|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Ależ dziś gorąco. Musiałam przyjść do domu trochę sie schłodzić.
ania21_21 rzeczy cudne, zwłaszcza podoba mi się ta narzutka ręcznie robiona. Ja mam zrobione rozetki na szydełku i myślałam o tym aby je pozszywać i zrobić taką kołderkę - tyle, ze one są różowe i dla chłopca to tak jakoś nie bardzo. Mata edukacyjna Fisher Price ![]() Seona Ikeę mają wybudować w Świlczy - przynajmniej takie słuchy chodziły jeszcze rok temu. |
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. No chodzą takie ploty, ale już od kilku osób słyszałam, że jednak nic z tego, bo za blisko ze Świlczy do Krakowa A jest jakiś przepis, że musi być jakaś odległość między jedną Ikeą i drugą. Podobno miała być w Przemyślu, ale nie ma tam gdzie
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym o taką (skopiowałam pierwszy lepszy link):
http://allegro.pl/fisher-price-k4562...702975599.html To szkoda, że w Świlczy Ikei nie będzie |
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Może Twoje info jest prawdziwe i jednak już budują, skoro teren wykupiony? Też bym chciała w Świlczy, bo teść ma firmę i pożyczyłby większy samochód i można by się zabrać, albo nawet naszym autem kilka razy w tą i w tą A do W-wy czy Krakowa to jednak kawałek
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszły paczki nasze właśnie rozpakowywuję ciuszki małej Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-17 o 14:20 |
|
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chawa oni już działkę maja kupioną z tego co ja się orientuję to inwestycję rozpoczęli, przyznam szczerzę, że liczę na tą IKEA bo bardzo ją lubię. Trochę dłużej potrwa budowa bo tam budują całkiem spore centrum handlowe, nie tylko IKEA ![]() A tu link LINK O seria RF Fisher Price cała mnie urzekła, bardzo fajna jest
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-17 o 14:22 |
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Miałam się z Wami podzielić pewnymi informacjami, które przez przypadek wygrzebałam:
http://ekomama.pl/index.php?option=c...ykuy&Itemid=29 oraz standardy postępowania (jest tam trochę informacji, jak dla nas nieprzydatnych, ale ogólnie dobrze znać swoje prawa): http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf Ja na podstawie tych standardów trochę pognębię mojego gina, bo on się raczej nimi nie kieruje. Jak się bardzo rozzłości to zacznę się zastanawiać nad porodem w innym szpitalu. Mam też samo rozporządzenie jakby kogoś interesowało ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Seona ja się wprost zakochałam w tej macie. Pokój mam na zielono to będzie idealnie pasować. ania21_21 nie znam kursu walut więc nie wiem czy 15f to dużo czy mało - a gdzie kupiłaś?? Bo jak na Ebayu to może bym tam i sobie wyszpera i możne by mi się też udało kupić - choć ja jeszcze mam czas Ona231 to jednak Ikea w Świlczy będzie
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Chawa z tego co wyszperałam w necie to czekają na odrolnienie i uchwałę radnych i ruszają z budową. Proszę bardzo LINK
A dziękuję za linki w takim razie swojego lekarza pomęczę co i jak Aniu bardzo tanio udało Ci się kupić Bardzo fajne ubranka i zakupy za grosze, szkoda, że takich okazji nie ma za wiele u mnie ![]() marli udanego wypoczynku, dotleniaj się
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-17 o 14:39 |
|
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie kupiłam jej na Ebayu tylko na carboot to jest jedna wielka skarbnica wszystko tam możesz kupić miałam okazję z nią kupić bujaczkę FP za 35f też w idealnym stanie ale mamy leżaczek więc tż powiedział że nam niepotrzebna
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam , tez chce czasem samemu z TZ i Juleczka posiedziec to sie nie da bo tescie tylko w domu siedzą wrrr
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
ania21_21 wielkie dzięki - pozaglądam
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale jestem zła !!!!
Chciałam dzis skoczyc do Mojej siostry bo już 2 tygodnie siedze w domu to mi teściowica wyjechała z tekstem że ona sie gdzieś wybiera wrrr (miałam tesciów autem pojechać bo mój TZ w pracy na popołudnie) pipa nie ma prawka a tesci poszedł do lasu i wogóle to planista ma dzis przyjechac i menda napewno nie pojedzie nigdzie. jak Mnie kurzyła to szok !!!!! No wygadałam sie
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczko nie denerwuj się, szkoda zdrowia. Niestety tak to bywa i tak nic na to nie poradzisz.
Może się uda jednak wyskoczyć?
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ale nie uda ![]() ![]() Jeszcze przyjdzie i zapyta sie czy jej nie odwieziemy, to ja jej powiem ![]() . Jakbym w ciązy nie była to by Mnie tu juz nie było bo na rowerze bym pojechała,ale tak to niestety muszę autem ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Dziewczyny, a tak wogóle mam pytanie do dziewczyn które juz są po prenatalnych badaniach. Czy an tych badaniach jest się badanym na samolocie ??? I po 2 czy może być z Nami Juleczka ????
Juleczka 06.07.2007 Czas na walke ![]() 76 - . 70 ![]() 62,400 20.04.2013 wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500 Edytowane przez Myszeczka86 Czas edycji: 2011-07-17 o 15:40 |
|
|
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczko to nie fajnie
. Rowerem jakoś Ci się nie dziwię, że się nie wybierasz, tym bardziej, że u mnie gorąco dzisiaj. Szkoda tylko Twoich nerwów, nic nie poradzisz. A na te pytania odpowiedzi nie znam, ale we wtorek już będę wiedzieć co i jak
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a Ja mam jutro i dlatego pytam teraz, bo wziełabym Julcie a nie prosiła bym sie żeby mi z nia zostali (zalezy mi żeby TZ widział maluszka) . Tak Mnie w✂✂✂✂ili. wrrrr
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczka wrzuć na luz, Ona ma racje szkoda nerwów. Rozumiem Cię bo też mam dość siedzenia w domu, ale mi przynajmniej nikt w tej kwestii nie bruździ.
Może się mylę, ale skoro autko jest teściów to oni mają do niego większe prawo. Byłam nad rzeką psa schłodzić - pływała jak szalona - a ja sobie trochę nogi pomoczyłam, od razu mi się lepiej zrobiło |
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
chawa znalazłam licytację kończy się za dwa dni ale angielski Ebay nie wiem czy by wysłali do Polski
![]() http://cgi.ebay.co.uk/FISHERPRICE-RA...d#ht_500wt_949 |
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale na czas badania mogą wyprosić TŻ i córeczkę a potem już na pewno na usg mogą być. Nie powinni z tym robić problemów. Myszko zależenie od kogoś nigdy nie jest łatwe ani przyjemne, szkoda tylko, że niedzielę Ci popsuła. Chawa, psiak pewnie szczęśliwy bo jemu też gorąco
|
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
ania21_21 dzięki, z tym co ja się spotkałam (bo kiedyś za biustonoszami na Ebaya zaglądałam, to jak nie mają zaznaczone iż wyślą do Polski to raczej nie ma co liczyć). Ja mam jedną aukcję na allegro upatrzoną, która kończy się dzisiaj - oby mi się udało wylicytować, bo zazwyczaj to w ostatniej chwili ktoś mnie przelicytowuje.
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Ona231 psiak zadowolony i ja zadowolona
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka jest aktualna jego cena?To znalazłam na Polskim Ebayu http://cgi.ebay.pl/FISHER-PRICE-RAIN...4#ht_554wt_932 Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-17 o 16:13 |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
Będę siedzieć, a jakże. Jak ostatnio sprawdzałam to jakieś 43zł - ale faktyczna walka zaczyna sie na 1min. przed końcem. Straszne lubię emocje związane z licytowaniem, a jak się uda wygrać to ho ho - euforia
|
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam miłego popołudnia życzę
Chawa tej rzeki to zazdroszczę troszkę I trzymam kciuki, żeby udało się wylicytować
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam coś takiego: http://cgi.ebay.pl/RAINFOREST-MUSIKM...item3369088b23 Fajne ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Jeszcze będę na karuzele polować |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MOje jagodzianki fajnie wyszly. Tesciom smakowalo, na droge jeszcze dostali, niedlugo bedzie moja rodzina to chyba bede musiala znow piec, bo sie nimi nie nasycimy tak na caly rok. Z tych dwoch przepisow z ktorych ja w koncu robilam, to dla mnie te z ciasta brioche najpyszniejsze. Te drugie tez dobre, w zasadzie kwestia gustu. Co do Myszczeki przepisu to moze pojdzie na 3 rzut jak mi entuzjazmu starczy. Zastanawiam sie tylko czy margaryny maslem nie zastapic, bo ja jednak wole wypieki na masle. Podejrzewam, ze moze dlatego soli nie ma bo margaryna jest lekko slona. Dolaczam zdjecie brzuszka w 22 tygodniu, niestety troszke przeswietlone, ale ksztalt widac |
|
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina ale apetytu narobiłaś... Ja jutro będę piec - to znaczy mam taki zamiar
![]() Brzusio świetne. |
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam na prenatalnych na 3d, tam w gabinecie w ogóle nie było samolotu i z tego co wiem to na prenatalnych tam nikogo nie badają na samolocie, ja od razu weszłam z mężem.... i myślę że z córeczką też nie byloby problemu. Przynajmniej tam gdzie bylam na pewno mogłabys wziąć rodzinkę na badania, swoją drogą słyszalam ze dziewczyny niejednokrotnie zabierały na usg 3d nie tylko małżonków ale takze np swoje mamy .
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
Ale jagodzianki cała masa. Brzuszek śliczny
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz mi, co to za kremowe pojemniki/słoiki za zdjęciu z jagodziankami? pamiętasz firmę? ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-rainf...719001259.html http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fi...711311052.html
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-17 o 16:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

A jest jakiś przepis, że musi być jakaś odległość między jedną Ikeą i drugą. Podobno miała być w Przemyślu, ale nie ma tam gdzie

A do W-wy czy Krakowa to jednak kawałek