|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
Ja czekam do skończonego czwartego miesiąca z jedzonkiem Fajnie, ze załapał jedzenie z łyżeczki.Cytat:
myślę, ze to skok Cytat:
![]() Cytat:
nie bij, nie bij
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardzo lubi, tylko, że nie zasypia w Marsupi ![]() Cytat:
![]() zrób teraz, w późniejszych dniach cyklu wychodzi też nie z porannego moczu ![]() Cytat:
tak te w paski kolorowe mothercare dlatego postanowiłam pojechać we wrześniu, bo dużo taniej, i jak nie wypoczniemy to kasy nie będzie tak szkoda ![]() to tak jak moja w czasie około kąpielowym
|
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo wieczorkiem
od rana cytuję chyba mi się w jednym poście nie zmieści hehe ![]() byłam dziś na "małych" zakupach obkupiłam się trochę ![]() a wczoraj o 18 miałam wizytę u dentysty a że musimy jechać 50km więc mama dała nam wychodne powiedziała że możemy sobie wrócić kiedy chcemy ona z małym będzie siedziec no to my happy mielismy iść do kina ale nic ciekawego nie było to zrobiliśmy zakupy i poszliśmy na pizzę postanowiliśmy że to będzie NASZ wieczór i co??? cały czas pokazywaliśmy sobie fotki Oliwiera w telefonie kto jakie ma ot macierzyństwo...mój Oli dziś wypił pierwszy raz parę łyżeczek soku marchewkowego najpierw była mina w stylu: Boże matka chcesz mnie otruć? ale potem nawet czekał na więcej jutro jak wszystko będzie ok powtórka dawałam łyżeczką więc cały brudny ![]() Gosiawolna śliczny ten twój synuś, ma świetne włoski ![]() Anessa śliczny synuś wpadaj częściej do nas z naszym ostatnim dzieciaczkiem ![]() Aja1 ja też mam te łyżeczki gumowe co kolor zmieniają świetne są ![]() Diatoma Tymek jest świetny śliczny ![]() Izabela: Cytat:
![]() Madzik fotka świetna Iizabelaa Cytat:
typu spalona żywcem np ![]() Prunelle Cytat:
tak mu smakowała ![]() własnie powiedzcie mi bo się pogubiłam jak to jest z tymi szczepionkami - ile jest dawek rota, pneumo i tych 6w1? bo nie wiem ile nas jeszcze czeka wydania kasy... a wyleciało mi z glowy co mowiła pediatra... Anessa tak jak Iza pisze idź z tym do lekarza to może byc ziarnina jeślic zujesz zgrubienie które boli... przepisze ci jakieś leki i będzie ok Izabela Idalka piękna jak zwykle co do chrztu pierwsze słyszę że musi być drugie święte ale mi się podoba połączenie Idalia Magdalena albo Idalia Karolina Iweczka to mnie zmartwiłaś bo my w czwartek jedziemy na tydzień do cioci nad morze... boje się teraz że też zmiana klimatu tak na niego podziała że będę żałować wyjazdu... w sumie my nic nie tracimy tylko paliwo jakby co ale i tak... muszę się wam pochwalić że Oli coraz pewniej na brzuchu głowę trzyma niepokoi mnie tylko to że ciągle przewraca się na lewą stronę raz na prawą się przewrócił ale chodzi o to że leży chwilę prosto i nagle głowa na lewo i automatycznie przewrót... zobaczymy co pediatra na to chyba pójdziemy w poniedziałek zapytać bo mamy szczepienie 21 a wtedy jedziemy to nie wiem czy każe poczekać aż wrócimy...
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulację dla Oliego ![]() prawie każde dziecko ma swoja ulubioną stronę Ja się jeszcze nie chwaliłam, że moja córka już bez problemu przewraca się na miękki podłożu, typu kanapa a dzisiaj na podłodze przewróciła się trzymają w ręku zabawkę
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulacje dla Idalki kurcze to cudowne patrzeć jak dzieci nabywają z każdym dniem nowej umiejętności
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
ehhhhhhh chciałam trochę podkarmić Małą przed kąpielą, ale jak zabrałam cyca to tak się rozdarła że hej
dałam cyca znowu i zasnęła......głupia ze mnie matka, chciała dziecku zabrać cycusia gosikk, cięzko odpoczywa się nam w tym roku gdzie nie wejdziemy zjeść, mała sie budzi i po 5-10 min jest płacz ![]() normalnie cyrk ![]() maggol, w domu była marudna, ale nie aż tak :/ tra, ojjjjjjjjj baaardzo!!! padamy obydwoje ehhh tż sie śmieje, co nas podkusilo jak to co-ja też musze kupić maść na dziąsełka, bo tak samo jak Twoja Nadia moja Lenka wszystko co złapie pcha do buzi i jeżdzi po dziąsłach Cytat:
eirene, może Twój Oli będzie grzeczniejszym wczasowiczem niż moja Leniuta tego wam życze choć podróż była super, jechalismy 6,5 h i był 1 postój! 10 min.
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Oliego też ![]() Moja chyba preferuje prawą stronę, do przewrotu na brzuch brakuje niewiele, tylko ręka przeszkadza. Dziś z brzucha na plecy fajtnęła, ale nie wiem czy przypadkowo czy specjalnie. I wszystko przez prawy bok. Ach dziś ochrzaniłam dzieciaki, Na bloku obok przyczepił się nietoperz gdzieś na wysokości 2,5 m a gnojstwo rzucało w niego gliną, jarzębinami i krzyczeli. Wyjdę z psem to zobaczę czy poleciał. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-16 o 21:40 |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eirene no to super mieliście wypad, nawet jak ciągle myśleliście o Olim
![]() no i brawa dla Oliwierka za nowe umiejętności i soczek mój dzisiaj z okazji 3 m-cy i jednocześnie 13tyg, dostał soczek jabłkowy z dodatkiem wody, najpierw się krzywił, a potem mu nie można było butelki zabrać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Nadia nauczyła się wkładać i wyciągać smoka, przy wyciągnięciu odchodzi taki cmoknięcie że sama z tego ma radochę i tak leży i wkłada wyciąga i wkłada ... aż sobie nie trafi i jest mega nerw
![]() Cytat:
ło rany współczuje, a przypomnij mi ile ma miesięcy bo identycznie ostatnio jest z Nadią chociaż coraz mniej ma takich akcji ale jeden tydzień wpadała nam w histerię nawet parę razy dziennie ps już doczytałam że 12 tyg ego dzięki za pocieszenie daj znać czy ten żel wam pomógł gosik eirene super że Oliwierek posmakował w marcheweczce co do szczepionek to nie mam pojęcia, u nas po prostu pielęgniarka zapisuje mi kiedy jest kolejna, mieliśmy już dwie teraz będzie trzecia iza gratulujemy zdolna Idalka iweczka za cycusia
|
|
#3220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja jakam ciekawa
Cytat:
![]() Cytat:
w kazdym razie zabawe ma na calego Cytat:
![]() oj nie kus bo zaraz smigne i zrobie nie no do rana chyba wytrzymam Cytat:
![]() no takie uroki macierzynstwa ja tez dlugo nie potrafie bez mlodego wytrzymac.i nawet jak jade na chwile do sklepu to zaraz mysle czy czasem nie placze albo cos mu nie jest.widac tak mamusie juz maja |
||||
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
a który to niby dzień cyklu?
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, tylko dopiero w tyg pewnie będzie paczka do odbioru, ale napewno działa na Gabrysię ![]() no i byłam ostatnio na pedicure a w poniedziałek idę na manicure spadam na pizze bo tz robi pa |
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Ego - Oluś i Karolo dziś równe 3 m-ce
![]() ![]() klask i:ale to zleciało
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia bo miesiaczki nie mam a szczerze to nawet nie wiem jak to sie liczy
moze to glupie ale zawsze bylam w to cienka i jakos nie bardzo mnie to interesilo ![]() wiec chetnie poslucham jak to sie liczy i od kiedy |
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy dzień miesiączki to pierwszy dzień cyklu ale skoro nie miesiączkujesz ![]() to ciężka sprawa, skąd wiesz kiedy testy robić ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Mirabilka Ego_ego GRATULACJĘ o której godzinie urodziły się wasze rozrabiaki?
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
mój mężczyzna o 4.20
|
#3227 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
6w1 są 3 dawki- u mnie koszt 190zł rota -2 dawki - koszt 300zł pneumo - 3 dawki - koszt 290zł Cytat:
dzieki mirabilka, ego_ego gratuluję Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-07-16 o 22:08 |
||
|
|
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
noooooo... i jeszcze Zosienska Olusii
brawo dla Karolka i Zosii![]() Cytat:
mój o 8:50 |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, nieźle odetchnęliście
dla Oliego, mój Aleks też zawsze przekręcał się w jedną stronę a mała jak na razie w żadną ![]() Izabela, dla Idalki. Iweczka, my tak mieliśmy z Aleksem, w pierwszym roku nigdzie z nim nie wyjeżdżaliśmy na wakacje ale nawet głupi spacer to był problem. Nigdy nie udało nam się nawet siąść i zjeść lody bo od razu był ryk...Z Aniką na razie jest zdecydowanie lepiej ale i tak nie odważyłabym się wyjechać gdzieś dalej. Wanilia, fajnie Nadia obsługuje smoka Ech, dobrze że w poniedziałek wyniki, może w końcu stwierdzą co Nadię tak męczy Ja bym nawet nie próbowała odciągać większych ilości mleka bo idzie mi to kiepsko, podziwiam dziewczyny walczące z laktatorem. Przy Aleksie na szczęście nie było problemu bo po powrocie do pracy jadał już w ciągu dnia słoiczki więc karmiłam rano i dopiero po południu. Mam nadzieję że teraz też tak będzie. Wolę wszędzie chodzić z dzieckiem niż ściągać mleko, zwłaszcza że ani jedno ani drugie nie przepada za butelką, nieprzyzwyczajone. No ale skoro będziesz chodzić na kurs to wiadomo że Nadii nie zabierzesz
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to był owocny dzień ![]() w sumie też poranna godzina
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
iza dzieki bardzo w koncu mi sie w glowie rozjasnia
![]() maggol nie ma za co ![]() mirabilka,ego ego zdrowka dla waszych Skarbow ![]()
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Zosi, Olka i Karolka
![]() I dla Mai Czarnej |
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać
widzę, że 16 kwietnia dużo się działo na wątku, a właściwie na porodówkach moja miała wtedy 3 tygodnie więc ja byłam w innym wymiarze ![]() Maja już 4 miesiące kończy
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
olusia mirabilka ego_ego, czarna gratuluje gosik jeszcze dwa dni i będę wiedziała co robić dalej mojemu mężowi strasznie pocą się ręce, wręcz ma je mokre i może Nadia jak taka do niego podobna to ma to po nim w sumie nie jestem lekarzem to nie będę gdybać mykam spać ps. zostaw mi kawałek pizzy na śniadanie
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
madzikk
no tak Majeczka dzisiaj kończy 4 m-ce
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
A my jutro 3
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
A co
![]() Zanim wstanę to naskrobiecie już ze trzy strony :P |
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - żyjemy
![]() Franek przechodzil skok co trochę dalo mi w kość, ale jest już chyba ku końcowi. Nawet nie problem że był niegrzeczny, tylko budził się w nocy co 3 godz potem co 2, potem był dzien ze co 1,5 lub 1h a w dzien nie spal dluzej niz 30 minut![]() Ale jest lepiej bo w dzien nagle wskoczyly nam 3 x45 minut drzemek. I tak juz trzeci dzien. Mam nadzieje, ze i noce wrócą ładne. Od wczoraj są moi rodzice, więc w ogóle nie mam czasu na nic. Składam masowe życzenia urodzinowe - przepraszam, ze nie każdej z osobna, ale nie dam rady nadrobić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

bylam w szoku bo chcial jeszcze ale sie balam mu dac po to dopiero 2 raz.
no wiec do lek. w koncu nie pojechalismy bo pewnie bysmy zrobili z siebie przewrazliwionych rodziców, ze przyjezdzamy z usmiechnietym dzieckiem chociaz nie wiem.. moze jakis powód tej histerii był. ale tak sie umęczył ze spał po tej histerii 4 godziny! ale tak mnie nastraszył, ze na razie to mi sie odechciało drugiego dziecka.
(ehhh taka gościnna sie zrobiłam po urodzeniu dziecka 
ale gratuluję nocki, przynajmniej się wyspałaś, nie martw się tym, mój ostatnio u moich rodziców dostaje spazmów, w tyg jak byłam to nie wiem dlaczego zaczął się tak drzeć, że nie mogłam go uspokoić z 15 minut, dzisiaj byliśmy tam pół dnia i bylo wszystko ok i znow złapał fazę na darcie się, ale mąż go jakoś uspokoił, myślalam, że może to ząbki idą, ta Gabrysia ze zdjęć z Olkiem jest 3 tyg starsza i jej mama już smaruje jej dziąselka tym dentinoxem jak się drze i przechodzi podobno po chwili, więc może to to, dzisiaj robię zamowienie w aptece i kupuję
to wszystko masz ode mnie

co do szczepionek to nie mam pojęcia, u nas po prostu pielęgniarka zapisuje mi kiedy jest kolejna, mieliśmy już dwie teraz będzie trzecia 

klask i:
dzieki
mykam spać