|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka wódka na wesele?
Cytat:
stresik już lekki jest ?
|
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Weselny alkohol
Cytat:
Jeżeli chodzi o winko w podobnej cenie do kadarki, to możesz kupić wino Cote. Bardzo dobre i mozna nabyć już od około 11 zł. W dobrej cenie jest równiez valdepenas z Hiszpanii. Również polecam. |
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
półsłodkie widziałam czerwone a półwytrawne i białe i czerwone (w carrefour np) |
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Tak, są to wina półwytrawne. Teraz tak myślę sobie i nie jestem pewien czy Valdepenas nie są przypadkiem wytrawnymi winami. Jutro sprawdzę. Bardzo dobre są również riddle creek'i (australia). Jednak przedział cenowy nieco wyższy. Możesz również poszukać Laski Riesling (węgry), albo Pinot Grigio (węgry bądź Bułgaria) Przedział tych dwóch ostatnich to około 15 zł. Riddle Creek około 18
|
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sikacz różowy, ale wielu osobom smakuje za 10 zł wino w lidlu. nie polecam carlo rossi, bo wg mnie ich różowe wino w ogóle nie ma mocy, to tak jak pić sok. Cytat:
ja polecam sutter home merlota /ma okrągły smak, nie jest tak kwaśne i cierpkie jak cabernet/. albo pinot noir.. ten szczep też jest niezły, mocny bardzo i pachnie porzeczką. wiesz co.. najlepiej to kieruj się ceną. zobacz na co jest promocja w sklepie i z tego wybierz. ja bym jednak z kadarką nie ryzykowała. goście Ci się od razu upiją, to mocne wino. u nas była promocja na sutterhome i takie kupiliśmy, chociaż to dobre wino tak naprawdę, a było tańsze od carlo rossi. ![]() z szampanów polecam cavę i to napewno półsłodką. nikt nie lubi wytrawnych szampanów. ale pamiętam to.. wybieranie która wódka, które wino. my kupiliśmy palace wódkę, ładna butelka, dobry smak. butelkę trzeba dopasować do wnętrza. wszystko dobieraliśmy klimatem do wnętrza. kwiaty, potrawy, ale też butelki. pałacowa dobrze wygląda w eleganckich wnętrzach. gdybym robiła wesele w stylu dworkowym wybrałabym pana tadka albo coś oldskulowego i błagam.. nie kupujcie tych paskudnych nalepek na wódkę.
|
||
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
My na naszym weselu będzie mieć na pewno wódkę Krupnik.
Zastanawiamy się jeszcze nad winem...ostatnio piłam wino czerwone półwytrawne Premio (Chile). Wielu osobom smakowało...czy ktoś z Was pił kiedykolwiek to wino?
Ślub 20.08.2011 godz. 16:00
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja mam do sprzedania wódkę krakus bardzo dobra kupiłam ją po okazyjnej cenie 15,70 z hurtowni i mam fakturę ale nie stety nie będzie mi już potrzebna zrządzenie losu jak ktoś jest zainteresowany odkupieniem ja chętnie się pozbędę takiej ilości piszcie na meila ami-ami5@wp.pl
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mamy wspólny dylemat jaką wódkę kupić.
Byliśmy z narzeczoną w hurtowni ponieważ znajmomy polecił nam: Vódka.pl <-taka nazwa Dostępna w dwóch wersjach (pomijam smakowe) niebieska premium i quality gold. Cena odpowiednio około 18,5 i 19.4 za 0,5 Kupiliśmy po jednej dla testów ale jako ze zadne z nas nie gustuje w wódce to nie jesteśmy do końca przekonani. Ja jednak skłaniam się ku złotej bo zwykła troche pachnie i 3 kieliszek juz troche trzepie. Ktoś miał może styczność z tą wódką? jest bardzo mało opinii na jej temat. Z drugiej strony skłaniam się ku Finlandi. Ale tylko dla wersji 1L ale tu problem bo boje się ze taki rozmiar może być za duży na stół. Ale cena 49.99 za 1l daje 25zł za 0,5 co wydaje mi się atrakcyjne i może przeboleje rozmiar 1L. Różnica miedzy Finką, a Vodka.pl gold wyniosła by nas jak na rozmiar wesela jakies 400zł. Pytanie czy warto tyle przepłacić? |
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Wódka "Biała dama" bardzo dobra, ale droga i niestety rzadko spotykana w sklepach. Goście bardzo ją chwalili .
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
STOCK w nowej butelce jest ok
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
My wahaliśmy się między Stockiem a Żubrówką Białą - kupiliśmy więc butelkę tego i butelkę tego do testów. Robiliśmy sobie różne próby - np. 2 osoby nalewały wódkę podczas gdy 2 były odwrócone i trzeba było zgadnąć którą się piło
![]() Ostatecznie doszliśmy do tego, że między nimi praktycznie nie ma różnicy w smaku... A jak nie ma różnicy... to już wiecie co słynne powiedzenie mówi Kupiliśmy Żubrówkę
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
a jak ta nowa butelka wygląda? bo cos w necie nie moge jej znalesc
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
My zdecydowalismy sie na Krupnik, gdyż kolega TŻta kupił w tamtym roku ja na swoje wesele i mu zostało więc odkupimy od niego po nizszej cenie
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
My mamy Krupnik
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Żołądkowa gorzka De Luxe
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam pytanie... bo ja slyszalam ze w marketach sie nie powinno kupiowac wodki bo moga dac jakas podrobke. nie oszukali was w ten sposob? mi szczerze mowiac wydaje sie to malo prawdopodobne no ale jednak jak juz mi ktos powiedzial o tym to obawa jest:/ jednak cena za smirnoffa rewelacyjna! ja sie zastanawiam nad: -panem tadeuszem -smirnoffem -stockiem -palacowa -arapovem (niemiecka) -helsinki (chyba austriacka) na imprezy kupujemy zoladkowa albo krupnik ale jakos mi ta wodka nie pasuje na wesele... nie wiem dczemu. moi rodzice tez sa przeciw. no i nasi znajomi juz mieli niemile wspomnienia po jednej i po drugiej ![]() ale nie mam pojecia jak wygladaja ceny tych wyzej wymienionych w hurtowniach czy marketach. Arapov kosztuje ok. 7 euro 0,7l czyli wychodzi kolo 28zl - cena sklepowa jak za 0,7. Helsinki natomiast ok. 22-23zl za 0,7l. tyle ze jest to wodka bez banderoli i trzeba by ja sprowadzac "na raty" wlasnie przez to ze bez banderoli. a z naszymi to nie mam pojecia jak wygladaja ceny. my bedziemy raczej liczyc 0,5l na osobe. bedziemy miec wesele na 150-170 osob a na poprawinach bedzie ok. 50 osob. i na pewno bedziemy kupowac w butelkach 0,5l. chyba ze stanie na Arapovie lub Helsinkach to wtedy 0,7l bo tam nie produkuja wodki w 0,5l butelkach.
|
|
|
#1190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jesteśmy spokojni.
|
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy stocka, sprawdził się super, teraz jeszcze dopijamy na imprezkach to co zostało.
Co do marketowych zakupów, to nawet wczoraj mój brat mówił że mozna się naciąć na gorszy sort kupując np. w Biedronce (żeby było jasne noc nie mam do biedronki bo dużo rzeczy tam kupuję ale akurat alkoholu nie). My kupowaliśmy u znajomego który ma sklep z alkoholem, bierze prosto od producenta, no i dla nas miał super cenę: 19.10 z 0,5. To co nam zostało, nienapoczęte kartony przyjął z powrotem. Poszło nam na 85 dorosłych osób (kilka wydaliśmy gościom + karton na bramy) 9 kartonów.
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki alkohol na wesele?
podbijam wątek
myślimy właśnie powoli o wódce na wesele 2012 i wahamy się pomiędzy Palace a Smirnoffem. Co polecacie?
|
|
#1194 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam Palace na swoim weselu (24-09-2011) Polecam za to, że: 1.jest niedroga 2.ma ładną butelkę (ładnie wygląda na stole) 3.goście chwalili 4.nie jest paląca (w porównaniu ze Smirnoffem) 5. nie ma po niej kaca |
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
o dziękuję za odp
a mogę spytać po ile kupowaliście? my mamy ofertę 19,40 i się właśnie zastanawiamy czy brać
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chciałabym skorzystać z Waszego doświadczenia jeśli chodzi o wybór alkoholu.
Wesele z poprawinami mamy w czerwcu 2012 i chcemy sporządzić listę trunków (rodzice Tżta chcą już zacząć kupować), niemniej nie wiemy ile i jakiego rodzaju. Impreza na 70 osób. Przeglądałam wątek, ale nie chcę korzystać z pomysłów z ubiegłych lat, tylko z czegoś aktualnego. Macie może rozeznanie jaka wódka jest najlepsza i ile jej na taką ilość osób? To samo jeśli chodzi o wina (jakie i ile) i inne alkohole? Rzecz jasna wszystko w granicach zdrowego rozsądku jeśli chodzi o cenę ![]() Proszę o pomoc
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
hej
My na wesele na 80 osób dorosłych kupiliśmy 125 butelek 0,5l gorzkiej żołądkowej de lux i 30 butelek wina jakiegos z biedronki po 12 zlotych ktore bylo naprawde extra wszyscy chwalili wesele trawalo od godz 18 do 6 rano a poprawiny od 10 do 1 w nocy i zostalo nam jeszcze ok 40 butelek wodki :P dodam ze wesele bylo na wsi i ludzie raczej lubiacy wypic przy takich okazjach i nie bylo kaca nastepnego dnia po weselu ani po poprawinach sama pilam ta wodke a ogolnie nie pije i tez sie dobrze czulam my za butelke placilismy po 16.40
|
|
#1198 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję ślicznie za odp
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to ją wódkę nie kupimy i tak będą ją pić
![]() no my jako Młodzi i świadkowie będziemy pić wodę w kieliszkach wiec nam to jest obojętne Ja nie lubie wódki,mój narzeczony pije ale nie przepada jakoś szczególnie.Często na weselach jest gorzka żołądkowa i chwalą ją sobie
Tylko kobieta potrafi jednego dnia powiedzieć proszę, dziękuję, przepraszam, jesteś świnią, nienawidzę Cię, wybacz, kocham Cię i żegnaj Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę ![]() Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

stresik już lekki jest

22.05.2008
14.08.2011