|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
kosmitka
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Ja w sumie na początku sierpnia chciałabym poprać, te 3 tygodnie chyba może poleżeć w zamkniętej szafie czy komodzie?
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Ja swoje rzeczy prasuję raz na lewej, raz na prawej, zależy od materiału. A jakie to ma znaczenie dla dziecka?
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ale naprodukowałyście... nadrobiłam póki co połowę ![]() Wczoraj mężol zabrał mnie za zlot motocyklowy - głośno strasznie. Na bramce stał wielki Pan motocyklista. Zatrzymał nas przy kasie i pyta, który miesiąc. Zdziwił sie, ze taki malutki brzuszek, łzy mu w oczach staneły i mówi, że jego córa też w ciąży. Fasolka 11mm W domu aż z ciekawości spr ile mm miała moja żabka jak się dowiedziałam o ciąży - 6 tc + 5 d 28 mm. Dziś już też po zakupach. Oczywiście nie kupiłam żadnej bluzeczki, bo nic na mnie nie ma Sukienek też brak, ogólnie kicha. Ale byliśmy w castoramie i kupiłam do pokoju małej kubusiowe nalepki na ścianę mucka21 witaj martwiłyśmy się, nie wiem czy doczytałaś Z teściową współczuje - widać cieżkie z nią macie życie, ale niestety chyba w żadnym domu nie ma idealnie. Zawsze coś. A wizyty w szpitalu nie zazdroszczę. Uważaj na siebie Cytat:
![]() lausanne Kochana, a ktory Ty jesteś tc, że lekarz uważa, że za 4t będzie ok?? Mam nadzieje, że wytrzymasz wiecej niż te 4 tygodnie!! |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
a niby dlaczego?
ja znam też kobiety co karmią i tyją,lub też karmią i nic nie gubią
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Cotynato ona nie daje nam kawałek mieszkania bo to wsumie jest dom tż, który postawił jak się urodził tż jego tata - właśnie dla niego, a teściowa ma jeszcze dwóch synów nieślubnych (miała je z zonatym, dzieciatym alkoholikiem) jeden syn pracuje i ma 4 dzieci, drugi jest alkoholikiem (rodzina trochę patologiczna) jak i jego żona i mają 6 dzieci. to rozumiem że mam być wdzieczna za to ze możemy mieszkać w własnym domu? a co z jej wdziecznoscia wobec meza ktory wychowywał jej nieslubne dzieci? gdybyś wiedziala jaka ona byla dla niego "wdzieczna" zwlaszcza jak chorowal na raka! a wszystko co ma tż ma po swoim ojcu który nie chciał zostawić syna z niczym, a jak zmarł to tesciowa za pieniadze z jego ubezpiecznenia pomogla postawic dom temu synowi alkoholikowi i podpiela mu prad bo on wolal kase przepic
Koniec tematu, tak sie nie da powiedziec kto ma racje musialabys tu byc i sie sama przekonac ide nad rzeke
|
|
|
|
#485 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Olać to, najważniejsze, by dzidzia była zdrowa, a z kilogramami jakoś sobie poradzić będę musiała .Aga - ładnie się zachował ten Pan, miło z jego strony.
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ancia- to pranie to sprawa indywidualna. Ja się nie śpieszę bo wolę na spokojnie w sierpniu, żeby mieć poczucie, że to jest w pełni świeże. Sama wolę prosto z prania niż z szafy jak leży miesiąc |
||
|
|
|
#487 |
|
kosmitka
|
Myślę, że tak 2-3 tygodnie przed porodem to chyba ostatni czas na takie rzeczy, bo potem to już trzeba będzie być przygotowanym na wszystko.
Dzisiaj zaczęliśmy 34 tc, więc teoretycznie za 3 tygodnie powinnam mieć wszystko zapięte i przygotowane, raczej się nie uda, ale co się da, to muszę mieć ogarnięte.
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia samopoczucie dziś lepiej, na szczęście zaraz zmykamy do teściów, potem do kolegi na grilla. Po całym tyg siedzenia w domu wreszcie chociaż niedziela rozrywkowa
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno się tak nie nudziłam
Jakoś nie lubię niedziel. Weźcie coś piszcie ![]()
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
dżizas ale nudyyyyyy
katarzyno ja w sumie pierwsze slysze zeby po karmieniu sie tylo? nie chce sie wypowiadac w tej kwestii za duzo bo jeszcze nie karmilam ale z opowiadan znajomych i pielegniarki i gin to sie chudnie
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odwrotnie- nigdy.
|
|
|
|
|
#492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodenki ,spodnice-dzinsy na prawej, bluzy i welurowe jak pogniecione to na lewej.. Cytat:
i tak wiadomo ze bedziesz je ogladac conajmniej raz w tygodniu to otworzysz woreczki i sie powietrza wtedy troche ![]() Cytat:
Bylam ciagle glodna i jadlam jeszcze wiecej niz w ciazy..... ![]() Normalnie mialam zachcianki i to na slodkie
|
|||
|
|
|
#493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tyłam w czasie karmienia piersią - moja i wyłącznie moja wina, obżerałam się, karmiąc małego miałam ogromne ssanie - byłam często bardzo głodna. Schudłam dopiero, gdy odstawiłam go od cyca---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
czyli mozna stwierdzic ze jak maluszek wysysa z nas wszystko to jestesmy jeszcze bardziej glodne i proboujemy zapelnic ten glod czymkolwiek zeby go zastapic tym pokarmem ktory tracimy na rzecz dzidzi?
|
|
#495 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie, tęskniłyście no nie?
![]() ![]() Lulka mialam Ci wspołczuć (choć takie rozciąganie i lekki bol jak na @ to raczej rozciąganie macicy, też to mam Cytat:
) W lbn nigdzie nie ma znieczulenia, a ja niestety tym razem nie idę na zywca Chyba że mnie sytuacja zmusi. I tu nie tyle chodzi o ból, bo jak widac da się go przeżyć, tylko o moją psychę![]() Miałam baaardzo niemiłe przeżycia ostatnim razem i wolę być spokojna. Chociaz w głowie![]() aaa i też mam fazę na slodkie! masakra! ![]() Cytat:
mialam wlaśnie to pisać ![]() pesteczka jeśli Cię to pocieszy to ja powinnam przytargac ciuszki po K., uprać je i znaleźć im miejsce, kupic lozko małemu (zeby Małgonia miala gdzie spac) i wreszcie moze się spakować. Ale jakoś zwleeeekam i zwlekam i zwlekam... Cytat:
![]() a szyja jest zamknięta,poki co chyba się nie skraca (wiesz badal mnie tylko ręcznie, trzecie i ostatnie usg mam za 2 tyg), ale jak jest miękka to znaczy ze moze się zacząć skracać w kazdej chwili. Ja tam chcę dotrwac do 37tc i pojechac do cioci A Ty jak się trzymasz sisel? Kellysss skąd ja znam naukę robienia do nocniczka ![]() Mój mały załapał momentalnie o co chodzi ale tylko z kupką (to i tak fart ) Co do siusiu to zawsze mówi po fakcie. A w dodatku jak zrobi na podlogę to jeszcze "sprząta" po sobie, czyli te siuśki rozmazuje rączkami po całej podłodze ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
) - normalnie jak z nocy żywych trupow
|
||||
|
|
|
#496 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jakie ma znaczenie.. jak dla mnie to lepiej by nawet było wogóle nie prasować..no ale się powinno.. więc troszkę już przeprasowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wymyłam komodę w wewnątrz chusteczkami antybakteryjnymi i co poprasuje to powkładam.. więc myślę,że będzie ok.. Cytat:
![]() Cytat:
no ja w sumie też po prawej pojechałam większość.. co takie rozpinane to też od środka a do oglądania zostaną te nie poprane
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() z racji lenistwa pojechalismy na obiad do kfc ![]() potem mykam na działke do szwagra wiec spedze czas na powietrzu ![]() kochane co do karmienia i chudniecia to ja juz wiele razy czytałam artykuły ze to mit i wcalwe nie koniecznie tak jest, podobnie jak z tym ze sie karmi i ze sie w ciaze nei zajdzie..... moja kolezanka tez nei schudła jak karmiła
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że nuda roku. Tż przyssał się do kompa i nie chce iść nawet po arbuza a ja mam taką chętkę
|
|
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wpadnij do mnie ..mam jeszcze 1,5 arbuza
|
|
#501 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie martw sie bo ja też nic z wyprawki nie mamCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- A ja wróciłam z obiadku u mamuśki a teraz siedze przed kompem i zajadam sie paluszkami, popijając zimną wodą ale rarytas co hehhe
|
|
#502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było arbuza w cerfurze
Ale za to tż kupił mi crushera o smaku kitikata mniaaam
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam nadrabiania.... wybraliśmy się na wycieczkę do krynicy, ale w sumie szybko wróciliśmy bo gorąco takie, że sie nie da za bardzo łazić. A rano było całkiem miło, wiaterek powiewał Miałam jeszcze dobre chęci pojsc do kościoła, ale chyba nie dam rady, padłam ![]() ide czytać co tam u was
|
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy Wy tak macie....ale ja im dalej w ciąży...tym mniejszy apetyt na nrmalne jedzenie...głodu jakoś nie czuje.. za to arbuzy,słodycze,kanapki z pomidorkiem,sok pomidorowy i kfc... to bym mogła pochłaniać
![]() ![]() dziewczyny...ja tu za długo nie jestem.. piszecie od czasu do czasu o klubie... chętnie bym skojarzyła twarze Wasze z nickami i zobaczyła Wasze brzucholki
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi kupil loda i wlasnie wcinam jagodowego Oscara w polewie z bialej czekolady a w zamrazalce chlodzi sie szampan picollo
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
=)))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

nadrobiłam póki co połowę 
Sukienek też brak, ogólnie kicha. Ale byliśmy w castoramie i kupiłam do pokoju małej kubusiowe nalepki na ścianę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.

.. Wczoraj cały dzień we Wrocławiu...kupiliśmy komode i jak juz ułoże tak jak ma byc to zrobie zdjęcia...