różnicy w smaku...
A jak nie ma różnicy... to już wiecie co słynne powiedzenie mówi Kupiliśmy Żubrówkę
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 19:44   #1184
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flawless Pokaż wiadomość
a jak ta nowa butelka wygląda? bo cos w necie nie moge jej znalesc
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 20:58   #1185
fiolusiek
Zakorzenienie

My zdecydowalismy sie na Krupnik, gdyż kolega TŻta kupił w tamtym roku ja na swoje wesele i mu zostało więc odkupimy od niego po nizszej cenie
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 21:39   #1186
slonce00
Zadomowienie

My mamy Krupnik

slonce00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 12:12   #1187
asienka_1005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slonce00 Pokaż wiadomość
My mamy Krupnik
My prawdopodobnie też będziemy mieli tę wódkę.

http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png
asienka_1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 23:29   #1188
midusia86
Zakorzenienie

Żołądkowa gorzka De Luxe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zoladkowa_ico.jpg (13,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-09-02, 11:20   #1189
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość
greja- coś ok 18 z groszami. drogo i tak, ale opłacało się, bo teraz jest po 22-23 a na 200but to widać różnicę:/ Teściu mówi z TŻtem że interes zrobiliśmy Ah, noi kupowalismy jeszcze w zimie. Pytajcie w tesco ( i innym makra'ch) bo mają takie tygodniowe promocje. U mnie np tydzień temu finlandia była w promocji o wiele taniej niż normalnie.
kurcze to naprawde interes zrobiliscie
a mam pytanie... bo ja slyszalam ze w marketach sie nie powinno kupiowac wodki bo moga dac jakas podrobke. nie oszukali was w ten sposob? mi szczerze mowiac wydaje sie to malo prawdopodobne no ale jednak jak juz mi ktos powiedzial o tym to obawa jest:/ jednak cena za smirnoffa rewelacyjna!

ja sie zastanawiam nad:
-panem tadeuszem
-smirnoffem
-stockiem
-palacowa
-arapovem (niemiecka)
-helsinki (chyba austriacka)

na imprezy kupujemy zoladkowa albo krupnik ale jakos mi ta wodka nie pasuje na wesele... nie wiem dczemu. moi rodzice tez sa przeciw. no i nasi znajomi juz mieli niemile wspomnienia po jednej i po drugiej
ale nie mam pojecia jak wygladaja ceny tych wyzej wymienionych w hurtowniach czy marketach.

Arapov kosztuje ok. 7 euro 0,7l czyli wychodzi kolo 28zl - cena sklepowa jak za 0,7.
Helsinki natomiast ok. 22-23zl za 0,7l. tyle ze jest to wodka bez banderoli i trzeba by ja sprowadzac "na raty" wlasnie przez to ze bez banderoli.
a z naszymi to nie mam pojecia jak wygladaja ceny.
my bedziemy raczej liczyc 0,5l na osobe. bedziemy miec wesele na 150-170 osob a na poprawinach bedzie ok. 50 osob.
i na pewno bedziemy kupowac w butelkach 0,5l. chyba ze stanie na Arapovie lub Helsinkach to wtedy 0,7l bo tam nie produkuja wodki w 0,5l butelkach.
Stary 2011-09-03, 12:25   #1190
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
kurcze to naprawde interes zrobiliscie
a mam pytanie... bo ja slyszalam ze w marketach sie nie powinno kupiowac wodki bo moga dac jakas podrobke. nie oszukali was w ten sposob? mi szczerze mowiac wydaje sie to malo prawdopodobne no ale jednak jak juz mi ktos powiedzial o tym to obawa jest:/ jednak cena za smirnoffa rewelacyjna!

ja sie zastanawiam nad:
-panem tadeuszem
-smirnoffem
-stockiem
-palacowa
-arapovem (niemiecka)
-helsinki (chyba austriacka)

na imprezy kupujemy zoladkowa albo krupnik ale jakos mi ta wodka nie pasuje na wesele... nie wiem dczemu. moi rodzice tez sa przeciw. no i nasi znajomi juz mieli niemile wspomnienia po jednej i po drugiej
ale nie mam pojecia jak wygladaja ceny tych wyzej wymienionych w hurtowniach czy marketach.

Arapov kosztuje ok. 7 euro 0,7l czyli wychodzi kolo 28zl - cena sklepowa jak za 0,7.
Helsinki natomiast ok. 22-23zl za 0,7l. tyle ze jest to wodka bez banderoli i trzeba by ja sprowadzac "na raty" wlasnie przez to ze bez banderoli.
a z naszymi to nie mam pojecia jak wygladaja ceny.
my bedziemy raczej liczyc 0,5l na osobe. bedziemy miec wesele na 150-170 osob a na poprawinach bedzie ok. 50 osob.
i na pewno bedziemy kupowac w butelkach 0,5l. chyba ze stanie na Arapovie lub Helsinkach to wtedy 0,7l bo tam nie produkuja wodki w 0,5l butelkach.
wiesz co, nie odkręcamy i nie sprawdzamy każdej butelki, ale dlaczego mieliby nas oszukać? sami sobie zapakowaliśmy te butelki z półki, nie braliśmy gotowych pudełek od nich. Każda butelka ma akcyze, korek zalepiony wiec nie widze powodu dlaczego miała by być oszukana. Chociaż też slkyszałam takie plotki ale jesteśmy spokojni.
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 12:51   #1191
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość
wiesz co, nie odkręcamy i nie sprawdzamy każdej butelki, ale dlaczego mieliby nas oszukać? sami sobie zapakowaliśmy te butelki z półki, nie braliśmy gotowych pudełek od nich. Każda butelka ma akcyze, korek zalepiony wiec nie widze powodu dlaczego miała by być oszukana. Chociaż też slkyszałam takie plotki ale jesteśmy spokojni.
no wlasnie tak mi sie wydaje ze takie duze sklepy nie moga robic takich "lewych" interesow. juz predzej mi sie wydaje ze jakas mala hurtownia oszuka... chociaz nie wiem jak mozna na wodce oszukiwac skoro wszystkie butelki maja banderole.
Stary 2011-09-05, 11:54   #1192
Ifwka
Zakorzenienie

My mieliśmy stocka, sprawdził się super, teraz jeszcze dopijamy na imprezkach to co zostało.
Co do marketowych zakupów, to nawet wczoraj mój brat mówił że mozna się naciąć na gorszy sort kupując np. w Biedronce (żeby było jasne noc nie mam do biedronki bo dużo rzeczy tam kupuję ale akurat alkoholu nie). My kupowaliśmy u znajomego który ma sklep z alkoholem, bierze prosto od producenta, no i dla nas miał super cenę: 19.10 z 0,5. To co nam zostało, nienapoczęte kartony przyjął z powrotem. Poszło nam na 85 dorosłych osób (kilka wydaliśmy gościom + karton na bramy) 9 kartonów.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 16:27   #1193
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2
Dot.: Jaki alkohol na wesele?

podbijam wątek myślimy właśnie powoli o wódce na wesele 2012 i wahamy się pomiędzy Palace a Smirnoffem. Co polecacie?
Stary 2011-10-17, 19:46   #1194
iwwet
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natina2 Pokaż wiadomość
podbijam wątek myślimy właśnie powoli o wódce na wesele 2012 i wahamy się pomiędzy Palace a Smirnoffem. Co polecacie?

Miałam Palace na swoim weselu (24-09-2011) Polecam za to, że:
1.jest niedroga
2.ma ładną butelkę (ładnie wygląda na stole)
3.goście chwalili
4.nie jest paląca (w porównaniu ze Smirnoffem)
5. nie ma po niej kaca
iwwet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 20:13   #1195
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

o dziękuję za odp a mogę spytać po ile kupowaliście? my mamy ofertę 19,40 i się właśnie zastanawiamy czy brać
Stary 2011-10-18, 18:33   #1196
asienka_1005
Raczkowanie

Question Dot.: Jaki alkohol na wesele?

Dziewczyny, chciałabym skorzystać z Waszego doświadczenia jeśli chodzi o wybór alkoholu.
Wesele z poprawinami mamy w czerwcu 2012 i chcemy sporządzić listę trunków (rodzice Tżta chcą już zacząć kupować), niemniej nie wiemy ile i jakiego rodzaju. Impreza na 70 osób.
Przeglądałam wątek, ale nie chcę korzystać z pomysłów z ubiegłych lat, tylko z czegoś aktualnego.
Macie może rozeznanie jaka wódka jest najlepsza i ile jej na taką ilość osób? To samo jeśli chodzi o wina (jakie i ile) i inne alkohole? Rzecz jasna wszystko w granicach zdrowego rozsądku jeśli chodzi o cenę
Proszę o pomoc

http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png
asienka_1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 15:28   #1197
madzia*
Raczkowanie

hej My na wesele na 80 osób dorosłych kupiliśmy 125 butelek 0,5l gorzkiej żołądkowej de lux i 30 butelek wina jakiegos z biedronki po 12 zlotych ktore bylo naprawde extra wszyscy chwalili wesele trawalo od godz 18 do 6 rano a poprawiny od 10 do 1 w nocy i zostalo nam jeszcze ok 40 butelek wodki :P dodam ze wesele bylo na wsi i ludzie raczej lubiacy wypic przy takich okazjach i nie bylo kaca nastepnego dnia po weselu ani po poprawinach sama pilam ta wodke a ogolnie nie pije i tez sie dobrze czulam my za butelke placilismy po 16.40

Jestem Żoną ... i dobrze mi z tym
23.07.2011r<3
madzia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 19:41   #1198
iwwet
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natina2 Pokaż wiadomość
o dziękuję za odp a mogę spytać po ile kupowaliście? my mamy ofertę 19,40 i się właśnie zastanawiamy czy brać
Płaciliśmy coś ok.18,50 za butelkę 0,5 ltr; kupowaliśmy w Sellgrosie, była promocja więć trzeba po prostu śledzić oferty; w sumie to masz czas
iwwet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 20:01   #1199
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

dziękuję ślicznie za odp
Stary 2011-11-05, 09:27   #1200
vegas_18
Raczkowanie

Szczerze to ją wódkę nie kupimy i tak będą ją pić
no my jako Młodzi i świadkowie będziemy pić wodę w kieliszkach wiec nam to jest obojętneJa nie lubie wódki,mój narzeczony pije ale nie przepada jakoś szczególnie.Często na weselach jest gorzka żołądkowa i chwalą ją sobie

Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
vegas_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości