|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Przesada w żadną stronę nie jest dobra, organizm musi sie uodparniać, wcześniej czy później i tak dziecko będzie się musiało z tymi zarazkami spotkać.
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2613 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
kota bym od tego dostała ![]() Więc podziwiam.
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak dalej pójdzie to będziemy brać z tż porównywalną ilość ciuchów
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
Nadia zajrzałam teraz na prognozę pogody i widzę, że ładnie będzie nad morzem na Twój wyjazd. Temp . od 23 do 27. To raczej letnie rzeczy bym wzięła, jeansy i cos na wierzch jakiś sweterek, bluzki z długim rekawem to chyba Ci się nie przydadzą.
Muszę ogarnąć mieszkanie i tez się spakuję na jutro.
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-07-15 o 16:16 |
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym poleciła jakąs ciepła bluze albo ze 2, koniecznie jakas chustke i pełne buty
![]() My jak jechalismy na weekend na poczatku czerwca to niby był upał i tyle co na plazy siedziało sie w stroju przyjemnie i wrecz goraco było, tak 'na miescie' wiał paskudnie zimny wiatr a wieczory nie do zniesienia. Jednego dnia miałam na sobie 4 warstwy a itak było mi zimno |
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez bym chciała, żeby było ładnie
![]() Swoją drogą to do d..... z tą pogodą u nas w kraju, nigdy pewności nie ma...
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, myślałam że nic mnie już nie zdziwi
przyjechała karetka po mamę i tylko kierowca przyjechał na szczęście szybko jej wymienili rurkę i jest już dawno w domku ![]() na obiad zrobiłam karkówkę duszoną z grzybkami ![]() teraz piję kawę, pogoda paskudna i zimno jak cholera
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
anastazja mnie w tym kraju chyba juz nic nie zadziwi
zreszta w innych juz tez niestety wazne ze mama juz w domu kciuki za zdrowko mamy mnie boli brzuch .. Jakas mala pinda w pracy szla tylem i mi z lokcia uderzyla a to bylo z 2 godz temu i jeszcze czuje |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Chore to wszystko, chore. Strach się bać, co będzie dalej, bo mam wrażenie że jest coraz gorzej. Załamka...
Wiecie, co zjadłam na obiad? Makaron spaghetti z pomidorem, śmietanką i przyprawami. :P I było smaczne. Uboższa wersja makaronu z pomidorem i puszystym serkiem typu almette. Da się zjeść, jest szybkie i nie wymaga dużo pracy.A teraz moje "ulubione" Dlaczego ja i Trudne sprawy. Rozkładam dechę i poprasuję te ciuchy, które cierpliwie czekały na swoją kolej... Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2011-07-15 o 16:43 |
|
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Od razu sie przyznaje ze nie nadrobilam i dzis nie nadrobie ani tez jutro, dopiero w niedziele popoludniu, ale to moooooooze ![]() Wczoraj wrocilam ze szpitala przed 22 a jutro mam dyzur 24 godzinny i sie chyba pochlastam. Az sie pomodle zeby grzmialo, padalo na maxa i w ogole burza nie z tej ziemi i ludzie nie wychodzili z domu. Kto jest naprawde chory to wiadomo ze przyjdzie ale nie takie rzeczy jak np "od 3 miesiecy gorzej widze", to do poradni a nie na ostry dyzur, cos od 3 miesiecy nie jest ostre ![]() Az sie musialam wygadac bo od tygodnia jestem tak zawalona ze juz sie zrobilam bardzo rozdrazniona. Potrzeba mi odpoczynku Nie wiem jak u Kraven ale u mnie na dyzurze to bywa dobrze ponad 50 osob (w tym dzieci tez, nawet takie malenstwa). Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-07-15 o 16:52 |
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam głupie pytanie :P Czy Wasz TŻ ma hopla na punkcie cycków waszych ? |
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ostry dyżur, czyli nagłe przypadki przychodzą jak do okulisty haha
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lili, to jest niestety standard, polowa przypadkow ktore przychodza to nie sa stany ostre. Czasem ratownicy odsylaja ale ludzie juz sie wycwanili i im klamia ze np boli czy cos sie stalo dzis a potem ja dociekam i np boli od 2 tyg. Wczoraj np byla dziewczyna ktora od tygodnia boli oko - no fakt, miala cialo obce pod powieka i w sumie dziwilam sie ze tydzien wytrzymala, no ale coz. Rozwalilo mnie jednak cos innego - pod koniec badania ona sie mnie pyta czy jej wystawie zaswiadczenie o widzeniu do pracy. Nooo tak, bo Izba Okulistyczna to Poradnia Medycyny Pracy, peeewnie |
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, poprasowane. Jeszcze tylko zasłony, ale to TŻ musi mi ściągnąć, bo ja nie dosięgnę. Po kupieniu zawiesiłam ale w bardzo ryzykowny sposób, więc już się za to nie biorę. Muszę jeszcze przeprać obrusik na mały stolik. W niedzielę przyjeżdża rodzinka
Mam zamiar zrobić zupkę krem brokulową i chyba makaron z pieczarkami... Żeby było po naszemu. A w ogóle, to ze 3 godziny temu uderzyłam się o szafkę. I strasznie mnie boli maly palec. ;/ Zawsze coś, kaleka ze mnie ;/ |
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Talu ja mam dyżur na oddziale, więc mam tylko dzieci oddziałowe. Ale dopóki nie zmienili ustawy o pomocy nocnej i świątecznej to nasz szpital obstawiał nocną pomoc.
I wtedy było tak 30 dzieci dziennie. ' Najczęściej zaczynało się o 23, np gorączka od godziny, lek p/gorączkowy podany przed przyjazdem ( czyli najczęśceij 10 minut temu) i gorączka nie ustępuje
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa kraven, szkoda gadac normalnie Ale to fajnie ze na oddziale - zazdroszcze Bo tak w sumie wiadomo jacy pacjenci sa i ewentualnie czego sie mozna spodziewac a na izbie to jedna wielka loteria.Milego popoludnia i wieczoru wszytkim zycze bo ja sie juz chyba nie pojawie
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wpadłam na chwilke się przywitać, nie mam ostanio zbytnio czasu na odpisywanie. Praca bardzo mi się podoba, atmosfera świetna(nawet nie zauważyłam, że już piątek) . Zarobki mogłybyć lepsze, ale trzeba okres próbny przeczekać(mam nadzieje, ze dostane wiecej podstawy niz TZ , choć on kiedyś mówił, że nie przeszkadzac mu bedą moje wyższe zarobki, a teraz trochę chyba zmienia zdanie). Szef chyba ze mnie zadowolony. I zaczynam ubóstwiać politechnikę, cieszę się, że zdecydowałam się na takie studia, jednak dają perspektywy rozwoju i zatrudnienia.Ale mieszkanie strasznie zapuściłam Dziś mieliśmy z TZ na dzien probny na silownie isc, ale chyba nie damy rady, bo jego jeszcze nie ma, zreszta nie chce mi sie bardzo. Zaraz obejrze co w kinie może tam się wybierzemy. Lub do rodziców pojedziemy znów, bo moja siostra też na sobotę przyjechała i dużo znajomych. Zostało nam w budżecie trochę ponad 400 zl na ten miesiąc(odliczając paliwo), mam nadzieje, że damy radę do 10, choć w lodówce pustki i chemia się kończy. Plus czeka mnie wizyta prywatne u gina plus tabletki. Przez ostatnie zmiany zapomniełam o poniedziałkowej wizycie i następna dopiero 30 sierpnia ![]() O i w jsku są promocje na koszyczki różnorakie do 70% chyba któraś z Was chciała zakupić. Punto gratuluje umowy ![]() Nadia i Lilo super pogody na urlopie i ekstra opalenizny po A dla Taluuah i Kraven mniej "nagłych 3 miesięcznych" przypadków i więcej odpoczynku ![]() Lili ale malutka ta Twoja mała, i juz uczy się nocnikowania ![]() Niedługo będę zamawiać prezent na roczek dla chrześniaczki, może jakieś podpowiedzi(obstawiam roweryk, ale z chrzesnym muszę ustalić, żeby dwóch nie dostała)
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2011-07-15 o 18:49 |
|
|
|
#2631 | |||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doładowałam kartę miejską, kupiłam powietrze w sprayu i kilka babskich drobiazgów. Reszty nie kupiłam bo kumpel nawalił. Tak czy inaczej to żadna dla mnie przyjemność niestety ![]() Cytat:
![]() Alkoholizuję się w imię rozpoczętego łikendu ![]() Zdrowie wszystkich SPD
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu was odwiedzilam
już powoli sie nie łapałam gdzie mam pisac (w sensie w jakim wątku). ja zapuscilam mieszkanie, nie wklejam rachunkow do pliku i ogolnie pupa blada a nie SPD
|
#2633 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Bry Piękne
![]() ciesze się, że dziś piątek i weekend wolny TŻ się wybiera do kolegi na męski wieczór w ich wydaniu to jest oglądanie paru filmów pod rząd.. a ja zostanę odtransportowana do rodziców, przynajmniej sama nie będę siedzieć![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Poprasowałam i poszykowałam rzeczy. Do torby będę ładować jutro lub w niedzielę rano... raczej jutro
![]() Nawet nie wiedziałam, że mam tyle ciuchów Dlatego tak orientacyjnie powykładałam "co mogłabym zabrać" wyjdzie w praniu jutro - zabiorę co się zmieści Pogoda podobno w kratkę ale na krótki rękaw w sam raz Ufff ![]() Jutro popołudniu wybieramy się na Habakuk ![]() ![]() Szybciej czas zleci
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Mała dzisiaj spała w dzień wiec pewnie do 23 posiedzi. Ja i tak pewnie przesiedzę całą noc bo 100m od naszego domku jest amfiteatr gdzie dzisiaj są szanty. Muzyka przez całą noc
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Paulunia a u mnie słychać Festiwal Muzyki Rosyjskiej czy coś takiego.
Ja już padam, posprzątałam chatę, poukładałam pięknie w pokoju. jutro łazienka i kuchnia na błysk, TŻ nie pozna mieszkania jak wróci. Właśnie przyszedł, więc podaje zupę kalafiorową i będziemy oglądać HP i Komnatę Tajemnic. )) Miłego wieczoru!
|
|
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam są poważniejsze nagłe przypadki, a nie zaniedbania sprzed hen czasu ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
-krzesełko do karmienia (my dostalismy i to był super prezent) -ja bym się cieszyła tez, jakby mała dostała stoliczek+2 krzesełka z Ikea- stoliczek 79 zł, krzesła 39 zł/sztuka. w ogóle to u mnie już śpią jak zwykle ![]() Tż usnął z dżojstikiem w ręku, bo miał ambitny plan pograć w grę ![]() nie udało się
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-15 o 22:50 |
||
|
|
|
#2638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieno przesadzaja ludzie zeby z czyms co boli dluzej szli dopiero na ostry no ale jak sie nie chce czekac w kolejce normalnie wspolczuje Cytat:
Cytat:
a mozna spytac czym sie zajmujesz? Cytat:
tez musze powietrze kupic zmykam spac kochane bo padam tzn pewnie jeszcze cos porobie zanim tz wroci ale od kompa odpadam jeszcze 2 dni i wolne w sumie najwazniejsze zeby jutro jakos dotrwac do konca w pracy bo nd. to tylko 6 godzin to moment zleci |
||||
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
nareszcie weekend ![]() Mieliśmy dzisiaj jechać nad jezioro troche się poopalać, ale zaraz będzie padac.
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam SPD
Ja ostatnio mam troche zawrót głowy i dlatego mało pisze, wybaczcie. W czwartek Tż pojechał po wypłate, był umówiony z szefem, a on po prostu sobie wyszedł z biura przed przyjściem Tżta, a pieniądze zostawił mu u pracownicy. Strasznie mało mu wypłacił- 400zł, wcześniej Tż wziął 400 zł zaliczki, więc 800 zł wyszło. A miesiąc temu, za tyle samo godzin dał mu 1200zł. Tż zadzwonił do niego i sie pyta co jest grane, że sobie wyszedł jak byli umówieni, a on zaczął coś kręcić, nie potrafił powiedzieć kiedy będzie robota, to Tż się wkurzył i powiedział, że juz szuka sobie nowej. Wczoraj zadzwonił do konkurencyjnej firmy i jest szansa, że go zatrudnią. W tamtej firmie potrzebuja kogoś z doświadczeniem w meblach kuchennych, a mój Tż od 4 lat się tym zajmuje. Szef tamtej firmy powiedział mu, że ma w poniedziałek na 8 przyjechać to pogadają. Powiedział mu też, że najpierw dostanie umowę na 2 miesiące, a potem na rok. Trzymajcie kciuki dziewczyny!!!! Wczoraj miałam wolne i oczywiście nic nie zrobiłam.Ani nie napisałam artykułów, ani nie posprzątałam. Poprałam tylko troche, a potem przyjechał mój tata i byliśmy w biedro. Kochany tatusa nakupił małemu danonków, soczków i rybek, odciążając przy tym mnie. Potem jechałam na tipsy, teraz mam frencha z różowym, brokatowym paskiem przy białej końcówce. Przy okazji ta koleżanka podcięła mi grzywkę za darmo, bo jest też fryzjerką. Dzisiaj się będę musiała po pracy wziąć za sprzątanie. W pracy też bede sprzątać bo sobota jest. Normalnie bede miala dzisiaj dzien sprzątania.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

tam są poważniejsze nagłe przypadki, a nie zaniedbania sprzed hen czasu