|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ja z jednej stromy się trochę boję, że źle mi będzie zostawać małego na cały dzień czy dwa co tydzień- nie licząc pewnie częstych wagarów, ale z drugiej strony chyba potrzebna jest taka odskocznia i "odpoczynek" od domu, pieluszek itp. I taki dzień czy półtorej mnie nie zbawi.
Aaa będzie czas nad tym dumać Ja chyba też idę spać.Ta dzisiejsza podróż w strony tż mnie wymęczyła max. Podziwiam że chodzicie spać o 22 niektóre
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
kellys, właśnie znajoma rodziła dwójke dzieci niedawno w Dublinie też i była mega zadowolona
powiedziała ze opieka super, jedzenie jak w restauracji, nawet można było wybrac co się chce a jak rodziła 12 lat temu córke w pl to wiadomo jakie ma porównanie ![]() cotka ja tak chodze spać, 22 to już ostatni dzwonek zeby zmierzać w keirunku łazienki a potem wyrko i to nie tylko w ciąży ale przed też, w sumie razem z tż się tak kładziemy no ale jak on wstaje o 5.30, ja często też to nie ma się co dziwić dzisiaj mam tylko jakiś przypływ energii i nie chce mi się spać, ale że plecka bolą to tez już lece ![]() dobranoc Kochane pchełki na noc, a karaluchy pozbijac łapką
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-17 o 01:04 |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę i na dobranoc czkawka. Cały brzuch mi skacze
Chociaż to.Wypatruje tych gulek ale ja chyba albo za grubą skórę mam, albo za dużo sadła. Bo bywa tak, że czuję maluszka blisko , ewidentnie twardziutkie pod skórą, jak sobie dotknę to to zaraz czuję jak zabiera tę część ciałka którą dotykałam, ale żeby gulka była to nie ma opcji Zróbcie kiedyś zdjęcia czy filmiki to chociaż u was sobie popatrzę ![]() ![]() i pozazdroszczę o.
|
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc tym co ida spac...
Ja jeszcze buszuje po necie.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wlasnie wcinam jajka w majonezie a po nich to chyba nie zasne
|
||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie chyba tez położe bo widze ze meza mi zasypia
dobranoc kobity ide sie popitulac jak oczywisci ebedzie sie dało do tego niedzwiedzia a najsmieszniejsze jest to ze on niby patrzy na mecz hehe a ciekwe kto ma stały oddechi oczy zamkniete![]() buziaki |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez mezus wrocil wreszcie z pracy wiec ide do niego...
![]() Kolorowych snow mamusie |
|
|
|
#397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze robie badania jak jeste w Polsce, wiec i tym razem zrobilam dorzucajac te ciazowe, w tym cytomegalie. I wyniki wyszly jakie wyszly. Choroba wredna, bo moze przebiegac zupelnie bezobjawowo, a nosicielami jest okolo 50-60% procent miezzkancow europy. Kazdy etap ciazy jesr zly zeby ja zlapac, bo w kazdym momencie moze namieszac. Nawet w samej koncowce moze zrobic badxzo zle dziecku. W czasie ciazy nie ma czym tego leczyc. Skutki moga byc bardzo tragiczne, ale jak bardzo mozna sie dowiedziec dopiero po porodzie. To tak pokrotce. Na razie czuje w sobie silnego facecika, wiec wierze ze bedzie ok. Buziaki
|
|
#398 | |||
|
kosmitka
|
Myślałam, że wszystkie spały, a tu w nocy buszowałyście. Ja zasnąć nie mogłam, na noc tak mnie obrzydliwie swędzi całe ciało, że masakra. W dzień nie mam takich dolegliwości, a jak przychodzi noc, to albo swędzenie, albo skurcze, albo jeszcze nie wiem co.
Cytat:
Cytat:
.A kosmetyczkę bierzecie oddzielnie czy razem w torbie? Bo ja mam tai kuferek kosmetyczkę - ale zastanawiam się, czy nie jest za wielka? A torbę, to chyba wypiorę, bo mam z ubiegłego roku, to chyba nowej nie ma sensu brać. Cytat:
Od rana siedzę na forach wózkowych i głowa już mnie od tego boli. Cotka, czy Ty pchając emmaljungę pod górkę odczuwałaś jej wagę?? Bo dość ciężka jest.
|
|
|
#399 | ||||
|
Zadomowienie
|
hejka, niedzielnie
mąż do pracy wstał to i ja już nie spięCytat:
![]() ja biorę miękką niedużą kosmetyczkę i staram się albo kupić małe kosmetyki w rossmanie, albo cos do mniejszego opakowania przełożyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. wszystko co wziewne, pokarmowa,rzuca sie i na oskrzela i skóra zaatakowana i reguły nie ma niestety. poza tym np nasi rodzice byli karmieni piersią i to długo przeważnie, a widzicie ile wśród ich równolatków otyłych ludzi? mnie to się wydaje, że pewne rzeczy zaprogramowały się jak tylko doszło do zapłodnienia i chciano by, żeby karmienie piersią miało wpływ na to, ale tak nie jest. nie widzę też, zeby dzieci karmione długo miały np jakieś lepsze relacje z mamą, niż te na mm przestawione. bo na każdym etapie życia dziecku potrzeba innej formy relacji z rodzicem i karmienie piersią nie "załatwi" dobrych relacji raz na zawsze.a pisałam wam, że na Nat Geogr widziałam program o karmieniu piersią, że kobitka karmiła swoich synów do 5 roku zycia? no i jeden miał 7, a drugi 5 i jeszcze ciągnął. wierzcie mi wyglądało to ohydnie ![]() porażka totalna, ona cyce do kolan a młody nawet na kolanach się już nie mieścił ![]() sie rozpisałam z rana ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- nie czytaj tyle , ile ludzi tyle opinii - a jak ma się coś popsuć to i w tym za 5 tys się popsuje ja się zdecydowałam na wózek i już nie oglądam innych
|
|
#400 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mnie wczoraj kolega na spacer zabrał. Taki maraton mi zafundował, że myślałam, że nie dam rady wrócić... A potem poszłam spać jak dziecko o 20 ![]() Cytat:
![]() Nam położna mówiła, żeby żadnych leków ani specyfików do szpitala nie brać, bo wszystko zapewnia szpital. Cytat:
tylko czy bez stanika to nie będę chlapać pokarmem na prawo i lewo ![]() A co kocy, to ja piorę ![]() No to teściowa przegięła. Ty zamiast wystawiać jej te kwiatki, to poprostu podlej je wrzątkiem to może padną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i po porodzie dziecko kładą ci na piersi, to ono poznaje tak naprawdę zapach twojego potu Więc potem jak się czymś wysmarujesz, to dziecko może cię nie poznać i będzie płakać. Ja to myślę, że żadnego balsamu do ciała brać nie będę. Te kilka dni wytrzymam przecież. A kosmetyków do mycia nie powinno się zmieniać w ostatniej chwili, bo to może się zakończyć alergią. Dlatego ja sobie teraz kupię jakiś żel pod prysznic AA (bo one są hipoalergiczne, wiec chyba najmniej pachnące ) i zabiorę potem ze sobą Co do szamponu, to chyba nie ma większego znaczeniaA teraz idę sniadanko zjesc, bo chyba mala zaczyna się domagac
|
|||||
|
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Udaje mi się utrzymywać ładnie cukier, dziś w nocy śniło mi się że się zajadałam słodyczami jestem tak spragniona jakiegoś batonika w czekoladzie, że szok dziś pozwoliłam sobie na pół batonika - niebo w gębie ![]() 26go mam wizytę w Poznaniu, między 8 a 9:30 mam się tam stawić, więc pociągiem o 5rano mamy wyjazd, nie jadę samochodem, mam prawko od 13miechów i nie ufam sobie na tyle by do Poznania się wypuścić Zapowiada się ładna pogoda, miłego dnia Jeszcze się zdjęciem na klubiku pochwalę, bo zdaje mi się że brzusio z prawie z dnia na dzień rośnie (?) dziś kończymy z Amelką 29tyg +2dni
|
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Kasiuleczko a gdzie chodzicie w Poznaniu do ginekologa? I jak daleko masz do Poznania? Ja do tej pory chodziłam do dr Hadasia, ale teraz przeniosłam się do rodziców i trochę za daleko do Poznania. Kolejna wizyta za 3 tyg ale raczej już do Poznania nie dotrę - podróż zbyt męcząca (chociaż kierowcę mam swojego)
|
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, teściową mam mega wkurzającą. Ostatnio nam wypomniała że rachunki płaci jak tż marudził że bratanice codziennie do nas na neta przychodzą i siedzą na nk pół dnia. Na początku było mi przykro a potem sobie pomyslałam że rachunki nie sa duże (wiem ile jest za co) i na rachunki jest może 300zł miesięcznie, a ona ma dla siebie samej rente 1020zł a my z tż na dwoje (wkrótce na troje) mamy 800zł, biorąc pod uwagę, że jeszcze z tego wyprawkę dla dziecka kupujemy aa2 mi lekarz powiedział że 1-2 ruchy na godzinę to mało i na IP wtedy, a ja wyczuwałam może ze 3 aktywności w ciągu dnia. czasami nie mogłam sobie przypomnieć kiedy sie ruszało, ale ruszało sie codziennie i się nie martwiłam. A w szpitalu się rozruszało i rusza się ciągle i o dziwo reaguje na szturchnięcie, jedzenie, leżenie, głaskanie a wcześniej mogłam robić wszystko i doopa czasem od niechcenia kopnęłocoś miałam jeszcze napisać ale nie pamiętam co idę zajrzeć do klubikuwidzę że idziemy łeb w łeb, ja przed wczoraj skończyłam 29tydzień tez |
|
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie.
Moja malpiatka od rana szaleje i wlasnie sniadanko wciaga. A drugi kopie ile wlezie mame po wnetrznosciach. Ach te dzieciaki . Moglaby byc dzis lepsza pogoda niz wczoraj to jakis dluzszy spacer zaliczymy.Wlasnie sie zorientowalam i mam pytanie. Kiedy zostalam wypisana z klubu? Milego i odpoczynkowego dzionka
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() piekna pogoda za oknem wiec dziewczynki na spacerki z brzuszkami wychodzimi trzeba sie troszke poruszac hehe![]() Mucka to faktycznie z tymi ruchami-u mnie w ciagu godziny czasem w ogóle nei puknie ani nic, teraz mnie to troche zmartwiło-kurde nei wiedziałam ze dziecko co godzinne powinno sie uaktywnic, u mnei czasem rano , czasem popołudniu i wieczorem popuka-ech mam nadzieje ze sie rozkreci-nie chce do szpitala |
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja juz po spacerku
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ale martwi mnie to ze od wczoraj praktycznie caly czas czuje taki jakby przycmiony bol w macicy, taki jakby przedokresowy, a po chwili i tak mi wszystko twardnieje maluszek sie rusza i jest bardzo zywy, co chwle chodze do lazienki sprawdzic czy wszystko "tam" jest ok i niby jest ale skad ten bol..![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- mucka mialam Ci nap-ta tesciowa to straszna baba i pewnie sie musialas najesc mnostwo strachu jak bylas w szpitalu, dobrze ze juz jest wszystko ok.
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek...
u nas pada i 13 stopni ![]() A chcielismy sobie nad morze pojechac bo tz ma wolne wreszcie i co doopa.... ![]() Ale za to tz powiedzial ze zabierze nas dzis wieczorem na kolacyjke do restauracji ![]() Cytat:
![]() Mam tez taka kosmetyczke adidasa (kiedys dostalam w niej taki komplet -dezodorant i zel pod prysznic) i wlasnie tego uzyje na kosmetyki bo nie jest to duze ![]() I co do torby to ja tez biore jedna walizke na kolkach ![]() Tak mialam ostatnio i bylo ok.... Rzeczy na juz i te na potem po prostu oddzielilam i problemu nie bylo... Tz tez ze mna pakowal i wiedzial gdzie co jest ..
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-07-17 o 11:03 |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyta 1 sierpnia to mam nadzieje ze mały sie rozszaleje
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka, ale tak z ciekawości odnośnie wczorajszej twojej wypowiedzi.
Mieszkacie u mamy tż, tak? Ale dokładacie się do czynszu, rachunków? Kupujecie własne jedzenie? Czy jesteście bardziej na garnuszku u teściowej, która jak by nie patrzeć trochę dokładała się do pobytu twojej mamy? Bo jeżeli płacicie za swój kątek i jest on tak jakby wasz. Płacicie za jedzenie i inne swoje rzeczy, po czym zapraszasz mamę i sami się nią zajmujecie i sami w pełni opłacacie - łącznie z twoją mamą, jej pobyt to zupełnie nie rozumiem twojej teściowej. Skoro pozwoliła Ci się wprowadzić to powinna Cię traktować jako normalnego mieszkańca. Ale jeżeli teściowa płaci za dom, za jedzenie i inne takie to rozumiem ją że może mieć coś do gadania jak przyjedzie ktoś na dwa tygodnie. Dla ciebie to mama, ale dla niej- prawie rodzina, ale też nie na tyle, żeby zapraszać na miesiąc czy dwa Więc w takiej sytuacji potrafiłabym ją zrozumieć- chociaż nie była zbyt delikatna w rozmowie z twoją mamą Wiem że napisałaś na "utrzymaniu", ale po tym co pisałaś- tzn o waszej kasie- tzn. problemach z nią trudno jednoznacznie określić na czym to utrzymywanie mamy polegało stąd to co wyżej. Edit: Doczytałam, że jednak się nie dokładacie do rachunków itp, więc ja tam rozumiem jej oburzenie. Nawet gdyby zarabiała 3000 to jednak jest jej kasa i może robić z nią co chce- wy kompletujecie wyprawkę, macie mniej kasy, ale w sumie to nie jej sprawa . A wydaje mi się, że to, że daje wam miejsce do mieszkania to i tak dużo z jej strony Ancia. Ten wózek ogólnie był dla mnie masakrą, ale pewnie dlatego, że ja często jechałam z nią do miasta, męczyłam się z autobusami, była ciężka, ale nie powiem Ci jak to pod górę było. Wiem że wniesienie wózka gdziekolwiek było dla mnie masakrą. Dlatego sama siebie teraz dziwię że waham się co do roana, ponieważ to chyba bardzo podobny model do tego o którym piszę ![]() Może ty za to znalazłaś jakiś super model... w końcu te wóżki ciągle idą do przodu i są ulepszane ![]() A ja z tym wózkiem to wieczne wahanie. Wczoraj jak jechaliśmy na grilla to pod domem jechała babka właśnie roanem i jak zobaczyłam jak fajnie maluszka buja przy tej kostce nierównej , jak widać że fajnie się czuje w tym wózku- i ta mama tak nim lekko sobie kierowała- to stwierdziłam, że decyzja podjęta. A dzisiaj znowu bym się wahała ![]() ![]() nie bierz ładnej kosmetyczki, szkoda. Do takiej brudnej łazieny brać, a z kolei wyciągać i w rękach nosić to też dziwnie. Chyba że w tym kufrze byłaby mniejsza ![]() Ale wywód sorry
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-17 o 11:51 |
|
|
|
#412 | |||
|
kosmitka
|
Ja rano popisałam i znowu zasnęłam
, masakra. A w nocy nie mogę!Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Może po obiadku uda mi się małża wyciągnąć, chociaż jak będzie zmęczony, to nici z tego.Aa2 u mnie w ciągu każdej godziny nie ma ruchu, to chyba zależy od lekarza, jaką metodykę liczenia czy obserwacji ruchów przyjmie. Mój przyjął liczenie w godzinę i dwie po jedzeniu, 3xdziennie. Może tyle wystarczy? Co do leżenia w szpitalu, to tak jak u Mucki, mój pisał, że kładą na kilka dni na obserwację, by wiedzieć, jak to jest naprawdę z tymi ruchami, więc chyba nie ma czym się martwić. Lulla Cotka dobry wywód, dzięki
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
cotka w zyciu nie widzialam takiego referatu w Twoim wydaniu
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro waży 17kg (
) to wydaje mi się, że możesz to odczuwać pod górkę ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Bo sama nie lubię takich czytać- wolę zwięźle, ale coś mnie dzisiaj wzięło z rana Kurde nudzi mi się co tu porobić, co tu porobić
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnei ja tez i przeczytałam od deski do deski
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak juz ktos mieszka na pietrze bez windy to stanowczo odradzam... Nasz wazy 15 kg (gondolka i tyle przeklenstw co dostal ten wozek to naprawde...... ![]() Mi tez sie nudzi.... a mezu spi ![]() tez ide go zaraz budzic i gdzies moze wybedziemy
|
|
|
|
|
#417 |
|
kosmitka
|
Roan - 15kg.
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
2kg to już jes róznica jakaś
![]() Kurde, mogliby jeden model zrobić i nie byłoby problemu. A tak to czlowiek duma i duma
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
to tez sporo...
Patrzcie sobie kochane na wage jak mieszkacie wlasnie na wyzszych pietrach i nie macie windy (no chyba ze jest opcja ze zostawicie wozek na dole-czesto w pietrowcach sa specjalne pomieszczenia zamykane na wozki).... tzn..tak radze bo wiem ile sie namordowalam przy naszym klamotku..Jak w domkach lub parter to waga nie ma znaczenia....
|
|
|
|
#420 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Mąż obstawia emmaljungę, ja sama nie wiem. Chciałabym móc jeszcze raz obejrzeć wszystkie te, które brałam pod uwagę, pomacać, prowadzić, spróbować skręcić czy unieść na schodek. I wtedy wybrać. Kolor też mogę tylko w necie zobaczyć. A chłopina nie chce nigdzie jechać .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Ja chyba też idę spać.

a jak rodziła 12 lat temu córke w pl to wiadomo jakie ma porównanie
pchełki na noc, a karaluchy pozbijac łapką 

.
. wszystko co wziewne, pokarmowa,rzuca sie i na oskrzela i skóra zaatakowana i reguły nie ma niestety. poza tym np nasi rodzice byli karmieni piersią i to długo przeważnie, a widzicie ile wśród ich równolatków otyłych ludzi? mnie to się wydaje, że pewne rzeczy zaprogramowały się jak tylko doszło do zapłodnienia i chciano by, żeby karmienie piersią miało wpływ na to, ale tak nie jest. nie widzę też, zeby dzieci karmione długo miały np jakieś lepsze relacje z mamą, niż te na mm przestawione. bo na każdym etapie życia dziecku potrzeba innej formy relacji z rodzicem i karmienie piersią nie "załatwi" dobrych relacji raz na zawsze.

maluszek sie rusza i jest bardzo zywy, co chwle chodze do lazienki sprawdzic czy wszystko "tam" jest ok i niby jest ale skad ten bol..