|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
ja w obu ciążach nie miałam specjalnie zachcianek
przez pierwsze m-ce mdłości,więc przymuszałam się do jedzenia właściwie a jak już jadłam to takie o konkretnych smakach-owoce,ogóry,śledzie ![]() chociaż...w pierwszej ciąży wybitnie miałam ambę na łososia-jadłam codziennie ![]() w drugiej kawa z mlekiem ![]() Tośka we wtorek miała szczepienie,waży o dziwo tylko 9.5kg a myślałam,że już conajmniej 10,5 chyba,że schudła przez to chodzenie ![]() No i dzisiaj lekko ja wysypało,rano była lekko ciepła któraś miała jakiś odczyn po szczepieniu?bo wychodzi jej druga górna jedynka i myślałam,że dlatego ciepła ![]() robić coś z tym? które dziecko przysiady ćwiczy? Wiktorek?Tośka po 2tyg.przysiadów zaczęła sama chodzić ![]() No i brawa za świadome kupy do nocnika u nas obecnie nocnik jest nudny,poczekam do 18mca pewnie Zu zupełnie nie kumała a jednak odpieluchowałam ją w tym okresie w ciągu 2tyg.szkoda tylko,ze to zima będzie,ale może się uda ![]() Curly na początku tak właśnie jest,że jak nie zdążysz w minutę to dziecko leje po nogach,ale szybko się uczy powstrzymywać ![]() Tośka też wkłada nam różne rzeczy do butów,chowa różne rzeczy po szafkach i zaprowadza swoje porządki w szufladach,szafach ![]() A od 2dni chodzi z wiaderkiem po domu i przenosi różne rzeczy z miejsca na miejsce ale ważne,że ma zajęciemało śpi i pada ok 19,śpi do 6/8 jak się budzi wcześniej to po mleczku dosypia |
|
|
|
#1202 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
On jest taki maly szaleniec, ogień w pupie , kolana ma zdarte, ale on z tych niepłaczliwych jest, przewróci się ,w staje i pędzi dalej. Cytat:
pomysł fajny. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Mąż właśnie maluje pokoj Laury a ja siedzę i pilnuję jej w salonie bo tam śmierdzi farbą... Zauważyłam dziś dwa zęby dolne trójkę i czwórkę, dziwne, że młodej zawsze idą po dwa ![]() Laura nauczyła się dawac i przesyłac buzi, od paru tygodni na tatę woła coś w stylu: daduś,on się cieszy że tatuś ![]() uczymy się chodzic, na razie nie da rady za jedną rękę-muszą byc dwie
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
czesc Dziewczyny!!!!
Nie dam rady was nadrobic, przeczytalam tylko dwie ostatnie strony. Ogromne zaleglosci mam przez te ferie, ktore niestety zblizaja sie do konca z innych rzeczy myslalam, ze jestem w ciazy, ale okazalo sie, ze rozlegulowalam sie przez zmiane klimatu zrobilam mega zakupy dla siebie ogolnie i Stefka do przedszkola, Malz tez sie obkupil i jedziemy na nasza 'wioche'.Bylismy na weselu, wybawilam sie niesamowicie. Stefek byl z nami i przespal dwie noce a my do rana balowalismy i na weselichu i na poprawinach Lece mleko Mu robic, bo wieczorkiem cos nie chcial zjesc, jutro naskrobie wiecej dobranocka
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
justin fajnie że wakacje sie udały
![]() edzia dzieki za komplement dla Gabi młoda nie bierze kamyków do buzi tylko daje mi lub rozrzuca ![]() i tak puszczam młodą niech sama biega od początku dałam jej luz , tak asekuruje jak jestesmy na dworze , ale biega sama i przez to coraz lepiej jej to wychodzi , nie jestem matką kwoką zresztą nie da sie bo bym nic nie zrobiła w domu tylko musiałabym ją za rączki trzymac lub leciec na karzedego focha .Oczywiscie ku przerażeniu mojej tesciowej gdyby mieszkała z nami jestem pewna że Gabi jeszcze by sama nie chodziła - ona widzi zagrożenie dla dziecka dosłownie wszedzie i ciągle trzyma Gabi za rece - bo sie przewróci , bo sie uderzy itp masakra najchetniej obłożyła by młodą poduchami i czuwała nad nią - i tak czasem robiła jak była Gabi młodsza ![]() lea widziałam plakat na NK dobra robota ![]() co do listy - też jestem za tym co by ją odswierzyc ,jest tam sporo osób które juz dawno nas opusciły ![]() co do wagi dziecia - coś mi sie zdaje że moja Gabi była by na pierwszym miejscu pod wzgledem wagi i wzrostu - nie jest grubasek tylko duży skubaniec
|
#1206 |
|
Konto usunięte
|
Tak, Edziu, puszczam Agatkę
Aczkolwiek puszczam ją tam, gdzie może chodzić sama - park, deptak nad rzeką, działka, boisko, plac zabaw - na chodniku MUSI iść za rękę, nieważne, że histeryzuje. Wg mnie to jest bardzo ważne, nauka chodzenia z rodzicem a nie samopas - nie chcę biegać za nią w niebezpiecznym miejscu (obok ulica, no i bieganie wśród ludzi też najmądrzejsze nie jest). Kolana są obdarte, ale teraz już bez wrażenia - ryknie ze złości i wstaje dalej sama
|
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28167986] ciągła asekuracja nic nie da, tylko opóźni proces uczenia się na błędach, tak mi się zdaje Aczkolwiek puszczam ją tam, gdzie może chodzić sama - park, deptak nad rzeką, działka, boisko, plac zabaw - na chodniku MUSI iść za rękę, nieważne, że histeryzuje. Wg mnie to jest bardzo ważne, nauka chodzenia z rodzicem a nie samopas - nie chcę biegać za nią w niebezpiecznym miejscu (obok ulica, no i bieganie wśród ludzi też najmądrzejsze nie jest). [/QUOTE] Ja też puszczam Alę wszędzie za wyjątkiem ulicy i chodnika lub tam gdzie jest bardzo dużo ludzi i może się zagubić.Nigdy jej nie asekurowałam a na spacer gdzie jest betonowa uliczka to zakładam zazwyczaj spodenki za kolanko,jak się przewroci to nic sie nie dzieje. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Ja myślałam,że Ala wiecej będzie miała,że ok.11,5kg a ma teraz 11 i jest to 90 centyl .Muszę swoją jeszcze zmierzyć bo u lekarza jak zwykle się spieszą,kiedy bym nie poszła to galopem wszystko i nie zmierzyli mi jej teraz a i ważyc nie chcieli ale mowię no 3,5 mca dziecka nie ważyłam to chcę wiedzieć ile ma!i zważyli.łaskę mi robią jak co miesiąc płacę abonament za nią .A mam pytanko do Was ile wasze dzieci teraz mcznie przybierają na wadze? |
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedziemy dzisiaj na obiad do lokalu, teść nas zaprosił na imieniny
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smacznego!
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
curly Gabi była ważona 3 tygodnie temu podczas szczepienia i było
waga - 11650g wzrost- 80cm i co - spora panna ![]() Tak piszecie że nie asekurujecie dzieci a ja pisałam że tak ale musze dodac , że miałam na mysli asekuracje typu - Gabi biega sama przed domem po kostce a ja jestem obok co by na twarz nie poleciała ale nie trzymam , nie ganiam , itp.po prostu jestem obok. I musze dodac że ani razu nie musiałam jej łapac , ani razu nie upadła na kostce , biega, chodzi lepiej niż trzymana za rece , nie upadła , nie ma poobijanych kolan , za to na trawie owszem przewraca sie jak jej dużo ale tam wogóle nie reaguje - niech sie wywraca nic jej nie bedzie a nabierze doświadczenia w trudnych warunkach
|
#1211 |
|
Konto usunięte
|
SIlpe, ale też i ona niedawno zaczęła chodzić, a moja po 7 tygodniach śmiga jak stara wyga już
![]() AnnLee, odnośnie wysypki - możesz wapno podawać, tak mi zalecili. |
|
|
|
#1212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak mówi Szaja od niedawna chodzi i nie zdązyła zgubić centyli...Porusza się ze 2mce to dupka trochę schudnie .Moja 3,5 mca temu ważyła 10,5kg czyli mało przybrała przez 3,5 mca bo tylko 0,5 kg... a zaczęła chodzić sama żwawo 10tyg.temu i też wiążę ten niski przyrost z ruchem.Też niska nie jest bo na roczek miała 80cm jak ją mierzyłam w domu... a to było 2 mce temu..i dlatego nie wygląda tak grubo. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28174211]AnnLee, odnośnie wysypki - możesz wapno podawać, tak mi zalecili.[/QUOTE] Moja mama jak byłam mała podawała mi wapno jak miałam wysypkę ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
szaja ja troche zle zrozumiałam tą asekuracje
ale zgadza sie Gabi chodzi od trzech tygodni w tym że w ostatnich dniach jestem pod wrażeniem jak fajnie sobie radzi i moja asekuracja dotyczy sie tylko przebywania w pobliżu małej w razie wu ona chodzi sama ![]() curly Gabi ma bardzo fajną dupeczke nie ma co schudnąc bo zniknie ![]() napewno straci troche na wadze . ale i nie ma co tracic ona jest po prostu wysoka po tatusiu
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(wg.mnie jest proporcjonalna)...a ,że zgubi centyle i nie bedzie przybierała tak dużo jak do tej pory bo zazwyczaj tak jest dziecko zaczyna biegać..nie twierdzę,że ma nieładną dupkę... .Synek mojego brata na roczek miał 10,5kg a teraz ma 2 lata i ma 12 kg tak jako ciekawostkę podaję.Moja Ala wydaje się,że będzie taka jak siostra mojego TŻ-ta wysoka i dobrze zbudowana-nie mylić z grubą .Siora TŻa ma takie mięsnie,że łazi po skałkach,do przestawiania mebli każdy ja woła .Szczupła jest i wysportowana ale taka jakaś duża W pasie ma 64cm a bioderka 100! i ramiona szerokie.taka postawna jest i wszyscy mowią,że Ala tez taka będzie..Ja w sumie taka wysoka nie jestem 170cm,TŻ też sredni 175cm ale jego siostra jest wysoka i cała rodzina jego matki to anylopy a w mojej rodzinie też duzo wyskich jest,mój brat b. wysoki ,jego syn 17letni ma 195cm! córka 15 letnia 175cm tak i pozostałe dzieci również takie duże...ale chude jak patyki Ala na pewno nie będzie w moją rodzinę taka chuda.Teraz po ciąży zostało mi 3kg ale całe życie byłam wręcz chuda.A Ty Silpe też chyba niska nie jesteś.. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-07-16 o 19:17 |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak widzi krawężnik, albo schodki, to sama podaje mi rękę ![]() Obiad był przepyszny o tutaj http://www.karczmarzym.com.pl/index....ge=restauracja Luiza dostała krzesełko do karmienia, do jedzenia zrobili specjalnie dla niej takiego malutkiego devolaja, a na koniec pan kelner dał jej książeczkę. Potem byliśmy na suuuuper lodach.
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
curly centyle to dla mnie czarna magia
nigdy tego nie zakumałam ..ale o Gabi zawsze lekarki , praktycznie od początku mówiły że jest duża albo długa , pamietam jak miała 10 tyg i byłysmy w szpitalu ze 2 tyg, to każdy dawał jej 3-4 mieś. lub wiecej nawet przełożona pielegniarek raz sie przejezyczyła i zamiast powiedziec że Gabi wygląda dorosło powiedziała że wygląda starofakt jest spora ale szczuplutka bo czesto w spodniach musze w pasie zakładki robic lub zwezac gumke . ja nie taka wysoka - mam 165 cm a mąż 180 cm bydgoś fajnie że sie wypad udał ![]() ja jutro z ranca wybieram sie z młodą do moich rodziców na cały dzien , i przy okazji przywioze sobie mame ![]() jade zaraz po sniadanku żeby młoda mi w aucie spała bo bedziemy prawie godzine jechały , a nie zniose maruda
|
#1217 | |||
|
Rozeznanie
|
dzieki
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28167986]Tak, Edziu, puszczam Agatkę ![]() [/QUOTE]zgadzam sie Cytat:
Cytat:
ja dzis zjadlam mega pocketa w KFC, pewnie z kilo lub dwa juz nadrobilam przez te kuraki w PL, tam nie ma, wiec tu wciagam na zapas, hehe ![]() Cytat:
------------------------------------------------- Dzis piekny, sloneczny i b.cieply dzien. Stefanek byl na spacerku praktycznie caly czas. Rano z mama, po obiedzie ze mna. Coraz ciezej Go opanowac, kupilam juz szelki, bo skubaniec ucieka na kazdym kroku ![]() Ide dzis szybciej spac, bo padam na twarz po wczorajszym maratonie pakowania i dzisiaj dniu z Brzdacem.
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
|
|
#1218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ludzie czasem zaczepiali mowili ,że mają wnuczkę i pytali a ile ma?4mce? a ja nie dopiero 2 i zdzwiwienie... .J ak w przychodni ogladałam dzieciaki w jej wieku to też widziałam dużą różnicę.potem trochę się wyrównało ale cały czas jest na 90 centylu,..Ja od poczatku nie bałam się jej brać na ręce i kąpać tż też bo spora była i nie wyglądała jak noworodek...A widziałam w szpitalu takie 2,5kg dzieci to maleństwa przy niej...bałabym się do ręki wziąść takie maleństwo.Mam kilku znajomych,ktorzy mają dzieci w jej wieku i jest różnica jak stoją obok...Jest większa i jakaś taka potężniejsza .Jutro idziemy do znajomych na kinder party .---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
.A też je bardzo dużo,moja mama mowi mi dlaczego Ty jej tak dużo dajesz jeść..? jak chce to mam nie dawać..?Dziecko się wyszaleje to chce zajeść i ja jej wcale nie wpycham dwóch obiadów sama przecież Sama przychodzi do mnie i woła kaka daj .To daję .Kaka u nas to jedzenie wszelakie nie tylko kaszka .Byłam w piątek w mothercare ale przeceny jeszcze niewielkie i jak zwykle nie było jej rozmiarów.Jak na złość nie było rozmiaru 86 i 92. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-07-17 o 10:00 |
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam! Nadrobilam Was trochę
![]() Gratuluje Lence wołania na nocnik Blanka dalej nie chce robic moze siedziec pol godz na nocniku i nic zakładam pieluszke i sika ![]() Blankowe sandałki mam nadzieje ze wytrzymają do konca lata. Wzięlam rozmiar 20 i byly troche za duże, 19 byly akurat. Teraz te 20 robią sie w sam raz. Ale baletki muszę kupić bo ciężko się już wkladają. Jak bede jechała na wyprzedaże to na pewno cos znajde. Jak nie w Deichmannie to w zarze ![]() Bylam ostatnio w wawie ale wyprzedaze kieeepsciutkie! taniej o 5-10 zł. Poczekam jeszcze bo pamiętam jak rok temu kupowalam bluzeczki po 4zł a spodnie po 9 ![]() Wodę pijemu Nalęczowiankę. Mi smakuje najbardziej. Żywiec taka kranowa
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-07-17 o 11:45 |
|
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A sandałki też mamy 20tki,były za duże,teraz są dobre a nie wiem czy wytrzymają do końca lata a drugich chyba nie opłaca mi sie kupować...może kupię częsciowo odkryte 21 na dwró i kapcie do domu befado 20tkę.Te kapcie wypadają jej o numer mniejsze... A Blaneczka gdzie wlazła w siano? Slicznie wygląda .Sliczna bluzeczkaEdytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-07-17 o 12:15 |
|
|
|
|
#1223 |
|
Przyczajenie
|
witaam
tak jak mówiłam wczoraj widziałam się Majuchą i porwałam ją na zakupy. W końcu jednak pojechałam do tego Emela i kupiłam jej takie jak w załaczniku. Miałam dylemat które wybrać, bo sporo modeli sandałków było, aaa jak zobaczylam trzewiki to sie zakochałam, gdybym miała jej kupować teraz, to chyba na jednej parze by sie nie skończyło - mam bzika na punkcie dziecięcych rzeczy, dobrze, że nie jestem mamą, bo bym chyba zbankrutowała butki - wszystkie które brałam do reki - są meeega leciutkie i mają taką delikatną skórkę. Pani pomogła dopasować i kupiłyśmy. Później pojechałam do galerii i upolowałam dla niej sukienke biala w czerwone kropy w Endo i spineczki do wlosow.
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
weekend mieliśmy całkowicie wypełniony, w piątek byłam z tż-tem na imprezie firmowej, w sobotę pojechaliśmy ze znajomy i maluchami do Ciechocinka pod tężnie a dziś u moich rodziców obiad + ja wyskoczyłam na małe zakupy dla siebie - tym razem bieliźniane a teraz padam niunia za ząbki kardashi Blanka cudna justin to fajnie, że wakacje udane i bywaj juz u nas częściej lea ja też jestem za odświeżeniem listy my pijemy cisowiankę lub nałęczowiankę i Wiktor też należy do sporych dzieciaczków ale w piatek idziemy na szczepienie więc dowiem się jakie są aktualne wymiary, cały czas bylismy na 97 centylu, od urodzenia on już się urodził strasznie długi bo 59 cm a teraz to mi wygląda na 1,5 roku no ale ja to nieobiektywna jestem
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Malwinek super sa te buciki i prosze o zdiecie tej sukienki w kropy
dzieki dziewczyny za odzew odnosnie asekuracji po domu czy na trawie Ami zapitala ale jak juz jest chodnik czy płytka musze ja miec za reke bo ona kochane nie chodzi tylko biega juz ja z tyłu z mezem ciagniemy z bluzke nic to nie daje dwa kroczki chodzone reszte nie ma czasu i biega ![]() kardashi piekna blaneczka taka dorosła lea jestem za za odswiezenie listy bylismy u tesciówki Kuba jak zwykle stał w kacie i płakał a ami sie darła co do placzu to nie ma sladu jak sie przewróci a placzu jest jakby strzaskane kolano miala my pijemy zywiec zdrój i nam najbardziej podchodzi
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
silpe, wróciłyście szczęsliwie?
![]() kardashi, Blanka na sianku
|
#1227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Malwinek bardzo ładne buciki. Cytat:
.Wyrywa się i chce sama a nie wszędzie przecież może,na rękach nie chce już wcale,wije się i kopie,żeby jej nie trzymać.Wszystko sama,zosia samosia .W kościele wszystkie schody są jej Musi wszędzie wejsc i wszystkiego dotknąć a ja jak głupia latam całą mszę za nią po terenie kosciła bo w wozku i na rekach nie a nie postoi w 1 miejscu sekundy. .Ja jej zawsze ręce otrzepywałam i ubranie jak się wywaliła na dworze a teraz ona sama to robi.Najpierw rączki potem ubranko i dzie dalej .Wczoraj bylismy na kinder party u znajomych-oczywiście impreza udana ,koleżanka mowiła,że jak jej córa się wywróci to ze złości napitala podłogę pięsciami ze złości i ryczy.Nic jej sie nie stanie ale i tak histeryzuje .Cytat:
.Czasem ma fochy,złości się,na podłogę rzuca jak długa ale rzadko np. jak jej zabiorę mój tel.albo coś innego co jest zakazane a się zdąży dobrać do tego .Przestaje po chwili sama i idzie bawić się czymś innym.Popsuł się nam szczeniaczek uczniaczek i garnuszek Zastanawiam się czy nie zaniesc ich gdzieś do naprawy ale nawet nie wiem gdzie i czy to się bedzie opłacało .Może lepiej kupić używane sprawne na allegro.Alusia straszne eksploatuje zabawki .Szczeniaczka bardzo lubiła,jedna z jej ulubionych i zmartwiona jest,że nie gra .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-07-18 o 08:43 |
||
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc z gorączką, ponad 39 nie wiem o co chodzi, kataru nie ma, kaszlu też nie. Na zęby chyba za wysoka. Na razie jest ok, apetyt ma. W razie czego skoczę z nią po południu do lekarza.Malwinka, bardzo ładne buciki kupiłaś. Pokaż sukienkę
|
#1229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blanka taka dorosła na zdjęciach wychodzi ![]() Pamiętam jak się urodzila to każdy mówił że na zdjęciach taka duuża i wogole a potem przychodził i zdziwienie jaka malutka ![]() Teraz też jest drobna, ze 2 tyg temu wazyła 8,700 i mierzyla 76 albo 8 cm.. Ma dluugie nogi ![]() Jakiego rozmiaru pampersow używacie? Ja już długi czas używam 4. ale kurde one tak wiszą jej w kroku a jak pochodzi w nim i siusia to zsuwa jej sie. rzepy zapinane są tak jedne przy drugim. I chyba wróce do 3 no bo to tak jej wisi no. |
||||
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My używamy 4-ek od zimy.Niby są do 18kg ale nie sądzę by dziecko w nich do 18kg mogło chodzić bo Ala ma 11kg i już są mega dopasowane,no chyba,że moja ma wybitnie dużą dupkę i brzuszek .Ale z tego co pamietam to moja bratowa rok temu swojemu 14mcznemu synowi zakładała 4+ bo wygodniejsze ale może dlatego,że chłopcy mają coś wiecej z przodu ... .Niestety to nie baterie... Włożyłanm nowe i nic.Garnuszek wyrzuciła z kojca i coś tam odskoczyło a pieska nadepnęła i na moich oczach przestał grać .A od wczoraj mamy nowe słowo cyca .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-07-18 o 10:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

przez pierwsze m-ce mdłości,więc przymuszałam się do jedzenia właściwie a jak już jadłam to takie o konkretnych smakach-owoce,ogóry,śledzie 

u nas obecnie nocnik jest nudny,poczekam do 18mca pewnie 

z innych rzeczy myslalam, ze jestem w ciazy, ale okazalo sie, ze rozlegulowalam sie przez zmiane klimatu

moze siedziec pol godz na nocniku i nic zakładam pieluszke i sika
Zastanawiam się czy nie zaniesc ich gdzieś do naprawy ale nawet nie wiem gdzie i czy to się bedzie opłacało