|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli gdzieś wychodzisz i planujesz ogolić nogi golarką, to nie rób tego w pośpiechu "bo się spóźnię, bo się spóźnię". Lepiej się spóźnić niż narobić sobie takiego kłopotu jak ja. 8 krwawiących ranek na kostkach, które nie chcą przestać krwawić. Dobrze, że jechałam samochodem i mogłam sobie przykładać wacik. Niestety szybko się "skończył", a ranki były coraz bardziej uparte. Musiałam sobie ukradkiem przykładać ten zakrwawiony wacik jak byłam już na miejscu.
Lepiej było się spóźnić.
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
A propo tego nieszczesnego golenia- wybij sobie z glowy golenie nog na sucho
Tez niby nie mialam czasu. A teraz na nogach mam tak jakby zadrapania i wyglada to jak blizny. Na szczescie nic nie krwawilo
|
|
|
|
#2615 |
|
Konto usunięte
|
a ja wolę golić na sucho bo wtedy są ogolone dokładniej niż na mokro.. a pianki do golenia to wystrzegam się jak ognia bo wtedy jakbym się nie ogoliła
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;28142524]a ja wolę golić na sucho bo wtedy są ogolone dokładniej niż na mokro.. a pianki do golenia to wystrzegam się jak ognia bo wtedy jakbym się nie ogoliła
[/QUOTE]I naprawde nie kaleczysz nog? Mnie co najmniej po takiej operacji pieka,ze spac potem nie moge |
|
|
|
#2617 |
|
Konto usunięte
|
no nie kaleczę
![]() tzn troszkę pieką jak je później posmaruję balsamem ale tylko chwilkę ![]() ale ranek nie mam
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
A ja Wam szczerze radzę - jeśli założyłyście buty, od których bardzo bolą Was palce, lepiej idźcie na boso przez połowę miasta, niż dalej miałybyście kontynuować noszenie butów
![]() Ja kupiłam sobie kiedyś śliczne, białe balerinki. Założyłam je po raz pierwszy i wyszłam na miasto. Starałam się jednak nie zwracać uwagi na uporczywy ból w dużym palcu u stopy. Gdy wróciłam do domu, zobaczyłam, iż mój palec jest cały czerwony. Stopniowo skóra (pod paznokciem) robiła się jednak fioletowa (wylew podskórny, ładniej zwany siniakiem), nie będę się jednak wdawała w szczegóły przed godziną 22 Udałam się z tym 'fantem' do chirurga, który powiedział: albo stół, albo czekasz na to, aż urośnie nowy paznokieć. Wybrałam drugą opcję... która przeciągnęła się aż do 12 miesięcy :|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam zawsze przerozne bole stop jak mam nowe buty. Raz nosilam szilki (moj rozmiar ), ktore po prostu byly za ciasne przy pietach ale myslalam,ze pewnie, rozchooodza sie |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zakładaj nowych butów na długie latanie po mieście, imprezę, wesele etc, jeżeli masz tendencję do odchorowywania nowego obuwia.
Wybrałam się na imprezę w nowych, mega wysokich koturnach. Ledwo doczłapałam na miejsce imprezy, gdyby nie pomoc koleżanki, na której ramieniu mogłam się wesprzeć to dotarłabym jeszcze później. O tańczeniu praktycznie nie było mowy, więc większość czasu przesiedziałam przy stoliku. W drodze powrotnej zlitowała się nade mną koleżanka i zamieniła się ze mną butami, bo nie mogłam normalnie chodzić. Ostatnio przelatałam pół miasta w nowych mokasynach, bo "przecież płaskie buty nie mogą mnie obetrzeć". Byłam w błędzie. Załatwiłam sobie małe palce u stóp i ledwo doszłam do domu. I te moje opowieści mogę mnożyć, bo mnie nawet conversy obcierały Ale chyba nigdy się nie nauczę...
|
|
#2623 |
|
Raczkowanie
|
skoro o butach mowa...
1 dzień przed wyjazdem w góry to trochę za krótko, by rozchodzić nowe trekingi
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli już o chodzeniu mowa - jeśli wiesz, że będziesz musiała przejść przez średnio bezpieczne przejścia dla pieszych, albo nie wiesz jak wygląda droga do miejsca docelowego, to załóż lepiej coś jaskrawego, żebyś była widoczna z oddali.
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie stawiaj drinkow na laptopie. Ja uwazalam (do czasu), ze mi nic zlego w tej kwestii sie przydarzyc nie moze, a jednak. Cale szczescie laptop dziala, ale sie klei za to.
|
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim witam was wszystkie! Jestem tu aż od wczoraj i mam nadzieje zagościć na dłużej
![]() Genialny wątek, więc dorzucę parę swoich złotych myśli (jeśli się już poajwiło to sooorki )Więc: *Nie zagryzaj wódki słodkim tortem- może to się źle skończyć *Nawet w domu zawsze wyglądaj w miare schludnie (ostatnio w weekend mój kolega postanowił wpaść z niezapowiedzianą wizytą i zastał mnie w stanie mocno poimprezowm, czyt. w porościąganym dresiku, nieumytych włosach i z aparycją laleczki chucky )*Zawsze miej w torebce awaryjny tampon lub podpaskę- niespodziewajki chodzą po ludziach Ani po zbyt dużej dawce kofeiny. Krew w ogóle nie chce się zatamować i blizna murowana (u mnie do tej pory na udzie widać slad podwójnego ostrza Taaaa... ostatnio pisałam do przyjaciółki smsa o namiętnym śnie z przystojnym sąsiadem w roli głownej, pisząc :Wow, śnił mi się mój meeega boski sąsiad... i wysłałam go do sąsiada! Nigdy nie wierz w obietnice,bo często są to słowa bez pokrycia Jak coś mi się jeszcze przypomni to dorzucę
|
|
|
|
#2627 |
|
Konto usunięte
|
ta moja koleżanka mi kiedyś wysłała smsa "mamo kup mi zupkę pomidorową"
żeby nie było offtopu : nie kupuj dużej śmietany tylko dlatego że zamierzasz zrobić zupkę a resztę "jakoś" wykorzystasz ![]() w ten sposób sobie tak stała i stała w mojej lodówce i jak do niej zajrzałam po kilku dniach zobaczyłam nową formę życia
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
Odpisał, że to bardzo interesujące i chciałby poznać szczegóły tego snu na jawie
Jak na niego wpadłam pare dni później przywitał się tylko z bardzo wymownym uśmiechem, a ja cała spłonęłam równie wymownym rumieńcem Na szczęście w tym wypadku nie było tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo okazało się, też śnił o mnie po nocach
That's the problem with drinking...If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen.
Always look on the bright side of life |
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żeby nie robić OT dodam, żebyście nie próbowały podczas mycia naczyń zeskrobywać upartego brudu zbyt długimi paznokciami, bo mi się np. paznokieć zawinął do zewnątrz i to trochę zabolało Najlepiej w ogóle porządki robić w lateksowych rękawiczkach, bo wtedy dłonie i paznokcie nie niszczą się. Niestety, jakoś niewygodnie mi się w nich sprząta
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-15 o 21:56 |
|
|
|
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym, do kogo wysyłasz smsa to uważaj szczególnie jeśli Twój eks i najbliższa przyjaciółka mają bardzo podobne numery albo są koło siebie w Twojej książce smsowej...
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
nie bagatelizuj jakiegokolwiek bólu, najlepiej jak najszybciej idź do lekarza. mój przeziębiony pęcherz zakończył się infekcją i tygodniem bólu pleców i brzucha
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy planujesz kupić bilet lotniczy nie odkładaj tego na pózniej ! Siedząc w pracy sprawdzałam ceny biletów i pomyslałam sobie ee tam, jak wrócę do domu to wtedy to załatwię. Wróciłam do domu, siadam do komputera i ten sam bilet podrożał o ponad 150 zł
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy krótko acz burzliwie
Okazało się, że poza pociągiem fizycznym do siebie nie łączy nas zupełni nic ![]() Ah, nigdy nie umawiajcie się na randki z kims, kto średnio wam się podoba, ale macie nadzieje, że jednak może coś z tego wyjść. A już na pewno nie umawiajcie się potem na drugą randkę. Będzie z pewnością gorsza od pierwszej, a koleś w cudowny sposób nie zacznie wam się bardziej podobać.
That's the problem with drinking...If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen.
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście razem? ![]() Unikaj mieszania różnych alkoholi. Piwo, wino, szoty i gin to idealne połączenie na mega kaca jak stąd do Nowego Jorku. Jeżeli bardzo chcesz się przekonać, czy Long Island Ice Tea naprawdę kopie tak jak mówią wszyscy wokół to dwa razy się zastanów, albo chociaż nie doprawiaj się i nie pij potem jeszcze kilku innych drinów, bo przecież long Cię nie kopnął. Jeden łyk za dużo i poległam. Straty własne jakie poniosłam to zgubiony telefon, 150 zł zostawione przy barze i wstyd jakiego się najadłam.
|
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka mała rada dla podróżujących PKP
![]() Jeśli kupisz bilet na pociąg przez internet, a w międzyczasie okaże się, że np. chcesz jechać wcześniejszym pociągiem to nie licz na to, że ten bilet internetowy wymienią ci w kasie na bilet na pociąg wcześniejszy A jeśli będziesz kombinować, że może internetowy oddasz i od razu dostaniesz kasę za którą kupisz inny bilet to też się zdziwisz- pieniądze za bilet internetowy można odzyskać, ale musisz złożyć w tym celu odpowiedni wniosek i załączniki oraz czekać na rozpatrzenie ( do 30 dni).
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
Ponieważ wcześniejszy wpis gdzieś zaginął więc napiszę jeszcze raz
Więc nasza historia była krótka a cz burzliwa okazało się, że poza fizycznym zainteresowaniem sobą nawzajem nie łączy nas absolutnie nic ![]() No i z ostatnich przemyśleń: Nigdy nie umawiaj się na randkę z kolesiem, który nie do końca jest w twoim typie, ale masz nadzieje, że coś jednak z tego wyjdzie. A już na pewno nie umawiaj się potem na drugą randkę. Nie będzie lepsza niż pierwsza, a do tego będziesz musiała płacić
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Uważaj na imprezach organizowanym 1 kwietnia. W prima aprilis może się okazać, że 'wino domowej roboty' to jabol z biedronki, a 'piwo z Czech' to najtańszy siki weroniki. Efekt: siedem osób na wielkim kacu + dwójka gospodarz, która miała ubaw po pachy
![]() Z zaobserwowanych: po zakupie drogiej kurtki skórzanej nie daj się namówić na eksperymenty typu 'prawdziwa skóra się nie pali'. W taki sposób kumpel spalił nowiuśką kurtkę na motor. |
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
Jak jedziesz windą, nie trzymaj kluczy w ręku. Mi wpadły w tą szparę i zleciały na dół z 5 piętra. Trzeba było windę rozkręcać :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

Lepiej było się spóźnić.

), ktore po prostu byly za ciasne przy pietach ale myslalam,ze pewnie, rozchooodza sie