|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Witam sobotnio.
Siedze i podczytuję.... pisać nie mam o czym bo mam meeeeega chandrę.... najchętniej bym wysłała wszystkich na księżyc.... byleby się nawet nikt do mnie słowem nie odzywał Do tego nie mogę patrzeć w lustro bo wyglądam jak chodzące połączenie ciężarnej słonicy z maciorą na wylocie...... Na męża o wszystko warcze, więc machnął tylko ręką żeby sie nie kłócić i wyszedł coś tam robić.................... ide bo jeszcze Wam sie ode mnie udzieli..... |
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Tak sobie z nudów zobaczyłam, że na pasku jest 9 osób z naszego grona udzielającego się, a cała masa podglądaczy i "gości " podglądaczy niezarejestrowanych:brzyd al:[/QUOTE]
noo... ja na przykład podglądam z bardzo prostego powodu Nie jestem z Wami od początku ciąży, dopiero od niedawna jestem na L4 (1,5 miesiąca przed terminem zrezygnowałam z pracy) i teraz dopiero nadrabiam wszelaki brak wiedzy jak i "mamusiowe" plotki A że jestem debiutantką w roli mamy to zerkam bo tu wiele sie można dowiedzieć ... no i termin tez mam na sierpień. Podziwiam Was dziewczyny, że się tak dzielnie wspieracie w tych oczekiwaniach Ja przez całą ciążę kiedy pracowałam wsparcie miałam w mężu, wieczorem nawet nie miałam siły włączyć komputera bo wolałam pobyć z nim niż na necie a teraz kiedy przyszło mi siedzieć na tyłku w domu podczas gdy on łazi do pracy, to buszuję po internecie i czytam, czytam, czytam... i zazdroszczę tym, które już przytulają swoje maluszki, wzruszam się widokiem tych słodkich rączek i nóżek no i mówię do swojej małej żeby powoli się pakowała do wyjścia, bo się jej nie mogę doczekać
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki mam pytanie gdyby w domu odeszly mi wody ile msm czasu na dojazd do szpitala? biorac pod uwage ze szpital w ktorym pracuje moj lekarz jest 80 km od mojego domu a najblizsza porodowka jest oddalona o 30 km ale nie ma dobrej opini... doradzcie
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka Tobie się lanie należy
bo napiszesz raptem 2 krótkie posty na dzień i tyle. Co to ma być..pisać mi tu.
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana spoloknie nie jestes sama mam yo samo
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytać czytam, ale już was tyle razy dołowałam moimi problemami, że nie mam serca dalej tego robić. Macie swoje problemy, więc nie ma sensu, żebym pisała.
|
|
|
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz, nie ukrywaj się A powiesz na kiedy termin i czy macie już imię? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Brunetka, a właśnie - jak tam z mężem i skuterem? Odpuścił sobie?
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool BioGaja tak?
A powiedz mi, do kupienia w zwykłej aptece, to jest. Spróbowałabym. Ale czy to można podawać jak się podaje krople na brzuszek inne? |
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię go
. Wygrałam 3 aukcje na ebay'u .
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=brumek;28174040]No to już teraz jesteś "nasz"
Pisz, nie ukrywaj się A powiesz na kiedy termin i czy macie już imię? ![]() Termin na 11 sierpnia, ma być Hania (zdecydował mój mąż zakochany po uszy w córeczce ) ale po wadze "małej" wszyscy mi mówią, że lekarz sie pomylił i pewnie jest chłopak (36 tc prawie 3200 ) ) Cieszę się, że takie otwarte na nowe osoby jesteście ![]() Może te mamusie, które już wyszły ze szpitala podpowiedzą mi parę rzeczy... Zastanawiam się np. nad tym, jakie ciuszki zabrać przy wychodzeniu ze szpitala z małą (rodzę 80 km od domu wiec muszę wcześniej coś skompletować, bo nie będzie okazji aby "podskoczyć" do domu). Albo które kosmetyki dla dziecka kupić, a które nie są konieczne?(serie dla dzieci są bardzo rozbudowane, ale chyba nie jest konieczne posiadanie pięciu różnych kremów w zależności od pory dnia czy tam innych rzeczy? a może jest? ) )
|
|
|
|
#3793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za myszkowanie? Ona lubi jak ktoś jej myszkuje ?! ![]() Moja to się nie raz nawet pyta, czy może usiąść na sofie, a do lustra które mam w sypialni na szafie, za każdym razem pyta, czy może się przejrzeć, jak gdzieś wychodzi! Nawet gdy Nas nie ma to informuje mnie, że np tego i tego dnia zamykała okno, że kotowi dała jeść ( dostaje na balkonie) Cytat:
a że wcześniej pisałam na wizażu, wiedziałam co i jak i gdzie Cytat:
KAŻDA MA PROBLEMY ! Patik - teściowa ją denerwuje Nerolka - męża ma dopiero ok 23 Marinka - jej Igorek ma kolki itd itd. KAŻDY PROBLEM JEST WAŻNY ! Pisz o co chodzi a nie użalaj się nad sobą, to nic dobrego nie wróży ![]() Jak wypiszesz swoje smutki, będzie Ci lepiej No właśnie jak skuter i mąż? Cytat:
przepiękna ! Poszłam do Biedronki, kupiłam chipsy ![]() to zły znak... |
||||
|
|
|
#3794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wal śmiało co Ci leży na sercu. Cytat:
![]() słodkie sukieneczkiCytat:
Dziewczyny zostańcie już z nami, my nie gryziemy i jeszcze nikogo nie wygoniłyśmy ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() szkoda że nie mieszkasz blisko, szybko znalazłybyśmy wspólny Dobre to co podkreśliłam- fajnie to tłumaczysz Brunetce- jak krowie na miedzy ![]() hola hola, ostatnio na twoim blogu czytałam ze się zdrowo odżywiasz o chipsy zło ![]() Wybaczam- w ciąży możesz. Ja chodzę i jem cały dzień. ee to Twoja teściowa nie jest zła. |
||||
|
|
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=beatkap1;28174267]
Cytat:
Że piszesz "zdecydował mój mąż" ? Co do szpitala, musiałabyś się zorientować co u Ciebie dają a czego nie dają, bo np u mnie dużo rzeczy oferują Jeżeli chodzi o mnie to Ja biorę : 2 koszule, bieliznę, majtki poporodowe - wielokrotnego użytku 4 szt, podpaski XXL, wkładki higieniczne ( zapakowałam je jakby się okazało, że mam leżeć a jeszcze nie rodzę) wkładki laktacyjne,szampon, mydełko - bambino ( te sama firma ktorym będę potem kąpała dzidzię) szczoteczkę, pastę do zębów, wsuwkę, gumkę do włosów, książkę Język Niemowląt ( moja mania) klapki pod prysznic + papcie po szpitalu, szlafrok cienki, wodę niegazowaną z dziubkiem oraz biszkopciki. Z resztą zobacz sobie na 1 stronie mamy takie coś jak PRZYDATNE LINKI ---> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...66&postcount=3 i tam masz listę co zabrać dla siebie do szpitala, ewentualnie dla dzieciątka ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
ale teraz to kosmos ! Ma chandrę idę do Biedrony - Biedrona leczy moje rany Boshe jaka głupia jestem ![]() ale tak poważnie to kurcze, przyznam się lekko że się "zapuściłam" kupuje sobie lody na patyku arietta pakowane po 3 i na 1 dzień mi starcza , nawet jem je o 23 ![]() Chyba za bardzo wzięłam sobie do serca, że mam teraz jeść a potem będę musiała sobie odmawiać tataa tłumacz sobie Żanetko tłumacz ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Patik noo szkoda, że w ogóle tak daleko mieszkam ![]() nawet na żadne spotkanie nie mogłam dojść możemy sobie wyobrazić, że kiedyś się znałyśmy i każda pojechała w swoja drogę ![]() Brumek pytałam męża o komórkę to teraz ma jakaś nokie C3 00 , ale jeżeli ma polecać to Iphone - tak jak mówiłam Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-07-16 o 17:27 |
||
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Widze ze kolejne mamusie rozpakowane My z Karolinką powoli sie organizujemy mamy juz stale pory karmienia - a propo - mały głodomor mi rosnie zjada nawet 100ml na raz przybiera ladnie na wadze - az za duzo wczoraj wazyla 3300gram jest juz na zwyklym Bebilonie 1 chociaz kto wie czy nie trzeba bedzie na Bebilon Comfort 1 spowrotem przejsc bo ma problemy z kupką i płacze jak robi biedna ale to zobaczymy jak bedzie dalej, narazie daje jej Espumisan jak sie meczy - polecenie poloznej. Mała rosnie jak na drozdzach jest kochana w sumie spokojne i pogodne dziecko z niej narazie ![]() tylko jak ją mecza gazy i przy kupce płacze, jak glodna to tez i co drugi dzien przy kąpieli oby taka grzeczna byla dalej od wieczornego karmienia o 22 przesypia do prawie do 3 nad ranem pozdrawiam Was i przepraszam ze tak rzadko zagladam, postaram sie czesciej trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki i rozpakowane mamusie i ich dzieciaczki
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-16 o 17:39 |
|
|
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dolll jak stad do afrykibrunetka ja pisalam wczesniej ale pewnie przoczylas pytalam ,jak sie skonczyla twoja akcja z cholestaza?bo albo przeoczylam albo zapomnialam,a mnie od jakiegos casu strasznie swedzi wszystko najbardziej nogi |
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuje kupic termometr do ucha, czoła elektroniczny
ktoś coś poleci?
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie używałam go jeszcze więc nie pomoge
|
|
|
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam cholestazy. Wszystkie wyniki są w porządku, swędzenia nie mam. W cholestazie wszystkie objawy muszą iść w parze. Czyli musi być swędzenie, podwyższone transaminazy i plamy na ciele. U mnie swędzenie trwało 1 dzień i przeszło. Plam nie miałam i nie mam. A transaminazy już nie są podwyższone.---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3801 | |||
|
Zadomowienie
|
Lilka bardzo ładnie Ci mała przybiera
. Super.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Zakupiłam kilka tygodni temu Nokię E5.Co z Beatą? |
|||
|
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=brunetka2000;281750 34]Oj przepraszam
Nie mam cholestazy. Wszystkie wyniki są w porządku, swędzenia nie mam. W cholestazie wszystkie objawy muszą iść w parze. Czyli musi być swędzenie, podwyższone transaminazy i plamy na ciele. U mnie swędzenie trwało 1 dzień i przeszło. Plam nie miałam i nie mam. A transaminazy już nie są podwyższone.---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- o kurcze to moze te cos na mojej brodzie to ma cos wspolnego oby nieeee,nic w poniezialek zbieram dupe na wynki |
|
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
cześć laseczki
![]() u mnie gorzej. w ikea złapały mnie ostre skurcze (chyba skurcze ), mega twardnienie brzucha i ogólnie mało nie zamdlałam i ledwo wróciliśmy... myślałam, że może się zaczyna, ale po nospie przeszło i d...![]() także leżę przed TV, podczytuję Was i nudzę się czy Was też tak boli krzyż? mnie tak zawsze bolał przed okresem bardziej niż brzuch już zaczynam głupieć, ech... i pupa z pełni ![]() buźka dla wszystkich a Izunia śliczna;l) iwona |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie była Bratowa i zafarbowała mi włosy. Nareszcie wyglądam jak kobieta...wielka, słoniowata ale kobieta
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mój tz jest jakiś niepoważny.
W każdej chwili mogę urodzić, a on się wybiera do Łodzi w "delegację" (powiedzmy)- tzn jeździ trochę i dorabia w transporcie, i trafił mu się kurs, ten chce jechać we wtorek bo twierdzi ze i tak nie urodzę. A we wtorek będe już na bank w szpitalu. Gdybyśmy byli w mega trudnej sytuacji finansowej to ok, ale bez tych pieniędzy które by zarobił też się obędzie, nie mogę z nim Całe życie tylko PRACA u niego Nie tak się umawialiśmy. Nie wyobrażam sobie bez niego porodu- serio, jazdy do szpitala np z teściami, pff. Jego nie będzie max 15 godzin, i może się nie zdarzyć nic, a może się zdarzyć wiele Ale powiedziałam mu niech se robi co chce. Nie odzywam się. Qrwa co za dzień. |
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie martw się,
pokaż że jesteś silna i na porodówkę zawsze możesz pojechać taxi! a co, zarobi na nią ! Ja się nastawiam nawet, że jak nie będzie nikogo w domu to pojadę autobusem więc nastawiam się na najgorsze ! a mój D oczywiście jest w Niemczech, więc nie będę czekała na Niego aż dojedzie, jak wody mi odejdą i będę miała super skurcze. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ! Damy radę !! p.s: aż sama się dziwnie, że tak optymistycznie do tego podchodzę ![]() idę z mężem na kolację
|
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Coś mamy przestój w porodach
. Ale powiem Wam, że mam przeczucie: od poniedziałku znowu się posypią, wspomnicie moje słowa .
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty Brunetka pisz Wyżalaj się bo będzie ci lepiej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Zakończone: 2
Nie jestem z Wami od początku ciąży, dopiero od niedawna jestem na L4 (1,5 miesiąca przed terminem zrezygnowałam z pracy) i teraz dopiero nadrabiam wszelaki brak wiedzy jak i "mamusiowe" plotki
Ja przez całą ciążę kiedy pracowałam wsparcie miałam w mężu, wieczorem nawet nie miałam siły włączyć komputera bo wolałam pobyć z nim niż na necie
bo napiszesz raptem 2 krótkie posty na dzień i tyle. Co to ma być..pisać mi tu.

Pisz, nie ukrywaj się 
.