|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Camomile mi umknelo Twoje pytanko na temat szczepien... wybacz.
Mam przed soba plan szczepien i tam jest napisane, ze zwykle juz nie szczepia na gruzlice w UK. Szczepia wtedy gdy dziecko ma kontakt z kims kto jest chory na gruzlice. Niby powinno sie szczepic przy porodzie, ale mozna tez pozniej. Co do rota to musze sie zapytac dziewczyn na forum Matki Emigratki
|
#1442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo jak piję niegazowana to jakbym kranówę piła ![]() Cytat:
I całe szczęście ![]() Idę walczyć z wieczorna marudką Dobranoc |
||||
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wy lecicie z tymi postami! Od kilku dni nadążam tylko czytać. Ale niestety mam obecnie trójeczkę dzieciaczków (dwoje swoich i siostrzenicę) i czasu brakuje... Poza tym jak jest ładna pogoda, to idziemy na dwór... Ale wieczorami zawsze doczytuję.Teraz uciekam spać, bo wczoraj czytałam do pierwszej w nocy zamiast spać Papa |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialo mi sie...
Aga_pe fryz fajny, choc absolutnie nie dla mnie 100 lat dla jutrzejszego jubilata Fotki spacerkowe Eweska swietne wiadomosci o Piotrusiu ![]() Paulizia w UK w ogole nie szczepia p/gruzlicy? Ta choroba jest wciaz aktywna i grozna, wiec troche sie dziwie. A w szumie z radia moze byl jakis przekaz z kosmosu??? ![]() Nie mam juz sily pisac co u mnie, ale pewnie niewiele sie roznie w tej kwestii od Was - snu mi troche za malo, to moj glowny problem. |
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve czy w ogole to nie wiem. 20 lipca Antek ma przeglad u lekarza wiec koniecznie zapytam o gruzlice. Byc moze jak sie czlowiek uprze to dostanie.
Mam nadzieje, ze mi UFO Antka nie porwie ale kima juz tak ponad godzine
|
#1446 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowa pora wyjatkowo
.TZ na posterunku, zmienil pieluche, teraz dokarmia mala butelka (po 1h na UU wyssala wszystko co sie dalo ) a ja mam chwilke dla siebie yeeeey .Wlasnie zamowilam bezplatne probki pieluch wielorazowych . Bedziemy testowac!Ktoras z was tez je uzywa, pamietam, ze obilo mi sie o oczy wczesniej, tylko nie pamietam kto , Mimbi moze, dobrze kojarze??Cytat:
Cytat:
No wlasnie, widze ze w Irlandii szczepia na gruzlice, w UK nie Ale chyba zaszczepie prywatnie w polskiej przychodni, bo jednak do PL bedziemy jezdzic (o ile nie jest za pozno teraz sie dopiero skapnelam...)Co do rota to widze, ze wy wszystkie tez nie szczepicie, wiec jeszcze sie zastanowie. MoniaK, mamaoptymistka trzymajcie sie dziewczyny!Jutro bedzie lepiej Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.I wszystkiego najlepszego dla malego solenizanta (pisze juz dzisiaj, bo nie wiem czy jutro tu bede miala czas wejsc)
|
|||||
|
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
Camomile ja nie wiem co do rota, bo jeszcze nie skonsultowalam tego z lekarzem. Szczepienia wciaz przed nami wiec ten temat zaczynam dopiero przyswajac
![]() I tez osobiscie by Antek dostal i rota i BCG
|
|
#1448 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za fale radiowe ![]() moj sie opiera ale czasem usypia jak mu wlacze dzwieki natury Cytat:
normalnie nie szczepia kiedys szczepili dzieci z europy wsch, a teraz niby ludzie sie tyyle przemieszczaja, podrozuja i roznie z tym szczepieniem jest moim 2 kumpela zaszczepili, one rodzily w innych miastach niz ja (wiekszych)nalegaly i im tak, a ja rodzilam w malym miescie, i nam domi nie zasszczepili, ale zalatwilismy mu w pl jak mial 2lata Cytat:
Cytat:
camomile, w przychodni w pl nie zaszczepisz trzeba zalatwiac w wojewodzkich osrodkach bodajze, bo tej szczepionki nie idzie kupic, ona jest dostepna tylko na oddzialach noworodkowych w szpitalach, dzieki za zyczenia dam znac, bede piekla z twojego przepisu tez Cytat:
![]() jessssu! jakie chwile grozy przezylam! normalnie prawie zeszlam na zawal!!¨ spie sobie w najlepsze i nagle budzi mnie alarm niani angelcare! podnosze sie z lozka, w pol snie mysle sobie:" o kur... co sie dzieje!? przeciez tak dawno sie nie wlaczala!" podlatuje do lozeczka a dziecka nie ma! nogi mi sie ugiely, tysiac mysli, juz mi przesszlo przez glowe ze moze dominik go zabral ![]() a to tz poszedl go karmic do innego pokoju ![]() zapomnialam ze wogole jest ![]() ![]()
|
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!
Ja chciałam tylko napisać że nie mogę się napatrzeć na zdjęcia Waszych dzieci w avatarkach-są takie słodkie!
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe
![]() Dzień dobry od 5 nie śpię, bo do 6 siedziałam przy łóżeczku i patrzyłam czy Gabrysia się budzi ![]() śpi od 20 bez przerwy ... nadal śpi ![]() chyba, że ktoś mi ją nakarmił w nocy zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok ![]() musiałam ściagnąć mleko z U, drugi czeka na śpiącą królewnę, ale boli ... w sumie to wszyscy śpią oprócz mnie ... Wszystkiego najlepszego dla Dominika Agi_pe !!!!!!! EDIT: Zosia się obudziła a Gabrysia jeszcze nie !!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-16 o 06:25 |
|
|
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja przechodzi skok i wieczorami jest okropna, wyje jakby ją ze skóry obdzierali i sama nie wie czego chce, ale oby do końca skoku ![]() No i Hania skończyła dzisiaj 6 tygodni a mamusia skończyła połóg
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
obudziła się o 6:45
tańce, hulańce, swawole przy UU humor ma dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- poszła spać
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy bardzo noo, wiem co czujesz, ja tez sie denerwowalam jak tak spal Cytat:
![]() a mi sie ciagnie dzien za duzo czasu jakos mamchlopaki ukladaja klocki urodzinkowe
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry.
U mnie od 2 dni noc ciezka dni tez ;/ Mala ciagle placze caly czas musza ja nosic i tez placze no pozniej sie uspokaja i znowu placz i tak w kolko az zasnie. zasypia na pol godz i znowu ryk. ja juz nie wiem co mam robic . co ja boli. wczoraj na szyi zauwazylam ze jest lekko odparzona smaruje sudocremem. zminilam mleko i dokarmiam ja bebilon pepti i tak jej w brzuszku sie wierci moze przez to ale za to wysypka sie pomniejszyla. Jutro chrzest ja nie wiem jak to bedzie, ech chyba mam depresje
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła akcja andziot Zazdroszczę, też chcę, żeby Edzik tak spał! U nas znów gorzej, chociaż spał od 23 do 2:30 w swoim łóżeczku ![]() Zaczynam program odzyskiwania swojego łóżka ![]() No, a potem spał do 5 ze mną i potem takie dosypianie przy suszarce, bo nie miałam siły oczu otworzyć, a co 5-10 minut marudzenie. Idę się myć, może Edzik posiedzi trochę w bujaku ![]() Nie wiadomo, czy będą operować tż. Ropień się zmniejszył o połowę. Tylko, że ropień sam z siebie się nie może zmniejszyć Lekarze mówią, że takie rzeczy się nie dzieją...Więc nie wiadomo - tż się czuje gorzej, ale chyba operować nie będą i jest do d..., tak by zoperowali i byłby spokój na jakiś czas, a tak nie wiadomo
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
U nas noc jak zwykle czyli kiepska Było kilka pobudek, więc o szóstej już nie wytrzymałam i obudziłam małża aby przejął synka Tatuś wybujał w foteliku i śpi do tej pory.Andziot, weź oddaj mojemu Tymkowi trochę tego snu Gabrysi Umieram z zazdrości że ona tyle śpi Mattal, trzymaj się dzielnie My za godzinę wybywamy na spacerek, później obiad u mamy i grill u znajomych więc dzień pełen wrażeń. W końcu wyjdę trochę do ludzi bo już dziczeję
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Usnął w bujaku
Więc mam z 20 minut dla siebie. Muszę się zabrać za moje brwi, bo już wyglądam jak Yeti
|
|
#1458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie jak wujek TO z Adamsów!!!!!!
|
|
#1459 |
|
Przyczajenie
|
witam czy można się dołączyć do waszego grona
moja córeczka w poniedziałek skończy 8 tydzień,urodziła się w 34 , przeszła operacje ale teraz jest dobrze chociaż i tak cały czas się boję
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u mnie przedziwna noc malutka zasnela przed 20 i obudzila sie o 00.30 ![]() pierwsy raz takie cos sie zdarzylo wiec dostala butle i poszla spac oczywiscie psotekala pomruczala ale zasnela spala do 6 zjadla i koniec spania tz ja usypial zasnela, za 15 minut od nowa w koncu po 7 zasnela spala do 8.30 teraz troche zjadla pierdki ida jak szalone ma taka kaszke na buzi ![]() jak sie napreza to robi sie to czerwone smaruje po kapieli emolium a w dzien oilatum soft kremikiem bo ma suche od czego to moze byc... soczek jablkowy odpada bo dostaje go od wtorku i to po 6-8 ml zaczynalam od 5 ml ja nie wyspana jutro na 5 lecie slubu siostry tz a dzisiaj duuuzo sprzatania tak wiec milego dnia a ja sobie chyba palne kolejna kawe bo zaraz zasne ![]() ja na szczescie brwi mam wyregulowane zajela sie tym moja kosmetyczka, nalozyla tez henne i od razu wygladam jak czlowiek a wieczorem bede probowac plastry z woskiem i w ogole wieczor spa sobie chyba zrobie ![]() andziot ale ci Gabrynia pospala ![]() matall kciuki za tz
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-07-16 o 10:09 |
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeew
jaką ja miałam cudowną noc... wczorajszą niestety... Lola jadła o 23.oo, 4.00 i 7.00. Normalnie nie wierzyłam! a dziś co 2 godz spaaaaaaaaaaaaaćczy ten głupi trądzik, który mają nasze dzieci przeniósł sie u kogoś na klatkę piersiową??? |
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
U nas jedzonko o 20.30, potem 1.45 i 5.45. Nie było źle Kupy ciągle brak Oby pojawiła się w ciągu dnia andziot, co Ty dajesz małej, albo co sama "przyjmujesz", że ona tak śpi, zdradź tajemnicę, my sobie też zapodamy i będzie super może ja Pepe daje za mało mleka i dlatego takie krótkie spanie?? dostaje po 120-130 mojego, a jak bebilon to ze 120 ml wody plus 4 miarki mleka matal, ja też mam takie brwi na szczęście dłuższa grzywka je z lekka przykrywaWracam do pracy
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-07-16 o 10:14 |
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nieszczęście się stało !
![]() Wczoraj wieczorem nie mogłam nakarmić małej, wściekła się i ssała jakby nigdy cycka nie widziała, a mi świeczki w oczach .. Miałam w lodówce 80ml mojego mleczka, które chciałam zamrozić, ale postanowiłam jej podać żeby już tak niecierpieć .. Nalałam wrzątku do miseczki, żeby podgrzać w niej butlę, niosę, a tu hoooopppp .. wypadła mi ! Odskoczyłam ''jak poparzona'', ale i tak trochę poleciało mi na nadgarstek .. I tym sposobem przez 20 min (póki TŻ nie wrócił z treningu) obie ryczałyśmy. Ja poparzona, a ta głodna.. Jedną ręką ją trzymałam, a druga pod kranem i lodowatą wodą .. Teraz już nic nie boli, nie piecze i o dziwo tylko lekko czerwone .. Dziś jedziemy do teściów na weekend, dla małej dobrze, bo pod domem sobie w wózku postoi i się nawdycha tego powietrza, tam pełno zieleni ..ale ja się będę nudzić pewnie .. chyba, że zabiorę lapka .. ![]() SiLLee, andziot, szok, że Gabrysia tyle śpi, zazdroszczę ! ale chyba faktycznie też bym się troszkę martwiła .. i dołączam się do pytania Anulinki , czym Ty ją tak karmisz, że tyle śpi .. Paulizia, też spróbuję szumu z radia, mniej prądu zeżre niż suszara Gabi kocha wszystko co szumi ..ewesko, jak dobrze, że z dzieciaczkami siostry coraz lepiej ! Tyle kciuków było trzymanych za ich zdrowie, że nie mogło być źle ![]() moria, ja też i widzę, że większość z Nas ma podobnie z tym, że jak dzidzia czuwa i nie płacze to nie lecimy do niej od razu się pobawić i robimy to z tych samych powodów : trochę, bo nam się nie chce, a trochę, by maleństwo potrafiło same się sobą zająć nie jesteśmy chyba przez to wyrodnymi matkami ![]() amarcia , tak, moja Gabi też miała troszkę tych krosteczek na klatce piersiowej ..Ja już nie wiem czy to trądzik, czy jakieś uczulenie, nie wiem ..Czasem znika, czasem znowu się pojawia .. i Gabi też co 2 godz dziś jadła a ostatnio spała nawet 5,5h....
|
#1464 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U nas standardowo karmienie o 23 i pobudka o 4 i o 8 ![]() Posprzątałam już, teraz siedzę z farba na włosach ![]() W końcu lepsza pogoda wyjdziemy na spacer i zakupy spożywcze bo w domu pustki. Jutro przyjeżdża starszy synal
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() amarcia u nas jest, oprócz tego że na całej twarzy i we włosach to na klatce piersiowej ma jakieś 6 kropek już się tym denerwuję i nie wiem czy do lekarza z tym nie iść.Zmykam na zakupy, później zajrzę na wizaż
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejj
![]() my dziś jedziemy do moich rodziców na noc. mam nadzieję, że Marcelek będzie w nocy spał ładnie tak jak w domku przyjeżdża moja siostra z Holandii, a nie widziała jeszcze małego będzie chrzestnąwczoraj przygotowywałam wodę na spacer dla niego i wlałam wrzątek, a coś słabo się zakręcało (kręcę, kręcę i nie mogę dokręcić) no to wzięłam butlę, przechyliłam, żeby sprawdzić i wrzątek mi się na łapy wylał na szczęście tylko jeden paluszek :P ma czerwoną plamkę i luzik. kupiłam Marcelkowi w Cocodrillo na przecenie 4body + czapkę i zapłaciłam 31zł a normalnie by było 85zł body po 6zł i 8 idźcie, to może jeszcze coś u was będzie ![]() i .... wczoraj wypiłam pierwszy raz od września PIWO żywiec 500ml. jeszcze było dodatkowo fajnie, bo z TŻ oglądaliśmy Pulp Fiction i jedliśmy chrupki bekonowe, a ja się "nawaliłam" . .. mały spał także total luzzz ![]() Enchan współczuję........ to musiało być nieciekawie. Dobrze, że dłużej nie musiałaś czekac na TŻta. Aga_Pe ale słodka reakcja młodego 100lat dla Domiego.. jeszcze niedawno był taki maluteńki... (zdjęcia w Twoim albumie) ! ach te wynalazki do łóżeczka bardziej stresują niż pomagają chyba ![]() Matall cieszę się, że u Was lepiej ,oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Andziot co do tego spania Gabulki, to wiem co czujesz. jak Marcel spał po 8h 2dni pod rząd jakiś czas temu, to też wstawałam w nocy i patrzyłam czy oddycha ale chyba trzeba się cieszyć
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-07-16 o 10:58 |
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe foty
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Helou!
Meldujemy sie z Antosiem! Ja z kawa, a on z kupa ![]() Smierdzi strasznie ![]() Antek spal z szumami od 20 do 1:30 ![]() Pogoda u nas dzisiaj TRAGEDIA!!!! Leje ![]() Mielismy jechac na grilla do kolegi Tz, ale chyba nic z tego nie bedzie ![]() Sto lat sto lat dla Dominika! Duzo zdrowka, pomyslnosci, pieknych prezentow i spelnienia wszystkich marzen ![]() Enchantress, The Sania obie poparzone oby przestalo szczypac aga_pe SilLee moze jutro bedzie lepiej? Trzymam by tak bylo Matall ![]() Anulinka za kupe
|
#1470 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choc Twoi chłopcy tak grzeczni, że tylko zazdrościć...Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Idę obczaić mateczkę matalleczkę ![]() enchantresss czy ty mówiłaś coś o techniku farmacji? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

wszystko jest na dobrej drodze
Od kilku dni nadążam tylko czytać. Ale niestety mam obecnie trójeczkę dzieciaczków (dwoje swoich i siostrzenicę) i czasu brakuje... Poza tym jak jest ładna pogoda, to idziemy na dwór... Ale wieczorami zawsze doczytuję.
ale kima juz tak ponad godzine
, Mimbi moze, dobrze kojarze??
teraz sie dopiero skapnelam...)
trzymajcie sie dziewczyny!

Było kilka pobudek, więc o szóstej już nie wytrzymałam i obudziłam małża aby przejął synka
Tatuś wybujał w foteliku i śpi do tej pory.
Umieram z zazdrości że ona tyle śpi 

żywiec 500ml. jeszcze było dodatkowo fajnie, bo z TŻ oglądaliśmy Pulp Fiction i jedliśmy chrupki bekonowe, a ja się "nawaliłam"