Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 16:09   #3781
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Witam sobotnio.

Siedze i podczytuję.... pisać nie mam o czym bo mam meeeeega chandrę.... najchętniej bym wysłała wszystkich na księżyc.... byleby się nawet nikt do mnie słowem nie odzywał:mu r: co za dzień............

Do tego nie mogę patrzeć w lustro bo wyglądam jak chodzące połączenie ciężarnej słonicy z maciorą na wylocie......

Na męża o wszystko warcze, więc machnął tylko ręką żeby sie nie kłócić i wyszedł coś tam robić....................

ide bo jeszcze Wam sie ode mnie udzieli.....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:10   #3782
beatkap1
Raczkowanie

[/COLOR]Tak sobie z nudów zobaczyłam, że na pasku jest 9 osób z naszego grona udzielającego się, a cała masa podglądaczy i "gości " podglądaczy niezarejestrowanych:brzyd al:[/QUOTE]

noo... ja na przykład podglądam z bardzo prostego powodu Nie jestem z Wami od początku ciąży, dopiero od niedawna jestem na L4 (1,5 miesiąca przed terminem zrezygnowałam z pracy) i teraz dopiero nadrabiam wszelaki brak wiedzy jak i "mamusiowe" plotki A że jestem debiutantką w roli mamy to zerkam bo tu wiele sie można dowiedzieć ... no i termin tez mam na sierpień. Podziwiam Was dziewczyny, że się tak dzielnie wspieracie w tych oczekiwaniach Ja przez całą ciążę kiedy pracowałam wsparcie miałam w mężu, wieczorem nawet nie miałam siły włączyć komputera bo wolałam pobyć z nim niż na necie a teraz kiedy przyszło mi siedzieć na tyłku w domu podczas gdy on łazi do pracy, to buszuję po internecie i czytam, czytam, czytam... i zazdroszczę tym, które już przytulają swoje maluszki, wzruszam się widokiem tych słodkich rączek i nóżek no i mówię do swojej małej żeby powoli się pakowała do wyjścia, bo się jej nie mogę doczekać
beatkap1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:18   #3783
moniczka2123
Zadomowienie

dziewczynki mam pytanie gdyby w domu odeszly mi wody ile msm czasu na dojazd do szpitala? biorac pod uwage ze szpital w ktorym pracuje moj lekarz jest 80 km od mojego domu a najblizsza porodowka jest oddalona o 30 km ale nie ma dobrej opini... doradzcie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:25   #3784
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Witam sobotnio.

Siedze i podczytuję.... pisać nie mam o czym bo mam meeeeega chandrę.... najchętniej bym wysłała wszystkich na księżyc.... byleby się nawet nikt do mnie słowem nie odzywał:mu r: co za dzień............

Do tego nie mogę patrzeć w lustro bo wyglądam jak chodzące połączenie ciężarnej słonicy z maciorą na wylocie......

Na męża o wszystko warcze, więc machnął tylko ręką żeby sie nie kłócić i wyszedł coś tam robić....................

Kochana nie jesteś jedyna Ja mam taki humor już od 2 tygodni
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:27   #3785
patik87
Zakorzenienie

Brunetka Tobie się lanie należy bo napiszesz raptem 2 krótkie posty na dzień i tyle. Co to ma być..pisać mi tu.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:30   #3786
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Witam sobotnio.

kochana spoloknie nie jestes sama mam yo samo chyba taki nasz los

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:37   #3787
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brunetka Tobie się lanie należy bo napiszesz raptem 2 krótkie posty na dzień i tyle. Co to ma być..pisać mi tu.
Wiesz co Patik ostatnio odechciało mi się wszystkiego Czytać czytam, ale już was tyle razy dołowałam moimi problemami, że nie mam serca dalej tego robić. Macie swoje problemy, więc nie ma sensu, żebym pisała.
Stary 2011-07-16, 16:41   #3788
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatkap1 Pokaż wiadomość
noo... ja na przykład podglądam z bardzo prostego powodu Nie jestem z Wami od początku ciąży, dopiero od niedawna jestem na L4 (1,5 miesiąca przed terminem zrezygnowałam z pracy) i teraz dopiero nadrabiam wszelaki brak wiedzy jak i "mamusiowe" plotki A że jestem debiutantką w roli mamy to zerkam bo tu wiele sie można dowiedzieć ... no i termin tez mam na sierpień. Podziwiam Was dziewczyny, że się tak dzielnie wspieracie w tych oczekiwaniach
No to już teraz jesteś "nasz" Pisz, nie ukrywaj się
A powiesz na kiedy termin i czy macie już imię?

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanie gdyby w domu odeszly mi wody ile msm czasu na dojazd do szpitala? biorac pod uwage ze szpital w ktorym pracuje moj lekarz jest 80 km od mojego domu a najblizsza porodowka jest oddalona o 30 km ale nie ma dobrej opini... doradzcie
Nam mówili, że spokojnie ma się 6 godzin od odejścia wód. Krócej, jeśli są zielone (od smółki).

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Brunetka, a właśnie - jak tam z mężem i skuterem? Odpuścił sobie?
Stary 2011-07-16, 16:44   #3789
Marina1
Zakorzenienie

Kajool BioGaja tak?
A powiedz mi, do kupienia w zwykłej aptece, to jest. Spróbowałabym. Ale czy to można podawać jak się podaje krople na brzuszek inne?
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:48   #3790
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
DaKaro ale Tobie pepuszek wyszedl
Nie lubię go .

Wygrałam 3 aukcje na ebay'u . A wczoraj jeszcze pisałam, że nie mam nic różowego dla mojej niuni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (29,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (34,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (39,8 KB, 21 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:52   #3791
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

Tak sobie z nudów zobaczyłam, że na pasku jest 9 osób z naszego grona udzielającego się, a cała masa podglądaczy i "gości " podglądaczy niezarejestrowanych:brzyd al:
witajcie... nie chce byc brzydkim podglądaczem jestem przyszłą mamą (27.11.) i tak podczytuje wasz watek, bo ciekawość mnie zżera jak to jest na końcu (chwilę przed porodem) i na początku ( gdy kruszynka i mama wracają do domu)... moze jakieś fajne wskazówki dla przyszłej mamy wyłapię mam nadzieję że nie macie nic przeciwko ?

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:57   #3792
beatkap1
Raczkowanie

[QUOTE=brumek;28174040]No to już teraz jesteś "nasz" Pisz, nie ukrywaj się

Termin na 11 sierpnia, ma być Hania (zdecydował mój mąż zakochany po uszy w córeczce ) ale po wadze "małej" wszyscy mi mówią, że lekarz sie pomylił i pewnie jest chłopak (36 tc prawie 3200 ) )
Cieszę się, że takie otwarte na nowe osoby jesteście
Może te mamusie, które już wyszły ze szpitala podpowiedzą mi parę rzeczy... Zastanawiam się np. nad tym, jakie ciuszki zabrać przy wychodzeniu ze szpitala z małą (rodzę 80 km od domu wiec muszę wcześniej coś skompletować, bo nie będzie okazji aby "podskoczyć" do domu). Albo które kosmetyki dla dziecka kupić, a które nie są konieczne?(serie dla dzieci są bardzo rozbudowane, ale chyba nie jest konieczne posiadanie pięciu różnych kremów w zależności od pory dnia czy tam innych rzeczy? a może jest?) )
beatkap1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:57   #3793
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, koniec tematu o tych wiedźmach
Teraz przymykam oko i zaciskam zęby, bo taki mój głupi charakter, ale jak do niuni mi się będzie wpieprzać to nie będę się patyczkować.
Do tej pory do nas na górę nie zagląda ( chyba ze jak nas nie ma to przychodzi myszkować- wiadomo??) a jak mała będzie...wielka niewiadoma
Na dole jest jej druga, (pewnie ta lepsza) synowa bo daleko mieszka i rzadziej przyjeżdża. Pomaga teściowej sprzątać. Phi. Bo jutro mają przyjechać rodzice trzeciej przyszłej synowej na umówiny przed weselem, już słyszałam jak coś rano nawalała do szwagierka na swoich swatów bo nie mogą się dogadać w kwestii ciasta na wesele, gdzie zamawiać.
Co za człowiek

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Tak sobie z nudów zobaczyłam, że na pasku jest 9 osób z naszego grona udzielającego się, a cała masa podglądaczy i "gości " podglądaczy niezarejestrowanych:brzyd al:
Nie wiadomo !
Co to za myszkowanie?
Ona lubi jak ktoś jej myszkuje ?!

Moja to się nie raz nawet pyta, czy może usiąść na sofie,
a do lustra które mam w sypialni na szafie, za każdym razem pyta, czy może się przejrzeć, jak gdzieś wychodzi!
Nawet gdy Nas nie ma to informuje mnie, że np tego i tego dnia zamykała okno, że kotowi dała jeść ( dostaje na balkonie)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, po co te osoby nas podczytują, bez ujawniania się Przecież my tu więcej plotek mamy, niż jakiś merytorycznych informacji, więc raczej nie po to, żeby posiąść jakąś wiedzę

Kurczę, gdzie jest Beata? Ile można kupować w rossmannie?
ja np. wchodząc do Was, wiem że miałam pytanie które wpisałam na googlach i wyskoczyło mi właśnie nasze forum, więc się wkręciłam,
a że wcześniej pisałam na wizażu, wiedziałam co i jak i gdzie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiesz co Patik ostatnio odechciało mi się wszystkiego Czytać czytam, ale już was tyle razy dołowałam moimi problemami, że nie mam serca dalej tego robić. Macie swoje problemy, więc nie ma sensu, żebym pisała.
Oj kochana, bo w dupe dostaniesz
KAŻDA MA PROBLEMY !
Patik - teściowa ją denerwuje
Nerolka - męża ma dopiero ok 23
Marinka - jej Igorek ma kolki
itd itd.
KAŻDY PROBLEM JEST WAŻNY !
Pisz o co chodzi a nie użalaj się nad sobą,
to nic dobrego nie wróży
Jak wypiszesz swoje smutki, będzie Ci lepiej

No właśnie jak skuter i mąż?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Nie lubię go .

Wygrałam 3 aukcje na ebay'u . A wczoraj jeszcze pisałam, że nie mam nic różowego dla mojej niuni.
Zakochałam się w kamizelce
przepiękna !

Poszłam do Biedronki,
kupiłam chipsy
to zły znak...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 17:04   #3794
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, ale zobacz, każda z nas prawie teraz tylko narzeka i pisze o swoich problemach. Jakbyśmy nie pisały o tym co nas boli, to wątek i byłby "cienki" w ilość postów, a tak nawzajem się wspieramy.
Wal śmiało co Ci leży na sercu.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Nie lubię go .

słodkie sukieneczki

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
witajcie... nie chce byc brzydkim podglądaczem jestem przyszłą mamą (27.11.) i tak podczytuje wasz watek, bo ciekawość mnie zżera jak to jest na końcu (chwilę przed porodem) i na początku ( gdy kruszynka i mama wracają do domu)... moze jakieś fajne wskazówki dla przyszłej mamy wyłapię mam nadzieję że nie macie nic przeciwko ?
hheh widzę że mój post sprowokował już drugą osobę do ujawnienia się.
Dziewczyny zostańcie już z nami, my nie gryziemy i jeszcze nikogo nie wygoniłyśmy

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie wiadomo !
Co to za myszkowanie?
Ona lubi jak ktoś jej myszkuje ?!

Moja to się nie raz nawet pyta, czy może usiąść na sofie,
a do lustra które mam w sypialni na szafie, za każdym razem pyta, czy może się przejrzeć, jak gdzieś wychodzi!
Nawet gdy Nas nie ma to informuje mnie, że np tego i tego dnia zamykała okno, że kotowi dała jeść ( dostaje na balkonie)

ja np. wchodząc do Was, wiem że miałam pytanie które wpisałam na googlach i wyskoczyło mi właśnie nasze forum, więc się wkręciłam,
a że wcześniej pisałam na wizażu, wiedziałam co i jak i gdzie

Oj kochana, bo w dupe dostaniesz
KAŻDA MA PROBLEMY !
Patik - teściowa ją denerwuje
Nerolka - męża ma dopiero ok 23
Marinka - jej Igorek ma kolki

itd itd.
KAŻDY PROBLEM JEST WAŻNY !
Pisz o co chodzi a nie użalaj się nad sobą,
to nic dobrego nie wróży
Jak wypiszesz swoje smutki, będzie Ci lepiej

No właśnie jak skuter i mąż?

Zakochałam się w kamizelce
przepiękna !

Poszłam do Biedronki,
kupiłam chipsy
to zły znak...
zanetaa uwielbiam twoje posty
szkoda że nie mieszkasz blisko, szybko znalazłybyśmy wspólny
Dobre to co podkreśliłam- fajnie to tłumaczysz Brunetce- jak krowie na miedzy

hola hola, ostatnio na twoim blogu czytałam ze się zdrowo odżywiasz o chipsy zło
Wybaczam- w ciąży możesz.
Ja chodzę i jem cały dzień.

ee to Twoja teściowa nie jest zła.
Stary 2011-07-16, 17:18   #3795
zanetaa88
Zakorzenienie

[QUOTE=beatkap1;28174267]
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to już teraz jesteś "nasz" Pisz, nie ukrywaj się

Termin na 11 sierpnia, ma być Hania (zdecydował mój mąż zakochany po uszy w córeczce ) ale po wadze "małej" wszyscy mi mówią, że lekarz sie pomylił i pewnie jest chłopak (36 tc prawie 3200 ) )
Może te mamusie, które już wyszły ze szpitala podpowiedzą mi parę rzeczy... Zastanawiam się np. nad tym, jakie ciuszki zabrać przy wychodzeniu ze szpitala z małą (rodzę 80 km od domu wiec muszę wcześniej coś skompletować, bo nie będzie okazji aby "podskoczyć" do domu). Albo które kosmetyki dla dziecka kupić, a które nie są konieczne?(serie dla dzieci są bardzo rozbudowane, ale chyba nie jest konieczne posiadanie pięciu różnych kremów w zależności od pory dnia czy tam innych rzeczy? a może jest?) )
A to jeszcze nie znacie płci ?
Że piszesz "zdecydował mój mąż" ?
Co do szpitala, musiałabyś się zorientować co u Ciebie dają a czego nie dają, bo np u mnie dużo rzeczy oferują i dowiedzieć się czy dziecko jest przy Tobie, czy też nie ?!
Jeżeli chodzi o mnie to Ja biorę : 2 koszule, bieliznę, majtki poporodowe - wielokrotnego użytku 4 szt, podpaski XXL, wkładki higieniczne ( zapakowałam je jakby się okazało, że mam leżeć a jeszcze nie rodzę) wkładki laktacyjne,szampon, mydełko - bambino ( te sama firma ktorym będę potem kąpała dzidzię) szczoteczkę, pastę do zębów, wsuwkę, gumkę do włosów, książkę Język Niemowląt ( moja mania) klapki pod prysznic + papcie po szpitalu, szlafrok cienki, wodę niegazowaną z dziubkiem oraz biszkopciki.
Z resztą zobacz sobie na 1 stronie mamy takie coś jak PRZYDATNE LINKI ---> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...66&postcount=3 i tam masz listę co zabrać dla siebie do szpitala, ewentualnie dla dzieciątka

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

zanetaa uwielbiam twoje posty
szkoda że nie mieszkasz blisko, szybko znalazłybyśmy wspólny
Dobre to co podkreśliłam- fajnie to tłumaczysz Brunetce- jak krowie na miedzy

hola hola, ostatnio na twoim blogu czytałam ze się zdrowo odżywiasz o chipsy zło

Wybaczam- w ciąży możesz.
Ja chodzę i jem cały dzień.

ee to Twoja teściowa nie jest zła.
No odżywiam się zdrowo
ale teraz to kosmos !
Ma chandrę idę do Biedrony - Biedrona leczy moje rany
Boshe jaka głupia jestem
ale tak poważnie to kurcze, przyznam się lekko że się "zapuściłam"
kupuje sobie lody na patyku arietta pakowane po 3 i na 1 dzień mi starcza , nawet jem je o 23

Chyba za bardzo wzięłam sobie do serca,
że mam teraz jeść a potem będę musiała sobie odmawiać

tataa tłumacz sobie Żanetko tłumacz

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Patik noo szkoda, że w ogóle tak daleko mieszkam
nawet na żadne spotkanie nie mogłam dojść
możemy sobie wyobrazić, że kiedyś się znałyśmy i każda pojechała w swoja drogę a teraz możemy się odwiedzać

Brumek pytałam męża o komórkę to teraz ma jakaś nokie C3 00 , ale jeżeli ma polecać to Iphone - tak jak mówiłam mi się nokia C3 00 podoba bo ma fajny szeroki wyświetlacz, ale te przyciski - każda literka osobno to nie dla mnie i nie dla moich paznokci

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-07-16 o 17:27
Stary 2011-07-16, 17:38   #3796
Lilkaa82
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Widze ze kolejne mamusie rozpakowane gratuluje wszytskim i kazdej z osobna szkraba

My z Karolinką powoli sie organizujemy mamy juz stale pory karmienia - a propo - mały głodomor mi rosnie zjada nawet 100ml na raz przybiera ladnie na wadze - az za duzo polozna sie smieje ze druga broda jej sie robi hehe wczoraj wazyla 3300gram jest juz na zwyklym Bebilonie 1 chociaz kto wie czy nie trzeba bedzie na Bebilon Comfort 1 spowrotem przejsc bo ma problemy z kupką i płacze jak robi biedna ale to zobaczymy jak bedzie dalej, narazie daje jej Espumisan jak sie meczy - polecenie poloznej. Mała rosnie jak na drozdzach jest kochana w sumie spokojne i pogodne dziecko z niej narazie tylko jak ją mecza gazy i przy kupce płacze, jak glodna to tez i co drugi dzien przy kąpieli az polozna sie dziwila bo mowi ze to dziwne bo albo dzieci placza albo nie w kąpieli hehe oby taka grzeczna byla dalej od wieczornego karmienia o 22 przesypia do prawie do 3 nad ranem pozdrawiam Was i przepraszam ze tak rzadko zagladam, postaram sie czesciej trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki i rozpakowane mamusie i ich dzieciaczki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-07-16 o 17:39
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 17:43   #3797
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Witam sobotnio.

o matko jak dobrze ze niejestem sama a jest nas wiecej ja mam dzis mega dola jeszcze takiego niemialam ,wygladam okropnie na gebie od 3 tygodni jakas wysypka ,dzis na cyckach cos mi si zroilo cale plecy mi zsypalo,wszystko swedzi, a moj maz na pocieszenie powiedzial mi tak:ale ta nasza mala bedzie iekna bo ty teraz tak marnie wygladasz, noi jak tu sie niezalamac,przrczalam pol dnia,i napeno jeszcze nieskonczylamdolll jak stad do afryki

brunetka ja pisalam wczesniej ale pewnie przoczylas pytalam ,jak sie skonczyla twoja akcja z cholestaza?bo albo przeoczylam albo zapomnialam,a mnie od jakiegos casu strasznie swedzi wszystko najbardziej nogi
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 17:45   #3798
zanka205
Zakorzenienie

potrzebuje kupic termometr do ucha, czoła elektroniczny
ktoś coś poleci?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 17:48   #3799
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ktoś coś poleci?
Ja mam Lidlowski ,
ale nie używałam go jeszcze
więc nie pomoge

Stary 2011-07-16, 17:52   #3800
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

brunetka ja pisalam wczesniej ale pewnie przoczylas pytalam ,jak sie skonczyla twoja akcja z cholestaza?bo albo przeoczylam albo zapomnialam,a mnie od jakiegos casu strasznie swedzi wszystko najbardziej nogi
Oj przepraszam Chyba musiałam przeoczyć Nie mam cholestazy. Wszystkie wyniki są w porządku, swędzenia nie mam. W cholestazie wszystkie objawy muszą iść w parze. Czyli musi być swędzenie, podwyższone transaminazy i plamy na ciele. U mnie swędzenie trwało 1 dzień i przeszło. Plam nie miałam i nie mam. A transaminazy już nie są podwyższone.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ktoś coś poleci?
Ja mam ten z Lidla
Stary 2011-07-16, 18:05   #3801
DaKaro
Zadomowienie

Lilka bardzo ładnie Ci mała przybiera. Super.
Cytat:
Napisane przez beatkap1 Pokaż wiadomość
Waga akurat nie jest wyznacznikiem. Kuzynka mojego TŻta urodziła małą ponad 4200kg.
Cytat:
hheh widzę że mój post sprowokował już drugą osobę do ujawnienia się.
Dziewczyny zostańcie już z nami, my nie gryziemy i jeszcze nikogo nie wygoniłyśmy
Widzisz, jaki masz wpływ na ludzi.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
pytałam męża o komórkę to teraz ma jakaś nokie C3 00 , ale jeżeli ma polecać to Iphone - tak jak mówiłam mi się nokia C3 00 podoba bo ma fajny szeroki wyświetlacz, ale te przyciski - każda literka osobno to nie dla mnie i nie dla moich paznokci
To mojej też byś nie polubiła. Zakupiłam kilka tygodni temu Nokię E5.

Co z Beatą?

Malwinka
Stary 2011-07-16, 18:06   #3802
editka2022
Rozeznanie

[QUOTE=brunetka2000;281750 34]Oj przepraszam Chyba musiałam przeoczyć Nie mam cholestazy. Wszystkie wyniki są w porządku, swędzenia nie mam. W cholestazie wszystkie objawy muszą iść w parze. Czyli musi być swędzenie, podwyższone transaminazy i plamy na ciele. U mnie swędzenie trwało 1 dzień i przeszło. Plam nie miałam i nie mam. A transaminazy już nie są podwyższone.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

o kurcze to moze te cos na mojej brodzie to ma cos wspolnego oby nieeee,nic w poniezialek zbieram dupe na wynki
Stary 2011-07-16, 18:19   #3803
iwonap79
Raczkowanie

cześć laseczki
u mnie gorzej. w ikea złapały mnie ostre skurcze (chyba skurcze), mega twardnienie brzucha i ogólnie mało nie zamdlałam i ledwo wróciliśmy... myślałam, że może się zaczyna, ale po nospie przeszło i d...
także leżę przed TV, podczytuję Was i nudzę się

czy Was też tak boli krzyż? mnie tak zawsze bolał przed okresem bardziej niż brzuch
już zaczynam głupieć, ech... i pupa z pełni
buźka dla wszystkich
a Izunia śliczna;l)
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 18:28   #3804
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

o kurcze to moze te cos na mojej brodzie to ma cos wspolnego oby nieeee,nic w poniezialek zbieram dupe na wynki
Zrób sobie Alat, Aspat, Fosfataze alkaliczną i bilirubine
Stary 2011-07-16, 18:33   #3805
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Zrób sobie Alat, Aspat, Fosfataze alkaliczną i bilirubine
no wlasnie szukalam w google i zapisalam jakie badania mam zrobic
Stary 2011-07-16, 18:40   #3806
jacieeeee
Wtajemniczenie

A u mnie była Bratowa i zafarbowała mi włosy. Nareszcie wyglądam jak kobieta...wielka, słoniowata ale kobieta

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 18:41   #3807
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny mój tz jest jakiś niepoważny.
W każdej chwili mogę urodzić, a on się wybiera do Łodzi w "delegację" (powiedzmy)- tzn jeździ trochę i dorabia w transporcie, i trafił mu się kurs, ten chce jechać we wtorek bo twierdzi ze i tak nie urodzę. A we wtorek będe już na bank w szpitalu.

Gdybyśmy byli w mega trudnej sytuacji finansowej to ok, ale bez tych pieniędzy które by zarobił też się obędzie, nie mogę z nim

Całe życie tylko PRACA u niego

Nie tak się umawialiśmy.
Nie wyobrażam sobie bez niego porodu- serio, jazdy do szpitala np z teściami, pff.
Jego nie będzie max 15 godzin, i może się nie zdarzyć nic, a może się zdarzyć wiele
Ale powiedziałam mu niech se robi co chce.
Nie odzywam się.

Qrwa co za dzień.
Stary 2011-07-16, 18:46   #3808
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik nie martw się,
pokaż że jesteś silna
i na porodówkę zawsze możesz pojechać taxi!
a co, zarobi na nią !
Ja się nastawiam nawet, że jak nie będzie nikogo w domu
to pojadę autobusem albo zadzwonię po kartkę - teściowie pracują do południa i do południa jestem sama, zostaje ewentualnie mój tato ale to różnie u Niego bywa ze zmianą,
więc nastawiam się na najgorsze !
a mój D oczywiście jest w Niemczech, więc nie będę czekała na Niego aż dojedzie, jak wody mi odejdą i będę miała super skurcze.

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło !

Damy radę !!

p.s: aż sama się dziwnie, że tak optymistycznie do tego podchodzę
idę z mężem na kolację

Stary 2011-07-16, 18:49   #3809
DaKaro
Zadomowienie

Coś mamy przestój w porodach. Ale powiem Wam, że mam przeczucie: od poniedziałku znowu się posypią, wspomnicie moje słowa.

Malwinka
Stary 2011-07-16, 18:50   #3810
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Z tego co dziewzyny pisały to od odejścia wód 6 godzin. Nam na SR mówili chyba o 4 godzinach. Chyba że wody zielone to wtedy jak najszybciej.

A Ty Brunetka pisz Wyżalaj się bo będzie ci lepiej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości