Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 20:18   #3211
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
dziekuje za objasnienie

no udaly sie a test chcialam dzis zrobic co by juz sie nie stresowac.no ale skleroza nie boli

moje dziecko dzisiaj zjadlo pol sloiczka marchewy bylam w szoku bo chcial jeszcze ale sie balam mu dac po to dopiero 2 raz.
mysle mu sprobowac dac kaszke tylko nie wiem czy nie za wczesnie.i mysle tez o jabluszku z marchewka skoro nic mu po tym nie jest.kurcze sama nie wiem
jutro sprawdzisz
Ja czekam do skończonego czwartego miesiąca z jedzonkiem Fajnie, ze załapał jedzenie z łyżeczki.

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość

dziekujemy wszystkim

traici spóźnione ale gratuluje urodzinek

kasiunia super avatarek

moje dziecko zamienia sie w małego terroryste. dzisiaj rano odstawil taką histerię, ze czegos takiego to ja nie widziałam. juz sie z tż wybieralismy z nim do lekarza bo myslałam ze go cos tak boli, ze tak wyje, cały sie trząsł z tego płaczu, co chwile miał odruchy moro, tak nas nastraszył ze masakra ani chodzenie z nim nie pomagało, ani noszenie , nic. zapakowalismy go do fotelika i wsiedlismy do samochodu a on usmiech i za 5 min. usnął. no wiec do lek. w koncu nie pojechalismy bo pewnie bysmy zrobili z siebie przewrazliwionych rodziców, ze przyjezdzamy z usmiechnietym dzieckiem chociaz nie wiem.. moze jakis powód tej histerii był. ale tak sie umęczył ze spał po tej histerii 4 godziny! ale tak mnie nastraszył, ze na razie to mi sie odechciało drugiego dziecka.

myślę, ze to skok

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja tak samo, jak mamy mieć gości wieczorem to najchętniej chciałabym, aby jak najszybciej sobie poszli (ehhh taka gościnna sie zrobiłam po urodzeniu dziecka )

iza, pierwsze słysze, że trzeba dać drugie imię swięte

castia, kochana nie smuć się, sytuacja tego wymagała.ciesz się, że siostra pomyślała i dała Malwince kaszke. Następnym razem na pewno Ty juz podasz i Mała będzie sie zajadac!
aaaaaa i super, że dzieciaki pojechały , odpoczniesz od nich hehehe

ehhhhhhh szczerze, wrócilibyśmy już najchętniej do domku, gdybyśmy nie mieli zapłacone do końca

mama nadzieję, bo oszaleje!!!

wczoraj i dziś jest gorąco
ale plaża odpada, bo Lence sie nie podoba, choc kupilismy jej namiiocik. ewentualnie możemy sie przejść wózkiem i koniec

aaaaaa i moje dziecko krzyczy a nie płacze ostatnio ale tak, jakby kota obdzierali ze skóry
czyli jednak meczący taki wyjazd z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
heloł mamuśki

chcialam Ci pogratulować poprawy u Naduni ale gratuluję nocki, przynajmniej się wyspałaś, nie martw się tym, mój ostatnio u moich rodziców dostaje spazmów, w tyg jak byłam to nie wiem dlaczego zaczął się tak drzeć, że nie mogłam go uspokoić z 15 minut, dzisiaj byliśmy tam pół dnia i bylo wszystko ok i znow złapał fazę na darcie się, ale mąż go jakoś uspokoił, myślalam, że może to ząbki idą, ta Gabrysia ze zdjęć z Olkiem jest 3 tyg starsza i jej mama już smaruje jej dziąselka tym dentinoxem jak się drze i przechodzi podobno po chwili, więc może to to, dzisiaj robię zamowienie w aptece i kupuję

tra Ty jeszcze nie polazłaś do tego lekarza? to wszystko masz ode mnie
tez muszę ten detinox zamówić, bo młoda ewidentnie po górnych dziąsłach sobie jeździ wszystkim- moja ręką, zabawkami, smoczkiem od butelki.

nie bij, nie bij
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:37   #3212
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Izabella jak Marsupi córcia lubi?, bo Jacek zasypia zanim zdąże wyjsć z domu
ze względu na pogodę 2 razy użyliśmy na dłużej,
ale bardzo lubi,
tylko, że nie zasypia w Marsupi

Cytat:
wrocilam z wyprzedazy w nexie,ale byla masakra.ludzi od groma.kupilam mlodemu spodenki,bluzy,dresy,kosz ule.ogolnie zadowolona jestem

zapomnialam dzisiaj testa zrobic
ale ci zazdroszczę tych zakupów

zrób teraz, w późniejszych dniach cyklu wychodzi też nie z porannego moczu

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja tak samo, jak mamy mieć gości wieczorem to najchętniej chciałabym, aby jak najszybciej sobie poszli (ehhh taka gościnna sie zrobiłam po urodzeniu dziecka )

słodka, a jakie ma piękne bodziaki mothecare ??

ehhhhhhh szczerze, wrócilibyśmy już najchętniej do domku, gdybyśmy nie mieli zapłacone do końca

aaaaaa i moje dziecko krzyczy a nie płacze ostatnio ale tak, jakby kota obdzierali ze skóry
cieszę się, że nie tylko ja jestem "gościnna"

tak te w paski kolorowe mothercare

dlatego postanowiłam pojechać we wrześniu, bo dużo taniej, i jak nie wypoczniemy to kasy nie będzie tak szkoda

to tak jak moja w czasie około kąpielowym
Stary 2011-07-16, 21:04   #3213
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo wieczorkiem od rana cytuję chyba mi się w jednym poście nie zmieści hehe
byłam dziś na "małych" zakupach obkupiłam się trochę
a wczoraj o 18 miałam wizytę u dentysty a że musimy jechać 50km więc mama dała nam wychodne powiedziała że możemy sobie wrócić kiedy chcemy ona z małym będzie siedziec no to my happy mielismy iść do kina ale nic ciekawego nie było to zrobiliśmy zakupy i poszliśmy na pizzę postanowiliśmy że to będzie NASZ wieczór i co??? cały czas pokazywaliśmy sobie fotki Oliwiera w telefonie kto jakie ma normalnie a jak wracaliśmy to odliczałam już kilometry kiedy go zobaczę w końcu tak się stęskniłam. normalnie masakra co się ze mną działo myślałam że oszaleję z tęsknoty ot macierzyństwo...

mój Oli dziś wypił pierwszy raz parę łyżeczek soku marchewkowego najpierw była mina w stylu: Boże matka chcesz mnie otruć? ale potem nawet czekał na więcej jutro jak wszystko będzie ok powtórka dawałam łyżeczką więc cały brudny

Gosiawolna śliczny ten twój synuś, ma świetne włoski

Anessa śliczny synuś wpadaj częściej do nas z naszym ostatnim dzieciaczkiem

Aja1 ja też mam te łyżeczki gumowe co kolor zmieniają świetne są

Diatoma Tymek jest świetny śliczny

Izabela:
Cytat:
szczerze to intuicja mi mówi, że jak ktoś chce seksu to śpiące dziecko i to takie małe nie robi mu różnicy
dokładnie mnie tylko jakoś wybija to jak Oli zaczyna się kręcić... jakoś tak dziwnie jest

Madzik
fotka świetna

Iizabelaa
Cytat:
muszę koniecznie przeczytać
uwielbiam książki o kobietach żyjących w innych kulturach
typu Wyznania gejszy
ooo ja też typu spalona żywcem np

Prunelle
Cytat:
Krzyś wczoraj pluł szczepionką na rota i potwornie się krzywił
a mój to by chciał jeszcze jakby mu dali tak mu smakowała

własnie powiedzcie mi bo się pogubiłam jak to jest z tymi szczepionkami - ile jest dawek rota, pneumo i tych 6w1? bo nie wiem ile nas jeszcze czeka wydania kasy... a wyleciało mi z glowy co mowiła pediatra...

Anessa tak jak Iza pisze idź z tym do lekarza to może byc ziarnina jeślic zujesz zgrubienie które boli... przepisze ci jakieś leki i będzie ok

Izabela Idalka piękna jak zwykle
co do chrztu pierwsze słyszę że musi być drugie święte ale mi się podoba połączenie Idalia Magdalena albo Idalia Karolina

Iweczka to mnie zmartwiłaś bo my w czwartek jedziemy na tydzień do cioci nad morze... boje się teraz że też zmiana klimatu tak na niego podziała że będę żałować wyjazdu... w sumie my nic nie tracimy tylko paliwo jakby co ale i tak...

muszę się wam pochwalić że Oli coraz pewniej na brzuchu głowę trzyma niepokoi mnie tylko to że ciągle przewraca się na lewą stronę raz na prawą się przewrócił ale chodzi o to że leży chwilę prosto i nagle głowa na lewo i automatycznie przewrót... zobaczymy co pediatra na to chyba pójdziemy w poniedziałek zapytać bo mamy szczepienie 21 a wtedy jedziemy to nie wiem czy każe poczekać aż wrócimy...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:10   #3214
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
muszę się wam pochwalić że Oli coraz pewniej na brzuchu głowę trzyma niepokoi mnie tylko to że ciągle przewraca się na lewą stronę raz na prawą się przewrócił ale chodzi o to że leży chwilę prosto i nagle głowa na lewo i automatycznie przewrót... zobaczymy co pediatra na to chyba pójdziemy w poniedziałek zapytać bo mamy szczepienie 21 a wtedy jedziemy to nie wiem czy każe poczekać aż wrócimy...

gratulację dla Oliego
prawie każde dziecko ma swoja ulubioną stronę

Ja się jeszcze nie chwaliłam, że moja córka już bez problemu przewraca się na miękki podłożu, typu kanapa
a dzisiaj na podłodze przewróciła się trzymają w ręku zabawkę
Stary 2011-07-16, 21:14   #3215
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
gratulację dla Oliego

Ja się jeszcze nie chwaliłam, że moja córka już bez problemu przewraca się na miękki podłożu, typu kanapa

i gratulacje dla Idalki kurcze to cudowne patrzeć jak dzieci nabywają z każdym dniem nowej umiejętności

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:19   #3216
iweczka
Zakorzenienie

ehhhhhhh chciałam trochę podkarmić Małą przed kąpielą, ale jak zabrałam cyca to tak się rozdarła że hej dałam cyca znowu i zasnęła......
głupia ze mnie matka, chciała dziecku zabrać cycusia

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Iweczka, uu czyli nie za ciekawie...Odpoczywajcie jednak
gosikk, cięzko odpoczywa się nam w tym roku
gdzie nie wejdziemy zjeść, mała sie budzi i po 5-10 min jest płacz
normalnie cyrk

maggol, w domu była marudna, ale nie aż tak :/

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

czyli jednak meczący taki wyjazd z dzieckiem
tra, ojjjjjjjjj baaardzo!!! padamy obydwoje ehhh
tż sie śmieje, co nas podkusilo jak to co-ja madra taka byłam, morza mi sie zachciało
też musze kupić maść na dziąsełka, bo tak samo jak Twoja Nadia moja Lenka wszystko co złapie pcha do buzi i jeżdzi po dziąsłach

Cytat:
cieszę się, że nie tylko ja jestem "gościnna"

tak te w paski kolorowe mothercare

dlatego postanowiłam pojechać we wrześniu, bo dużo taniej, i jak nie wypoczniemy to kasy nie będzie tak szkoda

to tak jak moja w czasie około kąpielowym
a mój tż ciągle wyskakuje z pomysłem, a może zaprosimy "x" a ja wtedy," a musimy". "może za tydzień" hehe

eirene, może Twój Oli będzie grzeczniejszym wczasowiczem niż moja Leniuta tego wam życze
choć podróż była super, jechalismy 6,5 h i był 1 postój! 10 min.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:38   #3217
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
gratulację dla Oliego

Gratulacje.

Dla Oliego też

Moja chyba preferuje prawą stronę, do przewrotu na brzuch brakuje niewiele, tylko ręka przeszkadza. Dziś z brzucha na plecy fajtnęła, ale nie wiem czy przypadkowo czy specjalnie.
I wszystko przez prawy bok.

Ach dziś ochrzaniłam dzieciaki, Na bloku obok przyczepił się nietoperz gdzieś na wysokości 2,5 m a gnojstwo rzucało w niego gliną, jarzębinami i krzyczeli.
Wyjdę z psem to zobaczę czy poleciał.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-07-16 o 21:40
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:44   #3218
ego_ego
Wtajemniczenie

Eirene no to super mieliście wypad, nawet jak ciągle myśleliście o Olim
no i brawa dla Oliwierka za nowe umiejętności i soczek mój dzisiaj z okazji 3 m-cy i jednocześnie 13tyg, dostał soczek jabłkowy z dodatkiem wody, najpierw się krzywił, a potem mu nie można było butelki zabrać

Cytat:
no to co tak późno chwalisz Idalkę?? brawo dla niej
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:45   #3219
wanilia83
Zadomowienie

Nadia nauczyła się wkładać i wyciągać smoka, przy wyciągnięciu odchodzi taki cmoknięcie że sama z tego ma radochę i tak leży i wkłada wyciąga i wkłada ... aż sobie nie trafi i jest mega nerw

Cytat:
moje dziecko zamienia sie w małego terroryste. dzisiaj rano odstawil taką histerię, ze czegos takiego to ja nie widziałam. juz sie z tż wybieralismy z nim do lekarza bo myslałam ze go cos tak boli, ze tak wyje, cały sie trząsł z tego płaczu, co chwile miał odruchy moro, tak nas nastraszył ze masakra ani chodzenie z nim nie pomagało, ani noszenie , nic. zapakowalismy go do fotelika i wsiedlismy do samochodu a on usmiech i za 5 min. usnął. no wiec do lek. w koncu nie pojechalismy bo pewnie bysmy zrobili z siebie przewrazliwionych rodziców, ze przyjezdzamy z usmiechnietym dzieckiem chociaz nie wiem.. moze jakis powód tej histerii był. ale tak sie umęczył ze spał po tej histerii 4 godziny! ale tak mnie nastraszył, ze na razie to mi sie odechciało drugiego dziecka.

ło rany współczuje, a przypomnij mi ile ma miesięcy bo identycznie ostatnio jest z Nadią chociaż coraz mniej ma takich akcji ale jeden tydzień wpadała nam w histerię nawet parę razy dziennie

ps już doczytałam że 12 tyg

ego
dzięki za pocieszenie daj znać czy ten żel wam pomógł u nas to mogą być rzeczywiście ząbki bo Nadia ostatnio wszystkim jeździ po dziąsełkach i chyba ją bolą bo jak tylko coś twardszego nagryzie to od razu jest płacz

gosik
oczywiście rączki też przechwaliłam, popołudniu zrobiło się gorąco no i mała od razu wygląda jakby moczyła rączki przez cały dzień w wodzie, na szczęście nie wygląda to tak tragicznie jak ostatnio no może poza kciukami które non stop trzyma w buzi, co do mleka też bym nie używała gdyby nie to że nie uda mi się odciągnąć tyle mleka ile potrzebuje

eirene super że Oliwierek posmakował w marcheweczce co do szczepionek to nie mam pojęcia, u nas po prostu pielęgniarka zapisuje mi kiedy jest kolejna, mieliśmy już dwie teraz będzie trzecia

iza
gratulujemy zdolna Idalka

iweczka
za cycusia

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:47   #3220
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Madzik, super że jest ok I zatestuj jutro bo ciekawa jestem
a ja jakam ciekawa

Cytat:
skok moze to byc bo wczoraj skonczyl 12 tyg. ale ja myslałam ze on przechodził juz ten skokbo on juz w zeszłym tygodniu był taki maruder, chociaz ja ostatnio myslę, ze moje dziecko ma skoki co drugi dzien,
myslałam ze im wiekszy bedzie tym lepiej sie bedziemy rozumiec i bede mogła lepiej reagowac na jego potrzeby, ale widzę, ze to tak nie działa i chyba trzeba duzo cierpliwosci i wytrwałosci zeby jakos przetrwac złe dni naszych dzieci
no tak ale skok moze trwac tydzien albo i 2 albo dluzej.nie ma reguly i nie musi to byc dzien po dniu.takze trzymam za was kciuki i wytrwalosci zycze

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
jutro sprawdzisz
Ja czekam do skończonego czwartego miesiąca z jedzonkiem Fajnie, ze załapał jedzenie z łyżeczki.
trudno mowic o tym czy zalapal w kazdym razie zabawe ma na calego

Cytat:
ale ci zazdroszczę tych zakupów

zrób teraz, w późniejszych dniach cyklu wychodzi też nie z porannego moczu
a jak tak nie cierpie łazic po sklepach

oj nie kus bo zaraz smigne i zrobie nie no do rana chyba wytrzymam

Cytat:
hejo wieczorkiem od rana cytuję chyba mi się w jednym poście nie zmieści hehe
byłam dziś na "małych" zakupach obkupiłam się trochę
a wczoraj o 18 miałam wizytę u dentysty a że musimy jechać 50km więc mama dała nam wychodne powiedziała że możemy sobie wrócić kiedy chcemy ona z małym będzie siedziec no to my happy mielismy iść do kina ale nic ciekawego nie było to zrobiliśmy zakupy i poszliśmy na pizzę postanowiliśmy że to będzie NASZ wieczór i co??? cały czas pokazywaliśmy sobie fotki Oliwiera w telefonie kto jakie ma normalnie a jak wracaliśmy to odliczałam już kilometry kiedy go zobaczę w końcu tak się stęskniłam. normalnie masakra co się ze mną działo myślałam że oszaleję z tęsknoty ot macierzyństwo...

mój Oli dziś wypił pierwszy raz parę łyżeczek soku marchewkowego najpierw była mina w stylu: Boże matka chcesz mnie otruć? ale potem nawet czekał na więcej jutro jak wszystko będzie ok powtórka dawałam łyżeczką więc cały brudny

Madzik
fotka świetna
dziekowac
no takie uroki macierzynstwa ja tez dlugo nie potrafie bez mlodego wytrzymac.i nawet jak jade na chwile do sklepu to zaraz mysle czy czasem nie placze albo cos mu nie jest.widac tak mamusie juz maja

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:55   #3221
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

oj nie kus bo zaraz smigne i zrobie nie no do rana chyba wytrzymam

a który to niby dzień cyklu?
Stary 2011-07-16, 21:56   #3222
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Nadia nauczyła się wkładać i wyciągać smoka, przy wyciągnięciu odchodzi taki cmoknięcie że sama z tego ma radochę i tak leży i wkłada wyciąga i wkłada ... aż sobie nie trafi i jest mega nerw

ego dzięki za pocieszenie daj znać czy ten żel wam pomógł u nas to mogą być rzeczywiście ząbki bo Nadia ostatnio wszystkim jeździ po dziąsełkach i chyba ją bolą bo jak tylko coś twardszego nagryzie to od razu jest płacz
mój Olek też dzisiaj sobie wyciągał smoka, najpierw myślałam, że przypadkiem jak się obudził, a potem zrobił tak jeszcze ze 3 razy, ale włożyc to jeszcze nie umie

dobrze, tylko dopiero w tyg pewnie będzie paczka do odbioru, ale napewno działa na Gabrysię

no i byłam ostatnio na pedicure a w poniedziałek idę na manicure i nie wiem co sobie zrobić, czy zostawić moje porozdwajane i krótkie, czy zrobić sobie hybrydy ehhh muszę pomyśleć

spadam na pizze bo tz robi
pa
Stary 2011-07-16, 21:59   #3223
Mirabilka
Zakorzenienie

Ego - Oluś i Karolo dziś równe 3 m-ce klask i:

ale to zleciało

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:00   #3224
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
a który to niby dzień cyklu?
nie mam pojecia bo miesiaczki nie mam a szczerze to nawet nie wiem jak to sie liczy moze to glupie ale zawsze bylam w to cienka i jakos nie bardzo mnie to interesilo
wiec chetnie poslucham jak to sie liczy i od kiedy

22/23.05.2010
Stary 2011-07-16, 22:04   #3225
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojecia bo miesiaczki nie mam a szczerze to nawet nie wiem jak to sie liczy moze to glupie ale zawsze bylam w to cienka i jakos nie bardzo mnie to interesilo
wiec chetnie poslucham jak to sie liczy i od kiedy
liczy się od pierwsze dnia ostatniej miesiączki
pierwszy dzień miesiączki to pierwszy dzień cyklu

ale skoro nie miesiączkujesz
to ciężka sprawa,
skąd wiesz kiedy testy robić

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Mirabilka
Ego_ego

GRATULACJĘ

o której godzinie urodziły się wasze rozrabiaki?
Stary 2011-07-16, 22:05   #3226
Mirabilka
Zakorzenienie

mój mężczyzna o 4.20

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:06   #3227
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
własnie powiedzcie mi bo się pogubiłam jak to jest z tymi szczepionkami - ile jest dawek rota, pneumo i tych 6w1? bo nie wiem ile nas jeszcze czeka wydania kasy... a wyleciało mi z glowy co mowiła pediatra...
...

6w1 są 3 dawki- u mnie koszt 190zł
rota -2 dawki - koszt 300zł
pneumo - 3 dawki - koszt 290zł

Cytat:
no tak ale skok moze trwac tydzien albo i 2 albo dluzej.nie ma reguly i nie musi to byc dzien po dniu.takze trzymam za was kciuki i wytrwalosci zycze
no tego pod uwage nie wziełam, wiec to na pewno skok dzieki

mirabilka, ego_ego gratuluję

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-07-16 o 22:08
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:14   #3228
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Ego - Oluś i Karolo dziś równe 3 m-ce klask i:

ale to zleciało
noooooo... i jeszcze Zosienska Olusii brawo dla Karolka i Zosii

Cytat:

Mirabilka
Ego_ego

GRATULACJĘ

o której godzinie urodziły się wasze rozrabiaki?

mój o 8:50

Cytat:

mirabilka, ego_ego gratuluję
Stary 2011-07-16, 22:15   #3229
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
mój mężczyzna o 4.20

moja też nad ranem, 5:40
Stary 2011-07-16, 22:16   #3230
gosikk_s
Zakorzenienie

Eirene, nieźle odetchnęliście dla Oliego, mój Aleks też zawsze przekręcał się w jedną stronę a mała jak na razie w żadną

Izabela, dla Idalki.

Iweczka, my tak mieliśmy z Aleksem, w pierwszym roku nigdzie z nim nie wyjeżdżaliśmy na wakacje ale nawet głupi spacer to był problem. Nigdy nie udało nam się nawet siąść i zjeść lody bo od razu był ryk...Z Aniką na razie jest zdecydowanie lepiej ale i tak nie odważyłabym się wyjechać gdzieś dalej.

Wanilia, fajnie Nadia obsługuje smoka Ech, dobrze że w poniedziałek wyniki, może w końcu stwierdzą co Nadię tak męczy Ja bym nawet nie próbowała odciągać większych ilości mleka bo idzie mi to kiepsko, podziwiam dziewczyny walczące z laktatorem. Przy Aleksie na szczęście nie było problemu bo po powrocie do pracy jadał już w ciągu dnia słoiczki więc karmiłam rano i dopiero po południu. Mam nadzieję że teraz też tak będzie. Wolę wszędzie chodzić z dzieckiem niż ściągać mleko, zwłaszcza że ani jedno ani drugie nie przepada za butelką, nieprzyzwyczajone. No ale skoro będziesz chodzić na kurs to wiadomo że Nadii nie zabierzesz

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:17   #3231
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
noooooo... i jeszcze Zosienska Olusii brawo dla Karolka i Zosii

mój o 8:50

oj to był owocny dzień

w sumie też poranna godzina
Stary 2011-07-16, 22:17   #3232
madzik2221
Zakorzenienie

iza dzieki bardzo w koncu mi sie w glowie rozjasnia

maggol nie ma za co

mirabilka,ego ego
zdrowka dla waszych Skarbow

22/23.05.2010
Stary 2011-07-16, 22:20   #3233
aja1
Zakorzenienie

Dla Zosi, Olka i Karolka
I dla Mai Czarnej

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-07-16, 22:34   #3234
iizabelaa
Zakorzenienie

Zmykam spać

widzę, że 16 kwietnia dużo się działo na wątku, a właściwie na porodówkach
moja miała wtedy 3 tygodnie więc ja byłam w innym wymiarze

Maja już 4 miesiące kończy
Stary 2011-07-16, 22:35   #3235
wanilia83
Zadomowienie

olusia mirabilka ego_ego, czarna gratuluje

gosik
jeszcze dwa dni i będę wiedziała co robić dalej chociaż wydaje mi się że jest to spowodowane nadpotliwością i ni z tej próbki nie wyhodują mojemu mężowi strasznie pocą się ręce, wręcz ma je mokre i może Nadia jak taka do niego podobna to ma to po nim w sumie nie jestem lekarzem to nie będę gdybać

mykam spać

ps. zostaw mi kawałek pizzy na śniadanie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:40   #3236
ego_ego
Wtajemniczenie

madzikk
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dla Zosi, Olka i Karolka
I dla Mai Czarnej

no tak Majeczka dzisiaj kończy 4 m-ce
Stary 2011-07-16, 22:43   #3237
aja1
Zakorzenienie

A my jutro 3

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-07-16, 22:44   #3238
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A my jutro 3
i już się chwalisz
Stary 2011-07-16, 22:51   #3239
aja1
Zakorzenienie

A co

Zanim wstanę to naskrobiecie już ze trzy strony :P

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-07-16, 22:52   #3240
marsylia
Wtajemniczenie

Dziewczyny - żyjemy
Franek przechodzil skok co trochę dalo mi w kość, ale jest już chyba ku końcowi. Nawet nie problem że był niegrzeczny, tylko budził się w nocy co 3 godz potem co 2, potem był dzien ze co 1,5 lub 1h a w dzien nie spal dluzej niz 30 minut
Ale jest lepiej bo w dzien nagle wskoczyly nam 3 x45 minut drzemek. I tak juz trzeci dzien. Mam nadzieje, ze i noce wrócą ładne.

Od wczoraj są moi rodzice, więc w ogóle nie mam czasu na nic.

Składam masowe życzenia urodzinowe - przepraszam, ze nie każdej z osobna, ale nie dam rady nadrobić.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości